Kassler - och rislåda.



Kassler- och rislåda.

4-6 portioner.

 

 

  • 6 port kokt ris enligt förpackningen
  • ½ kg kassler
  • 1 purjolök
  • 3 dl grädde
  • 1 dl majonnäs
  • ½ dl chilisås
  • ca 200 g riven ost

1. Koka riset enligt instruktioner på förpackningen.

2. Skär under tiden du kokar riset kasslern i tärningar och strimla purjolöken.

3. Blanda samman det kokta riset, kasslerbitarna och purjolöksstrimlorna i en ganska stor ugnsform.

4. Blanda grädde, majonnäs och chilisås. Häll detta över det blandande riset, kasslern och purjolöken i ugnsformen.

5. Riv till sist osten och strö ovanpå.

(Till hit kan du förbereda om du vill. Ställ i så fall ugnsformen kallt tills den ska in i ugnen.)

6. Ställ in ugnsformen i mitten av ugnen i 225ºC i 15 minuter om riset är varmt och 20 minuter om ugnsformen stått kallt.



Lämna ett avtryck

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Något att säga?:

Trackback
RSS 2.0