Kassler - och rislåda.
Kassler- och rislåda.
4-6 portioner.
- 6 port kokt ris enligt förpackningen
- ½ kg kassler
- 1 purjolök
- 3 dl grädde
- 1 dl majonnäs
- ½ dl chilisås
- ca 200 g riven ost
1. Koka riset enligt instruktioner på förpackningen.
2. Skär under tiden du kokar riset kasslern i tärningar och strimla purjolöken.
3. Blanda samman det kokta riset, kasslerbitarna och purjolöksstrimlorna i en ganska stor ugnsform.
4. Blanda grädde, majonnäs och chilisås. Häll detta över det blandande riset, kasslern och purjolöken i ugnsformen.
5. Riv till sist osten och strö ovanpå.
(Till hit kan du förbereda om du vill. Ställ i så fall ugnsformen kallt tills den ska in i ugnen.)
6. Ställ in ugnsformen i mitten av ugnen i 225ºC i 15 minuter om riset är varmt och 20 minuter om ugnsformen stått kallt.
Lämna ett avtryck
Trackback