Sockerkaka utan ägg.
Sockerkaka utan ägg.
En lättbakad sockerkaka som får en ganska tät konsistens.
Det här behöver du:
- 4½ dl mjöl
- 3 dl socker
- 3 tsk bakpulver
- 2 tsk vaniljsocker
- 50g smör eller margarin
- 2½ dl mjölk
- 1 msk pressad apelsinsaft
- smör eller margarin
- äggfritt ströbröd eller kokos
Såhär gör du:
Blanda vetemjöl, socker, bakpulver och vaniljsocker i en skål. Smält matfettet. Rör ner matfett, mjölk och apelsinsaft i mjölblandningen. Rör så allt blir ordentligt blandat.
Häll smeten i en välsmord och bröad form som rymmer 1½ liter. Grädda kakan i nedre delen av ugnen ca: 45 min. Låt den stå kvar i formen en stund innan den stjälps upp.
Ugnen ska vara på 200*C, varmluft 175*C
Lämna ett avtryck
Postat av: Madde
Åhh visste jag inte ens att man kunde göra. :P
kramar.
Postat av: Kaffehörnan
Men hallå ditt lilla härliga hjärta, så vackert
Men inte visste jag man ej kunde avstå ägg när man baka kaka. kramar
Postat av: Madde
Hehe aa super trevligt att bli bortbjudna. :D
kramar.
Trackback