Sockerkaka utan ägg.

 

Sockerkaka utan ägg.

En lättbakad sockerkaka som får en ganska tät konsistens.


Det här behöver du:

  • 4½ dl mjöl
  • 3 dl socker
  • 3 tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 50g smör eller margarin
  • 2½ dl mjölk
  • 1 msk pressad apelsinsaft
  • smör eller margarin
  • äggfritt ströbröd eller kokos

Såhär gör du:

Blanda vetemjöl, socker, bakpulver och vaniljsocker i en skål. Smält matfettet. Rör ner matfett, mjölk och apelsinsaft i mjölblandningen. Rör så allt blir ordentligt blandat.

Häll smeten i en välsmord och bröad form som rymmer 1½ liter. Grädda kakan i nedre delen av ugnen ca: 45 min. Låt den stå kvar i formen en stund innan den stjälps upp.

Ugnen ska vara på 200*C, varmluft 175*C


Lämna ett avtryck
Postat av: Madde

Åhh visste jag inte ens att man kunde göra. :P

kramar.

2009-11-14 @ 23:04:10
URL: http://metrobloggen.se/vhdbrud
Postat av: Kaffehörnan

Men hallå ditt lilla härliga hjärta, så vackert

Men inte visste jag man ej kunde avstå ägg när man baka kaka. kramar

2009-11-14 @ 23:58:07
URL: http://www.kaffehornan.se
Postat av: Madde

Hehe aa super trevligt att bli bortbjudna. :D

kramar.

2009-11-15 @ 00:23:21
URL: http://metrobloggen.se/vhdbrud

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Något att säga?:

Trackback
RSS 2.0