Bakning - Tekakor
Ingredienser:
- 5dl vatten
- 2,5dl havregryn
- 50g smör
- 50g jäst
- 2msk socker
- 1tsk salt
- 10dl vetemjöl
Gör såhär:
- Koka upp vattnet. Lägg havregryn i degbunken och slå det kokande vattnet över. Klicka i margarinet. Låt svalna i rumstemperatur till ca 37 grader.
- Smula jästen i havregrynsblandningen. Tillsätt socker och salt. Blanda väl och tillsätt det mesta av vetemjölet.
- Arbeta till en smidig deg. Strö över lite mjöl. Täck degen och låt den jäsa ca 30 minuter, eller baka ut direkt utan jäsning.
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Knåda degen smidig på mjölat bakbord. Dela degen i 2 längder. Skär varje längd i tio bitar och rulla till släta bullar. Platta ut dem med handen till ca 10 cm i diameter.
- Lägg tekakorna på plåt med bakplåtspapper. Nagga och jäs dem övertäckta i ca 30 minuter.
- Grädda i mitten av ugnen ca 5-6 minuter.
Lämna ett avtryck
Postat av: Emma-Lou
Jupp, den är smidig och äggen blir såååå fina!
Smarriga tekakor du har gjort!
Postat av: Anonym
sv: tack för tipset ;) jag ska fundera lite till innan jag bestämmer mig :)
Postat av: Pem
Å havregryn i oxå......de måste bli lite mer matigt med de i?
Önskar daj en fin löda......!
Postat av: hermy
sv: noww krya på dig,
jo det är bara bra med mig
Trackback