Bakning - Tekakor

 

Ingredienser:

  • 5dl vatten
  • 2,5dl havregryn
  • 50g smör
  • 50g jäst
  • 2msk socker
  • 1tsk salt
  • 10dl vetemjöl

 

Gör såhär:

  1. Koka upp vattnet. Lägg havregryn i degbunken och slå det kokande vattnet över. Klicka i margarinet. Låt svalna i rumstemperatur till ca 37 grader.
  2. Smula jästen i havregrynsblandningen. Tillsätt socker och salt. Blanda väl och tillsätt det mesta av vetemjölet.
  3. Arbeta till en smidig deg. Strö över lite mjöl. Täck degen och låt den jäsa ca 30 minuter, eller baka ut direkt utan jäsning.
  4. Sätt ugnen på 225 grader.
  5. Knåda degen smidig på mjölat bakbord. Dela degen i 2 längder. Skär varje längd i tio bitar och rulla till släta bullar. Platta ut dem med handen till ca 10 cm i diameter.
  6. Lägg tekakorna på plåt med bakplåtspapper. Nagga och jäs dem övertäckta i ca 30 minuter.
  7. Grädda i mitten av ugnen ca 5-6 minuter.

Lämna ett avtryck
Postat av: Emma-Lou

Jupp, den är smidig och äggen blir såååå fina!



Smarriga tekakor du har gjort!

2010-04-17 @ 10:22:54
URL: http://emmalou.myshowroom.se
Postat av: Anonym

sv: tack för tipset ;) jag ska fundera lite till innan jag bestämmer mig :)

2010-04-17 @ 11:42:06
URL: http://janberg.blogg.se/
Postat av: Pem

Å havregryn i oxå......de måste bli lite mer matigt med de i?

Önskar daj en fin löda......!

2010-04-17 @ 11:52:12
URL: http://pem26.myshowroom.se
Postat av: hermy

sv: noww krya på dig,

jo det är bara bra med mig

2010-04-17 @ 11:59:40
URL: http://hermy.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Något att säga?:

Trackback
RSS 2.0