Middagstips - Pasta al forno
Ingredienser 4 portioner
300 g okokt pasta eller
1 liter kokt
Köttfärssås:
- 400 g nötfärs
- 1 gul lök
- 1 vitlöksklyfta
- 1 burk krossade tomater, ca 400 g
- 1 dl vatten eller rött vin
- 1 köttbuljongtärning
- salt
- svartpeppar
- 1 tsk torkad timjan
- 4 dl kelda pastasås fyra ostar
- 150 g riven ost mozzarella
Gör såhär:
Sätt ugnen på 225˚.
Koka pastan enligt anvisning på förpackningen, låt den rinna av i ett durkslag.
Gör köttfärssåsen: Skala och hacka löken och vitlöken fint, fräs i smör i en stekpanna. Tillsätt nötfärs och stek under omrörning. Rör ner tomater, vatten eller vin och buljongtärning. Smaka av med salt, peppar och timjan.
Varva pasta, köttfärssås, pastasås och ost i en smord ugnssäker form. avsluta med pastasås och ost. Gratinera i mitten av ugnen ca 20 min.
Lämna ett avtryck
Postat av: Kaffehörnan
Man tackar
Så gott ser ut, kan känna doften
kram från mig
Postat av: Emma-Lou
Mumsigt ju :-)
Trackback