Middagstips - Pasta al forno

12



Ingredienser 4 portioner

300 g okokt pasta eller
1 liter kokt

Köttfärssås:

  • 400 g nötfärs
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 burk krossade tomater, ca 400 g
  • 1 dl vatten eller rött vin
  • 1 köttbuljongtärning
  • salt
  • svartpeppar
  • 1 tsk torkad timjan
  • 4 dl kelda pastasås fyra ostar
  • 150 g riven ost mozzarella

Gör såhär:

Sätt ugnen på 225˚.

Koka pastan enligt anvisning på förpackningen, låt den rinna av i ett durkslag.
Gör köttfärssåsen: Skala och hacka löken och vitlöken fint, fräs i smör i en stekpanna. Tillsätt nötfärs och stek under omrörning. Rör ner tomater, vatten eller vin och buljongtärning. Smaka av med salt, peppar och timjan.

Varva pasta, köttfärssås, pastasås och ost i en smord ugnssäker form. avsluta med pastasås och ost. Gratinera i mitten av ugnen ca 20 min.


Lämna ett avtryck
Postat av: Kaffehörnan

Man tackar

Så gott ser ut, kan känna doften

kram från mig

2010-03-14 @ 13:52:20
URL: http://www.kaffehornan.se
Postat av: Emma-Lou

Mumsigt ju :-)

2010-03-14 @ 19:28:11
URL: http://emmalou.myshowroom.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Något att säga?:

Trackback
RSS 2.0