Årets sista dag.

2009













(klickbara bilder)

Time to say good night

God Natt!


Nobelpris till mig :-)

 

Titta vad jag fick av Emma, tack så hemskt mycket! Ett bra slut på detta år ;-)

Nu ger jag den vidare till: Tessan, MaddeBecka och Emma-Lou


Projektet nästan klart.


Alvar har fått ett eget rum. Först kände jag att när de är så små så kan de dela rum, de har liksom inget behov av eget rum då. Men nu med alla nya leksaker så blev det lite trångt i deras rum, så därför fick de nu ett varsitt rum. Vi flyttade in i "datorrummet" som är vääääldigt litet, så pass litet att vi inte kan ha sängstommen till madrassen haha. Vi har 180 säng så den tar lite plats. "Rummet" är ungefär 2x2,5 meter så då förstår ni kanske hur litet det är ;-) Men vi har egentligen ingen nytta av större rum, för vi sover ju bara där.. jaja, vi har nattliga aktiviteter där också, men ja, ni förstår.

Eftersom barnen ofta väcker varandra på nätterna, om den ena vaknar, eller på morgonen så tänkte vi prova och se om det blir bättre nu när de har varsit rum.

Medan vi ändå höll på att möblera om och fixa så passade vi på att storstäda också. Barnen var duktiga och hjälpte till. Izabella fick dammsuga och Alvar plocka upp leksaker, tror det är bra för dom att vara delaktiga i hushållsarbetet ;-) Vi har hållt igång hela dagen. En mindre paus för lite käk men annars har vi hållt på tills nu. Behöver jag säga att jag känner mig slut? haha.

Nu ska jag snabbt över till affären och köpa lite gottis till kvällen, sen blir det att fixa middag. Pannbiffar (egengjorda), potatis och sås. Smarrigt :-)

Vad har ni sysselsatt er med denna dag då?

Stort projekt på G

Idag har vi ett ganska stort projekt på G här hemma.

Återkommer när eller OM vi blir klara idag, återstår ju att se, men hur som helst återkommer senare.

Ha en toppen dag!

Kallt, kallt, kallt




(klickbara bilder)

Vi var som sagt ute på förmiddagen och trots att jag hade tagit på mig så pass mycket kläder att jag kände mig som en uppstoppad korv, så lyckades kylan ta sig igenom till slut. Vi var i alla fall ute ett par timmar och lekte. Hann förbi och lägga på paketet och handla det som behövdes. Sen bar det av hemåt och in till värmen.

Izabella hade beställt pannkakor med glass och sylt till lunch och så fick det bli. Efter att vi ätit klädde vi på oss ännu mer kläder för att gå bort till Hemköp igen. Den här gången för att möta syster. När vi gick där så kände jag mig som en michelingubbe. Seriöst, nästan så jag kunde rulla fram så mycket kläder haha. Jag frös inte i alla fall och det är ju huvudsaken :-)

Hur som helst, syster skulle förbi komvux för att hämta en ansökan och ville ha sällskap, som den braiga systern man är så kunde vi såklart göra henne sällskap. Dock var skolan stängd trots att hon pratade med dom i telefon innan och de sa att det skulle vara öppet. Sicka nötter!

Vi skildes åt efter en stund och vi gick bort till lekplatsen för ännu mer lek. Men efter att ha lekt i några timmar blev vi alla frusna och hungriga så vi knallade hem. Medan karln och barnen värmde sig i ett varmt bad, passade jag på att fixa middagen. Sen åt vi för andra gången idag och efter maten har vi bara myst. Barnen har fått pyjamas och borstat tänderna. Ska snart gå och läsa för de innan de ska sova, vilket blir snart då de är väldigt trötta båda två.

Dagen har varit väääldigt kall, men också väldigt trevlig :-)

Sisters keeper.

Min coola flicka :-)

 

Igår såg jag en film, Sisters keeper heter den. Den var bra fast hemsk. Hemsk är kanske fel ord, den var väldigt sorglig, var svårt att hålla tårarna borta. Jag brukar inte gilla den här typen av film, men den här borde ni verkligen se om ni inte redan har sett den! Ha näsdukar till hands bara ;-)

 

Igår shoppade karln lite till barnen, jag sa att han skulle köpa strumpbyxor till Izabella som hon kan ha på nyårsafton, han kom hem med två par leggins och en ramones tröja (se bilden) till Izabella, en led zeppelin och en motorcykel tröja till Alvar och tre par trosor till mig :-) Tack så mycket underbara älskling!

 

Nu ska vi strax klä på oss och gå ut och leka en stund, ska även förbi Hemköp och lägga på ett paket och handla lite. Sen får vi se vart dagen tar oss.

 

Vad har ni för planer idag?


Åh, kan man bli sötare?!

 

(De små bilderna är klickbara)

 

Izabella satt i soffan och jag tänkte ta en bild på henne, slutade med att hon började göra en massa olika poser och sen ville ju såklart Alvar också bli fotad, den lilla härmapan ;-)

 

Kan man bli mycket sötare? I don´t think soo... Mina små gullegrisar, som jag älskar er!


Svartvita familjen



God morgon eller något...

 

Skjut mig! Är så jävla trött som man kan bli.

 

Somnade vid 22 och borde vara utvilad nu kan man tycka... MEN, nej. Jag vaknade vid två tiden i natt och kunde inte somna om förrän vid fem. Upp igen halv sju i morse då barnen vaknade. Känner mig inte alls på topp, mest irriterad och ja...trött.

 

Äsch, god morgon eller nåt.

 

 


Jag mår illa.

Söta smutsgrisen :-)

 

Ännu en slappardag har nåt sitt slut. Var hos pappa på förmiddagen men efter det har det inte hänt mycket alls, har vilat, sett på film, lekt och myst.

 

Jag mår illa. Det har jag gjort de senaste kvällarna. Inget på dagen, utan det kommer på kvällen. Nej, ska inte sitta här, utan gå och lägga mig och hoppas illamåendet går över. Hatar verkligen att må illa. Uscha!

 


På besök hos pappa.


(jag vet att det är dålig kvalisort på bilderna, de är tagna med mobilen och står man inte helt stilla blir bilderna suddiga)

Vi var och hälsade på min pappa och hans fru under förmiddagen. De bjöd på frukost. Gröt och skinkmacka. Alvar åt hela tre portioner gröt! Snacka om matvrak haha. Izabella ville däremot inte äta alls. Är de verkligen syskon? haha. Så lika men ändå så olika ;-) Nåja, efter att vi ätit så lekte barnen med morfar en hel del, medan jag satte mig i fåtöljen och tog det lite lugnt. Man får passa på när tillfälle ges hehe. Efter ett par timmar känner jag en brutal smärta och jag tänkte "NEJ, inte igen!" men jodå, smärtan var tillbaka och jag låg nästan dubbelvikt. Fick en voltaren liknande tablett av pappas fru och hoppades på att smärtan skulle ge med sig. Tabletten gjorde dock ingen märkbar skillnad så bestämde mig för att gå hem till mina stolpiller, de enda som hjälper. Så kom hem för en stund sen och har tagit stolpiller, smärtan är nästan helt borta. Har bara lite små känningar kvar, men dom försvinner väl så småningom. Men trots det så hade vi det trevligt hos min pappa.

Nu tänkte jag ta och vila en stund medan karln leker med barnen. Blir helt slut efter smärtattacken ;-)

Dagens fråga!


26.e december

 

I morse när jag tittade ut såg jag istappar som hängde ner från balkongräcket. Okej, bilderna är inte de bästa pga att jag zoomade in en jäkla massa ;-)

 

På morgonen och en bit in på förmiddagen blev det en väldans massa lek. Izabella lagade mat till oss som blev jättevarm och brändes hehe. Sen lekte vi en stund med hennes bondgård och alla djuren. Efter ett tag tog vi på oss och knallade ner på stan. Hittade lite kläder, som ni kan se i tidigare inlägg. På stan mötte vi även syster och Ronny en snabbis. Karlarna gick in i spelbutikerna medan vi kärringer kikade i klädaffärena ;-) Men Izabella var alldeles för bråkig idag så vi gav upp ganska snabbt och åkte hemåt igen.

 

 

När vi kom hem igen så blev Izabella glad igen efter mycket om och men. Vi lagade middag och fortsatte sen leka en stund. När kvällen kom åt vi kvällsmat och sen fick barnen ta sitt kvällsbad innan det var dags att krypa ner i sängen för lite sagostund. Läste barnens nya böcker och sen somnade de gott.

 

Just nu spelar karln med grabbarna och jag funderar på om jag ska se en film eller läsa lite i min bok innan läggdags. Fast lär nog somna ifrån i alla fall. Är väldans trött.

 

Natti Natti


Rea shopping

Till mig.

Till Alvar

Till Izabella

Till barnen, de valde själva för sina pengar :-)

 

Karln handlade en jacka, en "gubb" keps och ett spel till sig själv också.


Juldagen

Jag vet att juldagen var igår, men tänkte berätta om den nu eftersom det inte blev något med det igår.


(klickbara bilder)

Igår kom min mamma och hämtade upp Izabella strax efter 11. De skulle åka till Kumla och hälsa på min moster med familj. Vi andra åkte till affären och handlade lite som vi behövde få hem. Sen stannade vi bara hemma heeela långa dagen. Lekte med Alvar och hans nya leksaker. Han passade även på att låna Izabellas pippihår och mikrofon, som ni kan se på bilderna. Visst blev han söt? haha

Vi åt rester från julaftonen, som mamma tog med sig, till lunch och sen satte jag mig och läste lite i min nya bok jag fick, De stora slagen. Väldigt mycket intressant står det i den. Jag som gillar historia tycker boken är väldigt bra. Hann med att läsa om Normandie, innan Alvar vaknade från sin middagsvila. Då blev det lite fika som bestod av clementiner, pepparkakor och lite julmust. Sen var det bara att fortsätta leka med bilar, lägga pussel, bygga med lego och köra med tågbanan. Klockan drog i väg och vi fixade lite middag.

När klockan närmade sig sju och ingen Izabella hade dykt upp än, så ringe jag mamma för att se hur de hade det. Izabella var så snäll och skötsam och de skulle dröja ett tag till innan de kom hem, för vädret var inte det bästa att köra i.

Alvar somnade gott efter bad och kvällsmat framåt åtta så efter det slappade vi bara, spelade en stund och kikade runt lite på nätet. Vid 21.30 kom Izabella hem igen och hon sov nästan innan hon ens hunnit innanför dörren. De hade haft det bra där borta och Izabella fick även två julklappar, en rolig väska och två par strumpor. Tackar så mycket för det fina! :-)

Ja, det var juldagen det. Nu måste jag ta hand om två barn som bråkar med varandra.

Julafton i bilder.








(klickbara bilder)

Mängder av julklappar!

 

Izabellas julklappar från min pappa med fru och min farmor och farfar

 

 

Alvars julklappar från min pappa + fru och min farmor och farfar.

 

 

Alvars julklappar från oss

 

 

Izabellas julklappar från oss

 

 

Alvars julklappar från min mamma + man, Jossan, Ronny, Jesper

min mormor och min morbror med familj

 

 

Izabellas julklappar från min mamma + man, Jossan, Ronny, Jesper

min mormor och morbror med familj

 

 

Våra julklappar.

 

Jag fick även strumpor och en skiva med bilder och en filmsnutt från barnens dop och ett presentkort på Lindex med 500kr. Dom är inte med på bild. Karln fick även boxershorts, skjorta och presentkort på tatuering, inte heller med på bild.

 

Sen fick vi en ganska stor summa pengar som vi kommer spara till sommaren så vi kan hitta på något skoj :-) Barnen fick även ganska mycket pengar där den större delen sätts in på deras sparkonton och resten ska de få köpa något roligt för som de själva får välja.

 

Bilder och mer om julaftonen kommer senare. Jossan måste skicka över bilderna först eftersom batterierna i min kamera tog slut så blev det inte så många foton. Men kan säga att vi hade det underbart igår och var inte hemma förrän 22.30!

 

Stort TACK för alla julklappar vi fick. Vi är supernöjda och glada för alltihop!

 


God Jul

(Årets julkort)

 

GOD JUL!


Izabella snackar

 

När vi väntade på bussen igår.

 

Izabella: Det kommer ingen buss

Jag: Jo, den kommer därborta (pekar mot bussen)

Izabella: Jaha....bussen kanske är lite blyg!

 

Haha, hon är för go min lilla stumpa. Hon säger så mycket roliga saker varje dag så egentligen borde man skriva upp allt i en bok och spara det ;-)

 

 


Vinterland!






(klickbara bilder)

Det kom en hel del snö i natt och självklart passade vi på att vara ute ett par timmar på förmiddagen. Åka pulka och pulsa omkring i snön, inte helt fel ;-)

Dagen innan julafton..

 

I morgon är det julafton och just nu känns det inte som det faktiskt. Vad tiden har gått fort! Ska i alla fall bli mysigt med julafton, umgås med familjen och äta god mat :-) Tror de allra flesta stressar idag, något de har glömt köpa, mat som ska lagas, en del kanske bakar också.. men jag slipper all stress, så underbart skönt! Vi ska ju till mamma i morgon, så hon får stressa i stället haha. Nä, men först kommer min pappa på förmiddagen, fikar lite och sådär, sen på eftermiddagen bär det av till mamma där vi spenderar resten av dagen/kvällen.

 

I natt la sig båda barnen bredvid mig, karln hade somnat på soffan så det blev inte så trångt som tur va. Vaknade vid 04.30 av att jag hörde en duns, det var stackars Alvar som ramlade ur sängen, fick trösta honom lite och sen somnade vi om och jag klev inte upp förrän vid åtta tiden igen. Så otroligt skönt med "sovmorgon" haha.

 

Nu ska vi äta frukost och klä på oss lite för att sedan gå ut och åka pulka. Ska även inhandla en blomma av nåt slag som jag kan lämna på min brors grav i morgon. I eftermiddag ska jag tvätta och då passar vi på att städa lite här hemma samtidigt. Så ser dagen innan julaftonen ut.

 

Vad ska ni göra idag?


En sån gladfis!

Älskade gladfis!

 

Kvällen är kommen, eller ja, det har ju varit kväll nu ett tag. Det är nästan snöstorm ute nu, massa snö som faller och det är vitt på marken igen där de skottat innan. Jag klagar inte, det är mysigt med snö :-)

 

Men jisses, min syster och Telac sitter båda och skriver till mig på msn, så nu kom jag helt av mig. Glömde helt bort vad det var jag skulle skriva om. Säkert inget vettigt men ändå. Huuur kan man glömma något sådant?

 

Nä, får skriva något vettigare i morgon när huvudet är med ;-)


Ett paket med posten...


Idag kom ett paket med posten. Eller en avi om att det fanns ett paket och hämta ut. Vi drog barnen i pulkan och gick bort till Hemköp för att hämta ut paketet. I paketet låg..


...en klänning, två par strumpbyxor och två tröjor. En med Hello Kitty på självklart. Izabella vill ha allt med Hello Kitty nu ;-)



På vägen hem stannade vi till vid en backe och åkte lite pulka. Det gick i en väldans fart och barnen åkte rakt in i några små buskar som fanns på andra sidan gångvägen haha. Roligt hade vi i alla fall :-)

Har fått i oss lite mat och slagit in de sista julklapparna. Köpte en till älsklingen idag när jag och Izabella var iväg. Han får dock inga roliga julklappar av mig i år, stackarn hehe. Men ett par nödvändiga saker ska han få och sen fyller han år om sisodär två månader så får bli något roligare då :-)

Alla bilder är klickbara

God Morgon Tisdag!

 

En morgon som denna, tisdag i think, började tidigt som tusan. Izabella har nästan inte sovit någonting i natt och ändå är hon pigg och glad. Jag har sagt det så många gånger förut, men säger det igen, hur orkar hon?! Det är för mig en gåta ;-) Själv somnade jag tidigt, redan innan 23 låg jag i sängen och sussade gott. Så det var inte sååå farligt att gå upp vid 06.30 då karln redan varit uppe med barnen en stund. Han fick gå och lägga sig när jag klev upp och vaknade alldeles nyss igen.

 

Idag tänkte jag ta med mig Izabella ut till maxi, ska handla lite och så kika runt lite i affärena där. Måste komma ihåg att köpa blöjor, det har jag glömt dom senaste gångerna. Glömsk som man är haha. Ska bli skönt när Alvar blir helt blöjfri och man slipper det där med blöjor. Det är en dyr utgift ;-)

 

Nu på morgonen har vi tagit oss ett varmt bad, var verkligen kallt när vi klev upp..brr.. sen åt vi frukost och lekte på barnens rum en stund. Förresten, har ändrat lite på headern, vad tycks? :-)

 

 

 


Barnen fick mobiler ;-)


När vi var inne på Phone house förut idag för att J skulle köpa ny mobil, så började Alvar skrika. Han var trött, dessutom var det varmt och han började bli uttråkad. Personalen inne på Phone house var så snäll och gav honom en alldeles egen mobil. Den var dock ur funktion ;-) Izabella blev lite avis och ville såklart också ha en telefon, så killen som jobbade där letade fram en till mobil som han gav till henne. Så himla snällt tycker jag :-) Barnen blev glada och vi kunde gå vidare.

Nu på eftermiddagen har vi bara tagit det lugnt. Trots den korta stund vi var på stan så kände jag mig heeelt slut när vi kom hem. Såg på en film och myste, sen fixade vi med middagen och fortsatte mysa efter maten :-) Alvar somnade för nån timme sen och Izabella är fortfarande vaken. Tokunge! Jag ska däremot gå och lägga mig snart och hoppas på att för en gångs skull somna tidigt! Kan vara skönt. Får se om Izabella också vill lägga sig då, annars får pappsen vara uppe med henne ;-)

Natti Natti

Lite nytt i barnens garderober!

Hade sån beslutsångest gällande dessa tröjor, så båda två fick följa med hem. Passar så bra på vår lilleman :-)

Skjorta och slips till Alvar att ha på julafton

Och så fick han ett par jeans

Randig långärmad och två t-shirtar till Izabella.

 

Det var dagens shopping det. Nu är i alla fall deras "juloutfit" klara ;-) Hade en trevlig dag tillsammans med ett par vänner. Först en fika här hemma och sen knalla runt bland alla "sista minutare" på stan för att sedan avsluta med en lunch på Gu va gott. I morgon vill syster ha med mig till Linköping för mera shopping, men jag vet inte riktigt... får se hur det blir ;-)


Panikstäd AB

 

Till denna låt har vi nu panikstädat lite. Vi ska få besök om ungefär en timma. Några vänner som kommer på en fika och sen ska vi ner på stan för att fixa det sista tillsammans. Som tur va, så behövdes det inte städas så mycket, utan bara plocka upp lite leksaker som kommit på vift och dammsuga av lite. Snabbt fixat.

 

Vad ska ni hitta på denna måndagen då?

 


En massa lek och bus!







(klickbara bilder)


4.e advent






(klickbara bilder)

Åh, vi har haft en helt underbar förmiddag. När klockan närmade sig lunchtid så ville barnen inte alls gå in för att äta, så vi stannade ute en stund till och kom hem för bara en liten stund sen. Barnen hoppade direkt ner i ett snabb bad för att värma sig lite och nu väntar lite mat på oss. Det var inte så himla kallt ute idag och det var skönt att spendera några timmar i snön ;-)

I eftermiddag ska vi baka pepparkakor igen hade vi tänkt, passar bra nu på fjärde advent och allt. Inte många dagar kvar nu till jul och jag längtar nog minst lika mycket tills dess som barnen, om inte mer haha. Fast barnen är nog mest ute efter julklapparna medan jag föredrar myset med familjen och några ur släkten.

Hoppas ni haft en bra dag :-)


Mer snö!

Syster på loppisen.

 

Loppisen gick bra. Fick en del sålt och blev några kronor rikare när jag gick därifrån. Vi fick dock en ganska dålig plats men några stycken hittade dit ;-) Sålde lite barnkläder, leksaker, böcker och tidningar. Vi ska vänta till våren med att stå nästa gång, det är faktiskt ganska roligt ;-) När vi var färdiga på loppisen kom vår snälla lillebror och körde hem oss. Hemma väntade tre glada älsklingar på mig, tror de hade saknat mig hehe. Då blev det att lasta av det som inte blev sålt och sen vidare ut till city gross för att handla. Det blev inte direkt någon storhandling för jag var sååå trött att jag lätt hade kunnat somna i affären haha, men fick i alla fall med oss en hel del av det som skulle med.

 

Vi skulle egentligen ha åkt på 40-årskalas men varken jag eller karln kände oss speciellt pigga på det idag, så vi bestämde att vi ska dit på måndag eller tisdag för att säga grattis och lämna paket. Umgås lite. Sen ses vi ju på nyår för vi ska spendera nyårsaftonen hemma hos dom :-)

 

Nåväl, när vi kom hem från affären och packat in allt, som för övrigt är väldigt tråkigt, så la jag mig på soffan för att vila en stund..jo, tjena..VILA?! nepp, somnade faktiskt och sov i hela två timmar! Inte så bra, men gu så skönt det var. När jag vaknat igen så blev det middag, kvällsbad och sagostund för barnen innan det var dags för dom att sova och nu har de precis somnat. Karln sover också, så jag ska väl sätta mig och spela Wolfenstein en stund innan jag ska krypa ner i sängen för att sova igen ;-)

 

Förresten, det snöar igen och har gjort större delen av eftermiddagen/kvällen. Mysigt, var så fint förut när vi hade handlat och kom ut, det såg nästan ut som det glittrade från snön som föll från himlen :-)

 

Har ni haft en bra dag?

 

 

 


Trött, tröttare, tröttast.

En väldigt trött jag.

Dagen började extremt tidigt och jag förstår verkligen inte hur man ska få barnen att sova. De somnade 21-21.30 men ändå är de uppe redan vid 05 tiden. Vi aktiverar dom för fullt hela dagarna, så pass mycket man själv orkar med. Kan vara ute flera timmar, leka med alla möjliga leksaker, busa och ja... ALLT! Hur får man dom att sova? En enda sovmorgon, det är allt jag begär... en enda...

Äsch, bara att ta sig i kragen, har hunnit duscha och göra ordning mig lite och ska nu fixa frukost så jag får i mig någonting innan det är dags att träffa syster yster. Kommer säkert somna på loppisen, så det är tur Jossan är med haha. Skämt å sido.

Ni får ha en toppen lördag allesammans!

Härlig dag!

En trött älskling ;-)

 

Nu har jag tid att skriva lite, tog en stund för barnen att somna idag. Alvar somnade vid 20.30 och Izabella för en halvtimma sen ungefär. I morse lämnade vi barnen på dagis och sen gick jag till skolan för att lämna lite böcker, älsklingen var på ett möte. När vi båda var klara med det vi skulle så möttes vi upp på stan och tog en fika innan det var dags att hämta barnen från dagis. När vi hämtat dom åkte vi och handla lite och sen hem för lite vila, jag och Alvar råkade dock somna en stund medan de andra såg en film.

En gladfis <3

 

När vi hade vaknat igen så lekte vi en stund och sen kom min syster och bror för att hämta upp mig. Vi åkte med lite saker till loppisen, som vi ska sälja i morgon, förhoppningsvis. Var hemma en timme senare och då knallade vi ner till stan för att äta lite mat på donken. Izabella ville så gärna ha hamburgare med leksak idag ;-) Så då fick det bli så. Var länge sen vi åt där nu, inte för att det är att föredra men någon enstaka gång gör inte så mycket.

 

Nåväl, efter att vi ätit så gick grabbarna en runda på stan och vi tjejer shoppade lite på annat håll. Skulle ha köpt en julklapp till älsklingen, men har sån beslutsångest. Har redan köpt en sak till honom men det jag tittade på idag vet jag att han kollat på några gånger, tyvärr är den rätt dyr så ja, lite beslutsångest har jag. Kanske ska man lägga dessa pengar på julklappen, det ska ju ändå vara något speciellt tycker jag. Men ja, det är svårt. Han hade i alla fall hittat en julklapp till mig och så fick jag spelet också (se tidigare inlägg) Min underbaraste älskling <3

 

I morgon ska jag träffa syster klockan nio. Loppisen öppnar tio så vi måste vara där lite innan för att hinna ställa ordning alla saker. Sen ska vi till Johan på kalas, tror jag. Är lite osäkert då karln känner sig lite halvdålig nu. Får se hur det blir i morgon, men kalas skulle vara skoj :-)

 

Nu ska jag prova nya spelet innan det är dags att sova. Hoppas ni haft en bra dag!

 


Shopping och present till mig :-)

Till Izabella

Till Alvar

Present till mig från världens bästa älskling!

 

Återkommer lite senare med en bättre uppdatering, har haft fullt upp hela dagen och nu ör det dags att fixa ordning barnen för natten.


It´s a cold friday morning.

 

Vaknade 05.41 och kände mig ganska pigg. Det hör inte till vanligheterna och resten av familjen sover fortfarande. Det hör verkligen inte till vanligheterna att JAG vaknar före barnen, fast ska erkänna att det är ganska skönt med egentid såhär på morgonen. Då hinner man vakna till liv ordentligt innan dagen sätter fart på riktigt.

 

Idag har vi lite att stå i. Lite stuff som ska fixas inför helgens bravader.

 

Jag undrar om Alvar verkligen var magsjuk, han kräktes bara en enda gång och så var han precis som vanligt, lekte och busade omkring som satan himself ;-) Kanske var det bara något han fått i sig? Ja, vem vet.. vi andra har klarat oss ifrån det i alla fall. Skönt det.

 

Nu ska jag ta mig en morgondusch innan barnen vaknar, kan vara skönt med lite värme.

Vad ska ni hitta på denna fredag då?

En av mina älsklingar <3

Busunge <3


Snott en lista från syster ;-)

ÅRET 2009!



Hur har året nollnio varit för dig? - Väldigt bra :-)
Bättre än förra året? - Hm.. svårt att avgöra.. rätt lika
Någonting du aldrig kommer glömma nollnio? - Många saker
Har du flyttat under året? - Nepp
Har du hittat en ny låt som du älskar? - Yes! Många ;-)
Har du druckit alkohol? - Jupp, men det var i början av året :p
Har du kysst en främling? - Nej.


KÄRLEK

Hur har din kärlek varit? - Underbar!
Har du varit kär? - Absolut, och jag är det fortfarande :-)
Har du sagt jag älskar dig till någon? - Självklart, till flera stycken ;-)
Har någon sagt jag älskar dig till dig? - Yes
Har du haft ett hemligt förhållande? - Nej.


SORG & HÄMND

Har någon i din närhet begått självmord? - Inte i min närhet direkt
Har någon i din närhet avlidit? - Nope, eller jo.. fast som sagt inte i min närhet direkt.
Har du slagit någon med knytnäven? - Nope.
Varit i slagsmål? - Nope, var länge sen :p


PERSONLIGT

Har du gjort någonting du ångrar? - Har jag säkert.
Har du skämt ut dig? - Yes, men det bjuder jag på haha
Har du ljugit för en vän? - Nope, inte vad jag minns.
Har du varit ute en hel natt? - Jajamen.. i början av året :p
Har du blivit tagen av polisen? - Absolut inte
Har du sovit i samma säng med någon av motsatt kön? - Varje natt.
Har du sovit i samma säng med någon av samma kön? - Jupp, Izabella.


VÄNSKAP

Har du träffat nya vänner? - Hm.. nja..
Har du förlorat en vän? - Vi umgås mindre
Har du fått tillbaka kontakten med en gammal vän? - Yes, och det är roligt :-)
Har du ljugit för en bästa vän? - Nej
Har du många killkompisar? - Nästan bara killkompisar :p

 

Hur har erat 2009 varit?


I hate sura pensionärer!

 

Var nere och handlade lite med Izabella och eftersom det är typ snöstorm ute så tänkte vi ta bussen hem. Men Izabella ville inte åka hem utan vara kvar på stan, så hon fick ett ganska stort utbrott och skrek som en galning. Ja, ni vet envisa barn med stark vilja som inte får som dom vill.. Izabella är nog inte det första barnet som får utbrott, men verkade nästan så.

 

På bussen sitter det mest gamlingar och en del sura blickar fick man på sig och en gubb(jävel) säger: Kan du inte få tyst på ungen? Och några flyttar fram för att man kan ju inte sitta där bak när det är sånt liv! Alltså vad i helvete, har dom aldrig hört barn skrika?! Stanna hemma då för helvete jävla bitterfittor!

 

Ursäkta mitt språk, men blir så jävla sur på tjuriga pensionärer som ska klaga på precis allting! De klagade på andra saker med, men det behöver jag inte ta upp här! Punkt slut.

 

Skönt att skriva av sig ibland. Sömnbrist och irriterad sen innan, så ja.. kanske överreagerar en aning.


Åh nej!

Det får inte vara sant!

Alvar är magsjuk...igen. Han kräktes nyss och karln var snäll och tog hand om det ;-) Hoppas det inte blir mer nu och att vi andra klarar oss ifrån det. Var ju inte länge sen han var magsjuk sist.


Bilder från eftermiddagen.





(klickbara bilder)

Hello folks!

 

Det är massa snö ute och jag gillar det. Så länge det håller sig såhär och inte blir slask så är det mysigt med vintern och med all snö. Det har snöat hela natten och morgonen. Enligt väderprognosen ska det snöa ännu mer i morgon. Hoppas det för jag vill ha en riktigt vit härlig jul. Inte många dagar kvar nu :-)

 

 

Barnen är på dagis nu en stund och ska hämtas klockan 15 igen. Sen blir det ut och åka pulka och busa i snön. Så länge det finns tillräckligt mycket snö ute så kommer vi spendera en hel del tid med att åka pulka. Man måste liksom passa på :-)

 

Igår efter att vi kom in från pulkaåkningen så värmde vi oss med ett varmt bad och en god middag. Det satt fint. Sen blev det att krypa ner i soffan och se en film innan läggdags. Jag lyckades till och med somna en hel timma tidigare än vad jag brukar göra. Den timman gjorde mycket, kändes så skönt att vakna pigg och utvilad i morse. Ska försöka lägga mig tidigare om kvällarna så kanske man slipper vara så morgontrött ;-)

 

Nu ska jag få i mig lite lunch sen göra klart en uppgift innan jag ska till skolan och lämna in den.


Vi har åkt pulka :-)


Välkommen vinter!

 

Eftersom det har snöat hela natten och snöar fortfarande och vi längtar till julen så kommer här en liten jullåt :-)

 

Den här morgonen började inget bra. Barnen fick för sig att göra frukost så hela havregrynspaketet ligger utspritt på deras golv. Just nu dammsugar karln upp det, men det är inte direkt roligt att vakna och behöva städa det första man gör! Nåja, inget och gräva ner sig för. Får snart hänga upp allt i taket så de inte kommer åt det haha.

 

Efter dagis idag ska vi åka pulka. Det ser vi alla fram emot ;-) Det är tillräckligt mycket snö för pulkaåkning, ser det ut som i alla fall och ska man lita på den lokala väderprognosen så ska det snöa heeela dagen och kvällen. Yes! Välkommen vinter! Det sägs också att det ska bli en vit jul i år och det hoppas jag verkligen! Det skulle höja stämmningen lite.. okej, ganska mycket faktiskt.

 

Nu ska jag ge busungarna frukost och sen är det snart dags att knalla till dagis. Glöm inte att klä på er ordentligt om ni ska ut idag, för det är kaaaallt ute.. brrr..


Barnen busar med pappsen


Luciafirande på dagis

 

Det var ett fint luciatåg vi fick se, alla barnen var så duktiga på att sjunga och göra rörelser. Vi gjorde så att Alvar fick gå med Izabellas luciatåg så fick dom vara med varandra i stället. Min mamma och Jossan kom också för att titta på dom. Izabella ville inte riktigt vara med när hon såg att mormor och Jossan var där, men till slut gick hon och ställde sig vid barnen igen :-) Efter luciatåget så fikade vi lite och hade en trevlig stund.

 

Efter att vi var klara på dagis så stannade vi till vid lekparken på vägen hem. Pappsen och barnen busade en hel del och video på det kommer senare :-) Nu ska jag kolla hur det går för middagen, är hungrig som en varg nu, så det ska sitta fint med lite mat i kistan.

 


God morgon måndag.

(Bilden är från i torsdags)

 

Ny vecka, nya tag, nya måsten. Mörkt och kallt just nu. Barnen är redan uppe i en fart på 110 och jag känner mig bara så trött. Skulle vilja sova en stund till, men det är bara att ta sig i kragen och sätta fart med det som behövs göra innan det är dags för dagis och skola.

 

Barnen har blivit utbytta till små monster. Hur orkar de? De är på allt de vet att de inte får, deras rum ser ut som ett bombnedslag, det var städat i går kväll. *suck* Vet vad vi har att göra sen i alla fall. Har försökt få de att städa lite nu men Izabella skriker bara neeeeej och Alvar "vill inte ha städa" haha. Han är för go, när han inte vill ha eller göra något så säger han "vill inte ha" ;-)

 

Idag är det lucia på dagis, på Izabellas avdelning klockan 14 och på Alvars klockan 16. Därimellan går vi ut och leker lite.

 

Nä, nu är det bäst att sätta fart. Visserligen börjar inte barnen förrän 11 idag, men vi ska hinna med frukost, tandborstning, påklädning osv.. innan dess.

 

Ha en bra måndag gott folk!


Dagens fråga!


3.dje advent

 

Den här söndagen, tredje advent har varit en riktig slappar dag. Vi har inte gjort mycket alls. Vi var ute en sväng på förmiddagen och lekte, sen har vi bara slappat. Sett på film och myst. Ätit mat och sånt där.

 

Det har inte blivit mycket bloggande idag, men som sagt har ju inte gjort så mycket och det står still i huvudet. Brist på fantasi kanske ;-) Nåväl, jag återkommer när jag har något vettigt att skriva om.


Det snöade..

 

Det snöade igår kväll, men tyvärr är snön borta idag. Man kan se rester av den på en del ställen men inte mer än så. Tråkigt. Kunde det inte ha fått snöa heeela natten så det blev alldeles vitt överallt och man kunde åka lite pulka med barnen. Men tyvärr, moder natur vill annat. Får hoppas på att det kommer snö snart igen.


Rubrik Saknas

 

Den här dagen sprang iväg också. Har hunnit med att städa köket och tvättat, eller ja tvätten är inte klar utan ska hämta det sista sen när barnen har somnat. Vi har inte bara gjort tråkiga saker, utan vi har även lekt och busat en hel del. Ätit god middag och sett på Nalle Puh. Ska strax läsa saga för barnen och se om de vill sova sen.

 

Jag har gjort något, vet inte vad, men har så fruktansvärt ont i ryggslutet på vänster sida. Varje gång jag går och sätter ner vänster fot känns det som hela ryggen ska gå av. Uscha. Får hoppas det går över snart.

 

Ha en underbar kväll mina vänner!


Vår förmiddag ute.

 

 


Blöjor på dagis.

 

Jag brukar läsa en del (mamma)bloggar och det är många som skriver att de måste ta med egna blöjor till dagis. Jag har aldrig varit med om det tidigare. Kanske är vi bortskämda i vår kommun, men här står dagis för blöjorna. Trodde faktiskt det var så överallt, men tydligen inte. Måste erkänna att jag är lite förvånad över det hehe. Hur är det för er? Får ni blöjor på dagis eller måste ni ta med er egna?

 

Morgonen började tidigt, men karln var snäll och tog hand om barnen då så jag fick sova någon timme till. Skönt. Nu ska vi få i oss frukost och sen klär vi på oss och går ut i kylan en stund. Leker lite i lekparken och kanske tar en promenad.

 

Vad ska ni hitta på idag då?


Fredag.

En söt smutsgris ;-)

 

Dagen har spungit förbi och det märks att det är fredag. Gjorde prov på förmiddagen och det känns skönt att kunna slappna av lite nu, har varit sån stress kring alla prov men som sagt nu kan man andas ut lite. Efter att vi hämtat barnen på dagis så åkte vi ut till CityGross för att handla lite. I affären blev vi bjudna på cola och barnen fick bli fotade med tomten om de ville, korten skickas sen hem som vykort. Izabella ville inte alls och inte ville vi tvinga henne heller. Lite tråkigt att det inte blev någon bild på henne och tomten. Alvar tyckte det var lite läskigt först, men sen gick det bra och han ville inte riktigt gå därifrån sen haha. Ska bli spännande att se hur korten blir sen. Det var coca cola som bjöd på det ;-)

 

När vi kom hem blev det att städa och plocka lite och sen var det dags för middag. Idag stod det tacos på menyn, mätta och belåtna blev vi. Lite fredagsmys har vi haft också, men karln och Alvar somnade ifrån för en stund sen. Sicka tröttisar hehe. Izabella har lekt med kaninen. Pratat, kramat och bäddat ner den. Så nu sover kaninen gott också. Ett gosedjur alltså.

 

Funderar på vad jag ska hitta på nu, se om karln har tänkt vakna till liv igen eller sova för natten. Men jag kanske spelar en stund eller så slänger jag på en film om jag hittar någon bra. De flesta ska väl se Idol idag, hörde att det var final. Själv har jag inte följt det alls eftersom det bara blir sämre och sämre för varje år.

 

Hur har eran fredag varit då?


Charta 77

 

 

 

 

 

Lyssna och njut!


Jag tävlar hos Emma-Lou



Jag medverkar i en tävling där jag kan vinna en effektiv hårtrimmer anpassad för barn. Hårtrimmer kommer ifrån http://www.philips.se/index.page. Tävlingen hittar du hos Emma-Lou på http://emmalou.myshowroom.se/vinn-en-trimmer-fran-philips/


Kvällen.

 

Har precis sett på en film som Emma-lou tipsade mig om, den heter The last house to the left och den var helt okej måste jag säga :-) Har ni inte sett den, så se den!

 

På eftermiddagen fick vi besök av min kära mamma, hon ringde och frågade om hon kunde komma förbi en snabbis efter jobbet, självklart fick hon det. Mamma hade med sig en massa frukt till oss och en varsin tablettask till barnen. På tal om barnen, jisses vad uppspelta de blev när mormor kom på besök. Stackars mamma blev attackerad av barnen, de skulle klättra och klänga, kramas och busa en hel del haha.

 

När mamma/mormor hade gått, gjorde vi varma mackor till kvällsmat och det blev väldigt smaskens. Nu ska jag slänga på en film till tror jag innan jag ska sova. Som vanligt känner jag mig inte så värst trött just nu. Men sova bör jag för i morgon är det en dag som börjar tidigt.


Så kallt, så kallt..

 

Vad kallt det är ute idag och kallare ska det tydligen bli. Kanske är vintern på väg trots allt? You never know..

 

Vi har spenderat i stort sett hela förmiddagen utomhus, vi gick en promenad och lekte i folkparken. Det var tomt där, men det är trots allt bara torsdag och de föräldralediga sitter väl på fik i stället ;-) Skämt å sido.. Lekte av oss en stund tills det började lukta väldigt illa om en viss liten herre, så det blev att knalla hemåt och byta blöja innan vi gick ut igen.

 

 

Alvar var glad trots den fula mössan han har haha. Seriöst, den är verkligen ful men hans andra mössa har kommit bort på dagis. Jag skyller på slarv från personalens sida då de till och med skyller på varandra! Jag gillar inte personalen på Alvars avdelning för de är såna bitterfittor, har nog jobbat där alldeles för länge! Önskar han kunde få byta till Izabellas avdelning där de alltid är glada, trevliga och pratglada när man lämnar och hämtar. Men tyvärr är det fullt där. Ska prata med dom och se om man kan byta när det blir en plats ledig, not så troligt men fråga skadar ju inte ;-)

 

Hur som helst så kom vi hem för en stund sen och har hunnit äta lite korv med bröd och värmt oss i ett varmt bad. Karln och barnen badar fortfarande. Måste värma upp våra frusna kroppar igen.

 

Nä, nu ska jag sysselsätta mig med annat, behövs dammsuga. En hel sandlåda följde med oss hem från lekparken. Nej, jag överdriver inte! Okej, lite grann kanske, men avslöja mig inte ;-)

 

 


Ingen bra morgon!

 

Vaknade med världens huvudvärk och livliga barn. Ingen bra kombination. Har dock tagit huvudvärkstabletter så hoppas det släpper snart. Väntar på att karln ska vakna så vi kan göra ordning oss och gå ut. Ja, jag vet att klockan inte är så mycket än, men att vara ute och leka är den bästa medicinen för aktiva barn ;-)

 

Jag borde nog seriöst ta tag i mitt sömnproblem så jag slipper vara så trött hela tiden. Sen kväll/natt + tidig morgon är inte heller någon bra kombination helt enkelt. Men ja, jag lyckas för det mesta hålla humöret uppe.

 

Den 19.e december händer det grejer. Först ska jag och syster stå på loppis haha. Sälja lite stuff som vi inte behöver. Sen efter det blir det att stressa hem och göra i ordning sig för sen ska vi iväg på 40-års fest Det ska bli skoj :-) Men det är då det, nu är nu och nu ska jag fixa frukost.

 

Hoppas ni har fått sova gott och att ni har en liten trevligare morgon!


Onsdagskvällen

Trött och söt!

 

Hade tänkt lägga mig tidigt idag, men ser att klockan redan börjar bli mycket. Inte så värst trött är jag heller. Åh, varför ska det vara så svårt att komma i säng tidigt?

 

I morgon är barnen lediga från dagis och jag har bara ett matteprov i skolan, sen ska vi umgås hela långa dagen :-) Funderar på vad vi ska hitta på. Försökte få min syster till att komma och hälsa på, men hon är lite lat så får se hur det blir i morgon. Ut ska vi i alla fall, ut och leka, springa av oss energi :-) Sen blir det säkert lek och bus här hemma också, som de allra flesta dagarna.

 

Mina skruttungar sover sedan några timmar tillbaka. Alvar sprang och la sig i våran säng när jag sa att det var dags att sova, sötnosen. Lät honom sova där, så ska bära in honom i sin egen säng innan jag bäddar ner mig och ser en film eller så. Vilken film jag ska se vette tusan. Känns som man har sett alla ;-)

 

Filmtips någon?


Sagostund.

 

Pappsen läste saga för barnen efter middagen. Kan ju säga att han har en väldans bra inlevelseförmåga haha, gud vad vi skrattade, jag och barnen. Ett gott skratt förlänger livet sägs det så ja, nu har jag nog fått ett år extra i livet ;-)


Välspelad låt i vårt hem.

 

Min älskling har fastnat för denna gamla låt just nu, så den spelas mycket här hemma ;-)

 

Har gjort prov idag, det gick bra. Min engelska är inte alls så dålig faktiskt haha. Nåja, ska strax hämta barnen, på återséende gott folk!


Dagens fråga!


Jag svamlar i nattmössan!

 

Klockan har blivit mycket redan och tyvärr känner jag mig inte så trött. Har sett en film. Orphan.. ännu en skum film haha. Var hittar jag alla filmer egentligen?

 

Izabella är bara för go. Hon ropade på mig förut och sa att hon ville ha en puss så det fick hon sen sprang hon till pappa och kramade honom och sa att hon älskade honom. Så himla söt, underbara unge! Alvar är också helt underbar, han ska kramas och pussas med oss allihopa. Sen har han även börjat prata huuur mycket som helst och ska förklara allt om allting hela tiden hehe. Jag älskar er, underbara barn! Ni får mig att skratta varje dag och känna en sån enorm lycka!

 

Sen undrar jag var min mens har tagit vägen haha, den är nu fyra dagar försenad. Nej, jag är inte med barn har skydd vet ni ;-) Men mensen är bara borta, aja är glad så länge den håller sig borta faktiskt ;-) Onödig info I know. Men har egentligen inget vettigt att skriva om just nu. Ska nog slänga på en film till och hoppas på att somna vart efter.

 

Natti Natti


Hallå.

 

Vi stannade ute i lekparken en stund efter dagis, det var mörkt och kallt. Kom hem för en liten stund sen och nu sitter mina älsklingar i badet. Ja, pappsen är där med dom och håller ett vakande öga på dom. Ska strax fixa middagen. Tänkte göra en köttfärsgratäng idag, första gången jag gör det så ska bli intressant och se resultatet ;-)

 


God Morgon i stugorna

 

Åh, vad segt det var att kliva upp i morse. Barnen ville upp och leka tidigt som tusan. Ibland kunde det faktiskt vara bra med en av och på knapp på barnen så när man är sådär jättetrött och bara vill sova en liten stund till så kan man stänga av dom haha. Nävars, det är inte så farligt som det låter.

 

Frukosten är precis avklarad och nu väntar de på att vi ska öppna julkalendern, men ärligt talat så vet jag inte om de ska få någon just nu, dels för att de har bråkat mycket med varandra och dels för att de har haft ut hela o´boy paketet på golvet. Inte av misstag utan med flit. Så ja, kanske väntar med kalendern till efter dagis. Får se.

 

Idag är det ännu ett prov på schemat, men inte förrän vid 15.30. Har två lektioner innan dess som jag måste gå på, egentligen tre men den tredje är inställd. Så nu ska jag sätta lite fart, barnen ska vara på dagis om en timma och innan dess måste jag hinna med en dusch och klä på mig lite.

 

Vad ska ni hitta på idag?


Älsklingens nya tatuering

Visst blev den snygg :-)


Yeah!

Jag och älskling hos Jonte.

 

Brukar bli så mycket bilder på barnen jämt, så tänkte dela med mig av ett par bilder vi tog idag hos Jonte. Karln hade tid för tatuering där och jag gjorde sällskap en liten stund innan det var dags att bege sig till skolan för det stora provet.

 

Måste bara säga att älsklingens tatuering blev himla snygg, nästan så jag är lite avis haha. Ni ska få se bilder på den lite senare, måste slänga in dom på datorn först.

 

Provet då. Ja, det var faktiskt inte så svårt. Vi fick rubriker och en förklaring som vi skulle skriva utifrån. Jag valde att skriva ett debattinlägg om rättsäkerheten. Efter 2½ timma konstant skrivande så hade jag både huvudvärk och skrivkramp. Kände mig klar och knallade hemåt. Kom hem strax efter 18 och då hade älsklingen precis klivit innanför dörren.

 

Min pappa höll på att leka för fullt med barnen och det var en väldans massa skratt och tjoande som hördes. Härligt! En liten miss blev det då han skulle hämta barnen, de fick med sig fel vagn hem! haha. Nåja, tur att de ska dit i morgon igen så vi kan byta vagn igen ;-)

 

Nu sover barnen gott och jag tänkte se om jag kunde hitta någon bra film att se tillsammans med den underbara.


Lång dag.

 

Igår blev det inte mycket bloggande. Hade så mycket annat att göra och när jag väl var klar så slängde jag på en film. Book of blood. Den filmen var....skum. Inte jättebra utan mest, ja...skum. Efter filmen hade jag tänkt gå och lägga mig men då vaknade Izabella. Så slängde på en till film My life in ruins, det skulle vara en komedi, men så rolig var den inte, utan den var mest larvig. Sen gick vi och la oss, om än väldigt sent då klockan var strax efter 01. Izabella ville sova bredvid mig så det fick hon göra. Jag skulle hålla i hennes hand och sen klappade hon mig på kinden och sa god natt. Sötnosen.

 

Idag blir det som sagt en väldigt lång dag. Barnen ska till dagis vid 11 och sen hämtar min pappa dom där vid 17 och är med dom här hemma tills karln kommer hem. Jag har ju prov och kommer inte hem förrän senare på kvällen, men då har väl barnen redan somnat, så ska ta vara på tiden nu fram tills det är dags att gå till dagis. Kommer ju inte träffa dom mer idag. Så tråkigt, tur det bara är idag det handlar om.

 

Nä, nu blir det frukost och lite sånt. Hoppas ni får en toppen dag!

 

 


Bildbomb!







(klickbara bilder)

Bilderna är tagna när vi var ute förut, kyligt men skönt :-)

2.a advent..

 

Idag är det andra advent. Lite närmre julafton ;-)

 

Har hunnit dammsuga och greja lite här hemma. Ska tvätta i eftermiddag också, men innan dess ska vi nog hinna ut en stund och sen göra lite mat. Tänkte göra pannbiffar, potatis och sås idag. Blev väldigt sugen på det hehe. Måste även plugga lite. Hela kommande veckan består av prov.

 

Måndag: Ett svenska NP mellan 15.30-20.30 och innan det, ett prov i religion  del ett.

Tisdag: Religion prov som jag missade förra veckan då Alvar var sjuk.

Onsdag: Prov i Engelska

Torsdag: Matteprov

Fredag: Religion prov del två

 

Jag har en massa att göra med andra ord ;-)

 


Bilder från dagen.






(klickbara bilder)

En snabb update

Nu sitter jag och Izabella hemma hos syster och dom. Jossan har fullt upp med att fixa degen till lussekatterna, Izabella och Jonna kollar på trolltider och jag hamnade här en liten snabbis. Ska strax hjälpa syrran med degen så den blir rätt gjord ;-) Har tagit lite bilder från dagen också, men dom visar jag sen när vi kommer hem.

Fick även veta att en gammal bekant/vän/ovän tog livet av sig igår. Vet ärligt talat inte riktigt vad jag ska tycka, tänka eller säga om det.. var trots allt ungefär två år sen vi träffade människan och sen dess har vi varit ovänner. Men visst, alltid tråkigt att höra såna saker.

Nä, nu ska jag ta och hjälpa syster med degen så den blir bra gjord ;-)

Vit jul?



Det är december, det borde vara minusgrader och en massa snö ute. Men icke, det är fem plusgrader och regn. Vad har hänt med vår kära moderjord?.. eller nej, jag vill inte veta. Deprimerande.

Älskar..

Älskade son provar mammsen pjux, med klackar ;-) Jupp äger faktiskt ett par såna, använde dom flitigt förra året. Föredrar dock skor utan klack.. det är liksom lite mer...jag.

 

Izabella har gått runt hela kvällen och sagt:

 

Älskar dig

Älskar min Alvar

Älskar min pappa

Älskar min mamma

Älskar min Jossan

Älskar min Mormor

Älskar mitt öga

Älskar min hand

Älskar min katt (gosedjur)

 

Tror inte hon riktigt förstår innebörden av ordet älskar ;-) Hon försökte dessutom få Alvar att säga jag älskar dig, men han ville inte riktigt vara med på det och sa bara Neeeeeeej. Haha, mina älskade busungar!

 

När barnen väl hade somnat, satte jag mig tillrätta i soffan och spelade en stund. Karln slängde på någon tråkig film under tiden. Han tycker om så konstiga filmer, så han får passa på att se dom när jag pysslar med annat hehe. Men ska väl ta och se en film tillsammans snart, ska bara kika hur bussarna går till syster i morgon och vad det kan kosta att åka dit. Sen ringer jag till henne klockan 07 i morgonbitti, bara för att jag vet hur sur hon blir haha.. skämt å sido.

 

Hoppas ni haft en bra fredag :-)


Promenad och lek i mörkret.




(klickbara bilder)

Vi tog en liten promenad och stannade till och lekte en stund tills Izabella blev kissnödig, då gick vi hemåt igen och nu väntar vi på att middagen ska bli klar. Skönt att komma ut även om mörkret kom fort.

Var i skolan förut idag, gjorde prov och kan säga att det gick kanon! Är lite stolt över mig själv eftersom jag inte hunnit plugga så mycket till det. När jag kom hem kollade jag bland mina papper och yes, fick med allt som skulle vara med så jag borde få ett bra betyg på provet :-)

Varit konstig i magen idag också, men det börjar kännas lite bättre nu. Hoppas det gått över helt till i morgon så jag och Izabella kan ta en tripp till Jossan och hälsa på. Baka lite pepparkakor eller vad vi nu hittar på ;-)

Drömmar!

I går kväll när jag såg på film vaknade Izabella och la sig bredvid mig och somnade om nästan direkt. Efter en stund mummlar hon något och sen sätter hon sig upp med ett ryck!

- Mammaaaaaaaaaa!!

- Ja?

- Du har tappat din hand

- Va?

- Du har tappat din hand!

- Har jag tappat min hand?

- Ja, på golvet.


Haha, tror hon drömde något konstigt.

Jag har drömt samma dröm två nätter i rad nu. Jag klagar inte för det är en bra dröm. Men hur ofta inträffar det att man drömmer samma dröm två nätter i rad?

Myspys

 

Tände lite ljus, tog fram lite choklad, satte på en film som jag inte orkade se klart igår, myste ner mig i soffan och hade det såå skönt. Nu ska jag se om jag kan hitta en annan film som faller mig i smaken och fortsätta mysa.

 

Säger God Natt här, hoppas ni får sova gott :-)


Afternoon and evening.

Till middag åt vi kyckling i currysås och ris, mycket godare än vad det ser ut att vara ;-)

 

Efter middagen slängde vi på en film och kröp ner i soffan tillsammans. Filmen vi såg hette santa buddies. En familjefilm. Vet inte om den var så bra då jag somnade efter fem minuter haha. Men Izabella tyckte nog den var bra då hon pratade om filmen efteråt :-)

 

Älskade mystjej <3

 

När jag vaknade till liv igen, så fick jag mat som Izabella och Alvar lagat åt mig hehe. Smarrigt, det var pannkakor, kaffe, makaroner, ris, köttbullar, korv och ja.. diverse olika maträtter ;-) Sen dansade dom lite till musiken vi hade på och efter ett tag blev det dags för kvällsmat, bad och nattning. Izabella somnade utan problem men Alvar ville inte alls sova och somnade inte förrän alldeles nyss.

 

Förresten min karl låter så rolig, han är hes och har ont i halsen så i mellanåt låter det som om han skulle vara i målbrottet igen haha.. Förlåt älskling! ;-)

 

 

 


Statistik

Kollade min statistik och kan konstatera att jag har flest besökare på tisdagar
och minst på fredagar.

Provet gick ganska bra tror jag, men återstår att se när resultatet kommer.

Har precis fått i mig en smarrig middag.

Nu ska vi slappa lite och umgås.

Återkommer senare

Dagens fråga!


Blä..

 

Känner mig lite deprimerad idag. Jag vet inte riktigt varför, eller jo det vet jag. Jag är så fruktansvärt trött på att ha ont. Ont överallt. Nacken, ryggen, magen är värst. Har tagit nån stark smärtstillande och muskelvidgande medicin som läkaren skrev ut, men den hjälper knappast. Har även känt mig allmänt konstig idag. Hungrig, men ändå inte.. Illamående, men ändå inte.. Ja, det är svårt att förklara känslan. Bara jag inte blir sjuk nu. Jag har inte tid med det. Jag har prov i morgon och på fredag. Har inte orkat plugga något idag, så det lär nog gå åt helvete i morgon. Bläää!

 

Vilken tur att jag har världens bästa och förstående familj som har låtit mig vila större delen av dagen. Barnen har varit snälla och varit hur lugna som helst idag. Myst och sett på film har vi gjort. Sen var karln och barnen ute en sväng, inte så länge med tanke på att Alvar var sjuk igår, men de behövde få sig lite luft.

 

Nä, nu ska jag försöka få Alvar att sova. Envisa unge ;-)

 

 

 

 


Spelas just nu...









 

Är lite depp.


Kallt!

 

Idag var det riktigt kallt när vi vaknade. Ute var det också väldigt kallt. Frost och minusgrader. Kanske är vintern på väg? Eller så är det bara tillfälligt och det blir varmare igen. Det märks, men skulle vara kul med vinter och snö, så man kan åka pulka med barnen :-)

 

Jag fick ont i natt igen. Jag undrar hur länge man ska gå såhär innan de gör något åt det. Han även bajsont i nacken och har haft det i snart en månad. Kanske borde kolla upp det? Men jag gillar inte sjukhus eller vårdcentralen. Speciellt inte när man ska betala massa pengar för att få veta att det inte är något utan det går över av sig självt.. eller när man får dyra mediciner, som om det inte räcker med att betala 150-300 spänn för en undersökning? Blää..

 

Nä, ska inte vara så negativ nu. Ska ta och klä på mig och gå ner till stan för att uträtta ett par saker innan det är dags för skolan. Karln är hemma med barnen idag. Alvar verkar dock som vanligt idag. Leker och tjoar omkring med Izabella. Märks inte alls på honom att han var dålig igår. Så fort det kan vända. Ska kolla tempen på honom i alla fall och sen knalala iväg.

 

Ha en bra (trots kylan) onsdag!


Bara en massa slappa idag.

 

En av oss är pigg och glad, Izabella. Skönt det. Jag känner mig lite små trött, inget ovanligt iofs haha. Karln har ont i kroppen, kanske börjar han också bli sjuk? Hoppas inte.

 

Alvar har kräkts två gånger idag och har feber på 39,7 grader! Stackarn, han är pigg i ungefär 10 minuter sen sover han i några timmar. Så dagen har varit väldigt slapp. Ganska skönt det med ibland, men omständigheterna hade gärna fått vara annorlunda.

 

Funderar på vad vi ska göra för middag. Det är trots allt bara jag och Izabella som ska äta. Kanske gör vi bara lite gröt, klockan är trots allt ganska mycket nu, eftersom vi alla råkade somna förut. Alvar kan inte äta annat än isglass utan att det kommer upp igen och karln sa att han inte var sugen på mat just nu. Så ja, gröt är ett bra alternativ och så får det nog bli.

 


Dagens fråga!


En sjukling i vårt hem..

 

Alvar mår inte så bra idag. Han har ingen feber eller nåt sånt, han är bara blek, hängig och väldigt gnällig. Han fick stanna hemma från dagis idag och Izabella fick gå dit en stund, hon ska hämtas klockan 13 istället för 15.30. Skönt för henne att komma iväg och leka lite istället för att vara hemma med oss.

 

Alvar sover och jag har pluggat lite. Ska fortsätta strax, men har fastnat. Vi har en lista på ungefär femtioelva konstiga (och mindre konstiga) ord som vi ska förklara betydelsen på. Jag har dock fastnat på ett ord.. förklaringsmyt... hur förklarar man det ordet? Sen ska jag även skriva ett pm men har ingen aning om hur jag ska skriva det.. gaaah! Nåja, jag har fram till 13 på mig att plugga.. Om Alvar inte vaknar och är jättegnällig vill säga..

 

Bäst att fortsätta.. Ha en skojsig tisdag :-)


RSS 2.0