Valborg.

Dop present.

 

Min hjärna verkar ha tagit semester. Jag har känt mig lite lost hela veckan, ingenting har riktigt funkat som det ska. Idag kom jag på att vi ska på dop på söndag! Smart. Stressade ner på stan och fixade en dop present, så nu är i alla fall det klart. Jag undrar bara hur man kan glömma en sån sak? Kollar i almanackan flera gånger om dagen och skriver upp allt som komma skall direkt, men ändå glömde jag totalt bort att vi ska på dop. Hur lyckas man?

Det är valborg idag, brukar ni fira valborg? Har ni något planerat för kvällen? Vi ska möta upp syster efter att hon slutat jobbet, sen ska vi handla lite innan vi åker hem till henne och umgås. Hon och Ronny bjuder oss på mat och sen blir det att spela något spel och snacka en massa strunt ;-) En lugn kväll ändå. Har ju barnen att tänka på och supa skallen i bitar är inget för mig ;-)

Filmtips - Blood Diamond

 

Blood Diamond

I inbördeskrigets kaotiska Sierra Leone under 90-talet får vi möta Danny Archer, en sydafrikansk legosoldat och fiskaren Solomon Vandy.

Båda är afrikaner men deras bakgrund är så olika de kan vara, tills ödet för dem samman i en gemensam jakt på en sällsynt rosa diamant som kan förändra deras liv.


Såg filmen igår och den var riktigt bra måste jag säga. Gillar inte Leonardo DiCaprio i vanliga fall, men rollen i den här filmen gjorde han väldigt bra! Har ni inte sett den, så tycker jag att ni ska se den.

Gjort av med energi...eller?

Klickbara bilder

 

Var ute en stund efter dagis. Även om det blåste en hel del så var det väldigt skönt ute. Barnen fick frukt, youghurt och dricka till mellanmål som vi åt ute. Efter mellanmålet så blev det en hel del lek i lekparken. Barnen har gungat och klättrat, cyklat och sprungit, lekt i sandlådan och åkt kana. Det är ett under att Alvar inte är trött nu så som han har sprungit non stop under en timma när vi var ute. Han fick liksom ett "ryck" och sprang fram och tillbaka på gräsmattan. Han sprang även runt lekparken ett par varv, men ändå är han vildare än vildast när vi kommer in! Om jag bara fick en pytteliten del av hans energi så skulle jag studsa omkring här hemma som en duracellkanin! Helt crazy!

 

Nåja, Izabella blev lugnare efter att ha lekt ute, hon sitter nu och ser på barnkanalen och myser. Karln fixar med disken och jag ska väl ta och leka en stund med Alvar innan han river hela lägenheten ;-) Hoppas ni har en bra dag!


Dagens fråga!


Mer vilda än tama.

 

Jämfört med dagen igår så har den här dagen varit ganska tråkig, på olika sätt. Dels har barnen varit mer vilda än tama, de fick tag i en påse med kläder som jag rensat undan och på två sekunder så låg alla kläder utspridda i soffan (se bild) och har hittat på det ena buset efter det andra. Sen har det varit himla trist väder idag och under eftermiddagen kom även regnet. Inget roligt alls. Det kanske är synd att säga att dagen varit tråkig ändå eftersom den har innehållit roliga stunder också. En massa bus och lek är ju aldrig fel liksom ;-)

 

Nä, vet ni vad. Min hjärna fungerar inte riktigt som den ska idag så jag tänkte ta mig en dusch och sen krypa ner i soffan och se en film eller så. Jag hoppas ni alla har haft en bra onsdag och att kvällen blir mysig för er :-)


Alvar


Action

Alvar in action

 

God morgon i stugorna. Solen börjar smyga sig fram efter en grå morgon. Det har regnat i natt. Det spöregnade. Jag låg vaken och lyssnade på regnet som slog mot rutorna. Kunde inte sova. Vet inte varför, det bara blev så. Till slut lyckades jag i alla fall somna och har sovit gott den lilla tiden jag väl fick sova. Känner mig som ett vrak just nu. Barnen är lämnade på dagis och jag har en massa måsten att ta tag i. Får se om jag lyckas hitta min energi, min lust och ork till allt bara. Vad ska ni hitta på idag?


En toppen dag!

Sötnosen cyklar

 

Vilket underbart väder det har varit idag. Varmt och soligt. Det såg inte så lovande ut i morse när vi klev upp för då regnade det, men eftermiddagen kunde knappast ha blivit bättre. Självklart var vi ju ute och lekte efter dagis, gick förbi affären och köpte lite dricka och frukt innan vi gick till lekplatsen. Där blev det att klättra, gunga, springa omkring, åka kana osv.. Våra barn älskar verkligen att vara ute! Det var svårt att få med sig dom hem sen ;-)

 

Izabella i sin nya jacka och jeans.

 

Vi kom i alla fall hem till slut och då blev det att fixa lite middag och sen slängde vi oss i soffan allihopa, slöglodde lite på tv och myste. Alvar sover nu och Izabella duschar, sen ska hon med krypa ner i sängen. I morgon är en ny dag och då tar vi nya tag. Den här dagen har varit toppen, men nu är jag trött och ska väl se en film innan jag hoppar ner i sängen. Har ni haft en bra dag?


Ett par solglasögon..

Snyggingar!


Psycho :O

Oh no!! Han har rymt från psyket! ;-)

 

Beställde en skjorta till darling för några dagar sen och såhär ser den ut. Alltså det var mest på skoj, inget seriöst nu alltså ;-)

 

Igår kom ju mina älsklingar hem, äntligen! hehe. Johan och Teodor var med också, så det blev en fika och de satte upp nya tv.n. Sen åkte vi och storhandlade så nu är skåpen fyllda igen :-) När vi kom hem och hade plockat in alla varor så satte vi igång med att montera ihop vitrinskåpet, sätta upp hyllorna osv.. bilder finns i ett inlägg längre ner.

 

Idag då. Vi har varit och lämnat barnen på dagis och sen hämtade vi ut paket som kommit. I paketen låg:
  • Izabellas nya jacka
  • En kjol till Izabella
  • En tunika till mig
  • Solglasögon till mig
  • Skjortan till darlingen.
Nu ska jag plugga och sen tänkte jag baka lite medan barnen är på dagis, så man kan pyssla med det i lugn och ro ;-) Ska även städa lite, eller ja åtminstone dammsuga av. Vad ska ni hitta på idag?

Izabella och Teodor

 

Izabella blev lite ledsen förut när Johan och Teodor skulle åka hem. Teodor går då fram till Izabella och kramar henne och så säger han "Inte gråta nu" Huuuur sött som helst! De har så himla kul tillsammans och leker så bra ihop. Sötungar!


Nu börjar det likna något ;-)

Hyllorna med dekorationen.

Vitrinskåpet. (Nej, det är inte snett, bara att jag höll kameran lite snett när jag tog bilden)

Nya tv.n (med favoritspelet på of corse)

Nya garderoben.


En liten solstråle

 

God morgon! Här är vi uppe med tuppen, eller ja snarare innan tuppen ;-) Har varit full fart på Alvar från det att han vaknade, så blev inte att ligga och dra sig en stund. Vi har i alla fall hunnit med frukost och så har han stått i fönstret och tittat på bilarna. I skrivande stund så kom det en lastbil, till Alvars stora lycka. "Lastbiiiiil" "nu kommer lastbiiiiiil" haha, sötnöten då!

 

 

 

Eftersom Alvar har tjatat så mycket om sin pappa och Izabella, så skickade jag iväg ett sms nu på morgonen och kollade om de var vakna och om Izabella ville prata med Alvar. Strax efter ringde Izabella upp och Alvar fick prata. Så glad han blev min älskade lilla pojke! Han pratade även med pappsen också och jisses vad munnen gick på honom haha. Alvar älskar att prata i telefon, så när mormor, morfar eller Jossan ringer så slåss barnen om vem som ska prata ;-)

 

Ps. Ni får ursäkta röran i bakgrunden på bilden, men är som sagt inte klar än här hemma. Så lite stökigt är det just nu.


Öronen blöder!

 

Jisses säger jag bara. Alvar kan verkligen prata så öronen blöder på en ;-) Vi tog oss en varsin kvällsmacka och han babblade på om allt möjligt. Det tog lååång tid för honom att äta upp mackan och lugnet som kom efter att han somnade har nog aldrig varit så skönt haha. Missförstå mig rätt. Jag tycker självklart att det är roligt att han pratar så mycket och vill berätta och förklara allt möjligt, men när han har babblat på hela dagen utan många sekunders tystnad så blir det ganska jobbigt för öronen ;-)

 

Jag tror även att han saknar sin pappa och syster, för han har frågat efter dom och sagt att pappa och lella (Izabella) ska åka tåg. Det är ju så att de brukar åka tåg till J som de är hos nu, så därför tycker han att de ska åka tåg och komma hem nu ;-) Så i morgon när de kommer hem blir det kramkalas för hela slanten!

 

Klockan börjar bli mycket och det är väl dags att tänka på refrängen, men känner mig faktiskt inte så värst trött, men sova bör man.. Natti Natti


En kalasfin Alvar

Seg uppdatering idag, jag vet. Men jag har haft fullt upp med bus-Alvar och en massa annat. Vet inte riktigt vad det är med Alvar idag, men har har verkligen bara busat och gjort sånt han vet att han inte får!

Har i alla fall hunnit fixa lite mer här hemma, dock inte så mycket som jag önskat, men man får se det från den ljusa sidan. Har ju trots allt hunnit med en hel del. Åkte till Jysk förut, för att jag hade velat inhandla en grej, men så blev det inte eftersom den grejen inte fanns inne för tillfället. Det var fullt med folk på bussen ut till Jysk och självklart pensionärer med rullatorer. Bittra sådana. I vanliga fall får det plats fyra barnvagnar/rullatorer på bussen, om man står upp bredvid. Men idag då skulle dessa bittra tanter sitta på säterna bredvid sina rullatorer, vilket gjorde det väldigt trångt för barnvagnen, men den fick plats. Sen kom en annan familj med barnvagn, de såg att det var fullt på bussen, men skulle absolut på med barnvagnen. Det slutade med att de stod i gången och blockerade för folk som skulle på och av. Pensionärerna blev ännu bittrare och började tjafsa med familjen, som inte kunde bra svenska och ja.. jag kunde inte annat än att skratta. Fy, så de höll på. Fast jag undrar varför inte chauffören sa något. Man får ju inte stå sådär i gången med barnvagn. Tänk om något hade hänt? Nåja, vägen hem gick bättre ;-)

Väl hemma igen så sprang vi ner till tvättstugan och där har vi sprungit ett par gånger. Ska ner om en stund och hämta den sista tvätten, sen måste jag natta busen. Han får vara vaken lite längre idag eftersom tvätt-tiden är till 21 och allt hade inte hunnit torka när vi var nere för en stund sen.

I morgon blir det inget dagis för barnen. Izabella är ju iväg med pappsen, men de kommer hem i morgon förmiddag, så tyckte att Alvar också kunde vara hemma i morgon då. När mina älsklingar är hemma blir det att fixa det sista här hemma eftersom jag då får hjälp med vitrinskåpet, sätta upp hyllorna och det sista på garderoben. Får även hem nya tv.n, äntligen! ;-) Och så ska vi storhandla. Yes. Men ja.. Nu har jag skrivit alldeles för mycket, undra om någon har orkat läsa enda hit haha.

Inte riktigt bikinivarmt än!



Vilket underbart väder vi har idag. Jag och Alvar passade på att vara ute en stund nu på förmiddagen, åt lite frukt och myste i solen. Alvar lekte en stund också innan vi gick hem igen. Han blev lite trötter och ligger och sover nu. Ska nog passa på att vila lite själv också, så man orkar med eftermiddagen sen. Ska tvätta och fixa lite då.

När vi var ute förut så såg vi några som satt i bara bikini, visst att det är soligt och skönt ute, men inte riktigt bikinivarmt än! Finns folk till allt ;-)

Pratade lite med älsklingen nyss också. De hade det bra där borta och Izabella har så roligt med de andra barnen så hon ville inte prata med mig, kanske vill hon prata i kväll? Annars ses vi ju i morgon :-) Saknar er massor!

Nähe, vila lite nu då. Hoppas ni får en bra söndag.

En alldeles underbar eftermiddag/kväll.

Ronny och Jossan.. alltid med snygga miner ;-)

Kusin Sara, mamma, morbror Anders, Annika och lilla Livia

Jossan busar med Alvar

Kusin Sanna och mamma

Kusin Sara med sin Livia och kusin Sanna

Min älskade mamma ♥

 

Jag har verkligen haft en helt underbar eftermiddag/kväll hos mamma. Det bjöds på god mat, efterrätt och tårta. Mina släktingar sjöng för oss ;-) Mina morbröder busade hela tiden med Alvar, så nu ligger lilleman helt utslagen i sin säng hehe. Har även fått fler fina presenter. Fick en massa blommor (krukväxter) Är så dålig på att köpa sånt själv så passade på att önska mig det, så det fick jag av alla som kom haha. Sen fick jag lite pengar, parfym, vedträn till öppna spisen haha och det bästa av allt, en resa till ullared haha ;-) De vet att jag älskar att shoppa så det passar ju perfekt ;-)


Är lite händig ändå ;-)

 

Fy, nu är jag helt slut. Ryggen börjar göra ont också. Fick för mig att jag skulle sätta ihop garderoben och det var ett väldans projekt som tog sin lilla tid, men nu är det nästan klart. Handtagen på dörrarna ska dit, dörrarna ska sättas på och handtagen på lådorna ska dit, men allt annart är klart :-)

 

Har precis duschat, man blir varm av att montera ihop saker ;-) Så nu ska vi fixa ordning oss lite och sen ner på stan för att handla lite innan vi ska hem till min mamma. Jag hoppas ni alla får en trevlig lördag!

 

Älskling, jag saknar er!


Födelsedagen

Nya soffbordet

 

Börjar väl med att berätta om gårdagen. Först träffade vi min syster och sedan åkte vi som sagt till IKEA och shoppade en hel del saker. Det mesta nödvändiga saker som vi tittat på och en del mindre nödvändiga saker som jag tyckte att vi behövde ;-) Vid lunch-tiden kom Johan och hämtade upp oss och då åt vi även lunch på BK, innan vi åkte hem med alla grejer. Sen bar det av ner till stan för att inhandla lite nya kläder. Jag var mest ute efter byxor till Izabella då flera par av hennes byxor har blivit lite korta i benen och trånga i midjan, men det följde med lite annat som ni såg i inlägget nedan ;-) Mötte även upp min mamma och så tog vi en fika, innan det bar av hemåt igen. När jag och Alvar kom hem så blev det att plocka och fixa lite. Fick ihop golvlampan, soffbordet och tv-bänken alldeles själv ;-) Vitrinskåpet vågar jag mig inte på, dels för att det är tugnt och dels för att det är glas. Vill inte riskera att det går sönder. Karln och Izabella följde med Johan hem och blir kvar där till på måndag. Han skulle bla hjälpa till med tapetsering och lite sånt.

 

Igår kväll kom min mamma och hennes man förbi med en present till mig som bestod av en garderob! Precis en sån jag ville ha :-) Av min pappa fick jag ju pengar häromdagen som ska gå till en tv, men den köper karln på måndag innan de åker hem. Av älsklingen och barnen fick jag en ny jacka :-) Jag är mer än nöjd över presenterna och bild på allt kommer när det är färdigt här hemma.

 

Idag ska jag fortsätta plocka och fixa lite här hemma, sen i eftermiddag ska vi hem till min mamma för att fira både henne och mig. Ska bli kul att träffa några ur släkten igen.


En massa shopping!

Shoppat på IKEA

 

Köpte även ett vitrinskåp, en tv-bänk, soffbord och en hylla som inte är med på bild.

Det som inte är med på bild nu får ni se på måndag då karln är hemma igen och kan sätta ihop alla saker ;-)

En randig topp, två par leggins och en grön tunika till mig själv

Två par byxor till Izabella

En traktor till Alvar

 

Jag berättar mer om min födelsedag senare. Kan avslöja att jag har haft en himla trevlig dag och har fått jättefina presenter!! Tack alla som har grattat mig idag både här på bloggen och via telefon :-)



HAPPY BIRTHDAY.....

To ME!!! ;-)


Irriterad.

Såhär såg det ut under förmiddagen.

 

Jag förstår verkligen inte vad som sker på barnens dagis. Eller på Alvars avdelning i alla fall. Jag är väldigt irriterad. Kommer ni ihåg att hans gummistövlar försvann för ett tag sen? De kom tillbaka, men då försvann hans mössa i stället och den har varit borta i två veckor. Idag kom mössan tillbaka, men vad försvann då? Jo, hans JACKA! Hur i helskotta, kan en jacka bara försvinna? Vi letade, personalen letade, barnen letade i varenda liten vrå, på de mest tänkbara och otänkbara ställena, men den fanns inte någonstans! Jag blir galen på detta. Vi skriver namn på ALLA kläder de har till dagis, men vad hjälper det? Så idag, i detta skitväder fick Alvar alltså gå hem med bara regnjacka på sig. Han hade som tur va en extra tröja att ta på sig så han inte behövde frysa alltför mycket den korta vägen hem. Förutom alla mystiska försvinnanden av Alvars kläder så är dagiset ett väldigt bra dagis, med bra personal, men detta gör mig så irriterad alltså. Shit..


Jag går i ide..

Min fina älskling ♥

 

Vart ska detta sluta? Det har snöat hela morgonen och snöar än, nu börjar det dessutom bli vitt på marken. Är det dags att ta fram vinterkläderna igen? Sommaren känns helt plötsligt väldigt långt borta. Kommer vi överhuvudtaget få någon sommar? Nej, det känns faktiskt inte så. Inte just nu i alla fall. Ett typiskt aprilväder. Jag vill inte mer. Jag går i ide, väck mig när solen är tillbaka ;-)

 

Morgonen har bjudit på en lugn stund, frukost och en film. Nu ska jag däremot ta tag i pluggandet så jag kan skicka in de sista uppgifterna för veckan. Ligger lite före och det känns väldigt skönt. Hatar när man hamnar efter och får en massa att göra.

 

Vad vi ska göra i eftermiddag, vette tusan, men något blir det väl. Har faktiskt ingen som helst lust att vara ute i det här vädret, men kanske offrar mig så barnen får leka av sig lite. Eller så kanske vi gör någon lugnare aktivitet här hemma. Vi får se helt enkelt. Nähe, plugga var det ja..


Dagens fråga!


Filmtips - Meteor

Meteor:

Någonstans i utkanten av vårt solsystem inträffar det otänkbara. En gigantisk asteroid kolliderar med en mindre himlakropp och ändrar riktning – med kurs rakt mot jorden. De brinnande meteorregn som slår ner med förödande kraft är bara ett förebud om vad som ska komma. Bara några dagar från att nå atmosfären närmar sig Kassandra; en meteor lika stor som tre Mount Everest, och med kraften att på ett ögonblick förinta allt levande på planeten Jorden..

En typisk amerikansk film som påminner ganska mycket om Armageddon vilket drar ner filmen lite. Fast helt klart sevärd.

Angående mina filmtips så lägger jag bara in de filmer jag själv tycker är värda att se, både gamla och nya filmer. Skulle jag lägga in alla filmer jag sett den senaste tiden så skulle min blogg bara bestå av filmtips ;-) Men jag hoppas någon/några av de filmer jag visar här på bloggen ska falla er i smaken :-)

Herr och fru anka.

Alvar och pappsen hälsade på herr och fru Anka igår.

 

Alltså snacka om deprimerande när det kommit snöblandat regn större delen av dagen! Var det inte vår nyss? Var tog solen vägen? Ge mig tillbaka solen! NU!

 

Nåja, vi har städat och städat och städat lite till.. Sen har jag pluggat och pluggat osv.. Men nu är jag färdig med allt eller jag okej det mesta i alla fall. Barnens rum har jag inte städat idag. Dels för att jag gjorde det häromdagen och dels för att alla leksaker åker ut lika fort som man plockar upp dom (om inte snabbare) så, nej jag orkade faktiskt inte ta tag i den biten idag. Men annars är lägenheten skinande ren och doftar ljuvlig ;-)

 

Nej, alltså jag har ju inget roligt att skriva just nu eftersom dagen inte bjudit på så mycket mer än det jag nämnt här ovan. Men kanske eftermiddagen blir trevligare? Vi ska i alla fall göra en smaskig middag idag bestående av pitabröd fyllda med kebabkött och grönsaker. Sen blir det säkert lek och mys som alltid.

 

Har ni haft en bra dag?


"titta nu har jag också stora tuttar"

 

Ännu en natt har passerat utan märkvärdigt mycket sömn. Jag la mig tidigt då jag var heeelt slut, men Alvar hade mardrömmar..tror jag. Han skrek, gnällde och ropade NEJ, vill inte i sömnen. Han kom senare och la sig bredvid mig och snodde mitt täcke, sparkades och fortsatte ropa i sömnen, la honom på min arm och tänkte att de kanske kunde hjälpa med lite närhet. Han blir tyvärr som en bastu när han sover och det blev fööör varmt för mig. Så, nej, sovit gott har jag inte gjort.

 

Igår eftermiddag var vi som sagt hos min mamma, hon bjöd oss på fika och sen lekte vi med barnen en stund. Izabella stoppade en liten boll innanför tröjan och sa: "titta mormor, nu har jag också stora tuttar" hahaha, gu vad vi skrattade. Min söta lilla tokunge!

 

Även om jag inte fått den bästa sömnen så ska jag idag städa och rensa. Det måste göras och jag ska sätta fart med det så fort jag fått i mig lite frukost, sen blir det att plugga innan barnen ska hämtas igen. Vad ska ni hitta på idag?


Shoppat lite.

Nya sandleksaker till barnen.

Ny väska till mig :-)

 

Väskan hämtade jag iofs ut i fredags, men har inte blivit av att jag visat bild på den förrän nu. Blev även en blomma och ett kort inhandlat till mamma idag. Hittade faktiskt inget roligt, men ska ju till Ikea på fredag så ska kika lite där efter en present.


Blåbärsplättar = Ingen höjdare.

 

Igår skulle jag försöka mig på att göra blåbärsplättar. Det blev gott, men både jag och barnen var lite skeptiska först. Barnen ville inte alls äta först, men när jag förklarade att det var som små pannkakor fast blåa så gick det bra ;-) Men jag tror att vi håller oss till vanliga pannkakor eller plättar hädanefter haha.

 

Har suttit och pluggat nu i ett par timmar. Känns i huvudet då natten inte bjöd på så värst mycket sömn. Kunde bara inte sova helt enkelt. Är lite trötter nu då, men ska försöka hålla mig vaken och ge mig ner på stan och fixa en present till min mamma då vi ska dit på en liten fika i eftermiddag när hon slutat jobbet. Vad ska man köpa till mammsen då? Det är en gåta för mig.. men något roligt hittar jag väl. Egentligen ingen panik, då jag lika gärna kan lämna presenten på lördag när vi ska dit, men samtidigt är det ju faktiskt idag hon fyller år. Aja, det löser sig.

 

Jag har även fått present av min pappa, lite i förskott, men visste att jag skulle få pengarna till det nu. Jag får alltså köpa själva presenten till mig själv, men han betalar ;-) Vad det är får ni se på fredag :-)

 

Nu ska jag fortsätta pluggandet en stund innan jag knallar ner på stan.


Bilder - Ute efter dagis.






Klickbara bilder.

Var ute efter dagis och det var ett underbart skönt väder ute :-)

Filmtips - When trumpets fade, Eichmann, Joyeux Noel och Slaget vid Passendale.



When trumpets fade:
Året är 1944 och kriget är på väg att avgöras. Efter ett stort bakslag befordras menige David Manning till gruppledare för ett specialteam. Tillsammans med fem handplockade soldater återvänder han in i fiendezonen för ett extremt farligt sista uppdrag…
En mycket bra film, se den!

Eichmann:
Adolf Eichmann var strategen som skickade över en miljon judar i döden. Efter kriget blev han en av världens mest jagade brottslingar. Detta är hans häpnadsväckande historia…
En intressant film, något seg i mellanåt. Helt klart sevärd.

Joyeux Noel:
En kall julafton 1914. Första världskriget rasar i Europa. Tyska, franska och skotska trupper håller förtvivlat ställningarna i ett blodigt skyttegravskrig på västfronten. Så inträffar något fullständigt otänkbart. Några soldater, på båda sidor om stridslinjen, lägger ner sina vapen och möter varandra i ingenmanslandet. Fler följer efter och tillsammans firar de en fredlig julafton. Dagen därpå hjälper de varandra att begrava sina stupade kamrater - fiender har blivit vänner och de kan glömma kriget för en tid. Men kriget har inte glömt dom och rycker allt närmre med kanonernas dån i fjärran...
Bygger på en sann historia och är en väldigt bra film. Kan vara lite småseg bitvis, men tycker helt klart att ni ska se den!

Slaget vid Passendale:
Nästan en miljon soldater förlorade livet i Passendale under några få förödande höstmånader 1917. Paul Gross femfaldigt prisbelönade film skildrar Första Världskrigets blodigaste sammandrabbning med explosiv närvaro och våldsam autencitet. Med bl.a. Gil Bellows, från Nyckeln till frihet.
Jättebra film, så den kan jag starkt rekommendera er att se!

Veckans planer. (v.16)

Syskonen.

 

Veckans planer:


Måndag: Plugga, ringa sjukan om mer medicin.

Tisdag: Plugga, hälsa på mamma en snabbis och säga Grattis då hon fyller år.

Onsdag: Plugga, ev. baka lite

Torsdag: Plugga

Fredag: Jag fyller år, vi ska till IKEA, plugga

Lördag: Kalas för mig och mamma hemma hos henne.

Söndag: Tvätta och plugga


Vad har ni för planer i veckan?

Film-maraton och busunge!

 

De senaste kvällarna (fredag och lördag) har jag haft film-maraton efter att Izabella somnat. Därför har det blivit ganska många filmtips här på bloggen och fler filmtips kommer lite senare. Jag föredrar som ni kanske har märkt krigs- och actionfilmer. Krigsfilmerna behöver nödvändigtvis inte innehålla en massa pang, pang ;-) Nej, jag föredrar filmer som bygger på sanna historier eller har ett starkt budskap och historiska filmer. Visst ser jag en och annan komedi också, men det händer inte lika ofta faktiskt.

 

Min söta busunge fick för sig att sminka sig förut, med en TUSCHPENNA! Så nu är hon svart på läpparna och ögonlocken! Jag hoppas det försvinner när hon ska bada sen för inte kan hon gå sådär till dagis i morgon haha. Vi har haft en bra förmiddag, vi började med att se på barnprogrammen och äta en stadig frukost bestående av havregrynsgröt och äggmackor. Sen klädde vi på oss och gick ut en stund. Solen kikade fram mellan molnen lite då och då, men det blåste en del, så det var inte såå skönt ute, men lite lek hann vi med innan vi traskade hemåt igen för lite lunch. Sen dess har vi inte gjort mycket alls faktiskt, får se vad vi ska göra nu under eftermiddagen.

 

Mina andra älsklingar kommer hem senare framåt kvällen, ska bli skönt för nu börjar man sakna dom ganska mycket efter en hel helg utan dom!


Filmtips - Belägringen av Leningrad och In Tranzit



Belägringen av Leningrad:
I sista sekund lyfter ett flygplan med utrikes-korrespondenter från hela världen från Leningrads flygplats. Endast en lämnas kvar: journalisten Kate Davis som antogs ha omkommit i de första attackerna. Ensam och utlämnad till sitt öde kämpar hon för överlevnad medan helvetet bryter lös i staden.

In Tranzit:
I chockvågorna efter andra världskriget, under den kalla vintern 1946, skickas av misstag en grupp tyska krigsfångar till ett ryskt kvinnofångläger som styrs av kvinnliga fångvaktare. Fångvaktarna, som förlorat många närstående på grund av Nazisternas brutalitet, mottar de nyanlända fångarna med stor fientlighet och ser en möjlighet till hämnd...

Båda är mycket bra filmer, In Tranzit är baserad på en sann historia. Har ni inte sett dessa så tycker jag att ni ska göra det :-)

En Izabelladag.

 

Idag har det verkligen varit en Izabelladag. Hon har fått bestämma nästan allt som vi har gjort idag. Det blev en lugn hemmadag och vi har lekt med lera, läst böcker, sett på film, badat, lekt med dockorna osv.. Jag har fått många kramar och hon har sagt flera gånger "jag älskar dig mamma" Åhh, min fina flicka! Vi har även haft disco här hemma, satte på lite blandad musik och sen skakade vi rumporna till den hehe. Åt god mat och har nu på kvällen ätit lite havrekakor och druckit mjölk till körslaget. En alldeles underbar dag med andra ord :-)

 

Har även pratat med mina älsklingar i telefon. Alvar tycker det är så roligt att prata i telefonen och babblar på om allt möjligt, tyvärr förstår man ju inte allt han säger, men det är kul att prata med honom ändå :-) Innan vi la på så sa han "ässka di, hej då" Sötnosen. Är så lycklig som har så fina barn :-) Izabella har saknat både pappa och Alvar och sa förut att hon ville att de skulle komma hem, men de kommer ju i morgon så är inte så lång tid kvar.

 

Nu ska jag fortsätta mysa lite med Izabella innan hon ska sova och när hon har somnat ska jag se en film Leningrad, får se om den är bra. Kanske blir lite spela sen också med älsklingen ;-) Då kan vi snacka genom headsetet i stället för telefon, blir super.. men som sagt får se hur det blir.


Svar på frågorna.

Det kom inte så många frågor under frågestunden, men här är svaren i alla fall :-)

hvordan er det å bo i sverige?

Oj, svår fråga men kort och gott, det är bra att bo i Sverige (jämfört med många andra länder)

hva liker du best med sommeren?
Solen såklart! Sol och värme, bad och lek utomhus. En massa glass också!

har du vært i Bergen før?
Nepp har inte varit där någongång.

När var du på krogen senast?
Oj, oj oj..det är faktiskt nästan exakt ett år sedan, var på krogen sist jag fyllde år ;-)

Filmtips - Katyn

Om filmen:
Polen invaderades av Tyskland den 1 september 1939. Två veckor senare angrep Sovjetunionen från öst. Att 15 000 polska officerare försvann var länge ett olöst mysterium, men våren 1943 påträffades offren i en jättelik massgrav. Avrättningarna hade kommit som en direkt order från Stalin. Men den fullständiga sanningen låg gömd bakom järnridån tills det kalla kriget tagit slut. Katyn bygger på berättelser, brev och dagböcker som alla bär vittnesbörd om en av Stalins mest fruktansvärda illgärningar.

Personligen tyckte jag filmen var ganska seg och lite rörig, men ändå väldigt bra! Så har ni inte sett den så kan jag rekommendera er att göra det :-)

Bakning - Tekakor

 

Ingredienser:

  • 5dl vatten
  • 2,5dl havregryn
  • 50g smör
  • 50g jäst
  • 2msk socker
  • 1tsk salt
  • 10dl vetemjöl

 

Gör såhär:

  1. Koka upp vattnet. Lägg havregryn i degbunken och slå det kokande vattnet över. Klicka i margarinet. Låt svalna i rumstemperatur till ca 37 grader.
  2. Smula jästen i havregrynsblandningen. Tillsätt socker och salt. Blanda väl och tillsätt det mesta av vetemjölet.
  3. Arbeta till en smidig deg. Strö över lite mjöl. Täck degen och låt den jäsa ca 30 minuter, eller baka ut direkt utan jäsning.
  4. Sätt ugnen på 225 grader.
  5. Knåda degen smidig på mjölat bakbord. Dela degen i 2 längder. Skär varje längd i tio bitar och rulla till släta bullar. Platta ut dem med handen till ca 10 cm i diameter.
  6. Lägg tekakorna på plåt med bakplåtspapper. Nagga och jäs dem övertäckta i ca 30 minuter.
  7. Grädda i mitten av ugnen ca 5-6 minuter.

En trevlig kväll.

Utslagen hjälte ;-)

 

Vid 17.30 tiden ringde syster och frågade om vi skulle ses och det tackade vi inte nej till, sagt och gjort, vid sju möttes vi upp nere vid stationen och skulle gå bort till netto för att hon skulle handla något. Sedan tog vi en promenad hem till vår mamma. På vägen dit fick jag förbannat ont igen (gallsten) och självklart hade jag ingen medicin med mig, jag gick nästan dubbelvikt på vägen dit och trodde jag skulle svimma av den fruktansvärda smärtan. Svettades som en gris också pga den (smärtan) Väl hemma hos mamma brast det för mig, jag la mig på golvet och grät. Så ont gjorde det! Tyvärr kunde de inte skjutsa hem mig då de hade druckit öl, men eftersom jag har världens bästaste mamma så CYKLADE hon hem till mig för att hämta min medicin!!! Min älskade mamma är en ängel, så när hon kom med medicinen så tog det inte lång tid förrän smärtan försvann.

 

Vi hade det mysigt hos mamma, såg på tv och åt lite gottis, pratade lite och umgicks. Vi kom hem för ungefär en halvtimme sen och Izabella somnade nästan direkt, hon gick och la sig i pappas säng så i natt får jag inte sova ensam. Det gör inte mig så mycket, blir ju inte lika trångt som när vi sover alla fyra där ;-) Jag har hunnit prata lite med min älskling också, måste ju ringa och säga god natt ;-)

 

Nu ska jag se om det finns något skoj på tv innan jag också ska lägga mig. Hoppas ni har haft en bra kväll!


Ny frisyr och ensamtid med Izabella.

Alvar fick en ny frisyr igår ;-)

 

Den här dagen har rusat iväg och ändå har jag inte gjort mycket alls. Så konstigt, annars brukar ju dagarna gå väldigt segt när man inte gör något speciellt. På förmiddagen skrev jag klart det sista på en skoluppgift som jag nu har skickat in, såg även en film och slappade i soffan en stund. Kände mig inte helt hundra på morgonen/förmiddagen, men nu är det bättre.

 

Min älskling och Alvar har nu åkt iväg hem till ett par vänner och ska vara där till på söndag. Det känns lite blandat, klart jag saknar dom men samtidigt är det skönt att få lite kvalitétstid med Izabella och hon har bestämt att vi ska baka nu, så det ska vi göra! Så nu kan jag inte sitta här längre för hon tjatar på mig så bäst att jag går ;-)

 

Ps. Ställ en rolig fråga i min frågestund i inlägget nedan :-)


I brist på annat..


Sol och vulkanutbrott.




Klickbara bilder

Var ute och lekte i solen idag igen. Härligt! Träffade även kära syster yster efter att hon slutat jobbet. Blev dock bara en snabbis och Izabella blev såååå ledsen när Jossan skulle åka hem, hon ville ju följa med! Det gick tyvärr inte idag, men en annan dag så får hon följa med Jossan hem :-)

Förresten, har ni hört om vulkanutbrottet? Jisses, alla flyg är inställda pga det. Läs mer om det HÄR Appropå ingenting sådär ;-)

Nja, nu är det kväller och det är dags att lägga barnen så här kan jag inte sitta och uggla.

Ha en trevlig kväll!

Nähe..

Jag har varit ute och flängt, fixat en hel del stuff idag. Stötte på en gammal klasskamrat och snackade lite skit, det visade sig att hon varit på intervju på samma ställe som jag var på igår. Hon fick jobbet direkt så nej, jag fick inget jobb där. Men jag deppar inte för det. Arbetslös men inte sysslolös, det är vad jag är ;-) Får söka vidare helt enkelt och hoppas sen att jag kommer in på den utbildning jag vill i höst. Kommer jag inte in på den, så blir det att plugga in lite fler ämnen på komvux, för jag pallar inte att bara gå hemma och dra hela dagarna. Räcker med att ha varit föräldraledig i två år! Blir lätt rastlös så något får man hitta på att göra, dessutom är det bra med rutiner i vardagen.

Nu ska jag gå och hämta mina älskade busungar på dagis och sen ska vi spendera eftermiddagen ute i solen, det är ju bara sååå underbart skönt ute idag. Varmt och soligt! Me like.. Och ikväll blir det att skriva klart ett arbete som sedan ska mailas över till läraren och i morgon blir det att göra en sista uppgift och sen är jag friii hela helgen :-)

Har ni några planer inför helgen?

Förkylda tider.

 

Vaknade och är förkyld, näsan rinner mest hela tiden och halsen känns tjock. Karln ligger halvtdöende (förkyld, huvudvärk och halsont) i soffan, barnen är förkylda men har varit det ett tag och inte så farligt att de måste vara hemma från dagis. Det är förkylda tider här hemma. Inte får man deppa ihop för det, solen skiner, det är redan ganska varmt ute och barnen har blivit lämnade på dagis. Jag ska plugga lite nu och sen ska jag iväg och fixa lite ärenden. Karln stannar hemma idag då han inte mår bra så det blir inte en lika lång dagisdag för barnen idag, men det gör absolut ingenting för då hinner vi vara ute i solen lite längre :-)

 

Vad ska ni göra idag?


35,5

Gammal goding :-)

 

Nej, alltså.. Vi bakade förut, men självklart missade jag och ta bilder. Det blev liksom lite mycket där ett tag. Gnälliga barn, händerna fulla med deg och en karl som saknades i hemmet ;-) Men det blev i alla fall att vi bakade tekakor som vi sedan åt till kvällsmat. Mycket goda om jag får säga det själv hehe. Receptet jag använde mig av finner ni HÄR

 

Kvällen har varit väldigt lugn. Izabella har varit lite slö och sagt att hon frusit, så jag tog tempen på henne och den visade 35,5 är det normalt?! Hon låg dessutom med kläderna på under ett tjockt täcke! Jag har då aldrig varit med om en så låg temp. Normalt (för oss) har varit mellan 36-37 grader. Haha, jag är en riktig nojjig mamma när det gäller barnen. Hade det varit jag som hade så låg temp så hade jag inte brytt mig, men så fort det handlar om barnen så blir jag orolig för minsta lilla som inte verkar "normalt" Jag rådfrågade mamma, men hon trodde inte att det var någon fara, så då blev jag lugn igen hehe. Hon är ju utbildad undersköterska och har lite bättre koll på sånt där.

 

Barnen somnade tidigt båda två och jag har suttit och spelat en liten stund. Funderar på att sätta på en film och slöglo lite innan jag somnar. Har ni haft en bra dag?


Ut och njut av solen!




Klickbara bilder.

Nu är vi hemma igen efter att hämtat barnen på dagis. Vi passade på att vara ute och njuta av solen lite också, så vi tog en promenad och stannade till vid en lekplats. Barnen lekte och tyckte det var roligt. Just nu står Izabella i duschen, hon var riktigt smutsig efter all lek och sen ska vi baka lite har jag bestämt ;-) Bilder och recept kommer senare. Hittade ett enkelt recept när jag kikade runt lite förut, så nu är det bara att hoppas det blir gott :-)

Hejsan!

 

Idag har jag gjort en ganska rolig sak. Jag har nämligen varit på en arbetsintervju. Det var ganska många där som skulle på intevju så vi får väl se hur det går. I morgon får vi veta vilka som fått jobbet och OM jag får det så börjar jag redan på måndag! Så nu är det bara att hoppas på det bästa :-)

 

Har även hämtat ansökningsblanketter för studier i höst. Så det ska jag sätta mig och fylla i snart. Får jag jobbet så kommer jag inte plugga eftersom jag då kommer arbeta heltid. Vi får helt enkelt se var framtiden tar oss ;-)


En kamp vid läggdags

Några dagar gammal bild, Izabella har satt dit plåstret själv ;-)

 

Äntligen lugn och ro, eller har haft det en timme nu ungefär. Alvar var svår att lägga idag, han ville inte alls sova och jag låg hos honom en stund. Höll på att somna själv där en stund, men så började Alvar krångla igen. Babblade om allt möjligt, skulle förklara och berätta mest hela tiden. Läste en saga för honom, stoppade om honom och försökte med allt. Det blev en liten kamp om vem av oss som var mest envis och jag vann...till slut! Envisa unge ;-)

 

Izabella var enkel att natta. Hon somnade nämligen till en film ;-) Trött efter dagen, inte så konstigt när det varit dagis idag och att vi dessutom var ute ett par timmar efter dagis också. Jag förstår bara inte varför Alvar inte var så trött, han får gärna ge mig hälften av sin energi. Då skulle jag nog studsa runt här som en studsboll och hinna med dubbelt så mycket om dagarna hehe. Skämt å sido.

 

Nä, nu måste jag snart gå och lägga mig för i morgon väntar en speciell grej, men vad det är avslöjar jag då :-)


En trött morsa.

Alvar råkade i slagsmål med en annan kille på dagis idag.

 

Jag har noll energi kvar nu. Vill lägga mig och sova redan nu, men nej det går inte för sig. Middagen ska fixas, leksaker ska plockas upp, kläder ska plockas upp från golvet som barnen kastat omkring sig, barnen ska badas, det ska lekas, läsas bok och nattas. Sen är kvällen min, bara min! :-)

 

Nåja, efter dagis idag så var vi ute i den härliga solen. Lekte och gick en promenad. Niceigt värre :-) Träffade även min kära mamma som kom cyklandes från jobbet och då blev det självklart en liten pratstund också. Men ja, nu är vi hemma igen och ska sätta fart med middagen.

 

Har ni haft det soligt idag?

 


I djungeln av studier.

Igår kväll satt jag och kollade runt i djungeln av utbildningar som finns. Jag vet vad jag ska gå för utbildning, men inte vilken skola jag vill gå på. Har läst på om skolorna som utbildningen finns på och har nog hittat ett par alternativ. Det var inte lätt att hitta rätt på Studera.nu men som sagt jag tror jag hittat det jag sökte och ska ner till infoteket i veckan för att förhoppningsvis få svar på några frågor. Det börjar ju bli dags att skicka in ansökan, så man har en chans att komma in ;-) Vad för utbildning jag ska gå, håller jag för mig själv ett tag, men kommer jag in får ni veta hehe.

Nu ska jag plugga som en gnu så jag blir klar med veckans uppgifter fort, men nja.. det är ju en del att göra så lär nog inte bli klar idag. Karln åkte till Linköping för en stund sen och barnen är på dagis. I´m all alone.. Nice haha. Faktiskt ganska skönt att vara ensam i bland. Händer ju inte alltför ofta liksom. Borde söka jobb också, kikade lite igår på AF´s sida men där fanns inte många jobb att hurra för. Usch, usch.. Att leva på CSN blir man inte rik av ;-) '

Appropå det, ni som har pojkvän/sambo/man/särbo/flickvän/fru.. Har ni gemensam ekonomi, eller har ni era pengar för er själva? Nyfiken i strut. Inget måste att svara på den frågan då en del anser att den är för privat.

Nähe, bäst att sätta fart då, så man blir klar någongång.

Lekdags


Strålande sol!




Klickbara bilder.

Vilket kanonväder det är ute! Underbart skönt. Vi var ute ett par timmar efter dagis och lekte. Barnen klättrade, gungade, åkte kana och sprang runt lekplatsen. Vi åt även lite mellanmål ute i solen, riktigt mysigt. Nu längtar man efter lite mer värme bara. Sommaren får gärna komma fort och stanna ett bra tag, man blir så mycket piggare ute i solen och får mer energi att orka med dagen :-)

Nu är det dags att fixa middagen, barnen börjar bli hungriga eller vi också för den delen. Det står fisk, potatis och sås på menyn idag. Vad blir det för middag hos er?

Babyboom i släkten.

 

Tänkte börja med att säga GRATTIS till min kusin Sara som fick en dotter den 7/4 som ska heta Livia och GRATTIS till min kusin Caroline som fick en dotter den 11/4 som ska heta Wilma.

 

Igår när jag var hos mamma så satt vi och pratade lite, kom fram till att vi är en ganska stor släkt på min mammas sida. Jag har 4 mostrar, 2 morbröder, 26 kusiner och nästan lika många kusinbarn! Tyvärr hinner man ju inte träffa alla så ofta då vi bor lite utspritt i landet ;-) Har ni en stor släkt och hinner ni träffa alla?

 

Jag har varit väldigt effektiv idag. Lämnade barnen på dagis och gick sen en långpromenad. Handlade lite innan jag gick hemåt och har hunnit skriva klart ett arbete som jag strax ska maila iväg till läraren. Känns toppen att vara klar redan nu så kan jag ta det lite lugnt innan barnen ska hämtas igen. Tänkte vara ute ett tag efter dagis idag, det är ju ett sånt underbart väder ute idag och då kan man ju inte sitta inne :-)


Härlig eftermiddag!




Klickbara bilder.

Vi har haft en fantastisk eftermiddag. Jag bedömde att Alvar var tillräckligt kry för att gå hem till min mamma på en fika. Ville ju så gärna träffa min älskade bror också som är på besök och så blev det. Alvar blev piggare och röjde omkring som vanligt. Barnen busade för fullt med både sin mormor och morbror :-) Vi blev bjudna på tårta, bullar och kakor eftersom vi firade min lillebror i förskott. Vet ju aldrig när man får se honom igen ;-) Så en härlig eftermiddag med andra ord. Vi kom hem för en liten stund sen och Izabella somnade direkt. Inte konstigt efter allt bus hehe. Alvar sitter här bredvid mig och läser en kalle pocket. Jag ska snart vika en massa tvätt som jag inte har orkat med än och sen vänta på att parlamentet ska börja.

Vad ska ni göra i kväll?

Öroninflamation?

Min lille plutt mår inte så bra.

 

Natten var rent ut sagt förjävlig. Alvar vaknade igen sen och klagade på att han hade ont i örat, likaså på morgonen. Misstänkt öroninflamation kanske? Han är dessutom förkyld och väldigt gnällig. Så i morgon, om han fortstätter klaga på örat, så ska jag ringa VC så de får kolla om det är öroninflamation eller inte. Jag hoppas inte det, min stackars lilla plutt. Han lyckades somna vid 01.30 i natt och då var jag så slut att jag somnade på två sekunder. Upp tidigt i morse och det var hemskt. Orkade knappt hålla upp ögonen och ville bara dö för en stund. Piggnade till i alla fall och har hunnit med alla morgonbestyr + städa i Alvars rum och vardagsrummet, så nu doftar det ljuvligt här inne ;-)

 

Solen skiner idag och det hade varit härligt att gå ut en sväng, men då Alvar inte mår så bra, så tror jag vi stannar inne. Vill ju inte riskera att han blir mer sjuk, fast å andra sidan så sägs det ju vara bra med frisk luft. Men som det ser ut nu så orkar han nog inte, han ligger utslagen på soffan min lille gosekille. Kanske går jag ut med Izabella en stund i alla fall. Hon ska ju inte behöva "lida" för att han är sjuk. Eller så får karln ta med henne ut så hinner jag och Alvar ta igen lite sömn hehe. Aja, sånt som märks hur det blir liksom.

 

Vad ska ni göra denna söndag?


Bajs och bortbjudna

 

Just nu sitter väl halva sveriges kvinnofolk framför tv.n och ser Djävulen bär prada. Jag ska inte vara sämre jag, så den står på här i bakgrunden, fast...vad är det som är så bra med den filmen egentligen? Har läst och hört att den ska vara såååå bra, men ärligt jag tycker faktiskt inte att den är särskilt bra. Så ska leta fram en bättre film att se. Så det så!

 

Nu var det inte tänkt att jag skulle skriva om den filmen överhuvudtaget, men det liksom bara ploppade upp i huvudet när jag satte mig här, så då blev det så.

 

Kvällen som jag trodde skulle bli lugn och skön blev allt annat än lugn. Barnen var övertrötta I think, så de liksom sprang fram och tillbaka, bråkade om leksaker, klättade på soffan, hoppade från sängen osv osv. Men till slut somnade de små vilddjuren ;-) Alvar vaknade dock efter en liten stund och var jätteledsen. Han sa att han hade ont och när jag frågade vart så pekade han på huvudet. Tröstade och stoppade om honom igen, men det hjälpte inte speciellt länge. Tog upp honom i knät och då sa han att han hade ont där bak och tog sig på ryggen. Gav honom lite massage för att se om det skulle hjälpa och då bajsade han. Efter det blev allt bra igen och han somnade nyss om. Så förmodligen gjorde det ont att klämma ut bajset. Okej, jag vet, inte så trevligt att skriva om det.. men det är så livet är som småbarnsförälder ;-)

 

Min mamma ringde förut också, så i morgon är vi bjudna på fika där. Min lillebror är också hälsar på också, så ska bli roligt att träffa honom igen :-) Han bor ju i Östersund numera, väääldigt långt bort och vi har inte setts sen julafton, så med andra ord ska det bli riktigt kul att träffa honom i morgon :-) Har ju saknat my little brother!


Home again..

Izabella på väg till morfar.

 

Nu är vi hemkomna efter att ha hälsat på min pappa. Det var trevligt där och vi blev bjudna på glass och sockerkaka. Pratade lite och barnen busade så mycket med sin morfar, så han blev helt slut ;-)

 

Den här dagen har gått ganska fort även om vi stannade hemma på förmiddagen. Vi hade tänkt gå ut och leka men Alvar gick och la sig igen! Han ska egentligen inte sova under dagen, men jag hade inte mage till att väcka honom då utan han fick sova en stund. En halvtimme senare vaknade han igen, men la sig på soffan och var inte på lekhumör. Izabella ville inte heller gå ut, utan stanna inne och se på film. Så vi såg på Oliver and company som ni nog redan vet ;-)

 

Nu ska vi sätta igång med middagen, lite senare än vanligt men så kan det bli när man är ute och far lite :-) Jag är nöjd med denna lördag än så länge, hoppas kvällen blir lika lugn och skön som dagen har varit.


Filmtips - Oliver and company

 

Vi har nu sett på Oliver och gänget. Jag älskade den filmen när jag var liten. Den har även väldigt bra film-musik ;-) Se den med era barn vetja! Eller ja.. se den även om ni inte har barn hehe.


God morgon.

 

Tänkte passa på att skriva några rader här medan barnen sitter lugna i soffan och ser på barnprogrammen. Alvar är helt inne i det så fort de visar postis per eller thomas och vännerna ;-) Sen tröttnar han och börjar leva rövare i stället hehe. Izabella däremot kan sitta i någon timme innan hon också tröttnar och vill hitta på något annat.

 

Vädret ser inte alltför roligt ut just nu, men vi får ta på regnkläderna och gå ut en stund sen i alla fall. Leka av sig en hel del energi, ja inte jag då, utan barnen ;-) I eftermiddag ska vi hem till min pappa + fru på en fika men annars har vi inga planer för dagen. Får se vad den har att bjuda på helt enkelt.

 

Vad ska ni hitta på?


Filmtips - The Hurt Locker


The Hurt Locker.

I krigets kaos tvingas en bombstyrka på uppdrag i Irak till en farlig katt-och-råtta-lek i en stad där alla skulle kunna vara fienden och allt skulle kunna vara en bomb.

 

En mycket bra film, se den! Jag ska se den nu...igen ;-)


Lite om Alvar.

Bild från igår, Alvar tittar på bilarna.

 

Sitter och väntar på att middagen ska bli klar. Izabella läser en kalle anka tidning och Alvar frågar "maten klar?" om och om igen hehe. Alvar är så söt, när han ber om något, eller får något så säger han alltid Tack efteråt. Alltså t.ex "Ketchup, tack" "tröja, tack" "skorna, tack" osv.. Sötnosen! Han kommer bli en riktig gentleman när han blir stor ;-)

 

Jag funderade lite på när det är dags för BVC igen för hans del, var ju ett år sen vi var där ungefär. Brukar man inte gå en gång vid 2-2½ års-åldern också? Jag kommer faktiskt inte ihåg om vi gjorde det med Izabella eller inte. Sicket minne man har haha. Vore kul att se exakt hur mycket han har vuxit och så.

 

Gu, vad jag bara svamlar om ingenting typ. Ska gå och se hur det går för middagen.


Ut med det gamla och in med det nya..

Rock`N`Roll

 

Hallå på er denna fredag! Jag förstår att ni har saknat mig då jag inte uppdaterat förrän nu ;-) Saken är den att vi har haft fullt upp, minst sagt. Jag gick upp tidigt med barnen i morse och lät karln få sovmorgon då han haft en jobbig natt. Barnen och jag såg en film tillsammans och sen blev det frukost och andra morgonbestyr som every day you know..

 

När karln väl kom upp och gjort ordning sig så kom min pappa och hämtade en väldans massa saker som skulle till soptippen. Ut med det gamla och in med det nya liksom. Så det har vi pysslat med under förmiddagen. Skönt att bli av med en massa skit, men än är det inte färdigt. Får ta ett rum i taget helt enkelt.

 

När vi väl var klara med det, så bar det av till affären för att handla lite. Vi åkte till den "stora" affären som Izabella säger.  Så nu har vi fyllt på lite i skåpen, även det känns skönt. Det nästan ekade där inne haha. Nåja, så illa var det väl inte. Hur som helst så behöver jag få i mig något i magen, den skriker av hunger då jag inte fått i mig någon lunch. Barnen fick korv med bröd när vi handlade så de är mätta och belåtna i alla fall. Så ni inte tror att de också har fått gå hungriga hela dagen ;-)


Ge mig energi tack!

Glömde kameran hemma så dessa är tagna med mobilen.

 

Jag mår inte så bra. Vet inte vad det är med mig, hela eftermiddagen har jag haft huvudvärk, varit seg, allmänt slö och orkeslös. Förmiddagen var mycket bättre dock, solen sken och vi spenderade 2,5 timmar ute och lekte på hela fyra olika lekplatser här i området. Det var härligt. Gick hem för att få i oss lite lunch och efter det sa det pang och huvudvärken kom, orkeslösheten kom och ja.. har inte fått mycket gjort under eftermiddagen. Vi såg en film tillsammans och sen lekte vi en stund på barnens rum. Byggde med legot och lagade mat på Izabellas spis. Bäddade ner dockor i sängen osv. Nä, skulle vilja ha min energi tillbaka, men just nu verkar den vara helt borta! Ska ta och göra ordning barnen för natten och sen ska karln läsa böcker för de innan läggdags.

 

Har ni gjort något roligt idag?


Izabella har valt.

 

Jag frågade Izabella vilken jacka hon ville ha och valde då denna! Så den ska jag ta och klicka hem lite senare när jag har mer tid att sitta i lugn och ro. Så lämpligt att jag fick 10% rabatt på hela sortimentet kupong med posten idag :-) Gäller bara när man beställer på nätet eller ur katalogen, så lika bra att utnyttja erbjudandet nu när hon ändå behöver en jacka :-) Just det, den finns på H&M.


Vårjacka.

 

Izabella behöver en ny vårjacka, men jisses, så svårt det är att hitta någon bra! Satt igår kväll och kollade runt på MÅNGA olika sidor för att hitta en fin och bra vårjacka till henne. Dessa fyra på bilden kan jag tänka mig, men vet inte vilken av dom som blir bäst haha, vilka problem man kan ha ;-) Vilken tycker DU är finast?


Dagens bilder.





Klickbara bilder.

En olycka har skett!

 

Vi var ute och lekte och barnen klättrade och hade sig. Vips, så ramlade Izabella rakt ner med huvudet före i en sten, jag höll på att sätta hjärtat i halsgropen, shit det såg fruktansvärt otäckt ut! Vi var vid lekparken bredvid vårdcentralen som tur va, så gick in där då det blödde väldigt mycket från såret som blev i pannan, det såg också väldigt djupt ut. De tvättade rent och konstaterade att det skulle räcka med att tejpa ihop såret, skönt att vi slapp sy. Speciellt för Izabellas skull. Även om det inte var så farligt trots allt så tycker jag att det är jätteotäckt när barnen slår sig. Uscha. Izabella var jätteduktig när de höll på och tvätta rent och pilla med såret. Hon sa inte ett ljud! Vi ska även kolla henne lite extra så hon inte blir allt för slö, men det verkar lugnt på den fronten, då hon genast ville ut och leka igen ;-) Vi går nog ut lite senare i eftermiddag för nu blir det att fixa lite mat. Återkommer med bilder får utestunden lite senare.


Bättre i natt.

 

Natten till idag blev sååå mycket bättre. Fick sova ostört då Alvar sov i sin egen säng heeela långa natten. Känner mig relativt utvilad även om morgonen började tidigt. Vi har myst lite och lekt lite, ätit frukost och fått på oss kläder. Nu vill Alvar väldigt gärna gå ut, så han står här och tjatar om det med skor och mössa på sig ;-) Vi ska gå ut om en stund, men väntar på att Izabella ska komma hem först. De skulle komma nu vid 10 eftersom Jossan måste jobba sen. Så fort de har kommit ska vi skynda oss ut så lilleman blir glad och nöjd :-) Han älskar att vara ute och skulle lätt kunna vara det heeela dagarna om det var så. Fötuom när det regnar en massa eller är väldigt kallt då, för då vill inte ens han vara ute ;-)

 

Vad ska ni hitta på idag?


Som att ha tio barn..

Sötnöten!

 

Det har inte blivit så mycket bloggande idag, men det har sina förklaringar. Natten var ju som den var så halva dagen har jag vandrat omkring som en levande död med en fruktansvärd huvudvärk. Den, huvudvärken, är numera borta tack och lov! Har inte hunnit med någon direkt vila under dagen, men konstigt nog känner jag mig piggare nu!

 

Jossan kom förbi efter att hon slutat jobbet, hon skulle låna toaletten men fick med sig ett barn hem till sig också ;-) Izabella ville nämligen följa med henne hem och ska sova där tills i morgon. Lugnt och skönt trodde jag det skulle bli här hemma med bara ett barn, men tji fick jag. Alvar är som 10 barn själv! Lever rövare mest hela tiden, en riktig busunge!

 

Min mamma kom även förbi med barnens skor som de fick i sina påskägg. Var tvungen att byta till en storlek större och snäll som min mamma är så fixade hon det åt mig :-) Mammor är allt bra att ha ibland hehe. Nu ska jag ta och bada Alvar och sen ringa och se om Izabella vill prata lite med mig :-)

 

Har ni haft en bra dag?


En hemsk natt,

 

Natten har inte alls varit bra, långt därifrån faktiskt. Först och främst somnade jag alldeles för sent, men det gick inte att sova. När jag till slut lyckades somna så vaknade jag en stund senare av att jag hade två barn bredvid mig som låg och vred och vände på sig, en och annan spark fick jag också. Karln var smart och gick o la sig i soffan. Efter en "bråkig" natt så vaknade jag av att det var blött i sängen! Alvar hade då tagit av sig blöjan och kissat i sängen. Med trötta ögon och huvudvärk så fick jag bädda rent i sängen och sen försöka sova en stund till. Det ville inte riktigt som jag ville, barnen hade vaknat och ville inte alls somna om, så sen dess har det varit full rulle här hemma. Hoppas jag kan lägga mig en stund till snart för annars vette tusan om jag orkar med hela långa dagen!


En envis kille.

 

Det är kväll. Äntligen! Den här dagen har gått otroligt sakta, kan ju i och för sig bero på att vi inte har gjort något speciellt alls. Var ute en stund på förmiddagen, men inte ens barnen tyckte det var roligt att vara ute i det här vädret. Knallade in efter en timma och sen dess har vi inte gjort så mycket...eller...jo, vi har faktiskt hunnit med en del när jag tänker efter. Vi såg på en film tillsammans, sen städade vi barnens rum och försökte få de att hjälpa till, de plockade upp några leksaker men sen ville de inte städa mer! Ätit middag, busat lite och sett en film till, läst böcker och grejat lite. Ja, det är vad den här dagen har bestått av. Izabella somnade bums efter att ha borstat tänderna och fått pyjamas på sig. Alvar är det värre med, han vill inte alls sova, fast han egentligen är supertrött. Han går på reserven nu ;-) Nåja, ska bli skönt när han väl har somnat så man få lite lugn och ro, det är ju inte så att han är lugn utan han far fram och tillbaka, klättrar, snurrar och jag vet inte vad! En riktig busunge. Ska ta och läsa en bok för honom och hoppas han kommer till ro då.

 

Ha en trevlig kväll!


Tittut!



Barnen gömde sig i garderoben ;-)


Jag vill inte mer..

 

Vaknade i morse och tittade ut, trodde jag såg fel, men icke det har SNÖAT i natt. Satan vad deprimerande det är att se snö nu efter att ha haft flera underbara dagar med sol och värme! Våren var kanske inte här trots allt? Just nu regnar det, eller ja.. snöblandat regn. Snön kommer förmodligen inte stanna kvar utan försvinna under dagen. Jag hoppas det i alla fall. Även om vädret inte är någon höjdare så blir det att gå ut en sväng. Först ska barnen se klart på saltkråkan som går på tv nu och sen blir det frukost, lite senare än vanligt, men Izabella ville se klart filmen först. Sen blir det nog att pyssla lite här hemma och förhoppningsvis ha en lugn eftermiddag. Är barnen alldeles för vilda så går vi ut då med.

 

Vad ska ni göra idag?


Besök och jättehög med tvätt.

 

Äntligen klar med att vika en mooonsterstor hög med tvätt *pust* Finns det någon tråkigare än att sitta och vika tvätt? Speciellt att matcha strumpor.. blää. Som sagt är klar med tvätten för den här gången och kan nu slappa en stund innan läggdags. Känner mig för ovanlighetens skull inte så värst trött just nu, men det kommer väl som ett brev på posten ;-)

 

Eftermiddagen rullade på, vi fick besök av min kära fader, så det blev lite fika och skitsnack. Barnen fick även påskägg av honom och självklart kunde de ju inte spara det tills lördag, utan skulle ha det direkt ;-) Vilken tur att det inte var så mycket godis i, utan det var lite annat smått o gott också, russin och salta pinnar bla. Inte för att det egentligen är så mycket nyttigare, men...schh...vi kan låtsas att det är det för den här gången hehe.

 

Efter att min pappa hade gått så fixade vi middag, sen fick barnen bada och hoppa ner i pyjamasarna. Läste och sjöng lite för dom och sen somnade de gott i sina sängar :-) Ja..sen vet ni ju vad jag gjorde.. Nähe, ska nog sätta mig och spela en stund innan jag kryper ner i sängen.

 

Natti Natti


Ute i solen.





Klickbara bilder

God morgon.




Blandade bilder från igår. (klickbara bilder)

Solen skiner och det ser ut att bli en underbar dag, precis som igår. Barnen ser på Händige Manny och när det är slut så går vi ut och leker en stund. Måste ju, som sagt, passa på att vara ute nu när solen ändå är framme. I eftermiddag blir det dock inte lika roligt. Ska tvätta och städa. Nödvändigt men väldigt tråkigt.

Izabella har lärt sig räkna på engelska..

One, two, three, four, seven, eight, ten.. haha nåja.. några siffror kan hon ju ;-) Duktiga tjej. Alvar pratar mer och mer och ska förklara allt möjligt mest hela tiden. Inte alltid man förstår, men oftast så..

Nu ska jag ta och fixa ordning mig lite inför dagen. Vad ska ni hitta på idag?

Varit hos mamma.

Snyggaste frillan ;-)

 

Nyss hemkomna från en alldeles jättetrevlig eftermiddag hemma hos mammsen. Vi bjöds på god middag och en smarrig efterrätt. Vi fick en varsin present. Barnen fick en varsin t-shirt och jag fick en tunika och sen fick barnen meeeegastora påskägg med lite godis, russin och ett par skor! Jag fick även ett litet påskägg också med lite pengar och godis i. TACK SÅ MYCKET KÄRA MAMMA OCH JENS! Sen fick barnen även ett varsit påskägg av Jossan, så nu har de godis för en månad framåt ungefär ;-) När det började närma sig kvällen så tog vi oss en promenad, alla utom Jossan som var supertrött. Skildes åt för en stund sen och ja.. nu är vi hemma igen och barnen ser på en film innan det är dags för de att sova. Jag själv kommer nog somna tidigt ikväll, är heelt slut och huvudvärken börjar komma krypandes..

 

Vad har ni gjort idag?


Underbart väder!





Klickbara bilder.

Åh, vilket härligt väder det är ute idag. Varmt, sol och blå himmel... UNDERBART!!! Ni passar väl på att vara ute mycket idag? Vi har varit ute nu på förmiddagen och Izabella fick prova att cykla utan stödhjul. Det gick ganska bra, lite vinglit, men pappsen var med hela tiden så inga olyckor skulle ske. Lite mer övning så kommer hon kunna cykla själv snart! Min stora duktiga tjej :-)

Var även förbi en liten lekplats på baksidan där vi bor och medan barnen lekte så passade jag på att lapa lite sol ;-) Man blir på sånt härligt humör och känslorna sprutar ut när solen skiner och det dessutom är varmt ute!

Hoppas ni får en kanondag och Glad Påsk på er!

Åh en sån härlig dag!

Snyggve!

 

Hej och hå vad tiden springer iväg när man har roligt. Vi var ute på eftermiddagen igen. Tog en himla massa bilder, men orkar inte lägga upp dom här just nu. Kanske fixar det i morgon. Vi hade hur som helst en väldigt trevlig stund ute med massa lek och bus. Både jag och karln blev som barn på nytt och larvade oss ganska mycket haha. Barnen skrattade åt oss, så lite roliga var vi nog ;-) Sen fick jag agera monster och jaga barnen runt lekplatsen, var helt slut efteråt haha. No kondition..

 

När vi kom hem igen blev det att fixa middagen och sen bakade vi chokladbollar som vi smaskade lite på till en film. Ja, sen blev klockan ganska mycket, så barnen fick borsta tänderna och krypa ner i sängen. Izabella somnade på två röda, men Alvar ligger fortfarande vaken i sin säng. Vi ska väl ta och sen en film och myspysa lite bara jag och älsklingen :-)

 

Hoppas ni får en trevlig kväll!


En härlig promenix



Klickbara bilder.

Vi har varit ute på en förmiddagspromenad. Riktigt härligt, även om solen sken så var det en aning kyligt ute, men lär nog bli lite varmare under dagen. Izabella fick cykla och vi andra gick. Izabella är en riktig fartdåre! Jisses, så orolig jag har blivit under promenaden, varit på helspänn hela tiden. Men hon klarade sig, inga olyckor inträffade och jag kan andas ut nu när vi sitter säkert här hemma ;-) De borde ha blivit av med lite energi nu tycker jag då vi gått/cyklat konstant i en timme, ett mindre uppehåll dock för att pumpa i lite mer luft i ena däcket, men förutom det så.. Vi avslutade med lite lek på en av innegårdarna i närheten där vi bor. Väldig tråkig lekplats får jag säga, men barnen har ju gott om fantasi och lekte en stund ändå. Nu är vi ganska nyligen hemkomna och ska fixa lite pannkakor som får bli lunchen idag. Tänkte även se på rymmen med pippi långstrump, med barnen sen. Den går ju ändå på tv idag. Inga större planer för dagen med andra ord, men går nog ut en stund till på eftermiddagen sen. Får ju passa på att vara ute mycket nu så länge solen är framme ;-)

Vad ska ni göra idag?

En pappa och en dotter.

Lite bus igår kväll.


Efterrätt.

 

Har bakat lite och denna chokladtårta kommer vi att ha till efterrätt idag :-) Kände att jag ville överraska mina älsklingar med något gott. Receptet finner ni HÄR


April, April och försvunna gummistövlar!

 

Första April idag, se upp så ni inte blir lurade ;-) Nu är det inte många dagar kvar tills jag fyller år. Har avsagt mig kalasfirande så jag, mamma och kanske min syster, ska ut och käka och umgås lite då. Men än är det ganska många dagar kvar tills dess.

 

Det blev ganska stressat nu på morgonen innan vi kom iväg till dagis. Usch, hatar verkligen att stressa och oftast blir jag på dåligt humör utav all stress. Tur att jag kan ta det lite lugnt nu i ungefär 10 minuter till, sen ska jag iväg på ett möte och handla lite innan jag ska hemåt igen för att plugga, plugga, plugga och sen hämta hem barnen efter deras sista dag på dagis innan lovet :-) Ska bli skönt med lov och jag hoppas vi får fint väder! Sol och lite värme tack! Då kan vi vara ute hela dagarna!

 

Är dock irriterad på en sak. Ni vet gummistövlarna jag köpte till Alvar? De har försvunnit!!! Tog med dom till dagis i tisdags, men nu är dom helt borta. Vi letade på hela dagiset igår och jag letade här hemma i fall jag hade fått med mig dom hem igen, men ICKE. Dom är puts väck! Personalen skulle sätta upp en lapp idag och fråga de andra föräldrarna om de fått med sig fel gummistövlar hem, vilket jag tycker skulle vara konstigt då INGEN hade likadana stövlar som Alvar. Åååhhh... Irriterande. Han fick ha dom en vecka ungefär, hann använda dom två gånger. Pratade med min mamma igår och berättade om försvinnandet. Hon erbjöd sig att köpa nya, min söta lilla mamma. Det är inte det, kan köpa nya själv om det är så, det är bara så störande att kläder och skor ska försvinna från dagis, speciellt när ingen hade likadana och det dessutom stod namn i dom. Blääää..

 

Nåja, ska inte haka upp mig på det, utan nu ska jag ta och kila iväg.


RSS 2.0