Rootvälta

Rootvälta - Natt och dag

Rootvälta - Not gonna take it

Två grymt bra låtar, tar er gärna tid att lyssna!

Children's outfit for the day


Augusti, månaden som gått.


Solstrålar..

 

God morgon solstrålar! Ja, jag syftade på er bloggläsare alltså.

 

Idag är det då skola och dagis som gäller. När jag kommer hem sen måste jag fixa med lite saker och så ska jag försöka slänga ihop en månads resumé. Yes. Tänkte bara kliva in här och önska er alla en riktigt bra dag!


Izabella har fått presenter.

Det här fina fick Izabella av mn syster förut. Tack Jossan!

 

Min syster gillar att skämma bort mina barn ibland. Idag var Izabella med henne på stan och blev lite bortskämd. Hon hade fått det som ni ser på bilden och även en glass. Mitt på en måndag och allt ;-) Ibland är det okej att skämma bort barnen, bara det inte blir för ofta :-)


En måndag..

Syster yster ser måttligt road ut ;-)

 

Den här dagen har gått undan. Lämnade barnen på dagis vid nio. Gick hem igen och åt lite frukost, efter frukosten satte jag fart med pluggandet. Började med inlämningsuppgiften till etik kursen. Läste en himla många sidor i boken som vi skulle göra, sen beskriva innebörden av olika begrepp. Gjorde 6 av 13 stycken, sen orkade jag inte mer och klockan drog iväg. Åt lite lunch och sen kom syster förbi en stund innan hon skulle ner till körskolan. Strax efter att Jossan hade gått igen så knallade jag ner i tvättstugan slängde på ett par maskiner tvätt innan jag begav mig bort mot förskolan för att hämta barnen.

 

Vi stannade till på vägen hem och lekte en stund i lekparken. Bilder på det kommer lite senare. Barnen åkte kana, klättrade och hade sig. Efter en liten stund ringde Jossan och frågade om hon fick låna Izabella. Hon ville ha sällskap medan hon kollade på skor. Izabella ville absolut det och nu är de på stan med andra ord. Jag har hängt upp tvätt och fixat lite. Karln började nyss med maten. Ska bli riktigt gott, för nu är jag hungrig :-) Alvar leker med tågbanan och det är lugnt och skönt här hemma.

 

Vad har ni gjort denna måndag?


Children's outfit for the day


Inga dolda bevis..

En av alla bilder som Izabella har tagit på sig själv ;-)

 

Haha, när jag skulle lägga in bilderna på datorn förut så upptäckte jag att en liten dam hade fått tag i min kamera och tagit sisodär 100 bilder eller nåt ;-) Bilderna är tagna på henne själv, på Alvar, golvet, lampan i taket, datorn osv... Inga dolda bevis här inte! Hehe knasungen!

 

Lek med tågbanan.

 

Vi var ute och lekte hela förmiddagen och hade tänkt gå ut på eftermiddagen, men då öste regnet ner så vi stannade hemma och lekte med tågbanan i stället :-) Blev även lite lek med bilar och dockor också.


Lek i Ljuraparken,


Söndaaag!

Min finaste ♥

 

Igår mådde jag inte så bra, men trots det fick jag en del gjort. Jag lyckades skriva klart del två på ena inlämningsuppgiften, la ut lite stuff på tradera, var ute och lekte med barnen och lagade mat. Låter kanske inte som att det är så mycket under en hel dag, men mår man inte bra så är det en hel del ändå ;-) På kvällen kom älskling med gott te till mig och så fick jag lite massage. Underbart!

 

Ingen har väl missat att det är söndag idag. Trist. Gillar inte söndagar. Är fortfarande väldigt täppt och det blir jobbigt att andas i mellanåt. Halsen är bättre och hostan har gått över, men åååh vad jag hatar att vara täppt. Det är typ omöjligt att sova och man vaknar med en öken i munnen eftersom man måste andas genom den. Hatar det! Att andas genom munnen alltså.

 

Vi har inga planer idag, förutom att vi måste till affären och inhandla ett par saker som saknas här hemma. Blir väl att vara ute och leka en stund då också, men annars inga som helst planer. Vad ska ni hitta på denna söndag?


Utelek.


Children's outfit for the day


Skenet bedrar..

Det kan man verkligen säga idag. Det är strålande sol och blå himmel ute, men det är kallt, som ett finare höstväder. Skönt ändå med lite sol efter en veckas regnväder. Alla årstider har sin charm, men jag gillar nog våren/sommaren bäst.
Vilken årstid föredrar du?

Barnen ska som sagt iväg till min pappa en stund, han kommer och hämtar dom vid 10, sen blir de borta till 14 tiden ungefär. Medan de är borta ska jag passa på att vila, blev inte alls mycket sömn i natt så känner mig helt borta i skallen.

Får se hur jag känner mig efter lite vila, hoppas på att bli lite piggare så vi kan gå ut och leka sen när barnen kommer hem igen :-) Måste passa på att vara ute när det är fint väder liksom.
Vad ska ni göra idag?

It´s friday.

Mina grabbar ♥

 

Ingen vidare update här idag, känner mig inte helt hundra så har inte orkat sitta här helt enkelt. Nu samlade jag lite kraft till att skriva några rader :-)

 

Vi åt tacos till middag idag, smarrigt värre. Barnen har varit lugna och lekt snällt med varandra och så har vi myst lite. Alvar var så söt, han kom och klappade mig på kinden, la en filt över mig och viskade älskar dig mamma. Hihi. Sen sprang han iväg och busade lite med pappsen innan han kom tillbaka och gav mig en bamsekram :-)

 

I morgon ska barnen till sin morfar en stund under dagen. Det var egentligen tänkt att vi skulle ta en shopping runda i morgon medan vi är barnfria, men vet inte om det blir så nu. Har ingen lust att ge mig ut bland massa folk när jag inte känner mig helt hundra. Vi får se i morgon hur det känns. I annat fall får vi en mysig stund för oss själva här hemma :-)


Children's outfit for the day

Har ni lagt märke till den fina konsten på dörren och garderoberna i bakgrunden? Jäkla ungar! ;-)


Torsdagen är snart slut.

Nu har det varit kväll ett tag redan och jag är nöjd med dagen. Lyckades göra klart första uppgiften på inlämningsuppgifterna i "mänk" kursen likaså i etik kursen. Jag är nöjd med resultatet och hoppas det ska räcka för ett bra betyg :-) Har läst kapitel 2 i boken också som vi sedan ska skriva en sammanfattning av, men det får jag ta i morgon eller så för jag orkade inte det idag. Pluggade i ett par timmar förut, men sen blev jag helt yr i skallen pga för lite sömn. Så la mig för att vila en stund i stället. Karln var snäll och hämtade barnen på dagis, sen gick de bort till Adde en stund så jag fick lite lugn och ro. När de kom hem lagom till middagen så var jag fit for fight igen :-)

Efter maten blev det lek, bus och en massa mys med mina underbara små gullungar! Avslutade kvällen med lite barnprogram och bokläsning. De somnade bums i sina sängar sen. Jag fortsatte plugga lite och så kollade jag på CSI Miami. Nu ska jag strax krypa ner i sängen.

Vet ni, Alvar är sååå himla duktig på att säga till när det är dags att gå på toaletten och man ser verkligen hur stolt han är. Han ratar blöjorna totalt och vill helst inte ha blöja alls, dock måste han ha blöja under natten då han inte är helt torr än nattetid, men snart så :-) Stora duktiga kille! Det är faktiskt ett stort steg i utvecklingen att sluta med blöjor. Yes, kände bara för att "skryta" lite ;-)

Nä, sängen nu då.. eller?

Hihi

Hihi, så roligt. Hittade en gammal artikel om min morbror och hans bilar. Det är lite speciellt faktiskt. Han är den största volvo samlaren i världen ;-) Kika in artikeln HÄR fin fina bilar. Finns ett bildspel där också. Kika så får ni se!


Jag är med och tävlar om att bli veckans blogg. Så nu får ni hjälpa mig genom att gå in HÄR och rösta. Jag är nr 4! Vore jätteroligt om ni hjälpte mig! Alltså rösta HÄR!

Children's outfit for the day


Kultur gott folk!

 

Hej och hå.. Nu ska det bli plugga av här hemma. Skolan gick bra, lite jobbigt att sitta och lyssna så länge bara ;-) Men vi fick även göra en gruppövning eller vad man ska kalla det. Vi blev indelade i fem olika grupper och så skulle vi diskutera och skriva ner allt vi kunde komma på som har med kultur att göra, vilket är typ allt. Min grupp fick lite extra beröm för att vi hade skrivit ner gemenskap hehe. Inte många som tror att gemenskap ingår i begreppet kultur ;-) Nåja, ska inte sitta här och redovisa lektionen.

 

Sitter här och skriver några rader, men ska ta och käka lite lunch och sedan plugga fram tills barnen ska hämtas. Nu undrar ni säkert varför jag inte hämtar dom direkt efter skolan? Men det ska jag tala om för er.. Jag pluggar heltid dvs att 40 timmar i veckan ska gå till studier.. egentligen. Vi har dock bara lektions tid mellan 9-12 eller 13-16. Om vi då går 9-12 så är det meningen att man ska plugga fram till 16 ungefär. Sen om du väljer att sitta kvar i skolan eller hemma är upp till var och en. Därför går barnen till 16 ett par dagar i veckan så jag hinner plugga. Men när de sen kommer hem så ägnar jag all min tid åt de, och pluggar inte mera för dagen, man har väl ett liv också ;-) Nu blev detta väldigt rörigt märkte jag.. och en del tycker säkert att det är fel att jag har barnen på dagis så länge när jag själv är hemma, men som sagt det handlar om ett par dagar i veckan, resten av dagarna slutar de tidigare och denna tid är viktig för mig för att kunna plugga i lugn och ro och få saker gjorda. Jag vill gärna slippa sitta uppe halva nätterna.

 

Yes.. nu lunch!


Jag har inte tid...

Usch, i natt har jag sovit ganska illa. Har blivit förkyld och fått en jobbig rethosta. Känns torr i halsen oavsett hur mycket vatten jag än dricker. Jag har verkligen inte tid att bli sjuk nu. Har kurerat mig med nässpray och hostmedicin, så det är bara att bita ihop och se glad ut. Vaknade vid 05 i morse och har inte kunnat somna om sedan dess. Får bara hoppas på att hjärnan vill fungera någorlunda så man orkar med skolan idag. Visserligen en kort dag 9-12 men ja.. är man trött så är man. Jävla skithosta!

Izabella vaknade för en liten stund sen och nu kom även Alvar upp. Ska ta och mysa lite med dom innan det är dags att sätta fart med frukost och såna där morgonbestyr, sen är det är dags att gå till dagis och skola.

Hoppas ni mår bra och får en bra dag!

Dagens fråga.


Stand by me

 

En liten låt såhär på eftermiddagen. Stand by me är för övrigt en väldigt bra film, med en River Phoenix som då var riktigt snygg ;-)

 

Slutade skolan vid 12 idag och efter det fixade jag lite grejer, mötte upp karln, storhandlade och hämtade barnen. Därför har jag inte haft tid att skriva något förrän nu. I morgon kommer det dock bli fler updates under dagen. Skola mellan 9-12 och efter det har jag inget planerat. Vad har ni gjort idag?

 

Tänkte bara göra en snabb update här för nu ska jag ta och slänga ihop dagens middag. Hos oss blir det fisk, potatis och kall sås. Vad blir det för middag hos er?


Children's outfit for the day


Empty

Knäcke bröd med leverpastej (bredbar) och gurka, Bones på tv och kvällen är räddad ;-) Nja kanske inte riktigt så, men gott är det! Sitter just nu och skriver på karlns laptop så därför blir det inga bilder i det här inlägget. Tråkigt jag vet, men både jag och ni överlever nog hehe. Bjuder på så mycket bilder annars så ett och annat "tomt" inlägg är väl inte hela världen liksom.

När karln kom hem idag så hade han shoppat med sig ett par nya byxor hem. Till sig själv alltså. Damn så jäkla snygg han blev i dom ;-)

Hade skola idag mellan 13-16 men fick sluta tidigare, redan vid 15.15 närmare bestämt. Det var väl mest information om själva kursen och vad man ska göra för att uppnå de olika betygen. Vet ni, vi kommer inte ha några som helst prov överhuvudtaget, lyxit va? Däremot kommer vi ha inlämningsuppgifter och den första ska in redan den 9/9 men det kommer gå sååå bra så. Är helt säker på det :-)

Nu ska jag inte sitta här och skriva massa strunt. Ska se klart Bones och sen får vi se om det blir att spela lite eller se en film. Skola i morgon mellan 9-12. Sa ju att jag hade ett toppen schema ;-)

Hoppas ni alla får en bra kväll!

Children's outfit for the day

Izabella ville inte vara med idag.


Dienstag

Alvar och kossan.


Ich habe letzte Nacht gut geschlafen.. I natt har jag sovit gott, för er som inte kan tyska ;-) Ville inte alls gå upp ur min varma sköna säng i morse, men som förälder har man inte så mycket val när barnen vaknar :-) Upp och hoppa, eller hoppade gjorde vi inte, men vi la oss i soffan och kollade på barnprogrammen tillsammans. Mysigt värre! Sen blev det frukost för barnen. Jag kan inte äta så tidigt på morgonen, utan måste komma igång lite först. Nu är det lugna gatan här hemma och jag börjar inte skolan förrän 13.00 idag. Skönt. Får se vad vi ska hitta på tills dess.

Vad ska ni göra idag?

Älskade Izabella!

 

Ni ser att Izabella är lite röd under vänster öga? Har inte berättat det, men min älskade lilla stumpa blev stucken av en geting i fredags, hela hennes öga svullnade upp och har varit svullet under helgen. Igår började det gå neråt igen och idag har det bara varit lite rött där under som ni kan se. Det såg inte alls roligt ut och jag tyckte så synd om henne. Hon brydde sig dock inte så mycket om det hela, utan det såg väl otäckare ut än vad det var. Men är man hönsmamma så är man ;-)


Segelisegsegdag

Det har varit en otroligt seg dag idag. Har känt mig trött och har ont i halsen, hoppas det inte bli värre, har liksom inte tid att vara sjuk nu när skolan sätter igång ordentligt. Blää..

Förmiddagen spenderades åt att skicka iväg viktiga mail och ringa en del telefonsamtal. Lek med barnen och lite slappa. Nu under eftermiddagen har jag tvättat, eller håller på fortfarande. Mer lek med barnen och så råkade jag somna en stund efter lunchen..ooops.. Karln var hemma och underhöll barnen under tiden, så det har inte gått någon nöd på dom. Sen fick han sig ett ryck och har nu städat större delen av lägenheten. En redig karl jag har ;-)

Ska se om jag orkar ta mig ut en sväng, men just nu känns allt bara blä och skulle hellre vilja sova lite faktiskt. Karln skule i alla fall ta med sig barnen ut en sväng, så får se om jag orkar följa med. Usch, så lat jag känner mig.

Vad har ni gjort idag?

Children's outfit for the day


För trött för att tänka..

Alvar i tropikariet igår.

 

Nu blev jag lite osäker på om det heter "i tropikariet" eller "på tropikariet" Hm... haha, är för trött för att tänka helt enkelt ;-)

 

Ännu en dag börjar närma sig sitt slut. Det har varit en helt okej dag faktiskt. Vi var och hälsade på min pappa + fru. Hennes barn och barnbarn var där och min farmor och farfar. Kul att träffa dom igen eftersom det var två år sen vi sågs. Vi blev bjudna på en himmelskt god smörgåstårta och sen blev det även glass till efterrätt. Proppmätt blev jag. Barnen lekte och hade kul med sina "plastkusiner" haha. De är ju egentligen inte släkt överhuvudtaget men aja..

 

I morgon är det ledigt. Planeringsdag på barnens förskola och jag är ledig från skolan. Varje måndag är det ledigt, vilken lyx hehe. Vi har ett helt suveränt schema som sagt. Tänkte göra ett inlägg om skolan där jag berättar lite om den då den skiljer sig lite från Komvux. Fast jag vet inte, kanske inte är så intressant ;-) Hur som haver så kanske det blir ett besök på Busfabriken i morgon, så barnen får leka av sig en massa energi! Men vi får se hur det blir. Har ju tvättstugan i morgon med *suck*

 

Nä, funderar på att se en film nu innan läggdags, frågan är vilken man ska se? Hoppas er dag har varit bra och att ni får sova gott sen :-)


Children's outfit for the day


Tropikariet del 2

Alla bilder är tagna med mobilkameran, då batterierna dog i digitalkameran.


En riktigt bra helg!

En söt liten björn :-)

 

Den här helgen har varit full av roligheter och tröttheten tar nu ut sin rätt. Usch, så trött jag är, det var riktigt jobbigt att kliva upp ur sängen förut och ögonen vill inte riktigt hålla sig öppna ;-) Vi har haft otroligt roligt både i fredags och igår. I fredags blev det marknad, karuseller, ballonger, snacks, öl, cider, lotter m.m.. Igår blev det tropikariet, familjedag med fiskdam, fika, allsång för barnen, ansiktsmålning, olika uppträndande bla. dans och cirkus, hoppborg m.m

 

Än är inte helgen slut, men idag blir det lite lugnare. Karln och barnen går ut och leker under förmiddagen så jag får vila en stund. Sen på eftermiddagen tar jag med mig barnen och hälsar på pappa. Min farmor och farfar kommer dit också. Har inte sett dom sedan Alvar döptes så det ska bli roligt.

 

Återigen, vi har haft riktigt roligt de här dagarna! Hur har er helg varit?


Tropikariet del 1


En toppen kväll igår.

Letar musik

"Västprovning"

Goo och glaad.. Den där ölen köptes för burkens skull, men den smakade bra ;-)

Grabbarna grus

Yeah! Rock N Roll!!

Lite svängom haha

 

Sen bar det av ner till staden där vi lyssnade på Kalle Baah mycket bra musik och en mycket rolig kväll. Tråkigt att det bara var grabbarna som fastnade på bild dock, men vi sa att vi får göra om detta snart igen och då ska jag se till att vi bruttor också hamnar på bild ;-)


It´s friday my friends!

 

Vi har varit nere på marknaden, men hittade inget speciellt där, sen åt vi lite sen lunch på stan och efter det fick barnen åka lite karuseller och fiska upp en påse där de vann en varsin nalle. De har fått ballonger och en massa annat. Nu är vi hemma en sväng och syster är med. Ska ta och fika lite och fixa ordning mig, sen vid 18 tiden ska barnen till min mamma och vi ska hem till Adde för att umgås över en öl. Vi ska dock hämta barnen senare ikväll så det blir lugna gatan hos Adde. Blir bara en snabb update nu, så skriver jag mera ikväll eller i morgon. Hoppas ni alla får en bra fredag!


Jag har fått en Award



Jag vill ge ett stort tack till
Donken för denna award!

REGLER:
Som Awardvinnare ska du kopiera in Awardbilden i din blogg, för att visa att du har fått den. 
Tacka och länka tillbaka till den du fick Awarden av. 
När man får den så ska man skriva 7 intressanta saker om sig själv
och sedan
ge awarden till 7 andra bloggare
(Skriv till dem att de fått award).

1. Jag har fobi mot fötter och småkryp!
2. Är extremt morgontrött
3. Jag gillar historia, speciellt om Andra världskriget och svensk historia
4. Jag vill börja träna, men är för lat!
5. Vill ha ett tredje barn när skolan är klar.
6. Älskar att shoppa, speciellt kläder till barnen!
7. Drömmer om att bo i ett stort hus i framtiden ;-)

Nu vill jag ge denna award till:

Emma-Lou - En glad tvåbarnsmamma med en mycket intressant blogg!
Emma - Trebarnsmamma som visa massor av härliga bilder på bloggen!
Jossan - Min syster och blivande mamma som nyligen har börjat blogga igen.
Vardagsprinsessan - Tvåbarnsmamma med en intressant blogg.
Kaffehörnan - En glad "gubbe" som har en mycket rolig och intressant blogg.
Jessica - En blogg jag nyligen har upptäckt, intressant och många fina bilder.
Anniepie - Ännu en nyfunnen blogg som är både intressant och rolig.

Children's outfit for the day

Izabella ritade med gatukritor och torkade av sig på byxorna, därav fläckarna.


Ett onödigt stressat inlägg..

Ähum..Ja..

 

Nu har jag lite tid över att skriva några rader här. Ni har ju förmodligen saknat halvt ihjäl er vid det här laget...eller inte.. hur som haver så kommer här några rader.

 

Efter skolan idag så mötte jag upp karln som hade hämtat barnen på dagis och så mötte vi även min kära syster yster som fick för sig att komma på besök idag. Hon hade även köpt med sig fika, så det blev att knalla hem till oss och fika lite, snacka lite skit och ja.. det vanliga typ.

 

Syster.

 

När Jossan skulle åka hem så gjorde vi sällskap ner till stan, knallade in på Ica för att handla lite till dagens middag. Det var lite tidigt för Jossan att gå till bussen då, så vi knallade in till H&M där det blev lite shopping. Ett par byxor till Izabella, T-shirt och kalsonger till Alvar, får se om jag orkar ta bild på det och lägga in senare. Nu är jag hemma igen och skriver ihop detta osammanhängande och stressade inlägg. Vet dock inte varför jag stressar med att skriva då det är lugnt här hemma för tillfället. Hm..


Torsdag.

Alvar "smyger" på pappsen :-)

 

Jag blir såååå trött på detta väder att det aldrig kan bestämma sig! ;-) Idag är det grått och trist ute igen *suck* Uppe innan tuppen som vanligt. Känner mig trött, trött, trött. Ja, det måste verkligen vara spännande att läsa att jag är trött hela tiden, right? ;-)

 

Fixad och klar, frukosten är uppäten och jag är redo för ännu en dag i skolan. Vet dock inte om hjärnan är mottaglig för all information som vi får idag, men det ska nog gå bra :-)

 

Ha en bra dag!


Fina kommentarer :-)

Min tokunge! ♥

 

lisa! om Children's outfit for the day:
åååh, din dotter är så jäkla söt jämt! :)
sonen också såklart, men din dotter har så himla fina ögon!


Denna kommentar fick jag förut och vet ni, jag blir alltid så himla glad när jag får såna fina kommentarer! Tack så mycket Lisa! Och tack till alla er andra också som lämnar söta kommentarer om dagarna :-)

Ända sedan Izabella föddes har vi fått höra att hon har fina ögon och jag kan inte annat än att hålla med om det ;-)

Children's outfit for the day


Trött.

Gladfis ♥

 

Ännu en morgon har tagit sin början. Älsklingen gick iväg till dagis med barnen nyss, jag sitter här och äter frukost, ska klä på mig lite och om en stund knalla iväg till skolan. Känns som det kommer bli väldigt mycket information denna vecka eftersom vi kommer gå 9-12 restrerande dagar. Sammanlagt 11 timmars information ;-)

 

Usch, jag är verkligen trött idag. Blir kanske lite piggare när jag kommer ut i solen sen. Jupp, ni läste rätt.. vi har SOL här idag och jag hoppas den vill stanna framme heeeela dagen så vi kan vara ute och leka i eftermiddag. Blev ju inte av igår som sagt.

 

Nej, nu ska jag kolla mailen och sen klä på mig och knalla bort till skolan.

Hoppas ni får en bra dag!


Vi bjuder på oss själva..

 

Eftersom det var så tråkigt väder ute idag så bestämde vi oss för att stanna inne. Vi gjorde köttfärsås och pasta till middag, barnen fick duscha och sen busade vi lite. Barnen tjatade om att jag skulle ta kort på dom och ja.. bilderna blev som de blev då de hade lite svårt för att vara stilla ;-) Några av bilderna ser ni här ovanför haha. Nja, ibland får man lov att bjuda på sig själv!

 

Nu sover barnen gott i sina sängar och jag ska se om jag hittar en film att glo på eller om det finns något vettigt på tv? Vad ska ni göra i kväll?

 

Ps. Kika gärna in hos min syster och hennes söta LILLA gravidmage ;-)


Yes!

Jaha, då var man hemma igen, eller har redan varit hemma en sväng innan, men skulle träffa läraren vid 14.30 för individuellt samtal. Den här veckan är bara en informationsvecka i skolan och på tisdag nästa vecka drar det igång på riktigt. Jag har fått ett toppen schema, kunde inte bli bättre liksom. Ledig varje måndag men annars ser det lite olika ut vecka för vecka. Praktik i fem veckor i slutet av terminen och den 15.e December är det jullov. Nackdelen är att det är en ganska stor klass, men det ska väl gå ändå. En blandning mellan svenskar och invandrare, unga och äldre så det kommer nog bli kanon detta. Lärarna verkar bra och trevliga. Yepp.. men nog om skolan nu.

Håller på och tvättar så det har blivit mycket spring fram och tillbaka. Till skolan, hem, tvätten, skolan, tvätten, hem.. Nu hoppas jag på en liten stunds vila innan det är dags att sätta fart med middagen och ner till tvätten igen. Ska försöka komma ut en sväng också, men som sagt får se hur det blir med det. Hur som haver så finner vi alltid något skoj att roa oss med :-) Vad har ni roat er med idag? och vad ska ni hitta på resten av dagen?

Children's outfit for the day

Izabella skulle sminka sig, därav det svarta i pannan ;-)


Regn och rusk

Uppe innan tuppen, det är vad jag är. Nu har väl tuppen också vaknat eftersom klockan är efter sju, men ändå ;-)

Snart ska karln springa iväg med barnen till dagis, jag ska hoppa in i en ducsh och fixa ordning mig lite, äta frukost och så småningom knalla bort till skolan. Har ju världens lyx att den ligger max 5 minuter härifrån, så lunch kan jag gå hem och äta sen när de längre dagarna börjar :-)

Regn och rusk, skitväder. Hoppas det inte regnar i eftermiddag så vi kan vara ute och leka lite då :-)

Hoppas ni alla får en toppendag!

Shoppat till mig själv.

 

För en gångs skull så har jag shoppat till mig själv. Mycket fint till barnen fanns det, men jag lyckades hålla fingrarna i styr denna gång ;-) Måste ha nya byxor, men hittar verkligen inga som sitter bra, någonstans!! Vet ni någon bra butik eller sida på nätet som har bra byxor så får ni gärna hojta till :-)


Lek och bus

 

Jag tog med mig barnen ut till lekparken en stund. De klättrade, gungade, snurrade, åkte kana och lekte med de andra barnen som var där. Det enda tråkiga var att det regnade till och från mest hela tiden och självklart hade de inga regnkläder på sig. Trots det dåliga vädret så var vi ute en stund i alla fall. Vädret får ju liksom inte hindra en från att gå ut

 

 

Karln stannade hemma och fixade lite medan vi var ute. När vi kom hem igen möttes vi av ett rent och fint kök och en städad hall. En riktig hemmafru...man med andra ord ;-) Vi har inga planer för resten av dagen. Det var tänkt att min syster skulle komma på besök idag, men så blev det icke, utan hon kommer en sväng i morgon istället. Det blir nog så att vi går ut en sväng under eftermiddagen också.

 

Vad gör ni idag?


Children's outfit for the day


Veckans planer (v33)

  • Måndag: Njuta av sista lediga dagen, syster på besök.
  • Tisdag: Börjar skolan
  • Onsdag: Skola och dagis
  • Torsdag: Skola och dagis
  • Fredag; Skola och dagis, augustifest (marknad, karuseller, musik osv)
  • Lördag: Augustifest, barnen till mamma, träffa vänner och ta en öl
  • Söndag: Inga planer
Hur ser er vecka ut?

Kvällen.

Har precis kollat på Bones, det måste ju vara en av de bästa serierna som visats på tv. Har fått mig ett och annat skratt när jag sett på Bones.

I morgon är sista lediga dagen innan skolan sätter igång. Visserligen en mjukstart då jag går 10-12 på tisdag och resten av veckan 9-12. Ser fram emot att få komma igång faktiskt. Hoppas på att få ett bra schema resten av terminen så det inte blir alltför långa dagar :-)

Nu tänkte jag spela ett par omgångar Betapet. En rolig sysselsättning när man känner sig rastlös eller uttråkad som jag kan bli ibland på kvällarna ;-)

Hoppas ni alla har en bra kväll!

I Lekparken


En söndagsmorgon..

No picture right now..

Good morning, sweden!

Vaknade vid nio tiden, yepp det var min sovmorgon det ;-) Skönt att få sova ett par timmar extra. Var iofs uppe redan vid sju, men väckte karln och sa att nu banne mig får han gå upp med barnen, sen gick jag och la mig igen och somnade innan jag ens hunnit lägga mig ner ;-)

Nu är jag i alla fall uppe, har hunnit med en dusch och ska snart få i mig lite frukost hade jag tänkt. Barnen leker på Alvars rum, får hoppas de kan göra det en stund till utan att börja bråka :-) När jag är klar med alla morgonbestyr så går vi nog ut en sväng. Frågan är bara vad vi ska hitta på, kanske leta upp en lekplats som vi inte har varit vid, kan ju vara kul för både oss och barnen :-) Vi får väl se.

Vad ska ni hitta på denna gråa söndag?

Well...

Far och son har morgonmys

 

Vilket jobbigt väder vi har. På morgonen/förmiddagen är det svalt, dimmigt och grått för att på eftermiddagen bli som en bastu ute. Sol och värme. Inte mig emot egentligen, men vore ju bra om vädret kunde bestämma sig och inte ändra sig så mycket hela tiden ;-)

 

Jag och Alvar tog en tripp till CityGross och handlade lite, medan dom andra stannade hemma och roade sig med.. ja vad de nu roade sig med under tiden. När vi kom hem stod maten redo. Smarrigt. En tidig middag blev det då vi åt frukost ganska sent och lunchen uteblev. Fast ja, barnen fick lite mellanmål förut så det har inte gått någon nöd på dom inte. (så ni inte tror att de svälter)

 

Jag förstår mig verkligen inte på en del människor, hur tänker dom? Hur funkar deras hjärna, funkar den alls? Läste på aftonbladet om en 79-åring som blivit förföljd och mördad för 1200kr!! Helt sjukt! Var är världen eller ja, Sverige på väg? Man blir ju mörkrädd! Om det ska fortsätta såhär så lär man behöva hyra en bodyguard när man själv har blivit pensionär foch ska gå ut. Läs artikeln HÄR

 

Nu ska vi strax bege oss ut för att leka lite och sen in för de vanliga kvällsrutinerna.

Vad ska ni göra ikväll?


H&M shopping till barnen.

 

Hösten närmar sig fortare än vad man tror, det är dags att införskaffa lite nytt till hösten. Jag rensade ju barnens garderober för någon vecka sen och nu är det dags att fylla på. Klickade hem detta från H&M i går kväll. Så nu behövs det bara:

  • Skor till båda barnen
  • Regnjacka till Alvar
  • Tunnare mössa + vantar till båda för kallare höstdagar
  • Kalsonger till Alvar
  • Trosor till Izabella
  • Strumpor till båda barnen
Sen är höstgarderoben fixad och klar ;-)

Filmtips - The mark of Cain


The Mark Of Cain:
Wayne och Mark är två unga brittiska soldater som tjänstgör i Irak 2003. När deras plutonledare Godber dödas i ett bakhåll, tillfångatar man oskylidgt misstänkta och råkar tortera en av dem till döds. Via fotografier läcker hemligheten ut i pressen...

En stark film med bra historia. Filmen var mycket bättre än vad jag trodde att den skulle vara. Helt klart sevärd!
Har ni inte sett den så tycker jag att ni ska se den.

Biblioteket.

 

Vi gick en sväng till bibban förut innan vi skulle träffa min pappa. Där läste vi böcker och lade pussel en stund tills barnen tröttnade och började springa omkring ;-)


Fredagen den 13.e Augusti

På väg till dagis.

 

  • Fixa frukost och äta
  • Barnen till dagis
  • Hämta barnen
  • Fixa lunch och äta
  • Alvar ska sova middag
  • Ut och leka
  • Äta mellis
  • Fortsätta leka
  • Fixa middag och äta
  • Gå en promenad till min pappa
  • Handla
  • Gå hem igen
  • Barnen ska duscha/bada
  • Kvällsmat
  • Borsta tänderna och läsa bok
  • Sovdags för barnen

En Alvar


Medan han sover..

 

Medan vi andra städade så gick Alvar och la sig för att sova middag. Kanske är det så man ska göra för att slippa städa? Tror ni det blir städat om jag sover middag? Nja, tveksamt. Nu är det i alla fall så gott som färdigstädat. Ska dammsuga av hallen bara, sen är allt tip top!

 

I eftermiddag kommer min mamma på besök och så ska jag tvätta. Woohoo, vilken rolig torsdag! Ja, besöket är ju roligt såklart, men resten hade jag helst sluppit ;-) Nu ska jag svara på era fina kommentarer och sen ta tag i det sista. Yeah, vilken rolig update det blev...not.


Nytt igen..

Jag har ändrat om i bloggen igen haha. Förlåt, men jag har så svårt att få till det så jag blir 100% nöjd. Men nu får det vara såhär tills jag orkar fixa med det igen. Nu blir det frukost och om en timma ungefär är det dags att hämta barnen på dagis. Sen får vi helt enkelt se vad vi hittar på.

Träffat syster yster.

Världens bästa syster ♥

 

Jag och Izabella gick ner till stan och mötte upp Jossan. Vi åkte ut till Willys för att Jossan skulle handla lite och sen följde vi med henne ner till bussen. Yeah! Haha, roligare har man ju haft men kände att vi behövde göra något och inte bara sitta hemma och glo och dessutom är det ju alltid trevligt att träffa syster yster :-)

 

Grabbarna är fortfarande kvar hos Johan, de skulle ju meka bil men när de gick ut kom regnet, det spöregnade där tydligen. Vi har klarat oss ifrån regnet än så länge :-) Men i alla fall så blev allt försenat iom regnet. Pratade nyss med karln och de höll på med det sista nu så de åker hem när de är klara med det. Med andra ord dröjer det minst en timma till innan de är hemma. Tråkigt.

 

Nej, hörrni.. Har inte tid att sitta här nu, ska se Bones och sen ringa syster innan Livet på BB börjar ;-)


En Izabella


A new day has begun ...

 

Barnen är på dagis, jag har ätit frukost och tagit mig en skön dusch. Funderar på att spela lite nu när tid finns. Har inte blivit så mycket av det, den senaste tiden. Appropå spel, så vill karln att vi ska köpa det nya xboxet som har kommit ut. Tekniktokig som han är ;-) Vi får väl se hur det blir med den saken.

 

Idag blir det en mor och dotter dag. Grabbarna ska till Johan och meka bil, så nu klurar jag lite på vad jag och Izabella ska hitta på under tiden. Det blir nog att vara ute i solen och leka lite i alla fall. Vad ska ni hitta på?


Izabella snackar.


Izabella och Jossan satt och pratade häromdagen och såhär lät det då..


Izabella:
Det är farligt att röka, man kan bli sjuk då.
Jossan: Man kan bli sjuk av att äta massa godis också.
Izabella: Du är tjock, för att du äter så mycket, mamma har bara sten i magen
Jossan: Vad har du i magen då?
Izabella: Jag har också bara sten.

Reklam!

Min syster har skaffat sig en blogg igen. Kika gärna in där så blir hon glad :-)

KLICKA HÄR FÖR ATT KOMMA TILL BLOGGEN!

Izabella.

 

Jag hade tänkt göra ett "Izabella snackar" inlägg då hon sagt så mycket roligt, men nu när jag väl sitter här och ska skriva ner det så är allt som bortblåst. Så typiskt. Får gå runt med anteckningsbok på mig så jag kan skriva ner det direkt :p


Yeah!

Gillar den här bilden :-)

 

Nu är barnen på dagis, de sprang dit haha. Lugnt och skönt här hemma fram till klockan 11. Frågan är vad man ska hitta på? Först tänkte jag gå och lägga mig en stund, men bestämde mig för att inte göra det, utan försöka få ordning på dygnen i stället. Håller jag mig vaken nu, så kanske, kanske jag somnar tidigare i kväll. Kan ju alltid hoppas. Nu ska jag i alla fall få i mig lite frukost, det var alldeles för tidigt för det förut när barnen åt ;-)


Klätterapor.

 

Det är verkligen klibbigt och kladdigt ute idag.. dvs kvavt. Blää.. Var ute hela förmiddagen och lekte i två olika parker. Izabella är en riktig klätterapa, klättrar precis överallt där man kan och inte kan klättra ;-) Hon klättrar så högt som möjligt också och fort går det med, så jag står där nere helt livrädd för att hon ska ramla och slå sig illa! Alvar är inte sen att hänga på även om han inte kan klättra lika fort än. Kanske blir de bergsklättrare när de blir stora hehe.

 

Nu väntar jag på att middagen ska bli klar och sen ska barnen duschas och göras i ordning inför natten. I morgon väntar dagis för dom och det ser de fram emot, Izabella har pratat om dagis och alla kompisar hela dagen :-)


Ny vecka

HAHA

 

Jag hatar verkligen att vara med på bild, speciellt när jag ler :p Men ja.. jag bjuder väl på denna ändå.

 

En ny vecka har börjat. Sista veckan ledigt innan skolan börjar. Ska bli roligt faktiskt. Barnen börjar dock på dagis den här veckan, redan i morgon faktiskt, men de kommer bara gå 8-11 så en mjukstart blir det efter långledigheten. Åter till vardagen och dess rutiner med andra ord.

 

Vädret ser inte ut att bli mycket bättre idag än vad det var igår, men något ska vi väl kunna hitta på ändå. Blir att gå ut och leka en sväng i alla fall, sen får vi se vad resten av dagen har att bjuda på.

 

Vad ska ni hitta på idag?


Folkparken del 2

Del 1 hittar ni HÄR



Folkparken del 1

Lite suddigt, men man ser ju hur roligt de hade :-)

Fruktstund

Mycket lek och klättring blev det.

 

Fortsättning följer...


Morgonmys


A few pictures

En söt prinsessa ♥

Syster yster fixar frisyr på Izabella.

En trött prins, somnade i soffan efter dagens bravader ♥


Besök och fina presenter :-)

Påsarna som presenterna låg i.

Alvar fick en pyjamas, en t-shirt, en tiger och lite godis (ej med på bild)

Izabella fick en pyjamas, en t-shirt + shorts, en mimmi och lite godis (ej på bild)

Jag fick en cool väska och karln en limpa cigg :p

 

Nu har vi haft min kära far på besök. Mycket trevligt och jisses, såååå brun han hade blivit! Jag som trodde jag var brun haha, ser ut som en blekfis jämfört med honom ;-) Han berättade massor om resan och man riktigt såg framför sig hur underbart allt var. Dock är det väldigt dyrt där borta. Totalt hade resan gått på närmre hundratusen kronor inklusive boende, mat, kryssning, inträde till diverse saker, träskbåt, shopping, hyrbil och bensin. Han sa att det var det värt med tanke på hur mycket de fick se och uppleva + att de var borta i fyra veckor. Kanske ska man spara ihop till en egen resa? :p

Vi får besök

 

Lite komiskt att strax efter jag hade skrivit förra inlägget så ringde min kära far. De satt då på flygplatsen i Miami och skulle åka hemåt. De landade i Sverige för ca 1 timma sen. Det roliga är att han kommer på besök redan i eftermiddag :-) Han avslöjade också att han hade köpt några presenter till oss, spännande!

 

Denna lördag kommer spenderas åt städning på förmiddagen, ska väl försöka hinna ut och leka en sväng också och sen kommer ju som sagt min pappa och eventuellt min syster. Vet inte vad hon har bestämt sig för, men sa igår att hon kanske skulle komma. Sånt som märks. Nu ska vi ta och äta lite frukost innan vi sätter fart med städningen.

 

Vad ska ni göra denna lördag?


Fredag.

 

Vilket underbart väder vi har här idag. Varmt och soligt. Det gillar vi, men tyvärr ska jag spendera eftermiddagen till att tvätta. Jippie, eller inte, men det behövs. Har i alla fall spenderat hela förmiddagen utomhus så lite har vi njutit av solen. Blir väl att gå ut en stund på eftermiddagen också, mellan tvättstugebesöken ;-)

 

I morgon kommer min pappa hem igen från deras långa resa :-) Blir väl ett besök där när de har hunnit landa och ställt om sig till vår tidzon igen hehe. I morgon kanske Jossan kommer på besök också. Det är väl det som händer i helgen, har faktiskt inga planer alls inför helgen. Får ta den som den kommer helt enkelt. Vad ska ni hitta på i helgen?

 

Nä, nu ska jag ta och plocka ordning lite här hemma och sen är det dags att knalla ner till mitt andra hem.. dvs tvättstugan ;-)


Igår eftermiddag.


Alvar in action


Sol igen :-)

 

Natten var skit. Helt galet. Alvar somnade vid 21 igår kväll och vaknade vid 04 i morse och fick för sig att det var dags att gå upp och leka. Fick honom att somna om till slut, men vaknade igen efter ett par timmar. Blää. Känner mig sketatrött. Fast man blir lite piggare och gladare av att se solen som är framme idag :-) Det får bli att spendera en massa tid utomhus idag. Passa på när det är bra väder liksom.

 

Vad ska ni hitta på idag?


Kvälls filosofi

 

Hm.. sitter här och försöker komma på något roligt att skriva om. Lättare sagt än gjort. Eftermiddagen och kvällen har rullat på som "vanligt" så det finns väl inte så mycket att skriva om det.

 

Fick papper från Norrköping Sport Academy med posten idag. Det är för barn i åldern 4-9 år. Barnen får under 12 tillfällen prova på olika sporter som t.ex basket, baseball, barnjudo, dans och olika samarbetslekar osv. De delas in i grupper efter ålder och så anpassas aktiviterna efter åldern. Jag anmälde Izabella till detta förut, då det är först till kvarn som gäller, så får vi hoppas att hon kommer med. Det är alltså "bara" en timma i veckan, men tror det kan passa henne som är så aktiv. Får hoppas hon finner något hon tycker är roligt i så fall och kan fortsätta med sen :-) Enda nackdelen med det hela är att det är ganska dyrt, men det är det värt :-)

 

Nu väntar jag på att klockan ska bli 23.00 för då ska jag se CSI NY och sen får det allt bli natta. Har kommit in i en dålig sömnperiod igen. *suck* Somnar inte förrän ganska sent, är trött, men kan bara inte somna och sen upp väldigt tidigt på det. Sover i snitt 4-5 timmar per natt. Jag som hade börjat lägga mig skapligt på kvällarna ett tag och så kommer man in i den här skiten igen. Måste försöka lägga mig tidigare när skolan börjar, så jag orkar med den.

 

Hoppas ni har en bra kväll!


Några bilder från idag


Varit hos mamma.

Barnen fick varsin låda med kinder choklad av min mamma

Izabella fick en klänning + strumpor och Alvar en jacka av mamma

 

Vi hade det trevligt hos mamma, blev bjudna på pannkakor till lunch och så snackade vi lite skit. Solen har äntligen hittat fram igen, så nu ska vi ut och leka. Blev bara ett snabbt inlägg här så länge.


Barnarbete.

 

Just nu går barnen och plockar upp massa saker som de har haft ut. Izabella gillar nämligen att dammsuga så det ska hon få göra när alla saker är borta från golvet. Gratis barnarbete? Jajamen.. haha. Det är roligt att de vill hjälpa till och så länge de vill det så ska man väl utnyttja det...eller? ;-)

 

Regnet fortsätter komma och man får brist på fantasi, saker att göra, för det är inte speciellt roligt att vara ute längre stunder i regnet. Ska höra med mamma om vi kan komma och hälsa på idag, så får vi något att göra. Ta en promenad dit så får vi lite frisk luft också. Annars händer det väl inte så mycket idag.

 

Vad ska ni hitta på?


Ariel

 

Gu, vad dåliga ni är på att lämna kommentarer ;-) Det ekar nästan tomt här inne. Visst skriver jag för min egen skull, men det är alltid roligt när ni läsare lämnar ett spår efter er :-)

 

Barnen har varit väääldigt snälla och lugna hela dagen, tror ni det hjälpte att gnälla lite här på bloggen? Vi såg på lilla sjöjungfrun tillsammans och myste lite. Ni förstår Ariel är Izabellas nya grej. Först var det bara Pippi Långstrump som gällde, leksaker, kläder, filmer ja.. allt skulle vara med pippi. Efter pippi kom en period med Hello Kitty då allt skulle vara med Hello Kitty. Nu är det Ariel som gäller. Hennes Ariel docka (se bild) är den stora favoriten. Hon vill gärna se filmen om och om igen och hon sjunger låtarna ur filmen mest hela tiden hehe. Jag tycker det bara är roligt och det ska bli spännande att se vad nästa grej blir ;-)

 

Som ni vet, så håller vi på att få Alvar blöjfri. Det går väldans bra måste jag säga. Nu har han endast blöja om vi ska vara borta länge och under natten, men ingen blöja under middagsvilan och än så länge har det inte skett några olyckor :-) Vi har ingen brådska med det hela utan det får ta den tid det tar. Målet var dock att han skulle vara blöjfri innan sommaren var slut, men som väder och vind är nu så känns hösten väldigt nära. Hoppas dock det blir lite mer sommar innan hösten kommer.

 

Nä, nu ska jag se klart på Bones som jag höll på att se. Tänkte skriva ett snabbt inlägg i reklamen, men det blev visst lite längre än så ;-)


Hmm..

Här brukar det vara en bild

Ett bildlöst inlägg får det bli. Har inte tagit några nya bilder då batterierna till kameran har legat på laddning. Lite ovant, men så blir det ibland.

Medan jag var iväg så åkte resten av min lilla familj till Johan för att hämta ett par saker. När jag var klar med det jag skulle göra så satte jag mig på ett fik och läste en tidning. Fridfullt och jag njöt av att kunna sitta där i lugn och ro :-) Efter en stund var det dags att röra sig ner mot station för att möta upp karln och barnen. Nu är karln hos Jonte och vi andra är hemma. Just nu leker barnen med barbies och jag passar på att skriva några rader här. Blir så glest mellan alla inlägg men ska försöka finna lite mer tid till att skriva här :-)

Nä, nu ska jag nog ta och göra barnen sällskap en stund innan det är dags att fixa middag och greja.

Veckans planer (v31)

  • Måndag: Gå till banken
  • Tisdag: Karln och barnen ska åka till Johan en snabbis, karln tatuera sig, jag ska till personalstrategerna
  • Onsdag: Inga planer
  • Torsdag: Eventuellt hälsa på min mamma
  • Fredag: Tvätta
  • Lördag: Inga planer
  • Söndag: Inga planer

Huliganungar!

Bild från i lördags.

 

Trist dag. Bara regn, regn och åter regn. Fast vi har varit ute en stund, tog en promenad ner till banken och satte in lite pengar sen gick vi vidare till affären och hem igen. Inte så lång promenad ändå, men den är alldeles lagom lång för att barnen ska orka gå hela vägen :-)

 

Kvällen är här och det är väldigt skönt måste jag säga. Något annat som ska bli skönt är när skola och dagis kommer igång igen. Missförstå mig rätt, självklart är det kul att vara hemma med barnen, men efter sex veckor så tror jag att de längtar tillbaka till dagis också. Alvar har varit riktigt bråkig de senaste dagarna. Han slåss, bits, spottas och sparkas. Helt utan anledning, när man säger åt honom så skrattar han bara. Izabella skriker för minsta lilla, råkar Alvar peta på henne så skriker hon som om kniven satt i henne. Tro mig, vi försöker sysselsätta barnen och hitta på saker mest hela tiden, men man kan inte vara med dom precis hela tiden, var eviga sekund på en dag. Usch, vad gnälligt detta lät. Fast ja, även en mamma måste få gnälla ibland och det är tur att de bra dagarna överväger de mindre bra ;-)

 

Har suttit och ändrat om lite på bloggen också. Utséendemässigt. Först var jag inne på svart och rosa, men det blev för mörkt så det slutade såhär. Vet dock inte om jag kommer ha det kvar så, utan det får vara tills jag har tid att fixa med det igen. Fast det vore ju kul att höra er åsikt om det hela ;-)

 

Nu ska vi äta lite kvällsmat, bada barn, borsta tänderna, läsa bok och sen ska de äntligen sova och jag ska slappa framför tv.n :-)


Mörka moln.

 

Igår kväll kom det in stora svarta moln över oss. Dock regnade förvånandsvärt lite. Desto mer regn nu tyvärr. Anledningen till den dåliga bloggningen igår var för att jag helt enkelt inte orkade. Natten till igår var skit helt enkelt och jag lyckades bara sova tre timmar då. Så hela dagen igår kändes bara blä och vi gjorde ingenting. Satt bara hemma och ugglade. Kan inte hjälpa det, men får lite dåligt samvete av att barnen fick vara inne en hel dag, så idag går vi ut en sväng oavsett väder och vind :-)


Älskade barn!

Åh, vad jag älskar er mina små trollungar!!


RSS 2.0