Shadow crypt

Love his voice!

 

Äntligen klar med tvätten, vikt ihop och lagt in den på sin plats. Skönt! Jaha, alltså hur kan man vara heelt slut utan att egentligen ha gjort något?

 

Vi har bara slappat, slappat och slappat. Sett på film tillsammans med barnen och lagat en megagod middag bestående av gräddig potatisgratäng med vitlök, kött och sallad. Det satt fint :-) Lite lek och bus blev det också, men annars har vi alla mest legat i soffan och gjort mest....ingenting. En riktig seg söndag och det är skönt att den snart är över.

 

Nu ska jag återgå till mitt slappande så tar jag nya friska tag i morgon :-)


Sunday

 

Jaha, då var det söndag igen. En riktigt slappardag. Fast ja, vi har faktiskt inte slappat sååå mycket. Var och handlade lite och kom hem för en stund sen. Fick i mig en varma koppen till lunch och barnen fick korv med bröd. Ska strax ner till tvättstugan och sen blir det att städa lite och slappa. Ja, jag vet faktiskt inte vad jag ska skriva för det har ju inte hänt något särskilt faktiskt.

 

Hoppas ni har en bra söndag!


Tatuering

 

Igår var karln hos Jonte och fixade lite på sin senaste tatuering, såhär blev resultatet :-)


Våran Lördag.

Izabella och Alvin

 

Idag har det inte blivit mycket bloggande, belive it or not, jag har faktiskt ett liv utanför bloggen också ;-) Vi var och hälsade på Johan med familj idag och Izabella fick ju äntligen träffa bebisen, Alvin, som hon tjatat om nu ett tag :-) Hon smög fram till vagnen där han låg och tittade lite, viskade att hon ville hålla honom, han sov just då så det gick inte. När han väl vaknade och hade fått mat så fick hon hålla honom en stund, och hon tyckte det var så roligt och ville ha en bebis hemma också haha, men det får allt vänta ett tag till ;-)

 

Älsklingen och Alvin

Alvar och bilen.

 

Älsklingen hjälpe till att fixa nåt på datorn och Alvar hittade bilen direkt..of course ;-) Vi blev bjudna på mat och hade trevligt som alltid. Det var dock inte lika trevligt när vi skulle hem sen. Johan skjutsade oss till tåget innan han skulle till jobbet och vi missade såklart tåget med bara några sekunder, sååå irriterande. Nästa skulle gå en timma senare och jösses, amalius i himlen...vad skrev jag där egentligen?...aja, det var brutalt kallt!! 24,7 minusgrader.. det var inte skönt att stå där och det fanns ingenstans i närheten att gå in heller. Men bestämde oss för att gå till macken en bit bort och köpa lite varm dricka.

 

Hem kom vi till slut efter tågförseningar och allt vad det var. Hoppade in i en varm dusch och det har nog aldrig varit så skönt att duscha som det var förut! Sen blev det kvällsmat och lite mys innan barnen somnade som små stockar! De var trötta efter dagen, nu sitter jag här och skriver samtidigt som jag ser på Livets hårda skola. Den filmen har ett sånt bra budskap och den är verkligen jättebra! Se den :-)

 

 


Flogging molly

God Morgon


Bebisar

Hej

 

Kvällen har kommit till oss, eller ja till hela Sverige, men ni fattar ;-) Vi har ätit tacos till middag och myst till en film. Karln och Alvar somnade ifrån den, sicka tröttisar! Izabella sitter just nu bredvid mig och räknar några mynt hon fick förut, om och om igen hehe.

 

Den här fredagen har varit alldeles lugn och skön, om man bortser från Busfabriken förstås. Där är det väl aldrig lugnt ;-) I morgon väntar nya äventyr, vi ska nämligen åka och hälsa på Johan med familj. Izabella har tjatat om att hon vill se bebisen så då åker vi dit så hon får träffa bebisen och leka med de andra barnen :-)

 

På tal om bebisar så var Izabella såå söt förut. Hon vet om att Jossan har en bebis i magen nu och så sa hon: "Jag ska få kusin, den ligger i Jossans mage nu, men när den kommer ut så ska jag hålla den och bära den...min kusin asså" haha sötnos! Hon är så fascinerad av bebisar och hur de föds. Izabella gillar att se på förlossningskliniken. Vet inte om det egentligen är så bra för henne att se det, men några gånger har vi sett på det tillsammans och så brukar hon förklara för mig: "att bebisen är i magen och sen kommer det blod och mamman får ont och sen kommer bebisen... sååå liten" Det är så roligt att hon verkligen förstår och att höra henne berätta och förklara saker. Stora duktiga flicka! :-)


Busfabriken - mängder av bilder!











(klickbara bilder)

Tipp Topp

 

Idag mår jag mycket bättre, det är precis som jag aldrig mått illa. Mår som vanligt och allt är tipp topp!

 

Jag har hemstudier idag, så bestämde mig för att ha barnen hemma och så åker vi till Busfabriken i stället. Så nu är det frukost och det vanliga morgonbestyret som gäller. Hoppas ni får en bra dag!


Illa, jag mår illa..

På väg hem från dagis

 

Jag mår illa, det kom som ett hugg i magen och illamåendet står mig upp i halsen eller hur man nu ska förklara. Jag är glad så länge jag slipper kräkas. Hatar att må illa och hoppas det bara är något tillfälligt för magsjuk orkar jag inte vara nu. Egentligen aldrig, men ja.. ni vet. De sa på dagis idag att de haft ett par fall av magsjuka. Har inte märkt något på barnen, utan det är bara jag som mår kasst.

 

Nu ska jag inte sitta här mer, utan ska gå och lägga mig och hoppas illamåendet är borta när jag vaknar i morgonbitti. Hoppas ni alla har en bra kväll :-)

 

 


Middagstips - Mexgryta

 

Ingredienser, 4 portioner.

  • 400g nötfärs
  • Smör
  • 1tsk salt
  • 1 burk krossade tomater
  • 1 burk kidneybönor, ca 400g
  • 1dl majskorn
  • 1dl vatten
  • 2dl cremé fraiche, paprika&chili

 

Gör såhär:

Bryn färsen i smör i en gryta. Tillsätt salt och krossade tomater. Låt koka ca 5 minuter. Skölj bönorna och låt dom och majskornen rinna av. Rör ner bönor, majs, vatten och créme fraiche i grytan. Låt koka ca: 2 minuter. Servera med kokt ris. (funkar bra till pasta också om man hellre vill ha det)


Svårt att ta sig fram..

Snön går enda upp till gungorna.

 

En ensam bänk full med snö.

 

Behöver jag säga att det var svårt att ta sig fram till dagiset i morse? Kändes som ett helt träningspass. Fick dra barnen i pulkan istället, för de försvann i all snö och vagnen var omöjlig att köra med när de inte plogat överallt.


En väldans massa snö.

 

Det har kommit sjukt mycket snö idag. 10-15cm. Jag som ville att våren skulle komma, att det ska bli varmt så man slipper ha på sig så mycket kläder när man går ut! Kollade vädret förut och nu ska det bli sådär kallt igen 10-11 minusgrader. Jag vill inte mer..

 

Tack för era fina kommentarer, fler bilder på håret kommer i morgon. Jag är så otroligt trött och skulle kunna somna här och nu om jag bara blundade, men först ska jag fixa ett par saker och sen blir det sängen för att soooova! Äntligen haha. Usch, vad jag tjatar om min trötthet. I morgon lovar jag lite roligare inlägg.

 

God Natt!


Vardagslyx!

 

Idag på lunchen/håltimman unnade jag mig själv en god lunch på stan, en klippning och ett par nya byxor. Inte ofta jag unnar mig själv något sånt här så det kändes lite extra lyxit. Dock är inte bilden den bästa på frisyren då jag tog fotot på en allmän toalett ;-) Men karln kanske kan ta några bättre bilder på frisyren sen om det skulle vara intressant.

 

Till Ida: Självklart kan vi ses någon dag, men jag har inte ditt nr kvar så du får höra av dig så får vi se vilken dag som passar bäst :-) Det var som sagt föör länge sen vi sågs nu ju! Och vilken lyx att få sova till 8 på morgonarna hehe

 

Nu ska jag ta hand om en gnällspik till son och en förkyld dotter, fixa middagen och ja.. ni vet.. vardagsstuff. Hoppas ni haft en bra dag!


Nu klagar jag :O

 

Klockan fem vaknade barnen. Kan inte påstå att jag hade någon större lust att gå upp då, men vad har man för val? Vi städade barnens rum igår kväll, men på fem minuter hann de stöka ner något fruktansvärt. Alla leksaker ligger på utspridda på golvet. Ja, jag får vara glad att det var städat och fint under natten i alla fall ;-)

 

Jag förstår inte hur man ska få barnen att sova, det spelar liksom ingen roll om de lägger sig 19 eller 23 de vaknar ändå tidigt som tusan och även ett par gånger under natten. Jag känner mig slut som människa och ja, jag klagar nu, för när det pågått såhär länge som det har gjort så är det inte roligt längre. Man orkar liksom ingenting pga sömnbristen. Ja, vi är två men om den ena går upp med dom på nätterna och försöker få dom att somna om och den andra går upp tidigt på morgonen, ungefär vid femtiden eftersom de oftast vaknar då. Så är vi båda lika slut. Ja, vi valde själva att skaffa barn och borde inte klaga, men som sagt när det pågått så länge så tappar man all ork och lust till det mesta. Jag håller humöret uppe och kämpar på, får se det positivt, det är inte långt kvar tills man får tjata upp dom ur sängen sen ;-)

 

Nu är det snart dags att kila iväg till dagis och jag ska till skolan, men har verkligen ingen lust till det idag. Måste man så måste man. Bara och ta sig i kragen :-)


Rock N Roll

Min fina flicka har blivit förkyld och börjat hosta en massa :-(

 

Izabella kom förut och sa att hon inte mådde bra, bäddade ner sig i soffan med pappsens täcke och kuddar. Näsan rann och hon hostade en hel del, gav henne lite hostmedicin, torkade näsan och sen somnade hon gott. Min lilla stumpa. Får se hur hon känner sig i morgon, om hon ska vara hemma från dagis eller inte.

 

Till lunch idag gjorde jag pasta och baconsås, det blev riktigt smarrigt. Receptet hämtade jag från Emma-Lous blogg. Hon är riktigt duktig när det gäller matlagning och lägger ut en väldans massa recept, så ta er en titt vetja, kanske hittar ni något smarrigt att testa ;-)

 

Nu tänkte jag se en film innan läggdags, Dangerous minds. Gammal men bra :-)


Nu är det dags att berätta..

 

Jag har en hemlighet som jag tänkte dela med mig av, eller egentligen är det väl min syster som bär på en hemlighet, men inte så länge till hehe. Nu när hon meddelat familjen så kan jag skriva det här. Min syster är GRAVID! Det innebär att jag ska bli moster, om allt går som det ska! *happydance* Är så glad för deras skull :-)

 

Jossan ringde till mig förut och undrade om jag kunde möta henne på stan, det kunde jag eftersom jag var tvungen att handla hem ett par saker till middagen som jag glömt. Vi gick då in på apoteket också där hon köpte graviditetstest. Tog bussen hit och hon utförde testet. Det kom som en chock för henne och hon både grät och skrattade på samma gång. Jag kunde bara skratta. Hon ringde till sin sambo som även han bara skrattade, stackarn var nyvaken efter att ha jobbat natt så det gick väl inte riktigt in på honom. Han ringde dock upp en stund senare. Sen ringde hon sin pappa och efter det mötte vi upp min älskling och barnen för att sedan knalla till Jossans jobb, där även vår mamma jobbar. Berättade nyheten för mamma och det slutade med att vi skrattade allihopa.

 

Kan ju berätta att det är lite extra roligt då det är svårt att tänka sig min syster med barn. Trodde ärligt talat att hon inte skulle skaffa barn förrän hon var 35 år eller nåt ;-) Men Jossan, jag är glad för eran skull och hoppas allt ska gå bra.

 

Mina barn ska få en kusin och jag ska bli moster! hihi


Fryser.

 

Hemma för lunch/håltimma. Börjar inte förrän 13.50 igen. Får se om jag går tillbaka till skolan eller stannar hemma sen, mår inget vidare idag. Fryser massor och har ont i huvudet så det heter duga. Hoppas jag inte blir sjuk nu bara. Tänkte ta mig en varm dusch och vila lite, så får vi se hur det känns sen innan det är dags att gå tillbaka till skolan. Hoppas ni har en bra dag!


Oavsett vad du ger.. (snott från syster)

Oavsett vad du ger en kvinna, kommer hon att ge dig något bättre. Ger du henne säd, ger hon dig ett barn. Ger du henne ett recept, ger hon dig en måltid. Ger du henne ett hus, ger hon dig ett hem. Ger du henne ett leende, ger hon dig sitt hjärta. Hon multiplicerar och förstorar oavsett vad du ger. SÅ om du ger henne någon skit, så förvänta dig ett TON tillbaka.




Nu är det färdigt!

 

Nu är det färdigt i Alvars rum. Tog längre tid än vad vi tänkt oss. Det är inte så lätt att måla och fixa med två barn som gärna vill hjälpa till på sitt egna vis ;-) De fick såklart hjälpa till och måla lite och ställa ordning alla saker. Nästa projekt blir att måla om hela rummet, eller egentligen alla rum här hemma. Men först måste vi prata med hyresvärden igen. Vi gjorde det för ett tag sen och då var det okej att vi målade, men vet inte om han skulle bestämma färg eller om vi får välja själva, dessutom är gubben lite glömsk, så det är lika bra att fråga igen innan vi ger oss på att måla om rummen ;-)

Jävla dagis. Usch! Idag försvann Alvars mössa och vantar, de är helt borta och vi letade överallt utan resultat. Undra vad som försvinner härnäst? Det är ju liksom inte första gången kläder försvinner på dagis. Vi skriver namn på allt men det hjälper inte! Irriterande! Tur vi har fler mössor och vantar till honom.




(klickbara bilder)

För övrigt har det varit en väldans lugn dag. Lite lek och bus, middag och bad, det är väl vad eftermiddagen/kvällen bjudit på. Izabella var riktigt trött idag och somnade ganska nyss. Alvar däremot är pigg som en lärka, vill inte alls sova. Ska väl läsa en bok för honom snart och hoppas han somnar efter det.

Shoppingen

Till Izabella

Till Alvar

Till Alvar


Gillar Måndagar.

 

De flesta gillar INTE måndagar. Jag kan hålla med till en viss del. Jag gillar inte att behöva gå upp extra tidigt, och jag gillar inte att helgen är slut och man måste tillbaka till vardagen. Men måndagarna är helt okej ändå för jag slutar redan 11.20 och vem har egentligen den lyxen? hihi

 

Har hunnit handla hem lite nödvändigheter nu efter skolan, blev även lite annan shopping då det var halva priset på barnkläder hehe, bilder får ni se senare. Nu ska jag ta och plocka ordning i Alvars rum och ta lite bilder på resultatet så ni kan få se det sen :-) Syster undrade också om jag ville följa med henne och handla sen, men får se om jag har tid, ork, lust och så.. Känns inte sååå lockande att dra iväg igen ;-)

 

Hoppas ni har en bra måndag!


En smyggtitt...

Målning pågår...

Ångorna från färgen gjorde honom lite galen ;-)

Nu står de och torkar, får göra det under natten så gör vi klart det sista i morgon och då kommer även slutresultatet, men än så länge ser det bra ut, dock blir färgen en aning mörkare när den torkat helt.


Veckans middagar

Eftersom det känns som vi alltid äter samma mat vecka efter vecka så tänkte jag, för min egen skull, skriva upp veckans middagar här varje söndag, så vi får lite mer variation på maten :-) Smart va?! Om ni har några bra middagstips som är enkla och inte tar för lång tid att göra så får ni gärna berätta!


Veckans middagar.

  • Måndag: Stuvade makaroner & köttbullar
  • Tisdag: Stekt fisk, potatis och kall lemon/dillsås
  • Onsdag: Lasagne
  • Torsdag: Ugnstekt falukorv och potatismos
  • Fredag: Egengjord pizza
  • Lördag: Lövbiff, vitlökskroketter och pepparsås
  • Söndag: Lite blandade rester
Sådär, nu kan jag planera kommande veckans middagar lite bättre hehe. Minnet bra men kort vet ni ;-)

Målningen av hyllorna blev lite försenat, men nu är karln igång och bilder kommer så fort det är klart!

ps. bilderna är lånade från google.se

Söndag.

Några bilder jag tog när vi gick till och från affären :-)

 

Har lite att stå i idag. Fick bokhyllan av pappa igår så nu har jag målat första omgången på den och den andra hyllan som Alvar har i sitt rum. Så nu ska det torka i tre timmar, lagom tills karln kommer hem och får måla andra omgången + ta alla små hörn och grejer. Det är liksom mer hans grej att pyssla med. Jag tar hand om tvätten i stället. Ska ner och tvätta om en timma. *suck*


Underbara lördag!



(klickbara bilder)

Efter en helt underbar dag och ett par stökiga rum senare så är jag heeelt slut! Det har blivit shopping, lek, promenad, bus, god mat, mer lek, mer bus, bad, film, sagostund och nu ännu en film. Ska göra familjen sällskap nu, för jag har ingen ork att skriva något längre inlägg nu. Hoppas ni har en bra kväll och var rädda om de ni älskar!

Shoppingrunda!

Vi hade inga planer för dagen och funderade på vad vi skulle hitta på. Jag tyckte en shoppingrunda vore på sin plats för nu var det ju ett tag sen ;-) Vi tog en promenad ner till stan och kikade i olika butiker, vi fick med oss en del hem och här nedan kommer bilder på det...

Jag var ute efter en svart enkel tröja till Alvar och Lindex har ju ta tre betala för två, väldigt bra Izabella valde tröjan som ni kan se på bilden och sen ville hon ha den där fjädergrejen och ett Hello Kitty diadem, så det fick hon.

Alvar fick då dessa tröjor..

och de här jeansen.

Karln köpte tre enkla linnen

och jag köpte stuff till håret och örhängen som inte är med på bild. De får ni se en annan dag, för bilden på dom blev så dålig.

Sen fick barnen även "lite" nya filmer De hade en box med 12 filmer i på Åhléns för bara 118,50 billigt och bra!


Jag har fått en award :-)

 

Fina Emma-Lou har gett mig denna award för att hon tycker min blogg är fin med alla dess bilder och för att hon tycker att jag är en mamma som ofta är ute med mina barn ;-)

 

Nu ger jag den vidare till:

Princess Charming - Bloggar om sitt vardagsliv med man och två barn.
Emma - En underbar tjej som ofta lägger ut härliga bilder på sin blogg.
Tessan - En mamma som bloggar om vardagen och ska genomgå en operation snart.
Kaffehörnan - En rolig bloggare :-)
Tobbe - Min kusin, som skriver om sin vardag och hur det är att leva med SMAtyp2

 


Typiskt!


(klickbara bilder)

Sååå typiskt!!! Jag hade tänkt fota lite medan barnen lekte så bra tillsammans, men vad händer? Jo, batteriet i kameran tog självklart slut så fick slänga dom i laddaren och så var det med det. Hann bara ta dessa tre bilder. Så synd, men äsch, det är en dag i morgon också och då lovar jag att det blir fler bilder :-)

En sak som är väldigt jobbig just nu är att jag vill se en film som jag inte minns namnet på, eller minns inte mycket av den alls. Det jag kommer i håg är att de går ett protesttåg eller vad man ska kalla det och så sjunger de "We shall overcome" den liknar Mississippi brinner lite grann..  Någon som vet vilken jag menar? Förmodligen inte med den skumma förklaring av filmen jag gav haha. Men jag hoppas någon vet. Det är sååå irriterande att inte komma på namnet på filmen. Vad ska man se för film i stället då? Känns som jag sett ALLA filmer som kan vara något att ha!

Av någon anledning så har min statistik skjutit i höjden idag. Why? Har ju liksom inte skrivit något utöver det "vanliga" haha, men ni är så välkomna så, lämna gärna ett spår efter er så man vet vem det är som hälsar på hehe.

Humöret på topp!

Izabella fotade lite igår ;-)

 

Skulle precis skriva lite här, men så ringde min käre far och nu kom jag av mig helt och kommer inte ihåg vad det var jag hade tänkt skriva här. Så det kan bli ibland. Fast iofs, något kommer jag nog på att kladda ner ska ni se.

 

Idag har barnen än så länge varit ganska lugna, lite gnäll på Izabella när vi skulle hem från dagis men annars har de varit glada och snälla :-) Ordningen är återställd hehe. Vi har hunnit leka en stund och ska strax börja med middagen. Idag hade vi tänkt göra pizza och det gillar barnen. De tycker det är skoj att få lägga på osten och skinkan och det andra man nu vill ha på :-)

 

Min syster kom förbi en stund förut också innan hon skulle till jobbet. Hon hämtade en flaska vin som hon ville köpa av mig så det fick hon. Jag dricker inte vin ändå så jag klarar mig alldeles utmärkt utan ;-) Hon var även lite nere pga sambons ex som ljuger och hittar på massa skit. Förstår mig inte på folk ibland alltså usch. Skulle kunna skriva en hel bok om vad jag tycker om såna människor, men idag är inte en sådan dag att jag orkar lägga energi på såna tråkigheter. Idag är en bra dag, humöret är på topp och det ska ingen få förstöra :-)


Äntligen fredag!

Tröttis Alvar igår.

 

Jag har aldrig någonsin haft mensvärk innan, men tror jag fått det idag. Det gör liksom ont vid äggstockarna eller ja, där nånstans. Ska det kännas så? haha.. ja, jag vet ju inte eftersom jag aldrig haft det innan och kan man få det andra dagen man har mens? Annars är det väl något annat som spökar, vad vet jag.

 

Jag somnade inte förrän strax efter 23 igår så idag är jag lite tröttare än igår morse, men barnen är snälla idag. Har inte varit så mycket bråk än. Lite skrik om en leksak men det ordnade vi upp snabbt. Det är väl så med syskon, att de gärna vill ha samma sak som den andra. Många gånger har jag faktiskt tänkt på att köpa dubbelt av allt haha då slipper de ju bråka om leksakerna i alla fall ;-)

 

Vi ska om en stund klä på oss och gå till dagis och skola. Ingen lång dag idag heller, så himla skönt. Sen är det äntligen helg igen! Ska bli skönt att få vara hemma med de jag älskar mest. Bara umgås och hitta på skojsigheter. Har inga planer för helgen men lär bli en hel del lek och bus i alla fall :-)

 

Hoppas ni får en bra fredag!


Ingen bra dag!

 

Jaha, snart var den här dagen slut då. Vad sköööönt måste jag säga. Det har inte varit någon jättebra dag, har haft ont i huvudet större delen av dagen. Sen barnen kom hem från dagis så har de bara gnällt, gapat, skrikit och bråkat. Vägrat lyssna på allt man säger. Okej, inte precis hela eftermiddagen för vi lekte en stund också...i sisodär 10 minuter, sen var det bråk igen. Alvar har en tendens att kasta leksaker omkring sig när han blir arg (hur får man honom att sluta med det?) så han kastade en icke fungerande kamera på Izabellas och träffade henne rakt i huvudet. Tar tag i Alvar, sätter mig så jag är i samma höjd som honom, förklarar med korta meningar att man inte får göra så och att han måste säga förlåt varpå han går och säger förlåt till Izabella och kramar henne. Det blir bra i ytterligare fem minuter, sen var det Izabellas tur att få ett utbrott. Hon började skrika på Alvar för att han körde bilen fel eller vad det nu var och så höll det på i stort sett hela eftermiddagen.

 

Min mamma kom på besök efter att hon slutat jobbet. Jossan orkade inte. Men det var trevligt med lite besök, dock var barnen verkligen överjävliga och min stackars mamma fick stå ut med två klättrande, klängandes, gnälliga, busiga, bråkiga barn. Alvar var övertrött och spelade över ganska rejält. Så efter att mamma hade gått igen så fick Alvar pyjamas, borsta tänderna och gå och lägga sig. Tidigt jag vet, men han somnade ungefär nu. Ingen middagsvila idag och han har röjt omkring heela dagen så inte konstigt att han är trött. Izabella ligger i sin säng också, men hon sover inte. Hon pratar med sina dockor och pysslar lite med dom.

 

Den senaste timmen har jag faktiskt längtat efter lite lugn och ro, kollat på klockan och hoppats på att den ska gå lite fortare. Kan låta elakt, men va fan, man är inte mer än människa och även en mamma (eller pappa) kan känna sig trött och sliten och önska sig lite lugn och ro, så det så!


Torsdag.

Detta lekte vi med igår :-)

 

Jag var verkligen brutalt trött igår och somnade redan vid 22. Det var skönt kan jag tala om för er. Upp tidigt i morse knalla iväg till dagis och vidare till skolan. När jag väl kommer dit var lektionen inställd pga att läraren var sjuk och de hade inte fått tag i någon vikarie. Segt. Så jag knallade hem igen och har tagit mig en varm och skön dusch. Frös så himlans mycket. Ska tillbaka till skolan om en stund. Nästa lektion börjar 9.50, så har en liten stund till på mig att bara ta det lugnt. Har lite huvudvärk också, men får ta ett par panodil och hoppas den försvinner. Blir så segt att sitta i skolan annars.

 

Idag tror jag att min syster skulle komma förbi efter att hon slutat jobbet. Hon sa något om det häromdagen men har inte hört nåt mer så får se hur det blir. Annars blir det nog bara att ta det lugnt och leka lite här hemma i eftermiddag.

 

Hoppas ni får en bra dag!


Min händige karl!

Min pappa kunde inte komma med bokhyllan idag, utan ska komma med den i helgen. Min älskling kom däremot på den smarta idén att bygga en bänk/bokhylla av vår gamla bokhylla som vi tänkt skrota. Inte så stort projekt, utan en ganska enkel variant som ni kan se, men vi är supernöjda båda två. Den och bokhyllan som vi ska få ska målas om i någon fin färg så det blir samma färg på dom. Vet dock inte vilken färg än, utan det återstår att se.

 

Förvaringslådorna som ni ser på bilden köpte jag idag på citygross. Såg att det var halva priset på dom och Alvar behövde lite förvaring till sina leksaker så jag passade på då. Blev kanon tycker jag, men funderar på att köpa två stora lådor till och ha i facken. Men får se hur jag gör :-)

 

Alvar fick även en ny tavla/poster idag. Hittade dock inga roliga så blev bara en. Det är så tomt på hans väggar så vill hitta några fina tavlor att pryda dom med, lättare sagt än gjort dock. Sen har vi även hunnit med lite lek med...vad det nu heter...typ bilbana, ni får se bilder senare, så förstår ni vad jag menar hehe. Nu ska jag försöka få lilleman att sova men han vill inte alls så får se vem av oss som somnar först haha.


Plugg.

 

Fick sluta tidigare idag, så skönt. Nu är det visserligen meningen att jag ska plugga hemma så ska väl sätta fart med det snart innan det är dags att hämta barnen. I morse var jag brutalt trött och vi försov oss en aning! Klev ur sängen 08.25 barnen börjar nio.. inte så bra och det blev stressigt värre vill jag lova. Vi hann i alla fall nästan i tid. Kom några minuter för sent men det är ju inte hela världen.

 

I eftermiddag/kväll kommer förhoppningsvis min kära fader med en bokhylla till oss. Den ska vara i Alvars rum så han får plats med sina saker och det slipper se så tomt ut ;-) Får se om pappa hinner/orkar komma förbi idag. Han jobbar typ HELA tiden. Ska i alla fall bli skönt att få i ordning där inne på Alvars rum, dessutom är det kul att inreda lite hehe.

 

Vad vi ska hitta på i eftermiddag vette tusan, kanske blir så att vi möter upp älsklingen sen efter att han har slutat. Då får vi oss frisk luft och en promenad. Det kan behövas så man inte segar ihop alltför mycket ;-)

 

Nähe, plugga var det ja..


Minisnögubbe och tillbakablick

Vår söta minisnögubbe som vi gjorde på vägen hem från dagis ;-)

 

Jag måste ha världens sötaste dotter! Ni vet Alfons Åberg, han har ju en låtsas kompis som heter Målgan (stavning?) I alla fall då, Izabella har också låtsas....kompisar...eller ja, de är monster! De bor vanligtvis under hennes säng men ibland kommer de fram och skrämmer oss. Izabella springer då omkring och låter som ett otäckt monster och skrämmer oss hehe. Idag när vi var på väg hem från dagis så blev hon ledsen, verkligen jätteledsen. Jag frågade henne varför hon var så ledsen och då svarar hon: "Vi glömde mitt stora monster på dagis" haha. Jag blev helt ställd, men sa att monstret är kvar där i morgon när hon kommer till dagis igen. Då blev hon genast mycket gladare haha min lilla söta pluttunge! Som sagt det är inget fel på hennes fantasi inte.

 

Nu på kvällen har jag kollat på gamla foton...

Till vänster: Izabella 5 dagar gammal

Mitten: Izabella ca: 2 månader gammal

Höger: Izabella ca: 16 månader och Alvar 2 veckor

Till vänster: Alvar 2 veckor gammal

Mitten: Alvar ca: 3 veckor gammal

Höger: Alvar ca: 6 månader gammal

 

Blir nästan tårögd när jag ser på alla foton, man inser verkligen hur fort tiden går och jag är glad över att jag fotar barnen så pass mycket som jag gör :-)

 

Ps. De små bilderna är klickbara.


Eftermiddagen/kvällen i bilder.






(klickbara bilder)

En bild säger mer än tusen ord.. här har ni 15 bilder alltså mer än 15.000 ord ;-)

Morgon babbel..

 

Alltså karlar säger jag bara! De kom inte hem förrän 23.30 igår!! Ja, karln hade fastnat i nåt spel med J och J, typiskt karlar. Mig gjorde det inte så mycket eftersom jag fick lite egentid. Kan vara skönt i bland. Såg på tv och myste ner mig i soffan, satt lite vid datorn och spelade en stund. Skönt, men samtidigt saknade jag någon att prata med hehe. Blir lite ensamt efter en stund.

 

Alvar hade varit så himla gullig mot Alvin, som A och J´s bebis numera heter.  Alvar hade fått hålla i honom och varit sååå himla försiktig. Han hade även sett på när han fått mat och när Alvin sen gnällde hade Alvar sprungit till köket och hämtat hela paketet med ersättning och skulle ge det till Alvin hehe. Sötnosen.

 

Nu har vi precis hunnit äta frukost och barnen har fått en energikick som heter duga för nu är de mellan golv och tak hehe. De börjar dagis vid nio i dag så vi slipper stressa i alla fall. Skönt det. Jag har en lååång lunchrast idag mellan 11.20-13.50 så då går jag hem och äter lunch, tur man inte bor långt i från skolan ;-) Efter lunch är det bara en lektion till sen slutar jag för dagen, skönt det :-)

 

Det har kommit massor av snö i natt så kanske blir det pulkabacken efter skolan och dagis. Vi får se :-) Vad ska ni göra idag?


Mor och dotter dag.

Vi har haft en så mysig dag jag och Izabella. Först tog jag hand om disken och sen städade vi hennes rum tillsammans, vi hjälptes åt att plocka upp leksakerna och sen fick hon dammsuga medan jag dammade av, sen dammsugade jag en gång till och moppade golven. När det var färdigt så lekte vi en stund med henns bondgård och alla djuren. Hon har även lagat mat till mig och så lekte vi frisör, hon borstade och klippte håret (med en låtsas sax) på mig. Efter ett par timmars lek ville hon se på film och då blev det Nalle Phu och Musses klubbhus. Medan hon såg på film fixade jag med maten. Vi åt stuvade makaroner och köttbullar till middag idag, ingen höjdarmiddag men det dög åt oss :-)

 

Det har varit en ganska lugn dag ändå. Fast inte för mina öron hehe

 

"Mamma, får jag...." "Mamma, kom..." "Mamma, titta..." "Mamma, kan vi..." "Mamma, jag vill..." "Mamma, var är du..." "Mamma, mamma, mammaaaaaa....."

 

Hahaha, min lilla tjatmoster ;-)

 

Nu väntar vi på att de andra två ska komma hem, pratade med älsk för en stund sen och då skulle de bara äta först innan de kom hemåt. Så lär väl dröja någon timme till innan de är hemma. Nu när de varit borta några timmar så börjar man sakna dom hehe.

 


Kärlek <3

Om du bara visste hur mycket jag älskar dig! Hur mycket du betyder för mig! Hur glad jag är som har dig och att du fortfarande ger mig en pirrande känsla i kroppen trots att vi varit tillsammans i snart 8 år!! Fast tja, jag har ju sagt det till dig sååå många gånger så jag antar att du vet hihi.

 

Det var en kort dag i skolan idag så nu är jag hemma med Izabella. Älsklingen och Alvar åkte nyss till Linköping. De ska bla träffa J och sen skulle älsk på ett möte. Faktiskt lite skönt med "Izabellatid" inte ofta det händer. Så nu ska jag ta hand om disken lite snabbt och sen blir det lek med stumpan. Får se vad hon vill hitta på.

 

Hoppas ni haft en bra dag gott folk!


Den nakna sanningen..

 

Min syster kom förbi nu på kvällen efter att hon slutat jobbet. Hon är fortfarande här och Izabella är ilsken som ett bi för att hon måste gå och lägga sig, men i morgon är det upp till dagis tidigt. De ska vara där redan 07.30 så då måste de sova nu. Kanske går det bättre när Jossan har gått sen om en liten stund. Det är inte lätt att vara liten med en stor vilja som fortfarande står i skogen och växer, som min pappa brukade säga ;-)

 

Den nakna sanningen..

Osminkad, ofixad, oredigerad....only me, myself and I i egen hög person. Så ser jag ut en söndag när jag fixar med tvätt och plockar ordning här hemma. Ser en aning trött ut, men jaaa... det är ju söndag ;-)

 

Nu ska jag socialisera lite med syster innan hon ska gå. Tjohej!


Hemma igen

 

Då var jag hemma igen efter en trevlig fika stund med världens bästa Ullis. Alvar fick följa med idag eftersom Izabella fick följa med pappa igår. Alvar blev väldigt blyg och sa knappt ett ord förrän vi gått därifrån. Sötnosen.Vi pratade, fikade, skrattade och hade trevligt. Får göra om det snart igen :-) Blev även ett varv till Kicks innan vi skildes åt.

 

Så ja, nu är jag hemma igen har varit nere med tvätten till tvättstugan och ska ner om en stund för att hänga upp den. Sen blir det att fixa lite mat och idag hade vi tänkt göra köttfärslimpa, potatis och sås. Smarrigt värre ;-)


Söndag, fika och trotsiga barn

 

Vaknade vid sex av att barnen inte ville sova mer. Dagen började tidigt med andra ord. Fullt ös redan från början, men nu har jag fått de att lugna ner sig lite ;-) De kollar för tillfället på Musses klubbhus. Det är verkligen ett bra barnprogram och barnen lär sig saker samtidigt. Bättre än de andra ganska så våldsamma skitbarnprogram så det så :-)

 

Alvar är fruktansvärt trotsig i mellanåt och vägrar lyssna på någonting. Det är nästan så man blir tokig hehe. Ibland känns det bara så hopplöst och det blir liksom som en tävling om vem som är mest envis. Det gäller att inte ge sig för då tror de ju att man kan bete sig/göra så, varje gång. Fast Izabella är nog snäppet värre när hon sätter den sidan till ;-) Trotsiga barn är ingen lätt match. Tur att de är snälla för det mesta :-) Jag brukar säga att de brås på pappa när de är som värst haha då är det hans barn, när de är snälla och skötsamma så är de mina haha.. skämt å sido..

 

Ska väl ta och fixa lite frukost åt oss och sen ska jag slänga mig i en dusch och göra ordning mig lite, vänta på att klockan ska bli tillräckligt mycket för att knalla iväg och träffa världens bästa Ullis för en fika. Efter fikan blir det hem igen för att ägna eftermiddagen till att städa och tvätta. Ja, så ser söndagen den 17 januari ut.


Krångel blogg och föredettingar.


Jisses, vad bloggen krånglar nu. Tog säkert en halvtimma bara att få upp dessa bilder. Hade tänkt bjuda på några fler men det får vänta tills bloggen är som den ska igen.

Karln och Izabella gick till affären förut och Alvar blev lite ledsen. Han ställde sig på sitt garage och tittade ut genom sitt fönster, stod där och ropade efter pappa. De var borta i ungefär 40-45 minuter och Alvar stod där i stort sätt hela tiden enda tills han såg pappa och Izabella utanför. Sötnosen då!

Det har varit en väldigt slapp dag idag. Har inte gjort mycket alls faktiskt. Bara segat, sett på film, lite lek med barnen, ätit middag och allt det där vanliga. Fast det har varit skönt också.

I och för sig så var syster förbi en snabbis innan hon skulle till jobbet. Snackade lite skit och poppade musik. Kom fram till att vi tillägnar låten Värdelös med Björn Rosenström till L, som är Jossans sambos föredetta flickvän. Hon kan inte ha mycket till liv, helt seriöst alltså. Det var hon som valde att gå vidare men så fort R och Jossan blivit tillsammans så försöker L göra ALLT för att förstöra mellan dom. Hur omogen får man bli? Ibland avskyr jag föredettingar faktiskt..

Nu ska jag se en film och sen blir det nog att sova, känner mig inte så himlans trött nu konstigt nog, men det kanske jag blir efter en film :-)

Fuckin´sweet!


 

Älskar denna låt, behöver jag säga mer? ;-)


Saturday

 

Någon sovmorgon blev det inte så man är lite trötter, men kommer nog igång snart. Vi har sett på barnprogrammen och ätit frukost. Vi har inga planer för dagen utan tar den som den kommer. Blir nog en hel del lek och bus skulle jag tro. Sen går vi nog ner till "godisgubben" och köper lite lördagsgodis om barnen sköter sig förstås ;-)

 

Vad ska ni hitta på denna lördag?


Älskade sötnosar

Jag älskar mina barn så mycket att det gör ont!

 

Alvar ropade på mig och jag gick till honom. Han ville att jag skulle leka med honom, trött som jag var så sa jag att jag skulle låna hans säng och vila lite, mest på skoj dårå. Sötnöten kom och gav mig hans napp och filt och sa "mamma låna" hehe. Så söt så man smälter.

 

 

Izabella kom och var ledsen förut.

Izabella: jag har inget tuggummi i fickan.

Jag: Va? (hon har inte fått något tuggummi därför blev jag lite ställd)

Izabella: men om inte det ligger i fickan så är ju det borta!

 

Jag var tvungen att anstränga mig för att inte skratta. Okej, kan låta elakt att skratta när hon var ledsen, men hon såg sååå himla söt ut och var sådär gulligt ledsen...hm..eh...om ni förstår vad jag menar?

 

Busungarna vill inte riktigt sova. Izabella är fortfarande vaken och kollar på när pappsen spelar. Jag var och la Alvar i sin säng för en stund sen, läste och sa god natt men inte har han somnat än heller! Klockan är mycket nu och de har hållt i gång sen tidigt i morse, så jag hoppas de somnar snart. Kanske får man sovmorgon i morgon dårå? Nja, vågar inte hoppas på det, men det skulle ju vara skönt ;-)


Mysig fredag.

 

Fredag idag och det ska faktiskt bli skönt med helg även om jag bara hade skola två dagar den här veckan ;-) Jag gillar helger då vet man att vi alla är lediga och bara kan umgås och rå om varandra :-)

 

Pratade med bästa Ullis igår och på söndag eventuellt ska vi ses över en fika. Jag hoppas det blir av för nu var det sååå länge sen vi sågs, eller ja, träffade henne på Ica för några dagar sen, men då fanns inte så mycket tid till prat eftersom hon jobbade.

 

Väntar på att middagen ska bli färdig, idag ska vi äta vitlökskroketter, kött och pepparsås med en god sallad till. Tända lite ljus och ha familjemys denna fredag. Men jag återkommer säkert när barnen har somnat om det inte blir en film för mig och karln, men vi får se.. gissar på att han ska spela en stund med J och J ;-)


Fredag morgon.

(ignorera röran i bakgrunden)

 

Kan ju konstatera att det blir att städa Izabellas rum när vi kommer hem sen. Ser ut som ett bombnedslag rent ut sagt, usch! Tidig morgon idag med, nästan för tidigt. Vad hade man räknat med egentligen när barnen somnade redan vid 19 igår kväll? Jag somnade nog inte förrän 00.30 så man är lite småseg såhär på morgonen. Trots det så har vi hunnit leka en stund, Alvar agerade en söt pippi långstrump och Izabella gjorde smörgåsar till mig med sin brödrost ;-) Frukosten är också avklarad och nu väntar barnen på att få gå iväg till dagis, skönt att de trivs och tycker det är roligt att gå dit :-)

 

 

 

När min syster var här sist så fick hon för sig att klippa Izabellas lugg, den blev alldeles föööör kort och ojämn :( Jävla Jossan! Som tur är så växer den ut ganska fort :-)

 

Ha en bra dag allesammans!


Vi är så stolta :-)

 

Efter middagen spenderade vi tiden fram till läggdags i barnens rum. Lekte med tågbanan och hade mys. Jag tycker nog det är mins lika roligt som barnen att bygga med tågbanan ;-) Man kan ju bygga den på så många olika sätt så ingen gång blir den andra lik :-)

 

Ännu ett stort framsteg i Alvars utveckling har skett. Han har nämligen slutat sova middag! Min lilla goseprins har verkligen blivit stor nu!! Han har de senaste veckorna varit ganska svår vid läggdags trots bara 30 minuters middagsvila, så vi bestämde oss för att ta bort den helt. Vi började igår och han höll sig vaken heeela dagen och heeela kvällen, somnade inte förrän 21.30!?! Idag trodde jag däremot att det skulle bli svårare att hålla honom vaken med tanke på dagis, de blir lite extra trötta då. Vi pratade med personalen i morse och sa att OM han är JÄTTE trött vid lunch så får han sova max 30 minuter, men helst inget alls och han hade inte sovit något på dagis idag :-) Så vid 19 gav vi upp och barnen fick gå och lägga sig de somnade båda två på en gång! Så skönt att nattningen gick bra. Jag ska väl egentligen inte ropa hej än, eftersom det bara gått två dagar utan middagsvila, men det är en bra början i alla fall :-) och vi som föräldrar blir stolta över barnens framsteg, stora som små!

 

Sen hade jag fått en ganska lustig kommentar, från en anonym of course! Men för att stilla denna anonymas nyfikenhet så tänkte jag svara på dennes fråga. H*n undrade i fall jag och min sambo aldrig blir osams eller tjafsar med varandra eftersom jag aldrig skriver något om det. Well...Vi är som vilket annat par som helst, vi kan vara irriterade på varandra, bli sura på varandra och tjafsa. Men vi blir snabbt sams igen och är inte så långsinta. Dessutom förstår jag inte varför jag ska skriva om såna tråkigheter på min blogg för?!

 

 


Lek i snön.




(klickbara bilder)

Efter skolan idag så mötte jag upp älsklingen som hade hämtat barnen på dagis. Vi stannade till en stund vid lekplatsen som ligger mellan hemmet och förskolan. Lekte i snön och åkte rutschkana. Izabella gungade lite också. Sen bar det av hemmåt för lite mellanmål. Nu ska vi strax äta middag men återkommer sen när barnen somnat. Hoppas ni haft en bra dag!

Tidigt som satan..

(bilden är från igår)

 

Är det inte typiskt att barnen fortfarande sover? Nu kan dom minsann sova, men när vi är lediga då är de uppe långt innan tuppen ;-) Ska vara på dagis om en timma och ska strax väcka barnen. Som tur är får dom frukost på dagis så vi slipper stressa med det. Måste ju säga att det inte känns så lockande med skola, hade hellre legat kvar i min varma sköna säng, men det blir nog bra under dagen när man väl piggnat till :-)

 

Ha en bra dag gott folk!

 


Nya flätor

Syster kom på besök idag och då gjorde hon även nya flätor på Izabella. Hon blev verkligen superglad över sina flätor min lilla stumpelumpa :-)


Vilken version är bäst?!

Vilken av dessa versioner av låten tycker DU är bäst?!

Thin Lizzy

Metallica

The Dubliners

Johnny Logan and friends


Vår förmiddag.




(Klickbara bilder)

Vi spenderade hela förmiddagen ute och det var skönt med lite frisk luft. Nu ska jag fixa lunch åt oss och sen ska jag ta och städa undan lite här hemma och när det är färdigt ska jag njuta av sista dagen som ledig ;-)

Vad ska ni göra idag?

<3<3<3<3<3

 

<3

 

Jäkla Jossan gjorde flätor på Izabella när hon var här i söndags ;-) Izabella vägrar ta bort dom och har alltså sovit med dom i två nätter, därav ser hon ut som ett yrväder i skallen haha. Izabella är en bestämd liten dam och kommer säkert bli envishetens drottning i framtiden.. men tills dess är hon min lilla prinsessa :-)

 

Alvar blev så otroligt glad för sin lastbil. Han har lekt med den heeela eftermiddagen/kvällen, var nästan så den skulle sova med honom i sängen hehe. På tal om sängen så blir det sova snart för min del, är sjuuukt trött.

 

Natti Natti


Vi har gjort stan!

 

Vi har gjort stan idag. Var nere en sväng och kikade runt lite. Sen ville barnen till leksaksaffären så vi gick dit och de fick välja en varsin leksak för sina julklappspengar. Alvar valde en lastbil av lego of course ;-) Izabella valde en brödrost med tillbehör och karln, ja han räknas som ett barn idag, valde ett spel ;-) Antar att han kommer vara upptagen med det i kväll när barnen somnat hehe.

 

Var även inne på Silja line och bokade en kryssning så den 1-3 mars åker vi :-) Jossan, vi får fira dig antingen innan eller efter! Ja, vi valde Silja line i stället för vikingline. Dels för att Silja är större och har bättre utbud för barnen och dels för att det var billigare :-) Izabella fick med sig en katalog hem med bilder på båtarna och har kollat massor i den, överlycklig!

 

 

När vi kom hem hade posten kommit och idag fick Izabella ett paket med posten. Det var den rosa barnkammarboken och en ljudbok för busiga barn som kommit ifrån barnens bokklubb som vi är medlemmar i :-) Så dom ska vi undersöka sen ;-)

 

Vad har ni gjort idag?


Kryssning?

 

Jag sitter och kollar runt lite efter något skoj som vi kan hitta på vår lilla familj. Såg att vikingline hade såna där familjekryssningar, med lite underhållning för barnen och grejer. Så det kanske är ett alternativ att åka på en kryssning tillsammans med barnen :-) Ska dock prata med karln först och se vad han tycker. I sommar har vi i alla fall tänkt göra en mindre resa. Om det blir inom eller utanför Sverige återstår att se. Något kul ska vi i alla fall kunna hitta på tycker jag. Något utöver det vanliga så att säga :-)


Familjen annorlunda.

 

Izabella blev "kidnappad" förut av min kära mor. De skulle åka och hälsa på Jossan och då ville mamma ta med sig Izabella dit också. Alvar kunde tyvärr inte följa med idag då de inte hade någon bilbarnstol till honom. Han blev så ledsen min lilla pojk, men med en bok och lite mys så blev han gladare igen. :-) Nästa gång är det hans tur att följa med :-)

 

Jag hade tänkt kolla på Familjen annorlunda på fyran förut, men glömde helt bort det tills nu och nu är det ju försent. Någon som såg på det? Jag såg det förra säsongen och tycker det är starkt av dom att orka med så många barn. Jag har alltid velat ha en stor familj, stor för mig är kanske fyra barn, men 8-10 barn?! Hur orkar man? Hur klarar man av det, det är ju liksom som ett helt dagis fast hemma! haha. Jag har fullt upp med dom två busungarna vi har nu och är nöjda så.. för tillfället hehe. I framtiden vet man ju aldrig vad som sker ;-)

 

Nog talat om barn nu.

 

Har bakat kringlor, eller ja, de skulle föreställa kringlor i alla fall haha. Första gången jag bakar det. Degen var superenkel att göra men att forma dom...jisses... det får jag nog öva lite på haha.


9 par strumpor..

 

Det blev lite ändrade planer idag. Kände att vi behövde handla lite så vi åkte ut till Maxi och storhandlade. Var även inne på Lindex och köpte strumpor till Alvar, blev hela nio par för endast fjuttiga 19.50kr! Det är vad jag kallar fynd ;-) Nävars, hade några kronor kvar på presentkortet som jag utnyttjade :-) Nu hoppas jag bara att herr tvättmaskin är snäll och inte äter upp strumporna direkt.. För är det något som försvinner fort så är det just barnens strumpor!


Ett gott skratt!

 

Full rulle redan från första stund. Fick i alla fall lite sovmorgon idag, enda till 08.30 ;-) Det var skönt kan jag lova. Skulle ju lägga mig tidigt igår men kom nog inte i säng före 00.30 i alla fall. Såg på Full metal jacket och den är lika bra som förra gången ;-)

 

Nu på morgonen/förmiddagen har jag varit väldigt effektiv. Har ringt dagis och sagt till att barnen börjar på torsdag igen och jag har skickat iväg lite viktiga mail. Så nu väntar kvalitetstid med barnen :-) Karln ska på möte om en stund så jag och barnen får roa oss själva. Får se vad vi hittar på, blir nog lite lek på rummet innan det blir dags för lunch och vila för Alvar och efter det går vi nog ut och leker en stund. Liksom blä för att sitta inne hela dagen!

 

Haha, fick mig nyss ett gott skratt. Alvar och Izabella höll på i hallen och sen kommer Alvar och då har han tagit på sig Izabellas kjol, sina skor, en stickad tröja och min väska ;-) Han såg väldigt rolig och.....ähum....feminin ut haha! Knasungar!


Hejsan hallå.

 

Hej och hå, den här dagen försvann den också. Mycket kul har vi gjort trots att jag varit tröttare än tröttast idag. Syster kom förbi en stund förut och då passade vi på att åka lite pulka. Åt lite mat och chokladpudding till efterrätt. Det satt fint i magen ;-)

 

Vid femtiden bar det av hem till min kära mor och hennes man för att äta middag. Vi fick kasslergratäng med annanas i och det var riktigt gott, fick efterrätt där med haha, glass och fruktsallad. Så nu behöver vi inte äta på en vecka... känns det som haha.

 

Barnen lekte för full. Alvar lekte med bilarna och Izabella spelade memory med mormor. Måste ju säga att jag blev lite förvånad över hur duktig Izabella är på att spela det spelet. Vi har aldrig gjort det med henne förut, kanske har dom gjort det på dagis? men hon visste direkt hur man skulle göra och eftersom hon tyckte det var riktigt roligt så får det bli att köpa hem ett memory spel så vi kan spela det hemma också :-)

 

 

Mamma hade även tagit ner en hel kartong med våra gamla barnböcker så jag fick välja vilka jag ville ta med mig hem. Valde några av mina favoriter från när jag var liten, så i morgon blir det att läsa dessa "nya" böcker för barnen :-)

 

Vi kom hem för en stund sen och barnen ligger redan och sover, de var helt slut när vi kom hem! Jag ska sätta mig på msn och skicka lite bilder från pulkaåkningen till syster och sen blir det en film eller lite spel innan jag själv ska hoppa ner i sängen.


Vad har ni gjort idag då?

 


Middagstips - Lasagnette

 

Ingredienser till 4 portioner:

  • 500g nötfärs
  • 1msk matfett
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 finhackad paprika
  • 1 purjolök i ringar
  • 3dl mjölk
  • 5dl vatten
  • 2msk koncentrerad tomatpuré
  • 1pkt knorr lasagnette
  • 2 mozzarellaostar, skivade

 

Gör såhär:

Bryn färsen i matfett, tillsätt pressad vitlök, paprika och purjolök. Tillsätt mjölk, vatten, tomatpuré och såsmix, låt koka upp under omrörning. Tillsätt lasagnettepastan. Fördela hälften av bladningen i en ungsfastform, lägg på hälfren av den skivade mozzarellan, fyll på med resten av lasagnettemixen. Toppa med mozzarella och ställ in i ugnen ca 30-35 minuter. Servera med en god sallad.

 

Detta åt vi häromdagen fast jag glömde bort osten hehe. Det blev lika gott ändå och kan rekommendera detta om man vill göra det lite enkelt för sig och slippa göra såsen själv ;-)

 

 

 


I fought the law...

 

God morgon folks!

 

Denna dag började lite väl tidigt för min smak, speciellt med tanke på skitnatten som var. Somnade nog inte förrän vid två pga att jag fastnade i en film, Patrioten. Den är ju såå bra! Men sen vaknade jag vid fyra igen och somnade om efter en stund men vaknade igen alldeles för tidigt. Vi har hunnit med att se på lite barnprogram, ätit havregrynsgröt och äggmackor till frukost och även lekt en stund på barnens rum. Nu är jag väldigt trött, men ska försöka hålla mig vaken hela dagen och hoppas på att somna lite tidigare ikväll.

 

Nu ska jag se till så karln kommer upp och sen får vi se vart dagen tar oss, men blir säkert att gå ut en stund i alla fall. Sen kanske min syster skulle komma, men man vet aldrig med henne så får se hur det blir. Nu måste jag gå och ta hand om en gnällig son.

 


Ännu en härlig dag!



I förmiddags kände jag mig lite rastlös och fick ingen ro i kroppen så bestämde mig för att städa och medan jag ändå höll på så möblerade jag om i Alvars rum. Det ser lite tomt ut men det ska dit en annan hylla sen så han får plats med alla sina leksaker. En del av dom är kvar i Izabellas rum pga platsbrist. Vill gärna inte ha dom liggandes på golvet även om det är där de tillbringar mest tid haha, puckat eller hur?!




När vi städat klart så blev det lite lek, barnen gjorde kullerbyttor och dansade omkring på Alvars rum medan vi fixade lite lunch, efter lunchen blev det att gå ut och åka pulka som ni fick se video på i förra inlägget.




När vi kom in igen blev det ännu mer lek och idag var det tågbanan som gällde. Det är så roligt att se när de leker tillsammans sådär :-) Efter ett par timmars lek blev det middag och efter den tog vi det lugnt och varvade ner lite. Såg en film och myste innan det blev läggdags för barnen. Nu sitter jag här och funderar på om jag ska se en film eller bara slöa här framför datorn. Blir kanske både och ;-)

Alla bilder är klickbara.

Se upp i backen...

 


Dagens fråga!


Underbar dag.

Då var denna dag snart över. Förstår inte var tiden tar vägen.

 

Vi var ute en stund på förmiddagen och åkte lite pulka, blev även en promenad och efter en stund tappade jag känseln i hakan haha. Det var sååå kallt. När vi kom hem igen fixade jag lite mat åt oss och idag blev det stekt fisk, potatis och en supergod kall dillsås. Mumma! Efter maten blev det lite vila för oss allihopa. Alvar somnade dock en stund. Vi var så frusna så vi la oss allihopa i stora sängen med massor av täcken och kuddar, läste lite böcker och bara myste :-)

 

Efter någon timmer mysande blev barnen lite rastlösa och det blev dags för lek. Vi byggde med legot och tågbanan, sen körde vi bilarna och lagade mat, bäddade ner dockor och nallar i sängen osv.. Man hinner med mycket på kort tid då barnen är väldigt ombytliga i sitt lekande haha.

 

Det har hur som helst varit en bra dag :-)

 

Förresten hittade en sida där man kan tjäna pengar på att läsa mail. Vet dock inte hur bra den är, men kan ju vara värt att prova ;-) För att komma till sidan klicka HÄR!

 

Nu blir det film och mer mys innan läggdags!


Bilder från dagen.

Kärlek <3


Filmtips - krigsfilmer

Om ni har brist på annat någon gång ;-)


Böcker.

 

Jag tycker det är så kul att se Izabella läsa, hon kan ta en bok och antingen berätta det som står i den, eller ja det hon kommer ihåg från det man läst för henne eller så hittar hon på egna historier till bilderna. Extra kul tycker hon att det är att läsa för Alvar. Böcker är bra på många sätt. Böckerna väcker barns fantasi, utvecklar deras språk, det är en mysig stund att läsa för barnen osv..

 

Så till alla föräldrar, läs böcker för era barn!!!

 

 


Pulkaåkning.

Karln och Alvar tog en promenad ner till Jonte för en fika och lite grabbsnack. Medan dom var borta passade jag och Izabella på att åka lite pulka. Var ute nån timme bara för det var brutalt kallt ute..brr..

 

På väg till pulkabacken

 

"Neeeeej, min pulka!!!"

(pulkan hann åka nerför innan Izabella hunnit sätta sig)

 

På väg upp igen

 

Och ner igen..


Morsning!

 

Igår hade vi (läs jag) en riktig slödag. Orkade faktiskt inte göra mycket alls, på sin höjd städade jag lite och lekte med barnen men inte mycket mer än så. Låg mest i soffan under filten och frös. Min mamma kom på besök på eftermiddagen och då blev barnen som vanligt väldigt uppspelta, så de var mest överallt. Mamma hade med sig frukt till oss. Undra om hon tror att vi äter för lite frukt för det har hon haft med sig de senaste gångerna haha. Men vi tackar och tar emot, frukt går alltid åt. :-)

 

Den här dagen började tidigt, det är redan full rulle på barnen, men lika bra att vänja sig för när skolan börjar igen ska barnen vara på dagis såhär dags vilket betyder att vi måste gå upp ungefär en timma innan, frukost får de på dagis sen så slipper stressa med det, skönt. En vecka kvar... Det ska bli skönt att komma tillbaka till verkligheten.. till vardagen och dess rutiner, fast samtidigt inte.. skönt att vara ledig och vara hemma med barnen också..


Bilder från dagen.





(klickbara bilder)

Grattis till den fina pojken!

(2 timmar gammal bebis)

 

Stort GRATTIS Johan och Anna till er fina (ännu namnlösa) son.

Han kom idag efter en mycket snabb förlossning.

48cm lång och 3250gram lätt/tung

Ännu en gång GRATTIS till er och alla syskonen till pojken :-)


Vi väntar med spänning..

 

Alvar röjer omkring och som ni ser så har jag lite att göra sen hehe. Tur att det går fort att plocka upp alla leksaker :-)

 

Fick nyss ett samtal från J. De väntar sitt fjärde gemensamma barn och det var beräknat till 22.e januari, men vattnet hade gått i natt och nu på morgonen hade A mått lite dåligt. Så nu är de på väg till förlossningen och vi håller tummarna för att det kommer en bebis idag och att allt går bra för de. Spännande!

 

 

Ännu en kall dag idag och vi håller oss nog inne. Ska städa och plocka lite här hemma och även tvätta sen i eftermiddag. Min mamma kommer på besök efter att hon slutat jobbet idag så kan vara trevligt om det ser lite fräscht ut här hemma då ;-)

 

Vad ska ni hitta på denna kalla onsdag?


Det är för kallt..

 

Vi hade tänkt vara ute en stund förut, men slutade med att vi bara gick till affären fram och tillbaka. Det var fruktansvärt kallt ute ungefär som att gå in i en frys när man klev utanför dörren. Usch! Inte ens barnen ville vara ute och leka i kylan, trots att de hade dubbla byxor och tröjor under overallen. Men även om vi bara varit hemma sedan dess så har det blivit en väldans massa lek och så fixade vi lite mat. Idag blev det chili con carne och det satt fint i magen :-)

 

Har fått sån jobbig huvudvärk nu så ska slänga mig i en varm dusch, fryser som en gnu, och sen ska jag nog vila lite. Karln och barnen ligger i sofforna och ser på film så får passa på medan det är lugnt här hemma hehe.

 

Förresten, det är inte farligt att lämna ett avtryck, jag bits inte... promise!


Storasyster och Lillebror

 

Jag vaknade av att barnen var lite högljuda, skulle gå och säga åt de att vara lite tystare. Hittade dom såhär *pekar på bilden* Izabella läste bok för Alvar om än lite väl högljud. Så himla sött och mitt hjärta smälte en aning ;-)

 

Nu ska vi snart klä på oss och gå ut en sväng, blir även att knalla förbi affären idag med. Huvudet var inte riktigt med igår så vi glömde lite saker, sen ska jag även skicka iväg sista paketet med kläder som jag sålt också. Såg att det skulle vara väldans kallt idag, så det blir att ta på sig rejält med kläder och vandra omkring som en michelingubbe ute hehe.

 

Hoppas ni får en bra dag!


Fullt ös!





(klickbara bilder)

Idag var vi och träffade Becka (mammabecka) och hennes barn. Först var vi ute och åkte pulka en stund, men det blev väldans kallt och barnen något gnälliga, så vi bestämde oss för att gå hem till henne i stället. Där blev ljudnivån ganska hög för alla barnen röjde verkligen omkring en heeel del. Jisses! Men de hade kul även om de blev lite gnälliga i mellanåt. Becka bjöd oss även på mat, helt oplanerat och det var gott och trevligt. Tack så mycket snälla du :-) När klockan närmade sig sjutiden var barnen såååå trötta och såååå vilda att vi bestämde oss för att gå hem. Först knallade vi förbi Ica allihopa innan vi skildes åt. Vi hade en trevlig eftermiddag och det får vi göra om snart igen :-)

 


En liten sovmorgon.

 

Idag fick jag äntligen lite sovmorgon. Barnen vaknade 07.30 men karln gick upp med dom då så jag låg kvar i sängen till ganska nyligen. Så skönt. Just nu badar familjen så tänkte passa på att skriva lite här. Har ju blivit ganska dålig på att uppdatera som förr. Men blir nog lite mer ordning på det när vardagen sätter igång. Börjar skolan igen den 14.e och då börjar även barnen på dagis igen. På tal om det så ska jag sätta mig ner ikväll och kolla schemat och fixa med dagis tiderna. Karln får veta sina nya tider den 11.e så vi får hoppas han får bra tider.

 

Idag vet jag inte riktigt vad vi ska hitta på. Ska höra av mig till Becka lite senare och se om de har tid att träffas en stund, kanske åka lite pulka eller så. Vi får se helt enkelt. Tar dagen som den kommer, måste i alla fall handla blöjor för det fanns bara tre kvar och lilleman är inte helt blöjfri än. Sen måste jag även skicka iväg lite kläder som jag sålt på tradera.

 

Nu ska jag fixa frukost till oss och sen vakna till ordentligt innan dagen sätter fart. Vad ska ni hitta på idag?


En liten resumé

 

Jag har sett på en del bloggar att de har gjort en resumé av år 2009 och jag satt själv och funderade lite på vad vi som skedde under det året. Det är ganska mycket saker som hänt ändå, men just nu står det still i huvudet. Men här kommer i alla fall lite av det som hände 2009.

  • Alvar började dagis
  • 10-årsdagen av min brors och mina vänners bortgång, minneskonsert
  • Min mamma och Jens gifte sig
  • Vi var på kryssning
  • Izabella blev helt blöjfri
  • Vi var på busfabriken några gånger
  • Telac + familj var på besök från skåne
  • Vi var på Kolmårdens djurpark
  • Hälsade på Telac + familj i skåne
  • Åkte till Köpenhamn och besökte även Tivoli där
  • Vi var på Tropikariet några gånger
  • Lillebror fick körkort
  • Vi åkte till Vingåkers Outlet och Örebro
  • Barnen fick två kusiner
  • Ett par vänner fick barn

 

 


3.e januari.

 

Denna morgon har bestått av en hel del lek. Izabella lagade mat åt mig och Alvar lekte med tågbanan. Sen byggde vi lite med lego och lekte med bilarna. Alvars rum ser ut som ett bombnedslag nu så ikväll blir det att städa. Känns lite onödigt nu eftersom de garanterat kommer stöka ner igen.

 

Alvar är så söt när han vill att man ska leka med honom. Han kommer fram och så säger han "mamma kooom, leka mig" och visar med gester att han vill att man ska komma. Han börjar prata mer och mer nu och det är så himla kul att höra!

 

 

Efter att vi lekt en stund och ätit frukost och allt sånt, så bestämde vi oss för att gå ut på en promenad. Vi knallade ner till stan för att köpa hostmedicin. Det var inte roligt inatt. Har fått sån himla jobbig hosta så trodde nästan lungorna skulle följa med upp. Uscha. Förresten det var för jäkla kallt ute idag. Men vi ska nog ta och klä på oss en massa kläder och gå ut en stund sen, åka lite pulka kanske. Får ju passa på medan snö finns :-)

 

 


Ingen brist på fantasi här inte...

 

Izabella: Jag har lagat mat till dig mamma

Jag: Åh, vad snäll du är, det blev jättegott (låtsas äta)

Izabella: mmm..nu blev du jättemätt

Jag: ja, det blev jag uscha, måste lägga mig ner

Izabella: nej, du måste till doktorn för du har ont i magen

Jag: Jaså okej, ja då är det bäst jag går till doktorn

Izabella: vänta...(låtsas ta på sig doktorskläder)

Izabella: sådär, du har ont i magen

Jag: ja, jag har jätteont i magen

Izabella klämmer och känner lite

Izabella: Ojdå, det kom en bebis

Jag: Va? kom det en bebis?!

Izabella: ja, och nu kommer en till

Jag: en till?!

Izabella: ja, en monster bebis

Jag: näää jag är ju rädd för monster

Izabella: hihi, den biter dig i kinden

Jag: men då blir jag ju ledsen

Izabella: Alvar!!!

Alvar kommer in

Izabella: Alvar du måste trösta mamma nu

 

Hahaha, detta är från när jag och Izabella lekte på hennes rum förut. Knasungen!


Liten har blivit stor!

 

I morse fick barnen ta sig ett bad efter att de tjatat om det en stund. Efter badet så ville inte Alvar ha blöja på sig alls utan han skulle ha "tosooor" som Izabella. Alvar fick dock kalsonger och jisses så himla nöjd han blev. Han sken liksom upp som en sol och hela världen skulle titta på honom... ungefär. Ja, lilleman är inte så liten längre, bara att inse att min bebis börjar bli en stor kille nu. Ingen blöja längre och nappflaska och välling slutade han med för ett år sen ungefär. Uj uj, snart tar han studenten också ;-)

 

Jag vill inte att tiden ska gå så fort....

 


God Morgon.




Bilder från nyårsaftonen.

Tyvärr glömdes kameran bort så det blev inga bilder från middagen och själva raketerna. Till middag blev det en riktig god potatisgratäng, något gott kött och en god sallad :-) Till efterrätt åt vi en slags mousse.. (stavning?) Den blev lite för söt, men annars helt okej.

Idag står det mest tråkiga saker på schemat. Ska bla fortsätta med att plocka ordning och städa lite, det vi inte hann med då Alvar fick eget rum. Sen i eftermiddag ska jag tvätta en meeeegastor hög med tvätt. Hujeda mig! Innan dess måste vi även åka och handla lite. Så roligt ska vi ha idag, men ja.. vi hinner nog med en hel del lek också, så det inte bara bli tråkigt vardagsgöra heela dagen.

Vad ska ni hitta på idag?


 

 

 

 


1 januari 2010

 

Tänk att nu är det 2010, ännu ett år att se fram emot. Vad fort åren går, fortsätter det i den här takten så sitte jag snart på ålderdomshemmet och tänker tillbaka på tiden som gått. Läskigt!

 

Nåja, vi åkte till Johan med familj igår, de bor i ett jättefint hus mitt ute i ingenstans typ. ;-) Även om sju barn sprang runt och busade och det var livat värre så var det skönt att komma från stan en stund. Vi åt god mat och umgicks. Såg en film tillsammans och åt lite snacks. Izabella somnade ungefär 10 minuter innan tolvslaget. Det är ganska strongt gjort ändå med tanke på att hon gick upp 06.30 och inte sov någon middag. Alvar somnade vid 22 tiden och det gjorde även deras yngsta son. Vi andra gick ut och smällde lite raketer och skålade med päroncider haha. Jo, Johan skulle jobba idag och Anna är gravid så blev inte så mycket alkohol igår. Karln drack ett par öl bara. Lugnt och trevligt :-)

 

Spenderade hela dagen där idag med så kom hem för bara en liten stund sen. Barnen somnade i bilen på vägen hem så de ligger helt utslagna i sina sängar. Jag ska också sova strax är helt slut själv. Det har liksom varit full rulle hela dagen idag.

 

Hoppas ni alla hade det trevligt igår och att ni får en bra start på 2010!


RSS 2.0