Izabella.


Alvar fick ett skrattanfall..

 

Alvar blev kittlad och skrattade hur mycket som helst. Det är svårt att låta bli att själv börja skratta när man hör honom hehe.


Hon fick lite egentid.

 

Jag mår lite bättre idag är dock fortfarande väldigt täppt och hostar en del. Inte så kul, men blir nog bra snart. Igår kväll stängde Izabella in sig på sitt rum med pappsens laptop och kollade på lilla sjöjungfrun. Jag tror hon tyckte det var skönt att få vara i fred en stund. Alvar har ju lite svårt att sitta still och är mest i vägen när det är film på. Så hon fick lite egentid och vi andra plockade ordning lite här hemma. Jag läste ett par böcker för Alvar och sedan somnade han gott i sin säng. Vid 20 tiden kom Izabella och sa att hon inte ville se mer på filmen, så vi stängde av och tog bort datorn och sen somnade hon också efter en stund. Jag satte mig och spelade lite på xboxet med någon skåning haha. Det var kul, var länge sen jag spelade så.. alltså co-op på live, brukar mest spela death-match eller war annars. Karln satt och spelade lite med J och vid 22 tiden stängde jag ner och la mig för att sova. Hur länge karln satt uppe vette tusan.

 

Nu ska jag ta fram lite frukost till barnen och fixa ordning dom för dagen, sen bär det av till dagis och jag ska ta mig i kragen och plugga stenhårt idag. Vill bli klar med så mycket som möjligt idag så jag slipper sitta och plugga under lovet nästa vecka, för då vill man ju ägna sig åt roligare saker :-)


Detta fick mig att börja tänka på dåtiden..

Jag fick en kommentar av min syster, som hade varit inne på minnessidan för de som omkom tillsammans med vår bror. Den kommentaren fick mig att tänka tillbaka på det som varit. Vår lillebror hade skrivit där och såhär stod det:

Posted by Jesper on June 12, 2008.

Läser en grej du skrev i skolan.. du berättar om ditt liv.. du skriver bla "jag har två systrar, en bror (som är 8år)han heter Jesper..."

Det är JAG. DU skriver om MIG. Som om du kände mig. Men jag fick aldrig lära känna dig, jag var för ung. Jag minns ingenting. INGENTING.Jag ser på fotogtafiet på vår tv. Ett foto på dig. du ler. Jag frågar: " vad är det som är så roligt?". du svarar inte. Du bara ler. Som om du vet nånting jag inte förstår.


Fint men ändå sorgligt. Nu tänker jag på dåtiden och får rysningar i hela kroppen. Jag minns tillbaka. Jag befinner mig på fredagen den 26.e februari 1999, en dag som vi alla kommer minnas med sorg, en dag som världen raserades för oss berörda. Världen som vi sakta lyckades bygga upp igen, tillsammans, i med och motgångar. Just nu befinner jag mig här.. I nuet, men alltid kommer det saknas mig något. Ett hål som inte kommer gå att fylla igen. Hålet kommer alltid finnas där, men inte lika stort och inte med lika mycket sorg. Jag kan minnas tillbaka på den hemska dagen utan att fälla en tår, men det gör ont. Ont i hjärtat och själen. Jag vill inte minnas den dagen, jag vill minnas det som var innan, alla de lyckliga stunderna. När vi var en familj, en hel familj. Det är det jag vill minnas.

Boktips - Krigshistorier från första och andra världskriget.

 

Läs om några av de mest hjältemodiga, katastrofala och avgörande händelserna under de två världskrigen. De uppskattade böckerna Sanna historier om första världskriget och Sanna historier om andra världskriget samlas här i nyutgiven pocket.

Jag har nu läst ut denna bok och måste ju säga att den var riktigt bra. Fördelen är dock om man är intresserad av de två världskrigen, annars är det nog ganska jobbigt att ta sig igenom boken. Den är lättläst och väldigt bra berättad, för mig som är intresserad av världskrigen blev boken fängslande och jag ville inte lägga ifrån mig den!

Sååååå typiskt!

En gladfis!

 

I morse när jag vaknade så ville jag bara dra täcket överhuvudet och försvinna bort i ingenmansland. Helt täppt i näsan och ont i huvudet, hostar och mår allmänt kasst. Det förvånade mig inte att det skulle bli så just idag. Idag när jag hade tid för att fortsätta på min tatuering. Bläää. Men ringde Jonte och avbokade tiden idag. Så idag blir det att ligga hemma och kurera sig. Ska leta lite jobb också och hoppas på det bästa :)

 

Vad ska ni hitta på idag?


Redo för natten.

God Natt!


Tillbaks till vardagen.

Izabella cyklar hem från dagis.

 

Igår kändes dagen väldigt seg och idag har den rusat iväg hittills, tänk så olika det kan vara! Vaknade vid halv sju i morse av att larmet på mob ringde. Izabella klev upp strax efter men Alvar fick jag väcka vid sju för att vi skulle hinna till dagis. Typiskt att de inte kunde sova igår då vi ändå var lediga ;-) Nåja, efter att jag lämnade dom bar det av till skolan för att göra ett prov. Jag tror det gick bra, känns så i alla fall. Vi kom hem för en stund sen och ska nu ta och hitta på nåt skoj med barnen. Hade tänkt vara ute en stund nu efter dagis, men det är sååå tråkigt väder ute, regnar och har sig, dessutom var deras kläder väldigt blöta efter att de varit ute på dagis. Barnen hade liksom mer eller mindre badat i vattenpölarna!

 

Hoppas ni har en bra måndag!


Ingen dag är den andra lik..

 

Usch, den här dagen har verkligen varit seg. Gått i riktig snigelfart. Även om vi var ute ett par timmar på förmiddagen och ett par timmar på eftermiddagen så har barnen varit helt crazy idag. De har sprungit här inne, fram och tillbaka, hoppat i soffan, klättrat på möblerna osv.. det har varit livat värre. Inte en enda lugn stund på hela dagen men ändå känns det som dagen stått stilla, visst är det konstigt? Själv är jag helt slut och väntar på att klockan ska bli 20 så jag kan natta barnen och få mig en liten lugn stund innan jag själv ska sova!


God morgon Söndag.

 

God Morgon!

 

Man skulle ju ställa om klockan i natt, men gjorde det inte förrän nu på morgonen. Försökte lura mig själv att jag fick en sovmorgon då klockan visade 07.24 när jag vaknade.. Tja.. jag var inte så lättlurad ;-) Barnen ser just nu på händige Manny och jag passar på att skriva lite här då. Ska ta fram lite frukost åt oss och sen bär det nog av utåt en sväng.

 

Vad ska ni hitta på idag?


Projekt: Izabellas rum avslutat..

Rummet före, på första bilden kan ni se hur barnen ritat på väggen och det såg rent ut sagt skabbigt ut. Fondväggen var chokladbrun, inte vackert enligt mig.

 

 

Rummet efter målningen. Att det ser ut som fläckar på väggarna beror på blixten när jag tog korten, måste nog rengöra kameralinsen eller vad det heter ;-) Izabella fick välja färg själv och ville ha gult så då fick det blir så. Rummet blev mycket ljusare och känns större nu. Vi blev alla väldigt nöjda med resultatet :-)

 

 

Och en dålig bild på tavlorna som vi har ritat :-)


Vilken miss!

 

Projektet stannade av lite igår pga att vi köpte för lite färg!!! Vilken miss! Trodde verkligen det skulle räcka då det är två färger men icke. Så ska iväg sen och köpa mer färg. Men i kväll är allt klart och då ska ni även få se bilder.

 

Som ni märker började denna morgon väldigt tidigt, så aningens trött är man. Blev inte så mycket bloggande igår men beror dels på att vi målade och dels på att jag höll på med lite annat pyssel. Karln ritade några teckningar åt mig som jag sen färglade. De ska bli tavlor i Izabellas rum, så måste hitta några passande ramar till dom sen.

 

Vi närmar oss påsk och jag funderade lite på vad barnen ska få i sina påskägg. Får era barn enbart godis?! Jag vill ju helst inte ge dom för mycket godis, så tänkte ge dom någon liten leksak i också. Det tror jag blir bra :-) Nu ska jag gå och göra barnen sällskap, de ser på barnprogrammen.

 

Hoppas ni får en bra lördag!


Projektet startar idag.

Alvar med sina älskade gummistövlar, på fel fot och allt ;-)

 

Idag börjar det stora projektet i lägenheten. Vi ska nämligen måla om Izabellas rum. Vi ska alldeles strax hämta barnen på dagis och sen möta upp syster yster en snabbis för att få tillbaka ett spel som de lånat av oss och efter det bär det av för att köpa färg. Izabella ska få vara med och bestämma färg så länge det inte blir nån alldeles för skrikig färg ;-) Så i eftermiddag/kväll börjar det stora projektet. Vi tar ett rum i taget och börjar med hennes. Ni kommer få se en före och efter bild när allt är färdigt i hennes rum. Men kan tala om att det verkligen behövs målas om då de använt hennes väggar som papper och ritat överallt typ. Busungar! Men innan målningen kan sättas igång så måste sakerna ut ur rummet, så ja.. det är väl den tråkiga biten av det hela ;-)

 

Vad hittar ni på denna fredag?


Videoklipp - Barnen dansar!

 

 


Dagens sista.

 

Egentligen borde jag ligga i sängen och sussa nu, men fastnade visst här ;-) Ska alldeles strax gå och lägga mig, så jag får några timmars sömn innan det är dags att gå upp igen. Vet ju hur tidigt barnen vaknar och hur trött jag är då, så lika bra att passa på att sova medan tid finns :-)

 

Vi har haft en underbar eftermiddag med lek och bus, god middag och en skön dusch. Vi avslutade kvällen med att se på Bee Movie tillsammans med barnen. Efter halva filmen sov barnen gott i våra famnar :-) Hoppas morgondagen blir lika bra.

 

God Natt!


Lite nytt.

Nu behöver jag inte gå med trasiga skor längre för jag köpte två par nya skor till mig och ett par gummistövlar till Alvar (dom i mitten) Fick dessa för ett billigt pris och är nöjd med köpet, jag bryr mig inte så mycket om skor så länge de är bekväma att gå i :-)

 

 

Sen var jag även förbi akademibokhandeln för att se om mina böcker hade kommit och yes, det hade dom! Den ena Avgörandets ögonblick handlar om slaget i Normandie 1944 och den andra, Heder och samvete - Sverige och andra världskriget, handlar om just Sverige under andra världskriget ;-)

 

 

Och karln kom hem med ett nytt tangentbord som är lite annorlundare än vårt andra så tar nog en stund innan man vänjer sig vid hur knapparna sitter. Blir det stavfel så vet ni varför hehe. Bästa med detta är att det lyser blått ;-)


Somliga går i trasiga skor..

 

I morse var inte barnen lika generösa mot mig, så det var bara att kliva upp klockan sex då de väckte mig. Men ja, man kan ju inte alltid få som man vill ;-) Barnen är nu på dagis och jag har mailat iväg lite uppgifter som ska lämnas in denna vecka. Funderar på om jag ska ta mig ner till stan och försöka hitta ett par skor till mig själv. Är i akut behov av det då mina har gått sönder. Nej, jag är inte mycket för skor utan har ett par tills de nästan ramlar ihop ;-) Nåja, jag äger tre par skor eller fyra, men de andra kan jag inte ha nu då de passar sig bättre till sommaren :p

 

Vad ska ni hitta på idag?


Mina pojkar!

Mina myspojkar!

 


Vad hände?!

 

I morse fick jag en mindre chock då jag vaknade. Jag vaknade av att Alvar använde mig som en väg till sin traktor.. mindre skönt och hade ju kunnat vakna på ett bättre sätt, men när jag kollade på klockan så var den sju, SJU!?! Och dessutom sov Izabella fortfarande! Vad hände?! De brukar ju vara vakna innan klockan sex om morgonarna, men idag gav de mammsen en sovmorgon till sju åtminstone! Jag ska vara glad så jag säger, tack kära barn som lät mig sova en timme extra ;-) Haha, tänk vad glad man kan bli över att få sova till sju, medan andra tycker det är vääääldigt tidigt och skulle ju knappast kalla det sovmorgon ;-)


Filmtips - Wrong side of town.

In order to save his kidnapped daughter, an ex-Marine is forced to take on a gang of killers when an accident leaves the brother of a malicious criminal dead.

Gillar du mycket action och fighting så är detta filmen för dig! Den var mycket bättre än vad jag trodde.

Hemma hos mamma.

Var ju hos mamma som ni vet och där var även min syster och hennes karl.

 

Vi blev bjudna på våfflor och såhär glad blev Jossan då! ;-)


Och här visar hon sitt rätta jag!

Samtal.

God morgon!

 

Precis hemkommen från dagis. Barnen fick börja tidigare idag då vi hade samtal med en av personalen på Alvars avdelning. Utvecklingssamtal kan man väl kalla det. Man får gå på samtal en gång på våren och en gång på hösten för att se hur det går för barnen på dagis. Tycker det är väldigt bra med dessa samtal. Vi kom fram till att Alvar är en väldigt glad, framåt och social kille, men också väldigt busig. Han och två andra pojkar gaddar ihop sig och gör en massa bus, de kastar saker, springer omkring och spottar. Det var väl de enda nackdelarna som personalen kunde se och vi kom överens om att jobba med det både där och hemma. Så ja, vi ska nog få ordning på bus-Alvar så han blir snäll-Alvar igen ;-)

 

Nu ska jag få i mig lite frukost och sen bär det av hem till mamma som var ledig på förmiddagen idag. Min syster yster och hennes karl skulle också komma förbi för de är på sjukan nu och gör det första ultraljudet. Det är nåt nytt så nu får man göra ett UL innan själva rutin ul. Man kan tydligen se om barnet har down syndrom eller annat såhär tidigt. Det var frivilligt men alla som varit gravida vet ju att man tar alla chanser man får för att se barnet en extra gång i magen hehe. När jag väntade Izabella och Alvar fick vi göra två Ul, rutin och ett i v.36 för att se hur stora de var ;-)

 

Nähe, dags att sätta fart dårå. Hoppas ni får en bra dag!


The Pacific.

 

Ni har väl inte missat uppföljaren till Band of Brothers? The pacific heter den och har premiär på Canal + den 4.e april. Vi har dock redan hunnit se de två första avsnitten och väntar med spänning på nästa. Gillade ni Band of Brothers så kommer ni garanterat gilla denna serie. Så se den!

 


Ryggsmärtor!

Min goskille!


Det var otroligt segt att gå upp i morse, inte pga att jag var trött, utan för att min rygg håller på att ta kol på mig. Jag klarar knappt av enkla rörelser och det värker mest hela tiden. Det hugger till så fort jag ska resa mig upp efter att ha suttit osv.. Jag ringde till vårdcentralen i hopp om att få hjälp då detta har hållt i sig i en vecka nu, men det enda jag fick som svar var att jag skulle försöka röra på mig och om det inte blir bättre inom några dagar så ska jag ringa igen! Men what the fuck?! Har ju redan gått med det i en vecka! Så trevlig sjukvård vi har idag..eller inte. Nu sitter jag här med en värk som inte är av denna värld och ska försöka röra på mig, yeah right.. Hör ni någon som skriker så är det bara jag som försöker ta mig upp ;-)

 

Ha en bra måndag hörrni!


Nu kommer bilderna.





Klickbara bilder

Nu så kommer några bilder från dagen, vi trotsade det trista vädret och gick ut en stund. Lekte lite i lekparken och handlade hem det som behövdes. När vi kom hem så tog jag mig en varm dusch tillsammans med barnen och sen gjorde jag flätor på Izabella. Det blev hela fyra stycken :-) Får passa på när hon låter mig hålla på med hennes hår haha. Men hon blev så glad över dom och skulle spegla sig hela tiden ;-) Nu ska vi avsluta söndagen med en film tillsammans.

Förmiddags besök.

Så var det söndag igen. Hela förmiddagen har det varit fullt upp. Vi har städat lite och sen kom min pappa på besök, så då blev det lite fika och en massa bus. Barnen klättrade på och busade med morfar så han blev helt slut ;-) Ritade lite också för att barnen skulle varva ner lite, de blir så uppspelta så fort mormor eller morfar kommer och hälsar på ;-) När pappa skulle gå fick barnen en varsin liten peng och lägga i sina sparbössor, fast Izabella ville gå till affären direkt haha. Det får dock vänta.

När min pappa väl hade gått så vankades det lite lunch så nu har vi precis ätit och ska väl klä på oss och gå ut lite om en stund. Känns inte så värst lockande att gå ut idag då det har regnat en hel del och är grått och trist ute. Men vad gör man inte för barnen? De bryr sig inte så mycket om vädret och vill mer än gärna gå ut och leka lite.

Igår kväll fick hela kvarteret strömavbrott, blev lite kusligt då det var precis kolsvart runt omkring. Inte deppade vi för det utan tände massa ljus och hade det riktigt mysigt :-) Barnen låg och sov så jag fick ha karln alldeles för mig själv hehe.

Det blir ett naket inlägg nu då jag sitter vid "fel" dator och har inga nya, roliga bilder att visa er. Ni får helt enkelt stå ut med det ;-) Bilder kommer kanske senare, nu måste jag kila och ta hand om barnen som lever rövare.

Hoppas ni har en bra söndag!

En massa snö kvar.


Klickbara bilder

 

Vi gick till lekparken för att leka, men där ligger fortfarande en väldans massa snö kvar, så leka var inte så enkelt. Barnen tyckte det var roligt i alla fall så vi spenderade nån timme där innan vi knallade vidare. Gick en liten promenad runt området och sedan till affären innan vi begav oss hem igen. Väl hemma vankades det lunch och sen ville barnen ta det lugnt en stund. Izabella såg en film och Alvar ritade lite. Jag gjorde Alvar sällskap och ritade lite jag med :-) Nu börjar de dock komma igång igen och vi funderar på att gå ut en stund till innan det är dags att fixa middagen. Idag står det kyckling på menyn, ska bli smarrigt. Har även tänkt göra någon efterrätt, vet dock inte vad än, men det ger sig nog.


Lördagen.

Lite partysugen blir man ;-)

 

På tal om party så var det bra länge sen jag var ute, eller festade överhuvudtaget. Jag kan inte påstå att jag saknar det, men visst blir man lite sugen ibland, fast det går över ganska snabbt när tröttheten hinner i kapp en ;-)

 

Tidigt i morse, rättare sagt vid 04.20 så kom Alvar och bokstavligt talat hoppade på mig, så idag känner jag mig helt död i ryggen, kan inte röra mig normalt utan att det gör förbannat ont. Jäkla unge att väcka mig så haha. Nåja, han somnade om bredvid mig en stund och vaknade igen vid 05.30 då var det ingen idé att ens försöka få honom att ligga kvar. Barnen såg på barnprogrammen medan jag försökte hasa mig upp och sen dess har vi hunnit med frukost och jag har städat lite. Vägrar låta ryggen göra mig totalt handlingsförlamad och jag vet hur mycket jag klarar av. Vi ska väl strax klä på oss och gå ut på en promenad i solen. Blåser dock ganska mycket, men det får inte hindra oss från att komma ut en stund. Självklart kommer vi stanna till och leka lite också så barnen verkligen får göra av med så mycket energi som möjligt :-)

 

Vad ska ni göra denna lördag?

 


Våran fredag!

Bilden är inte den bästa, men detta var vad vi pysslade ihop idag. Jag och Izabella hjälptes åt med kycklingen och så gjorde jag armbanden medan hon la en pärlplatta som hon sen hann förstöra innan jag hann ta en bild på den ;-)

Vi har haft en kanon eftermiddag/kväll med en massa mys. Izabella gav mig massage och sen fick jag ge både henne och Alvar massage och klia dom på ryggen innan de skulle sova. Ett bra sätt att få de att gå ner i varv lite. Vi har även sett på film tillsammans och ätit tacos. Barnen var duktiga och dukade fint till middagen :-) Det är så roligt när de väl vill hjälpa till och de är superduktiga!

Nu ska vi vuxna se på film och fortsätta mysa lite innan vi också ska krypa ner i sängen. Hoppas ni alla har haft en bra fredag :-)

Har fyndat lite :-)

Var nere på stan en sväng och fyndade lite pysselsaker inne på Tiimari. De hade halva priset på allt, perfekt ju! Så i helgen blir det en massa pyssel :-)

Fyndade även en bok på Akademibokhandeln för halva reapriset :-) Det var en av de böckerna jag ville ha, två fick jag beställa hem så nästa vecka kan jag gå och hämta ut dom där, resten av böckerna jag vill ha får jag ta lite vart eftersom.

 

Nu ska jag stoppa i mig något att äta och sen hämta barnen på dagis och vänta på att karln ska komma hem från Linköping. I eftermiddag blir det lite pyssel, tänkte göra pärlarmband och halsband med barnen, om de vill förstås och så blir det myspyskväll idag med tacos och film :-)

 

Vad ska ni hitta på ikväll?

 

 


Jag och barnen.

 

God Morgon!


Inte mycket gjort.

På väg till dagis.

 

Det har inte blivit så värst mycket bloggande idag, men det har sina orsaker. Har haft ont i huvudet och skulle vila mig en stund förut, men "råkade" somna ett par timmar. Inte så himlans bra kanske. Får väl se hur det går att sova i natt. Lär kanske inte somna så pass tidigt som jag har gjort den senaste tiden, men ja.. som sagt vi får se.

 

I morgon ska jag ner på stan och fixa ett par saker, tänkte även se om jag kunde hitta något kul pyssel som vi kan sysselsätta oss med i helgen, jag har några små funderingar men mer om det då ;-) Sen ska jag även förbi Akademibokhandeln och kolla efter ett par böcker som jag vill ha. Som sagt hade så ont i huvudet förut så orkade bara inte gå ner på stan då, men får hoppas jag orkar det i morgon en sväng medan barnen är på dagis. Det är så mycket smidigare att gå själv eftersom barnen tröttnar fort ;-)

 

Hoppas ni haft en bra dag!


Grått.

Snoris.

 

Vaknade till en gråmulen dag. Snön försvinner mer och mer och det är blött överallt. På grusiga vägar med stora vattenpölar tog vi oss till dagis i morse. Kallt och grått. Brrr..

 

Efter att ha lämnat barnen så gick jag hem igen och har nu mailat över några uppgifter till skolan. Har bara en sak kvar att skriva och sen är jag färdig för denna veckan :-) Men det skriver jag klart i morgon, nu ska jag däremot försöka få något gjort här hemma. Håller visserligen på att tvätta, men ska ta hand om lite disk och dammsuga av tänkte jag, sen blir det lite lunch och vila en stund innan tvätten ska hämtas och vikas för att sedan knalla bort och hämta barnen igen.

 

Vad gör ni en dag som denna?


Tatuering och presenter.

Karln var ju nere hos Jonte och tatuerade sig idag. Detta är då resultatet...

Han fick även två skjortor av Jonte, som en försenad present :-) Fast den ena glömde han där nere :p


Bakåt i tiden.

Vi för ett år sen ungefär.

 

Har suttit och kollat igenom lite bilder och för bara ett år sen så såg barnen så små ut, men nu...nu är de ju så stora, så mycket de har förändrats på bara ett år, vuxit och lärt sig en massa nya ord och saker. Var tar tiden vägen? Jag själv förändras inte nämnvärt på ett år, skulle väl vara frisyren dårå ;-) Nej, men det är kul att kika tillbaka ibland och se hur mycket som egentligen hinner hända på en så pass kort tid, så jag kommer nog se tillbaka på gamla bilder och väcka gamla minnen minst en gång om året. Det är som sagt roligt :-)

 

Karln var hemma och käka för en stund sen och nu är han nere hos Jonte och fixar med sin tatuering, det skulle visst i lite färg och grejer. Jag själv har en liten stund till på mig att göra...ingenting, sen blir det iväg och hämta mina små älsklingar, vet inte vad vi ska hitta på under eftermiddagen, men vi kanske stannar ute en stund nu när solen ändå tittat fram igen :-)


Izabella snackar.

 

Izabella: Ronny är ett monster

Jag: Är Ronny ett monster?

Izabella: Ja, och han är arg!!!

 

Izabella: Jag älskar dig, jag älskar min Alvar, jag älskar min pappa.

Jag: Vad gullig du är, vi älskar dig också!

Izabella: Nej, bara min mormor får älska!

 

 

Izabella: När man har bebis i magen så kommer det blod!

Pappa: Nej, men det kan komma lite blod när man föder bebisen.

Izabella: Aha!

 

Izabella: Mamma, jag kan se dina stora tuttar! Jag vill också ha såna!

Jag: Haha, vad säger du?!

Izabella: Vill också ha stora tuttar, jag har inga tuttar nu!


Monsters inc.

Alvar ville inte vara med på bild.

 

Det är väl egentligen meningen att man ska skriva något roligt här, men vet ni vad? Jag är alldeles för trött för att orka det just nu. Så ska slänga mig i soffan och se på Monsters inc tillsammans med barnen. Jupp, det är den filmen som gäller nu för Izabella, så det är väl 5.e gången vi ser den nu sen i helgen ;-)

 

Hoppas ni haft en bra dag och får en trevlig kväll!


Klickat hem.

Byxorna och t-shirten (längst ner på bilden) är till Alvar och resten är till Izabella. Lite vår/sommar kläder behövs nu när vi närmar oss varmare väder ;-)

Liv i luckan.

 

Ännu en tidig morgon, när ska man vänja sig vid att gå upp innan klockan sex nästan varje morgon? I snart ett år har barnen gått upp sååå tidigt varje morgon, vardag som helg, men ändå har jag inte vant mig! Innan kunde de minsann sova enda till nio, men det inträffar aldrig längre. När de vaknar för de ett väldans liv så man måste upp fort för att de ska lugna ner sig, sen kan de vara lugna en timma. Sen är det livat värre resten av dagen. Nej, jag menar inte gap och skrik hela dagen, men när de leker så låter de lite väl mycket ibland och man måste ju tänka på grannarna också ;-)

 

Hoppas ni får en bra dag!


Jättemassormegamångabilder!










Klickbara bilder

En låt som berör... Höstmåne.

 

Det var en gång en kvinna och en man
som länge hade drömt om ett barn.
Men när barnet aldrig kom,
så tröstade sej dom:
"Vår familj får nog vänta ett tag.
Familjen får nog vänta ett tag."

Dom längta' till att få bli mor och far;
alla barn kläder som dom hade spar't...
Dom försökte flera år,
det blev alltid som igår.
"Men vår tur kommer nog snart.
Ja, vår tur kommer nog snart."

Så en dag äntligen
var det nåt som hade hänt.
Hon gick till läkaren,
det var som hon hade känt:
Hon var med barn.

Hon sprang så fort att tårarna rann.
Nu skulle hon berätta för sin man,
men ett brev var allt hon såg
från han som i bäcken låg:
"Det är bäst att du hittar någon annan.
Jag önskar att du hittar nån som kan.
Ja, det är bäst att du hittar någon annan.
Jag önskar att du hittar nån som kan."

Måndag.

Den gamla goda tiden..

 

God morgon sötnosar!


Här har det varit full rulle hela morgonen, men nu är det lugnt igen. Barnen är på dagis och karln är iväg på sitt. Jag ska plugga lite och försöka hinna med att plocka ordning lite och ta hand om disken efter frukosten innan det är dags att hämta sötnosarna från dagis igen. De slutar 12 idag så tror vi stannar ute en stund och leker då. I eftermiddag kommer min pappa förbi en stund efter att han slutat jobbet. Trevligt. Annars har vi inga stora planer för dagen. Vardagarna är ju ganska lika faktiskt. Härligt att solen skiner idag med och så får det gärna fortsätta hela våren och sommaren :-)


En alldeles underbar söndag!



Klickbara bilder.

Åh, vilken härlig dag! Några grader varmare och lite mindre snö på marken så hade det varit en alldeles perfekt vårdag! Solen skiner, himlen är blå och som sagt några grader varmare hade inte skadat!

Idag fixade jag en härlig frukost till mina älsklingar som vi njöt av tillsammans, sen plockade jag ordning lite här hemma för att sedan klä på oss och gå ut. Barnen fick ta med sig cyklarna ut och det tyckte dom var riktigt roligt. Izabella hade saknat att cykla, dock var det för mycket grus på marken för att de skulle kunna cykla ordentligt men en liten runda fick de cykla innan vi lämnade dom hemma för att sedan ta en promenad i den härliga solen. Vi avslutade promenaden med lite lek i lekparken innan vi gick hem igen.

Det jag egentligen ville skriva var att den här söndagen har än så länge varit underbar!

Älska mig!

Lyssna!

 

Ännu en tidig morgon. Fast idag är jag inte lika trött minsann. Somnade tidigt igår så har fått mig några timmars sömn. Skönt det, då kanske man orkar med hela långa dagen ;-)

 

Planerna för idag är att äta en mysig frukost tillsammans för att sedan gå ut och leka en stund. I eftermiddag ska jag tvätta så då blir det lite lugnare aktiviteter här hemma. Lägga pärlplattor, rita, bygga med lego eller vad barnen nu vill hitta på. Fast ja, jag ska väl inte säga att det blir så för man vet ju aldrig hur dagen kommer att bli i förväg :-)

 

Vad ska ni hitta på idag?


Middagstips - Pasta al forno

12



Ingredienser 4 portioner

300 g okokt pasta eller
1 liter kokt

Köttfärssås:

  • 400 g nötfärs
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 burk krossade tomater, ca 400 g
  • 1 dl vatten eller rött vin
  • 1 köttbuljongtärning
  • salt
  • svartpeppar
  • 1 tsk torkad timjan
  • 4 dl kelda pastasås fyra ostar
  • 150 g riven ost mozzarella

Gör såhär:

Sätt ugnen på 225˚.

Koka pastan enligt anvisning på förpackningen, låt den rinna av i ett durkslag.
Gör köttfärssåsen: Skala och hacka löken och vitlöken fint, fräs i smör i en stekpanna. Tillsätt nötfärs och stek under omrörning. Rör ner tomater, vatten eller vin och buljongtärning. Smaka av med salt, peppar och timjan.

Varva pasta, köttfärssås, pastasås och ost i en smord ugnssäker form. avsluta med pastasås och ost. Gratinera i mitten av ugnen ca 20 min.


Videoklipp.

Observera att ölen är oöppnad och bara en rekvisita i det hela.

 

Skulle filma Alvar när vi var hos syster, men han försvann i mellanåt så filmade tv.n i mellan när karlarna spelade :p Lite mörkt dock.

 


Dagen i bilder.








Sen dog batterierna i kameran...
(Alla bilder är klickbara)

En tidig morgon.

Hur söt får man vara?

 

Det borde finnas en lag på att man inte får gå upp innan klockan 06. Barnen ville gå upp alldeles för tidigt enligt mig och jag är sjukt trött, men jag har en plan. Jag låter karln sova en timma till sen väcker jag honom och han får ta barnen medan jag går och sover ett par timmar till :-) Behöver nog det om jag ska orka med hela långa dagen! Barnen ser nu på barnprogrammen så det är i alla fall lugnt och skönt!

 

Izabella somnade tidigt igår, i soffan med kläder och allt på sig.

 


Bilder.

♥Busungarna!♥


Hallå.

Min son får ingen frukost och försökte äta upp sina fingrar i stället.

 

OBSERVERA!

Att det var på skoj, klart mina barn får frukost!! Så då var det klargjort, så inga missförstånd sker.

 

Lämnade barnen på dagis och begav mig vidare till skolan. Lämnade in det som skulle lämnas och fick nya uppgifter. Ja, jag pluggar ju hemma numera men går dit när det är prov och när jag behöver nya uppgifter eller hjälp med något speciellt.

 

Blev lite ledsen på moder natur när jag såg att det snöade i morse. Som tur va så varade det inte länge och jag hoppas verkligen att han där uppe håller igen nu, för mer snö vill jag verkligen INTE ha! Nu ska jag ta och fixa lite lunch, börjar bli hungrig i magen nu. Får se vad man hittar på för nåt.

 

Hoppas ni får en bra fredag!

 


God Kväll.

Min trotsiga busunge blev glad igen :-)

 

Kvällen har varit lugn och skön, vi såg på en film tillsammans innan barnen skulle sova. Det blev Percy Jackson and the Olympians. Den var mycket bättre än förväntat. En äventyr/komedi film. Så den kan jag rekomendera er att se :-) Nu blir det sängen för min del är riktigt trött nu. Hoppas ni får sova gott i natt!


Den som lever får se..

Galen unge! ;-)

 

Det var inte alls roligt att gå från dagis idag kan jag tala om för er. Båda barnen var väääldigt gnälliga. Vi mötte upp Jossan, som slutat jobbet, utanför dagis och gick sedan bort till affären där vi handlade lite innan hon åkte hem till sig och vi gick till lekparken för att barnen ville leka. Lekte gjorde dom i kanske fem minuter sen blev det ett himla liv på Izabella, hon gapa och skrek om allt möjligt så vi bestämde oss för att gå hem i stället, men det passade inte lilla fröken så hon satte sig ner och skrek, om möjligt, ännu mer. Ja, en trött och trotsig unge är inte att leka med ;-) Nåja, hem kom vi till slut och då blev de som förbytta. Lugna och harmoniska barn som leker på sina rum och är snälla och glada igen. Är det lugnet före stormen? Den som lever får se...


Utvilad!

 

Igår såg jag på fuskbyggarna och jag måste säga att det är hemskt! Helt otroligt hur man kan göra så mot andra människor, förstöra så mycket för dom! Jag blir förbannad och han som var ansvarig skyllde ifrån sig och var rent ut sagt en stor idiot! Jag har inte mycket för dessa människor och när det är så uppenbart att de fuskat och gjort sååå många fel vid ett bygge så borde de fan sitta inlåsta. Yes.. Vad är det man brukar säga? "Än är inte den sista idioten född" Tyvärr. Jag tycker programmet är bra och jag hoppas de som funderar på att bygga hus inte anlitar dessa puckon!

 

Nåja, över till något trevligare kanske. Somnade tidigt igår och fick 8 timmars ostörd sömn! Det satt fint vill jag lova! Klev upp vid sextiden i morse då barnen vaknade, visst var jag lite seg, men inte alls så trött och kände mig väldigt utvilad, så nu är jag pigg och glad :-) Har varit och lämnat barnen på dagis, karln ska till Linköping och jag ska sätta igång med dagens sysslor. Ska plugga en del, skriva klart ett par uppgifter som jag ska lämna in i morgon, sen ska jag plocka och fixa lite här hemma osv osv.. Kommer nog bli en bra dag även om man hellre haft lite roligare saker att göra ;-)

 

Vad har ni för planer idag?

 


Proppmätt och besök.

Stök, stök, stök

 

Har nyss ätit en god middag så är lite mätt, eller väldigt mätt. Skulle behöva lägga mig i soffan och smälta maten, men risken är att jag somnar då och nja, jag får faktiskt hålla mig vaken några timmar till.

 

Min mamma kom på besök idag efter att hon slutat jobbet. Barnen blev uppspelta som vanligt och var överallt. Vi sjöng och barnen dansade lite också, pratade lite strunt och om Jossans bebis i magen haha den du, Jossan ;-) Var trevlig med lite besök såhär mitt i veckan och som vanligt hade mamma med sig något till oss. Idag blev det frukt och en liten chokladbit till barnen. Bortskämda barn!

 

Nja, nu är det dags att göra barnen redo för natten, bad, tandborstning och bokläsning.


Hoppas ni haft en bra dag!

 

Ps. Vad roligt att du kommenterade Sofie och tack för tipset, ska kolla på lagerhaus efter såna och se vad de har för nåt :-)


Kakelfunderingar...

Oh, vilka snyggon! ;-)

 

En underbar dag med solen som skiner utanför! Det har varit full rulle fram tills nu därför den sena uppdateringen. Lämnade barnen på förskolan och idag hade vi ingen vagn med oss alls och det funkade bra, tog bara lite längre tid att komma dit ;-) Hur som haver, efter att vi lämnat dom så blev det ner på stan och fixa en del ärenden och sen hemåt igen för att plugga lite och nu tar jag mig en välförtjänt paus. Ska ta och slänga i mig något att äta innan det är dags att hämta hem barnen igen.

 

Förresten vet ni var man kan köpa kakeldekorationer eller vad det nu heter, ni vet sånt man sätter på kakel för att det ska bli lite snyggare?! Haha. Nja, vi har planer på att fixa ordning köket eller alla rum egentligen, men vi tänkte börja med köket. Det ska målas om och fixas där. så tänkte även piffa till kaklet som finns också :-) Är ni med?! ;-)


Bekymmer

Hej

 

Kvällen är kommen, barnen sover redan?! Kanske inte sååå konstigt med tanke på att det var dagis idag, de brukar bli lite tröttare de dagar det är dagis. Lugnt och skönt med andra ord. Var inte så kul att stå och laga middagen förut. Alvar var nämligen väääldigt gnällig och ville bli buren och ja, inte det lättaste att fixa allt med bara en hand, men det gick! Vi åt kyckling, potatis och sås idag och det smakade bra i magen.

 

Jag sitter och funderar på vad jag ska göra nu. Känner mig en aning rastlös! Trött men rastlös, vad gör man då? Jag vill läsa i min bok som legat på hyllan ett par dagar, ögonen har varit alldeles för trötta för att orka läsa något. Kanske blir det en film idag igen? Nja, House går ju på tv sen så ska väl se det tror jag, om inte annat lär jag väl märka det ;-) Eller så kan det bli så att jag spelar lite. Äsch...vilka bekymmer man kan ha!

 


Filmtips - Old dogs

 

Jag tänkte rekomendera denna komedi som vi såg igår kväll. Den var faktiskt bättre än förväntat och man fick sig ett och annat skratt i filmen :-) Har ni inte sett den, så se den! Jag brukar vanligtvis inte föredra komedier men ibland sker undantag.

 

Handling: Två vänner och kollegor, en frånskild och kärlekstörstande man, och en kärleksfull ungkarl får ett 6-årigt tvillingpar på halsen - deras liv vänds upp och ner just när de ska avsluta ett livsviktigt jobbavtal.


Halloj!



Igår fick karln ett paket från USA. I det låg en påse tuggtobak och två dosor snus haha. Lite roligt var det tyckte jag :p

Var och lämnade barnen på dagis förut och det har verkligen blivit jättefint på deras nya avdelningar. Stora, öppna och ljusa rum och med genomgång mellan avdelningarna så de hade öppet där när vi kom och barnen sprang runt, runt, runt :p Nu hade de även fått höj&sänkbart skötbord, tre handfat för barnen att tvätta händerna i (fanns bara ett innan) och en stooooor hall att klä på och ta av barnen kläderna! Jag som förälder blev helnöjd med det nya och det är även personalen också. Så där kommer nog både personal och barn trivas :-)

Idag ska jag plugga, dammsuga, bädda rent, diska, plugga och sen hämta barnen igen. Vad ska ni göra?


Ute igen.

 

Efter att vi hade ätit och grejat lite så gick vi ut en stund till. Det behövdes verkligen då barnen for mellan golv och tak här hemma! Det märks tydligt när de inte varit på dagis, så det ska bli skönt att ordningen återställs i morgon ;-)

 

Nu är det dags för bad och sagostund för barnen och sen vartefter ska de sova också. Får se om jag dyker in lite senare, karln skulle spela lite med J och J sen. De har börjat spela något nytt spel på datorn nu i stället så den har varit ockuperad ett par kvällar nu haha. Gör ju inte mig något iofs för jag har ju laptopen om det är så, men jag har varit så trött de senaste kvällarna så därför har det inte blivit några senare uppdateringar.

 

Nja, ska väl se om jag hittar några bra filmer att se ikväll, men det känns som man har sett de flesta faktiskt. Hm.. Kom gärna med filmtips om ni har några :-)


Härlig förmiddag.





(klickbara bilder)

Som ni kan se så har vi haft en helt underbar förmidddag med lek ute och en promenad i den härliga solen. Personalen på förskolan frågade i fredags om det fanns någon möjlighet att ha barnen hemma idag med då det är så rörigt med flytten, så det löste vi och barnen är alltså hemma idag med. Nu ser de på Pippi på rymmen och jag ska strax fixa lite mat till oss som idag kommer bli korvstroganoff och ris. Lunchen blev lite förskjuten då vi som sagt var ute. Nähe, bäst att sätta fart dårå.

Hoppas ni får en bra måndag!

Filmtips - Stoic

 

Fyra fångar delar en cell i 23 timmar per dag, sju dagar i veckan.
Med lite att sysselsätta sig med och med ett sådant litet utrymme att bo på stiger spänningarna mellan dem tills en av dem blir offer.
"Stoic" är baserad på en sann historia och skildrar mobbing och brutalitet på ett fängelse i Tyskland.


Vi såg denna film igår och den är HEMSK! Riktigt brutal, men även sanning. Jag blev både ledsen och förbannad och förstår inte hur människor kan behandla en annan människa på detta vis, finns inga ursäkter i världen för detta! Den har några riktigt vidriga scener så känsliga bör inte se den! Budskapet är väldigt tydligt och trots allt det hemska så var den bra! Jag skulle ge den 7p av 10p.

Söndagen.

Izabella ville vara liten igen och sitta i barnstolen ;-)

 

 

Resultatet

 


Efterlyser..


Yes, jag efterlyser en sovmorgon, en endaste. Jag vet att en sovmorgon inte existerar i min värld längre om det inte är så att barnen sover borta, vilket händer kanske en eller två gånger om året. Jag säger ofta till karln på helgerna att nu är det din tur att gå upp med barnen, jo tjena! Hinner alltid vakna innan och vara uppe med dom någon timme innan han ens har reagerat på att dom är vakna. Har provat med att väcka karln och sen gå och lägga mig igen, men han somnar oftast om på soffan då och ja, barnen hittar på en massa bus och jag vaknar igen. Så nej, sovmorgon existerar inte längre. Fast ja, sova kan man göra när man är död...typ.

Klockan 05.30 ville barnen inte sova mera och började direkt med massa lek. Livliga lekar, så gick upp för att lugna ner dom lite och nu ser de på barnprogrammen i stället, så passar på att blogga lite nu.

Över till något roligare.

Igår såg vi på en film tillsammans och jag ställde fram en skål med lite smågodis på bordet och såhär lät det då:

Izabella - Mamma, får jag smaka?

Jag - Nej, det är mitt godis (skojade lite)

Izabella - (med ledsen min) Men pappa säger att jag vill smaka!

Haha, min söta lille fisunge! Klart hon fick lite godis, det var ju till oss alla liksom.

Dagens bilder.

Dagens lunch - Hamburgare med bröd

 

Folkparken. (Klickbara bilder)


God morning sunshine!

Bilden är ett par dagar gammal, snygg va? ;-)

 

Igår hade vi som sagt en trevlig eftermiddag/kväll men när vi kom hem igen så var vi heeelt slut allihopa, barnen somnade på två röda och karln strax efter. För min del tog de väl nån timme men sen somnade jag med och sov sååå gott.

 

I morse kom barnen och väckte mig jäääättte tidigt. Försökte få de att lägga sig en stund till, men det ville dom inte riktigt så de fick se på barnprogrammen medan jag försökte få liv i mig själv ;-) Morgonen har i alla fall varit relativ lugn och mysig. Har till och med hunnit städa lite med lite hjälp från älsklingen, så nu är i alla fall köket rent och fint igen. Vi ska om en stund äta lite lunch eller ja om en timma ungefär och efter lunchen hade vi tänkt utnyttja det fina vädret genom att bege oss till folkparken för lite lek och bus :-)

 

Vad ska ni hitta på idag?


En fredag hos syster.







(klickbara bilder)

Ja, såhär har vår fredag sett ut. En ganska trevlig sådan, med god mat som syster lagade. Det tråkiga var att vi alla var ganska trötta. Men ja, vi lär ju ses fler gånger ;-)

Fredagens planer.

En tröttis vid middagsbordet.

 

Det blev ingen uppdatering igår kväll, men det beror på att vi la oss i soffan och slöglodde lite på tv. Karln pillade sådär skönt i mitt hår och vips så sov jag gott i hans famn ;-) Skönt att somna tidigt och idag känner jag mig inte alls sådär trött som jag gör de flesta morgonarna.

 

 

Pyjamas Izabella som gjorde oseriösa miner på varje bild jag tog igår :p

 

Idag börjar dagen med frukost när alla har vaknat. Sen ska vi åka och handla lite och efter att Jossan slutat jobbet ska vi följa med henne hem. Karlarna kommer förmodligen spela lite och vi "tanter" får roa oss med något annat skoj. Vet inte vad men det ger sig nog :-) Kanske hinner slinka in ett inlägg i mellan annars hörs vi ikväll när vi kommer hem!

 

Ha en underbar fredag gott folk!


En bok att rekomendera.

 

Jag måste bara rekomendera er att läsa boken till vänster på bilden! Jag läste lite i den förut, eller ja lite mer än 100 sidor i alla fall och det står så mycket intressant i den och svårt att lägga ifrån sig boken ;-) Det är även en massa bilder i boken och det gör det hela lite roligare att läsa. Den finns att köpa på akademibokhandeln för endast 149kr så länge det är rea. Ord pris är 249kr.

 

Har precis ätit middag, blev lite tidigare än vanligt då vi alla var hungriga, men nu är jag mätt som en gnu! Ska ta och leka en stund med barnen så får se vad de vill hitta på. En lugn aktivitet hade varit bra, men nja.. jag tror inte de vill ta det speciellt lugnt nu då de springer omkring här hemma ;-)


Onödigt.

Gammal bild.

 

Känner mig som en levande död. Jag somnade ganska tidigt ändå om man jämför med hur sent jag annars lägger mig, men ändå är jag så otroligt trött idag. Riktigt seg. Det ger sig kanske under dagen. Jag har suttit och pluggat lite sen jag lämnade barnen på dagis idag. Det går ju inget vidare när man är så trött som jag är just nu, men ska ta och skriva klart det sista och sen vila mig en stund innan det är dags att hämta hem mina bustroll.

 

I morgon är barnen lediga från dagis, de ska nämligen börja flytta över alla saker från deras avdelningar till den nybyggda delen. Den är klar nu och ska bli spännande att se hur det ser ut där på måndag när barnen ska till dagis igen. Det var så att de byggde till två avdelningar till och Izabellas och Alvars avdelningar kommer att flyttas dit och så ska de renovera deras gamla lokaler. Sammanlagt finns det fyra avdelningar på dagis men när allt är klart ska det alltså finnas sex stycken pga den stora efterfrågan om platser. Vi är glada som hade tur att vi fick plats på just deras dagis för det är ett av de bästa i stan, enligt mig och många andra dårå ;-) Det ligger bra till och tar inte alls många minuter att gå dit. En lagom promenad för barnen.

 

Jag vet inte riktigt hur jag kom in på detta, men nu är det bäst att jag sätter fart med det sista pluggandet för idag och sen ska jag baaaara slappa. Nej, det ska jag inte alls, men tills barnen kommer hem ska jag bara slappa för sen blir det en väldans massa bus och lek såklart :-)


Mitt i veckan mys!

 

Min älskling har gjort det lite mysigt här med tända ljus :-) Vi ser på det där nya programmet på 4.an.. Drömmen om Italien eller vad det heter och jisses, var har dom hittat de där människorna?! haha. Tycker synd om den där arkitekten som ska stå ut med dom :p Det är inget typiskt sånt program vi brukar se, men i brist på annat så.. Blir väl att spela en stund kanske innan läggdags, eller om vi ser en film. Sånt som märks. Hoppas ni får en trevlig kväll för det ska vi ha!


En dagens..

Mother and son

Fyyyyyy, så tröööött jag ääääär!

  • Dagens humör: Trött
  • Dagens frisyr: Platt
  • Dagens klädsel: Svart, svart, svart..och lite vitt ;-)
  • Dagens frukost: En macka och ett glas juice
  • Dagens lunch: Nada
  • Dagens middag: Ska göra fisk och potatis
  • Dagens sysslor: Dammsuga, laga mat, leka och busa!
Hade inget vettigt att skriva just nu, så fick bli en "dagens" i stället ;-)
Vad har ni pysslat med en dag som denna?

Glada barn och mer pyssel.

Barnen redo för dagis.

 

Det är ungefär 1½ timma kvar tills de börjar, men vår morgon började tidigt. Vi har hunnit med frukost och lekt en stund. Jag ska ta och fixa ordning mig själv också innan det är dags att gå. Alvar blev så glad för sin nya tröja och ska visa draken hela tiden ;-) Izabella blir alltid lika glad oavsett vad hon får och jag blir lika glad varje gång över att se hur glada dom blir :-) Mycket "glad" blev det hehe.

 

 

Pysslade lite till igår.

 


"Dagens outfit"

Först vill jag bara säga GRATTIS Jossan på din 21-årsdag!

 

 

Sa ju att jag skulle lägga in en "dagens outfit" men har ingen bra spegel och inte så lätt att ta kort på sig själv, så det fick bli två bilder, en på överkroppen minus huvudet och en på benen :p


En shoppingtur



(Klickbara bilder)

På min två timmars långa håltimma så mötte jag upp karln för en liten shoppingrunda och detta fick följa med oss hem.
  • Bild 1: Två böcker till mig, har alltid varit fascinerad av WWII så dessa böcker fann jag väldigt intressanta så ikväll blir det läsning för min del ;-)
  • Bild 2: Kläder till Izabella.
  • Bild 3: Kläder till Alvar, skärpet var på rea och kostade endast 20kr! Billigt och bra, sånt gillas!
  • Bild 4: Ett nytt spel, så ja.. jag och karln lär väl spela lite när barnen somnat sen ;-)
  • Bild 5: Ett nytt skärp till karln
  • Bild 6: Nya glas, har diskat sönder alltför många glas :O så det behövdes!
Nu: Hämta barnen på dagis.

Tjingeling!

Redo för dagen.

 

Haha, jag skulle ta en "dagens outfit" bild men guess what.. det blev bara en halvkroppsbild och jag upptäckte att spegeln var en aning smutsig så naaaeee, det får vänta. Kanske blir en senare när jag kommer hem igen och har gjort rent spegeln ;-) Eller så kanske karln kan ta en bild.. Aja, det löser sig men jag håller med er.. det är tråkigt att bara se bilder på mitt vackra face hela tiden ;-)

Hoppas ni får en grejt dag!

Nu är jag allt lite trötter..

Bombnedslag!

 

*Gäsp* Borde nog sova. Ska nog gå och lägga mig alldeles strax, men fastnade här. Letar efter någon bra film men känns som man sett det mesta faktiskt. Jag saknar en bra krigsfilm, liknande We were soldiers och Saving private Ryan. Det är nog två av de bästa krigsfilmerna som har gjorts hittills. Men nog om film nu.

 

Jossan, vad tyckte du om presenten du fick av Izabella förut? Ni förstår, Izabella gjorde ett fint "pärlplattshjärta" som hon slog in som present till Jossan och gav henne det förut när hon var där. Sött eller hur? Tyvärr fick jag ingen bild på hjärtat, men försöker få min syster att lägga ut en bild på den, men hon är för lat för det *höhö*

 

Nåja, nu ska jag krypa ner i sängen innan jag gäspar sönder mig helt här. Hoppas ni får sova gott i natt! :-)

 


Vad blir det för middag?

Buskillen!

 

Mamma var här för en stund sen och hämtade Izabella. De ska åka till Jossan sen och jag hoppas de tar med lite tårta hem till oss sen hehe. Nädå ingen fara på taket. Vi har haft ett par vänner på besök och fikat lite, åt resterna av tårtan eller dom gjorde jag åt bara en kaka, orkade inte med tårta just då. Ska strax fixa middag men vet inte vad. La fram köttfärs för jag tänkte göra köttfärssås först, men nu är jag inte alls sugen på det haha. Så det kan bli. Är mega sugen på tacos faktiskt, var länge sen vi åt det så kanske ska göra det i stället? Får se om karln är lika sugen på det som jag ;-)

 

Vad ska ni äta till middag idag?


Pyssel med pärlor.

 

Igår kväll pysslade vi med pärlplattor och på bilden ser ni några av våra konstverk vi gjorde ;-) Det är så kul att sitta och pyssla med pärlor, så det gör vi om fler gånger, garanterat.

 

Idag ska Izabella på kalas hos min syster. Hon åker dit med min mamma och hennes man + hans barn. Blir fullt i bilen annars hade vi följt med allihopa, men träffar ju syster ganska ofta och hon fyller inte år förrän i morgon egentligen. Så kanske tar vi bussen dit då om vi orkar ;-) Nu ska jag fixa och dona lite här hemma, det behövs om jag säger så. Uscha, men lika bra att hålla igång så man inte blir alltför slö :-)

 

Har ni haft en bra dag?


RSS 2.0