No life..

Först och främst, ni är väldigt dåliga på att lämna kommentarer! Hmpf.. ;-)

Hemma igen efter en dag på praktiken. Jobbar dag i morgon med, men sen är jag ledig på torsdag. Ska bli väldigt skönt. Inte så kul att gå upp klockan 5 på morgonen. I morse blev dessutom spårvagnarna strömlösa så fick stå och vänta i en timma innan jag kom iväg igen. Tur att man kunde gå in och värma sig nere vid resecentrum, annars hade jag nog frusit ihjäl!

Skönt att vara hemma igen faktiskt. Ska om en stund börja med middagen och sen umgås lite med familjen innan det är dags att sova igen. Usch.. no life liksom! Aja, snart är det över. Alltså, jag skulle självklart jobba på ett äldreboende om jag inte fick något annat jobb, så illa är det inte. Det är bara jag som är trött på precis allt och är väldigt negativ, fast jag borde vara positiv.

Nej, nu har jag inte tid med datorn längre. Hoppas ni haft en bra dag :-)

Shit

The naked truth.

 

När ni läser detta inlägg så är jag på praktiken. Men nu när jag skriver det är klockan bara 10. Känner mig aningens stressad. Börjar praktiken 13 och barnen ska lämnas på dagis 12. Innan dess måste jag hinna duscha och fixa ordning mig samt göra lunch till mig och barnen. Hujeda mig hur ska jag hinna? Borde kanske inte sitta här och låta tiden rinna iväg, men jag har noll lust att göra någonting, speciellt inte att gå till praktiken. Personalen och de boende är jättetrevliga, inget fel på dom...men...det är ju inget jag vill jobba med och trivs inte med själva arbetet. Två veckor kvar, det borde jag väl kunna stå ut med. Slutar 21.30 idag så är väl inte hemma förrän efter 22. Se nu till att kommentera en massa så jag blir lite glad när jag kommer hem ;-)


Pepparkakor.

Igår bakade vi pepparkakor.

 

Igår efter att ha varit ute och lekt i snön så gick vi hem och värmde oss en stund, plockade och fixade lite här hemma för att sedan baka pepparkakor. Barnen tyckte det var riktigt roligt att baka och många pepparkakor blev det :-)


Vinter.

Såhär såg det ut igår när vi var ute.


Ute i snökaoset.


Veckans middagar.


En trevlig kväll!

Haha, vilket snyggo ;-)

 

Jag hade väldigt trevligt igår faktiskt. Dock blev det en eller två groggar för mycket ;-) Träffade min syster och hennes kompisar på Babel och sedan drog vi vidare till Harrys. Blev lite besviken över att det var ganska tråkigt på Harrys igår, men hade ju trevligt sällskap så en hel del dansande och goda drinkar blev det :-)

 

Jag ramlade när vi skulle gå hem sen och min karl kom och mötte mig på vägen. Andreas var hemma hos barnen under tiden så ni inte tror att de var helt ensamma ;-) Jag hade tydligen skickat några helt oläsbara sms till min älskling igår kväll och när han visade mig dom idag så fick jag mig ett gott skratt haha, minns inte ens vad det var jag ville i sms.en.

 

Mår förvånandsvärt bra idag, inte alls så trött som jag trodde jag skulle vara. Inte ett dugg bakis heller. En mycket trevlig kväll som jag hoppas blir av snart igen :-)


Children´s outfit for the day


Det blir fest..

Mor och dotter, ser ni likheten? ;-)

 

Oj oj oj.. idag har vi shoppat loss en väldans massa. Mest julklappar dock. Men är väldigt nöjd med alla inköp. Lite trött nu efter att ha vandrat omkring i affärer i ca tre timmar. Smällar man får ta såhär framåt jul hehe.

 

 

Ikväll blir det party. Ska ut med min kära syster yster och ett par vänner. Ska bli roligt. Länge sen jag var ute med syster nu ;-) Hon ska först på middag med vikarierna från hennes jobb och sen ska vi träffas vid 21 tiden och så får vi se var det bär av. Ska bli riktigt roligt faktiskt :-)

 

Nu ska jag äta och sen ta en dusch och fixa ordning mig lite inför kvällen. Karln är hemma med barnen och förmodligen kommer en vän över och gör honom sällskap :-)


4.e veckan.

Ja, hur går det med min viktminskning? Denna vecka visade vågen minus 0,3kg men däremot hade jag krympt hela tre centimeter i midjan. Totalt: -4,7kg och 6cm i midjan.

Jag trodde dock att jag skulle ha gått ner mer, men ja... motion..borde röra på mig mer, men hur finner man tid, ork och lust?

Idag blir motionen en shoppingrunda, gå i affärer är väl aldrig fel? hehe. Nej, jag fortstätter att kämpa med vikten, äta nyttigt och förhoppningsvis börja röra på mig mer. Ska försöka få med mig syster till gymmet också, jag vill inte gå själv så lär väl aldrig komma iväg annars :/

Första delmålet är minus 10kg innan älsklingen fyller år (28 februari) undrar om jag klarar det? Det borde jag väl göra om jag kan hålla mig i från allt gott under julen hehe ;-)

Lördag.

Jaha då var det lördag ja. Alvar ska till min mamma vid 11-tiden, de ska åka och hälsa på min mormor och den här gången kände jag att det var Alvars tur att få följa med. Vi skulle egentligen ha åkt till stockholm, men så blir det inte, utan vi ska ta en liten shoppingrunda på stan i stället. Izabella kommer vara med oss. Tror hon tycker om att få både mammas och pappas uppmärksamhet alldeles för sig själv och slippa dela den med lillebror ;-)

Ska även försöka fixa ordning lite här hemma och få upp lite julpynt. Har inte börjat än, medan andra i husen runt omkring har haft sina adventstjärnor uppe i fönstrena i en veckas tid :s

Om jag mår bättre? Nja, inte direkt, men ska försöka att vara lite mer positiv nu och se framåt. Är fortfarande depp, men ja.. dagarna rullar ju på ändå så varför inte försöka göra något bra av dom?

Snackade lite med Chris igår på msn. Han är för rolig och får mig alltid att skratta.. speciellt när han försöker skriva på svenska och inte en bokstav blir rätt haha. Inte så lätt alla gånger.

Nej, nu ska vi fixa frukost och göra ordning oss lite för dagen. Vad ska ni göra idag? Hoppas ni får en bra dag!

Children´s outfit for the day


It´s all coming back to me now..

Hennes röst är helt amazing!


Jag älskar er <3

Jag älskar er mina fina små busungar, även om ni ibland kör slut på morsan ;-)


En favorit.

 

Denna låt är en av mina favoriter, den brukar min älskling sjunga för mig :-)


Poison


Depp.

Ni har nog märkt att jag inte är så aktiv på bloggen. Jag önskar att jag orkade, men det gör jag inte. Jag har hamnat i en depression och känner mig trött och orkeslös hela tiden. Jag gör allt för att orka med hela dagarna, ta hand om barnen och hemmet, men för tillfället känns det som att jag vill ge upp. Jag orkar helt enkelt inte mer. Nej, jag skriver inte detta för att ni ska tycka synd om mig, utan för att ni ska få en förklaring till varför jag inte är lika aktiv på bloggen längre. Det är en period som går över. Jag får såna här perioder i mellanåt och jag vet att det går över. Jag försöker se positivt på saker och ting, inte alltid så lätt.

Har även kollat upp olika terapeuter, men det är så sablans dyrt att gå till en sån och prata. Den billigaste tog 500kr per gång och nej, jag är inte rik, bara en fattig student. Tur jag har mamma som orkar lyssna och som jag kan prata med om precis vad som helst, hon finns där och stöttar mig :-)

Sen finns ju alltid min sambo, men ibland måste man få prata av sig med någon annan. Jag vet inte exakt varför jag är deppig. Kan man tänka utan att veta vad man tänker på? Om inte, så kan man det nu.. jag tänker för mycket, men vet inte på vad. Visst låter det konstigt, men jag vet inte hur jag annars ska förklara.

Hoppas ni har det bra trots snö, kyla och mörker.

Shopping och annat tjafs.

Idag blev vi ägare till Kniect + spel. Karln kunde inte låta bli ;-) Så efter middagen lär han och barnen roa sig med det.

 

Barnen fick nya vantar också, då deras alltid lyckas försvinna på dagis. Jag blir snart tokigt på det. Bara den här veckan har det försvunnit två par av Alvar och en av Izabellas vantar på dagis.

 

Shoppade även lite småsaker till deras julkalender så dom ska jag slå in sen och sätta dit. Har lite kvar att fixa till den men det är ju några dagar kvar så det borde jag väl hinna. Hämtade ut min ring också som jag behövde ändra storlek i och så köpte jag en liten julklapp till Dante också. På lördag ska vi ta stora julklapps-shoppingen då Alvar kommer vara med min mamma under dagen, Izabella skulle ha varit med min pappa då, men nu var han tvungen att jobba så vi får väl se hur vi gör då.

 

Izabella har även fått en inbjudan till kalas så vi ska fixa en present också. En massa shopping med andra ord. Men ja, ska bli skönt att vara klar i god tid med allt och slippa stressa i sista minuten som halva Sveriges befolkning verkar göra ;-)


Izabella snackar!

 

Pappa: Vad fick ni för mat på dagis idag?

Izabella: Ris och...

Pappa: Sköldpaddssoppa?

Izabella: Neeejee, du är tokig.. som starwars


Svar på frågestunden.

1.Vilken är din favoritårstid

Jag gillar alla årstider mer eller mindre, men favoritårstiden är nog sommaren J


2. Vad läst du till under gymnasietiden?

ag gick barn&fritid på gymnasiet, vilket jag ångrar lite nu.


3. Skulle du ställa dig mitt i stan i endast underkläder och spela gitarr i två timmar för en miljon? haha (knäpp fråga jag vet, men kan ju inte bara ställa sånnadär lätta frågor! XD

Hahaha, vilken fråga.. hm.. jag vet faktiskt inte.. en miljon skulle ju sitta fint så jag skulle nog göra det ;-)


4. Hur många timmar sitter du framför datorn varje dag ungefär?

Det är faktiskt inte så många, oftast sitter jag bara 5-15 min per gång men det blir väl max två timmar om dagen skulle jag tro.


5. Hur kom ditt intresse bloggdesign

Ärligt talat så är jag inte sååå intresserad av det, men pysslar lite med det så bloggen blir lite mer personlig J


6. Hur kunnig är du i just design

Är inte alls så kunnig utan är självlärd ;-)


Tisdag.

Jag vet fortfarande inte varför jag är så trött hela tiden. Järnbrist?, att det blir mörkt fort?, maten? Nej, jag vet inte och de på VC kunde inte göra mig klokare i den frågan. Enligt dom är jag frisk som en nötkärna, men jag känner mig inte bra. Jag har ont i kroppen och trött som tusan hela tiden. Bläää på det.

 

Idag ska vi ner till stan och fika med några vänner, ska bli trevligt att komma ut lite ;-) Kanske får jag mer energi då också.. kan ju alltid hoppas på det! :-)

 

Vad har ni för planer för dagen då?


Älskade busungar!


BVC besök.

 

Jag är så fruktansvärt trött hela tiden. Spelar liksom ingen roll hur mycket eller hur lite jag sover, är lika trött för det. I natt fick jag sova heeela natten utan att bli störd, gick upp vid 06.30 och orkade knappt hålla ögonen öppna, la mig en timma senare och sov i ytterligare tre timmar! Är lika trött för det?! Kan nämnas att jag la mig vid 23 igår kväll och somnade bums. What´s wrong with me?!

 

Bvc idag med barnen, allt gick toppen bra och Izabella både ser och hör bra, även om man inte kan tro det ibland ;-) Skämt å sido.. Alvars tal var inget att oroa sig över tyckte han på Bvc, utan han pratar bra för sin ålder även om han inte riktigt pratar rent.

 

Ja, det var väl det jag hade på hjärtat just nu. Väntar på att middagen ska bli klar, är hungrig som tusan, så det ska bli gott. Glöm inte att ställa en fråga om ni har något ni undrar över :-) Svarar på frågorna i morgon eftermiddag!


En update om vad som skett och sker.

Jag ska egentligen vara på praktiken nu, men igår efter två timmar så skickade de hem mig igen då jag mådde illa och svettades. Kändes hel skumt så de sa åt mig att stanna hemma till torsdag. Mår lite bättre nu. Känner mig fortfarande "skum" i kroppen, svårt att sätta fingret på exakt vad det är. Gårdagen bjöd alltså på en väldans massa vila, men ändå känner jag mig helt slut.

I lördags var det dags för veckans vägning och resultatet överraskade mig glatt. Hade gått ner 1,7kg :-) Totalt: 4,4kg det går sakta men säkert åt rätt håll och då har jag faktiskt inte kommit igång med träningen än eftersom jag är alldeles för trött efter praktiken. Många promenader har det heller inte blivit då det är så nedrans kallt ute + att jag som sagt känner mig trött för jämnan. Jag vet ju att om jag bara får arslet ur vagnen så kommer det kännas mycket bättre! Det kommer, det kommer... och ja, jag får skämmas nu!

Jaha, vad har hänt mer? Jo, varit på praktiken som sagt, snackat lite med Chris och grabbarna från England. De ger mig alltid ett gott skratt och mycket beröm för min engelska hehe. Chris har nu lärt sig räkna till 20 på svenska också och en del andra ord, riktigt duktig måste jag säga ;-)

Idag då, ja idag är barnen på dagis en sväng, men ska hämta dom vid 13 för sen bär det av till BVC med barnen. Ska kolla synen på Izabella igen då hon inte riktigt ville vara med på det sist och så ska vi kolla Alvars tal, men jag tycker det har blivit mycket bättre nu och man förstår nästan allt han säger, så det ska nog inte vara några problem :-)

Hoppas ni alla får en bra dag!

Veckans planer (v.47)

Måndag: APU 06.45-14.30, Barnen till BVC
Tisdag: Ledig, Alvar leksaksvisardag på dagis
Onsdag: Ledig
Torsdag: APU 14-21.30
Fredag: APU 06.45-14.30
Lördag: Ledig, ev till stockholm
Söndag: Ledig

Har ni några planer för veckan?

Vi tar en frågestund.

Usch, jag vet att bloggen har fått lida väldigt mycket. Men idag har jag dårå haft praktik och kom hem vid 21.30 är helt slut och ska upp klockan fem igen så det är väl bäst att jag går och lägger mig snart. Praktiken går bra och det var väldigt lugnt idag måste jag säga.

Nej, vet ni hur vi gör. Jag kör en liten frågestund så får ni fråga vad ni vill fram till måndag eftermiddag!

Är ledig tisdag och onsdag så då får väl bloggen lite liv i sig igen :-)

FRÅGA PÅ NU!

En tidig julklapp + mini shopping.

Denna köpte jag till Alvar idag.

 

Jag var nere på stan en sväng och träffade syster yster. Vi skulle gå och hämta ut mammas och Jens julklapp som de skulle få i förskott. När vi var klara med det gick vi in på HM för att Jossan skulle köpa något till Dante där. Då hittade jag denna fina tröja (se bild) till Alvar, kunde helt enkelt inte låta bli hehe.

 

Sen gick vi då hem till mamma och hon fick deras tidiga julklapp då Jens inte var hemma. Julklappen bestod av två biljetter till julkonserten med Sanna Nilsen, Sonja Aldén, Shirley Clamp och några till. Hon blev jätteglad! Konserten är 4.e december därav fick de biljetterna redan idag så de hinner planera in den :-)


Gammal musik.

U2 - One
Maloon - R.I.P 99
Timbaland - Apologize
Ugly kid Joe - Cats in the cradle

Children´s outfit for the day


Tågbanan, en favorit.

 

Medan pappsen och Izabella var iväg igår, byggde jag och Alvar en tågbana som han sedan lekte med i någon timme. Han gillar verkligen tågbanan, så den kan han sysselsätta sig med hur länge som helst. Vi hade en ganska lugn dag igår medan de andra var borta.

 

På kvällen kom de hem igen och då var det dags för Izabella att gå och lägga sig direkt. Alvar sov redan och Izabella somnade på två sekunder. Tröttisen. Jag kikade lite på lyxfällan, blir chockad  av hur människor tänker alltså. Som igår, hur i helsike kan man låna en massa pengar och åka på dyra resor när man inte har råd med det? Nej, tänk efter lite före så blir det bättre ;-)

 

Idag skulle jag ha träffat en vän för en fika, men så blir det inte. Jag ska träffa min syster och fixa en sak och sen ska vi hem till mamma en liten stund. Vad det är vi ska fixa skriver jag om senare, ifall det är så att min mamma läser bloggen ;-) En suprise med andra ord.

 

Vad ska ni hitta på denna fredag?


Julkalender.

Min gamla julkalender.

 

I år ska barnen få min gamla julkalender som min mamma har gjort alldeles själv. Visst är den söt? Jag tycker det är roligare med en sådan där man själv får göra små paket och hänga dit som barnen sen får öppna. Blir mer personligt så. Vad får era barn för julkalendrar? Nu måste jag dock komma på 48 bra små saker som de kan få i paketen. Vill ju inte att de bara ska få godis. Har ni några tips?


Children´s outfit for the day


Jobbiga nätter.

Idag och i morgon är jag ledig och det är otroligt skönt ska jag tala om för er. Det har inte blivit något bloggande på hela dagen igår och det beror på att jag i tisdags inte var hemma förrän strax efter 22 och när jag hade fixat och gjort mig klar för sängen var klockan 23.00 så då var det bara att sova direkt, dock blev jag väckt av barnen ett par gånger under natten och sedan upp klockan fem igen för att vara på praktiken 06.45 slutade 15.30 igår och var helt död när jag kom hem. Somnade en timma men var lika trött för det.

Praktiken har dock gått bra, det har varit två lugna dagar och om jag fick bestämma hade jag hellre jobbat kväll varje gång, så mycket skönare det är då.

Natten till idag har dock varit väldigt jobbig då Alvar har legat bredvid mig och bökat omkring, sparkat mig i ryggen ett antal gånger så jag har ont som fan i den nu. Gick in med Alvar till hans egen säng men han kom tillbaka lika fort igen. Vet inte vad man ska göra åt det? Störande att jämt vara trött och aldrig få sova ut.

Idag är barnen lediga från dagis också, vet inte riktigt vad vi ska hitta på. Karln och Izabella ska en sväng till Linköping sen och fixa någonting, vad det nu var och i eftermiddag ska jag tvätta, men annars har vi inga planer för dagen.

Vad ska ni hitta på idag?

HAHAHA


The shadow of me

Haha vilket litet huvud jag har på bilden ;-) It´s the shadow of me..

Jaha, nu har jag varit på praktiken ett par timmar. Vet inte hur det har gått då jag skriver detta inlägg innan jag ens har börjat ;-)

What have you been up to today? Vet ni, den engelska vi lär oss i skolan är ju bara sån där fin engelska, finns knappt någon som pratar så längre. Språk förändras hela tiden och det borde även "skolengelskan" också göra. Men nooo, they are still in the middle age ;-)

Children´s outfit for the day


A new day.

Jag är trött. Inget ovanligt iofs, men piggnar väl till innan det är dags att åka till praktiken. Jag hioppas det i alla fall. Det blir att jag åker dit idag och sen får vi se hur mycket jag orkar, ska i alla fall prata med min handledare om hur jag mår osv. Vill som sagt inte missa alltför många timmar så jag måste göra om den. Praktiken alltså.

Jag måste fundera ut vad jag ska äta till lunch innan jag drar också. När jag jobbar kväll på praktiken gör jag tvärtom, lagad mat till lunch och så dietdrink till middag. Kanske inte jättebra att ändra så, men tycker det är mycket smidigare att bara ha med sig en dietdrink och frukt till praktiken ;-)

Nej, ska nog försöka sova någon timme till faktiskt så jag inte somnar på praktiken sen. Ska fixa några inlägg som publiceras under tiden jag är iväg också, så det inte blir alltför tomt på bloggen.

What to do?

Jag känner mig lite kluven, jag får inte missa mer av praktiken, risken finns att jag måste göra om den då och det vill jag inte, men samtidigt har jag just nu så jäkla ont så att jag bara vill gräva ner mig djupt i nåt hål där ingen kan hitta mig...typ. Vad gör man? Hur skulle ni ha gjort? Börjar visserligen 14 i morgon och det kan ju ha blivit bättre tills dess eller hur? Blää..

Hämtade barnen på dagis förut och Izabella blev arg som ett bi, hon ville inte alls gå hem, men efter mycket om och men så var vi hemma och efter en stund kom hon och gav mig en kram och sa att jag var fin i håret ;-) Min älskade lilla stumpa!

Det har faktiskt inte hänt alltför mycket idag måste jag säga. En ganska vanlig (läs trist) måndag. Ska ta och göra barnen klara för natten nu, natta dom och sen bara vara. Inte göra ett *piip* dugg! Yes, så får det bli!

Children´s outfit for the day


Veckans planer. (V.46)

  • Måndag - Ledig, ringa vårdcentralen, vila
  • Tisdag - APU (praktik) 14-21.30
  • Onsdag - APU 06.45-14.30
  • Torsdag - Ledig, tvätta, städa
  • Fredag - Ledig, ev fika med en vän
  • Lördag - APU 13-21.30
  • Söndag - APU 06.45-14.30

God morgon!

 

Igår kom min mamma, syster och lilla Dante på besök. Vi fikade och snackade lite skit. Alltid trevligt med besök. Tyvärr vågade jag inte gosa med Dante då jag inte är helt frisk än, så lika bra att låta bli.

 

Jag ska ringa vårdcentralen nu och se om det är bihålsinflammation jag har. Det gör förbannat ont som sagt och min mamma sa åt mig att gå dit idag, så lika bra att lyssna på mammsen ;-)


Veckans middagar.


Everything and Nothing.

Jag har förbannatjäklaont i vänster sida av ansiktet. Bihålsinflammation? I don´t know, men ont gör det! Inga värktabletter hjälper heller. Det började igår kväll! Är det inte det ena så är det, det andra.. right?

Nåja, ska inte gnälla över lite smärta. Har städat och fixat här hemma. Håller även på att tvätta en jättemegastor hög med tvätt. Var kom den ifrån? Det kan man undra sa flundra. Yes.. min mami kommer på en liten visit idag också, vet dock inte när men hon skulle ringa sen så vi får se.

Farsdag i know, men alltså hey.. han har fått en teckning av sin son, det räcker väl? eller? Nej, men de kom hem till ett städat hem, vad mer kan han begära? Han är ju inte min pappa liksom hehe. Seriöst talat så ska jag och barnen laga en god middag åt honom. Brukar inte fira farsdag på något särskilt sätt, gör ni? Min egen pappa får nöja sig med ett trevligt telefonsamtal ifrån mig då han är ute och far någonstans. Den gubben är typ aldrig hemma.. hm..

Jaha, nähe.. ska väl inte sitta här och dega mer, ner och hänga upp tvätt och slänga på nya maskiner. Skooojsig söndag med andra ord ;-)

Izabella snackar!

Izabella: Jag blir arg när jag är ledsen och det var min tur att följa med pappa så nu är jag ledsen!

Izabella: När kommer mormor?
Jag: Jag vet inte
Izabella: Men vad är klockan nu då?
Jag: Snart halv två
Izabella: Halv två?! Mormor är lat!

Izabella:
Mamma, jag kan engelska!
Jag: Jaså? Vad duktig du är, får jag höra då?
Izabella: One, two, four, five, eight, seven...

Izabella: Jag kan sjunga på engelska också!
(hon börjar sjunga något helt obegripligt)

Me and my doughter


Min söta dotter!

Izabella ville ha lite ögonskugga och läppglans, visst blev hon söt? :-)


Andra veckan.

Idag var det dags att väga sig igen, det har nu gått två veckor sedan jag började min nya diet. Förra veckan hade jag gått ner 0,5kg och denna vecka har jag gått ner 1,2kg. Jag är väldigt nöjd med resultatet då jag inte har rört på mig för mycket. Har ju mest legat hemma och varit sjuk. Men nästa vecka ska jag ta tag i träning och promenader då jag mår mycket bättre nu!

Lördag.

Jag vill börja med att tacka för alla fina kommentarer jag har fått. Tyvärr har bloggen fått lida då jag inte mått så bra. Nu har jag i alla fall sovit bort det värsta, har fortfarande en jobbig hosta men det är allt. Så ja, idag mår jag bättre och ska försöka uppdatera bloggen mera.

Igår eftermiddag åkte karln och Alvar till Johan med familj, de blir kvar där tills i morgon. Izabella var jättesnäll hela kvällen igår och tog hand om sin mamma :-) Vi låg i soffan en stund och myste till barnprogrammen och sen somnade hon gott.

Det är väldigt trist väder ute, regn och rusk så vi håller oss hemma idag. Blir en sväng till affären bara, men inte mer än så. Blir att pyssla med något och sen får vi se vad vi hittar på.

Hoppas ni får en bra lördag!

Sjuk!

Jag gick aldrig till praktiken igår, för jag är sjuk. Det visade sig på eftermiddagen att jag hade feber. Inte konstigt att jag frös kanske? Är fortfarande sjuk och har sovit större delen av dagen igår och idag, vaknade för ungefär en timma sen. Känner mig helt slut och funderar på att lägga mig igen. Är ledig fram till tisdag nu, så jag hoppas jag blir frisk tills dess, vill inte missa mer av praktiken nu!

Hoppas ni mår bra och får en bra fredag!

Peace!


Pepparkakor och julsnack.

 

Idag efter att vi ätit lite lunch, fick barnen äta årets första pepparkakor! De skulle kunna äta upp hela burken själva om de fick ;-) Men det får de ju inte sörrö.

 

Vi har bestämt att den 1.a advent så ska vi baka pepparkakor och pyssla lite. Blir roligt för barnen, ska försöka mig på att göra smällkarameller med dom, men vet inte om jag kommer ihåg hur man gör haha. Ska införskaffa lite pysselsaker. Brukar ni julpyssla? Jag tycker det är mysigt att pyssla med barnen, speciellt vid juletider då jag tycker om julen, har alltid gjort och kommer nog alltid att göra. Inte själva stressen som är runt jul, men allt det andra gillar jag :-) Gillar ni julen?

 

Känns dock lite tidigt än att skriva om julen och så.. men ja, i stan har de ju redan julpyntat i vissa butiker så, så tidigt ute är jag väl inte hehe.


Children`s outfit for the day

 


Så jävla trött!

Jag hade tänkt ta en liten sovmorgon, men det var ju bara att glömma. Barnen vaknade tidigt och jag väckte karln, sa att han får gå upp med barnen idag. Han gick upp, men la sig i soffan och somnade om! Så det var ju bara att kliva upp i alla fall! Jävla skit.. Jag som ska jobba mellan 13-21.30 kommer vara helt död sen. Det tar mer än vad man tror att jobba med äldre. Igår fick jag sitta ner en halvtimme på hela dagen och det var under lunchen. Men nej., jag behöver nog ingen vila jag kan ju sova när jag är död sen. Ja, jag är smått irriterad faktikst!

Praktiken.

God kväll kära vänner!

Blev inga bilder idag, tråkigt nog men sant. Gick som sagt upp klockan fem i morse för att hinna i tid till praktiken, ändå kom jag ett par minuter sent pga att bussen var försenad. Ingen skada skedd dock. Dagen rullade på och jag fick vara med om att ta hand om de gamla. Jag vet att det inte är detta jag vill jobba med sen, då jag tycker det är lite äckligt plus att jag har fotfobi. Jag skulle hjälpa en gubbe att ta på honom strumporna och jag höll allvarligt talat på att kräkas. Riktigt äckligt med fötter! Praktiken ingår dock i en kurs vi har i skolan och vill jag bli godkänd i den så är det bara att stå ut dessa veckor. Men allt är inte äckligt på praktiken, hade faktiskt en bra dag med de snälla små tanterna och farbröderna.

Är dock väldigt trött nu, så ja.. det blir nog inte roligare än såhär. Hoppas ni får en bra kväll!

Call of Duty - Black Ops.

Igår släpptes Call of Duty - Black ops. En stor händelse inom spelvärlden. Alla har pratat om spelet hur länge som helst och eftersom vi hade förhandsbokat spelet så damp det ner i brevlådan igår. Självklart var jag tvungen att spela lite efter att barnen hade somnat. Det blev lite av en wow upplevelse. Spelet är helt klart värt pengarna (599kr, webbpris på game, 699 i butik) Det var inte sådär lätt som många spel kan vara och det är långa uppdrag. Det går även att spela live och så finns det nya zombiebanor. Så nästan alla i min friendlist på xboxlive spelade Black Ops igår. Brukar ni spela xbox så ska ni helt klart testa detta spel, ni kommer inte bli besvikna!

Kallt och mörkt.

Jag gick upp klockan fem i morse, kände mig mer död än levande. Kallt, mörkt och väldigt trist. Förkylningen vill inte ge med sig och till råga på allt har jag fått ont i öronen. Jag vill helst inte sjukskriva mig första veckan på praktiken, så när ni läser detta är jag redan där. Får se vad min handledare säger angående mitt tillstånd, men ska försöka stå ut hela dagen. Slutar 14.30 och då blir det hem till mina underbara älsklingar. Pussas, kramas och mysa. Ska försöka vila lite också. Tur man börjar 13 på torsdag så jag kan ta en liten sovmorgon :-) Hoppas ni alla mår bra och får en bra dag! Jag skriver mer när jag kommer hem sen.

About my man..

du är tillsammans med? -  Lucifer Marko H...
hur gammal är han/hon? - 29
när fyller han/hon? -  28.e februari
vart bor han/hon? - Norrköping
har han/hon piercat sig någon gång? - Ja
har han/hon druckit någon gång? - Ja
har han/hon rökt? - Ja
vad har han/hon för färg på rummet? - Vitt
vad skulle han/hon göra om han/hon vann en miljon? - Han skulle köpa sig en nice motorcykel och sedan ge sig ut på äventyr
har han/hon någon fobi? - Nej
är han/hon beroende av något då? - Kaffe, cigg, snus, mig ;-)

är han/hon envis? - Oh, satan! Envisare än en åsna!
vad gör han/hon på helgerna? - Är med mig och barnen, träffar vänner och drar på en och annan fest.
beskriv honom/henne med två ord? - Helt underbar!

skulle han/hon bli en bra pappa/mamma? - Helt klart att han är en bra pappa!
varför blev du tillsammans med honom/henne? - För att jag älskade honom redan då! ;-)
föll du för honom/henne direkt? - Jajamen, föll platt som en pannkaka för honom, men det dröjde 2år innan vi blev tillsammans!
du har slagit honom/henne? - Jo, fast på skoj dårå.
du har roligt med honom/henne? - Jajamen!
du skulle kunna bo med honom/henne? - Det gör jag redan :-)
du vet någonting om honom/henne? - Säg något jag inte vet ;-)
säg ett ord du känner för honom/henne? - Kärlek!
vad är det finaste han/hon sagt till dig? - "Jag älskar dig!"
vad gillar du mest med hans/hennes utseende? - Hans ögon, tatueringarna, magen, händerna.. allt.. utom fötterna haha
får du fjärilar i magen när du ser honom/henne? - Absolut!

om er:
hur träffades ni första gången? - Jag var 14 år och väldigt full, så han tog hand om mig ;-)
när blev ni tillsammans? - 21.e februari 2002
hur länge har ni då varit tillsammans? - Snart 9år

kände ni varandra innan ni blev tillsammans? - Yes

vad för slags filmer ser ni på tillsammans? - Alla möjliga, mest krigs- och actionfilmer.

har ni sovit över hos varandra? - Ehh nej?! haha klart vi har!

har ni bråkat någongång? - Yes box

vem håller fjärrkontrollen? - Mest jag ;-)
vad har ni gemensamt? - Mycket! Vänner, musik, film, spel, barnen mm
har ni samma åsikter om saker? - Inte alltid.

hur länge har ni varit ifrån varandra som längst? 6 månader.
hur länge kommer ni vara tillsammans? - Tills döden skiljer oss åt.

Children's outfit for the day


Kall morgon.

En väldigt kall morgon.


God Natt!

En förkyld och sliten mami.

 

Nej gott folk, nu ska jag krypa ner i min varma gosiga säng och hoppas på att få några fler timmars sömn inatt. God Natt, hoppas ni alla får sova gott!


Pärlplattor.

När man inte mår bra så orkar man inte med så mycket livliga aktiviteter så jag och Izabella har suttit och pysslat med pärlplattor idag igen. Alvar och karln har byggt med tågbanan och lekt med bilar. Nu ska vi äta middag, på återséende :-)


Förkyld.

Jag känner mig helt färdig, slut, kaputt. Just nu lever jag på halstabletter, nässpray och hostmedicin. Natten bjöd på väldigt få timmars sömn pga hosta och täppt näsa. Lyckades ta mig till praktiken som började idag. Skulle vara där 9.30 och som tur va så var det bara information och rundvisning så efter en halvtimme fick jag gå hem igen. Har ett ganska bra schema de här veckorna jag har praktik och i morgon är jag ledig. På onsdag blir det ganska jobbigt dock, börjar 06.45 vilket betyder att jag måste gå upp redan vid 05 för att hinna i tid. Så jag kommer gå 06.45-14.30 eller 13-21.30 fast har ganska många dagar ledigt under dessa fem veckor.

Nu ska jag dock ta och vila upp mig så jag är pigg och kry på onsdag när det är dags igen.

Inget kul att vara förkyld nu! Jag som hade tänkt ta mig till badhuset och skaffa träningskort. Simma och träna i veckan, men det får vänta tills jag är helt frisk igen. Får nöja mig med promenader så länge.

Veckans middagar.


I know..


Igår hade vi en lugn lördag. Jag och Alvar tog en tripp ner till stan och inhandlade lite fler pärlor och när vi kom hem igen så pysslade vi med pårlplattor ett bra tag. Resultatet ser ni på bilden. Det är en aktivitet som Izabella gillar och då är hon lugn och väldigt koncentrerad. Alvar är dock inte så intresserad, men han lekte med sina lastbilar på golvet bredvid oss i stället.

När barnen väl hade somnat så snackade vi lite med Chris och Tony. De är väldigt sugna på att komma till Sverige och hälsa på. De frågade lite om Sverige, hur det var att bo här och så. När jag förklarade vad jag tyckte om Sverige så blev det grymt sugna på att komma hit. Jag som inte sa något särskilt haha. Däremot kan jag säga att jag INTE skulle vilja bo i England. Inte efter att ha hört deras beskrivning om landet ;-)

Har tvättat hela förmiddagen, men nu blir det att gå ut och leka av oss en stund, så barnen inte river hela lägenheten ;-) Vad gör ni en söndag som denna?

Children`s outfit for the day


Ett ljus för nära och kära..

 

Igår åkte jag ut till graven med min mamma och hennes man. Det var väldigt fint med alla tända ljus runt omkring på kyrkogården. Jag har alltid tyckt att det är lite läskigt med kyrkogårdar, speciellt när det är mörkt. Men inte nu längre, inte sedan min bror begravdes. Konstigt det där...


Children`s outfit for the day


Första veckan.

En vecka har nu gått sedan jag bestämde mig för att börja ett hälsosammare liv. Det har gått bra dock lite snålt med promenader, men har ju inte suttit helt stilla heller. Under shoppingrundan rörde jag på mig mycket då vi sprang i alla möjliga olika butiker, sen var det ju busfabriken där vi klättrade och lekte. Var inte stilla många sekunder där och så när vi leker ute så rör man ju på sig. Men ska bättra mig vad gäller promenader under kommande veckan.

Maten då. Jo såhär ser mitt "matschema" ut.

Frukost: Dietdrink
Mellanmål: Frukt
Lunch: Dietdrink
Mellanmål: Frukt eller knäckemacka
Middag: Lagad mat (kött, korv, kassler osv med diverse sallader och rotfrukter)

Jag vet att en del kör helt och hållet med dietdrinkar de första 10-14 dagarna, men jag känner att detta funkar bra för mig och denna vecka visade vågen minus 0,5kg får skylla det på att jag fuskade i tisdag då Alvar fyllde år ;-)

Ska införskaffa mig träningskläder och skor så jag även kan börja gå till gymmet, min syster vill också gå så då får jag lite sällskap också :-)

Trött och sliten..

Jag är verkligen trött nu, känner mig tung i huvudet och sliten i kroppen. Ska bli skönt med kväll faktiskt. Bara ta det lugnt och mysa med de jag älskar mest :-)

Vi har varit ute och lekt i närmre tre timmar idag. Ganska kyligt ute och kallare lär det ju bli. Jag gillar vintern och snö men inte kylan haha. Crazy. När vi kom hem igen förut så fick barnen duscha och så har vi bara slappat. Det har med andra ord inte hänt så mycket idag, men ändå känner jag mig helt slut. Skumt.

Ska ta och slänga ihop lite middag till oss och sen har jag lovat Izabella att vi ska göra pärlplattor en stund efter maten och ja.. sen är kvällen här och allt som hör där till. När barnen somnat ska jag nog ta och mysa ner mig till någon bra film och bara vara. Tända lite ljus och ha det myyys! Så blir vår fredagskväll. Vad ska ni göra ikväll?

Children's outfit for the day


Fredag.

Det är fredag gott folk och jag funderar lite på vad man ska hitta på idag. Syster vill att vi ska komma och hälsa på henne, men jag vet inte om vi ska åka dit. Vi får se helt enkelt. Vad har ni för planer idag?

Igår snackade jag lite med ett par amerikanare. De är från New York och jag måste säga att jag gillar deras dialekt. Fast inget slår Texas och deras dialekt, så himla skön haha. Har även försökt lära Chris och Tony några svenska ord och jag måste ju säga att de är väldigt duktiga. De kan säga "Tack för maten" och "Vad gör du?" väldigt bra nu! Duktiga engelsmän ;-) Jupp, extra jobbar som svenska lärare under kvällarna via xboxet haha. Skämt å sido..

Nä, nu kan jag inte sitta här mer, måste göra ordning mig lite så vi kan gå ut och leka av oss lite sen. Som sagt, får se vad denna fredag har att bjuda på.

Det har varit en bra torsdag!

Barnen när vi besökte ett litet mysigt kafè

 

Det har varit en lång dag idag med. Först besökte vi Busfabriken där barnen röjde omkring i 110. De var precis överallt, klättrade, åkte kana, lekte i bollhav och massa annat. Blev även lunch där, barnen valde pannkakor idag med, inte så bra kanske, men nu blir det inte att äta ute på länge. Föredrar att äta hemma faktiskt.

 

Hur som helst efter busfabriken så gick vi in på rusta och kikade lite. Hittade lite julklappspapper, snören och sånt där ni vet. Kikade även i lite andra butiker och köpte en ny kaffebryggare. Det var nämligen så att barnen råkade ha sönder kaffekanan i morse när de skulle hämta något i köket. Karln klarar sig inte utan kaffe, så ja.. en ny fick det bli. Vi kikade även i djuraffären och lite sånt där innan vi drog oss in till stan igen.

 

Izabella ville väldigt gärna kolla i en annan djuraffär som inte ligger så långt ifrån där vi bor, så dit gick vi på vägen hem. Dock hade de lunchstängt och vi fick vänta en halvtimma. Eftersom det var så väldans kallt ute så gick vi in på ett mysigt litet kafé i närheten, tog en liten fika och gick sedan tillbaka till djuraffären. Barnen hälsade på kaninerna och fåglarna. Karln fastnade för en sköldpadda och en chinchilla. Jag vill dock ha akvarium haha. Inget djur fick följa med hem idag utan vi får tänka och diskutera lite omkring det först.

 

Ja, sen var vi äntligen hemma igen. Helt slut efter denna dag! Vi har ätit middag och myst lite, konstigt nog verkar inte barnen vara så trötta idag då de alldeles nyss har somnat. De brukar somna runt 20 annars. Aja. Nu blir det att slänga sig framför tv.n en stund innan jag också ska lägga mig.

 

Hoppas ni alla har haft en bra dag!


Busfabriken.


Children`s outfit for the day


Torsdag.

God morgon!

Det var en väldans tidig morgon när barnen vaknade första gången, klockan visade då 04.30, fick de att somna om nån timme till innan de kom och väckte mig igen. Nu håller de vildbassingarna på att röja deras rum. Vi ska strax äta frukost och sen blir det att dra iväg till Busfabriken tror jag eller om vi är ute och leker. Sånt som märks.

Vad ska ni hitta på idag?

A lot of shopping..

Till Alvar

Till Izabella, jag tyckte hon skulle ha en rosarutig overall, men hon skulle prompt ha denna. Den är mer lila i verkligheten, men bilden får den att se mer blå ut :/

Karln fick nya byxor

Till mig själv

Till mig, det blev även ett par svarta (vad annars?) leggins till mig själv också.


En lång dag!

Det har verkligen varit en lång dag och jag har inte haft möjlighet att blogga förrän nu. Dagen började med att barnen vaknade ganska tidigt och vi hade en liten mysstund i soffan till barnprogrammen och efter alla morgonbestyr så gav vi oss av till Citygross för att storhandla. Nu är alla skåp fyllda igen. Efter att ha lämnat alla matvaror och sånt så begav vi oss iväg till tandläkaren med Izabella. De ringde igår och vi fick en tid idag, tur att man är ledig ;-) Allt såg tip top ut och hon fick mycket beröm för sina fina tänder :-)

Jaha.. känner att det blir en liten hastig sammanfattning av dagen bara, men det får gå.

Hur som helst så var klockan redan dags för lunch efter tandläkaren så vi gick till Cupolen och åt lunch, jag tog sallad, barnen pannkakor och karln en tacotallrik. Sen tog vi en shoppingrunda på stan och för en gångs skull hittade jag lite nytt till mig själv :-) och en massa annat såklart hehe. Bilder kommer senare. Är väldigt nöjd med dagens inköp.

Träffade även syster yster på stan och vi tog en fika och sådär.

Har varit hemma en stund, kikat mail och såna saker, lekt med Alvars bilbana och nu väntar vi på att middagen ska bli klar.

Så har denna långa dag sett ut.. vad har ni hittat på?

Alvars födelsedag.

Alvar fick många presenter av min mamma, pappa, syster och bror, här öppnar han en av dom.

Av sin morfar fick han denna stora bil som innehöll en bilbana och två mindre bilar + handkontroller som man kör bilarna med.

Izabella myste lite med Dante

Mormor läste nya boken för en trött Alvar

Min lillebror och Anton kom förbi på en snabbvisit också.

Presenter: Bilen + bilbana, tre små bilar, en Iphone, en bok och en traktor.

Mera presenter: En skjorta, kalsonger, overall, mössa och vantar.

 

Stort TACK till min mamma, pappa och mina syskon för en trevlig stund och för alla fina presenter Alvar har fått!


Alvars dag hittills.

I morse fick Alvar öppna sina presenter.

Presenterna innehöll: En pyjamas, en rolig mugg, ett pussel, fler delar till hans flexitrax + en ny bil, fler tågbanedelar och en bok.

Alvar ville genast leka med tågbanan, så vi byggde en ganska stor tågbana som barnen sen lekte med en stund. Vi har även läst den nya boken och lagt pussel.

 

Nu ska ska vi ta och plocka ordning och fixa lite tills gästerna kommer. Det blir bara min mamma + man, min pappa och min syster som kommer. Det kommer bjudas på en massa gott och fler bilder från Alvars dag kommer senare.


Grattis min älskade son!


Children's outfit for the day


En dålig dag..

Haha, ser ut som jag har peruk på mig :p Hade dock inte fixat håret alls igår.

 

Igår vet jag inte riktigt vad det var med barnen, men det var en hel del gnäll, gap, skrik och bråk. Vi gick ut för att leka och det funkade en stund, sen börjades det igen. Alvar vägrade ha mössan på sig, kastade sig ner i sandlådan och kastade sand, skrek som om kniven satt i honom. Sköter man sig inte får man heller inte göra något roligt så karln tog med sig Alvar hem igen medan jag och Izabella knallade bort till affären. Det är inte roligt såna dagar då barnen är på dåligt humör. Hoppas de är gladare idag :-)


Veckans planer (v.44)

Måndag - Fortsätta städa, gå ut och leka
Tisdag - Alvar fyller år, lite kalas, vara barnvakt
Onsdag - Ut och leka
Torsdag - Tvätta, ut och leka
Fredag - Ev. Busfabriken
Lördag - Inga planer
Söndag - Inga planer

Har ni några planer för veckan?

RSS 2.0