Höstiga barn <3

Bilderna tagna igår morse på väg till dagis.


Kaaaallt!

 

Bild tagen med mobilen, syns dåligt men det är frost på gräsmattan.

 

Fy vad kallt det var ute i morse. Det var frost på gräsmattorna. Hallå, frost?!.. det är ju bara September, i några timma till. Ska det vara frost ute då? Känns som hösten kom med en väldans fart i alla fall och man fryser ju halvt ihjäl på morgornarna, vilket påminner mig om att barnen behöver varmare jackor och jag behöver införskaffa mig en ny vinterjacka i år. Var kan man hitta snygga vinterjackor som inte kostar en halv förmögenhet?


En lång dag i skolan idag med, men den gick ändå fort på något vis. Vi har haft väldigt roligt under lektionerna och diskuterat vilt om allt mellan himmel och jord. Arbetat med hälsokorset och hälsobegreppet, vilket är himla intressant faktiskt. Blivit klar med halva enhet 3 också som ska in nästa vecka, men vi är några som ska sitta kvar på tisdag och göra klart den andra halvan, så helgen blir pluggfri. Skönt!

Karln är och hämtar barnen på dagis nu, så när de kommer hem blir det att umgås med mina älskade små busungar. Får se vad vi hittar på, men förmodligen blir det en hel del bus och en massa mys.

Sen till dagens stora fråga..vad blir det för middag? Får gå och rota i skåpen och se vad som finns. Är sugen på potatis i alla fall ;-)

Children`s outfit for the day

 

Fläckarna på bilderna kommer från kameran, det har kommit något smuts på den som jag inte får bort! Irriterande då det ser smutsigt ut på ALLA bilder jag tar. Dags för en ny kamera snart tror jag...


Kvällen är kommen..

Pyjamasbarnen.

 

Nu sitter barnen på rummet och leker lite. Karln ska strax ta och läsa ett par böcker för de, då de tjatat om det hela eftermiddagen ;-) De gillar verkligen när man läser för dom och helst flera böcker efter varandra. Mitt huvud orkar inte läsning idag så därför får karln ta hand om den biten.

 

Det var en lång dag i skolan idag och även om vi fick sluta tidigare så var sista timmen väldigt jobbig. Fick ju gå upp tidigare i morse och det har satt sina spår om man säger så. Riktig seg just nu, så när barnen har somnat får det bli soffläge och slöglo på tv. Angående skolan så har jag klarat alla uppgifter som vi har gjort. Bra betyg har jag fått också, så jag är supernöjd! :-) I morgon är det en lång dag till och på fredag slutar vi 12. Så veckan går undan vill jag lova.

 

Lördag kväll till söndag förmiddag är vi barnlediga och planerna är att vi ska ut med ett par vänner. Hoppas det blir av nu för det skulle verkligen vara roligt :-)

 

Har ni några planer för helgen?

Min fina vinst :-)

 

För ungefär en vecka sen så vann jag denna söta lilla burk med kolor i en tävling hos Kaffehörnan. Paketet kom igår men jag hämtade ut det idag. Har redan hunnit smaka en kola och den var väldigt god. När man öppnade burken så möttes man av en ljuvlig doft av JD. Själva kolan har en ganska mild smak av JD och är riktigt goda! Jag tackar Kaffehörnan så mycket för vinsten, jättekul att jag vann denna tycker jag :-)


Children`s outfit for the day


Men...ÅH!

Vad gör jag vaken nu? Jo, barnen kände inte för att sova mer. Så typiskt då jag har en lång dag i skolan idag. 9-16. Fast å andra sidan hinner jag med en morgondusch, kan vara skönt då jag fryser som en gnu. Det har blivit så förbaskat kallt och mörkt. Igår kväll när jag vek all tvätt så var det redan mörkt ute och klockan var bara strax efter sju. Snart är det mörkt när man går hem från skolan. Ja, de dagar jag slutar 16 vill säga. Usch. Vill inte ha mörkt. Vill inte ha kyla. Kanske åka bort vinterhalvåret till något varmt land?

Nä, ska väl tänka lite positivt på det hela. Om det nu går. Dags för dusch och alla morgonbestyr. Slänger väl in en children´s outfit sen om de vill vara med på bild förstås.

Ha en toppen dag gott folk!

Trötta barn!

 

Efter middagen som blev ganska sen idag, så tog det inte många sekunder innan barnen somnade. Klockan var närmre sju så inte hela världen att de somnade då. De skulle se på barnprogrammen medan vi plockade undan och grejade lite efter maten. När jag sen gick in i vardagsrummet så fann jag mina små älsklingar såhär (se bild)

 

Har fått en del gjort idag, tvätten är färdig, vikt och lagd på sin plats, middagen avklarat, bäddat rent i alla sängar, plockat och dammsugit. Känns skönt när man varit så effektiv och fått en massa gjort även om man kom hem "sent" Nu blir det lite mys framför tv.n och sen läggdags så småningom.

 

Hoppas ni har en bra kväll!


Tisdag.

Syster yster hos mamma, undra när bebisen ska kika ut?


På lördag har syster BF, men jag tror vi kommer få vänta några extra dagar innan bebisen vill kika ut till oss. Ska bli kul att se vad det blir, en Dante eller en Evelin..

Nu har vi jobbat och slitit hårt i skolan. Nja, okej jag erkänner..det blev en massa skratt och annat prat också. Fast alla uppgifter i enhet 1 och 2 i VOA kursen är klara i alla fall. Vi började även kika lite smått på enhet 3 men det blev för mycket för våra stackars hjärnor ;-) Läraren var sjuk idag så vi fick lite extra uppgifter att jobba med i grupp under lektionstid. Det gick kanon det med.

Nu är jag i alla fall hemma igen och ska strax ner till tvättstugan, så inget slappande för min del idag. Det blir att tvätta och städa, laga mat och allt det där vanliga ni vet ;-)

Nej, ska ta och sätta fart lite här hemma nu. Hoppas ni har haft en bra dag!

Children`s outfit for the day


Hej hej hallå.

 

Igår var vi som ni vet hemma hos min mamma. Hon bjöd på hemmagjorda köttbullar, potatis och sås till middag. Smarrigt värre! Till efterrätt fick vi cheesecake med hallon på. Även det var riktigt gott. Efter maten fick jag och Jossan en varsin kartong med massa kort som mamma har sparat åt oss. Allt från födelsedagskort, julkort till vanliga bilder på oss när vi var små, ett och annat brev fanns med också. Jättekul! Ett par födelsedagskort var från -86 då jag fyllde ett år :-) Tänk att man varit så liten hehe.

 

Idag då. Jo, idag lämnade jag av barnen på dagis vid nio tiden. Jag är ju ledig på måndagar, men pluggar då i vanliga fall. Hade dock inget att göra idag då vi jobbar i grupper och ska fortsätta med det i morgon. I stället för att plugga dårå så tog jag en sväng på stan och shoppade lite som ni kan se i inlägget nedanför. Sen hämtade jag barnen igen och så har vi bara varit hemma. Lagat middag och lekt. Lite bus och mys som vanligt. Yes.

 

Nu, ska jag läsa en bok för barnen och sen är det natta för de små tröttisarna. De lägger sig vanligtvis vid åtta tiden, men idag är de verkligen jättetrötta, så¨de lär nog somna snart.

 

Jag hoppas ni alla har haft en bra dag!


Shopping

Till Alvar. Skorna är dock en tidig present ifrån Jossan :-)

Till Izabella.

 

Jag letade som en dåre efter en ny väska till mig själv, men hittade INGEN i hela stan som föll mig i smaken. Ska det vara så svårt? Antingen för "tantiga", för tråkiga, för fjortis, för stora eller för små.. Gaah, får kika på nätet om jag hittar någon som kan passa. Bekymmer, bekymmer...

 

Lovar att uppdatera bättre idag, så det kommer ett ganska lång inlägg senare, eller om jag delar upp det i två. Vi får se :-)


Children`s outfit for the day


Sunday.

 

Yes, då var det söndag. Sista dagen på denna veckan. Så fort det går. Idag, om en stund, ska jag och barnen hem till min mamma och hälsa på lite. Jossan och Jonna ska också dit så vi ska mötas upp på stan innan. Karln ska stanna hemma och vila lite. Tro det eller ej, men jag fick faktiskt en sovmorgon idag. Jäkligt skönt även om jag vaknade några gånger. Barnen är ju inte direkt tysta om man säger så.

 

Nej, nu ska jag göra ordning mig lite så vi kan gå sen. Hoppas ni får en bra söndag!


Vasaparken.


En långpromenad.

 

Nu är vi klara med alla morgonbestyr och hunnit leka en stund med tågbanan. Vi har även funderat och diskuterat vad vi ska hitta på idag och kommit fram till att vi tar en lång promenad, stannar vid olika lekplatser på vägen och leker lite. Känner att en långpromenad skulle vara skönt och det ser inte ut som det ska bli mer regn och om det skulle bli mer regn så finns det regnkläder och paraplyn att ta till :-)


Lång dag igår.

Förlåt för att jag var vääligt off på bloggen igår, men det var en lång dag. Jag och Izabella mötte upp Jossan och hennes "bonus" barn Jonna för att åka till IKEA, vi var nog inte där förrän klockan var 16 och kom inte hem förrän klockan var ungefär 20.30. Vi var så trötta när vi kom hem så det blev inte så mycket mys med barnen, de somnade direkt, eller Izabella gjorde det, Alvar var vaken en stund till.

När även Alvar hade somnat så spelade vi en liten stund innan vi själva la oss. Känns som jag sovit för lite, men kommer väl igång snart. Ska fixa frukost och greja lite. Vi har inte riktigt bestämt än vad vi ska hitta på idag men förmodligen blir det Busfabriken då vädret ute känns lite väl...tråkigt. Det har regnat och är blött överallt, men som sagt vi får se vad vi kommer fram till.

Hoppas ni hade en bra dag igår och får en bra lördag också!

Fredag

Idag:
  • Skola
  • Handla
  • IKEA med syster
  • Myyyys, med barn och man
  • Ev. spela lite

822

822...så många inlägg har jag skrivit på den här bloggen. Det har med andra ord blivit ganska många inlägg sen jag startade denna blogg i november förra året :-) Onödig information igen..

Tänkte bara kliva in och önska er alla en riktig god natt!

Döda poeters sällskap

Jag är inte lika seg idag, men jag har verkligen inget roligt att skriva om, det blir mest om skolan då det är den som gäller på vardagarna. Eller ja, större delen av dagen och det är inte så roligt för er läsare kanske. Vi såg på en film i skolan idag. Döda poeters sällskap. Jag tycker faktiskt inte att den är så bra, men nu när vi har läst på om olika begrepp och sånt så såg man filmen med lite andra ögon. Helt plötsligt blev handlingen i filmen något annat än bara tråkigt tjafs som jag tyckte innan. Se, vad bra det kan vara att läsa vissa kurser ibland ;-)

Ska strax ta och hämta barnen på dagis och sen går vi hem och leker med något fram tills middagen ska fixas och allt sånt där.

Snart är det helg, vi har väl inget planerat direkt, får se vad det blir för väder och sånt först. Har planer på att dra till busfabriken, men om det är fint väder vill man ju vara ute och leka, så då kanske vi går till folkparken i stället. Som sagt vi får se vad det blir beroende på väder och vind. Har ni några planer för helgen?

Children`s outfit for the day


Tråkiga inlägg.

Jag är så otroligt seg nu. Det har blivit en del pluggande så hjärnan är väl slutkörd för tillfället ;-) Idag blir det ingen "Children´s outfit" då Alvar inte var så sugen på att vara med och självklart tänker jag inte tvinga honom.

Stannade kvar i skolan idag och pluggade tillsammans med några andra i klassen, vi blev klara med en uppgift i den ena inlämningsuppgiften. Vid 14 kände vi alla att det var dags  att gå hem, alla var trötta efter dagen. Jag gjorde dock klart en annan uppgift när jag kom hem.

Karln hämtade barnen på dagis vid 16 och då började jag med middagen, så vi har hunnit äta och slappa i soffan en stund, jag höll på att somna så tänkte blogga lite för att hålla mig vaken.

Vilka tråkiga inlägg det har blivit idag, men jag är bara sååå trött, får se om det blir roligare i morgon!

Onsdag.

Jaha, då var det snart dags att gå till dagis och skola. Eller förskolan som det så fint heter nu för tiden. Jag kommer nog alltid säga dagis då man sa det när jag själv gick där ;-)

Morgonen började vi sju och jag har varit himla effektiv må jag säga. Har hunnit med dusch och frukost, klätt på barnen och myst lite med dom, packat ordning väskan med dagens kursliteratur och ja, nu sitter jag här och hinner även med ett litet inlägg på min kära blogg. Allt för att ni inte ska sakna mig alltför mycket under dagen ;-)

Eftersom vi ska stanna kvar och plugga lite efter skolan så vet jag inte riktigt när jag kommer hem idag. Det beror lite på hur långt vi hinner, eller när vi känner oss klara för idag. Men senast 16 ska barnen hämtas så strax efter det är jag i alla fall hemma :-)

Onödig information till er kära bloggläsare, men det får ni ta en morgon som denna.

Hoppas ni får en bra dag!

Izabella snackar!

Jag: Izabella, tror du att din kusin blir en flicka eller pojke?
Izabella: Hm...flicka eller pojke?
Jag: Ja, vad tror du att det blir?
Izabella: Jag tänker mig en flicka!

Izabella: Ska vi äta här eller hos Jossan?
Jag: Vi ska äta här hemma
Izabella: Jag tänker mig att vi äter hos Jossan

Izabella: Mamma, min kusin har inget namn!
Jag: Nej, inte än, vi får vänta och se om det blir en pojke eller flicka först
Izabella: Jaha!



Hm.. passande rubrik?

Fick sluta lite tidigare idag. Hela 20 minuter tidigare än vad som stod på schemat. Kommer ha en del att plugga till nu då vi har två inlämningsuppgifter som ska in nästa vecka. Dock är det såna som man kan göra i grupp och eftersom vi slutar redan vid 12 i morgon så är vi några som har tänkt sitta kvar och göra uppgifterna tillsammans.

Vi blir lite barnlediga om en stund, i någon timme eller två då barnen ska följa med min mamma och hälsa på Jossan. Tänkte passa på och dammsuga av lite här hemma under tiden och sen blir det slappa. Det var en lång dag i skolan och man är ju inte van vid det så det tog lite på krafterna och hjärnan har arbetat mycket idag då det har varit en hel del information att ta in.

Ska ta och slänga ihop lite mat också, vet inte vad än, men något som går fort för jag orkar inte stå och laga till något som tar tid, jag är hungrig nu ju! ;-)

Hoppas ni alla har haft en bra dag!

Children`s outfit for the day

 


En lång dag..

Nu känner jag mig lite piggare, la mig efter CSI NY igår kväll och har sovit hela natten. Underbart skönt må jag säga. Jag behövde sömnen då det är första långa dagen i skolan idag. 9-16 så jag blir lite off under dagen ;-)

Efter att barnen lagt sig igår så hade vi lite mys med tända ljus. Det blir ju fort mörkt om kvällarna nu tråkigt nog. En annan tråkig sak är att regnet har kommit tillbaka, Det regnar just nu. Så länge fick solen vara här. Usch.

Nä, gott folk jag vet inte riktigt vad jag ska skriva om just nu, det är lite för tidigt än för att något särskilt ska ha hänt. Ska fixa frukost och göra ordning oss innan det är dags att bege sig iväg till dagis och skola.

Hoppas ni alla får en bra dag!

Jag är lite seg idag.

Tänk om jag kunde få hans energi!

 

Jag är väldigt seg i dag, både i kroppen och knoppen. Huvudvärken börjar komma lite sådär smygandes, så jag funderar på att gå och lägga mig så fort barnen har lagt sig för natten. Jag har ingen ork eller lust till någonting just nu, så jag kommer nog vara off resten av kvällen. Detta är resultatet av en natt med alldeles för få timmars sömn. Hoppas ni alla haft en bra dag och får en bra kväll!


Children`s outfit for the day


Alvar har ritat...

En segelbåt.


När Izabella själv vill...

 

När Izabella är på bra humör så vill hon ofta att jag ska ta bilder på henne och då kan det bli såhär, som på bilderna ovan ;-) Jag säger ALDRIG åt henne hur hon ska stå eller vad hon ska göra framför kameran, det är hon själv som ber mig fota när hon "flamsar" omkring. Jag tycker det är jätteroligt och några foton ska jag nog ta och förstora :-) Det ska bli riktigt roligt att visa henne alla foton sen när hon blir stor hehe.


Ensam med Izabella.

 

Under förmiddagen åkte grabbarna hem till Johan and company, med andra ord blev det en mor och dotter dag idag. Vi spenderade förmiddagen ute i lekparken, Izabella cyklade lite och gungade en hel del. Vi hade tur med vädret då solen kikade fram och regnet höll sig borta, nu har regnet dock kommit tillbaka men solen skiner ändå. Skumt väder.

 

Hur som helst efter att vi varit ute så knallade vi in och åt lite mat. Efter maten har vi bara slappat, håller på att tvättar nu och Izabella ser en film. Får se när grabbarna kommer hem igen sen.

 

Ingen har väl missat att det är val idag? Ska du rösta? Valet är kanske sveriges största händelse som inträffar vart fjärde år. Det är nu man har chansen att påverka hur de nästkommande fyra åren ska bli. Visst kan jag tycka att alla politiker lovar guld och gröna skogar vilket sällan inträffar, men som sagt, man har en chans att påverka, att förbättra samhället. Så jag tycker att ni som får rösta, gör det!

 

Och så håller vi tummarna för att moderaterna förlorar ;-)


Children`s outfit for the day


Söndag.

Vaknade och tittade ut. Solen skiner, det är inte sååå grått på himlen, men...men det regnar! *suck* Jag hade hoppats på att slippa regnet idag så vi kunde vara ute mer. Får se om det blir uppehåll senare. Förmiddagen hade vi tänkt spendera utomhus, vilket vi också kommer göra oavsett väder. Eftermiddagen kommer gå till att städa och tvätta. Sen ikväll är det ju valvaka och shit på tv.. blir väl att kika på det lite då och då. Ska bli spännande att se vilka som vinner valet. Jag hoppas dock moderaterna blir överkörda ;-)

Vad ska ni hitta på denna söndag?

Ute i regnet!

Syns inte på bilderna, men det regnade som satan ute!


Trött på vädret.

 

Det är morgon, det är lördag och det är ingen sovmorgon. Barnen tyckte  vi hade sovit färdigt redan vid 06.30 och jag känner mig fortfarande väldigt trött! Kommer väl igång snart. Alla morgonbestyr är avklarade och i vanliga fall hade vi väl gått ut om en timme eller så, men ärligt talat känns det inte så lockande när man tittar ut och bara ser grått. Regn och rusk. När ska solen komma och ersätta allt regn? Är så trött på det, men ja.. det blir väl att vi går ut en sväng i alla fall för inne kan vi ju inte vara hela dagen.

 

Vad ska ni göra idag?


Idol

 

Yes, kollar på Idol nu. Gillar egentligen inte programmet då det är samma "skit" varje år, men så slötittade jag lite på det igår och fastnade när jag hörde han som sjöng Black Jesus, ni vet den blonda killen med gitarren och en ganska hes röst? Damn.. han är ju helt klart bäst av de jag har hört och nu måste jag ju fortsätta se för att få veta hur det går för honom ;-) Ser ni på idol och har ni fått någon favorit hittills?


Regn, regn och åter regn..

 

Så typiskt att regnet började ösa ner när vi skulle hämta barnen på dagis, men vi vägrade låta vädret förstöra våra planer. Med regnkläderna på begav vi oss av till lekparken. Då slutade det regna och var uppehåll den stund vi var ute. Izabella cyklade lite och så lekte vi en del. Nu har vi varit hemma en stund och ritat lite. Håller på med middagen också, som idag blir lövbiff och pommes med pepparsås till. Smarrigt! Vad ska ni äta till middag idag?


Cykeltjejen.

En glad cykeltjej!

 

Har precis käkat lite lunch. Skolan idag gick bra som vanligt. Hela klassen fick massor av beröm av läraren, hon hade nämligen aldrig varit med om en klass som är så bra på att diskutera och som kan alla etiska begrepp och ge exempel på dom så bra som vi :-) Yeah! Känns alltid bra att få beröm av läraren, man får som en bekräftelse på att man faktiskt har lärt sig något. Nästa vecka drar den nya kursen igång och då kommer vissa dagar bli längre, men det ser olika ut från vecka till vecka. Eftersom jag tycker det är roligt så gör det inget om de blir lite längre dagar.

 

Ska strax iväg och hämta barnen på dagis och idag ska vi vara ute och lekta lite. Har lovat Izabella att hon ska få cykla också. Hon tycker det är såå roligt nu när hon inte behöver stödhjulen, så får passa på att vara ute när vädret tillåter. Vad gör ni idag?


Children`s outfit for the day


Våran dag..

 

Izabella är såååå stolt över att hon kan cykla utan stödhjul nu, hon tjatade på mig att filma medan hon cyklade och här ser ni en liten snutt.

 

Idag har det inte blivit så mycket bloggande under dagen då jag har styrt med mycket annat. Blev inget inlägg i morse heller pga att jag var lite stressad, så det hann jag inte med. Hur som helst så var jag i skolan som vanligt och en intressant lektion idag med. Som vanligt ;-)

 

Efter skolan så mötte jag upp karln och så gick vi ner till stan. Jag förtidsröstade, så nu är det avklarat. Vad jag röstade på håller jag för mig själv ;-) Sen blev det att vi mötte upp min syster och så kikade vi i lite affärer, blev en mini shopping då jag hittade ett par saker för halva rea priset. Me love rea ;-) Kollade även efter lite presenter till Alvar. Gäller att vara ute i god tid då man ska införskaffa julklappar sen också, men det orkar jag inte tänka på just nu för julen känns fortfarande väldigt långt bort!

 

När vi var klara på stan knallade vi hem till oss, fikade lite och hämtade barnen på dagis. Efter dagis var vi ute en stund, barnen cyklade och lekte i parken och sen blev det dags för Izabella och pappsen att gå iväg till första träffen på sport akademin. Jag skulle ha följt med först, men Izabella ville absolut ha med sig pappsen. Pappas flicka det där förstår ni ;-)

 

Yes, det var vår dag det. Hur har er dag varit?


Children`s outfit for the day


Eftermiddagen/kvällen i bilder.

Efter dagis så lekte vi med lego och tågbanan, tills det var dags för middag. Efter maten klädde vi på oss och gick ut en stund.

Ute är det höst, kyligt och löv som faller.

Izabella cyklade lite. Observera, inga stödhjul längre! *stolt*

och Alvar gungade lite.


Bad things


Children`s outfit for the day

Izabella ville inte riktigt vara med idag ;-)


En ny dag!

God morgon sömntutor!

Hoppas ni har kunnat sova gott i natt. Själv sov jag sådär, hade en hel sjuk dröm om en massa vilda djur och grejer. Nej, jag orkar inte gå in närmre på det. Pigg är jag väl inte, men inte heller megajättetrött. Igår kväll var jag lite slö, så det blev att slappa framför tråkiga program på tv. Appropå tv så var skolans administratör med i Vem vet mest? ni vet det som går på 2.an. Hon gick dessutom vidare till den stora finalen, grattis till henne :-)

Idag är det då skola som vanligt, det ska bli skoj för idag ska vi sitta i grupper och diskutera filmen vi såg i fredags. Att sitta i grupper och diskutera är både roligt och intressant. Nästa vecka börjar även en ny kurs, vård och omsorgsarbete. Spännande.

Nä, nu måste jag ta och göra ordning mig lite. Ha en bra dag allihopa och sov vidare ni som kan :-)

Mina fina <3


Lunch time.

Hemma igen efter en rolig dag i skolan :-) Vi har mest suttit i grupper och diskuterat olika saker, bla socialisation och familjetyper. Väldigt intressant och många skratt blev det. Nu ska jag få i mig lite lunch hade jag tänkt, men vet inte riktigt vad jag ska göra för nåt. Hade tänkt plugga lite idag, men nu har vi inte så mycket att plugga till hemma. Det får helt enkelt bli lite slappande och sen hämtar jag nog barnen lite tidigare idag, när jag ändå inte har så mycket att göra här hemma. Kanske spenderar vi eftermiddagen ute i lekparken i stället. Vi får se.

Vad gör ni idag?

Children`s outfit for the day


Några bilder bara.

En tjock mage och en osocial karl :p

En Bellabus och en systeryster.

Bellabus!

En karlfan, söt sådan och bara min ;-)


Ett bvc besök.

I morse var vi som sagt på BVC med Izabella. Hon växer så det knakar vill jag lova, följer sin kurva perfekt. Dock ville hon inte vara med på syntestet så vi ska tillbaka i november och hoppas på att det blir av då, Alvar ska också med dit då för att se hur hans språk har utvecklats. Han pratar inte rent och känner man inte honom så är det inte alltid man förstår vad han säger. Han på BVC sa att det egentligen inte var något att oroa sig för så länge han VILL prata och att han PRATAR. Vilket han gör mer än gärna, det är sällan Alvar är tyst en längre stund. Han berättar gärna om saker och ting, vill förklara och ja.. pratar mest hela tiden som sagt. Så nej, jag känner mig inte så värst orolig över hans tal. Alla barn utvecklas olika och han har varit tidig med allt annat så det går väl jämt ut ;-)

Nu ska jag ta och myselipysa lite med mina små älsklingar och lite senare kommer syster yster på besök :-) Hon har fått för sig att hon ska laga pannkakor åt oss, så det får väl bli dagens middag. Vad ska ni ha till middag idag?

Children`s outfit for the day


Kommer inte på någon bra rubrik.

 

Kväll igen då. Det har varit en ganska lyckad söndag, förutom att barnen blev lite väl vilda nu vid läggdags ;-) Bortsett från det då, så har vi hunnit med en hel del idag. Vi var ute och lekte i ett par timmar, Adde och Marie kom och gjorde oss sällskap en stund och när vi kom hem igen så satte vi igång med lite städning vilket också resulterade i att vi möblerade om lite här hemma. Nu återstår lite småplock, men det tar jag i morgon medan barnen är på dagis. Nu ska jag se på film, sen får det bli läggdags för i morgonbitti ska vi till BVC med Izabella. Spännande :-)


Varit ute och lekt.


Sunday morning

 

God morgon denna söndag. Vädret är grått och trist, men jag är pigg som en lärka. Kände redan vid 21-tiden igår att jag höll på att somna, lyckades hålla mig vaken nån timme till, sen la jag mig i sängen och somnade på två röda. Så otroligt skönt att få sova!

 

Just nu är det lugnt och skönt här hemma, barnen sitter bredvid mig och ser på barnprogrammen och lite senare ska vi gå ut och leka lite. Hoppas regnet håller sig borta bara. Vad ska ni hitta på idag?


Tråkväder.

Syskonen bus!

 

Nu är vi hemma igen efter en sväng nere på stan. Promenaden blev inställd då regnet öste ner, så vi bestämde att vi skulle ses nere på stan i stället. Vi kikade runt lite och tog en fika. Trevligt, trevligt. Nu ska vi däremot inte göra någonting en stund innan det är dags att sätta fart med middagen och sånt där. Hoppas ni alla har en bra lördag!


God morgon!

Något suddig bild.

 

Igår var ju barnen på cirkus. De hade varit duktiga och suttit stilla hela tiden. Izabella stötte på en av sina dagisfröknar där så hon hade suttit hos henne istället för hos morfar. Tokungen, men annars hade de som sagt skött sig väldigt bra. Skönt. När de kom hem igen så var ju klockan ganska mycket så barnen somnade direkt!

 

Jag och karln hade myspys med tända ljus and stuff medan barnen var borta och efter att de kommit hem och somnat så tänkte vi spela en runda. Vi gjorde det tillsammans med ett par andra killar, saken är den att den rundan tog väääldigt lång tid och vid 01, la vi ner efter att alla hade dött ;-)

 

Idag då. Ja, idag är det ju lördag och många där ute har stora planer för dagen, inte vi dock. Vi pratade lite löst med Adde och Marie om att ta en promenad idag, men vädret ser ju inte alltför roligt ut just nu, så vi får väl se vad som sker. Kan ju bli bättre väder senare under dagen, vilket jag hoppas på!

 

Vad ska ni hitta på idag?


Oväntat besök.

Izabella gör någon konstig min

 

Vi fick oväntat besök för en stund sen. Det var min mamma som kom förbi en sväng. Hon hade med sig två par jeans till Alvar, ett par strumpbyxor och en t-shirt (se bild) till Izabella och dessutom hade hon med sig bananer, glass och bullar som hon hade bakat. Det blev en liten fika och lite småprat. Bus med barnen också, såklart. Nu har mamma gått igen och vi ska alldeles strax äta middag. Sen är det bara att vänta på att min pappa kommer och hämtar barnen. Yes. Så har väl vår fredag sett ut hittills. Vad kvällen har att bjuda på återstår att se.


Children`s outfit for the day


En soft lektion.

Karlns senaste taturering.

 

Igår var ju karln nere hos Jonte och kom hem med ännu en tatuering. Den är långt ifrån klar, då han ska täcka över sina flames på underarmen, men här fick ni se ett litet smakprov ;-)

 

jag somnade tidigt igår kväll, redan vid 22.30 men jag är ändå trött nu. Kommer väl igång efter en dusch och lite frukost. Idag i skolan blir det en soft lektion, vi ska se filmen en kvinnas doft och till filmen blir vi bjudna på popcorn ;-) Efter filmen ska vi diskutera den lite och sen är vi alla (som är där idag) godkända i enhet 2. Lätt match!

 

Nej, nu måste jag slänga mig i duschen om jag ska hinna allt som måste göras innan det är dags att gå till dagis och skola. Hoppas ni får en toppen dag!


Jag har fått en Award!

Jag har fått denna jättehäftiga award utav en underbar bloggläsare vid namn Anniepie

 

Denna award fick jag av henne då jag har läst hennes blogg ett tag och kommenterar flitigt där ;-)

 

Nu har jag ju ett krav som jag måste uppfylla för att få awarden oxå och det är att berätta 10 sanningar om mig själv så here we go:

  • Jag har glasögon ibland när jag läser eller ser på tv.
  • Om jag hittade en femhundring på marken så skulle jag stoppa den i egen ficka.
  • Min absoluta favoritfilm är Saving private Ryan
  • Rosor är min favoritblomma.
  • Jag trivs inte alls med min kropp egentligen, men visar det sällan utåt.
  • Dricker hellre jäger eller grogg istället för öl.
  • Jag var en riktig rebel under tonåren.
  • När jag var runt 15 år så "hängde" jag mycket med "raggare"
  • Jag gick ut 9.an med usla betyg
  • Jag är riktig mammig och skulle inte kunna bo för långt ifrån henne ;-)

 

Nu ger jag den vidare till: Emma-Lou, Emma, Donken, Vardagsprinsessan och Kaffehörnan

 


En snabbis!

Ännu en bild från igår.

 

Karln kom till skolan efter att vi slutat och vi stod kvar utanför och pratade lite med en i klassen innan vi gick ner mot stan. Han skulle vidare till Jonte och jag var tvungen att byta Izabellas skor, de var lite för små. Innan dess så stötte vi på Adde och Marie, så det blev lite skitsnack och sådär. Allmänt trevligt. Yes, kom hem för en stund sen och har skrivit lite på ett par saker till skolan och ska strax fortsätta med det innan det är dags att hämta barnen från dagis. Tänkte bara slänga in en snabb update i mellan så det inte blir alltför dött på bloggen ;-)


Children`s outfit for the day


Mamma, ta bild på mig!

Izabella ville att jag skulle ta lite bilder på henne och här kommer några av dom :-)

Efter att ha badat så ville hon absolut ha sin rosa klänning på sig ;-)

Lillstumpan råkade klippa sig i fingret och här visar hon upp sitt plåster.

"såhär gör bebisar" (nej, hon suger inte på tummen annars)

Sötast i stan!


Nya skor.

Izabellas nya skor

 

Det har varit lite snålt med bloggningen idag jag vet. Men har haft fullt upp faktiskt. Var i skolan mellan 9-12, vi satt i grupper och fick diskutera olika dilemman, alltid lika roligt tycker jag :-) Vi har ingenting att plugga till just nu, så jag passade på att gå ner till stan för att kika lite. Izabella var i behov av nya skor så dessa (se bild) fick följa med mig hem.

 

Köpte inte bara skor utan, jag mötte upp karln och så träffade vi Rickard. Snackade lite skit och fikade. Sen var det dags att gå ner till station för att möta upp en kille som skulle köpa mina skor. Han fick prova dom och bestämde sig för att köpa dom. Skönt att bli av med dom hehe. De står ju bara här och samlar damm annars ;-)

 

Yes, nu är vi i alla fall hemma igen, barnen ville inte riktigt gå hem från dagis men hem kom vi ;-) Tänkte ta och svara på era kommentarer nu medan barnen leker snällt på sina rum. Sen är det dags att fixa med middagen och greja som vanligt.

 

Har ni haft en bra dag?


Children`s outfit for the day


Ännu en dag..

God kväll, vill börja med att säga tack för era fina kommentarer, blir lika glad varje gång när jag ser att ni skrivit så fina saker till mig :-)

Den här dagen har rullat på ganska bra. Det var lite segt att göra ingenting innan det var dags att gå till skolan förut. Vi hade bara en två-timmars lektion idag. En intressant sådan då vi diskuterade grupp- och individorienterad kultur. Det blev dock lite mycket surr där ett tag då vi hade delade åsikter om saker och ting. Fast det är ju det som gör att lektionerna blir roliga och intressanta ;-)

Efter skolan hämtade jag barnen på dagis. Izabella ville inte riktigt gå hem, men Alvar däremot kastade sig över mig när jag kom. Stannade till vid lekparken på vägen hem och lekte en stund. Kom hem fixade middagen och såna där vardagliga ting. Nu ligger barnen i sina sängar, de har inte somnat riktigt än, men lär nog göra det snart då båda två var riktigt slut.

När de somnat blir det lite spela med karln, Brandon och Andreas fram tills det är tv dags vid 21 tiden ;-) Roligt liv man har va? haha.

Vad har ni pysslat med idag då?

Happy!

Hej Jenny!

Vad roligt det är att läsa dina arbeten. Det märks att du lägger ned mycket tid och kraft på detta. Du skriver tydligt och i det märks att du verkligen läser boken och kan hitta vilken del av faktan som är relevant. Bra! Vidare har du ett jättebra arbetssätt genom att du verkligen sätter dig in i begreppen genom dina belysande exempel. Fortsätt precis så här!

Mvh Bodil

 

Kollade mailen nyss och möttes av detta från min lärare. Det känns sjukt bra att ha klarat båda inlämningsuppgifterna och dessutom få en massa beröm av sin lärare ;-) Åh, it made my day!


look on the bright side...

Min karl visar sin konstnärliga sida ;-)

 

Det var inte kul att behöva lämna den varma gosiga sängen nu på morgonen för att inse att vi..eller jag hade sovit för länge och att det bara var 20 minuter kvar innan barnen skulle vara på dagis. Aningen stressad, men karln fick mig att ta det lugnt, för han hade tagit hand om alla morgonbestyr och skulle gå med dom bort till dagis. Nu låter det som om han aldrig gör det, men oftast är det jag som sköter den biten, medan han tar hand om andra saker. Med andra ord så sitter jag här och tar det lugnt nu.

 

Börjar inte förrän 13 idag och har gjort klart alla inlämningar, så finns inte så mycket att plugga till just nu. Skönt med lugn start på dagen, har hunnit prata lite med min pappa också. Yepp, såhär tidigt på dagen. Nej, ska inte sitta här nu utan ska se om det finns något på tv.n som man kan slappa till.

 

Hoppas ni får en bra dag!


La familia

Far och son

Sötnosen

The mum

 

Nu CSI, sen sova...


Hello monday!

Det är inte bara ett roligt spel, det är en bra låt också ;-)

 

Den här dagen har varit mycket bättre än gårdagen. Trots bristen på sömn så har huvudvärken hållt sig borta. Skönt! Har hunnit med att tvätta och städa av lite grann, hämtat barnen på dagis och handlat. Hade pesentkort på Ica som vi utnyttjade. Izabella vann presentkortet i helgen på lotteri ;-) Så det blev en billig handling idag hehe.

 

Barnen har varit lugna, Izabella gnällde visserligen från dagis och ner till Ica, en promenad på ungefär 15 minuter. Hon var trött i benen, hade ont i huvudet och fingret. Stackars gumman, dock gick allt det onda över när vi väl var framme i affären och hon har inte nämnt något om det sen dess hehe.

 

Ska ta och sätta fart med maten, det får bli en enkel mexgryta och ris idag.

Vad ska ni äta idag?


Gullunge! <3

♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥

Veckans planer (v36)

  • Måndag - Ledig, dagis, tvätta, städa, handla.
  • Tisdag - Skola, dagis.
  • Onsdag - Skola, dagis, plugga
  • Torsdag - Skola, dagis, plugga
  • Fredag - Skola, dagis, barnen på cirkus med morfar
  • Lördag - Inga planer
  • Söndag - Inga planer
Har ni några planer för veckan?

OFF!

Förlåt mig mina vänner, men jag är och kommer nog förbli ganska off idag. Som jag sa fick jag inte många timmars sömn i natt. Självförvållat dock och idag får jag "lida" för det. Har världens jäkla huvudvärk som vägrar ge med sig, är trött som en gnu och mitt tålamod har tagit semester idag. Till råga på allt så är barnen extremt gnälliga idag och jag önskar bara att det var kväll och sovdags nu. Alla har vi dåliga dagar och idag är en sådan, dålig, dag.

Hoppas er dag är bättre!

Söndag.

Bästa älskling!

 

Igår kväll spelade vi en stund, det gick bra och många zombies blev slaktade ;-) Hur som haver så spelade vi inte så länge då vi båda blev ganska trötta. La oss i soffan och myste till en film. Karln somnade efter en stund men jag lyckades inte så bra med det. Fastnade framför Schindlers list på tv.n och kom inte i säng förrän vid tre tiden. Lite trött i dag med andra ord. Fick sova 4 timmar innan Alvar kom och väckte mig.

 

Det ser ut att bli en härlig dag idag med. Solen skiner för fullt utanför. Det får allt bli en promenad lite senare. Får se när Izabella kommer hem också, men antar att det inte blir förrän i eftermiddag någon gång.

 

Vad ska ni hitta på en söndag som denna?


Spelkväll.

Vi ♥

 

Då var kvällen kommen. Alvar somnade alldeles nyss och vi tänkte ta en spelkväll. Var länge sen vi gjorde det nu så det ska bli kul :-)

 

Jag har inte tvättat idag. Jag orkade helt enkelt inte så bytte tvätt tid. Vi har dock varit ute och lekt en del och så blev det en skön promenad i det fina vädret. Det märks att det är höst nu, det är kyligt ute. Får ta och införskaffa mössor och vantar till barnen snart. Känns lite tidigt, men Alvars små fingrar var iskalla efter att vi varit ute.

 

Förutom lek utomhus så har vi bara slappat och myst. Lekte en stund på Alvars rum också, lagade mat och allt sånt man brukar göra ni vet. Nej, har väl inte så mycket mer att skriva just nu och karln väntar otåligt på mig så får ta och avrunda här ;-) Hoppas ni alla får en bra kväll!


Children`s outfit for the day


Lek och bus!


Lördag och halvt barnfria.

 

God morgon denna kalla men soliga lördag!

 

Vi är halvt barnfria till i morgon då Izabella blev hämtad av min mamma nyss. De ska åka till min mormor och hjälpa henne med lite saker. Izabella tycker det är så roligt där då hon får gå in till hönsen och hämta ägg, hälsa på tuppen och busa med min morbror som bor några hus ifrån. Sen är det ju bra med lite miljö ombyte, kunna springa fritt ute på landet och slippa stadsmiljön ett tag. Jag kommer ihåg när jag själv var liten och längtade till sommaren jämt eftersom vi spenderade nästan hela sommaren ute på landet hos min mormor och morfar. Sprang barfota i gräset och målade om staketet. Nej, nu ska jag inte tänka alltför mycket på det förflutna. Blir så ledsen då eftersom min morfar och min bror inte finns hos oss mer.

 

Det är lördag idag. Jag ska göra något så roligt som att tvätta. Yeah. Men innan dess ska vi nog ut och gå en promenad i solen och så ska jag skicka iväg några paket och lite sånt. Annars sker nog inte så mycket mer idag. Ska se om jag hittar ork till att rensa ur bland lite saker. Just nu har jag absolut ingen lust till det, men det kanske kommer under dagen ;-)

 

Vad ska ni göra?


Ett par bilder.

Mina fina ♥


Music my friends!

Flogging Molly - Requiem for a dying song

Dropkick Murphys - I´m shipping up to Boston

The Clash - I fought the law


Ett långt inlägg om...ingenting?


Bilden tagen igår på vägen till förskolan.

 

Jisses så kallt det är på morgornarna. Snart dags för mössa och vantar tror jag ;-)

 

Igår var jag som sagt en stund i skolan och pluggade tillsammans med två "tanter" från klassen. Det blev mest en massa snack om annat, men vi fick ändå en hel del gjort. Så nu ska jag bara skriva rent allt och sen skick iväg till läraren. Yes. Sen kan jag slappna av fram till nästa vecka då vi kör igång med enhet två.

 

Vid lunch tid gick jag ner på stan, mötte upp karln och vi tog en fika i väntan på att gå bort till Jonte. Det visade sig att en av mina gamla lärare hade sadlat om och börjat jobba på fiket vi var på. Jättekul att träffa henne igen då hon var en av favoritlärarna ;-) När vi hade fikat klart och skulle gå så kom hon med en nybakad limpa som vi fick med oss hem. Den bjöd hon på sa hon. Jättegod! Nybakat bröd är väl det bästa ändå? (i brödväg alltså)

 

Kom till Jonte, hade med en bild på trumset som jag ville ha. Han ritade upp och fixade och trixade, tog väl nästan en timma, men resultatet blev ju kanon, sen var det dags att sätta sig i stolen och köra i gång. Det slutgiltiga resultatet blev, som ni kan se i inlägget längre ner, väldigt bra. Då frihandade han väldigt mycket också eftersom linjerna från bilden försvann bland all färg ;-) Mer än nöjd blev jag.

 

När vi var klara där så hämtade vi barnen och begav oss hemåt. Fixade middag och myste en stund. Barnen fick bada sen läste vi sagor och lekte med tågbanan innan de skulle sova.

 

Nu har jag varit och lämnat barnen på förskolan, jag ska sätta mig och skriva rent de sista uppgifterna, sen ska jag packa ner saker som jag sålt på tradera och bara ta det lugnt innan barnen ska hämtas igen.

 

Vad ska ni hitta på denna fredag?


Svar på frågestunden.

Hur kommer det säg att du började blogga?
Jag började blogga strax innan Alvar skulle födas. Vet inte riktigt hur det kom sig men kände att jag ville skriva av mig och då blev bloggen ett sätt att göra det på. Dock har jag bytt bloggställe några gånger sen dess ;-)

Hur många tatueringar har du?
Beror på hur man räknar ;-) Men 8-9 st är det väl. Kolla kategorin "tatueringar" i sidokolumnen där finns alla på bild.

Ska du rösta i valet? ;) hehe
Jag tror det.

Vad jobbar du med?
Jobbar inte alls, utan jag går i skolan och pluggar till undersköterska.

Vilket parti ska du rösta på i det kommande valet?

Jag är inte ett dugg insatt i det hela, men tror jag vet vilka jag ska rösta på håller det dock för mig själv ;-)

Var bor du?

I Norrköping

Vad vill du bli när du blir stor?
Vet inte riktigt än, pluggar till undersköterska just nu och vill jobba med människor på något sätt sen.

Vad skulle ert nästa barn heta om ni fick fler?

Oj, väldigt svår fråga, men om jag fick bestämma så skulle det nog bli en Savannah eller en Lennox ;-) I alla fall som det känns just nu.. eller hur man ska säga :p


Tack för era frågor. Var inte så många den här gången, men nu fick ni svaren ;-)

Ny tatuerad!!

 

Jag är grymt nöjd med resultatet!

(Det ska dock fixas lite mer på den, bla skuggor)


Frågestund.



......

 

God Natt!


Rock n roll!

Ojsan hoppsan, råkade slumra till i soffan. Farligt att lägga sig ner när man är trötter ;-) Nåja, det var bara 10 minuter eller nåt. Nu är jag vaken igen och känner mig allmänt slö. Sen vi kom hem från skola och dagis så har vi bara hunnit med middag och lite slappande i soffan. Barnen är nog lika trötta som mig för de vill inte göra något annat än kolla på barnprogrammen nu och ja, det går väl an en stund, det är ju ändå kväller.

Lektionen idag var intressant och rolig. Lärde oss innebörden av olika etiska begrepp och så fick vi ett papper med etik frågor som vi fick diskutera i grupper. Som vanligt så spårade det ur lite ;-) En jäkla bra klass jag har hamnat i alltså. Läraren är toppen också, alltid glad och trevlig, lätt att prata med och skämtar mycket.

I morgon och fredag är vi egentligen lediga, men jag och ett par till ur klassen ska träffas och plugga lite tillsammans en stund. Får se hur det går haha. Det är ju så lätt att man kommer ifrån ämnet och pratar om allt annat, men lite ska vi nog få gjort :-)

Åh, världens bästa älskling kom och överraskade mig förut. Han har nämligen fixat en tid till mig hos Jonte i morgon, så vid 13 tiden sätter jag mig under nålarna och gör ett trumset på överarmen, bredvid gitarren om ni minns? Niceigt värre!

Nej, ska ta och göra barnen sällskap en liten stund innan det är dags att göra dom redo för sängen.

Children`s outfit for the day


Snåla jävlar!

 

Hej och hå. Nu är barnen på dagis. Jag börjar inte förrän 13.00 idag så nu ska jag ta och äta lite frukost och sen blir det att plugga lite och ta det lite lugnt innan det är dags att bege sig.

 

Igår kväll var Alvar himla gullig. Vi låg i sängen tillsammans och han klappade mig på kinden, strök mig i håret och så sa han "god natt mamma, älskar dig" sen vände han sig om och somnade på två sekunder. Det är ju så att man smälter! Älskade gospojke!

 

En sak jag stör mig på är när man ska sälja en sak, sätter ett pris som är långt under inköpspriset och med andra ord väldigt billig, ändå ska folk försöka pruta! Gaah. Snåla jävlar haha. Exempel: Inköpspriset låg på 1200kr, jag satte 650 och då ingår frakten som ligger på 150kr. "grejen" är i nyskick, alltså knappt använd. Ändå vill folk pruta!

 

Nej gott folk, nu blir det frukost!


RSS 2.0