Children´s outfit for the day


Day of hell..

Huvudvärk, är bara förnamnet är såå grymt trött så jag vill spy på allt. Noll energi, ingen bra dag alltså. Eller inget fel på själva dagen och det blir ju inte roligare än vad man gör den till, men just nu hade jag velat gömma mig under täcket och sova bort några timmar, dagar eller ja varför inte några veckor? Så sjukt trött är jag just nu!

Var i skolan och skulle plugga, men allt gick åt hell då jag höll på och somna framför böckerna. Orden fastnade någonstans mellan hjärnan och pappret så fick inte ner ett shit. Hittade dock lite info på nätet som jag behövde, men hade lika gärna kunnat stanna hemma och sovit en stund. Yes, så känns det.

Nej, ska inte tråka ut er med my day of hell. Hoppas er dag är bättre :-)

Veckans planer (v.5)


Söndagen 30/1-2011

Dagens middag: Potatisgratäng, lövbit och grönsaker.

 

Jag är proppmätt efter dagens middag. Känns som jag kan rulla fram nu. Det var verkligen supergott!

 

En riktig slapp söndag har det varit. Hade hoppats på att få ta igen mig lite efter gårdagens bravader men barnen ville dock annat så vi var uppe redan 05.30. Jupp, riktigt tidigt och det var knappt att jag lyckades hålla ögonen öppna. Vi låg i soffan och såg barnprogram en stund sen fick jag lite mer energi och vi åt frukost och styrde lite här hemma. Efter alla morgonbestyr åkte vi ut till Citygross och handlade lite mat. Köpte även en ny väska idag igen haha. En Betty Boop väska blev det.. har spanat på den så länge nu så tyckte det var dags att slå till ;-)

 

Förutom det så har vi inte gjort så mycket faktiskt. Alvar har byggt med sin tågbana och lekt med sin lastbil medan Izabella har målat lite i sin målarbok och klätt ut sig till prinsessa och grejat. Nu börjar det bli dags att göra barnen redo för natten. Det ska duschas, borstas tänder och läsas bok innan de kryper ner i sina sängar och det tar ju sin lilla tid.

 

Hoppas ni haft en bra söndag!


Lite av shoppingen

Till Alvar: En t-shirt, en tröja, 7 par strumpor, VCT byxor, Jeans och en lastbil.

Till Izabella: En klänning, två par tights, två par strumpbyxor, tre par strumpor, ett par jeans, ett skärp och en målarbok.

Till mig: En väska, en tröja och ett linne

Ed Hardy tavla

 

Shoppade även en del annat som bla örngott, märkpennor, schampo, duschtvål, glas och andra nödvändigheter. Köpte även parfym, strumpor och boxershorts till L. Blev inte så himla mycket shopping på Gekås då de hade gjort om och det var himla rörigt där inne, fast det lär inte vara sista gången jag åker dit så blir nog mer shopping nästa gång ;-)


Dagens bravader.

Väldigt tidigt i morse, redan strax efter 04, stod jag ute och väntade på att bli hämtad av mina syskon då vi skulle ut på vår roadtrip.

 

En bra bit på väg och klockan 07.30 började det ljusna ute.

Efter några timmars shopping inne på Gekås var det dags för lunch, min lunch bestod av pannbiff, potatis, sås och lingonsylt. Överdrivet många potatisar fick man.

 

Syster yster valde snitzel i stället.

 

Fler bilder blev det inte, men efter Gekås i Ullared bar det av till Borås. Där skulle lillebror träffa någon vän och medan han gjorde det så gick vi andra och tittade i affärer. En liten och ganska tråkig stad det där Borås. Efter Borås for vi vidare till Jönköping där vi stannade till vid IKEA en snabbis och sen bar det av hemåt igen. Lagom trött efter en låååång dag, men vi har haft väldigt roligt! Många skratt blev det i bilen :-)


I´m not home..

Hallå mina vänner!

När ni läser detta inlägg så har jag förmodligen fullt upp med shoppingen i Ullared. Åkte nämligen dit tidigt i morse med min syster och bror, tar ju ett tag att komma fram (ca: 4h) Det är inte ofta vi syskon umgås tillsammans, så får passa på att hitta på något när alla har tid samtidigt och en tripp till Ullared och lite shopping är ju inte fel ;-)

Vi är hemma framåt kvällen igen och då, om jag orkar, lägger jag in lite bilder från dagen. Lovar inget, för det tar på krafterna att först sitta i en bil, shoppa en hel dag för att sen sitta i en bil igen. Det tar mer än vad man tror.

Jag hoppas ni alla får en underbar lördag!

Children´s outfit for the day


Ny frisyr

Har varit och klippt mig idag :-)

Dock suddig bild


Filmtips - I rymden finns inga känslor

18-årige Simon delar lägenhet med sin bror Sam. Simon som har Aspergers syndrom kräver ett fast schema där allt måste vara sig likt vecka efter vecka. Förändringar är något han bara kan hantera i små doser och när allt blir för jobbigt gömmer han sig i sin tvättunna, fylld med självlysandestjärnor – han gömmer sig i rymden för där finns inga känslor.

 

När Sam blir dumpad av sin flickvän och går in i en mindre depression spricker hela tillvaron för Simon. Hanger sig själv i uppdrag att hitta en ny flickvän till Sam, men med sin sociala inkompetens blir det inte enkelt, Simon vet ingenting om tjejer och kärlek …

 

Jag brukar inte se svenska filmer. Gillar vanligtvis inte svenska filmer alls, men precis som allt annat finns det undantag och denna film är ett undantag. Den var bättre än förväntat och helt klart sevärd!


Heroes - Naked (without my tattoos)

Heroes - Naked

I was fifteen my first time, when I got scarred, I got scarred for life. I went to the artist, he painted my skin, my mother felt sorry, she thought it was a sin. She said ”That’s something you will regret”, you haven’t seen nothing yet…

(I just smiled and said) I would feel naked without my tattoos, like a drinker without his booze! I would feel naked without my tattoos, like a soldier without his gun and boots!

My tattoes are a part of me and that’s the way it’s going to be. They will be there wherever I go, even ’til my very, my very last show.

(I just smiled and said) I would feel naked without my tattoos, like a drinker without his booze! I would feel naked without my tattoos, like a soldier without his gun and boots!

I was fifteen my first time, when I got scarred, I got scarred for life. I went to the artist, he painted my skin, my mother felt sorry, she thought it was a sin. She said ”That’s something you will regret”, you haven’t seen nothing yet…

(I just smiled and said) I would feel naked without my tattoos, like a drinker without his booze! I would feel naked without my tattoos, like a soldier without his gun and boots!

(Ni kan lyssna på låten genom att trycka på länken ovanför texten)

Not so fun Thursday..

En kort skoldag idag som sagt, men jag är ändå helt slut. En intressant lektion då vi gick igenom hur cancer uppstår och även om nervsystemet och hjärnan. Visste ni att vi har 100 miljarder nervceller i kroppen och att 100 tusen dör varje dag? Det hade jag ingen aning om innan.. Lite rolig fakta sådär :-)

Nu efter skolan har jag plockat ordning lite här hemma, bäddat rent sängarna osv.. Ska nämligen tvätta idag igen. Blir mest sängkläder och handdukar den här gången, hann inte riktigt med det sist jag tvättade. Vad jag önskar att jag hade en egen tvättmaskin och kunde tvätta när jag ville och slippa få monsterstora tvätthögar varje gång! Men nu ser det inte ut så..bara att gilla läget liksom.

Ska hämta barnen på dagis sen också, när vi kommit hem igen blir det att fortsätta plocka lite och sen fixa middag och såna där vardagliga ting. En mindre rolig torsdag med andra ord, men såna dagar behövs ju också för då uppskattar man de andra dagarna lite mer ;-)

Så filosofiskt det där lät då..

Filmtips - Young people fucking

Filmen är en fräck komedi om fem unga par med en lite väl avspänd inställning till sex. Under en natt söker var och en av dem efter en rolig och erotisk upplevelse - men de hittar bra mycket mer än de hade väntat sig. Trots alla försök att ha till synes okomplicerat sex helt utan några som helst känslor så upptäcker de snart att man inte kan ha "bara sex"...

En annorlunda film måste jag säga! En rolig film som bjöd på en hel del skratt! Gillar ni komedier så är denna film ett måste!

Intensiva dagar.

Jag får be om ursäkt, men det har varit två intensiva dagar så har helt enkelt inte orkat med bloggen.

Igår var jag i skolan och pluggade en hel del, blev klar med ytterligare uppgifter och när jag kom hem var jag helt slut! Somnade till en stund på soffan efter att barnen somnat. Vaknade efter 40 minuter eller något sånt, såg klart en film och somnade sen igen.

I morse var det återigen något pucko som ringde 04.52. Skyddat nummer såklart. Om det ska fortsätta såhär så kommer jag byta nummer kan ju visserligen stänga av mobilen, men vill ha den på i fall något oväntat skulle inträffa.

Trött redan från starten och en lång skoldag på det, ingen bra kombination så känner mig helt slut i skallen just nu! Börjar dessutom få huvudvärk så ska ta och fixa middag, göra barnen redo för natten, natta dom och själv slänga mig i säng. Det får bli en tidigt kväll helt enkelt. I morgon är det inte lika lång skoldag som tur är och sen är det heeelg! Ja, för min del blir det helg då jag är ledig på fredag :-)

Children´s outfit for the day


Not a good morning..

Den här morgonen var inte så rolig. Vaknade extremt tidigt efter inte alltför många timmars sömn. Barnen har hållt på och sprungit upp några gånger under natten. Alvar la sig bredvid mig och började sparka på mig. Ingen idé att ens försöka gå in med honom till hans säng för det dröjer inte länge förrän han kommer och lägger sig bredvid mig igen. En riktigt seg natt har det varit.

Morgonen har väl inte varit någon höjdare heller, barnen har bråkat en hel del både med varandra och med mig. Vägrat lyssna på vad man säger och sprungit fram och tillbaka, klättrat i soffan och hoppat omkring. Usch, ska faktiskt bli skönt att lämna av dom på dagis en stund och ja, det kan jag faktiskt säga utan att få dåligt samvete och känna att jag är en dålig mamma!

Ska lämna barnen på dagis och sen bege mig till skolan för att plugga lite. Igår satt vi där mellan 9-14 och jag blev klar med uppgifterna som ska in den här veckan, men ska fortsätta jobba med dom som ska in nästa vecka. Vill får så mycket som möjligt gjort nu så jag kan ta det lugnt i helgen och slippa tänka på massa plugg.

Hoppas ni får en bra tisdag!

Vampires!

 

De senaste veckorna har innehållit mycket vampyrer. Först såg jag Twilight filmerna och helt ärligt så förstår jag inte hysterin kring dom. Det är bara första filmen som är okej, de andra är bara väldigt larviga.. men trots det känns det som att jag "måste" se de andra två filmerna som kommer under 2011-2012. Weird..

 

Sen var det Vampire Diaries som gällde, såg säsong 1 och 2 och jag ska erkänna, jag är heeelt fast! Och att Damon är fin att titta på är bara ett plus..grymt fina ögon och en grymt bra serie!

 

Eftersom jag inte har fler avsnitt att titta på så gick jag över till att se True Blood. Har snart sett klart säson 1 och just nu känns den också lite larvig, inte alls lika bra som Vampire Diaries, men samma sak där något gör att jag måste fortsätta se på det ;-)


Children´s outfit for the day


Monday morning.

It is monday my friends..

Jag vaknade early as hell, men är ovanligt pigg måste jag säga. Vi har nu hunnit med alla morgonbestyr och barnen ser på lite barnprogram innan det är dags att gå till dagis, sen vidare till skolan för min del och plugga, plugga, plugga! Jag hoppas jag hinner bli klar med allt idag så jag slipper tänka på det mer och kan börja med de andra inlämningsuppgifterna som ska in nästa vecka. Det kommer vara mycket att göra denna termin då vi har minst en inlämningsuppgift i veckan.

Nej, kanske bäst att göra ordning sig lite innan det är dags att gå.

Hoppas ni får en bra måndag!

Quick update

Alvar, Dante, Izabella och min mamma.

 

Snart är denna söndag över, skööönt. Brukar sällan gilla söndagar men den här söndagen har varit ganska okej ändå, borsett från tvätten dårå ;-) Vi har lekt, busat, slappat, spelat spel och grejat. Barnen har varit ganska lugna och snälla hela dagen, sånt gillas! Nu ska jag ta och läsa lite om social omsorg så jag kan bli klar med den inlämningsuppgiften vi har i det. Sen hämta tvätten, vika och lägga in den, natta barnen och sen ska jag nog bara slappa en stund framför tv.n innan det är dags att krypa ner i sängen för min del.

 

Hoppas ni får en bra kväll!


Sunday.

My sis and I

 

Hm.. jag borde nog plugga lite idag. Nu börjar jag känna mig lite stressad över allt då det ska in på onsdag och jag har ganska mycket kvar att göra. Ska visserligen till skolan i morgon och plugga med några i klassen, fast det gör ju inget om jag börjar lite idag. Vet dock inte när eftersom jag måste ta hand om barnen också och i eftermiddag ska jag tvätta. Får sätta mig en stund ikväll, får helt enkelt ta mig orken till det!

 

Igår hade vi först besök av min pappa på förmiddagen, alltid lika trevligt. När pappa hade gått åt vi lite lunch och sen begav vi oss av och matade duckisarna tillsammans med min mamma, syster, Dante, Linus och en kompis till Linus. När duckisarna fått sin mat begav vi oss hem till mamma och umgicks lite. Hon bjöd oss på god mat och efterrätt innan vi gick hemåt igen. En väldigt trevlig dag.

 

Nu ska vi nog ta och bygga lite med tågbanan och spela lite memory innan det är dags för tvättstugan. Ha en bra söndag allihopa!


Izabella and her cousin

Hur söta får man bli?


Fed the ducks


Yeasterday was a sunny day


Nu tar vi helg!

På väg hem från dagis.

 

Nu är det helg. Hämtade barnen på dagis förut och så handlade vi lite till middagen innan vi gick hemåt. Väl hemma så blev det att plocka ordning lite, poppa musik, ha disco och leka lite innan det var dags för middag. Idag stod det tacos på menyn, inget ovanligt för en fredag kanske haha.

 

Jag har fastnat i pluggandet så gav upp efter en stund, ska träffa min gamla "plugg-grupp" på måndag så vi får hjälpas åt då så det blir klart någongång, ska ju in på onsdag så känns lite stressigt då jag inte ens har börjat med den andra inlämningsuppgiften än. *suck* Men nu är det helg som sagt så ska ta vara på den och inte stressa med något i onödan :-)

 

Hoppas ni alla får en trevlig kväll, för det ska jag ha med film och massa gott!


De tre bästa med Sabaton

Sabaton - Primo Victoria

Sabaton - Panzer Battalion

Sabaton - Metal Machine

Study time..

I'm sorry but I have no new pictures to show you, I promise to take some new pictures over the weekend. It is Friday today and I have no plans for the day, should study a bit now while the kids are in kindergarten, but otherwise not much happens. Hm .. why do I write in English? haha

 

Nej, jag vet inte varför jag börja skriva på engelska, weird.. jupp.. Säkert massa stavfel och shit också men aja kan ju inte vara perfekt på allt ;-)

 

Nej, nu får det blir frukost, fixa ordning mig lite så jag inte ser ut som ett vrak och sen plugga, plugga, plugga.. ska skriva om Florence Nightingale, vem var hon? vad gjorde hon? Omvårdnadens historia i Sverige och en massa annat.. Lite att göra med andra ord. Hoppas ni får en bra fredag!


Eftermiddagen

Någon jävel ringde klockan fem i morse och när jag svarade så la han/hon bara på. Jag har svårt att somna om vilket gjorde att jag sovit en stund nu, vaknade för en liten stund sen och väntar på att karln och barnen ska komma hem.

Var i skolan förut där vi jobbade med de olika lagarna som finns inom vården, t.ex Lex Sarah, Lex Maria, patientjournallagen m.fl, dom måste man kunna när man ska arbeta som vårdgivare. Inte lätt att hålla reda på alla lagar som finns, men det är intressant. Dock var jag väldigt trött och hade tänkt plugga när jag kom hem, men somnade i stället, ska se om jag orkar sätta mig en stund ikväll när barnen somnat, annars har jag ju hela dagen på mig i morgon.

Är grymt sugen på att shoppa också, men det får vänta. Ska till Ullared med mina syskon den 29.e så får hålla på shoppingen tills dess ;-)

Ja, annars händer det väl inte så mycket här just nu. Vad har ni gjort idag?

I wish I could fly..

yesterday's makeup and hair unbrushed, it is my outfit today ;-)


Första "riktiga" skoldagen

Åh, jag är så trött idag. Det har varit en lång dag i skolan 9-16 och med all information vi har fått så känns huvudet väldigt utarbetad ;-) Ska bli skönt att krypa ner i sängen sen. Hur som helst så gick det bra. Vi har fått nya lärare som inte alls verkar lika bra som de gamla, men ska ge dom en chans, det var ju trots allt första "riktiga" skoldagen idag. Vi har även fått de första inlämningsuppgifterna och två stycken ska in redan nästa vecka. Men har inte panik över det än hehe. Slutar tidigt i morgon och är ledig fredag, helgen, måndag, tisdag så ska nog hinna göra dom där uppgifterna :-) Tänkte börja med den ena redan i morgon när jag kommer hem, för idag är jag alldeles för trött.

Nu ska barnen göra sig redo för natten och sedan ska jag nog se ett eller två avsnitt av Vampires Diaries innan jag själv kryper ner i sängen. Hoppas ni alla har haft en bra dag för det har jag haft trots en lång skoldag :-)

Children´s outfit for the day


Only me..


Tisdag

Igår hade jag ingen lust alls till att blogga, men nu är jag tillbaka.

Började skolan igår, det var iofs bara information och fick även nytt schema igen. Så nu kommer jag går, onsdagar 9-16 och torsdagar 8.30-11.20. Jag tror det var tre-fyra tisdagar också, men annars är det egen studier de övriga dagarna. Jag tycker dock det första schemat vi fick var bättre, men inte så mycket att göra åt nu och med andra ord är jag ledig idag. Barnen ska dock till dagis en stund och vad jag ska hitta på under tiden har jag ingen aning om.

Ja, annars rullar allt på som vanligt här hemma. Har inte hänt något speciellt heller så har väl inte så mycket roligt att skriva om. vad ska ni hitta på idag?

Våran söndag.


Den här söndagen har bjudit på en del lek. Vi har bland annat byggt med tågbanan och pysslat med mosaik"grejen" som Izabella fick i julklapp. Vi har även läst böcker och gått en promenad till affären. Det här vädret som vi har går mig minst sagt på nerverna. Igår kväll/natt snöade det massor och idag smälter det bort. Kan inte snön bara få vara borta nu? Vill inte ha mer snö!

Nu ska vi ta och fixa lite mat och sen blir det nog en film innan barnen ska göras i ordning inför natten. I morgon är det dagis för barnen och skola för min del. Kul att komma igång och att få träffa alla igen!

Söndag

Det har blivit många filmtips såhär på sistone och fler kommer det bli, men inte idag. Har en filmperiod nu så när barnen lagt sig blir det en eller två filmer innan jag själv lägger mig. Mitt kvällsnöje med andra ord.

Det är söndag idag och vad ska man hitta på? Känner mig helt seg och mör i kroppen. Har haft ont i nacken i några dagar och nu börjar jag få ont i ryggen också. Inte skönt. Dessutom har jag börjat sova dåligt igen och kan vakna flera gånger under natten. När jag väl har vaknat har jag oftast svårt för att somna om.. vilket gör att jag är väldigt trött om dagarna. Segt.

Nej, vi måste nog gå ut en sväng snart så barnen får göra av med lite energi, annars klättrar de väl snart på väggarna här hemma ;-)

Filmtips - Easy A och Bandidas

I efterdyningarna av en liten vit lögn om att ha förlorat sin oskuld, upptäcker ordentliga high school eleven Olive Penderghast att hennes nya bad-girl image har en uppsida: hon blir äntligen uppmärksammad. Olive bestämmer sig för att exploatera sitt ”slampiga” rykte för att öka sin sociala status. Men livet börja snurra ur kontroll, och till slut är det endast en kille som ser igenom hennes tuffa yttre och in i hennes rätta själ och hjärta.

En typisk amerikansk high school film, fast med det lilla extra. Den var bättre än jag trodde den skulle vara och hade en del roliga inslag. Helt klart sevärd!

Filmen utspelar sig i Mexico på 1850-talet. Två kvinnor, María Álvarez och Sara Sandoval, möts då deras fäder blir anfallna och skjutna. María Álvarez är en fattig bondflicka och Sara Sandoval är en överklasstjej som precis kommit hem från Europa där hon studerat. För att hämnas sätter de två kvinnorna igång att råna banker för att stjäla tillbaka pengar till de fattiga mexikanarna som förlorat sin mark.

Bandidas är en rolig film och jag tycker helt klart att den är sevärd.

Children´s outfit for the day


Filmtips - Wilderness

En grupp ungdomsbrottslingar får chansen att sona sina hemska brott och rehabiliteras på en öde vildmarksö som alternativ till fängelse. Sexförbrytare, mördare och våldsamma ligister buntas ihop, men snart visar det sig att ön döljer en än större fara. Ett sadistiskt och hänsynslöst spel tar sin början, där varje steg leder in i en potentiell fälla.

Filmen var bättre än jag trodde den skulle vara. En del spänning och överraskningar förekommer i filmen. Dock inte så läskig som jag trodde den skulle vara.. Tycker helt klart ni ska se den!

Glöm inte att kika in mina andra filmtips som finns under kategorin filmtips till vänster.

It´s Friday!

Och jag bjuder på en mongobild på mig själv.


Filmtips - The Town

Doug MacRay är en brottslingutan ånger, en ledare av ett gäng hänsynslösa bankrånare som skryter med att stjäla det de vill ha och komma undan med det. Utan några egentliga relationer att bry sig om behöver Doug aldrig vara rädd föratt förlora någon nära person. Men allt det förändras vid gängets senaste jobb, när de tar en gisslan - bankchefen Claire Keesey. Även om de lät henne gå utan att skada henne, så misstänker hon att de vet vem hon är. Men hon slutar att vara på sin vakt när hon träffar en försynt och charmig man som heter Doug, omedveten om att det är samme man som bara dagar innan har terroriserat henne. Den omedelbara attraktionen mellan dem utvecklas snart till en passionerad förälskelse som hotar att ta dem båda nedför en farlig, och kanske dödlig, stig...

Den här filmen var mycket bättre än jag trodde att den skulle vara. Jag gillar inte Ben Affleck som skådis, han är för "töntig" för mig, men i den här filmen spelar han riktigt bra! Filmen är spännande och har lagom med action i sig. Tycker absolut att ni ska se den!

Torsdag.

Mätt och glad kille.

 

Oj, det har blivit lite dålig bloggning här under gårdagen och fram tills nu. Det har sina orsaker, men idag dyker det upp några fler inlägg bland annat ett par filmtips. Fast det är ju inte så kul att skriva en massa inlägg när ni är så dåliga på att kommentera hehe. Inte alla, jag har mina trogna bloggvänner som kommenterar flera gånger om dagen...puss på er!

 

Barnen är på dagis nu och jag har sett klart en film som jag började se igår kväll. En väldigt bra film, men den skriver jag om senare ;-) Jag vet inte riktigt vad jag ska hitta på, kanske borde städa och greja men vet ni vad? Jag har noll lust till det. Det är så skönt att göra ingenting medan barnen är på dagis. Slappa, vila och ta tag i allt under eftermiddagen. Leka med barnen, laga mat, mysa med barnen, natta dom, plocka ordning, se en film, sova. Visst låter det spännande? haha. Men blir ändring på det när skolan börjar på måndag. Ska bli såå skönt att komma igång igen och träffa bästa klassen!


Mer snö..

 

Igår var nästan all snö borta, men i morse när jag tittade ut var det heeelt vitt överallt igen! Jag är så trött på snön, vill inte ha mer snö nu! Det snöar lite än.. Blää..

 

Barnen är på dagis och jag roar mig med att tvätta. Roligare har man ju haft men tvätta måste man ju. Annars sker det nog inte så mycket mer idag. Tråkiga dagar... men har ingen lust att göra något heller. Har iofs varit och handlat lite men ja.. denna snö alltså, inget kul att vara ute och gå i den.

 

Vad ska ni hitta på idag?


Sabaton - Primo Viktoria

Min favoritfilm i videon ;-)


Några rader om ingenting..

Jag älskar musik! Musik kan man lyssna på jämt oavsett vilket humör man är på så finns det alltid någon låt man kan lyssna på! Ni ska få en låt av mig som publiceras senare. Den är grymt bra så håll utkik så ni kan lyssna på den ;-)

Dagen har rullat på, har diskat och plockat lite. Sett lite på en film och vilat. Snart ska barnen hämtas igen och sen får vi se vad vi hittar på. De är nog ganska trötta när de kommer från dagis, så ska försöka hålla dom sysselsatta så de inte somnar!

Åh, det är sååå mycket jag skulle vilja skriva ner här men som jag inte kan. Jag vill inte blotta mig totalt. Jag tror jag ska börja skriva dagbok. Har inte gjort det sedan jag gick i lågstadiet ;-) Men kan vara skönt att få skriva av sig allt och rensa ut tankarna lite.. tankar som ligger och maler i skallen, blir inte klok på någonting.. och känslorna som spökar i mig..gaah! Nej, jag vet livet är ingen dans på rosor, men det hade inte gjort något om livet var lite lättare.

Filmtips - Death Race 2

Filmen är en prequel till Death Race. I filmen får man följa "Luke" Lucas Goss, som dog i en tävling i början av den första filmen, från hans tid som bankrånare till hur han blir "Frankenstein"

Death Race 2 utspelat sig i en nära framtid där USA:s ekonomi börjat förfalla och den våldsamma brottsligheten är på väg bortom all kontroll. Privata fängelser har öppnats och skapat en laglös subkultur som styrs av gäng, kallblodiga mördare och sociopater. Det värsta av dessa fängelser är Terminal Island. Innanför dess murar hålls en brutal tävling som ställer fångarna mot varandra i stålförstärkta och tungt beväpnade fordon: Death Race. Vinnaren belönas med friheten - det vill säga om han överlever för att kunna njuta av den...

En grymt bra film! Har ni inte sett första filmen så gör det först och oftast brukar uppföljare inte vara lika bra, men denna var verkligen grymt bra, nästan så den är bättre än första filmen! Ni kommer inte bli besvikna!

En olycka..

 

Igår hände en olycka hemma. Hur mycket man än vill skydda sina barn så går det inte alla gånger. Nu var det så att just igår var Izabella vääldigt trotsig och ville inte alls lyssna på mig. Hon hoppade i soffan och jag sa åt henne fleeera gånger att man ska sitta ordentligt i soffan och försökte förklara hur farligt det kan vara, att man kan ramla och slå sig. Hon slutade hoppa och satte sig ner, jag gick ut i köket för att börja med maten. Det tog inte många sekunder innan jag hörde en smäll och ett illvrål!! Alvar fick panik och skrek rakt ut, Izabella skrek för att hon fick ont.. som ni förstår så hade hon börjat hoppa i soffan igen och ramlat ner i bordet, hon slog i hakan och som tur var, så var det inte så farligt som det först såg ut.

 

 

Såhär såg bordet ut efter smällen och ni kan nog tänka er att jag trodde det värsta och kände paniken i mig stiga. Men som sagt, det var inte så farligt trots allt. Hon har fått ett litet jack i hakan och det blödde en massa till en början men torkade bort det värsta och satte på ett plåster. Izabella blev lite chockad efter smällen och var lite slö en stund, men sedan piggnade hon till och var som vanligt igen förutom att hon fortfarande har lite ont. Inte så konstigt kanske.


Children´s outfit for the day


Måndag!

Det är måndag och för första gången på länge så känns det som det kommer bli en bra måndag. Jag vet egentligen inte varför den skulle bli bättre än andra dagar, men det är något inom mig som säger att det kommer bli så. Weird.. I know!

Barnen ska till dagis idag. Klockan nio börjar de och de tycker det ska bli sååå roligt att få gå till dagis och träffa sina kompisar igen! Jag förstår de. Kan inte vara roligt att vara hemma så länge som det har blivit nu då jag haft en månads jullov. En månad! Inte alla som har så långt lov.

Jag ska gå till skolan sen och registrera mig, sånt man måste göra inför terminsstarten, annars finns det inget speciellt på schemat. Ska passa på att vila lite och fixa här hemma medan barnen är borta. Sen får vi se vad eftermiddagen har att bjuda på!

Vad ska ni göra denna måndag?

Pysseltjejen.

Izabella pysslar.

 

Bilden är tagen häromdagen när Izabella satt och pysslade med sin prinsessbok. Hon är så duktig när det gäller, färger, siffror och bokstäver och det är inte långt kvar tills hon börjar skolan, bara två år. Hujeda mig!


Children´s outfit for the day


what does this song mean to you?

Bush - Glycerine

It must be your skin that I'm sinking in
It must be for real cause now I can feel
And I didn't mind, it's not my kind
It's not my time to wonder why
Everything gone white, everything's grey
Now you're here, now you're away
I don't want this, remember that
I'll never forget where you're at

Don't let the days go by
Glycerine, Glycerine

I'm never alone, I'm alone all the time
Are you at one or do you lie
We live in a wheel where everyone steals
But when we rise it's like strawberry fields
I treated you bad, you bruised my face
Couldn't love you more, you've got a beautiful taste

Har bara tagit ut första halvan av texten, men lyssna gärna på låten!
(länk finns ovanför texten)

It´s saturday!

Lördag, snart är äntligen den här veckan över. Ska bli skönt att börja komma in i vardagen igen. Barnen börjar dagis nästa vecka, jag börjar dock inte skolan förrän veckan därpå, men då får barnen en mjukstart efter en månads ledighet! Ska bli både skönt och roligt att börja skolan igen, hinner ju gå mig själv på nerverna här hemma ;-)

Idag ska vi eventuellt träffa min syster eller en vän och hennes dotter. På kvällen får jag även besök av en annan vän om inget annat inträffar, får se hur det blir :-)

Igår kväll hade jag myspys med barnen innan de båda somnade, sen satt jag och slappa vid datorn och tv.n kollade på CSI och Criminal minds, snackade med vänner från alla världens hörn haha en salig blandning blev det. Spelade även lite xbox i brist på annat innan jag la mig.

Har tapat aptiten helt. Har svårt att få i mig någon mat och det känns som jag ska kräkas varje gång jag försöker ta en tugga. Inte bra, men det beror på all skit som är och har varit.

Nej, ska i alla fall ge barnen frukost nu och sen får vi som sagt se hur dagen blir. Ha en bra lördag!

I`m telling you the truth..

Look at my eyes, I can`t lie to you...

This is not bullshit...

En ny dag hat tagit fart och jag vet inte riktigt vad vi ska hitta på idag. L sa först att han skulle ha barnen i helgen men sen ändrade han sig så nu vet jag inte riktigt hur det blir. Något pucko ringde 06.15 i morse, vet vem det var men det kan han inte erkänna, för mycket lögner som förekommer i mitt liv just nu! En säger en sak en annan en annan sak så jag vet inte vad jag ska tro längre. Jag vet bara att jag ledsnat på allt och inte vill höra på mer skit från någon!! Jag tar barnen och går min egen väg...det blir bäst så för alla.

Har även fått kontakt med en underbar person som jag inte pratat med på fem år! Känns skönt att ha någon att prata av sig med, den här personen är en riktigt bra vän, det är bara det att vi inte har kunnat prata eller träffats sen sist pga olika anledningar. Lite tråkigt, men nu blir det nog ändring på det.

Jag vill inte skriva ut för mycket i bloggen även om jag har god lust till det! Jag kan helt enkelt inte eftersom jag vet att en del lite för nyfikna personer som är inblandade i det hela läser min blogg.

Sen vill jag säga tack till underbara Emma för att jag kan skriva av mig all skit till dig, för att du stöttar mig och förstår så bra hur jag känner och tänker! Tack gumman för att du finns! Och stort tack till er andra som finns där för mig och stöttar mig! Ni är guld värda!

Jag är inte ledsen, jag är bara så arg och så besviken just nu! Men livet går vidare och jag kommer se till att det blir ett bättre liv även om jag blir ensam med barnen :-)

The Horrors - I only think of you

The Horrors - I only think of you

As the flames wash around me
I only think of you
I only want to save you
But I've done all I can do

To the end I would defend you
In heaven I'd suspend you
I only want to save you
I only want the truth

To the death I will defend you
With my life I will protect you
I know I'm going to save you
I'll do all I can do

Texten ovanför är bara vissa bitar som jag plockat ur låten, lyssna gärna!

Röd torsdag..

På bilden: Izabella på väg till sin mormor

Igår var vi hemma hos mamma och Jens på en fika. Jens fyllde nämligen år, vi gav honom en blomma och presentkort på Harrys ;-) Hoppas han bjuder med mamma dit, för det var där de träffades för första gången...romantiskt va? haha

Idag om det blir som planerat ska jag och mamma ta med oss barnen ner till strömmen och mata ankorna. Det tycker de är roligt och något skoj måste vi ju hitta på för eftermiddagen blir inte så rolig då det är tvättstugan som gäller. Har megastor hög med tvätt den här gången. Usch.


Ja, annars händer det nog inte så mycket mer denna dag, vad ska ni hitta på?


Children´s outfit for the day


I am so tired..

Ännu en dag har tagit fart. Jag brukar alltid säga att tiden springer iväg, men nu känns det som tiden står stilla. Det händer inte alltför mycket och jag har svårt att hitta på saker att underhålla barnen med. Jag är sååå trött, då de gick upp väldigt tidigt i morse. Orkeslös, det är vad jag är.

Igår hade vi besök av min pappa. Han kom bara på en snabbvisit för att lämna ett par saker vi glömde där på julaftonen, men det är alltid trevligt med lite besök :-)

Alltså känner mig lite nere idag, det beror nog på tröttheten och att jag inte orkar speciellt mycket. Det är knappt ögonen vill hålla sig uppe och barnen har bråkat en del. Känner mig helt enkelt slutkörd, redan och det är lång tid kvar på dagen. Usch.

Nej, ska väl försöka piggna till så vi kan gå ut en sväng. Bästa medicinen mot överaktiva barn!

Children´s outfit for the day


Filmtips - Blood and bone

Man brukar ju säga att det som inte dödar en blir man starkare av. Efter fem år bakom galler är Isaiah Bone redo att börja sitt nya liv. Men när Bone återvänder till sina kvarter visar det sig att den brutala gangsterbossen James sprider skräck på Los Angeles gator. Bone är den enda som kan få honom på fall. Bone döljer också en mörk hemlighet som kommer att få konsekvenser för alla. Dessutom är han ute efter hämnd och det enda sättet att få det är att slåss!

Gillar ni fighting och action så är detta en film för er! Jag såg den för ett tag sen och måste säga att den var riktigt bra! Bättre än vad jag hade förväntat mig.. enda minuset är slutet som är ganska förutsägbart, i övrigt en riktigt bra film!


Barnen leker


Good morning sweden..

God morgon sötnosar!

Visst är han söt min nyduschade lilla kille? :-)

Idag är det tisdag. Dagen igår segade sig fram och vi gjorde inte så mycket. Tog en promenad, lekte här hemma, såg en film och fick besök av min mamma på eftermiddagen. Min mamma tyckte barnens rum var lite stökigt så hon började städa där inne och sen diskade hon åt mig haha tack kära mamma! Arbetsskada kallar jag det, då hon jobbar inom hemtjänsten ;-) Skämt å sido..

Jag undrar vad det är som händer ute i stan för den här morgonen har det åkt förbi både ambulanser, brandbilar och polisbilar med jämna mellanrum. Blåljus och sirener, får se om det står något på NTs (Norrköpings tidningar) sida sen, brukar läsa där varje morgon så man håller sig uppdaterad om vad som sker både lokalt och i världen ;-)

Jag och L är sams igen, men det är ändå lite spänt och det känns som att minsta "felsägning" kan få allt att braka loss igen. Som jag sa tidigare, det är värre än en berg och dalbana.

Nu ska jag ta och fixa frukost åt oss, hoppas ni får en bra dag!

Children´s outfit for the day


Mitt nya schema..

Jag fick mitt schema för termin 2 strax innan jul och jag måste säga att det är ett väldigt bra schema denna termin också. Såhär ser det ut:

Haha, har ritat schemat själv i datorn, därför ser det lite knas ut ;-) Jag har strukit över datorkunskapen då jag läste det i gymnasiet och inte behöver göra det igen. Så det är ett väldigt soft schema måste jag säga, ledig fredagar.. kan ju inte bli bättre hehe. Barnen kommer dock gå heltid på dagis så jag hinner plugga också.

Its monday!

Usch, en tidig morgon blev det. Var uppe innan tuppen, kallt och mörkt är det. Jag längtar liiite till våren och sommaren nu! Jag vill ha ljusa dagar med sol och värme :-) Men det kommer...fortare än vad man tror.

Igår lekte vi med alla saker som barnen fick i sina julklappar, eftersom de varit borta en vecka så har de ju inte hunnit leka och undersöka allt ordentligt. Men igår så.. Alvar älskar tågbanegrejerna han fick och bygger med det mest hela tiden, Izabella klär ut sig till prinsessa och går omkring med sin sjungande Ariel. Nu kan jag den där låten utantill, den har liksom grävt sig in i mitt huvud efter att ha lyssnat på den en miljon gånger! Det gör mig inget eftersom jag vet hur glad Izabella är för att ha en sjungande Ariel. Det var hennes bästa julklapp och det låter så sött när hon sjunger med ;-)

Idag har jag ingen aning om vad vi ska hitta på, men ska väl försöka komma ut och få oss lite luft i alla fall. En promenad eller lek någonstans återstår att se, huvudsaken är att vi kommer ut lite :-)

Hoppas ni får en bra dag!

Children´s outfit for the day


En dålig start, men bra fortsättning..

Årets första dag var igår. Den kunde ha börjat bättre faktiskt, men det gjorde den inte. Den började med att jag och L är osams som satan. Han vägrar prata med mig och jag tycker han beter sig väldigt omoget för att snart vara 30år och dessutom pappa till två barn! Jag vill inte gå in på så mycket detaljer men jag kan säga att det inte kommer bli vi igen. Inte efter alla lögner och svek som varit och att han dessutom har mage att fortsätta ljuga mig rakt upp i ansiktet trots att jag har starka bevis till motsatsen får mig bara att vilja spy på allt. Har dock bestämt mig för att 2011 ska bli ett bra år, så nu lägger jag detta bakom mig och kommer skapa ett nytt liv och en ny tillvaro tillsammans med barnen, det är vi tre mot världen nu :-) Barnen är mitt allt, min ljuspunkt mitt i allt det mörka.

Ja, förutom den dåliga starten så kom ju barnen hem igår, äntligen! Jag hade saknat dom rejält den veckan de var borta, men som sagt nu är de förlorade barnen hemma igen där de ska vara ;-) Vi får se vad vi ska hitta på idag, men något skoj blir det nog allt!

Nyårsafton i bilder.

Jag var hos min mamma igår, när jag kom dit så blev vi bjudna på en välkomstdrink och sedan blev det dags för förrätten som var himelskt god. Vet inte vad det heter men det innehöll räkor, någon röra och bröd. Ungefär som minismörgåstårta. Riktigt gott!

Mamma och hennes man :-)

Mamma och moster

Sen blev det lite skitsnack efter 3 rättersmiddagen.

3 av 7 syskon

Sen var det dags för dans..

Och det gick vilt till efter en stund..

 

Jag glömde bort kameran och det blev inte så många bilder tagna för min del, men de andra tog bilder så kanske kan få några av dom också för där är även jag med på några stycken ;-) Hade hur som helst riktigt roligt! Det har jag alltid med min underbara släkt :-)


RSS 2.0