Julen går fort förbi..

Dekorationen jag köpte till storebrors grav.
 

Jag hoppas ni alla har haft en riktigt bra jul och så vill jag önska en god fortsättning. Vi hade en underbar jul och det känns väldigt trist att tiden går så fort. På själva julaftonen så jobbade jag först till 12.30 sen bar det av hemåt för att göra sig i ordning lite och hämta upp familjen för att åka vidare hem till mamma. Väl hemma hos mamma så blev det en stunds lek för barnens del och vi andra satt och pratade och myste lite innan maten var färdig. Julmaten är ju så god och man blir ju så mätt! Nåja, efter maten såg vi på Kalle Anka och hans vänner och sen kom tomten till barnen lycka! Så många julklappar den stackars tomten hade att dela ut! Alla barn blev så nöjda och glada över sina julklappar, ja vi vuxna också såklart. Men inget slår barnens miner då de får öppna sina julklappar. Resten av julaftonen bestod av lek med julklappar, efterrätt, gottis, mys, sällskapsspel osv... Vi var nog inte hemma förrän vid 22.30 igen. Det var himla kul att få träffa lillebror igen också. Han bor ju i Köpenhamn så det blir inte att vi ses så ofta.. tyvärr.
 
Juldagen var jag ledig och det var tänkt att vi skulle ha åkt hem till min pappa, men då han hade beredskap så fick han tyvärr åka och jobba. Lite tråkigt men vi åkte till mamma på brunch i stället och myste lite där innan vi åkte hem igen och lekte med barnens julklappar, såg på filmer och myste med massa tända ljus + brasa.
 
Annandag jul. Jag jobbade först en stund och sen kollade vi in mellandagsrean och jag fyndade en helmysig kofta. Så mjuk och skön. Men annars var rean inget och ha måste jag säga. Framåt eftermiddagen begav vi oss hemåt till min pappa och barnen fick ytterligare några julklappar som de glatt öppnade och blev så glada då de innehöll saker som de hade önskat sig. Så nu har de fått allt de önskat sig + lite till. Vi åt även lite kvällsmat där och såg på lady och lufsen som visades på tv.n.
 
Igår blev det ytterligare ett jobbpass och idag är jag ledig så vi har varit iväg och handlat lite till nyårsaftonen. Dock jobbar jag hela helgen + nyårsaftonskvällen så därför blir vi bara hemma vår lilla familj men det duger bra det med. Vi köpte lite gottis och älsklingen ska laga till någon god mat och så myser vi här hemma tills det är dags att se fyrverkerier och skåla in det nya året.
 
Nu har jag skrivit en hel bok här men som sagt tiden går fort och jag hinner inte riktigt med i svängarna.

God jul i stugorna.

GOD JUL till er alla, hoppas ni får en fin jul!
 
Tänkte passa på att skriva några rader nu för sen blir det lite tomt här några dagar, dels för att jag jobbar och dels för att det är jul och då kommer jag inte ägna någon tid vid datorn.
 
Igår var vi iväg till Linköping med syster och Dante. Vi shoppade lite och umgicks. Idag blir det ytterligare lite shopping då jag har två julklappar kvar att inhandla. Det är svårt för jag vet inte vad man ska köpa till dom två som är kvar, men något ska vi väl kunna hitta. Sen blir det en sväng ut till graven för det hinner jag inte i morgon eller på julafton så får helt enkelt ta det idag. Sen blir det familjemys resten av dagen med god mat och antagligen någon film och så lite gottis till kvällen.
 
I morgon ska jag ju jobba hela dagen med lite rast mellan 13-16 får se om jag åker hem i mellan eller om jag slänger mig i någon soffa på jobbet. Jahopp, sen var denna helg över och då är det julafton! Bästa tiden på året helt enkelt. I alla fall om ni frågar mig hehe.

Vila i frid

 
En känd skådespelerska hittas medvetslös i kvinnornas tvagningsrum på Yasuragi Hasseludden och kort därefter upptäcks ett äldre par döda i rum 327. Ingen av incidenterna verkar vara annat än olyckor, men hotellchefen Peter Berg och vd:n Nils Wedén får ändå onda aningar. När ytterligare en person avlider på spa-anläggningen, den här gången i de varma källorna utomhus, går det inte att förneka att det måste finnas ett samband mellan dödsfallen.
 
Emma Sköld på Nackapolisens kriminalavdelning kopplas in som ansvarig och hon upptäcker ganska snart att detta inte är något rutinfall.
 
Väldigt spännande bok och jag har läst Sofie Sarenbrants tre böcker och hoppas hon snart kommer ut med en ny! Hon skriver på ett väldigt bra sätt så man blir fast. Kunde inte lägga boken i från mig utan läste den rakt av. Kan starkt rekommendera er att läsa denna!
 
Hon har även skrivit Vecka 36 och Istället för dig. Riktigt bra böcker, läs dom!

Intervju med mig själv ;-)

Dessa frågor "snodde" jag av fina Patricia. Det vore roligt om ni också ville svara på frågorna då jag tycker det är roligt och se hur andra firar sina jular :-)
 
När köper jag julklappar?
Jag brukar börja i November och vara klar någon dag strax innan jul.
 
Köper jag julklappar åt många?
Nja, det är lite olika beroende på vilka som kommer, men i år köper jag till 12 personer.
 
Vill jag slå in julklapparna själv?
Absolut! Tycker det är roligt :-)
 
Vad önskar jag mig i julklapp?
Hm, lite grejer till hemmet och sköna fårskinnstofflor till mina kalla fötter
 
Vilken är den bästa julklapp jag någonsin fått?
Svårt att säga!
 
Brukar min stad julpyntas?
Ja, lite grann.
 
Levande gran eller plastgran?
Vi har en plastgran i år.
 
Favoritjulpynt?
Julgranen, adventstjärnorna, ljusstakarna. Hm.. svårt att säga.
 
Vilka färger har mitt pynt?
I granen har vi röda och blå kulor samt silverglittervolanger (eller vad man nu vill kalla det) annars går det mesta i rött och svart.
 
Skickar jag julkort?
Inte i år.. glömde bort det :p
 
Den finaste julmusiken?
Julen är här med Tommy Körberg, Happy christmas (war is over) med John Lennon, Last Christmas med Wham och många andra.
 
Favoritjulkalender?
Sunes jul!
 
Hur dags öppnar vi julklappar?
Oftast vid 17-18 tiden beroende på när vi hunnit äta.
 
Hade jag en bra jul förra året?
Jajamen!
 
Tittar jag på Kalle Anka och hans vänner?
Nja, de senaste jularna har jag bara sett lite halvt om halvt på det.
 
Var firar vi julen och med vilka?
Hemma hos mamma, med de närmaste.
 
När äter vi julmat?
Förra året åt vi innan Kalle Anka, men i år blir det nog efter då jag jobbar och sen måste hem och fixa mig lite.
 
När åker julen ut?
Snabbt efter nyår! Då är det nytt år och nya tag som gäller ;-)
 
Vad väljer jag helst av?
Ljusstake - Adventstjärna (båda)
Pepparkakor - Lussekatter
Marsipan - Ischoklad (inget av det)
Aladdin - Paradis
Glögg - Julmust
Köttbullar - Prinskorv (mammas hemgjorda köttbullar såklart)
Kokt potatis - Janssons frestelse
Julskinka - Julkorv
Lax - Sill
Pastej - Dopp i grytan (inget av det)
Ris àla malta - Risgrynsgröt
Chokladkalender - Paketkalender
Ge julklappar - Få julklappar (både och)

Jobbtider..

Usch nu har det gått några dagar igen, jag som ville komma igång med bloggandet igen för jag tycker det är roligt att skriva av sig och dela med sig av både det ena och det andra som bl.a. bok- och filmtips. Fick mer jobb så har jobbat långa pass sen i fredags, men har bara ett pass kvar i morgon 12-21 sen är jag ledig hela tre dagar. Ska bli skönt även om det innebär att vi behöver ge oss ut med resten av Sverige för att inhandla det sista inför julen. Resten av året jobbar jag såhär:
 
 
Ganska skönt att det inte är så långa pass kvar. Hur det blir med jobb under nästa år får vi se, har i alla fall fått behålla delar av mitt schema som jag haft nu sen efter sommaren. Ska fixa såna där tidsinställda inlägg då jag tänkte tipsa er om ett par böcker, så kika gärna in lite då och då även om jagi nte hunnit svara på era kommentarer ;-) Har börjat läsa en spännande bok så ska ta och tända lite ljus och fortsätta med den. Hoppas ni får en trevlig kväll allesammans.

Luciafirande

Igår var vi på luciafirande i Izabellas skola. De var himla fina och väldigt duktiga! Blev förvånad att de kunde alla sånger utantill då en del var ganska svåra. Alvar var också väldigt duktig när vi var på dagis och tittade. Han sjöng med i alla sånger och stod kvar där framme hela tiden även om många av de mindre sprang till sina föräldrar. Stolt mamma är jag till mina fina barn!

Så mysigt!

Mys framför öppna spisen om kvällarna :-)
 
Jag bara jobbar och jobbar. Känns det som. Jag har även fått börja i hemtjänsten som utgår från samma hus som boendet jag jobbar på. Det betyder ännu mer jobb för mig så den här veckan är jag bara ledig en dag dvs i morgon. Sen jobbar jag fre-tis innan jag är ledig igen. Fick dock frågan om jag ville jobba en heldag i morgon men sa ifrån för jag kände att 9 dagar i rad hade blivit lite mycket för mig. Ska inte klaga för det är inte alla som har jobb och jag trivs himla bra med mitt! Sen fick jag en tidig julklapp från jobbet hihi. Det var en lönehöjning! Så himla kul!
 
Nåja, ska väl inte bara skriva om jobb här. Hämtade Izabella på frita förut och hon hade gjort en sån fin ängel som vi ska hänga i granen sen när det väl är dags att ta fram den, känns lite tidigt än för det, och så hade hon gjort en kökshandduk med fina och juliga tryck på. Vår stora duktiga tjej!
 
I morgon är det Lucia. Så först ska vi till dagis och se Alvar och hans kompisar lussa för oss och sen vidare till frita. Izabella ville absolut vara tärna och Alvar pepparkaksgubbe. Sötnosarna. Ska bli kul och vilken tur att jag är ledig då så jag kan se de lussa :-) Annars händer det inte så mycket. 
 
Har sett ett par riktigt bra filmer och även läst några riktigt bra böcker som jag ska tipsa er om vartefter. Har upptäckt en ny författare som jag verkligen gillar! Så skönt att koppla av med en bok innan man ska sova om kvällarna.
 
Nåja, ska inte skriva en hel bok här. Hoppas ni får en fin kväll!
 

Detta har vi styrt med..

Det var länge sen jag skrev något nu. Men tänkte visa er lite bilder på vad vi styrt med förutom jobb. skola och dagis då.
 
Vi har bl.a. varit på Naturhistoriska museumet i Stockholm.
 
Vi har även varit på Childrens upptäckarhuset i Hallsberg
 
och hemma hos mamma och bakat tillsammans med syster och hennes familj.
 
För att inlägget inte ska bli så långt så har jag valt ut några få bilder bara. Har mängder av bilder egentligen men det skulle bli för mycket att lägga ut alla här. Vi har ju även fått en massa snö så självklart har vi varit ute och lekt i snön också och myst framför öppna spisen om kvällarna.

RSS 2.0