Tropikarium - del 1


Drakflygning


Du kommer alltid att finnas inom mig..

 
Igår skulle min älskade storebror ha fyllt 29år. Ibland funderar man på hur livet skulle ha sett ut om han fortfarande hade funnits hos oss, men det är frågor utan svar och jag försöker undvika att tänka så eftersom man oftast blir ledsen av det. Jag kommer alltid ha en sorg och saknad i mitt hjärta men jag väljer att inte försöka tänka på det så mycket längre, livet går vidare vare sig man vill eller inte och nu väljer jag att se framåt istället för bakåt. Du finns alltid inom mig älskade bror!
 
Idag är en ny dag, det är fredag och vi har fint väder även om det stod att det skulle regna. Tänk att vädret kan överraska en positivt också, det är inte ofta det händer ;-) Nåja, vi har varit ute en sväng och njutit av solen, men nu sitter vi här hemma och bara myser en stund. Blir att gå ut en sväng till sen men först lite vila och lunch.
 
Hoppas ni får en fin fredag allesammans!

Ny tatuerad av en gammal vän.

 
Idag hade en gammal vän till mig och min storebror en lucka i sitt schema och jag passade då på att utnyttja den och han fick göra en tatuering på mig. Tack Erik, blev supernöjd och du kommer få göra fler tatueringar på mig och gubben!

Film - Ice Age 4

 
Istidens älskade antihjältar Sid, Manny, Diego och Ellie är alla tillbaka i den skakande fjärde ICE AGE-filmen där våra vänner drabbas av en jordbävning orsakad av en viss ekorres jakt på ett ekollon...
 
Idag var vi på premiären av Ice Age 4 - Jorden skakar loss, måste dock medge att jag inte alls tyckte den var lika rolig som de andra Ice Age filmerna. Barnen tyckte den var rolig och visst är den väl sevärd, men ingen "wow" upplevelse direkt.

Rastat "Kinesen"

 
Jag är så sjuukt trött på detta eviga regnande! Det är sommar och under sommaren ska det vara sol och värme, inte något höstväder. Hösten kommer efter sommaren, tråkiga vädergudar! Ja, det är väldigt deprimerande med detta regn och enligt vädret på mobilen så ska det regna hela veckan :S
 
Shoppade lite igår, det blev en ny dammsugare, ett par byxor till mig och två par byxor till Izabella. Det blev också en fika och sen begav vi oss hemåt igen. När vi kom hem var vi ute och rastade "kinesen" Nu undrar ni säkert vad jag menar med "kinesen" men om ni tittar på bilden så förstår ni nog. "Kinesen" är alltså en moped som har blivit döpt så av gubben eftersom den är tillverkad i Kina. Enkel matematik. Barnen fick också åka med en sväng och de skrattade högt! Man får helt enkelt passa på och vara ute de få minuter som det var uppehåll annars regnade det konstant igår.
 
Idag ska jag på återbesök hos arbetsterapeuten. Jag tycker min hand har blivit mycket bättre sen jag fick den där handledsortosen. Även om jag har fuskat med användadet och tagit av mig den när jag jobbat, trots att jag skulle ha den på dygnet runt, så har det alltså blivit en stor skillnad. Värken är inte lika intensiv och finns inte där hela tiden även om jag kan få värk till och från fortfarande, men det gör inte ont längre vilket är himla skönt!
 
Nåja, nu har jag snart skrivit en hel bok här så det är bäst att avrunda det hela. Ska fixa ordning mig lite innan det är dags att dra iväg. Hoppas ni har finare väder än vi!

It´s monday again..

<--- Vår fina, älskade tjej! Igår kväll ville Izabella att jag skulle ta lite bilder på henne med lite olika effekter och här är en av bilderna. Sötnosen.
 
Jag är idag uppe före barnen och jag minns inte sist de sov längre än till klockan 06 på morgonen. Det känns lite konstigt men samtidigt skönt med lugn och ro på morgonen. Det är lätt hänt att dagen startar i 180 annars. Lite deprimerande dock att regnet öser ner utanför och det känns som att sommaren kommer regna bort. Det är inte många dagar det har varit varmt och soligt under Juni månad och jag hoppas Juli blir mycket bättre! Det vore väldigt trist annars.
 
Vi är lediga idag också, allihopa. Underbart! Vi ska ut och shoppa lite, behöver en ny dammsugare b.la. då den andra gick sönder och utan dammsugare kan man inte vara! Sen blir det säkert något mer som får följa med hem hehe. Hoppas ni alla får en bra start på den nya veckan!

Sommarbilder.

 
Bjuder på några bilder som jag tog i fredags, midsommaraftonen, innan barnen åkte ut till landet till min mormor med min mamma, morbror och några till. Jag och älsklingen var hemma och hade det supermysigt tillsammans. Har tröttnat lite på alla högtider så det var himla skönt att inte göra något speciellt, utan bara kunna ägna oss åt varandra en hel kväll + få sovmorgon!

Midsommar.


Torsdag 12-06-21

 
Igår fick jag en glad suprise. Min älsk ringde vid lunchen och vi möttes upp för att äta lunch tillsammans. De brukar vanligtvis inte ha tid med sånt så det var lite extra trevligt. Som ni vet så hinner vi ju inte ses så ofta nu när vi båda jobbar som vi gör så man får passa på de tillfällen som ges. Joppe var också med och käkade och vi hade trevligt. Sen ringde de från deras jobb och de fick åka iväg med illfart och jag knallade hem för att fortsätta med tvätten.
 
Idag har vi varit och hälsat på Izabellas blivande skola så hon fick se hur det ser ut där och så pratade vi lite. Det kommer nog bli riktigt bra :-) Efter det fick barnen gå till dagis och ha lite midsommarfirande och sen hämtar mormor dom där för att åka hem till min syster på kalas. Systers bonusdotter fyller nämligen år idag. Grattis till henne! Har hunnit med en sväng på stan också och kikat runt på diverse saker och nu blir det att bara ta det lugnt innan det är dags för en jobbkväll.
 
Ha det fint kära vänner och bloggläsare.
 

Sabaton - Carolus rex

 
Jag har som så många andra fastnat för den här låten. Sabaton, Hammefall och Mustasch är de bästa svenska banden enligt min åsikt. Annars gör Sverige mest skitmusik som man nästan får skämmas över ;-)
 

Nya blogg.se

 
Bjuder på lite Demented are go.. Har den här låten som ringsignal på mob.. bara så ni vet liksom ;-)
 
Alltså vad är detta?! Rena skiten om ni frågar mig.. Så krångligt att hitta men man kanske vänjer sig. Ja, jag pratar förstås om det nya utseendet på blogg.se Vad tycker ni om det? Ni som har blogg.se.
 
Är ledig idag, så himla skönt. Har ont i ryggen och nacken är helt stel så ska passa på att vila upp mig fram till eftermiddagen då jag ska tvätta och fixa lite. I morgon kväll är det jobb igen men sen är jag minsann ledig heela helgen! Så skönt det ska bli :-) Jobbar nästan varje helg annars så en ledig helg sitter inte helt fel kan jag säga. Det är midsommar och jag har fortfarande inga aning om vad vi ska hitta på. Eller jo, halvt.. barnen ska följa med min mamma ut på landet och fira midsommar där tillsammans med några ur släkten. Jag kan så klart följa med om jag vill men jag vet inte riktigt om jag vill det. Kanske blir hemma och sover i stället ;-) Får ju passa på när tillfälle ges. Som sagt får se vad som sker när vi väl är där.
 
Nej, nu får det bli lite vila och sen ta tag i hemmet och tvätten. Ha en fin dag allesammans!

En ny vecka ha börjat..

 

Haha i brist på nya bilder så slängde jag ihop en bild på min gubbes hand. Så very nice liksom. Jag har nog en släng av fetishsm.. handfetishsm.. jag älskar händer! Tänk så mycket man kan göra med just händer ;-) Nåja, ska väl inte överdriva, men jag gillar min gubbes händer i alla fall :-)

 

Är ledig idag likaså är barnen vilket betyder att jag inte har någon sovmorgon. Klockan 06 var de uppe och studsade, lagom tills karln skulle åka till jobbet och därav inget mer sova för min del. Är så trött så jag kan spy just nu så jag hoppas att både jag och barnen kan vila en stund snart så man orkar göra något vettigt under eftermiddagen. Vi har varit iväg en sväng under förmiddagen, handlat och grejat så nu tänkte jag slänga på en film åt barnen och fixa lite lunch.

 

Hoppas ni har fått en bra start på nya veckan :-)


Min älskade keps..

Jag älskar min keps! Den är så himla bra att ha och gömma sig under när man har såna där "bläiga" dagar då man inte har lust att göra ordning sig, man har inte lust till någonting egentligen. Idag är det lite så, har lite ångest över att behöva åka och jobba ikväll. Det är inte det att jag inte trivs, för det gör jag. Men det tar alltid emot lite att behöva börja jobba klockan 16. Att inte vara hemma med familjen på kvällen osv.. Men det är bara några få timmar och när man väl är där så går tiden väldigt fort (för det mesta) och så får man snart åka hem igen.

Nåja, min keps är en av mina favoritplagg..om man nu kan kalla det ett plagg? Aja, hur som haver så är kepsen alltid nära till hands och om jag inte orkar fixa håret någon dag så är det bara att dra på sig kepsen! Har ni något favoritplagg som ni använder ofta?

Nej, nu måste jag stoppa något i magen och göra ordning mig lite innan det är dags att åka mot jobbet. Vill ju inte skrämma slag på tanterna ;-)

Dela med er av kärleken...

 

Det här med kärlek är inte alltid lätt. Det finns så många olika sorters kärlekar. Kärleken mellan föräldrar och barn, kärleken mellan syskon, kärleken mellan vänner, kärleken mellan par osv. Ibland är man riktigt kär, ibland är man olyckligt kär och ibland är man kär i kärleken. När är man kär på riktigt? Hur vet man det? Vad har ni, mina kära läsare för tankar kring kärlek?

 

Jag och min sambo har varit ett par, i med- och motgångar, under 10 år. Ibland känns det hopplöst och att vi bara glider omkring här hemma utan att riktigt se varandra, ibland är det som vi är nykära igen och bara har ögon för varandra. Det är svårt att hålla en jämn balans men oftast har vi det jättebra tillsammans och vi är kärare än någonsin, men ibland hamnar man i svackor och allt känns botten. Att vi ändå har hållt ihop i 10 år måste ju betyda att vår kärlek till varandra är stark och att den är svår att bryta ner hur mycket än ANDRA vill och försöker med det.

 

Aja, det var bara lite tankar om det här med kärlek. Men jag skulle bli väldigt glad om ni ville dela med er av era kärlekshistorier både fina och mindre fina. Tänkte nämligen välja ut en av era historier och publicera här samt länka till er blogg såklart. Så kom igen nu dela med er!


Ny vecka..

Det har varit lite snålt med update här inne under helgen, men har mått lite dåligt samt jobbat så tiden och orken och lusten har inte riktigt funnits där. Det känns bättre idag och nu tar vi nya tag.

Ska lämna barnen på dagis om en stund och sen ska jag iväg på ett möte för alla vikarier som ska jobba under sommaren. Men innan jag åker iväg tänkte jag hinna in på banken och sätta in lite pengar. Vår burk med sparpengar börjar bli full nu så det åker in på sparkontot i stället :-)

Alvar ligger här bredvid mig och sover, jag undrar vad han drömmer då han ligger och skrattar i sömnen hehe. Sötnöten ;-) Izabella fick en gammal telefon, som vi inte använder längre, häromdagen och hon blev så glad! Sitter och spelar spel på den eller tar bilder med kameran. Hon har även lyckats skicka iväg sms både till mig och till min syster hehe.

Nej, nu ska vi fixa frukost och göra ordning oss lite innan det är dags att röra sig.

Friday

Ny dag med nya möjligheter. Vet inte alls vad jag ska hitta på, antagligen bara ta det lugnt. Läsa en bok och umgås med barnen. Blir väl att vara ute och leka en stund i alla fall. Ska ägna denna fredagseftermiddag åt att tvätta. Roligare har man ju haft men det fanns ingen annan tvättid som passade mig och tvätta måste man ju göra. Ska även städa av det jag inte orkade med igår annars får karln ta hand om det under helgen ;-)

Har känt mig lite nere den senaste veckan, vet inte riktigt varför men får hoppas det vänder snart. Inget kul att känna sig såhär. Försöker hålla humöret uppe i alla fall så det är väl inget som syns på mig, men inom mig känner jag mig så....tom på något sätt. Hm.. svårt att förklara.

Nej, ska väl inte sitta här och skriva massa shit utan ta tag i den här dagen och göra det bästa av den. Hoppas ni får en underbar fredag allesammans.

Boktips - Att springa.


Att springa
är berättelsen om tolvåriga Emma och Julia. De befinner sig i en brytningstid; precis på steget in i vuxenvärlden. Julia lever i en traditionell kärnfamilj med mamma, pappa och lillebror. Emma med sin ensamstående mamma, den bohemiska och rödvinspimplande Annika. Julia är tyst och blyg, Emma högljudd och ständigt pladdrande. Ändå blir de bästa vänner.

De sista dagarna på sommarlovet, då staden dignar under en värmebölja, dyker det plötsligt upp en man på stigen i skogen där Emma och Julia har sitt tillhåll. En man med rabarbersvaj som både lockar och skrämmer. Hans uppdykande blir startskottet för en rad händelser som för alltid förändrar dem.

Det här är en jättebra bok som jag starkt kan rekommendera er att läsa! Den är bra skriven och alla karaktärer beskrivs på ett bra och levande sätt. Det är lätt att se karaktärerna framför sig. Jag hade svårt för att lägga ifrån mig boken när jag väl hade börjat läsa och läste tills ögonen rann. Så ja, LÄS DEN!

2012-06-07


Ledig idag så himla skönt. Har njutit av en god frukost som bestod av keso med blåbär och hallon och lyssnat på skön musik. Filosofierat för mig själv och bara haft det lugnt och skönt. Jag funderar på att krypa ner i sängen en stund till innan jag ska sätta fart med städning här hemma.

Har ni börjat planera för sommaren? Ska ni göra något speciellt? Vi funderar på att åka till Skara sommarland, hyra en stuga och vara borta ett par nätter. Men det beror lite på hur vi jobbar och om vi har ledigt samtidigt. Ett himla pusslande blir det med alla tider hit och dit. Något ska vi i alla fall hitta på!

Nej, lite vila nu då och sen städa, ha en fin dag allesammans!

Nationaldagen.

 

Sveriges nationaldag idag. Ska ni fira det? Jag ska jobba mellan 13-21 så det blir inte så mycket firande för min del. Eller jag vet att det blir lite tårta tillsammans med de boende på jobbet idag. Karln jobbar nu några timmar och sen går vi om varandra så när han kommer hem måste jag åka. Det är himla trist att vi nästan aldrig ses utom sent på kvällarna då vi båda är väldigt trötta. Nåja, vi är lediga på söndag båda två om de inte ringer in mig, så vi får passa på att umgås då. This is the life of a working class hero som jag brukar säga.


Tjoho här kommer en update..

Nu har det gått några dagar igen sen jag skrev sist. I lördags försvann dagen fort, men det kan ha och göra med att jag var i Ullared och förstörde pengar ;-) Fick med mig lite gott och blandat hem och är nöjd med allt jag köpte. Vi hade väldigt trevligt på resan och på bussen hade de frågesport, lottdragning och så fick vi se en film så det blev aldrig tråkigt att sitta på bussen de timmarna det tar att åka dit.

I söndags hade vi lite mysig familjetid, vi åkte ut till Ingelsta shopping där vi åt mat och kikade i butikerna. Inhandlade ett par nya böcker och så lite grejer till kaninerna. När vi kom hem igen så bäddade vi ner oss i soffan allihopa och såg på film. Mysigt värre :-)

Igår tog jag det bara lugnt på förmiddagen, orkade inte riktigt ta mig för något och framåt tidiga eftermiddagen tog jag en fika med en vän innan vi begav oss av mot jobbet. Vi jobbade kväll båda två så det var trevligt att få sällskap dit. Det var en ganska fartfylld kväll på jobbet igår och det blev mycket spring, så det var skönt att komma hem igen sen :-) 

Idag blir det samma som igår. Ta det lugnt såhär på förmiddagen. Ska nog försöka sova en liten stund till. Är galet trött och sen blir det att jobba ikväll igen. Ska dock vara på en annan avdelning så får hoppas det är lugnare där hehe. Nej, nu ska jag inte sitta här mer utan får önska er alla en fin dag!

Boktips - Har du träffat nån?

Med humor och distans delar vanliga svenska
kvinnor med sig av sina egna relationer och
reflekterar över varför det gick som det gick?

Boken tar upp frågor som:
Måste man ha en partner till vilket pris som helst?
Hur gör du för att uppnå en kärleksfull relation på
gemensamma villkor?

Måste han vara över 1,80?
Gift, innan första dejten
Sälj hunden på Blocket
och fler berättelser.

En inspirerande och lättläst bok
som du kan ha med dig överallt.

Den här boken var faktiskt rolig att läsa även om berättelserna i den är rätt tragiska. Jag tror att många därute kan känna igen sig ganska väl och tycker absolut att man ska läsa den!

Vart tog det fina vädret vägen?

Det var mindre kul att vakna upp och inse att det är kallt och regnar ute! Här har man blivit bortskämd med sol och värme ett par veckor och sen det här.. Hoppas verrkligen att solen och värmen kommer tillbaka snart för det här är inget kul. Nåja, idag blir det ett besök hos tandläkaren för Alvars del och sen får vi se vad vi ska hitta på.

Det blir en tidig kväll kan jag säga redan nu. Ska nämligen till Ullared i morgon och ska vara hos mamma 04.15 för att sedan gå vidare mot bussen som åker 05.00 härifrån. Min syster och en kompis till mamma + hennes dotter ska också med. Ska bli väldigt trevligt och roligt att komma iväg lite på egen hand :-)

Vinkade nyss hej då till karln som åkte till jobbet. Eller ja, de skulle ner till kontoret för att se vad nästa projekt blir för dom att jobba med. Men förhoppningsvis blir det dagtid nu så jag slipper vara ensam om nätterna ;-)

Nej, nu ska jag inte babbla mer utan ta och göra oss redo för dagen.

RSS 2.0