Middagstips - Persiljekassler i ugn.

 
Persiljekassler i ugn.
400g kassler
2dl vispgrädde
1dl riven ost
1/2 dl hackad persilja
1krm vitpeppar
 
Sätt ugnen på 225 grader. Skiva kasslern och lägg den i en ugnssäker form. Blanda grädde, ost, persilja och peppar. Häll såsen över kasslern och gratinera i mitten av ugnen ca 15 min. Servera med ris eller pasta.

Hjärtan.

Mina älskade hjärtan!
 
God morgon är kanske fel och säga när det är eftermiddag och faktiskt gick jag upp 12.30 så ska försöka sova ett par timmar till nu så jag orkar hålla mig vaken hela natten igen. Det är lite segt när man måste ställa om sig såhär men jag jobbar inte så många nätter så det går an. Är helt ledig i morgon så då ska jag inte sova så länge och sen ska jag passa på att fixa lite här hemma. Ligger efter med både tvätt och städning. Karln gör så gott han kan, men han jobbar också och sen får han ta hand om barnen så ja, det finns inte så mycket tid över till allt det där tråkiga men nödvändiga som man bara måste göra också.
 
Det känns lite jobbigt i hjärtat när barnen frågar om jag verkligen måste åka och jobba. Jag har lovat dom att vi ska hitta på något kul här framöver. Ska ta ett par dagar ledigt och bara ägna mig åt dom och då ska vi hitta på massa roligt och de ska få bestämma själva vad vi ska göra :-)
 
Nej, ska ta mig en kaffe och sen lägga mig en stund till. Ja, kaffet påverkar mig inte nåt speciellt så jag har inga problem med att sova efter en kopp eller två. Har hört så många som säger att de inte kan sova om de dricker kaffe sent på eftermiddagen/kvällen.
 
Ska inte fortsätta skriva massa shit här nu utan ni får ha en underbar eftermiddag/kväll!

I Love my job

God morgon! Ska snart gå och lägga mig igen och sova fram till 14..förhoppningsvis. Är lite orolig över att inte kunna sova, men jag måste verkligen då jag ska jobba inatt (21-07). Fick hoppa in extra igår så det blev  en lång dag. 7-14 + 14.30-20.30 med andra ord var jag lagom trött när jag kom hem igår. Helgen försvann i rasande fart, men så är det alltid när man har en jobbhelg.
 
Anledningen till att jag bara kan sova till 14 idag är att jag dels hinna fixa lite här hemma till klockan 16 för då ska jag lämna bilen på pappas jobb så de kan gå igenom den ordentligt och se om något måste fixas till innan besikningen och medan bilen är där ska jag träffa min kära mor på stan. Ska bl.a. förlänga mitt abonnemang och byta mobil till någon annan. Får se vilken det blir. Sen hinner vi nog med en fika och lite shopping också innan jag ska hämta bilen och fara mot jobbet. Denna dag kommer försvinna minst lika fort som helgen.
 
Har ni haft en bra helg?

Leeedig!

Idag har jag (kors i taket) varit ledig heeela dagen. Det har varit så skönt och jag har faktiskt inte gjort någonting. Eller nja, jag har suttit nerbäddad under en filt i soffan och läst. Har börjat med en ny bok, men vilken det är skriver jag om när jag har läst klart den. Om den är tillräckligt bra vill säga hehe. Den verkar okej än så länge. Förutom det så har jag faktiskt varit ute en liten sväng med min syster och Alvar medan Izabella var i skolan. Fruktansvärt kallt var det så utevistelsen blev inte alltför lång. Jag ogillar denna kyla. Min hy ogillar kylan och mina leder ogillar kylan. Jag blir väldigt torr och får ont i lederna när det är för kallt. Framförallt i fingrarna. Alltid ska det vara något.
 
I morgon är älsk ledig och jag jobbar kvällen så då ska vi passa på att storhandla och fixa lite på förmiddagen får passa på då eftersom jag jobbar hela helgen och behöver lite grejer för att kunna göra matlådor. Det börjar bli lite tomt i skåpen nu såhär dagen innan löning ;-) Såg att jag får en väldigt bra lön, bättre än jag hade förväntat mig! Alltid roligt när det är så, hade varit värre om det var tvärtom hehe.
 
Nej hörrni, jag hoppas ni får en bra kväll och en bra helg om jag inte hinner/orkar skriva något under helgen.

Trött!

Usch känner mig ganska sliten idag. Fick hoppa in extra i måndags 16-21 och så jobbade jag hela natten till idag och ska jobba 16-21 igen. Men är ledig i morgon om de inte ringer in mig så det ska bli skönt. Lyckades bara sova till 12.30 så har inte fått så mycket sömn om man säger så. Tur att man har så underbara arbetskamrater som kan hålla en vaken ikväll hehe.
 
Karln är i Linköping och jobbar nu några dagar så honom ser jag inte förrän ikväll när jag kommer hem. Lite trist men så är det när vi båda jobbar heltid. Längtar till helgen 1-3 mars för då ska vi antagligen ner till Köpenhamn och hälsa på min lillebror som bor där numera. Kanske blir det en tripp över till Tyskland också och medan vi ändå har vägarna genom skåne så kanske vi stannar till och säger hej till en väldigt god vän som bor där nere. Ska bli skönt med en hel helg ledigt och att bara få åka iväg vi två. Barnen kommer vara hos min mamma under tiden. Åh, vad jag längtar! ;-) Då slår vi två flugor i en smäll också. Dels firar vi 11 år tillsammans i februari + att min älsk fyller år så det passar ju alldeles utmärkt att fira detta med en liten roadtrip :-)
 
Nej, nu ska jag ta och göra mig ordning för dagen och få i mig lite mat innan det är dags att åka mot jobbet. Hoppas ni alla har en bra onsdag!

Monday again

 
Helgen gick fort och det är måndag igen, men vi backar tillbaka till lördagen. Då var vi och köpte nya skor till Izabella och sen åkte vi hem till min mamma på middag och smarrig efterrätt. Syster + son var också där och vi hade himla trevligt! Söndagen bestod av jobb för min del skulle jobba 7-16 men blev kvar till 21. Så det finns väl inte så mycket mer att säga om den dagen.
 
Nåja, måndag idag som sagt och jag är ledig, än så länge. Står "standby" så har de inte ringt innan 16 så blir det inget jobb idag. Däremot jobbar jag resten av veckan och börjar med ett nattpass i morgon. Ja, man vet vad man ska göra i alla fall och veckorna går himla fort när man jobbar mycket. Som jag sagt tidigare att det är ju tur man trivs så himla bra med jobbet annars hade jag aldrig jobbat så mycket som jag gör.
 
Nu ska jag ta och slappa lite, kanske läsa en bok eller se en film. Sova lite också för jag känner mig ganska så trött. Hade gott alla där ute!

Den frusna trädgården.

 

Den frusna trädgården är en rörande berättelse om två systrar som upptäcker att deras mor bär på hemligheter som de aldrig hade kunnat föreställa sig.

 

Systrarna Whitson är så olika två syskon kan bli. Meredith har stannat kvar i den trygga lilla småstaden, gift sig, skaffat barn och så småningom övertagit ansvaret för familjens äppelodling. Den rastlösa, orädda Nina är däremot på ständig resa till världens oroshärdar i sitt yrke som krigsfotograf.

 

När systrarnas far plötsligt blir svårt sjuk återvänder de till barndomshemmet och konfronteras med sin kyliga, avståndstagande mor, Anya. Nina blir besatt av att få henne att berätta hela den hemlighetsfulla saga hon så många gånger har påbörjat för sina döttrar, men aldrig riktigt lyckats avsluta. Därmed inleds en resa genom moderns ryska förflutna, som tar systrarna längre än de någonsin hade kunnat ana och som kommer att ändra deras uppfattning om vilka de själva är.

 

Denna bok är fängslande bra! Läs den!


Vinterland.

 
Snön hade nästan smält bort helt, men så kikade jag ut i morse och såg att det hade kommit en hel del snö under natten och det snöar än. Mysigt tycker jag. Det är ju bara Januari än dvs vinter så jag tycker inte man ska klaga. Jag gillar dock inte allt slask som kommer bli när snön väl börjar smälta igen, men det är väl smällar man får ta.
 
Verkligheten har kommit i kapp en nu och det är dags att återgå till dess rutiner. Jobb ikväll men just nu håller jag på med tvätten, har två maskiner kvar som jag ska hänga upp om en stund och sen får det vara tills det torkat. Skönt att slippa springa i tvättstugan mer. Tror min syster skulle komma förbi sen också då hon ville ha hjälp med någon uppgift i någon kurs hon går. Aja, får se hur dagen blir helt enkelt. Hoppas ni alla får en bra tisdag :-)

På bättringsvägen...

Hela helgen har jag legat i sängen och inte varit uppe mer än nödvändigt. Har känt mig totalt utmattad och orkeslös, haft en släng feber, halsfluss och förkylning. Febern är väck, orken börjar komma tillbaka och halsen känns mycket bättre. Dock hänger förkylningen kvar och lär väl göra det ett tag till. Blev alltså hemma från jobbet idag med vilket känns väldigt tråkigt, men i morgon kväll blir det jobb igen.
 
Måste tacka för era kommentarer också, de gör en glad mitt i allt "elände" Ja, det är ett himla elände att behöva vara sjuk och som tur är "peppar, peppar" så blir jag inte sjuk så ofta, inte min sambo och våra barn heller. Såå skönt!! Jag har alltid haft ett bra immunförsvar och även som lite så klarade jag mig oftast ifrån sjukdomar medan alla andra runt omkring blev smittade ;-) Likaså är det för mina barn så några bra gener har de fått hehe. Skämt å sido..
 
Nu ska jag passa på och vila en stund innan jag ska åka och hämta karln på jobbet. Erbjöd mig det så jag får se något annat en dessa väggar en liten stund ;-)

Out on the town..

 
Man kan inte annat än bli på bra humör när man hör den här låten, den har fastnat i mitt huvud och man blir på riktigt partyhumör ;-) Lyssna på den! Ni kommer inte bli besvikna hehe. 
 
I övrigt har jag åkt på en jäkla förkylning och halsont, men vad gör det om 100 år? Nåja, försöker kurera mig så gott det går innan det blir att jobba. Börjar inte förrän 14 idag så det är rätt skönt! Nåja, lite te, nässpray och bafusin på det här då. Ha det gott allesammans!

Big smile, trots sömnbrist och tidig morgon.

Tänk att det redan är morgon igen. Nätterna går så fort och det är sällan jag känner mig riktigt utvilad. Sömn är överskattat, det hinns med när man blir pensionär, nu är det familjen och jobbet som gäller och allt annat runt omkring. Jag klagar inte för jag har allt man behöver. Har en underbar familj, ett jobb som jag stormtrivs med underbara kollegor och som ger mig en bra lön varje månad, en lägenhet som börjar bli som vi vill ha det, mat på bordet, en bil som tar oss framåt, underbara vänner osv.. Nej, just nu kan inte livet bli mycket bättre hörni.
 
Härligt med ett glädjerus såhär på morgonen, men nu är det hög tid för en kopp kaffe och lite förberedelser innan jobb 12-21. Hoppas ni får en toppenbra dag mina vänner!

Flickan med snö i håret.

En kall och snöig nyårsafton försvinner sextonåriga Hedda Losjö från sitt hem utanför Hagfors i Värmland. Hennes föräldrar är förtvivlade. Vad kan ha hänt deras skötsamma dotter? När poliserna Petra Wilander och Christer Berglund får fallet på sitt bord visar det sig snart att Hedda har levt ett dubbelliv.

 

En tid senare hittas en ung flicka mördad i en jordkällare i skogen några kilometer från familjen Losjös hem. Flickan är naken och har dödats med ett skott i bakhuvudet. Kan det vara den försvunna Hedda? Den lilla polisstationen står nu inför en av sina största utmaningar.

 

Journalisten Magdalena Hansson har lämnat Stockholm och flyttat hem till Hagfors med sin sexåriga adoptivson Nils efter en uppslitande skilsmässa. Hon är trött och deprimerad och hoppas att lugnet på landsbygden och tryggheten i uppväxtstaden ska ge henne livsglädjen tillbaka. Magdalena engagerar sig känslomässigt i den försvunna Heddas öde och börjar undersöka fallet närmare. Snart inser hon att den fridfulla bygden bär på hemligheter som vissa gör vad som helst för att dölja.
 
En riktigt bra och spännande bok! Läs den!!

8.e Januari 2013

 
Igår följde jag med syster som skulle på ett möte i Söderköping och under tiden hon var där så "rastade" jag grabbarna grus. Sen skjutsade jag hem Jossan och så var vi barnvakt åt Dante några timmar så hon fick sova då hon skulle jobba i natt. Barnen lekte för fullt här hemma och det var livat värre. Hade skallebank och var supertrött men jag stod ut och sen föll jag i "koma" efter att ha lämnat tillbaka Dante. Kvällen spenderades framför en film och en dokumentär sen somnade jag igen.
 
Vaknade upp till att det snöade en hel del i morse och jag har så ont i min ena hand. Känns precis likadant som det gjorde med andra innan jag fick operera den, så nu väntar jag på att VC ska ringa tillbaka. Tänker inte vänta lika länge denna gång om det nu skulle vara nåt sånt. För nerven i andra handen var rejält skadad och kunde ha orsakat bestående men om jag hade väntat längre. Nåja, ska ta och få i mig lite frukost och sådär för sen blir det jobb 12-21 idag.
 
Hade gott allesammans!

Skridskoåkning.

 
Eftersom jag var ledig idag så åkte vi bort till en skridskobana så att barnen fick inviga sina skridskor de fick i julklapp. För att vara första gången de åker skridskor så gick det väldigt bra. Lite vingligt och ostadigt men det gick bättre och bättre ju mer tiden gick. När vi kände oss nöjda med skridskoåkandet så begav vi oss hem till min mamma som bjöd på middag. Även min syster + son var där. Trevligt hade vi och jag fick med en matlåda också kan gå åt då jag jobbar 7-21 i morgon. Nåja, vi har haft en toppenbra lördag med andra ord. Nu blir det slappa en stund framför tv.n innan det är dags att krypa ner i sängen.
 
Hoppas ni har en bra lördag allesammans.

Rubrik saknas.

Utanför jobbet en dag i december.
 
Ja, vad ska man egentligen använda som rubrik? Har dålig fantasi helt enkelt. Jag jobbar och jobbar, känns inte som jag gör något annat just nu och så kommer det se ut ett tag framöver, men jag klagar inte. Jag trivs bra på mitt jobb och är glad över att jag har ett överhuvudtaget. Enda nackdelen är att man inte är hemma med familjen lika mycket men däremot uppskattar man de lediga dagarna mer eftersom de inte kommer lika ofta.
 
Det är tur att jag har en så underbar karl som tar hand om allt som jag själv inte hinner med här hemma. Dessutom lagar han väldigt goda middagar och idag blir det lasagne. Mums.
 
Jag vet faktiskt inte riktigt vad jag ska skriva här, det blir oftast samma gamla babbel om allt och ingenting. Tycker bara det är skönt att få skriva av sig lite granna.
 
Hoppas ni alla har haft en bra vecka än så länge :-)

1. Januari 2013

Nytt år, nya möjligheter... eller? Nåja, nyårsaftonen gick i lugnets tecken. Spenderade kvällen på jobbet och var inte hemma förrän 21.30 ca. Då blev det mys med mina älsklingar här hemma, vi såg på film och åt lite gott, sen vid tolvslaget gick vi ut och smällde av lite raketer och såg på när alla grannar smällde sina. Sen var ju det nya året här då. 2013.
 
Jag ska börja året med en jobbvecka. Skulle egentligen varit ledig idag men det saknas så mycket folk så det blir att jobba kvällen idag. Så nu blir jag inte ledig förrän på lördag och då ska jag banne mig va ledig också. hehe.
 
Nåja, hoppas ni hade ett bra nyår och får en bra start på 2013 nu.

RSS 2.0