Äntligen hemma!

Såhär ser jag ut just nu ;-)

 

Otroligt skönt att komma hem kan jag lova. Det har varit en slitsam dag idag, vet inte vad det var med tanterna idag men vi personal hade fullt upp hela tiden. Den ena tanten var mer förvirrad än den andra så det gäller att hålla koll på dom! Ont i hela kroppen har jag så det blir en dusch, lite mat och sen ska jag göra absolut ingenting! Förrän det är dags att sova! Jobb i morgon igen men sen är jag ledig lördag och söndag, ska bli otroligt skönt!

 

Tråkigt inlägg, jag vet, men har ju faktiskt inte gjort annat än jobbat idag så ni får helt enkelt stå ut! ;-) Hoppas ni har haft en bra dag i alla fall!


Tired!

 

Usch vad jag är trött, känner inte alls för att jobba idag och speciellt inte ett så långt pass som idag. 8-18.30 kommer ju inte hinna med något annat idag och jag lär vara sjukt trött när jag kommer hem. Tur att jag bara har tre såna långa pass under sommaren!

 

Nej, har ingen tid att sitta här måste fixa ordning mig och sen gå bort till dagis med barnen. Hoppas ni får en jättebra dag! Njut av solen och värmen nu!


Hot, hot, hot!

 

Äntligen hemma! Så sjukt varmt det var på jobbet så man kändes helt äcklig och ofräsch när man sprang runt bland tanterna. Det finns ju två fläktar där och så fort jag fick någon minut över så ställde jag mig framför den ena, hjälpte inte speciellt mycket men alltid något ;-)

 

Innan jobbet så sprang vi ner på stan en sväng för älsk behövde nya solglasögon, han har ju som sagt ont i ögonen och det blir inte bättre av solen. På bilden ser ni solglasögonen han köpte, jupp jag var bara tvungen att prova dom hehe.

 

Efter jobbet så mötte jag upp mina älsklingar i parken där de hade lekt ett bra tag, men så fort jag kom ville barnen hem och "vila" rättare sagt sova! Alvar hann bara borsta tänderna och lägga huvudet på kunden sen somnade han gott på två röda. Izabella är fortfarande vaken men lär nog somna snart hon med. Jag ska hoppa in i en dusch och sen bara slappa en stund innan jag ska lägga mig. Har ett långt jobbpass framför mig i morgon, så det är väl bäst att man är utvilad då :-)


Bright side


Onsdag

God morgon sömntutor! Ingen sovmorgon här inte, men ska nog väcka karln snart och sen sova en stund till. Älsklingen är hemma idag då han har fått problem med sina ögon. Han var smart nog att svetsa utan hjälm igår, vilket inte är så jäkla bra!

 

Jag ska jobba idag 13-19, men innan dess ska vi fixa lite här hemma och hinna med lite lunch. Kanske går vi ut en sväng också om vi hinner. Annars får de andra vara ute och leka medan jag sliter hårt på jobbet haha. Okej, jag överdrev lite kanske, det är inte speciellt slitsamt på jobbet. Inte hittills i alla fall, men det är klart man hinner ju inte sitta ner alltför mycket ;-)

 

Nej, nu blir det frukost! Hoppas ni får en bra dag!


Promenix

Några bilder från vår promenad till graven förut.


Grattis storebror!

 

Idag skulle du har fyllt 28 år, men du fick inte ens uppleva din 16 årsdag här på jorden! Du är för evigt älskad och alltid saknad! Tänker på dig och hoppas du har det bra var du än befinner dig just nu!


Nytt map pack!



Idag släpps det tredje map packet till Call of duty - Black ops. Ska bli spännande att se hur det är. Tur man är ledig idag så man hinner prova att spela det lite hehe.

Glass och sömnproblem

 

Jag kan inte minnas när jag sov en hel natt utan att vakna en endaste gång senast. Jag kan somna någon gång mellan 22-24 men vaknar ALLTID minst en gång under natten. OM jag har tur somnar jag om ganska fort igen men vanligast är att det tar en timma eller så för mig att somna om. I natt/tidigt i morse var inget undantag, 04.15 vaknade jag och vid 05 gav jag upp eftersom klockan ändå skulle ringa en halvtimme senare. Det är så frustrerande att aldrig kunna sova utan att vakna någon/några gånger varje natt. Inte konstigt att man jämt är trött liksom!

 

Hur som helst så var det en lugn eller rättare sagt en ganska så seg dag på jobbet idag. Det kändes som en evighet från 9.30 fram tills jag hade lunch och likadant sista timmen, men annars flöt det på som det "ska" är helt slut eftersom jag då har varit vaken sen 04.15 så ikväll lägger jag mig tidigt och i morgon är jag ju ledig skönt det :-)

 

Efter jobbet hämtade jag barnen på dagis och vi var ute i parken en liten stund sen gick vi till affären och köpte varsin glass. Måste ju fira att sommaren är tillbaka hehe.


Veckans planer (v.26)


Latmask!

 

Jag har varit otroligt seg idag därav bristen på inlägg i bloggen. Vi var iväg under förmiddagen och handlade lite, kikade i affärer och kom hem med nya sandaler till barnen och så fick de varsitt lås till sina cyklar, så nu kan de minsann cykla till dagis i morgon :-)

 

När vi kom hem åt vi lite mat i form av potatissallad och kött, enkelt och gott. Passar en latmask som mig hehe. Nåja, efter maten har vi bara segat framför en film och jag råkade slumra till en stund. Har även bäddat rent alla sängar så lite nytta har man ju gjort idag med ;-) Nej, ska nog fortsätta sega loss och så tar vi nya tag i morgon istället!


Bildbomb - Midsommar

Adde och Alvar busade lite

 

Rock N Roll

 

Grillning pågår

 

Väntar på maten

 

Regnet kom så vi fick flytta in

 

Efter maten gick det vilt till och grabbarna grus hade sönder en stol ;-)

 

Efter några många öl skulle karlarna jämföra magarna! hm.. haha

 

Här vet jag inte riktigt vad de styr med!

 

Gay Cowboy!

 

Frukostdax i morse

 

Och självklart lite moppeåkning innan vi åkte hem igen.

 

Hade en toppenkväll, dock blev det inte så många bilder och alldeles för få på barnen, men de sprang runt så mycket hela tiden så det var svårt att fånga dom på bild ;-) Men det kommer absolut bli fler kvällar som denna i sommar, det var vi alla överens om :-)


Video från Midsommar!





Man har ALDRIG tråkigt i detta sällskap! Bilder från Midsommaren kommer lite senare!

Midsommar!

 

Midsommar idag då, det innebär att det är 6 månader kvar till jul. Damn, vad tiden går fort!! Men jag hoppas ju såklart att vi får njuta av en lång, varm och skön sommar innan man måste börja tänka på julen ;-)

 

Vaknade tidigt i morse men la mig igen efter ett par timmar, var så himla tött, vaknade ganska nyss och det var verkligen skönt att får sova lite! Nu ska vi ta och göra ordning oss och packa ner det vi ska ha med oss innan vi ska bege oss ner till station för att möta Adde, Mimmi och Ante. Sen drar vi vidare med tåget bort till Johan, Anna och alla barnen. Kommer hem i morgon så det blir ingen bloggning förrän då!

 

Trevlig midsommar på er!


Visualiseringscenter

 

Alvar på Visualiseringscenter, man kunde färglägga en dinosaurie och det tyckte han var himla skoj! (lite mörk bild dock)

 

 

Man kunde också bygga med lego där och det ville ju såklart Alvar göra, dock gömde han sig under kepsen när jag skulle ta bild ;-)


Ännu en lång dag..

Jaha, då är det tydligen något strul med blogg.se för jag kan då inte ladda upp bilder och själva den rutan ser hel muppig ut! Trist. Får hoppas det funkar senare då.

Nåja, det har varit en lång dag idag. Mötte upp mina grabbar och så gick vi till visualiseringscenter där de har ett par utställningar, man kan bl.a kolla olika saker med 3D glasögon, känna hur det känns när ett hjärta slår (i handen alltså) De har live kameror på olia ställen i världen där man kan observera olika djur, bl.a ett ugglebo i USA där ugglorna nyligen har lagt ägg, man såg även den ena ugglan komma in i boet med en mus i munnen. Man kunde även observera elefanter i ett vattenhål i sydafrika osv. Ja, det fanns en hel del att titta på, undersöka och utforska.

När vi var klara där åkte vi ut till Ingelsta shopping för att kika runt lite och handla det vi behöver till i morgon. Blev lite mer shopping idag också haha. Sprang på en gammal klasskompis också, vi ses alltför sällan men ska försöka träffas någon dag när hon kommit hem från Spanien igen. Ja, när vi var klara därute så lämnade vi av alla saker hemma och begav oss ner på stan, för vi hade ju helt missat att gå till apoteket och köpa medicin till i morgon ;-) (alkohol för er som inte förstod) köpte dock bara några cider till mig själv att ha till maten.

Nu är vi då hemma igen, otroligt skönt att få sätta sig ner och inte göra många knop efter att ha sprungit omkring hela dagen!

Och så regnar det..

 

God morgon är kanske lite sent att säga nu då jag varit vaken ett tag, men det var inte roligt att vakna och se regnet utanför, det har regnat precis hela morgonen.. När ska solen och värmen komma tillbaka?

 

Karln är ledig idag så han och Alvar är iväg en sväng, jag ska möta upp dom på stan om en stund sen ska vi till Visualiseringscenter så Alvar får göra något skoj nu när Izabella är iväg, sen ska vi också handla lite som vi ska ha med oss i morgon. Får hoppas på sol i morgon då vi tänkt grilla!

 

Nej, ska väl inte sitta här så länge till utan ta och fixa lite här hemma innan jag ska knalla iväg.


En glad flicka!

 

Fick ett mms av min syster, de är på liseberg och Izabella är sååå glad just nu för hon har fått åka massor av karuseller vilket hon verkligen gillar! Lilla stumpan ♥


När Alvar får bestämma...

 

Det har varit en riktig mor och son dag hittills och Alvar har fått bestämma helt själv vad vi ska göra. Han ville först att vi skulle gå ut och leka med hans nya lastbil och traktor och självklart gick vi då bort till lekplatsen. Efter någon timmes lek ville han gå hem för han var hungrig, han fick lite frukt och sen bestämde han att vi skulle till "stora" leksaksaffären sagt och gjort. Vi tog bussen ut till leksaksaffären där vi knallade omkring ett tag.

 

 

I leksaksaffären köpte vi två presenter till Izabella. Alvar ville ha en ny film och två spadar. Sen fick jag bestämma lite och då gick vi bort till skoaffären där jag köpte nya skor till mig själv.

 

 

Ja, efter det ville Alvar att vi skulle fika och en stor tårtbit ville han ha och självklart fick han det. Som sagt han har fått bestämma det mesta hittills och när vi hade fikat klart bestämde jag att vi skulle åka hemåt. Jag är helt slut just nu så ska nog ta och vila lite. Alvar ser lite trött ut han med. Det var tur att vi kom hem när vi kom hem för bara några sekunder senare öppnade sig himlen och regnet kom. Inte så lite heller utan man kan tro att någon där uppe har satt på vattenkranen! Nej, nu slänger vi på den nya filmen Alvar köpte och så vilar vi lite :-)


Hjälp mig!

Mina designade klänning på NELLY.COM

Snälla, gå in och rösta på min klänning genom att trycka HÄR!

Mini shopping

Alvar fick en lastbil idag och sen var han ju tvungen att ha en traktor för annars kunde han inte lasta sand i lastbilen haha sötfisen! Izabella fick en tröja och även ett ritblock och pennor så hon har något att göra på tåget till Göteborg i morgon. Blev även ett par presenter till henne som jag nu slagit in :-)


Hej och hå!

Finaste tjejen i stan!

 

Oh herresatan! Vilken dag det har varit! Jobbet gick bra om en lite tjatigt att höra samma fråga en miljon gånger under en halvtimma, men så är det med de dementa och man kan välja att slå dövörat till efter att ha gett samma svar femtioelva gånger hehe. Än så länge har det varit väldigt lugnt men ändå roligt, en del av tanterna är så goa och pratglada även om de glömmer allt och upprepar sig många gånger ;-)

 

Efter jobbet hämtade jag barnen och så gick vi ner på stan. Min syster var försenad då hon missade bussen, så vi tog ett varv på stan själva jag och barnen och det blev lite shopping. Bild kommer senare eller i morgon beror på om jag orkar sen eller inte hehe. Sen mötte vi upp syster och Dante gick ytterligare i några butiker innan det var dags att möta vår mamma. Det blev puss och kramkalas när vi sa hej då till varandra, Izabella tycker att det ska bli riktigt roligt att få åka iväg med sin mormor och moster :-)

 

Ja, sen begav vi oss av mot affären jag och Alvar handlade lite som jag missade igår och nu är vi hemma igen. Otroligt skönt att få sätta sig ner faktiskt! Nu ska vi bara ta det lugnt tills Alvar ska sova, tror älsklingen skulle komma hem idag med. Han sa det i telefon förut men man vet ju aldrig ;-) Sånt som märks...

 

Har ni haft en bra dag?!


A long day awaits

Ett bildlöst inlägg. Tråkigt eller hur?

När ni läser detta så har jag förmodligen hunnit med frukost, lämnat barnen på dagis och stuckit till jobbet. Har säkert hunnit jobba några timmar också. Jag är säkert inte ett dugg avundsjuk på de som är lediga och ligger kvar i sina sängar och grisar... inte ett dugg!

Jag kan även berätta att det kommer bli en lång dag för mig och jag är inte hemma förrän ikväll. Det betyder att det kommer bli dött på bloggen tills ikväll, men jag hoppas ni står ut med det ;-)

Efter jobbet ska jag hämta barnen för att sedan dra ner till stan och möta syster yster, vi ska köpa ett par grejer på stan och även dra förbi polisen (om vi hinner) och fixa nytt leg till mig. Därefter ska vi hem till vår mamma där jag även ska lämna av Izabella för på onsdag morgon åker de till Göteborg. Det innebär som sagt att jag och Alvar blir ensamma till torsdag eftermiddag/kväll tills karln kommer hem från sin första arbetsvecka!

Yes, en lång dag med andra ord.

Kärlek

 

Trots att ni gör mig galen ibland med era rackartyg och bus så älskar jag er så enormt mycket att orden inte räcker till. Kärleken till ens barn är obeskrivlig och vad ni än hittar på så kommer jag alltid att älska er!


Tröttare än tröttast..

Lagom trött igår kväll ;-)

 

Jupp, så trött var jag igår kväll och jag är ganska trött nu med då jag fick sova 4 hela timmar i natt. Jippie! Men jag överlever har ju inte så mycket annat val liksom ;-)

 

Då dagis är stängt idag pga planeringsdag så har barnen varit hemma hela dagen, vi har gått en promenad till affären handlat lite nödvändigheter och gått hem igen. Vi har fikat lite och myst till barnprogrammen, lekt tåg, ritat och läst böcker och nu ska vi snart äta lunch. En rätt så lugn dag, men har verkligen inte orkat göra så mycket är helt slut redan och så ska man jobba ikväll, jag vet ju en som kommer vara död och somna gott ikväll ;-)

 

Mamma kommer vid 13.30 och tar barnen till 19.30 då karln kommer hem, själv är jag inte hemma förrän strax efter 21 ikväll och förhoppningsvis är karln fortfarande vaken då hehe.

 

Gör ett tidsinställt inlägg också så att det inte blir alltför tomt här på bloggen så kika gärna in senare ikväll också :-) Nej, lunch var det nu och sen göra sig redo för att knalla iväg..


Veckans planer (v.25)


Lyxig söndagsmiddag....

 

Eller inte.. insåg att det var ganska tomt i skåpen när jag skulle fixa middagen så man tager vad man haver som man brukar säga ;-) Huvudsaken är ju ändå att man blir mätt och belåten.

 

Jaha ja, nu har barnen somnat och jag sitter här i min ensamhet. Karln åkte hem till Johan för en timme sen ungefär, han ska sova där i natt då det blir närmre för honom till jobbet, men han kommer hem i morgonkväll igen när han slutat. Konstigt att det kan kännas så tomt direkt när det blir helt tyst här hemma. Jag gillar det inte!


Boring



Usch vilken trist söndag! Ja, den här dagen är tråkig på många sätt. Bla har vi städat nu under förmiddagen och under eftermiddagen ska jag tvätta, dessutom regnar det ute så inte kan vi vara ute och leka heller. Ingen bra söndag med andra ord!

Lek i parken


Friday evening.

Izabella leker hemma hos mormor

 

Det märks att det är fredag kväll på flera sätt. Dels för att det dött här på bloggen, på facebook, på xboxet och dels för att jag börjar bli otroligt seg. Vad gör alla på fredagskvällarna? Vi har myst till en film, spelat lite xbox och ska nog slänga på en film till innan vi lägger oss. Det är väl ungefär så mycket jag orkar göra just nu ;-)


Han fick det!

Barnen bakar bullar


Fy fan så jäkla nice!! Min underbara älskling fick jobbet!! Enda nackdelen är att han kommer vara hemifrån 05-19.30 men då är han ändå ledig varje helg och det är ju bra!

 

Ja, jag var bara tvungen att "skrika" ut det här på bloggen haha. Jag ser att ni inte har varit lika generösa med kommentarer idag, men det är ju trots allt fredag och folk har väl ett liv...hoppas jag ;-)

 

Jag och barnen tog som sagt en sväng till mamma och där fick de baka bullar tillsammans med sin mormor och så fikade vi lite såklart. Nybakta bullar och mjölk, det är livet det! haha. Hur som helst när bullbakningen var klar så blev det en sväng till frisören där Izabella fick klippa sig, så nu ser hon igen då hon slipper ha luggen hängandes i ögonen och så blev det att jämna till topparna på håret lite :-) Kom hem för en stund sen och har hunnit äta lite mat. Nu ska vi ta och mysa lite tillsammans, kanske se en film eller så!

 

Hoppas ni har en bra fredag!


It`s raining men..

 

Eller ja, kanske inte just män men det regnar och har gjort det hela morgonen. Trist. Är dödstrött och hade hellre legat kvar i sängen hela dagen och bara myst, men så blir det inte. Karlns klocka ringde 05.30 i morse och självklart skulle jag vakna av den och eftersom barnen vaknade strax efter det så kunde jag inte sova mer, med andra ord är jag mer död än levande just nu!

 

Så förbannat trött men vi ska ta och göra ordning oss lite och sen bege oss hem till min mamma och hälsa på lite. Tur att hon är ledig idag för det är inte roligt att sitta hemma en hel dag med hyperaktiva barn. Vi glömde barnens regnkläder på dagis och det är inget vidare att vara ute och leka då i det här regnvädret ;-)


Filmtips - The Eagle


År 140, tjugo år efter att hela Nionde Legionen oförklarligt försvunnit i de skottiska bergen beger sig den unga officeraren Marcus Aquila till Skottland. Han vill både återupprätta sin fars anseende, som var chef för Nionde Legionen och försöka förstå vad som hände. Han tar sig över Hadrians mur i norra England, med sin brittiske slav Esca som enda sällskap. Han vill sluta fred med sin fars minne och hämta tillbaka Den gyllene örnen, den förlorade Nionde Legionens emblem.

En bra film som jag kan rekomendera er att se!

Lite lek i parken.

 

Strax efter att jag skrev förra inlägget så gick karln iväg för att lägga en licens och vi andra gick ut till parken och lekte en stund. Barnen snurrade varandra i gungorna, åkte rutschkana och klättrade en stund, vi åt även lite frukt och myste i solen. När vi kom hem igen la barnen pärlplattor och sen kom karln hem och tog med sig barnen ner på stan en sväng då han skulle shoppa en grej så nu sitter jag här alldeles ensam och tar det lugnt. Får se vad vi hittar på sen när de andra kommer hem igen.


About my hand

 

Kom ganska nyss hem från vårdcentralen, var där och kollade min hand igen som inte vill bli helt bra. Läkaren stack med en vass grej i mina fingrar det gjorde skitont i de högra fingrarna men kändes inte alls i de vänstra. Sen fick jag klämma så hårt jag kunde i hans händer och han kunde då konstatera att jag har samma styrka i båda sidorna. Jag ska fortsätta äta piller och vänta på att få en kallelse till antingen handkirurgen eller en arbetsterapeut. Eftersom jag helst vill undvika operation så kanske jag får gå till en arbetsterapeut istället och försöka jobba tillbaka känseln i fingrarna. Läkaren skulle rådfråga handkirurgen först så nu är det bara att avvakta tills kallelsen kommer.


Planer för sommaren


En lång men intressant dag.

Oj, det har varit en lång dag med en hel del infotmation och även lite praktiska övningar. Har fått mitt stämpelkort också och namnbricka samt fyllt i en del papper som behövs. Men nu är jag redo för att hoppa in och jobba när som helst. Har dock fått mitt schema så har fullt med jobb fram till 14.e Augusti. Känns bra :-)

Älsklingen ringde också han får svar på fredag om han får svetsjobbet han sökt eller inte. Han fick göra en provläggning som de tyckte såg mycket bra ut! Nice värre! Så nu håller vi tummarna för att han får det jobbet och slipper det andra ;-)

Har fått många kommentarer också såg jag så dom tänkte jag svara på nu och sen vila lite, vi blev klara en hel timma tidigare idag så kom hem tidigare än väntat vilket absolut inte gör någonting för man blir ganska slut i skallen efter flera timmar av information.

Hopaps ni haft en bra dag än så länge :-)

Filmtips - The Tunnel

Handling:
Ett tv-team söker svar på något de misstänker att regeringen försöker mörklägga. Detta leder dem ner i gamla tågtunnlar djupt under Sydney. På jakt efter sin story märker de snart att det är storyn som jagar dem.

Gillar du psykologisk thriller och spänning?! Då är denna film något för dig! Den är halv creepy i mellanåt och jag som hatar trånga utrymmen fick en och annan rysning under filmens gång. Läskig men sevärd.

Den är filmad som en dokumentär och verkar lite halvtråkig till en början, men ge filmen en chans och du ändrar uppfattning, kanske till och med hoppar högt i soffan, biter på naglarna eller gömmer dig bakom en kudde! Jag rekomenderar er att se denna film!

She loves strawberries

 

Det stod inga planer idag på veckans planering, men det sprack ganska rejält. Egentligen är man väl aldrig sysslolös och idag var ju inget undantag. Jag har rensat bland en massa papper som man på något vis alltid lyckas samla på sig, men nu har jag dom viktigaste papperna i en pärm. Ordning och reda löning på fredag ;-)

 

Hur som haver så blev det en sväng ner på stan för att fixa lite ärenden sen handla lite och knalla hem för att fixa middagen. Till efterrätt fick barnen jordgubbar som Izabella hade beställt. Hon älskar jordgubbar den tösen! Själv fick jag inte i mig något mer efter middagen, jag blev minst sagt proppmätt och råkade till och med somna en stund. Skönt var det i alla fall :-)

 

Det blir en lugn kväll med en film eller kanske lite spelande om jag orkar, men det får bli en tidig kväll idag så jag orkar med hela dagen i morgon då jag ska på introduktion för sommarvikarierna.

 

Har ni haft en bra dag?


En riktigt bra måndag!

Var barnvakt åt det här charmtrollet idag. Han är alltid lika glad när han får vara med sin moster och kusiner ;-)

 

Vi var ute och gungade lite

 

Izabella valde att gunga på hästen istället

 

"Titta Alvar, jag har hittat en skalbagge"

 

Alvar var snäll och gungade Dante

 

Izabella gungade sin docka en stund

 

Dante utforskade gräset lite.

 

Det har varit en riktigt bra dag! Alla barnen har skött sig bra och vi har varit ute i stort sätt hela dagen. Det blev bara en kortare paus då vi gick hem för att äta lite mat och fylla på vattenflaskorna, men annars har vi varit ute hela dagen och det har varit lek i 110 så nu har jag två trötta barn här vid min sida. Dante fick följa med min mamma hem igen efter att hon slutat jobbet då min syster är ute och kör med mammas man.


Veckans planer (v.24)


Vilken stad?

Kan ni gissa vilken stad vi bor i? ;-)

Vi har varit ute på en promenad runt stan. Väldigt skönt att komma ut lite. Bilderna är inte av bästa kvalité då jag fotade med mobilkameran.


Regn och åska.

 

Jag tänkte göra ett filmtips inlägg, men det har blivit ganska många sådana de senaste dagarna så kan ju skriva ett annat inlägg i mellan så det inte blir så "tråkigt" ;-) Ska göra ett inlägg och rekommendera er tre utav mina favoritfilmer. Ni vet såna filmer man kan se om och om igen utan att tröttna :-)

 

Igår kväll regnade det en hel del det kom även lite åska och några blixtrar. Mysigt tycker jag, men jag hade velat ha mer åska! Jag såg två filmer igår vilket gjorde att jag kom i säng ganska sent, med andra ord är jag inte så pigg idag. Söndag och jag vet inte riktigt vad vi ska hitta på idag, det är ganska grått och trist ute men en promenad blir det nog. Kan ju inte sitta inne hela dagen.

 

Vad ska ni göra idag då?


Filmtips - The Children of Huang Shi

Unge Brittiska journalisten och pacifisten George Hogg tar sig in i ockuperade Nanjing i startskedet av andra världskriget. Där får han bevittna Nanjing massakern och blir nästan mördad själv, men blir räddad i sista sekunden av en officer från den Kinesiska motståndsrörelsen, Chun. När det visar sig omöjligt att ta sig ut ur Kina placerar Chun, med hjälp av en ung Amerikansk sjuksköterska, George på ett förfallet barnhem långt från fronten där han får se en helt annan sida av kriget. George får försöka ta hand om alla barnen men fronten rör sig allt närmre och mer problem med den.

En stark film som ni bör se!

Sovmorgon!

Åh, idag fick jag en underbar sovmorgon! Känner mig dock lite seg fortfarande men kommer nog igång snart. Ska ta mig en dusch, lite frukost och göra mig redo för dagen sen ska vi nog gå ut en sväng så barnen får göra av med lite energi och så måste vi handla lhem lite saker. I eftermiddag ska jag roa mig med att tvätta och sen får vi se vad vi mer hittar på.

Vad ska ni göra idag då?

Filmtips - Straight into darkness


När
två unga amerikanska soldater lämnar sin pluton under de sista dagarna av andra världskriget, de kämpar mot alla odds för att överleva. Deras märkliga och våldsamma resa kommer att föra dem samman med ett gäng föräldralösa barn som är sakkunnigt utbildade mördarmaskiner i ett försök att besegra en nazist bataljon. Med den perfekta kombinationen av skräck och action, är Straight into darkness en kraftfull krigsfilm som är oförglömlig.

Jag kan rekommendera er att se denna film. Den är riktigt bra!

Dagens middag

Dagens middag: Köttfärsröra, ris och grönsaker.


Filmtips - Black book



I
nazi-ockuperade Nederländerna under andra världskriget, infiltrerar en judisk sångerska den regionala Gestapo högkvarteret för den nederländska motståndet.

Den här filmen måste ni se. Den var riktigt bra!

Kinarestaurang.

Gladfisar!

 

Trots regn och åska så har det varit en helt okej dag. Vi hade en mysig hemmadag till en början men sen vid 17 tiden mötte vi upp min mamma, hennes man, hans barn, min syster och hennes barn + bonusbarn och så gick vi till en kinarestaurang i stan och åt. Det var väldigt trevligt och mätt blev man! Så nu behöver jag inte äta något på en vecka känns det som ;-)


Filmtips - The Way Back

The Way Back är en amerikansk krigsdramafilm från 2010 regisserad av Peter Weir. Manuset bygger på boken The long walk (Flykten från Stalins läger) skriven av den polske krigsfången Sławomir Rawicz. Filmen handlar om en grupp fångar som flyr från ett Gulagläger i Sibirien, Ryssland. Filmen spelades in i Marocco, Bulgarien och Indien.

Handling:
Sju krigsfångar - vissa kriminella, andra politiska fångar - flyr från ett arbetsläger i ett helvetiskt Gulag 1941. Deras väg mot frihet sträcker sig från Sibirien, över den glödheta Gobiöknen och vidare över Himalayas berg till Indien. Under 600 mil av svåra umbäranden får de kämpa mot både moder natur, illvilliga främlingar och inte minst mot varandra.

Jag tyckte filmen var riktigt bra, men jag tror att man måste förstå budskapet och djupet i filmen för att tycka om den. Filmen är ganska lång så det gäller att man är pigg när man ser den ;-)

Tycker absolut att ni ska se filmen om ni inte redan har gjort det!

Seeeg!

Bild från igår.

 

Jag har verkligen varit otroligt seg hela dagen. Har varken haft lust eller ork till att göra någonting. Karln har varit snäll och tagit hand om det mesta idag faktiskt. Tog mig ork till att följa dom med ut under eftermiddagen och det är väl det enda vettiga jag gjort om man bortser från förmiddagen då. Fast jag antar att vi alla har sådana här sega dagar. Hoppas man känner sig lite piggare och positivare i morgon då jag ska vara ensam med barnen hela dagen. Har ju varit bortskämd nu då karln varit ledig i en vecka ;-)


2011-06-08

Lagom trött ;-)

 

Idag fick jag kliva upp tidigt då jag skulle på ett möte klockan 9. Mötet gick bra och var snabbt avklarat sen mötte jag de andra och vi tog en promenad. Handlade lite då barnen ville ha frukt. Alvar köpte en banan och Izabella några körsbär som de sen mumsade i sig på vägen hem. Vi kom ganska nyss hem och nu tar vi det lite lugnt.

 

Älsklingen ska till Jonte vid 12 och fylla i en av sina tatueringar, sen ska han även iväg på en annan sak som vi hoppas kommer gå bra! Får se om han tar med ett av barnen eller om jag tar med dom ut i parken och leker under tiden. Sånt som märks.

 

Hoppas ni alla har en bra dag!


Life goes on..

Ganska skönt att vara ledig hela veckan. Hoppas det fina vädret håller i sig bara så vi kan vara ute mycket :-) Fick lite sovmorgon nu på morgonen och behövde inte gå upp förrän 07.30. Haha, tidigt ändå men i vanliga fall går jag ju upp vid 6-6.30 ungefär. Så när jag får sova längre än så, då är det sovmorgon ;-)

Har precis ätit frukost med barnen och nu ser de på barnprogrammen. Ska göra ordning oss om en stund och sen gå ut en sväng och leka lite. Ska försöka städa lite idag också. Får se hur mycket jag klarar av med en hand, men städa behövs.

Än så länge har jag inte märkt någon skillnad fast å andra sidan började jag med tabletterna igår vid lunch så man får nog ge det ett par dagar till. Bara så grymt jobbigt att inte ha känsel i ena handen och ha en värk som är jobbig till tusen! Det är också jobbigt att inte kunna hålla armen rakt ner utan att det börjar värka något extremt uppe vid armbågen :-( But life goes on..

Filmtips - Drive angry

Filmen handlar om en hämndlysten far (Nicholas Cage) som har rymt från helvetet och jagar de män som dödat hans dotter och kidnappat hans barnbarn.

En fartfylld film som enligt mig är varken bra eller dålig, utan en riktig medlemåtta. Gillar man action och fart så är det en film att se annars kan man lika gärna låta bli ;-)

Övriga skådespelare som är med är bl.a. Amber Heard (Pineapple express, zombieland) och William Fichtner (Armageddon, Black hawk down, Pearl Harbor)

Nationaldagen

Vi var nere på stan en sväng då jag behövde hämta mina piller som jag ska ta för min hand. För er som inte vet så har jag fått en inflammation i en nerv vid tummen, så har ingen känsel i fingrarna och så värker det från handleden upp till armbågen. Men i alla fall så gick vi ner till stan, hämtade ut mina piller och gick vidare till Hörsalen där de hade allsång för barn, även en trollkarl visade upp lite trick för barnen och så fick de en varsin svensk flagga och bli ansiktsmålade. Köpte en varsin glass och gick bort till Vasaparken dit även Adde och Mimmi kom och gjorde oss sällskap. Satt där i några timmar och njöt av solen, underbart skönt!

 

 

När vi sen skulle gå till Ica för att handla lite nödvändigheter så stötte vi på min syster och lilla Dante, så gjorde dom sällskap en stund medan de väntade på att vår mamma skulle komma.

 

Vi gick in på Game en snabbis och karln funderade på att köpa nytt spel, dock hittade vi inget roligt så något spel fick inte följa med oss hem idag.

 

Såhär smutsig kan man bli efter några timmars lek i parken ;-) Så nu har barnen precis fått duscha och vi ska ta och äta lite mat, sen blir det en film och massa mys. En toppendag har det varit!


Svar på frågorna!

Hur gammal va du när du fick dina barn?
21 år när jag fick dottern och 22 när sonen föddes

hur länge har du och din blivande man vart tillsammans?
9,5 år

Vad gör du helst på fritiden när du inte är med din familj?
När jag är helt ensam så passar jag på att sova ut, träffa vänner, festa, se en bra film eller något annat som faller mig in :-)

hur gamla är din barn?
Izabella blir 5år snart och Alvar är 3,5år

Hur träffades du och din fästman?
Haha vågar jag berätta? Jag var en stupfull 14-åring och han tog hand om mig när jag spydde..sen dröjde det några veckor tills vi träffades igen då jag följde med en vän på en fest hemma hos honom. Men det dröjde ytterligare två år innan vi blev ett par.

Om du fick träffa en person död eller levande vem skulle du välja då?
Min storebror helt klart!

Om du vann 1 miljon kr vad skulle du göra för pengarna?
Spara, resa, köpa nya möbler.

Vart bor du?
Norrköping

Tycker du det gör ont att tatuera sig?
Nej det tycker jag inte..det är en härlig känsla faktiskt ;-)

Varför började du blogga?
I början för att jag ville skriva av mig, nu blir det mest för att det är roligt :-)

Har du bloggat länge?

Sen 2007 efter att Alvar föddes, men på olika bloggställen.

Läser du stor bloggarnas blogg, Kissies Kensa osv? Vad tycker du om deras?

Nej det gör jag inte, tycker inte de har något intressant att komma med hehe

Vilken är din favoriträtt? =)
Oj, svår fråga..tycker om mycket..men lasagne är smarrigt

Det äckligaste du vet?
Oj, många saker men att kräkas är bland det äckligaste jag vet..uuusch!

Vad gillar du?
Musik, min familj, mina vänner, god mat, promenader, bra filmer, historia haha listan kan göras lång ;-)

Vad ogillar du?
Falska människor, mobbing, otrohet, lögner, svek, när saker inte går som jag vill och en hel del andra saker!

Finns det något som du älskar otroligt mycket i världen?
Ännu en svår fråga..jag älskar många saker..bla min familj, de är bäst i världen ;-)

Finns det något som du hatar otroligt mycket i världen?

Religion och krig!

Vad skulle du göra om du vann EN MILJON kronor?! :D

Har svarat på den frågan tidigare, se längre upp ;-)

Hur ser en dag ut för dig och din familj?

En ledig dag: Vi vaknar, myser lite, äter frukost och gör ordning oss för dagen. Går ut och leker ett par timmar eller hittar på något annat skoj, träffar vänner eller shoppar ;-) Äter lunch, vilar/myser/leker inne. Går ut en stund till och leker i någon park. Äter middag, myser till en film eller barnprogram. Barnen duschar/badar, borstar tänderna, läser en bok för dom och sen är det natta för barnen. Jag och älsk ser på film och myser/spelar xbox/slappar vid datorn/umgås med någon vän och/eller tar hand om hemmet innan vi själva lägger oss.

Grillfesten igår

 

En väldigt trevlig kväll hade vi igår :-)


Frågestund


Underbara dag!

 

Vi har haft en helt underbar dag. Den fortsatte lika bra som den började och vi var ute några timmar under eftermiddagen också och njöt av det underbara vädret. Vi har alla fått en massa färg på oss idag och jag har märken efter linnet, snyggt haha. Sen går det en rand på benen också efter "3kvartsbyxorna" jag hade på mig.. väldigt sexigt...eller inte ;-) Barnen har fått massa färg på sig också och Alvar är helt röd i ansiktet. Tur att vi smörjde in oss med solkräm innan vi gick ut :-) Hoppas morgondagen blir minst lika bra, men det tror jag eftersom vi ska hem till ett par vänner på grillfest/inflyttningsfest och det blir nog väldans trevligt!


Wonderful day!

 

Vilken värme vi har idag! Underbart skönt! Vi har varit och handlat lite kött, öl och snacks till grillfesten i morgon och så har vi varit i parken och lekt, barnen fick även cykla lite. Jag och älsk låg på en filt och läste lite tidningar och solade. Känns att man varit i solen nu. Lite småseg i huvudet och fått färg på kroppen. Jag är så dålig på att dricka när det är varmt så jag får lätt huvudvärk. Ni glömmer väl inte att dricka mycket i värmen?

 

Nu har vi nyligen kommit hem och ska vila lite, sen göra lite mat och efter maten blir det att gå ut en sväng till. Lite dumt att sitta inne när det är så fint väder ute. Än så länge har vi haft en riktigt bra fredag och hoppas den fortsätter i samma anda resten av dagen :-)


Underbar låt!



Hemsk video dock.

2.e Juni 2011

Dagens middag

 

Efter middagen gick vi ut igen (var ute på förmiddagen också men tog inga bilder då) Här gungas det för fullt i hög fart, ser dock ut som barnen ska ramla av men det gjorde dom inte däremot skrattade de högt ;-)

 

 

Sen skulle barnen jaga pappsen och de fick tag i honom. Han fortsatte dock att gå med barnen i släptåg ;-)

 

 

Och så snurrade/gungade de lite på denna innan vi gick hem igen. Nu har barnen precis ätit kvällsmat och ser lite på barnprogrammen. Snart ska de duscha och göra sig redo för natten.


Tired like hell.

Usch, idag är jag verkligen trött. Somnade sent och vaknade flera gånger av konstiga drömmar i natt. Sen upp tidigt på det. Ingen bra kombination! Känner mig fruktansvärt seg i skallen just nu.

Ska ta och äta lite frukost och hoppas på att piggna till lite, sen blir det att städa, ut och leka med barnen och handla lite. Ja, det är väl så denna dag ser ut.

Vad ska ni hitta på?

Nytt.

Nu har jag ändrat lite i bloggen, dock bara headern och bakgrundsfärgen. Rosa är liksom inte riktigt min färg men har inte orkat ändra innan. Nu är det dock ändrat..såå vad tycks?

Kvällen är här och barnen sover sött. Jag ska ta och spela lite med älsk, Adam och Niklas. Hoppas ni får en bra kväll!

Avslutningslunch.

 

Avslutningslunch med klassen.. tyvärr var det bara 12 utav 30 som dök upp. Vi som kom hade väldigt trevligt i alla fall. Åt lunch på Färgargården som är ett väldigt mysigt ställe i stan. Nu har man officieltt sommarlov då. Skönt och underbart väder fick vi idag med och det ska tydligen hålla i sig nästa vecka också så det hoppas jag stämmer då barnen också är lediga, så vi kan vara ute och leka mycket :-)


Busungar!

 

Igår var vi ute i flera timmar och lekte i parken. Barnen träffade ett par kompisar och hittade på bus. Det finns en dusch i parken och självklart kunde dom inte låta bli den. De satte på vattnet och sprang igenom och blev dyngsura. Tur man bor nära så det var bara att gå hem och sätta på barnen torra kläder och så gick vi ut igen. Var ju så varmt och skönt ute igår. Tyvärr är det molnigt och inte lika varmt idag. Jag som hade hoppats på att värmen skulle stanna ett tag.


RSS 2.0