Då vare kväller..

<---- Min alldeles egna Opie hehe ;-)

Jahopp, då var kvällen här. Dagarna går så fort, men mig gör det inget då jag gillar kvällar och nätter bäst. Gillar mörkret och lugnet som kommer med kvällen...

Har varit och uträttat lite ärenden idag, känns bra. Nu behöver jag bara fixa en sak till för att börja med ett projekt som jag tänkt börja med ett tag, men nu blir det äntligen av. Mer om det en annan gång ;-)

Eftermiddagen spenderade jag ute med barnen och de fick cykla och leka i en liten lövhög, träffade även en kompis till barnen så de lekte en stund innan vi gick hemåt för att fixa middag och vänta på karln. Nu ska han snart iväg igen för att hjälpa min mamma att bära lite möbler så jag får roa mig med annat så länge, lägga barnen och fixa lite här hemma, som en riktig hemmafru!


Spontana presenter.

Fick denna bok av miin älskling! Finns inget bättre band än Metallica!!

 

Och dessa skor fick jag också, har redan använt dom därav smutsen på dom hehe

 

Jag gillar dessa spontana presenterna man får ibland och även att ge bort själv också. Uppskattas väldigt mycket. Man blir så glad. Kärlek!


Söndag..

 

Vi hade en riktigt trevlig dag igår. Började med att vi var nere på stan för att kika på skor till gubben och så skulle Alvar visa oss något som han vill ha i present när han fyller år. Blev dock inte klokare på vad han menade, men det ger sig nog ;-) Tog även en fika i väntan på att min syster och Izabella skulle komma. När de väl kom så begav vi oss ut till Hageby Centrum handlade lite på Willys. Sen gemåt, lagade god middag och såg på film. En mysig lördag faktiskt. Fick även två presenter av min underbara älskling, vad jag fick får ni se sen :-)

 

Idag är det söndag och det står städning på schemat. Inte roligt, men nödvändigt. Nästa vecka kommer de och ska sätta in fibernät i huset så de ska in i lägenheten och borra lite, dra kablar osv.. så då vill man ju att det ser någolunda fint ut. Dessutom fyller ju Alvar år på onsdag och då blir det lite kalas för honom så städning behövs.

 

Hoppas ni hade en bra lördag och får en bra söndag nu!


Äntligen fredag!

Fika med tanterna ;-)

 

Är väldigt dålig på att uppdatera bloggen känner jag, men jag har faktiskt ett liv och mycket annat att styra med och det är inte alltid tiden räcker till...tyvärr. Nu är det i alla fall fredag och en helg väntar oss, eller rättare sagt en veckas lov innan praktiken drar igång :-)

På förmiddagen var jag och tanterna (Tuula o Madde) nere och fixa in ansökningar inför vårterminen, vi kommer att läsa vidare nästa termin om vi kommer in alltså, för att få mer kött på benen liksom. När vi var klara med det så tog vi oss en fika inne på ett mysigt litet cafè och så blev det ett varv på stan med Madde, medan Tuula drog sig hemåt. Kom hem med två presenter till Alvar, tänk att lilla gubben fyller hela 4år på onsdag! Jisses..

Hämtade upp Alvar från dagis och så gick vi hemåt. Åt mellanmål och tog det lugnt en stund. Nu har vi nyligen varit i affären och handlat hem lite grejer till middagen. Blev så sugen på tacos så det ska vi äta idag :-) Väntar även på att karln ska komma hem men han är nog hemma när som helst så det är väl lika bra att börja med maten dårå. Izabella följde med min syster hem igår och kommer hem i morgon igen, ifall någon skulle undra var hon har tagit vägen ;-)

Hoppas ni får en fin fredagskväll allihopa!

Ghoul of my dreams!




Wednesday 13 har släppt ett nytt album och här får ni ett smakprov på en av de nya favoriterna. Han har så grymt nice röst alltså.. och ja, han är ju rätt söt också måste jag säga haha!

Onsdagen..

Har varit en lång dag dårå. Först i skolan för att skriva klart ett arbete tillsammans med Tuula. Det gick bra men tog sin lilla tid. Hade även betygsamtal med lärarna och har VG i samtliga kurser. Känns skönt det. Hade fått en praktikplats igår, men så ringde läraren nu på eftermiddagen och sa att det strulat till sig, så just nu vet jag inte var jag kommer ha praktik utan ska till skolan och prata med henne i morgon. Alltid ska det vara nåt..

Efter skolan hämtade jag barnen och så begav vi oss ut till ingelsta shopping. Var tänkt att vi skulle handla och sen vänta på att älsk och Micke hämtade upp oss, men så blev det då inte. De var tvugna att jobba över då de måste köra en grej till stockholm direkt i morgonbitti. Så nu sitter vi här och väntar på att karln ska komma hem, men han är snart hemma. Gick dock inte helt tomhänt hem ifrån shoppingen utan fick med mig ett par byxor och en kofta till mig själv, Izabella fick en kjol och Alvar en tröja som han bara skulle ha! Det var ord och inga visor ;-)

Blir en fortsatt lugn kväll här, lär nog somna tidigt är helt slut just nu!

Jag är tillbaka!

Förfest innan förfesten ;-)

 

Nu var det ett tag sen jag skrev och det beror på att datorn gick sönder. Köpte mig en ny idag under förmiddagen men har inte haft tid att skriva förrän nu.

 

Fredag: Vi hade party, tanken var att vi skulle ut men vi kom aldrig så långt haha. Med 12 fulla personer i en lägenhet så är det lätt hänt att saker o ting inte blev som planerat. Dessutom råkade jag på något sätt hamna hemma hos P med C så vi sov där och jag traska hemåt 8.30 på morgonen, lagom snygg och fortfarande aningens onykter.. en helsikes fest blev det som lär gå till historien.. Kul hade vi i alla fall!

 

Lördag: Lagom sliten och trött, sov nog bort större delen av dagen.

 

Söndag: Var hos mamma en sväng med barnen, fikade och umgicks. Ute på promenad med familjen och lekte lite i det fina men något kyliga vädret.

 

Min morbrors bil

 

Måndag: Dagen var lugn och spenderades hemma, eftermiddagen/kvällen så umgicks jag med min mamma och morbror en stund. Åkte en sväng i den här fina (se bild) bilen och var på diverse äventyr.

 

Tisdag: Var och köpte ny dator på förmiddagen. Under eftermiddagen var jag i skolan för att ha den sista psykiatri lektionen. Vi fick även veta våra praktikplatser och jag kommer vara på ett boende för bl.a. schizofrena, vilket ska bli väldigt spännande. Nu ska jag ta och svara på alla kommentarer som har kommit in medan jag varit borta och sen blir det att göra barnen redo för natten och invänta karln som tyvärr kommer hem seent idag!


bloggar från mobilen

Min dator har gått sönder därför har jag inte bloggat något hoppas allt är bra med er återkommer så fort jag skaffat ny dator

Studiebesöket

Karsuddens sjukhus

 

Karsuddens sjuhus är en rättspsykiatrisk anstalt, Sveriges största dessutom som har platser för 120 patienter. De som bor där är alltifrån missbrukare till grova brottslingar. Vi var på studiebesök där igår och det var himla intressant. En anställd där berättade om verksamheten och hur dom jobbade där, lite statistik och lite om hur de intagna hade det berättade han också. Sen fick vi gå in i den dagliga verksamheten och jag blev förvånad över hur fint det var där inne. De kan välja mellan allt! Skola, verkstad, dreja, sy, snickra, göra smycken osv.. Tyvärr fick vi inte gå in på någon av avdelningarna, men det kan man förstå då det handlar om tysdnadsplikt och säkerhet för personerna som bor där är faktiskt väldigt sjuka, men det var ett givande studiebesök.

 

Var så trött igår så jag orkade inte ägna mig åt bloggen. Ska ta och svara på era kommentarer snart, sen ska jag iväg och handla lite inför morgondagen, för då är det party :-) Sen blir det att städa och fixa lite här hemma så det kanske inte blir så mycket bloggande idag heller, det beror på hur trött jag är när allt är klart ;-) Hoppas ni får en bra dag nu allesammans!


Blodläge


Genom kalkstenen vid den öländska kusten löper blodläget, ett mörkrött stråk som förr sades vara förstenat blod från en strid mellan trollen inne i berget och älvorna på alvaret.

Ovanför klippkanten vid det övergivna stenbrottet i byn Stenvik står nybyggda lyxvillor sida vid sida med stenhuggarnas små baracker.

Vid påsk, när snön smält, får flera av husen nya invånare som flyttar in och måste lära sig att komma överens. Men grannsämjan fungerar inte alltid som det är tänkt och svartsjuka och misstänksamhet börjar gro bakom husväggarna. Den här våren kommer flera personers liv att förändras för alltid.

Precis som hans andra två böcker Skumtimmen och Nattfåk, så är det här en spännande bok som man slukas in i, han beskriver alla platser och karaktärer på ett sånt bra sätt så det känns som man är där allt utspelar sig. Johan Theorin är en grymt bra författare och har nyligen släppt sin fjärde bok som jag bara måste köpa! Tycker absolut att ni ska läsa den här boken!

Dagens middag


Lasagne 4-6 portioner
400 g köttfärs

2 gula lökar
2 vitlöksklyftor
smör
1 burk krossade tomater, ca 400 g
2 msk tomatpuré
2 tsk oregano, basilika, timjan
1 krm svartpeppar
1 grönsaksbuljongtärning
9 lasagneplattor

Ostsås:
3 msk vetemjöl
7 dl mjölk
3 dl riven ost gratäng
1/2 tsk salt

Sätt ugnen på 225°. Skala och hacka löken och vitlöken. Fräs mjuk i smör i en stekpanna. Lägg i köttfärsen och stek den under omrörning så att den smular sig. Tillsätt krossade tomater, tomatpuré, oregano, peppar och buljongtärning. Låt såsen koka ca 5 min. Vispa ut mjölet i hälften av mjölken i en kastrull. Häll i resten av mjölken och låt det koka upp under vispning. Låt såsen koka ca 3 min. Rör ner 2 1/2 dl av osten och smaksätt med salt.Varva köttfärssås, ostsås och lasagneplattor i en smord ugnssäker form. Avsluta med sås. Strö över resten av osten. Grädda i nedre delen av ugnen ca 30 min. Servera med en sallad.

Pink heaven

På vägen hem efter att ha lämnat barnen på dagis.

 

Kom nyss hem igen efter att ha lämnat barnen på dagis. Ska packa ner skolböckerna och äta lite frukost, sen knalla bort till skolan. På förmiddagen ska vi se på A beautiful mind och göra lite uppgifter kring den filmen, sen i eftermiddag har vi lektion i psykiatri. En lång dag med andra ord.

 

Jag sover inget bra. Vad ska man göra åt det? Vill inte ta massa piller för att kunna sova ordentligt. Antingen vaknar jag flera gånger per natt, av okänd anledning eller så drömmer jag helkonstiga drömmar som gör att jag vaknar eller sover oroligt hela natten. Det här pågår i perioder, men det är jobbigt när man väl är i en sån period. Annars sover jag bra men kanske lite för få timmar. Vet inte när jag kände mig helt utvilad och pigg senast och frågan är hur länge man kan ha det såhär utan att köra slut på sig helt och hållet?


Så var eftermiddagen här..

De senaste kvällarna så har vi haft mys med lite tända ljus.

 

När mörkret faller så är det så mysigt att bara krypa ner i soffan, lyssna på soft musik, läsa en bra bok eller se en bra film och tända lite ljus. Det är precis så vi har gjort de senaste kvällarna och jag hoppas det fortsätter i samma anda hela hösten och vintern igenom :-)

 

Den här förmiddagen har jag bara slappat, legat och läst i en spännande bok, som jag kommer tipsa er om så fort jag läst klart den. Somnade till en stund också, vilket var väldigt skönt! Det var egentligen tänkt att vi skulle ses i skolan och se en film, vilket vi måste för en av enheterna som ska göras, men då hon med filmen fick förhinder så sköt vi upp det till i morgon och det gjorde inget för min del för det är väldigt skönt att få lite egen tid och bara slappa!

 

Nu är barnen hemma igen och de spelar Cars, så jag passade på att skriva några rader här under tiden. Ska slänga ihop någon middag sen vart efter, vet dock inte vad men det ger sig nog! Vad ska ni ha till middag idag?


Fick en award av Emma-Lou

Jag fick visst en award av fina Emma-Lou - tack! Såhär skrev Emma-Lou om mig:

En mamma som lever för sina barn.

- Tack så mycket!


Varför började du blogga?

Kände att jag ville skriva av mig lite.
Vilka bloggar följer du?
Emma, Emma-Lou, Donken, Johanna, Anniepie, Kaffehörnan, Dragana, Kashaya, Mysan m.fl.
Favoritfäger?
Svart framförallt när det gäller kläder och vissa möbler ;-) Vitt, blått o rött gillar jag också!
Favoritfilm?
Oj, svårt. Men en film jag gillar skarpt och har sett typ en miljon gånger är Saving Private Ryan! (kommer nog aldrig tröttna på den hehe)
Vilka länder drömmer du om att besöka?
Hm.. drömmer inte om något land sådär direkt, men skulle vilja åka till USA (Texas), Australien, Scottland och Normandie. Vill göra en såndär historisk resa till Normandie, där man får se var de allierade landsteg 6 juni 1944 osv..

Och nu skickar jag vidare denna award till:
Donken - En lika galen morsa som mig, hennes blogg inspirerar och är rolig att läsa!
Johanna - En rolig tjej, skriver intressanta saker och på ett rolig sätt!
Anniepie - En glad och trevlig tjej, med en inspirerande blogg!
Kaffehörnan - En glad och rolig kille, med en rolig blogg!
Mysan - En söt och trevlig tjej!


Söndagens bravader.

 

Under förmiddagen har vi varit ute och lekt, gått en promenad och så gjort ett besök på stadsbiblioteket. Nu håller jag på med tvätten och de andra sitter och spelar Cars på xboxet. Ska ta och fixa lite middag vart efter också, börjar bli lite hungrig nu. Hoppas ni har en bra söndag :-)


Det blev en bra dag ändå.

 

Dagen började ju inget vidare som ni vet, men den blev bättre. Min snälla mamma ställde upp och tog barnen några timmar så jag fick sova lite och efter att jag sovit och tagit mig en dusch så knallade jag bort till mamma, där hade hon och barnen bakat bullar så vi fikade lite. Även syster, Dante och en av mina mostrar var där och hälsade på.

 

Vi mötte upp karln då han kom från jobbet och vi knallade ner på stan en sväng. Kikade efter en jacka till mig och var även inne i leksaksaffären en snabbis. Fick dock inget med oss hem idag. Sen träffade vi Peter, Cissi och deras lilla Oskar en stund. Alltid trevligt att träffa lite vänner :-)

 

Nu väntar vi på att middagen ska bli klar, aningen sent kanske men så blir det ibland. Sen blir det att slappa resten av kvällen. Se en film, spela eller läsa lite. Får se vad som faller en in..


Lördag.

Är så less på att hela tiden ha ont eller värk någonstans. Handen är inte helt bra än trots att det är två månader sen jag opererade mig. Den värker ibland och gör ont ibland, vaknade med huvudvärk och ont i nacken, ryggen är inte helt bra än den heller. Har en jobbig värk i benen som inte vill släppa och jag är bara så sjukt trött på det här. Det är väl inte konstigt att man alltid är trött då eftersom man hela tiden går runt med värk och smärta!

Är galet trött även denna lördagsmorgon men det är väl självförvållat. La mig alldeles för sent igår och så upp tidigt på det. Älsk åkte till jobbet vid sex i morse och då var även barnen uppe, jag låg dock kvar i sängen en stund till men det gjorde ingen skillnad. Skulle kunna somna här och nu utan problem, om jag bara blundande.

Vet inte vad vi ska roa oss med idag, älsk är hemma vid 14 igen och då får han nog ta med sig barnen ut en stund så jag får sova någon timme. Men innan dess måste vi nog hitta på någonting så inte barnen klättrar på väggarna. Frågan är bara vad...

Ps: Jäkla muppbild, ser helt sne ut i facet!

Nostalgitripp..

Haha hittade gammal skolkatalog. Här är min klass när vi gick i 9.an, läsåret 2000/2001 på Navestadskolan!

 

Vad kul det är att se på gamla bilder, men jisses så man såg ut haha. Var en rocker redan på den tiden, sen blev jag punkare ett tag och nu är jag...hm..ja den jag är! En rocker ;-) Vilka minnen som dyker upp, gick i den bästa klassen ever... saknar mina klassmates!


Bilder från igår.

 

Först var vi ute och lekte en stund på eftermiddagen och sen gick jag och Alvar till min mamma. Min syster + familj var också där och vi åt lite mat och snackade lite skit. Barnen fick även varsin glass till efterrätt. Det var en trevlig eftermiddag/kväll :-)


Beautiful..

Sötnosen!

 

Vi utökade vårt akvarium med två hajar häromdagen och Alvar har nu döpt dom till Bärgarn och Blixten McQueen haha. Vår lilla pojk är helt insnöad på Cars för tillfället och hans favorit är Bärgarn :-)

 

Har lyckats sova knappt en timme nu och det gjorde varken bu eller bä mot min trötthet. Blev väl aningens piggare av promenaden till och från banken, men sen blev jag seg igen. Tror jag har en förkylning på väg också, vilket jag helst vill slippa!

 

I eftermiddag ska jag och Alvar till min mamma och hälsa på lite medan älsk och Izabella får roa sig hemma med något annat. Kände att det var dags att hitta på något med bara Alvar den här gången, sist var jag ju iväg med Izabella, det måste ju bli rättvist eller hur? ;-)


Torsdag!

Vet inte vad det är med mig, men hela veckan har jag varit så sjukt trött även om jag har somnat hyffsat tidigt på kvällarna så är jag helt slut under dagarna. Kanske beror det på att det är höst och man dras ner i mörkret? Aja, får hoppas jag blir piggare snart för det är ju inget kul att gå runt och vara trött hela tiden!


Igår pluggade jag en hel del och fick in hela fyra arbeten och just nu ligger jag på VG i alla kurser vilket känns väldigt skönt! Funderar på att ge mig på MVG i psykiatri då det bara är en MVG uppgift i hela den kursen, men samtidigt är det en ganska svår och stor uppgift så får se vad jag bestämmer mig för. Vi ska även ha fem veckors praktik snart, ska bli skoj!

Nu ska jag ta och göra ordning mig lite, måste ner till banken och sätta in lite pengar. Våra sparbössor är fulla så måste tömma dom hihi.

Hoppas ni får en bra torsdag!

Upp och ned

Yes, känner mig lite upp och ned idag höhö


Sömnbrist.

Inte bara jag som är trött ;-)

 

Jag har lyckats överleva dagen trots att jag varit sjukt trött. Nu är kvällen här och konstigt nog känner jag mig en aning piggare. Det är väl rätt typiskt?! Hur som haver, fick i alla fall lite gjort i skolan även om det var svårt att koncentrera sig. Även de jag brukar plugga med var väldigt trötta idag. Man kunde tro att det gick en sömnsjuka idag haha.

 

Väl hemma hade jag tänkt sova en stund, men det gick inget vidare. Låg i soffan och lyssnade på musik en stund men lyckades aldrig somna. Sen var det dags att hämta barnen och då kunde jag inte sova liksom så jag och barnen har roat oss med att läsa ett par böcker, tittat på barnprogrammen, ätit middag och ritat fina teckningar.

 

Nu blir det att slappa framför tv:n och hoppas på att somna så småningom.


Heeej!

Åh, vad dålig jag är som inte skrev något igår. Meen, hjärnan var ur funktion. Galet trött igår och likaså idag, men jag överlever ;-) Igår blev det att plugga lite with my ladies på förmiddagen och på eftermiddagen umgicks jag en stund med syster och Dante. Vi gick en promenad och så hämtade vi hem vildarna från dagis, gick hem och fikade lite innan hon skulle vidare till våran mamma. När syster hade gått så fixade jag en smarrig middag bestående av fisk och potatis. Det var väl så måndagen såg ut i stort.

Även idag blir det att plugga en stund och sen får vi se vad som sker under eftermiddagen. Är som sagt trött så orkar inte ta för mig alltför avancerade saker haha. Nåja, nu ska jag svara på era kommentarer, få i mig lite frukost och sen knalla bort mot skolan.

Dantes 1-årsdag.

Dante med sin morfar och mormor i bakgrunden

 

Paketöppning, Dante fick en potta av oss.

 

Dags för fika

 

Gladfisen med mormor


Det var ett trevligt kalas vi var på och god fika fick vi också. Dante var inte så värst intresserad av sina presenter till en början men så fort dom hade öppnats så blev han helt till sig :-)

Hollywood hills



Texten i den här låten är så bra!

Kalas

Dante

 

Idag ska vi hem till den här lilla killen (se bild) på kalas. Lille Danteman fyller hela 1år idag. Jisses, vad tiden går fort! Det blir lite kalas med andra ord för vår del. Älsk jobbar till 16 idag så honom ser vi inte förrän i eftermiddag..tråkigt nog men sant.

 

Vi har precis fått i oss lite frukost och nu leker Alvar på sitt rum och Izabella sitter här med mig och tittar på barnprogrammen. Tänker ta en lugn förmiddag innan vi ska åka till kalaset. I morgon blir det städa och tvätta. Ja, det är så vår helg ser ut. Vad har ni för planer?


Shoppingen i Ullared

Köpte tröjan och jeansen på Ullared

 

Koftan och Jeanskjolen är från Ullared

 

En kofta, tunika och tröja till mig

 

T-shirt till älsk, Overall till Alvar. Izabella fick också en overall men den är hos mamma då vi packade ner den bland hennes grejer.

 

Byxor och tröja till Alvar

 

Tavlor och klocka till Izabella

 

Kofta till Izabella

 

Böcker till mig

 

En veckoplanerare


Ej med på bild: Izabellas overall, presenter till Alvar (har redan slagit in dom och kändes onödigt att ta bild på dom då) Några julklappar (kan ej visas här) Massa nödvändiga saker som t.ex städgrejer, smågrejer till badrummet, trosor till Izabella, strumpor och boxershorts till Alvar, strumpor, boxershorts och parfym till älsklingen, lite godis, bokstavskex osv.. haha behöver ju inte rabbla upp precis allt kanske ;-)


Gammal goding ;-)


Nattfåk.

Omslag till Nattfåk av Johan Theorin

 

När den storm som kallas fåken drar in över Öland gör man bäst i att hålla sig inne. Fåken kommer från norr med is, snö och dimma och drar med sig allt i sin väg.

 

Det är vinter på norra Öland. Åluddens stora gård, beläget vid en fyr, har stått öde och igenbommad i många år. Det sägs att huset är byggt av timmer från ett skepp som gått under i fåken. Så får gården till slut nya ägare. Katrine och Joakim Westin har fått nog av Stockholm och flyttar till Åludden med sina två små barn. Snart får de höra en del ruskiga sägner om stället. Sådant som naturligtvis bara är skrock och vidskepelse. Eller? Det dröjer inte länge innan svårförklarliga saker börjar hända.

 

Det var ett tag sen jag läste den här boken, men tänkte tipsa er om den nu då det är samma författare som skrivit både den här och Skumtimmen. Nattfåk är också en väldigt spännande bok, en bok som man inte kan lägga ifrån sig. Läs den!


Tidig kväll minsann..

Lite lek efter dagis.

 

Nu är det snart dags för mig att sova. Tidigt tycker ni? Jo, men ska upp omänskligt tidigt imorgon. Bussen till Ullared går 05.30 och jag ska va hos mamma 04.45 så då förstår ni kanske hur tidigt jag måste gå upp ;-)

 

Har haft en rolig dag tillsammans med mina klassmates, mycket skratt blev det och ÄNTLIGEN har vi blivit klara med fallet Krister haha, tror vi har hållt på med det fram o tillbaka i tre veckor nu. Våra hjärnor blev inte mycket klokare av att slås ihop men idag gick ett ljus upp för oss ;-) Och vi skrev som aldrig förr hehe.

 

Eftersom jag är borta till i morgon kväll så har jag gjort ett par tidsinställda inlägg, så ni får allt kika in här lite då och då..visa gärna att ni finns också genom en liten kommentar eller två hihi. God natt sötnosar!


Skumtimmen

Omslag till Skumtimmen av Johan Theorin

 

En dimmig sensommardag i början av sjuttiotalet på norra Öland försvinner en liten pojke utan några som helst spår. I dagar letar familjen, polisen och frivilliga efter honom. Tjugo år senare får pojkens mor Julia ett oväntat telefonsamtal från sin far, den åldrige sjökaptenen Gerlof Davidsson. Han ber henne komma till Öland för att hjälpa honom med efterforskningar kring dottersonens försvinnande.

 

Julia återvänder till sin barndomsö och tillsammans börjar de söka i det förflutna. Först nu får hon höra talas om en mytomspunnen ölänning, Nils Kant, som en gång satte skräck i en hel bygd. Han är död och begraven sedan länge, långt innan Julias pojke försvann. Ändå sägs han ibland vandra på det öländska alvaret i skymningen. I skumtimmen.

 

Den här boken är väldigt spännande från början till slut och den överraskar en verkligen på slutet! Ingen bok där man kan förutse vad som ska hända och när man väl har börjat läsa är det svårt att sluta.. Johan Theorin är en av de bästa författarna tycker jag och han skriver på ett väldigt bra sätt som gör att hans böcker blir lättlästa. Rekommenderar den här boken starkt, läs den!


Dagens middag och spännande bok.

Dagens middag: Min egna köttfärsröra blandat med fullkornsris.

 

Mätta och belåtna efter en god middag är vi nu. Ska svara på era kommentarer och sen läsa i min bok. Boken består av 400 sidor, jag har väl lite mindre än 100 sidor kvar att läsa. Den är så spännande så jag ägnar varje minut jag får över till att läsa den ;-) Började läsa boken häromdagen så det har gått undan hehe. Vilken bok det är får ni veta så fort jag läst ut den.


Fotografering..

Izabella.

 

Tidig morgon. Som vanligt. Idag är det fotografering på dagis och barnen har gjort sig fina. Vi ska till dagis om en stund och sen ska jag hem och äta lite frukost i lugn och ro innan jag går bort till skolan för att plugga lite. I eftermiddag har vi lektion i psykiatri, ska dock smita iväg lite tidigare för att vara med när barnen tar enskilt foto.

 

Övningarna hjälper faktiskt lite, även om det onda kommer tillbaka efter en stund. Igår tog jag en kombination av Ipren och Alvedon samt gjorde övningarna och efter det kunde jag röra mig hyffsat bra så detta kommer jag fortsätta med så blir det nog bra snart :-)

 

Nu ska jag ta och göra mig redo för att möta dagen. Hoppas ni får en bra dag mina vänner!


En bra måndag till slut.

 

Då börjar måndagen lida mot sitt slut. I alla fall för våran del. Är jättetrött så ska nog ta och krypa ner i sängen snart. Sitter och slöglor på tv, men det verkar ju inte finnas något vettigt som vanligt. Vad gör ni ikväll?

 

Eftermiddagen bjöd på en del roligheter. Izabella hade en dansuppvisning för oss hehe och så gjorde hon en massa rörelser och så skulle vi gissa vilket djur hon var. Alvar han lekte mest med sitt lego och körde bilarna hej vilt över golvet och sen såg vi på smurfarna tillsammans innan läggdags. En bra måndagseftermiddag/kväll med andra ord. Har även hunnit läsa en del i min bok, men nu är jag för trött för att orka fortsätta. Lite synd för den är ju så spännande :-)

 

Nej, nu säger jag god natt här!


Förskjutningar..

Jahopp, vårdcentralen ringde upp och jag fick prata med en trevlig tant. Hon lyssnade på mina problem, satt och funderade och beslutade sen att jag skulle åka till rehab och träffa en sjukgymnast. Åkte dit och träffade sjukgymnasten och fick göra några övningar, han sa att jag hade fått förskjutningar i diskarna. Inte diskbråck, utan mer som ett djupare ryggskott. Övningarna jag fick göra där ska jag göra här hemma inte mindre än varannan timme!! Ja, ni läste rätt, ska göra dom varannan timme..som om jag inte har ett liv liksom? haha, aja det är bara att göra som farbror doktor säger så jag blir av med denna smärta någongång. Han skulle återkomma i slutet av veckan för att se om det blivit något bättre. Utifrån hur läget ser ut då så ska vi bestämma hur vi ska gå vidare...

Ny vecka!

Barnen lekte lite i morse innan dagis.

 

Jaha, då var det en ny vecka då och höjdpunkten på denna vecka är väl att jag ska till Ullared med min mamma på torsdag hehe. Shoppa lite och umgås bara hon och jag. Ska bli skoj :-)

 

Väntar på att vårdcentralen ska ringa. Det onda i ryggen har spridit sig åt båda hållen kan man säga. Har jobbig värk i benen och har även ont uppe vid skuldrorna nu. Innan hade jag bara ont nertill på ryggen. Jag undrar vad det kan vara? Hoppas de kan ge mig något svar i alla fall.

 

Ska försöka pluggga lite också under dagen innan barnen ska hämtas igen och sen får vi se vad vi hittar på. Älsk jobbar för fullt och vi lär nog inte få se mycket av honom i veckan. De har så mycket som måste bli klart så det lär nog bli några timmars övertid i veckan...tyvärr. Men helgen ser vi fram emot för då är han ledig! :-)


Kväll.

 

Kom hem från min mamma för en liten stund sen, är helt slut i ryggen. Försöker röra mig så mycket jag kan men inte så lätt när smärtan gör sig påmind vid varje steg jag tar. Ska ringa VC i morgon och se vad dom säger om det hela. Nu ska jag läsa bok för barnen och natta dom, sen ska jag nog fortsätta läsa i en spännande bok som jag började med igår :-)


Söndag.

Gårdagens middag: Lövbit, potatisgratäng och grönsaker.

 

Det blev ingen mer bloggning igår, hade tänkt blogga på kvällen men min rygg sa ifrån. Klarade inte av att sitta, stå eller ligga längre stunder. Natten till idag var alltså rätt jobbig. Har fortfarade ont men det är väl något bättre.

 

Tidig morgon som alltid, här är det ingen skillnad på vardag eller helg, är alltid uppe tidigt ändå. Inte konstigt att man jämt är trött. Barnen sitter och tittar på barnprogram och älsk åkte till jobbet för en liten stund sen, han var tvungen att jobba extra. It´s sucks, men det finns inte så mycket att göra åt saken. Får se vad jag och trollungarna hittar på under dagen, kanske går hem till min mamma en stund. Nej, nu måste jag resa mig upp det börjar bli jobbigt för ryggen att sitta ner.

 

Hoppas ni får en bra dag!


Svar på kommentar!

Edward om I got pain in my back..:
Stackars barn som får växa upp med en mamma som dig :o

Ja, det är fruktansvärt synd om mina barn som får växa upp med en mamma som mig, en mamma som ser till sina barns bästa, som ser till att de får mat varje dag, att de får möjlighet att leka och lära varje dag,  som får kärlek och tak över huvudet, med en mamma som på bästa möjliga sätt försöker tillfredsställa sina barns behov. DET måste vara fruktansvärt hemskt! Fy fan, stackars barn alltså!

I got pain in my back..

 

Tidig morgon, det är lördag och jag har sjukt ont i min rygg. Kan knappt röra mig alls utan att få äckligt ont. Det började igår, bara sådär helt utan vidare och det är djävulskt jobbigt!

 

Igår träffade jag syster och vi köpte med oss mat och gick hem till mamma. En av mina mostrar var där också så vi åt lite och sådär. Hjälpte mamma med lite grejer och jag kom hem ganska sent. Helt slut så jag somnade nästan direkt.

 

Idag har vi inga planer, älsk skulle ha jobbat men stannar hemma för min skull, för att hjälpa mig med allt då jag har så förbannat ont. Alltid ska det vara nåt liksom! Ska försöka ta mig ut en sväng i alla fall så barnen kan leka en stund. Kan ju inte sitta inne hela dagen och dessutom är det ju bra att röra på sig när man har ont i ryggen.

 

Hoppas ni får en fin lördag!


RSS 2.0