Frågestund.

 

Eftersom jag kommer vara borta nu till onsdag kväll så tänkte jag ha en frågestund. Så fråga på, vill se många frågor när jag kommer tillbaka ;-) Har visserligen med mig laptopen så vi kan spela lite musik i stugan, men vet inte om jag kommer blogga något medan jag är borta.

 

Nu ska jag försöka sova så jag orkar upp i morgonbitti, får se hur det går. Ha det så bra alla söta där ute!


Hopp hopp!

På väg hem till morfar.

 

Hoppa hage, kommer dock inte ihåg hur en sån ser ut, så vi gjorde en egen variant :-)

 

Till slut hoppade barnen hej vilt ;-)


Blåsigt.

 

Förutom att det blåser ganska mycket så är det en fin dag. Solen skiner och det är ganska vamt ute. Barnen slutade tidigt på dagis idag så självklart stannade vi till på vägen hem och lekte en stund. Ska ta och käka lite mellanmål och sen ska jag slå en signal till pappas fru och se om hon är hemma. Vi ska gå en promenad dit sen för att hämta ett par saker. Måste packa lite också. Eftersom vi hyr en stuga så måste vi ha med oss egna sängkläder och sådär. Ska bli så mysigt att umgås med bara mamma och syster. Har sett fram emot det länge nu ;-) Händer ju liksom inte alltför ofta. Som sagt ska bli himlans kul. Hoppas ni har en bra måndag!


Maj, månaden som gått.


Kommande händelser. (v.22)

Kommande veckans planeringar:

  • Måndag: Inga planer.
  • Tisdag: Åker till ullared 05.15 (tiiidigt som tusan)
  • Onsdag: Kommer hem någon gång under eftermiddagen/kvällen
  • Torsdag: Sjukan för operation, de ringer om en exakt tid på onsdagen.
  • Fredag: Kommer hem från sjukan någon gång på förmiddagen.
  • Lördag: Vila (kommer ha lite ont efter operationen)
  • Söndag: Vila

 

Blir kanske inte så mycket bloggande under veckan, men jag ska försöka hinna slänga in ett inlägg om dagen i alla fall. Så ni får hålla utkik ändå ;-)


Barfotabarn..

 

Vädret idag blev sååå mycket bättre än vad som sades. Så självklart har vi spenderat en hel del tid ute. Träffat andra familjer och barnen har verkligen haft det roligt. Izabella fick vara med några äldre flickor och de gungade och snurrade, grävde ner fötterna i sanden och hade det mysigt i solen. Alvar lekte med ett par jämnåriga pojkar och de höll på med allt möjligt, sparkade boll, grävde i sanden, klättrade, gungade, åkte kana osv.. Vi vuxna satt och njöt i solen när vi inte behövde springa efter något barn ;-) Jag gillar sommaren eftersom så många kommer ut och leker, den sociala biten är viktig för både barn och vuxna.

 

Kom hem för en liten stund sen och väntar nu på att middagen ska bli klar. Barnen har fått bada en snabbis då de var fulla med sand. Dessutom har de sprungit barfota ute så fötterna var nästan svarta när vi kom hem ;-) Efter maten blir det att se en film tillsammans med barnen innan de ska sova. Jag ska försöka lägga mig skapligt ikväll, säger alltid att jag ska lägga mig tidigt, men så fastnar man med något och tiden drar iväg.


Lek i parken och ett argt bi ;-)





Klickbara bilder.

Ingen sovmorgon fick jag, men det gör inte så mycket. Är ju van att gå upp tidigt ;-) Däremot fick jag en riktig god frukost och sen klädde vi på oss och gick ut. Tidigt, men även om klockan bara var strax innan nio så var det fler barn i lekparken och det är ju alltid roligt. Det var skönt ute och vi lekte en stund i lekparken. Allt var frid och fröjd tills vi skulle gå till affären. Izabella fick ett av sina utbrott som hon får ibland när hon måste göra något hon inte vill och skrek som om kniven satt i henne hela vägen till affären. Då lugnade hon ner sig och vi kunde handla det vi skulle utan problem. När vi kom ut ur affären så börjades det igen. Skrek hela vägen hem, vägrade gå osv.. Men hem kom vi och nu har hon lugnat ner sig.

Jag är 100% säker på att ALLA barn får utbrott någon gång och det vore roligt att höra hur andra föräldrar hanterar det, så berätta gärna hur ni gör :-)

Love is wonderful!

 

Alvar blev lite ledsen förut när Izabella åkte, men efter att han hade fått lite glass och sett en film så blev han mycket gladare :-) Vi har faktiskt inte gjort så mycket idag. Mamma kom och hämtade Izabella strax innan ett och efter det åt vi mat, gick ner till tvättstugan och slängde i tvätt i maskinerna innan vi tog en promenad ner till godisaffären. Alvar fick köpa lite lördagsgodis och han är så duktig. Han brukar bara köpa 5-6 bitar av lösgodiset och sen är han nöjd :-) Och min underbara älskling var så snäll att han gick ner och hängde upp tvätten när vi kom hem igen och inte nog med det, han har dammsugit och plockat här hemma också. Undra om han är sjuk?! ;-) Men det är de små sakerna man uppskattar som mest!

 

Nu lät det nästan som att han aldrig hjälper till här hemma i vanliga fall, så är inte fallet. Vanligvis brukar vi dela på städningen här hemma. Så därför uppskattar jag det väldigt mycket när han en dag får för sig att fixa med ALLT medan jag leker med barnen eller vilar.


God morgon!

 

Idag ska Izabella åka iväg med min mamma. De ska hälsa på min mormor. Jag sitter och funderar på vad vi andra ska hitta på medan Izabella är iväg. Tänkte först busfabriken eller badhuset, men så vet jag inte riktigt vilken tid de hämtar Izabella och jag har tvättstugan i eftermiddag. Något roligt ska vi nog kunna hitta på i alla fall.

Vad ska ni hitta på denna lördag?

 

I morgon är det morsdag, brukar ni fira det? Jag har bett om en sovmorgon, så vi får väl se om jag får en eller inte ;-)


Myskväll!

Älskling ♥

 

Min fina älskling är sååå underbar! Har har tagit hand om mig hela kvällen, gett mig massage, tänt ljus, pillat sådär skönt i mitt hår medan vi såg en film och bara myst. Jag älskar såna här mysiga kvällar! Nu har han dock somnat, vilket jag kan förstå. Han fick ju gå upp tiiidigt idag med barnen, då jag väckte honom och gick o la mig igen ;-) En underbar kväll med andra ord.

 

Fick meddelande från Brandon och Billy-boy att de ville spela, men jag tror inte att jag orkar det ikväll, utan det får bli en film i stället och förhoppningsvis somnar jag till den. Hoppas ni haft en bra kväll!


En dag på stadens gator..

 

Idag har vi varit nere på stan med Ronny och Bettan. Började med lite fika och sen shoppade Bettan lite kläder och efter det satte vi oss i Vasaparken en stund och njöt av solen. Klockan 13.15 var det dags att gå till BVC med Alvar. Han har minsann blivit en stor kille. Nu väger han 15,5kg och är 91cm lång :-) Han utvecklas som han "ska" och allt var bara toppen. Känns skönt att höra, inte för att jag var orolig innan, men känns alltid bra när man får veta att allt är som det ska. Efter BVC begav vi oss hemåt och nu sitter jag här och är lite osocial.

 

Ikväll var det först prat om att gå ut och ta en öl någonstans med Bettan, Ronny och Adde, men det blev lite ändrade planer så vi tar en lugn hemmakväll och så kanske Adde skulle dyka förbi en stund. Gör inte mig något att stanna hemma ikväll, känner trött och börjar få huvudvärk. Barnen ville liksom upp tiiidigt i morse, klockan var inte ens halv sex när jag klev upp första gången. Väckte dock karln så tog han barnen medan jag sov en stund till och gick inte upp förrän 08.15 andra gången.

 

Vad ska ni hitta på ikväll?


Eftermiddagen.



Klickbara bilder

Eftermiddagen blev inte riktigt som vi hade tänkt oss. Vi var i alla fall ute och lekte nån timme och sen bar det av ner till station där vi mötte upp Nadja, barnens faster. Hon hade varit här i stan för att göra en *hemlig sak* och så var det ett par timmar kvar tills hennes tåg hem skulle gå. Självklart passade vi på att umgås under den tiden då vi inte ses alltför ofta. Var roligt att ses, även om barnen var mer vilda än tama och sprang omkring överallt ;-) När hennes tåg kom, åkte vi hem igen och gjorde pannkakor med glass och sylt till middag. Smarrigt, var länge sen vi åt pannkakor nu och Izabella åt nästan 3 stycken!! Vanligtvis äter hon 1½ ungefär. Bra att hon äter i alla fall :-)

I morgon väntar nya äventyr, först ska jag ner på stan med Bettan, hon tyckte jag skulle följa med när hon ska shoppa kläder och så ska vi till BVC med Alvar.

Nu ska jag däremot göra barnen redo för sängen och sen blir det en film för ovanlighetens skull ;-) Vilken det blir har jag inte bestämt än, men funderar på nån gammal klassiker som Rambo eller nåt sånt :p


Brist på rubriker.

Izabella försöker få en ledsen Alvar på bra humör igen.

 

Alvar var lite bråkig i morse och ville inte alls gå till dagis, men när vi väl kom dit så sprang han iväg till de andra barnen och hade knappt tid att säga hej då. Tänk vad fort det kan vända!

 

Kom hem igen för en stund sen, gruppträffen var väl okej. Mer än så finns inte att säga om det ;-) Gick även genom stan på vägen hem och köpte med lite uteleksaker till barnen, det blev gatukritor, en boll och en grejamoj med ringar som man skjuter iväg.. haha.. vet inte vad det kallas men ska försöka ta en bild på den sen, när vi är ute och testar sakerna, som jag kan lägga in så ni får se. Vädret är helt okej idag så efter dagis tänkte vi stanna ute och leka en stund.

 

Nu ska jag få i mig lite lunch och sen bär det av mot dagis för att hämta de små loppungarna :-)


Då var det torsdag igen..

 

God morgon!

Idag skiner solen, men inte så varmt ute, kanske blir det varmare under dagen om man har tur :-) Barnen är på dagis och jag ska stoppa i mig lite frukost innan jag ska iväg på ännu en gruppträff på personalstrategerna. Kommer gå på dessa gruppträffar varje torsdag under en viss tid. Det tyckte AF var en jättebra idé, jag tyckte det var en mindre bra idé.. Känns ju...sådär.. att gå dit.


Dagen idag, ett långt inlägg..

 

Det har varit en lång dag idag. Eller egentligen inte, men känns som den har varit lång. Skönt att den snart är slut eftersom barnen varit ganska gnälliga den senaste timmen. Det tar på ens huvud att höra en massa gnäll om allt.

 

Men jag börjar från början. Var ju som sagt på sjukan idag för samtal och provtagningar. Där, på sjukhuset, fick jag först träffa en sjuksköterska som informerade lite om vad som skulle ske under tiden jag var där idag. Hon tog också blodprov och kollade blodtrycket. Allt är tipp topp med mig, förutom gallstenen då ;-) Nåja, när det var klart hos sjuksköterskan var det dags att träffa läkaren. Hade tur och fick en mycket trevlig och humoristisk sådan. Inte ofta det händer, men hur som helst. Han informerade om hur själva operationen går till och hur dom gör för att ta bort gallblåsan. Han berättade även om dagarna efter operationen, jag kommer nämligen få små påsar med värktabletter som jag ska ta mot smärtan man kan få efteråt, dessutom ska jag få sprutor för en veckas tid, med blodförtunnande medel som jag ska spruta in PÅ MIG SJÄLV! Hujedamig! Hur ska jag lyckas ta spruta på mig själv? Läkaren sa: "Det fixar du lätt, annars får din man hjälpa dig hehe" Vadå lätt? Har väl aldrig tagit en spruta själv :O Sen kollade han även lungor och hjärta och det såg fin fint ut det med :-) Efter tiden hos läkaren så var det dags att gå vidare till narkosläkaren, där jag fick information om själva narkosen, hur den går till och vad som sker medan jag är nedsövd och vad som händer när jag vaknar igen. Det blev mycket upprepningar men jag är glad över att jag fick så pass mycket information om det ändå, men samtidigt är det ju en del att ta in ;-)

 

Efter sjukan som drog ut på tiden så bar det av hemåt där jag mötte upp älsklingen och så gick vi tillsammans och hämtade barnen, gick hem en snabbis och lämnade Izabellas cykel och skickade även iväg ett mess till Becka. Vi skulle ha gått dit nu under eftermiddagen för att hjälpa henne att sätta upp en stor spegel, men hon ringde och sa att ett av barnen hade spytt. Jag är inte den som är den, men magsjuka klarar vi oss bra utan ;-) Bestämde att vi får komma när de är friska igen.

 

Vi traskade ner på stan för jag var tvungen att köpa hem panodil från apoteket och så träffade vi lite folk som vi snackade med en stund. Åt mat på stan också då klockan drog iväg. Efter maten var vi alla trötta och barnen blev ganska gnälliga så vi tog bussen hem istället och nu ska jag göra ordning mina små älsklingar för natten och sen blir det nog att slappa framför tv.n en stund.

 

Undrar om någon orkar läsa allt hehe.


Inskrivning på sjukan

Vrinnevisjukhuset.

 

Idag väntar ett inskrivningssamtal inför operationen. Ska träffa narkosläkarna och eventuellt ta ett nytt blodprov, jag kommer även få mer information om själva operationen. Känns lite skumt att bli inskriven en hel vecka innan operationen, nu när dom flyttade fram tiden ;-)

 

Förutom en sväng till sjukan så har jag inget planerat för resten av veckan. Hade ju planerat inför operationen och då hade det blivit lugnt och mycket vila i helgen eftersom man kan ha lite ont efteråt. Så nu står vi här utan några planer så om ni vill hitta på något får ni höra av er ;-) Får hoppas vädret blir bättre, vill inte ha mer regn!

 

Nu ska vi göra ordning oss och gå till dagis. Hoppas ni får en bra dag!


Shoes..

 

Köpte nya skor till barnen idag. De fick två par var (Izabellas till vänster och Alvars till höger) Jag förstår inte riktigt hur de lyckas slita ut sina skor så fort. De fick varsitt par skor av min mamma i påskas och de är redan helt utslitna, Izabella hade till och med fått ett litet hål på sin ena sko. Så en snabbis in i första bästa skoaffär och shoppa skor till dom.

 

De ringde även från sjukan idag. Operationen på torsdag är inställd, helt plötsligt har de inga läkare som kan operera då, men fick en ny tid den 3/6. Så typiskt när jag nu var helt inställd på operationen. Aja, inte mycket att göra åt. Vill bara få det gjort, så första bästa tid tar jag ;-)

 

Nu ska jag hoppa... nåja, gå in i en dusch och sen slänga mig på soffan och se en film. Blir nog en tidig kväll idag, känner mig helt slut. Har ni haft en bra dag?


Nytatuerade :-)

Idag tatuerades blommorna in på underarmen, mer hann vi tyvärr inte då det drog ut lite på tiden då det skulle ritas, klippas och fixas innan. Har inte bestämt än om jag ska ha färg på blommorna eller låta dom vara som de är.. Det återstår att se ;-)

Älsklingen fortsatte med sin överarm, jag tror ni se vilket som är nytt ;-)


Är det en god morgon?

 

Är det en god morgon? Det är frågan..  Visst solen skiner för tillfället trots att de lovade regn, men nu ser det ut som regnet ska komma i eftermiddag. Var tog det varma, sköna, soliga vädret vägen? Men förutom vädret, är det en god morgon då? Jag vet inte om jag tycker det. Är förbannat trött och barnen har en överflödig energi som heter duga. Var kommer den ifrån? Har nog blivit bortskämd de senaste veckorna då de varit lugna och snälla på morgonen, nu har de röjt långt innan klockan ens slagit sju. Jag förstår inte hur de orkar.

 

Om ett tag är det dags att gå ner till Jonte för att sätta sig under nålarna. Jag längtar. Men innan dess ska jag göra klart ett par uppgifter och skicka in dom. Sen är jag färdig med skolan den här gången :-) Skönt!

 

Nej, lite frukost och göra ordning oss innan det är dags för barnen att gå till dagis. Vad ska ni göra idag?


Planeter

 

Efter dagis gick vi till lekplatsen och lekte en stund. R kom förbi och gjorde oss sällskap också. Barnen var dock trötta och ville inte leka så mycket. Efter nån timme sa Izabella att hon ville gå hem och så blev det. Barnen satte sig i soffan och såg på lite barnprogram och bara softade. Karlarna satt och kikade runt på google, vet inte riktigt hur vi kom in på det, men till slut letade de fakta om planeterna och solsystemet haha. När R hade gått hem, blev det att äta lite mellanmål och nu sitter barnen och kikar i böcker. Ska ta och läsa lite för dom och sen får vi se vad som sker mer under eftermiddagen.


Breakfast at tiffany´s..

 

Måndag igen, skönt måste jag säga! Igår var nog den absolut segaste dagen jag någonsin varit med om. Skönt att den är över nu i alla fall ;-) Bloggen blev dock lidande igår. Hade ju inget att skriva om liksom.

 

Som sagt måndag idag och jag ska plugga en väldans massa, sen hämta barnen och vädret är okej idag så blir nog att vi är ute efter dagis. Ska även fixa det sista på blivande tatueringen, det är ju dags i morgon :-) Får se hur mycket vi hinner med, men förhoppningsvis blir jag klar med underarmen då :-)


Filmtips - The Pianist.


The Pianist: Den gudabenådade pianisten Wladyslaw Szpilman lever i Warsawa under tiden för nazisternas utbredning över Europa. Han är jude och tvingas att på nära håll uppleva de restriktioner som sätts upp för honom, hans släkt och hans folk. När hans familj skickas till arbetsläger lyckas Wladyslaw fly och gömmer sig i stadens ruiner. Lidande, förnedring och kamp för överlevnad blir hans vardag. En dag blir han upptäckt av en tysk officer...

Detta är en film som berör, den borde alla se och ni som har inte sett den kan jag starkt rekommendera er att se den! Såg den för andra gången igår kväll och den var precis lika bra som jag mindes den. En stark historia som bygger på verkliga händelser.

Söndag, en tråkig sådan.

 

Jaha, då var det söndag igen. En tråkig sådan dessutom. Det har regnat till och från hela morgonen och förmiddagen. Sitter och funderar på vad vi ska hitta på. Just nu tittar Izabella på tv och Alvar leker på sitt rum, ska väl gå och göra honom sällskap snart. Känner mig allmänt seg idag och jag hoppas dagen går fort, vilket iofs inte är så troligt om vi bara blir hemma. Ska prata lite med karln så får vi se vad vi hittar på helt enkelt.

 

Vad ska ni göra idag?


Haft en underbar dag.

Eftermiddagen bjöd på mer lek i lekparken och självklart ännu mer såpbubblor ;-) Vi njöt av solen som tittade fram bland molnen och träffade även en annan familj med två söner som barnen lekte med. Åt lite mellanmål ute och hade det mysigt.

 

En bubbla fastnade i gräset.

 

När vi kom hem igen fick barnen hoppa in i duschen direkt. Tror vi fick med oss hela sandlådan hem ;-) Fick dammsuga upp en massa sand för femtioelfte gången idag. Nåja, vi åt middag och sen kom min pappa på besök. Han busade som vanligt med barnen så de var helt uppspelta lagom till läggdags, tack pappa ;-) Pappa gick hem för en stund sen och nu ligger i alla fall barnen i sina sängar. Det är tyst så de somnar nog snart. Resten av kvällen blir lugn. Får bli en film tror jag. Känner mig lite seg efter all lek som dagen har bjudit på ;-)


Vår förmiddag.

 

Inte lika soligt idag, men ändå väldigt skönt ute :-) Mera såpbubblor och barnen har lekt som bara den. Sprungit överallt, klättrat, gungat och åkt kana. De jagade bubblor och grävde i sanden. Städade av lite snabbt och gick sedan ut. Hade med lite frukt och dricka som vi fikade på och kom hem för en liten stund sen. Nu blir det att fixa mat. Försöker få tag i min pappa också för att se ungefär vilken tid han hade tänkt komma, vore bra att veta eftersom vi eventuellt ska träffa Adde och hans flickvän nu i eftermiddag. Nej. bäst att sätta fart med maten då.


Lördag.

 

God morgon!

 

Här är vi uppe med tuppen. Solen skiner och det ser ut att bli en bra dag idag med. Det stod igår när jag kollade på Nt´s sida att det skulle regna idag på eftermiddagen, men nu när jag kollade på morgonen så ska det inte alls regna. Så vi får väl se hur väder och vind blir.

 

Förmiddagen tänkte vi spendera åt städning och sen går vi ut och leker. Pappa ska komma på besök under dagen också, men vet inte riktigt vilken tid. Tror det blir på eftermiddagen i alla fall. Nu ska vi ta och äta en god frukost innan vi sätter fart med städandet.


Såpbubbleväder

 

Ännu en härlig dag börjar nå sitt slut. Vi hämtade barnen på dagis vid 14 och har varit ute sen dess. Kom hem för en halvtimme sen ungefär. Barnen protesterade när jag sa att det var dags att gå hem. Men vi behöver få i oss lite mat. Just nu badar familjen, barnen var fulla med sand efter all lek ;-)

 

I lekparken träffade vi flera andra barn och det roliga var att ALLA barnen hade med sig såpbubblor inklusive våra barn då jag tog med mig såpbubblor till barnen. Vi åt även mellis ute i det sköna vädret och sen sprang barnen iväg, Izabella hittade två flickor att leka med i hennes egen ålder och de lekte jättebra tillsammans. Delade med sig av alla leksaker och hade riktigt roligt ihop. Så kul att se :-) Alvar hittade också ett par vänner att leka med och de var överallt på lekplatsen, sprang omkring och njöt av vädret :-)

 

Vatten gick det åt. Hade med oss två stora flaskor med vatten, men karln fick springa hem och fylla på dom sen. Det räckte liksom inte ;-) Ni glömmer väl inte bort att dricka mycket nu i värmen? Jag själv är ganska dålig på det tyvärr.. Men älsklingen påminner mig i mellan varven att jag ska dricka ;-)


Operations datum är bestämt.

Blev lite tidiga till dagis, så stannade till vid lekparken och lekte en stund.

 

Läkaren ringde förut. Det blir operation redan den 27/5 det vill säga på torsdag nästa vecka. Jag ska dit redan på onsdagen för att träffa narkosläkaren och de andra läkarna. Prata lite och så skulle de eventuellt ta ett nytt blodprov. Jag gillar det inte alls, men jag vet att det är de enda som kommer hjälpa om jag vill slippa få ont i framtiden. Är inte så orolig inför själva op.n men jag gillar inte att bli nedsövd. Jag kommer alltså vara borta torsdag till fredag. Men jag hoppas jag hinner hem på fredagen innan Alvar ska till BVC, vill gärna följa med dit och höra vad de säger :-)


En riktigt härlig dag!

Eftersom det var ett sånt underbart väder ute idag så gick vi ner en sväng på stan efter dagis. Köpte varsin keps till barnen och så tog vi oss en varsin glass. Gjorde även en annan sak som får vara lite hemlig än så länge ;-)

Sen träffade vi R en stund, självklart kunde ju inte grabbarna vara seriösa på bild ;-) Vi bestämde oss i alla fall för att sätta oss i Vasaparken och njuta av solen en stund. Efter ca: 3 timmar där så kände vi att det var dags att röra sig hemåt. Barnen behövde badas, kvällsmat skulle fixas och så blev det att dricka en massa då vattnet tog slut när vi var i parken. Hade smörjt in barnen med solskyddskräm, men de blev röda om näsan och kinderna ändå. Själv fick jag lite färg på armarna och bröstet :-) Me like...En riktig sommardag!


Filmtips - Letters from Iwo Jima

 

Letters from Iwo Jima: Berättelsen om det avgörande slaget vid Iwo Jima mellan USA och Japan under andra världskriget. "Letters from Iwo Jima" är inspelad i anslutning till "Flags of our Fathers", och berättar historien skildrat ur den japanska sidans perspektiv.

Såg filmen igår och den var riktigt bra. Jag tycker det var intressant att se slaget ifrån Japanernas sida. Denna tycker jag att ni ska se om ni inte redan har gjort det.

Vid lekplatsen..




Klickbara bilder

Izabella: När det åskar mycket, så blir det musik!

Hahaha, min lilla stumpa säger så mycket roliga saker. Vi stannade till och lekte lite efter dagis och det åskade en massa. Barnen tyckte bara det var roligt med åskan ;-) Ja, som ni ser på bilderna så pysslade vi med lite av varje på lekplatsen.

Kommande spel

Den 9.e November 2010 släpps Call of Duty - Black ops. Tror spelet kommer vara grymt bra då de andra har varit bra, bättre och bäst. Har förhandsbokat spelet och ser nu fram emot att få spela det. :-) Treyarch har valt att inte gå ut med info om spelet ännu.

 

Medal of Honor är också ett bra spel som ska komma ut, dock är inte release datumet fastställd ännu.


Om spelet:
Över två miljoner soldater, marinsoldater, flottister och flygare bär uniform. Av dessa är det cirka 50 000 som står under befäl av Special Operations Command. Tier 1-soldaterna opererar på en högre nivå än till och med de extremt välutbildade Special Operations Forces. Deras exakta antal antas vara under 100, men ingen vet säkert eftersom informationen är hemligstämplad. De är levande precisionsvapen som är experter på att tillämpa extremt våld. Det nya Medal of Honor-spelet är inspirerat av, och utvecklats i samarbete med Tier 1-soldater. Spelarna kommer att rollen som en av dessa krigare, och använda sina unika färdigheter mot en ny fiende, på en av världens mest fientliga och oförlåtande slagfält. Dagens Afghanistan.

Onsdag.

- Titta, jag har en drake på tröjan!

 

Det blev inte så mycket sömn inatt. Somnade ganska sent och så upp tidigt igen. Känner mig seg och vill bara lägga mig igen. Ska nog slänga mig på soffan och glo på tv en stund. Har pluggat ett par timmar nu och skallen börjar bli lite trötter. Så lite vila, käka lunch och sen fortsätta plugga en stund innan barnen ska hämtas.

 

Det var riktigt varmt ute när vi gick till dagiset i morse. Det ska bli ännu varmare i eftermiddag sägs det, men då ska det även regna, tråkigt nog. Fast vi är nog ute en stund efter dagis ändå, oavsett om det regnar eller inte.


Izabella snackar.

 

Izabella: Mamma, vet du?

Jag: Nej, vad då?

Izabella: Jag har ingen bebis i magen!

 

Izabella: Mamma, vad är en halvtimme?

Jag: Eh..jo, alltså..det är 30 minuter. (visade på klockan)

Izabella: Aha, då vet jag!

 

Jag: Izabella är du mammas stora flicka?

Izabella: Nej

Jag: Inte?

Izabella: Nej, jag är pappas stora flicka, Alvar är din lilla pojke!

 


Red rings

På väg hem från dagis.

 

Det har varit riktigt varmt idag, inte så soligt dock men jätteskönt ute. Dock kom regnet när vi gick hem från dagis. Tog en promenad ner till Jobbcoachen och jag vet inte riktigt vad jag ska tycka om mötet. Det var väl inte så givande men samtidigt var det ju bara första mötet så jag får återkomma med min åsikt om det hela lite längre fram.

 

Igår kväll började jag se på Band of Brothers igen. Haha. Så ikväll ska jag nog fortsätta se ett par avsnitt av det. Fick även ett meddelande från Brandon där det stod: "Got red rings, so I won´t be online for a while" Det handlar såklart om xboxet och ibland kan man, om man har otur, få det "red rings" dvs att det inte går att starta xboxet. Utan då får det åka till teknikhimlen. Tråkigt när det händer. Vi fick också det på det gamla vi hade.

 

Nu ska jag umgås med mina söta små barn innan det är dags att fixa middagen, som idag blir kött, pommes, någon god sås och sallad till det. Vad ska ni äta till middag?


I Almanackan.



Det händer lite de kommande veckorna.

  • 18/5 Samtal med jobbcoach
  • 20/5 Gruppträff på personalstrategerna
  • 22/5 Ev. Bio med älsklingen
  • 25/5 Tatuera oss (både jag o älsklingen)
  • 28/5 BVC med Alvar
  • 1-2/6 Ullared
Yes, eftersom jag snart slutar plugga så ska jag träffa en jobbcoach för samtal idag. Vi får se vad som sker efter det. Har inte så stor koll på det där med jobbcoacher och vad man gör hos en sån. Personalstrategerna är nåt ställe man går till i stället för AF, men det är samma där. Har ingen aning om vad det går ut på så ska bli spännande att se ;-)

Aktiv Kvinna

Bild från igår.

 

Idag har batterierna i kameran legat på laddning så det har inte blivit några bilder tagna idag. Lite tråkigt då jag gillar att fota. I morgon blir det desto fler bilder ;-)

 

Har nyligen kommit hem från en härlig promenad. Kände mig lite rastlös, så jag satte på musiken i mobilen och traskade iväg. Medan jag var ute och gick så badade karln barnen och när jag kom hem igen så sov Izabella. Alvar var fortfarande vaken, men somnade precis.

 

Tidigare idag, efter dagis, så var vi ute och lekte en stund i det härliga vädret. Jag hoppas vädret vill hålla i sig. Har även pratat med mamma och försökt få henne att börja träna med mig på Aktiv Kvinna. Hon var inte helt emot det så vi får se vad det blir av det. Lite roligare om man har någon att träna med. Alla andra är så tråkiga och vill inte träna med mig :(

 

På tal om Aktiv Kvinna så verkar det stället vara riktigt bra. För en månadsavgift på 350kr ingår detta:

  • Kunnig personal som alltid finns till hands
  • Hälsoutvärdering där vi mäter din BMI, fettprocent, det vicerala fettet, vilometabolism, förhållande midja-höft
  • Styrketest
  • Smidighetstest
  • Personligt samtal för att få en överblick över din bakgrund inom träning och skador så vi kan hjälpa dig på din nivå.
  • Samtal om dina mål och hur du kan nå dit
  • Alla ovanstående tester görs om var tredje månad så att vi hela tiden kan följa din utveckling
  • Vid behov, en allmän kostrådgivning
Så om någon i stan vill träna med mig, får ni hojta till ;-)

Planerar Izabellas kalas.

 

Idag har vi planerat lite inför Izabellas kalas. Det är iofs två månader kvar ungefär tills hon fyller år, men vi kikade runt lite och kom fram till att hon ska få ha ett kalas med sina kompisar på busfabriken :-) Vi har bokat prinsessrummet och i kalaset ingår detta:

  • Inträde till Busfabrikens lekland
  • Eget tema kalasrum i ca: 45min
  • Busmeal (hamburgare med bröd, pommes och dricka)
  • Värd som serverar mat
  • Mjukglass eller slush
  • Godispåse
  • Present till födelsedagsbarnet från busfabriken
  • Buskuliga inbjudningskort

Kalaset varar i ungefär 2,5 timmar och man måste vara minst åtta barn.

 

Anledningen till att vi är ute i god tid är för att Izabella fyller år mitt i sommaren och semestertiderna. För att så många som möjligt ska kunna komma så gäller det att vara ute i tid så de hinner planera in det.


Måndag igen..




Klickbara bilder

Bilderna är från igår och jag gillar att Izabella skulle ha hjälmen på sig även när hon inte cyklade ;-) Vi hade en trevlig dag ute igår, även om vädret inte var det bästa. Lekte mycket i sandlådan, plockade blommor, gungade och snurrade. Barnen hittade även en äcklig mask som de ville leka med, men det gick inte så bra. De la tillbaka masken i buskarna igen. Tur det, för maskar är verkligen äckliga!

Måndag igen, tillbaka till vardagen och alla bestyr som kommer med den. Efter att ha varit ledig några dagar så känns det helt okej med vardag igen. Blir ju lite rubbade rutiner under ledigheten, även om vi försöker hålla rutinerna vardag som helg så blir det lite annorlunda när man är ledig.

Nu ska jag sätta fart med pluggandet, sen ska jag iväg på ett möte vid 13 tiden. Väntar även på att sjukan ska ringa upp. Ska se om jag kan skynda på operationen lite.

Hoppas ni får en bra måndag!

Har blivit utmanad.

Emma har utmanat mig :-)

Tio första
Första bästa kompis: Sara
Första bil: Har ingen
Första kärlek: En klasskompis
Första husdjur: Ett marsvin ;-)
Första semester: Minns inte :p
Första jobb: Enista
Första köpta skiva: Oj, det minns jag inte
Första riktiga kärlek: Min nuvarande sambo
Första piercing: näsan
Första konsert: ZZtop -96
Nio senaste

Senaste alkoholdrycken: Hm..antingen öl eller jäger.. minns inte :p
Senaste bilfärd: För nån vecka sen
Senaste filmen du såg: Saving private Ryan.. såg den igår för 511.e gången :p
Senaste ringda telefonsamtal: Till syster yster
Senaste bubbelbadet: Några år sen
Senaste spelade cd: Drunken Lullabies med Flogging Molly
Senaste kyss: älsklingen
Senaste gången du grät: Inte så länge sen
Senaste måltiden: Middag

Åtta har du nånsin
Dejtat en av dina bästa kompisar:
Nej
Blivit arresterad: Ja..ett par gånger under mina rebelliska år :p (inget allvarligt)
Blivit kär vid första ögonkastet:ja
Fastnat med blicken i någons urringning: Nej
Fått ditt hjärta krossat: Ja
Sagt att du älskar någon utan att mena det: Tror inte det..
Haft ett one night stand: ja
Busringt till någon: Yes, när vi var små :p

Sex saker du gjort idag
1. Varit ute och lekt
2. Ätit
3. Duschat
4. Diskat
5. Sett på tv
6. Spelat

Fem favoritsaker utan rangordning
1. Mina barn
2. Min sambo
3. Xboxet
4. Mobilen
5. Datorn

Fyra personer du kan berätta allt för: Sambon, Syster, Mamma, Ullis

Tre val
Blått eller rött?
rött
Sommar eller vinter? Sommar!
Choklad eller chips? Choklad

Två saker att göra innan du dör
1. Vara med när mina barn växer upp
2. Åka till Texas

En sak du ångrar Hm.. inget vad jag kan komma på nu.

Nu utmanar jag: Kaffehörnan Tessan Princess Charming och MammaBecka

Solen som försvann..

 

Det var otroligt segt att kliva upp i morse. Kom i säng alldeles försent inatt och så vaknade barnen tidigt som attans, ingen bra kombination. Får väl dock skylla mig själv som la mig så sent. Väckte karln efter nån timme och sa att han fick ta barnen nu så jag kunde sova lite till. Det är ju trots allt oftast jag som går upp med barnen på morgonen och det är pga att jag är så lättväckt och har svårt för att somna om.

 

Det varma sköna vädret fick inte stanna länge, när jag kikade ut förut så hade det regnat och är fortfarande väldigt grått ute. Så ledsen man kan bli över detta skitväder. Sommaren är nära men känns ändå så långt bort liksom. Jag vill ha sol och värme!


Bortskämda ungar!



Klickbara bilder.

Izabella fick en söt klänning, en trolldräkt (se bilder) och ett par hårspännen av min kära mamma idag. Izabella och Jossan var på stan med mammsen en sväng innan de kom hit. Mina barn blir bortskämda ;-) Nej då, så farligt är det inte. Gillar inte bortskämda ungar!

Underbart väder!


Dagens fråga.


14.Maj



Klickbara bilder.

Vädret har inte varit det bästa idag heller, men vi behövde handla lite så tog en promenad till affären. När vi gick dit så duggregnade det lite bara. Handlade det vi skulle och började knalla hemåt. Barnen ville dock leka en stund. De hade inga regnkläder på sig, men de fick leka ändå, det finns ju tvättmaskin liksom ;-) När vi var vid lekparken började det regna mer och mer så till slut bestämde vi oss för att gå hem i stället. Väl hemma fick jag ont igen. Är trött på detta nu och den här gången behövde jag tre suppar (max dosen per dag) för att det skulle hjälpa. Försökte få tag i kirurgen, men de skulle ringa tillbaka på måndag. Hoppas jag kan få gå före i op kön då jag haft så mycket problem med detta.

Jossan kom även förbi efter att hon slutat jobbet, blev att snacka lite strunt och sen tog hon med sig Izabella hem, så hon sover där i natt. Min lilla stumpa. Hon tycker det är så roligt att få vara med Jossan och säger alltid "min jossan", så jag undrar hur det ska gå när de får sin egna bebis sen ;-)

Vad har ni hittat på idag?

Älskade barn.

Mina fina älskade busungar!


En riktig seg hemmadag.

 

Jag brukar lägga barnen vid halv åtta och läsa en bok för de och sen brukar de vanligtvis somna vid åtta. Ibland tidigare och ibland senare. Ibland kan man hitta Alvar lekandes i sängen när han ska sova, som på bilden ovan. En del tycker våra barn lägger sig tidigt och en del sent. För oss är det en lagom tid då de oftast är trötta då.

 

Idag har det varit en såndär sego dag. Vi har inte ens klivit utanför dörren idag och lite dåligt samvete får jag av det. Vädret har inte alls varit bra och ingen av oss har haft någon större lust att gå ut, men man har märkt på barnen att de varit inne hela dagen. De blir vilda framåt eftermiddagen och springer fram och tillbaka, vägrar lyssna osv.. Så i morgon blir det att gå ut oavsett väder och vind. Även om vi bara har varit inne så har vi sysselsatt oss med lek och mys. Vi har ritat och sett på film, badat, lekt med dockor och lego. Izabella ville leka frisör och borstade mitt hår. Läst böcker och lagat mat. Ja, så har våran dag sett ut. Vad har ni gjort?

 

Nu ska jag ta och läsa god natt saga för barnen och sen får de krypa ner i sängarna. När de somnat sen ska jag ta och se en film och fortsätta sega..


Tråkväder

Bilder från i morse, blev värre under dagen :(


Dagens fråga.


Haft besök.

Izabella ville inte riktigt vara med på bild.

 

Mötte upp Jossan strax innan barnen skulle hämtas på dagis, snackade lite skit och handlade, sen följde vi henne till bussen innan vi gick hemåt. Kom hem och slappade lite, busade en stund med Alvar också innan min mamma kom på besök. Hon hade med sig både glass och frukt till oss så det blev att fika lite. Datumet för Ullared blev framskjutet också så vi åker 1-2 juni i stället. Ska bli kul att åka iväg en sväng. Barnen busade som vanligt en massa med sin mormor när hon var här. När hon gick var klockan ganska mycket så det blev att sätta igång med middagen direkt och tror klockan var närmre sju när vi åt, så efter maten blev det bad och tandborstning direkt och nu sover barnen gott i sina sängar.

 

Huvudvärken har försvunnit men jag känner mig fortfarande...tung i skallen. Halvseg sådär, hade tänkt läsa lite men orkar nog inte det just nu utan det får bli att slöglo lite på tv en stund.


Huvudvärk.

Bild lånad från google.

 

Jag förstår inte vad det är med mig, har huvudvärk för tredje dagen i rad nu. Den går över en stund och sen kommer den tillbaka som en blixt från klar himmel. Värktabletterna hjälper ytterst lite, jag har druckit massor varje dag och jag har sovit de timmar jag "behöver" vad kan då vara fel?


God morgon.

 

Ännu en solig morgon och jag hoppas den vill vara framme hela dagen som igår.

 

Igår eftermiddag var vi ute och njöt av solen tills det blev dags att gå hem för middag, efter middagen slappade vi i soffan allihopa. Fick lite huvudvärk som försvann och kom tillbaka under kvällen. När barnen lagt sig läste jag en stund i min bok och sen blev det lite spelande och klockan drog iväg. Kom nog inte i säng förrän strax efter tolv. Det är ganska sent för att vara jag, i alla fall nu för tiden då jag vanligtvis lägger mig vid 22 tiden.

 

Idag står det plugg och städning på schemat. Får besök av min mamma i eftermiddag och känner att jag vill hinna städa lite innan dess. Nu ska vi strax till dagis. Veckans sista dagis dag. Hoppas på fint väder resten av veckan också, så vi kan vara ute mycket.

 

Hoppas ni får en bra dag :-)


På väg till dagis..

Bilderna är från i morse när vi gick till dagis, redan då var det soligt och skönt ute :-)


English..



I have to stop talking with our English friends for a while. I have begun to think in English now ... Det är synd att man inte skriver lika bra på engelska som man pratar :p

Solig morgon, hoppas den vill stanna kvar under dagen också. Har varit ett par dagar med riktigt tråkigt väder så lite sol hade inte skadat nu. Lite konstigt, men jag blir automatiskt på bra humör när solen skiner ;-)

Nu ska jag fixa frukost till min kära familj och sen blir det dagis för barnen och jag ska ner på stan och fixa det jag inte orkade igår, sen blir det att plugga lite innan barnen ska hämtas igen. Vad ska ni hitta på denna tisdag?

En tråkmåndag.


Deprimerande att ingenting vill funka som jag vill. Blä. På bilden ser ni min söta älskling när han spelade häromkvällen. Jag har varit segare än segast idag har faktiskt inte fått något vettigt gjort. Försökte plugga men det blev skit av allt så gav upp. Enda vettiga jag fått gjort är väl middagen. Äsch. Har inte ens något skoj att skriva ner här och vill jag gå tillbaka och se massa depp i bloggen? Nja.. vette tusan alltså. Hoppas ni har haft en bra dag i alla fall. Jag ska ta och fixa barnen för natten och när de somnat ska jag koppla bort verkligheten en stund med lite spelande eller en bok, får se vilket det blir.

:-(

Ni är väldigt dåliga på att lämna kommentarer. Det är många som kikar in här dagligen men ytterst få som lämnar ett spår efter sig, så come on..

Dagens..

 

Dagens humör: Trött

Dagens mående: Bra

Dagens borde: Plugga

Dagens frisyr: Platt

Dagens klädsel: T-shirt och mjukisar

Dagens planer: Plugga

Dagens vill ha: Choklad

Dagens längtan: Vill ha sol!

Dagens fundering: Hur ska jag orka med allt?

Dagens beroende: Nada

Dagens tråkigaste: Pluggandet

Dagens tidning: NT

Dagens låt: If I ever leave this world alive..


Hysteriska barn.

Sötnosen i morse.

 

Eftermiddagen gick segt. Barnen var mer vilda än tama och för ett ögonblick var jag beredd att skänka bort dom ;-) De vägrade lyssna överhuvudtaget på allt man sa och det kändes som de enda ord jag använde var, ajabaja, nej, sluta, lägg av, inte göra så.. osv.. De bråkade rejält med varandra under eftermiddagen, har aldrig varit med om något liknande. Jag tog med mig dom ut för att "rasta" av dom lite i hopp om att de skulle lugna ner sig, men icke, det hjälpte inte ett smack. Det är sann syskonkärlek det ;-) Nej, i morgon är en annan dag och förhoppningsvis blir den lite mer som "vanligt"

 

Efter mycket om och men så somnade dom för en timma sen ungefär och jag har njutit av lugnet hehe. Brandon ville spela lite zombie om en stund och snäll som jag är så ställer jag upp haha. Blir dock bara en omgång för sen är det dags att sova, ska upp tidigt i morgon och fixa med en massa saker.

 

Hoppas ni haft en bra dag!


Det går fort..




Klickbara bilder.

Jaha, dagen har rusat iväg hittills och ändå har vi inte gjort mycket mer än att vara ute och leka. Kom hem och käkade lunch sen somnade båda barnen. Det fick bli så idag då de bara gnällde och var jättetrötta. Annars sover de inte middag. Jag passade på att vila en stund medan dom sov och för en stund sen var jag nere med tvätten. Har även hunnit bädda rent i vår säng och ska ta barnens snart och sen blir det att dammsuga av, ner i tvättstugan igen och sen leka med barnen och slappa. Yes. Rolig söndag, men om tiden fortsätter gå lika fort som under förmiddagen så är ju dagen snart slut ;-)


Söndag

Izabella på väg till morfar.

 

Igår gick vi hem till min pappa och fikade lite. Izabella såg på en film och Alvar busade med morfar. Blev inte kvar så länge utan gick hemåt efter ett par timmar. När vi kom hem igen blev det dags för middag och det stod tacos på menyn, mycket smarrigt. Lite mys och film innan barnen skulle sova och efter att dom somnat så blev det mys med älsklingen en stund. Snackade även med Brandon, Kamele och Tempah (minns inte hans riktiga namn) De sa att de skulle komma hit och laga bacon with cheese till oss haha. Låter ju inte alltför gott men tydligen är det väldigt vanligt där.

 

Blev inte mycket bloggande igår, men jag orkade verkligen inte. Var seg och saknade inspiration, idag blir det nog mer bloggande ska ni se ;-) Vädret är inte mycket bättre än igår, men det regnar i alla fall inte. Tänkte att vi skulle gå ut en stund på förmiddagen för på eftermiddagen ska jag tvätta och så blir det väl lite städning. Som varje söndag ungefär ;-)

 

Gjorde ni något roligt igår och vad ska ni hitta på idag?


Spel, ullared, regn, pappa

 

Spelade igår med ett par tokiga snubbar från England. Fick mig ett gott skratt i alla fall och spelet gick väl sådär. Vi kom till nivå 19 efter att ha dött några gånger innan, men när vi kom dit var klockan mycket och jag var riktigt seg i skallen så jag la ner. Tror de andra fortsatte spela.

 

Jag vaknade första gången halv sju, kände mig otroligt trött och segade i soffan tillsammans med barnen, sen somnade Alvar om så passade på att sova lite jag med då. Izabella såg på barnprogrammen och karln låg i soffan och såg nån film på datorn. Vaknade för en liten stund sen då mamma ringde och sa att vi förmodligen åker till ullared den 31 maj - 1 juni. Alltså vi kommer sova över en natt och det beror på att hennes man kör oss dit innan han åker vidare till göteborg och sedan hämtar han upp oss dagen efter sen. Inte helt hundra bestämt än eftersom hon först måste kolla om hon kan ta ledigt från jobbet då. Blir jag mamma och Jossan. En riktig tjejig shoppingrunda ;-)

 

Så tråkigt väder idag, regnar och så typiskt att vi glömde regnkläderna på dagis igår. Gör inte så mycket ändå, för vi ska till min pappa och hälsa på i eftermiddag. Så vi slipper ju sitta här hemma hela dagen ;-)

 

Vad ska ni göra denna lördag?


Ingen fest här idag.

 

Blev bjudna på fest idag, men så synd att de kommer och frågar samma dag. Hinner inte fixa barnvakt och grejer nu ju. Hade varit kul att träffa folket, men de lovade att vara ute i god tid nästa gång ;-) En av oss hade ju kunnat gå i och för sig, men eftersom det kom så hastigt, så valde vi att stanna hemma båda två. Vi har planerat in en spelkväll, karln ska spela med sina vänner via datorn och jag ska spela med engelsmännen via xboxet ;-) Nördar, jag vet haha. Vad ska ni göra ikväll?


Sommarplaner.

Okej, nu får ni skratta!

 

Idag har det inte varit lika fint väder som igår. Det har blåst en hel del och gör det fortfarande. Efter dagis mötte vi upp Jossan och gick bort till affären där hon skulle handla innan hon skulle ta bussen hem. Vi kilade in, barnen var inte så sugna på att leka ute idag, inte jag heller för den delen eftersom det som sagt blåser en hel del. Just nu kollar de på lite barnprogram och jag passar på att slänga in ett inte så meningsfullt inlägg här.

 

Vi funderade lite på vilket som är roligast Gröna Lunde eller Liseberg? Jag satt och jämförde lite förut och Liseberg blir hela 8kr billigare och har någon mer karusell för barnen än vad Gröna Lund har. Grönan, är närmre och det tar inte lika lång tid att åka dit. Vilket ställe hade ni valt och varför? Barnen hade sååå roligt förra sommaren när vi var på Tivoli i Köpenhamn så därför har vi sagt att de ska få åka en massa karuseller i år med, men ja.. som sagt.. vilket av de ska man åka till?

 

För övrigt i sommar så blir det (som vi har planerat in just nu)

  • Kolmårdens djurpark
  • Gå på bröllop
  • Kalas för Izabella
  • Massa sola och bada (om vädret tillåter)

Drömdejt.

Min drömdejt ;-)

 

Enligt facebook så är min drömdejt Bruce Willis. Ärligt talat så skulle jag inte säga nej till en dejt med honom ;-) Förlåt älskling haha. Kolla gärna vem som är er drömdejt :-)

 

Jag somnade tidigt igår, redan vid 22 och det var underbart skönt att få lite extra sömn måste jag säga. Barnen är på dagis nu och jag ska skicka iväg lite mail och sedan kika runt på ett par resmål som vi har pratat om att göra i sommar, inget är helt bestämt, utan vi får kika runt lite och se vilket som blir bäst :-)


Mysigt.

 

Vilken mysig eftermiddag/kväll vi har haft. Alvar somnade visserligen ganska tidigt, men jag och Izabella har lekt med hennes docka och vi har läst en kalle tidning och så såg vi på lite film innan hon också skulle sova. Hon somnade ganska nyss och nu ska jag bara slappa. Ska se Sveriges Historia kl 21 på tv4. Såg på det förra veckan då det handlade om stenåldern, väldigt intressant måste jag säga. Efter programmet blir det nog en film för ikväll orkar jag nog inte spela så mycket. Känner mig en aning seg i skallen. Har ni haft en bra eftermiddag/kväll?


Vilken sort är du?




Klickbara bilder.

Dagen susade förbi och eftermiddagen är redan här. Känner mig lite trötter. Vi var ute en stund efter dagis och barnen lekte för fullt, vi med i och för sig, men ja.. barnen sprang mer än vad man själv gjorde ;-)

Vilken sorts förälder är du? Är du den som leker med dina barn ute (klättrar, gräver i sanden, åker kana osv) eller är du den som sitter på en bänk och tittar på? Frågan riktar sig väl mest till er som har barn mellan 1-5 år sen vill de kanske inte ha päronen med sig när de leker ;-) Jag är nog en ganska aktiv förälder när det gäller barnens lek. Ofta är jag med och gräver i sandlådan, gungar, jagar dom osv.. men ibland är det faktiskt skönt att kunna sitta på parkbänken och lapa sol medan barnen leker :-) Summan av det hela så är jag en både och:are ;-)

För övrigt i dag har jag bara pluggat en väldans massa, men nu är jag klar! Skönt. Ska ta och plocka ordning lite här hemma och sedan börja med middagen som idag blir tacopaj. Mumsigt värre :-) Vad ska ni äta för middag idag?

Zombies!

Detta är vad jag roar mig med om kvällarna ;-)


Sludder..

 

Tänk att vi redan hunnit till mitten av veckan. Vad fort tiden går! Snart kommer jag sitta på ålderdomshemmet och försöka minnas tillbaka i tiden ;-)

 

Onsdagen då, den har bjudit på en del pluggande och en del spelande. Spelade med en kille från England förut och det är ju faktiskt riktigt bra då jag övar upp min engelska samtidigt som jag har roligt ;-) Dock var han väldigt frågvis och frågade om allt så tappade koncentrationen på spelet hehe.

 

Izabella hade leksaksvisardag på dagis idag, så i morse skulle hon välja en leksak att ta med sig. Efter mycket om och men så tog hon med sig madelen (dockan). Såg så sött ut när hon kom cyklandes med dockan i den där cykelstolen till dockan.

 

Nej, blev ett ganska sluddrigt inlägg men håller på med middagen samtidigt så nu måste jag gå och se efter den.


Barnen <3

Barnen, framför allt Izabella, ville att jag skulle ta lite bilder på dom nu på morgonen och här har ni några av bilderna. Nu ska vi borsta tänderna och sen är det snart dags att kila till dagis.

Ny laptop, busiga barn och körkortstest



Idag med posten kom en ny laptop till oss! Yes, det var så att jag fick ett superbra erbjudande på en laptop och mobilt bredband ifrån den operatör vi har. Vi tyckte det var kanon då karln behöver en ny. Hans gamla laptop har börjat leva sitt eget liv och får åka till teknikhimlen nu. Ingen idé att försöka laga den liksom. Så min teknikgalne sambo blev som ett barn på julafton när han såg vad som låg i paketet ;-)

Eftermiddagen har varit ganska livad. Barnen har tjoat och lekt som de riktiga bustroll de är. Inte så mycket bråk som de annars kan vara mellan dom, utan de har verkligen lekt bra med varandra även om ljudnivån var uppe i taket i mellanåt. Nu ligger de i sina sängar och somnar nog snart. Skönt med lite lugn och ro kan jag tycka.

Just de, måste ju skryta lite också haha. Jag kikade runt lite på nätet och hamnade på en skojig sida. Körkortonline heter den. Där kan man göra ett test som liknar det riktiga teoriprovet när man ska ta körkort och som ni säkert vet så ska man ha minst 52 rätt av 65 möjliga för att bli godkänd. Jag tänkte att jag skulle prova det här testet bara för skoj skull och se hur duktig jag är hehe. Guess what?! Jag fick minsann 51 rätt UTAN att ha pluggat innan, är jag bra eller bra?! haha. Skulle jag plugga lite så får jag nog alla rätt eller? Skämt å sido, men ska erkänna att jag blev lite stolt över mig själv faktiskt :-)

Nu ska jag ta mig en panodil mot min huvudvärk och sen mysa lite med älsklingen.
Vad ska ni göra ikväll?

Att skriva

Bild från igår.

 

Jag skrev nyss ett ganska långt inlägg, läste igenom det och raderade. Det kändes alldeles föör privat för att läggas ut här, men bara att få skriva ner det (även om det raderades sen) kändes så otroligt skönt. Att få ur sig sina tankar behövs ibland. Speciellt såna som får en irriterad, ledsen eller besviken. Nu kan jag tänka på annat och vara på bra humör igen :-) Tack mamma för att du alltid finns där och alltid säger de rätta sakerna när jag behöver det ;-)


Idag, förutom ett jobbigt telefonsamtal som slutade i ilska, irritation och besvikelse, så har jag pluggat. Har faktiskt inte hunnit med så mycket mer. Barnen ska hämtas om ett tag och sen får vi se vad som sker.

Dagens fråga!


Sommarkläder.

 

Lite somriga kläder till barnen klickade jag hem idag. Från H&M till en summa på totalt (inklusive frakt) 400kr. Jag älskar klänningarna, så himla fina färger och riktigt somriga, eller hur? Den fanns i rosa också, med ett annat motiv på, får se om jag införskaffar den också, men då får väl karln krupp på mig. Han är antirosa haha.


Hur hinner ni?

 

Alvar tyckte jag skulle ta en bild på hans blöja först, men det tyckte inte jag hehe. Tokungen har varit i farten igen. Har ju varit ensam med barnen fram tills för en stund sen och det har varit livat värre vill jag lova. När de väl lugnade ner sig en aning och skulle se på tv en stund, så tänkte jag att jag kunde passa på att blogga lite. Tror ni det gick? Icke då! Alvar fick för sig att stänga av hela datorn, så då gav jag upp, men nu så. Nu är pappsen hemma igen och det är ordning på barnen haha, så nu kan jag minsann blogga lite :-)

 

Hur hinner ni blogga så mycket om dagarna? Jag vet att en del har så att inläggen kan publiceras automatiskt, men ni andra då? Hur hinner ni med?

 

Till middag idag åt vi lasagnette och det satt fint i magen efter en hel dags pluggande och lekande. Nu ska jag ta och fixa ordning barnen för natten och sen får pappsen lägga dom idag och när de väl har somnat ska jag se avsnitt åtta på The pacific :-)


Repa

På väg till dagis.

 

Vilken strålande morgon, liksom igår så skiner solen :-)

 

Jag sa nog för mycket igår, eller skrev rättare sagt. Blev inte alls mer bloggande igår än vad det blev under lördagen, men var lite trött efter dopet och så kom vi hem lite senare än vad vi hade tänkt oss. Men som sagt vi hade väldigt trevligt igår och barnen lekte för fullt med alla de andra barnen, så de var jättetrötta när vi kom hem.

 

Karln ska börja repa igen, med J:orna ;-) När det blir av är inte riktigt bestämt än, men älsklingen ser fram emot att få banka på trummorna och sjunga igen hehe.

 

Och så var det vardag igen. Helgerna går förbaskat fort, men jag klagar inte just nu. För varje vecka som går så är vi ett steg närmre sommaren och det gillas a lot! Nu ska jag däremot ta tag i pluggandet och försöka hinna med så mycket som möjligt innan eftermiddagen är här. Karln ska nämligen till Linköping då och jag blir ensam med barnen vilket gör det svårt att plugga då ;-)

 

Vad ska ni göra idag?


Dopet.







Klickbara bilder.

En mycket trevlig dag har vi haft och även om det totalt var ca: 25 barn i åldern 0-16år så var det förvånandsvärt lugnt i kyrkan. Alla barn skötte sig väldigt bra! Det bjöds på god mat och efterrätt. Fina presenter fick lilla Alvin och mycket skitsnack blev det ;-) Nu ska jag göra ordning mina trötta barn inför natten, men kanske återkommer lite senare.

Solig morgon.

 

God Morgon! Idag vaknade vi upp till en solig morgon. Härligt!

Uppe tidigt som vanligt, men idag är det lika bra. Vi ska nämligen åka till dopet vid 10 och innan dess ska vi hinna duscha alla fyra, äta frukost och göra ordning oss och det tar ju sin lilla tid.

 

Igår blev det inte mycket bloggande, men jag hade faktiskt ingen lust och dessutom var jag väldigt seg. Idag tar jag dock lite nya tag och jag hoppas hinna blogga lite mer, men eftersom vi ska iväg så blir det nog inte så mycket mer bloggande förrän i eftermiddag. Men ni överlever eller hur? ;-)

 

Bäst att sätta fart nu då. Vad ska ni hitta på denna söndag?


Filmtips - Windtalkers


Windtalkers

Utspelar sig under andra världskriget och slaget om Sai Pan.

Den amerikanska armén använder sig av en kod baserad på Navajoindianernas språk, som till varje pris måste hindras från att falla i fiendens händer.

 

Jag vet att det är en gammal film, men den är bra och den går på 6.an ikväll. Peronligen tycker jag att Nicholas Cage gör rollen riktigt bra. Så den tycker jag absolut att ni ska se :-)


Mängder av bilder från igår.




Igår efter att vi hämtat barnen på dagis, så gick vi hem och lämnade Izabellas cykel och hämtade lite grejer. Gick bort och lekte en stund i lekparken i väntan på att Jossan skulle sluta jobbet. När hon väl kom gick vi in på Hemköp och handlade lite innan vi åkte hem till henne.





När vi kom hem till syster så bjöds det på god mat, barnen fick se på en film och vi andra spelade något konstigt spel. I spelet fanns det frågekort med tre ledtrådar på och så skulle man gissa vad det var. T.ex svart, brun, is dessa ord skulle alltså bli björnar. Kan tala om för er att en del var riktigt långsökta. Haha, så vi gav upp ganska fort ;-) Ronny spelade hög musik för oss och busade runt med Alvar. Jag försökte fota lite men ingen kunde vara seriös på bild, som ni nog kan se hehe. Vi hade trevligt i alla fall :-)




När klockan började bli mycket var det dags att åka hemåt igen. Vi fick vänta en stund på bussen och roade oss med att ta lite bilder. Izabella fick också ta några, men dom blev dock inte så bra ;-) Barnen somnade nästan direkt på bussen, de var så trötta. Det var skönt att komma hem sen, för jag kände mig helt slut och somnade nästan direkt när vi kom hem :-) Vi hade som sagt trevligt igår och jag hoppas ni också hade det!

Alla bilder är klickbara.

RSS 2.0