Vi har kalasat lite grann.


När barnen kom hem förut så blev det ett stort kramkalas och myspys en stund. Sen ville de ge pappsen hans present och de fick även hjälpa till att öppna. I det stora paketet låg två t-shirtar som ni kan se på bilden till höger.




Efter presentöppningen blev det dags för tårta. En chokladtårta som inte såg mycket ut för världen men den blev supergod! Izabella gjorde faktiskt det mesta på tårtan. Jag fick skriva haha, blev inte så bra, men hon la dit godiset och kladdade på chokladen och grädden och grejade. Duktiga flicka :-)

Nu ska vi pyssla lite. Köpte hem pärlor och pärlplattor häromdagen så det ska vi roa oss med nu en stund innan det är dags för att göra ordning sig inför natten. I morgon är det tillbaka till verkligheten som gäller. Upp tidigt till dagis och skola.

Alla bilder är klickbara.

Bilder från gårdagen.

När vi väntade på bussen igår, sista bilden vet jag dock inte vad det blev av men upp o ner blev den i alla fall ;-)

 

Bilderna från restaurangen blev dock lite mörka, men maten var underbart god och man fick MYCKET mat för pengarna vi hade lätt kunnat dela på en portion där. Lämnade lite mer än halva maten för jag blev verkligen jättemätt! Det var mysigt och vi hade det roligt, trevligt, och underbart!

 

En nyvaken 29-åring, GRATTIS älskling på din födelsedag!

 

När vi kom hem igår, blev lite sent, så var vi båda helt slut men hade lite mys och såg på film men karln somnade ganska fort i soffan ;-) Nu på morgonen serverade jag frukost på sängen åt honom och presenterna får han sen när barnen kommer hem eftersom dom är ifrån barnen. Ska fixa en tårta också och ha lite kalas bara vi och i morgon kommer J och L på en fika och säger grattis till karln.


Lördagens planer.

Frukostkillen.

 

Lördagen har kommit och den här dagen kommer bli toppenbra! Om en stund åker Alvar iväg med min mamma och Jens hem till min mormor. Min stackars mormor har varit insnöad och inte ens kommit ut till sina höns :( Vad bra att snön är på väg bort nu, fast hade varit bättre om man kunde slippa allt slask :-)

 

Hur som haver, när han har åkt ska vi andra ner till stan för att träffa Jossan. Hon ville ha vårat sällskap medan hon kikade lite i affärerna och eftersom vi inte har något planerat förrän i kväll så får det bli så. Vid 17 tiden lämnar vi av Izabella hos min pappa och sedan beger vi oss ut till en restaurang där vi ska äta en romantisk middag för två ;-) Efter maten bär det av till biografen där vi ska se Wolfman och efter filmen beger vi oss hemåt för megamycket myspys och njuta av lugnet och hoppas på en rejäl sovmorgon i morgonbitti :-)

 

Det är planerna för denna lördag. Karln fick välja själv hur han ville fira sin födelesedag och ville ha en lugn mysig kväll bara vi två och så får det bli. Eftersom han fyller år så bjuder jag på kalaset och det blir även hans present från mig. Han har inte önskat sig något speciellt så detta passar ju bra :-) Han ska nog få ett presentkort på tatuering också eller på Jack&Jones där han köper de flesta kläderna till sig själv. Vi får se vad jag hittar på. Svårt är det i alla fall. Sen får han en present från barnen också, men vad det är får ni se i morgon för det är inte förrän i morgon han fyller år!

 

Nu ska jag göra ordning mig lite och packa ihop lite saker som Alvar ska ha med sig. Hoppas ni får en toppenbra lördag!


<3

♥ Syskonmys ♥


Dagen i bilder.

Efter lunchen hände en liten olycka. Barnen sprang omkring och busade och innan någon hann reagera så hördes ett dunk och en skrikande Alvar kom springades till mig. Han hade ramlat in i elementet och fått världens bula, som ni kan se på bilden. Nojig som jag är så ringde jag sjukvårdsupplysningen för att rådfråga med dom. De sa att så länge han inte mår illa eller bli slö så är det ingen fara. Hann blev snabbt sig själv igen som tur va!

 

Efter en stund åkte jag, mamma och Jossan ut till graven, tände ljus och lämnade blommor.

 

Sen gick vi in i kyrkan och tände ljus för de nio som omkom i olyckan för 11 år sedan. Efter kyrkan begav vi oss till HC där vi åt lite mat på McDonald´s och när vi ätit färdigt blev det lite shopping.

 

Izabella och Alvar fick en varsin t-shirt av mormor, Izabella fick också ett par trosor. Härliga sommarfärger som får en att längta ännu mer till solen och värmen!

 

Jag köpte byxorna till slut efter att ha spanat på dom en längre tid ;-) Följde även med en tröja hem också.

 

Dagen har varit, förutom den lilla olyckan, helt fantastisk. Jag är slut i både huvudet och benen nu så blir att slänga sig på soffan en stund och vänta på att middagen ska bli klar som karln ska fixa idag och resten av dagen/kvällen blir det bara en massa myspys!


Söta små burkar.

 

Var i affären och köpte ljus, ett kort och blommor till graven. Barnen fick även en varsin burk. Izabella har velat ha en sån väldigt länge nu. Varje gång vi har varit inne på affären så säger hon att hon vill ha en sån och då fick de en varsin. Söta små burkar. Passar bra att ha frukt i eller annat smaskigt när man ska vara iväg en längre stund.

 

Blev aningen förvånad när vi kom ut ur affären och det spöregnade ute! Regn...minns inte när jag såg regn sist, kändes lite skumt måste jag säga. Men hoppas att plusgraderna håller i sig nu och att snön försvinner och våren knackar på dörren snart. Är så sjukt trött på vintern nu. Vill ha fina vårdagar så man kan vara ute hela dagarna, leka och gå långa promenader. Men det lär nog dröja ett tag till tråkigt nog men sant.

 

Vad ska ni hitta på denna fredag?


Kärlek och värme.

UNDERBAR LÅT!

 

Det är kväll och här sitter jag med en kopp varm choklad med en klick vispgrädde på och datorn i knät. Ska strax stänga ner och sätta på en film, vilken det blir har jag inte riktigt bestämt än, sen blir det läggdags. I morgon väntar en lång promenad med min kära mor och syster. Just nu i skrivande stund känns det som livet leker. Mina vildingar blev söta små rara änglar igen. De har skött sig underbart hela dagen. Lite gnäll blev det men det höll inte i sig länge. Jag älskar dagar som denna. Den får mig att känna total lycka, en sån värme och kärlek!

 

Jag har något roligt att berätta. Barnens faster ringde förut, de ska gifta sig i sommar som jag skrivit om tidigare, men nu är det klart. Deras bröllop kommer att visas i tv4.as nya program. 4 bröllop eller vad det hette. Spännande, kanske ser ni oss på tv då ;-) Vet inte när det kommer att visas, men under sommaren eller efter lär det ju bli i alla fall :-)

 

Känner på mig att hela helgen kommer bli en toppen helg. Måste fixa present och lite sånt i morgon till min älskling. Tänk att han fyller hela 29 år på söndag. Värsta oldie ;-) Izabella har bestämt att hon ska fixa tårta till pappsen så det ska hon minsann få göra, med lite hjälp från mig dårå hehe.

 

Nu är det färdigbabblat här och dags för film. Sov gott!


Shoppat och fikat.

Hittade lite böcker på bokrean.

Izabella fick en gitarr

Alvar fick en traktor

 

Jag hittade dock ingen present till min syster som det egentligen var tänkt att jag skulle köpa. Hm.. Jossan vad önskar du dig?! Help me please ;-) Dagen har för övrigt varit kanon och vi var även nere hos Jonte och tog en fika och snackade lite skit. Fixade bilden till nästa gång det är dags att sätta sig under nålarna och grejade lite. Ska bli spännande att se resultatet sen. Kommer bli kanonbra tror jag :-)

 

Hur har eran dag varit?


Dagen är planerad.

 

Tidigt somnade jag och tidigt vaknade jag. Känner mig fortfarande helt slut men piggnar nog till snart. Är alltid seg på morgonen och det spelar ingen roll om jag sovit 4 eller 12 timmar är alltid lika seg! Har i alla fall betalat alla räkningar och det känns skönt att det är gjort. Blir att åka och storhandla sen och efter det ska vi ner på stan och leta present till min syster. Måste även hitta en present till karln som fyller år på söndag. Många födelsedagar blir det.. eller nja.. två ;-)

 

I morgon ska jag träffa min syster och min mamma. Vi ska gå en promenad till Styrstad och tända ljus på min brors grav. Tänk i morgon är det hela 11 år sedan han dog. Skrämmande fort tiden går! Efter att vi varit där skulle vi kika i lite affärer och äta tillsammans. Blir en mysig dag tror jag.

 

På lördag har vi barnvakt. Vi ska fira karlns födelsedag, men hur..det får ni veta då ;-)

 

Nu måste jag ta hand om mina vildingar!


Monster.

 

Känner mig helt slut som människa. Har varit ensam med barnen hela eftermiddagen och är det fortfarande. När jag är ensam med dom blir de som förbytta. De snälla, söta, underbara barnen förvandlas till ondskefulla monster. De bråkar, slåss, kastar leksaker, gapar och skriker. Vägrar lyssna på mig och jag blir helt slut. Det kommer med andra ord bli en tidig kväll för min del idag.

 

Vi hittade inget roligt på Jysk förut utan får leta vidare. Vill så gärna ha lite nya möbler till lägenheten men ja, inte det lättaste att hitta något som passar och som inte kostar en hel förmögenhet ;-)

 

Nä, ska slänga mig i soffan och räkna ner tiden tills det är dags för mina monster att sova.


Syskonen bus.



(klickbara bilder)

Det var meningen att jag skulle ta ett fint syskonkort som vi sen kunde förstora och rama in, men det gick....sådär. Barnen ville inte riktigt vara med idag. Får nog gå till fotografen någon dag i stället ;-)

Frukosten är avklarad och barnen kör i 110. Vi sa strax klä på oss och gå ut en stund. Kanske åker vi ut till Jysk och kikar lite. Alltid skoj med lite nytt till hemmet, så får se om vi hittar något kul. Skulle behöva nytt skrivbord/datorbord. Man ska inte skicka iväg karln att handla själv. Igår skulle han ju köpa nytt grafik kort och vad kommer han hem med förutom det då? Jo, en ny datorskärm! Karlar! Haha, ska inte säga så mycket brukar komma hem med massa annat själv som inte var tänkt att handla ;-)

Nu måste jag ta och fixa ordning mig lite. Ha en toppendag!

Middagstips - Chilischnitzlar med vitlök.

 

Ingredienser, 4 portioner.

  • 4 kycklingschnitzlar
  • salt och peppar
  • 4 vitlöksklyftor
  • 1 röd chili
  • 2 msk smörolja
  • 1½ dl vitt vin
  • 1 dl grädde, chiliolja

 

Gör såhär:

1. Bulta ut schnitzlarna, krydda med salt och peppar. Skala vitlöken, hacka fint. Ansa chili, skölj, kärna ur och hacka fint.

2. Hetta upp smörolja i en stekpanna, bryn vitlök och chili. Lägg i schnitzlarna, stek på varje sida i 4-5 minuter.

3. Häll över vin och grädde, låt småkoka i ytterligare 6-7 minuter tills såsen har kokat ihop lite. Servera chilischnitzlarna med såsen, krydda gärna med lite chiliolja. Servera med pommes och sallad till.

 

Detta åt vi idag men vi hade dock inget vin i. Jag gillar inte vin överhuvudtaget, men kan säga att det blev riktigt gott ändå och detta lär vi äta fler gånger :-)


Tisdagsbabbel.

 

Det är nästan lite kusligt tyst här hemma. Knäpptyst. Jag är inte van vid att det är såhär tyst, såhär dags på dygnet. Nej barnen sover inte, de är iväg med sin pappa och skulle fixa nytt grafik kort eller vad det nu var. Något till datorn i alla fall ;-) Jag kände att lite egentid kunde vara nice även om det bara är för nån timme. Jag hinner i alla fall ladda batterierna lite grann så jag orkar med resten av dagen.

 

Igår var vi ute en timma ungefär sen tyckte till och med barnen att det blev för kallt. Jag hade klätt på de mycket kläder, men det var inte alls skönt ute igår. Vi hann leka lite i snön och gräva en tunnel och så, men när vi kom in igen var de såå röda om kinderna och så frusna för att inte tala om mina stackars tår, de var som isbitar. Hur som helst så hoppade vi ner i ett värmande bad och sen fixade jag lite middag åt oss.

 

På tal om middagar så ska jag prova något nytt idag. Jag har inte gjort det förut så får se om det blir bra ;-) Är ingen mästare i köket men ibland får jag mina ryck och prova lite nya saker. Den här middagen innehåller kyckling och massa annat smarrigt. Blir det bra så lägger jag upp receptet här sen ;-)

 

Svaret på min fråga till er är: Jag är både vänster och högerhänt. Skriver med vänster men gör allt annat med höger :-) Det innebär att jag måste vara väldigt intelligent som klarar av det va? Eller? ;-)


Nä ska inte sitta här och uppehålla er mer, utan ska ta och slänga mig i soffan med en tidning eller nåt. Ha en toppen dag kära vänner! Yes, mitt humör är toppen idag, det kanske märks? ;-)


Lite bilder från dagen.





(Klickbara bilder)

Kan du gissa rätt?

 

Kan ni gissa rätt?!

Är jag vänster eller högerhänt?

Vilket har jag skrivit med vänster och vilket har jag skrivit med höger?


Måndag.

Busungen <3

 

Fy satan vad kallt det är här. Ville inte alls lämna mitt varma sköna täcke, men vad har man för val när barnen är uppe i 110 redan och håller på och river hela lägenheten? Okej, kanske inte riktigt så illa men de har haft ut ALLA leksaker redan. Klockan är ju inte ens åtta?! Hur orkar de?

 

Lov den här veckan och har faktiskt inga som helst planer på vad vi ska hitta på. Kanske åker vi till busfabriken någon dag. Idag ska jag i alla fall börja med en varm skön dusch, lite frukost och sen går vi nog ut och leker en stund. Kallt som satan ute, men vi får klä på oss och vandra omkring som små michelingubbar. För inne kan vi inte vara hela dagen med dessa små monster ;-)

 

Vad ska ni hitta på då?


Kass uppdatering :-(

Father and son.

 

Jisses vilken dålig uppdatering det har varit här. I´m soo sorry! Fast jag har en väldigt bra ursäkt till den dåliga uppdateringen idag. Det var nämligen så att jag fick ont i natt igen för femtioelfte gången och efter att jag har haft sån smärta så kommer illamåendet smygandes så ja, större delen av dagen har jag tillbringat i soffan framför dåliga filmer med ett illamående som heter duga! Nu känns de dock lite bättre och tänkte bara rapportera läget.

 

Ps. Till er nyfikna, vi är tillsammans och kommer vara tillsammans, men allt kommer ändå inte se ut som förut. Mer än så vill jag inte säga just nu :-)


Barnen ritar..

Vi satt och ritade lite förut.

Izabellas konstverk.

Alvars konstverk


Filmtips!


 

The Collector - En skuldsatt tjuv gör inbrott i ett hus för att få ihop pengar. Väl inne i huset upptäcker han att en psykotisk mördare valt ut samma hus och riggat det med dödliga fällor. Den påminner lite om Saw filmerna och är ingenting för de känsliga ;-)

Law abiding citizen - En vanlig man vars fru och dotter mördas i deras eget hem, sätter en manipulativ hämndplan i verket när den ena gärningsmannen kommer lindrigt undan. Men hämnden innefattar inte bara mördaren, utan också åklagaren och hela rättsystemet. En mycket bra film som den känslige inte bör se när det är mörkt ;-)

Shoppat till mig själv.



Detta var vad jag shoppade igår + lite smink och hårprodukter. Hittade även ett par byxor till men måste fundera lite på dom innan jag bestämmer mig :-)


Har tatuerat mig..

 

Var förbi Jonte för att se om han hade en tid så vi kunde göra klart stjärnorna och för ovanlighetens skull så hade han tid direkt. Så nu är stjärnorna klara.. Det ska till lite stuff runt stjärnorna och nästa tid är 30.e mars för då har dessa hunnit läka :-) Längtar redan för man får en "kick" av att tatuera sig.. ;-)

 

Sen har jag gjort något lyxit idag, nämligen shoppat grejer till MIG själv! Bilder på det kommer senare eller i morgon. Jag är såå nöjd med denna dag. Det har verkligen varit en bra fredag!


Uppdatering.

 

Igår kom en Kalle Anka tidning med posten. I den fick man med ett stenblock som man kunde skära i och putsa fram en liten dinosaurie. Izabella tyckte det var jättehäftigt :-)

 

Vi pratade lite igår. Det är fortfarande ett par frågetecken kvar att reda ut men allt känns mycket bättre nu i alla fall. Barnen blev så glada när pappa hämtade dom på dagis och var med dom en stund. Jag vill inte berätta just nu vad vi kommit fram till men som sagt allt känns bättre nu och när allt är helt klart så berättar jag hur läget är :-)

 

Morgonen började tidigt idag, det är fortfarande tidigt och om två timmar ungefär ska barnen vara på dagis. Sista dagen på länge då det är lov hela nästa vecka. Vi har inget planerat under lovet, men något skoj ska vi nog allt hitta på :-)

 

Hoppas ni får en bra fredag i snökaoset!


Serious talk..

 

Idag känns det bättre. Jag har hunnit med en hel del. Lämnade barnen på dagis, var på skolan och lämnade in uppgifter och sen tog jag en lång promenad och har nu fått i mig lite lunch. Väntar på att Han ska komma så vi kan prata lite. Tåget var visst försenat men han var på väg hit i alla fall. Sen får vi se hur framtiden blir. Vi får ta ett steg i taget, en dag i taget liksom. Huvudsaken är att vi kan prata med varandra nu och att vi inte är sura på varandra :-)

 

Vill även tacka för alla fina kommentarer jag fått också, de har fått mig att må lite bättre under de här dagarna!


Det finaste jag har..

Jag älskar er mina fina busungar!!


Jaha..

En "falsk" bild på mig.. är inte så glad egentligen.


Jag har fortfarande inte hört något alls i från honom. Det känns hopplöst och jag vet inte hur länge till jag orkar med detta. Han har ett ansvar och jag hoppas han själv inser det snart! Det märks så tydligt på Izabella att hon saknar sin pappa något enormt. När jag skulle hämta henne på dagis förut så vägrade hon följa med mig hem först. Hon vet ju att pappa brukar hämta henne från dagis på tisdagar, hon blev arg som ett bi och skrek efter pappa. Det gjorde ont i hela mig och så fort vi klev utanför dörren så släppte allt och tårarna började rinna. Izabella tittade på mig och sen kramade hon mig och sa att hon älskar mig. Min lilla stumpa, vad skulle jag göra utan er?!

Efter att vi kom hem från dagis som tog längre tid än vanligt så hann vi bara få av oss kläderna och mysa lite innan min mamma kom. Hon hade med sig semlor så vi fikade lite. Pratade lite och sen fick hon ett ryck och städade HELA mitt kök! Tack mamma, du är världens bästa :) Hon sa även att hon skulle komma någon dag när hon är ledig och hjälpa mig att städa resten av lägenheten ;-) Lyxit va? hehe.

Har även pratat med lite vänner och på torsdag ska eventuellt Ida och hennes barn komma och hälsa på. Barnen leker och vi snackar skit hehe. Sen i helgen kanske det sker något skoj också, men får se hur det blir med allt. Inget är hundra än.

Ja, jag känner att jag måste komma ut lite och få annat att tänka på en stund.

Det gör ont..

 

Jag vill gärna inte lämna ut för mycket här på bloggen då det finns de som inte behöver veta allt. Men jag kan tala om att vi är i en svacka just nu och för första gången i mitt liv är jag rädd för framtiden. Vi bor inte med varandra för tillfället, men jag hoppas det kan lösa sig till det bästa i framtiden. Främst för barnens skull. De märker att något inte är som det ska och jag håller på att bryta ihop varje gång de står i fönstret och ropar efter sin pappa. Izabella satte sig ner och sa att hon väntar på sin pappa. Jag är bara så ledsen, så arg, så besviken, irriterad och frustrerad. Allt jag vill är att det ska bli bra igen. Vi har inte pratat med varandra på några dagar men jag hoppas att han hör av sig när han fått lugna ner sig och tänka lite. Det känns så ruttet att det ska bli såhär efter 8år tillsammans. Det är tungt just nu, mitt hjärta har spruckit och jag vet inte hur länge jag orkar hålla humöret uppe eller vad jag ska säga till barnen, de tror ju att pappa ska komma hem snart. Vad ska jag svara när jag själv inte vet?


Förlåt.

Förlåt för den kassa uppdateringen här på bloggen, men jag har för mycket saker som snurrar i skallen.

Det är lite in och ut, upp och ner, bakofram just nu. Återkommer när allt är som vanligt igen :)

Alla hjärtans dag.

(klickbara bilder)


Så mycket kärlek!

Dessa fina rosor fick jag idag av min hemliga beundrare ;-)

 

Det har blivit kväll igen och Alvar sover redan! Den tröttisen, han brukar typ aldrig somna såhär tidigt, speciellt inte en dag som denna då vi inte har gjort alltför många knop. Vi tänkte gå ut på förmiddagen men min mamma ringde precis innan vi klev utanför dörren. Hon undrade om hon kunde ta med sig Izabella på bio idag. Såklart hon fick det och det blev Izabellas livs första biobesök :-) Hon hade varit så duktig och suttit stilla hela tiden dock hade inte filmen varit så bra. Lite tråkigt men tror inte Izabella brydde sig så mycket om det ;-) När de kom hem hade mamma med sig en varsin present till barnen, Alvar fick en leksakstrumma och Izabella en trumpet. Ja, ni kan ju tänka er hur det har låtit här hemma hela eftermiddagen haha. Huvudsaken är att dom har roligt, då är jag nöjd :-)

 

Måste bara säga att jag älskar mina barn, de är verkligen för goa. Blev lite ledsen förut och Izabella kom och sa att hon älskade mig och höll om mig. Hon torkade bort mina tårar och sa "såja, gumman" Huuur sött som helst och jag kände hur mitt hjärta värmdes av all kärlek och jag kunde inte låta bli att le. Sen kom även Alvar och kramades en stund. Jag är lycklig lottad som har så fina och omtänksamma barn!

 

Nu ska vi mysa ner oss i soffan och se en film. Hoppas ni har haft en bra lördag!

 

Saknar dig!


Inte på latsidan idag..

 

Dagen startade tidigt men jag har inte legat på latsidan för det. Har redan hunnit med och träna lite här hemma. Mage och ben. Känns bra i hela kroppen och konstigt nog känner man sig lite piggare. Barnen var duktiga och skulle också träna haha, men de låg mest bredvid och sparka med benen och hoppade omkring lite ;-) I kväll tänkte jag prova på det där Zumba. Det ser roligt ut så det blir nog bra :-)

 

Nu väntar vi på att karln ska bli klar och sen går vi ut en sväng. Blir en promenad och lite lek. Såg att det har kommit mer snö i natt, inte sååå roligt, men barnen gillar det så då får man allt ta och offra sig lite ;-)

 

Vad ska ni hitta på denna lördag?


Kvällen är kommen..

På väg hem från dagis.

 

Hallå på er kära vänner, nu har kvällen kommit och vi har haft en toppen dag. Jag älskar såna här dagar då barnen varit snälla heeela dagen och inget bråk. Fler såna här dagar tack :-) Kvällen är inte slut än heller, Izabella sover visserligen, hon somnade nyss lilla tröttisen. Alvar är vaken men lär nog somna snart också. Jag ska hoppa in i en dusch och sen mysa ner mig i soffan tillsammans med min älskling. Blir väl en film eller två innan läggdags.

 

Me like fridays. <3


Morötter och promenader.

 

Det är äntligen fredag. Jag gillar fredagar för man vet att det är helg sen :-)

 

Hade en lektion idag och efter den har jag gått en ganska lång promenad. Skönt även om det var ganska kallt ute. Kom hem för en liten stund sen och ska väl fixa lite lunch tänkte jag. Sen bär det av mot dagis och hämta hem de små busungarna.

 

Igår kväll efter att barnen somnat så hade jag och karln en riktig myspys kväll med film och tända ljus :-) Han åt lite chips som vi hade kvar hemma och jag knaprade på en morot ;-) Haha. Är inte så mycket för chips överhuvudtaget men blev väldigt sugen på något och tyckte en morot var bättre. Visst är jag duktig hehe.

 

Vad ska ni hitta på denna fredag?


Lyssna på Gotthard.






No more sugar..



Vi stannade ute en stund efter dagis. (klickbara bilder)

Igår träffade jag både underbara Tessan med sin söta lilla dotter, Flora och Ullis. Det är mina tjejor det ;-) På vägen hem kom huvudvärken smygandes. Huvudvärken kan bero på många saker, men förmodligen pga vätskebrist, sömnbrist eller för att jag vaknade upp och slutat helt med socker och min kropp är van vid socker och ger mig huvudvärk som straff ;-) Fast iofs den kan bero på något annat också. Who knows?

Idag är solen framme, men det är kallt, väldigt kallt. Fast vi trotsade kylan och stannade ute en stund efter dagis. Dock var det ingen sol vid lekplatsen men det gjorde inte så mycket. Izabella gungade mest och Alvar försökte ta sig fram i snön. Var inte så lätt då han sjönk ner och hade snö enda upp till midjan på vissa ställen ;-)

Jo, alltså det här med att jag slutat med socker eller sötsaker överlag hänger ihop med läkarbesöket. När jag stod där och såg de röda siffrorna visa min vikt på vågen så fick jag mig en tankeställare, ett uppvaknande. Nu är det dags att ta tag i problemet for real. Förut kunde jag äta choklad eller små godis på kvällarna till en film eller så, dricka ett glas läsk eller två titt som tätt, min kropp vande sig vid sockret och blev mer eller mindre beroende av det. Jag har nu sagt stopp och inte ätit något med socker alls sen jag var där dvs två dagar. Jag vet inte om dieter är något för mig, utan kommer äta samma mat som vanligt fast i mindre portioner och mer grönsaker än vad jag gjort hittills, jag kommer även gå en promenad varje dag och träna lite här hemma. Alltså typ.. situps, hopprep, rockring, dansa osv.. Känns lite skumt att dansa själv här hemma bara men de sägs att det ska vara bra så får lita på det ;-) Har ni några tips på bra övningar eller så, som man kan göra hemma så hojta gärna till :-)

Jag har försökt med detta förut och har gett upp alldeles för lätt. Det är enkelt att falla tillbaka till gamla vanor, men jag ska göra ett helhjärtat försök nu och hoppas ha hunnit gå ner några kilon till sommaren i alla fall ;-)

Har ni haft en bra dag?

Massa bus, massa bilder!







(klickbara bilder)

Izabella snackar.

På vägen hem från dagis.

 

Izabella: När jag får min nya kusin så ska jag bära den,

men inte nu för först måste Jossan lägga sig!

 

hahaha vad jag skrattade, min älskade tokunge!



Snö, snö och mera snö..

 

Det snöar igen och jag vill INTE ha mer snö. Det räcker nu, snön kan smälta bort och solen får hitta fram och värma oss med dess strålar. Det är absolut inte okej att det snöar mer! Är så trött på denna snö och kyla. I den här takten lär vi ha snö enda in i Maj månad. Det är faktiskt inte helt omöjligt hur dumt det än låter, snö i Maj? men samma år jag föddes var det snöstorm här i maj. Får hoppas det inte upprepas bara. Snön får gärna vara borta innan den här månaden är slut :-)

 

Mycket snö snack blev det.

 

Eftersom barnen somnade ganska tidigt igår så var de även uppe föör tidigt. Men idag gick karln upp med dom och jag fick sova fram till 07 i alla fall. Kändes okej, men det var segt att gå upp. Har hunnit med en dusch nu på morgonen så jag piggnade till lite i alla fall. Nä, usch nu måste vi bege oss ut i snön, vill inte!

 

Ha en bra dag!


Bilder från dagen.





(klickbara bilder)


Lite deppig.

Var som sagt hos läkaren förut. Var på ett okej humör när jag gick dit, men blev lite deppig när jag gick därifrån. Hur som helst så kom vi fram till att en operation ska genomföras. Min gallblåsa kommer alltså att tas bort helt och hållet. De ansåg att det var det bästa alternativet då jag hade många små stenar som förmodligen kommer spöka i framtiden. Men det var inte därför jag blev deppig utan för att jag fick väga mig och insåg då att jag väger för mycket.

Jag har försökt flera gånger att gå ner i vikt men motivationen tryter och jag ger upp lätt. Hur gör man för att behålla motivationen och för att lyckas? Vilken metod är den bästa? Tips någon?

Detta blir första inlägget på länge utan någon bild alls. Känns lite tomt eller hur? ;-)

Då var det tisdag..

 

God Morgon!

 

Här är det full rulle redan. Barnen har hållt igång från sex i morse och jag känner mig ganska pigg jämfört med vad jag brukar göra såhär på morgonen ;-)

 

Idag blir det ingen skola utan ska plugga lite hemma och sen ska jag träffa läkaren. Äntligen! Jag hoppas de gör något åt problemet nu så jag slipper ha ont i mellanåt. Ska strax klä på oss och gå till dagis och karln ska till linköping. Så ser väl tisdagen ut än så länge. Kanske dyker det upp något mer, vi får se.

 

Vad har ni för planer idag?


Måndagen

Alvar försökte rymma när jag kom med kameran ;-)

 

Finaste Izabella. (klickbara bilder)

 

Så var måndagen snart slut. Var tar alla dagar vägen? Antingen går dom förbi en i en rasande fart eller så segar dom sig fram som en snigel. Kan inte dagarna bara gå i en medlefart?

 

Var i skolan och gjorde ett prov och det gick väl hyffsat I think, sen bar det av mot förskolan för att hämta barnen och idag var de snälla och medgörliga, annars är det lätt hänt att de vägrar klä på sig och springer iväg när man ska hem ;-) Efter halva vägen hem så började Izabella med sitt trotsiga humör och skulle inte alls hem och började skrika. *suck* Jag gillar inte denna trots, även om det på senare tid varit ganska lugnt jämfört med hur det har varit. Hur som helst, hem kom vi och allt blev mycket bättre. Izabella kom och sa att "Mamma, nu är jag glad igen" Skönt!

 

Blev lite lek och lite bus en stund och sen fixade jag med middagen. Efter maten fick barnen bada och sen har vi lekt en stund till nu. Ja, så har väl denna måndag sett ut. Ska väl återgå till lekandet en stund till innan det är dags att göra barnen redo för natten med allt vad det innebär.

 

Har ni haft en bra måndag?


Videoklipp från busfabriken

 

 

 


Söndag och felsms.com

 

Snart är denna söndagen över och det ska bli ganska skönt. Inte så skönt att komma tillbaka till vardagen, men skönt eftersom det inte har varit den bästa söndagen. Barnen har varit ganska jävliga idag, vägrat lyssna och en massa gnäll och tjat. Trots det blev mitt humör bättre och framåt eftermiddagen blev det en ganska mysig söndag till slut. Vi såg på film och myste när all städning var klar. Sprang lite i tvättstugan och ska ner en sista gång om en stund och hämta det som hänger på tork nu.  Sen blir det bara slappa och så småningom sova. Blir nog tidigt ikväll då dagen i morgon börjar tidigt.

 

Vill ni ha ett gott skratt så besök Felsms Brukar kolla där lite då och då, en del sms är riktigt roliga ;-)


En paus.

 

Behövde en paus. Paus från alla måsten. Natten var inte den bästa och jag är inte på nåt vidare bra humör, så passar ganska bra att städa då. Det går så mycket lättare att städa när man är irriterad av någon konstig anledning haha. Hur ofta storstädar ni?

 

Hur klarar ni av att hålla masken trots att ni knappt fått sova något? Jag beundrar er, för jag lyckas banne mig inte göra det jämt. Jag blir lätt irriterad när jag inte får sova ordentligt och för det mesta lyckas jag hålla humöret uppe, men så finns de dom tillfällen då det väller över och går ut över min stackars familj. Efteråt får jag lite dåligt samvete för att jag kanske snäste åt barnen som tjatat om något, eller varit sur mot karln som inte gjort något fel egentligen. Förstår ni vad jag menar? Det känns bara som alla andra alltid är så glada jämt, eller spelar glada rättare sagt, för jag VET att man inte ALLTID kan vara på topp liksom ;-) Men hur gör ni för att hålla humöret uppe hela tiden?

Jag vet inte riktigt hur allt blev nu är för trött för att tänka, så ska fortsätta med ständandet nu. Ha en trevlig söndag!

Alvar

Åh, ska du ta bilder nu igen..

okej, ställer väl upp då..

God Natt!

 

Snygg sovställning han har va? haha. Var inne och kollade till honom för en stund sen och då sov han sådär, tokungen! Det kanske är en tvångstanke jag har, vet inte, men går alltid in och kollar till barnen ett par gånger innan jag själv går och lägger mig. Det har jag alltid gjort enda sen de föddes :-)


Busungarna <3

Älskar er mina gosungar!


Besök och promenad

(klickbara bilder)

 

Vi har haft besök av morfar (barnens) på förmiddagen. Det blev en massa bus och lite fika. Trevligt, trevligt :-) Barnen fick också en varsin peng att köpa lördagsgodis för. Tack snälla morfar :-) Efter att morfar gått vidare så klädde vi på oss och gick ut på en promenad. Det blev att vi gick ner till stan och handlade lite och barnen köpte såklart lite lördagsgodis och en varsin festis, sen gick vi hemåt igen och kom hem för en liten stund sen. Det var inte så kallt ute idag så det var behagligt att gå, dock en massa slask då snön håller på och smälter bort, men det är väl smällar man får ta liksom ;-)

 

Vad gör ni idag?


Taikon

 

Alvar har kommit in i nakenfis perioden. Så fort vi kommer hem från dagis så sliter han av sig alla kläder så han bara har blöja kvar, ibland får inte ens den sitta på, men det är väl skönt att slippa kläder för de små och lufta sig är bara bra ;-) Han är även inne på "kan själv" stadiet, eller har varit det ett bra tag och ska göra allting själv. Klart vi låter honom prova men det går inte alltid så bra och då blir han vansinnig, sötnosen.

 

Alvar somnade på golvet och Izabella i Alvars säng. Välkommen till familjen Taikon ;-) De var helt slut båda två. Inte konstigt med massa lek på dagis och sen komma hem till ännu mer lek och bus. Men det var skönt att inte behöva träla vid läggdags då de "ska bara" som Alfons Åberg ;-)

 

Lugn kväll med massa mys har det varit och om en stund ska karln spela tror jag. Tyckte de pratade om det förut i telefunken. Jag får roa mig med en film, men vet inte vilken, någon som kan tipsa om en bra film? Vad som helst utom romantisk drama shit... såna filmer klarar jag inte av..usch! Man kanske skulle se den där svenska serien på 4.an.. Solsidan eller vad den heter. Såg förra fredagen och ja.. vet inte riktigt vad jag ska tycka om den faktiskt. Lite larvig kanske, som de flesta andra svenska serier/filmer. Nej, då föredrar jag amerikanska filmer, men det är väl också det enda som det skitlandet är bra på, filmer. ;-)

 

Vad mycket skitsnack det blev här nu då. Kanske bäst att göra något annat innan jag skriver en hel bok om egentligen ingenting. Ha en kanonkväll hörrni :-)


Strul

 

Det går tydligen inte att kommentera förra inlägget vet inte varför, fler som har problem med det?

 

Nu är jag äntligen färdig med veckans göromål och ska njuta av helgen till fullo. Ska alldeles strax gå och hämta busungarna på dagis och sen får vi se vad eftermiddagen/kvällen har att bjuda på. En massa myspys hoppas jag på ;-)

Vad har ni för planer denna fredag?


Morgonlek!





(klickbara bilder)

Morgonen började tidigt, behöver jag säga mer?

Nåväl, fredag igen och det ska bli otroligt skönt med helg. Lägga allt pluggande bakom sig och bara vara. Umgås med de jag älskar mest och hitta på något skoj :-)

Hur trött får man vara egentligen?

 

Känner mig helt slutkörd idag. Det var tungt att kliva upp i morse och jag ville bara dra täcket över huvudet och somna om. Livet funkar ju inte så och det var bara att pallra sig upp. Håret ville inte alls som jag ville utan blev bara skit av allt. Är inte så fåfäng och skiter i vad andra tycker så tja.. det fick vara. Platt och alldeles tråkigt.

 

Nåväl, kom iväg som vi skulle allihopa och när skolan var slut för dagen var jag om möjligt ännu tröttare. Handlade lite på vägen hem och mötte sedan upp karln som varit och hämtat barnen på dagis. Här hemma har det inte skett någon vildare aktivitet heller. Har städat lite för att hålla igång. Lekt en stund med barnen och sett på Alfons Åberg med dom. Det var tungt, ögonen började rinna av tröttheten så bestämde mig för en promenad. Gick en kort runda, det är såå tråkigt att gå själv, men piggnade till någorlunda och tur är väl det. Nu ska jag fixa middag åt oss. Idag står det korvstroganoff och ris på menyn. Sen blir det bad och nattning av barn, ska nog lägga mig tidigt ikväll jag med.

 

Vad har ni hittat på idag?


Blandad musik

 

Spola fram till 3.10 för den första låten är inte lika bra ;-)

 

 


Middagstips - Köttfärsbiffar med pepprig sås.

 

Ingredienser till 4 portioner.

500g köttfärs

2 pressade vitlöksklyftor

3msk chilisås

½ tsk salt

smör

2dl creme fraiche

1tsk grovmalen peppar

1tsk soja

½ tsk timjan

½ dl vatten

 

Gör såhär:

Blanda köttfärs, vitlök, chilisås och salt till en jämn färs. Forma färsen till biffar och stek dom i smör ca 3 min på varje sida. Ta upp biffarna, rör ner creme fraische, peppar, soja, timjan och vatten i stekpannan. Koka upp såsen och lägg ner biffarna. Låt koka i nån minut.


Inställt.

Kärlek <3

 

Idag var det meningen att jag skulle till sjukan och träffa en läkare på kirurgen. Så blev det dock inte, läkaren var sjuk och jag fick en ny tid i nästa vecka. Jaha, så här sitter jag nu. Barnen är på dagis och karln är iväg på sitt. Börjar inte förrän 13.50 igen. Känns lite onödigt att gå dit nu då vi slutar lektionen 11.20. Så vad gör man tills dess? Borde städa lite, men har noll lust. Funderar på att passa på att få nån timmes vila men risken är att man blir så mycket segare efter sen, kanske bättre att hålla igång och lägga sig skapligt ikväll i stället. Hm.. vilka problem! haha.

 

Snökaos har vi också. Inte så jättekallt ute, men det blåser nästan storm i mellanåt och det var inte så skönt att gå till dagis förut, all snö blåste mot oss och vi såg knappt var vi gick. Usch. Är det kaos hos er med?

 


Besök och datorkrångel

 

Min syster kom på besök förut efter att hon slutat jobbet. Hon hade med sig lite fika och sen började hon städa lite inne på Izabellas rum! haha, arbetsskada kanske? :p Barnen var duktiga och hjälpte till, på sitt egna lilla vis ;-)

 

När Jossan åkte hem så började jag med middagen, vad vi åt ser ni i inlägget nedanför :-) Kände inte riktigt vad det smakade då jag är så täppt haha, men de andra åt mycket så jag antar att det var gott ;-)

 

 

Ikväll börjar House igen, äntligen något vettigt att se på tv.n igen :-) Efter det blir det raka vägen ner i säng. Kommer nog somna som en stock, känner mig heelt slut och huvudvärk har jag fått också. Så jag hoppas på några timmars sömn så jag orkar med morgondagen.

 

Förresten, vår stationära dator la av förut, den bara stängde av sig. Jag hoppas verkligen karln får ordning på den då jag har en hel del bilder där som jag inte hunnit spara på skiva än. Annars blir jag verkligen ledsen, det är bilder som aldrig kommer igen, minnen och ja.. Nej, nu håller jag tummarna för att han får ordning på den!

 

En sak till, har fixat bloggen lite. Är inte riktigt klar än, lite småfix och sånt kvar...men ja.. vad tycks?


Middagstips - Makaronipudding

 

Ingredienser till 4 portioner.

  • 4dl makaroner
  • 150g rökt skinka
  • 1st purjolök
  • 3st ägg
  • 4dl mjölk
  • 1tsk salt
  • svartpeppar

Gör såhär:

1. Sätt ugnen på 200 grader. Koka makaronerna enligt anvisning på förpackningen. Spola dom i kallt vatten.

2. Tärna köttet, skiva purjolöken och blanda med makaronerna i en ugnsäker form.

3. Vispa ihop ägg, mjölk, salt och peppar och häll över.

4. Grädda i ugnen i ca: 30-40 min.

 


Är det min tur nu?

Alvar morgonpigg som vanligt!

 

Kan inte någon smart jävel, något geni därute komma på ett vaccin som hjälper mot alla sorters sjukdomar. Så man inte ens kan bli förkyld eller få ont i halsen, eller feber.. osv.. please, please, please!

 

Nähe, inte det? Ja, det är bara att konstatera att det är min tur nu. Vaknade med täppt näsa och halsont. Jag vill inte! Har inte tid, är inte intresserad av att vara förkyld NU! Nepp.. Kan man skicka tillbaka förkylningen dit den kom ifrån? Nähe, inte det heller.. Jaja, det är väl bara att stå ut då. Ladda upp med nässpray och stuff.

 

Har inte tid att vara sjuk heller. Barnen är nu på dagis och jag ska plugga, plugga och plugga. Yes box. Hoppas ni får en bra dag utan förkylningar och andra sjukdomar!


Jag har fått en award!

Denna award fick jag av fina Princess Charming. Tack så mycket!

 

 

Med utmärkelsen följer vissa regler och reglerna är:

- Thank the person who nominated you for this award.
- Copy the award and place it on your blog.
- Link to the person who nominated you for this award.
- Tell us seven interesting things about yourself.
- Nominate seven bloggers.
- Post links to the seven bloggers you nominated

 

Här kommer sju intressanta saker om mig!

  • Jag vill ha många barn ;-)
  • Har inget körkort
  • Klarar mig inte utan min mamma ;-)
  • Har glasögon ibland när jag ser på tv eller läser :O
  • Shoppa och (veteran, raggar, jänkare) bilar är mina största intressen
  • Måste lyssna på musik VARJE dag
  • Favoritmaten är mammas köttbullar ;-)

Jag nominerar :



Drömmer lite.

 

Nu har jag suttit och kollat runt på lägenheter. Inte bara i den här stan utan lite här och var faktiskt. Drömma sig bort lite är väl aldrig fel hehe ;-)

 

Barnen är nybadade och strax blir det kvällsmat. Har pluggat som en dåre hela förmiddagen. Eller ja, mest skrivit en massa. Ska lämna in det på onsdag. Känns skönt att ha det gjort nu kan man koppla av lite. Ska även snacka lite med syon på onsdag, hoppas det blir som jag vill hehe.

 

Måste ha sovit illa i natt för jag har såååå ont i min nacke, kan inte ens vrida huvudet åt vänster utan att känna en enorm smärta. Blä.. men som jag brukar säga, alltid ska det vara nåt.. är det inte det ena så är det, det andra. Right?

 

Kvällsmat var det nu!


1.e Februari 2010

Bilderna är tagna nu på morgonen innan dagis.

 

Nu: Plugga, not so fun..


RSS 2.0