Middagstips - Chilischnitzlar med vitlök.
Ingredienser, 4 portioner.
- 4 kycklingschnitzlar
- salt och peppar
- 4 vitlöksklyftor
- 1 röd chili
- 2 msk smörolja
- 1½ dl vitt vin
- 1 dl grädde, chiliolja
Gör såhär:
1. Bulta ut schnitzlarna, krydda med salt och peppar. Skala vitlöken, hacka fint. Ansa chili, skölj, kärna ur och hacka fint.
2. Hetta upp smörolja i en stekpanna, bryn vitlök och chili. Lägg i schnitzlarna, stek på varje sida i 4-5 minuter.
3. Häll över vin och grädde, låt småkoka i ytterligare 6-7 minuter tills såsen har kokat ihop lite. Servera chilischnitzlarna med såsen, krydda gärna med lite chiliolja. Servera med pommes och sallad till.
Detta åt vi idag men vi hade dock inget vin i. Jag gillar inte vin överhuvudtaget, men kan säga att det blev riktigt gott ändå och detta lär vi äta fler gånger :-)
Åh vilken god mat :). nej jag gillar inte heller vin så ska jag göra den maten får det bli utan, hehe. Jag vill också ha sommar. Vårt tak på jobbet håller på att rasa in över oss, och vårt garagetak här hemma likaså och vårt vedskjulstak. Hatar det här!! nu ska jag gosa med sonen (dottern är hos mina föräldrar). Ha det bäst.kram
Oooh lala, ser hur gott ut som helst ju dregglar Inte så många ingredienser heller :-)
SVAR: Angående pärlplattor så köp till dig och ungarna! :-) Det är rogivande att bara sitta med sånt.
det verkar gott! du är duktiga på att hitta på olika maträtter!
hoppas att kvällen blir bra!
jo,...en fråga,..du skrev att det skulle vara kycklingschnitzlar,..gör du dom själv då?
Mums de ser inte fy skam ut du.Läckermåltid
kram
Jepp, mat ska vara enkelt att tillaga, ibland får det lov att vara lite mer avancerat. Jag tyckeer absolut att du ska köpa pärlor och pärlplattor :-)
Det här receptet ska jag se till att spara!
Precis sådana här enkla okomplicerade, men goda maträtter är jag ute efter.
Tackar så mycket för att du gjort dig jobbet med att dela med dig :-)