Serie - Alcatraz


Alcatraz en blåsig natt på 60-talet, två vakter närmar sig fängelset och när de går in upptäcker de att fängelset är tomt. Vi hoppar framåt till nutid och en av de försvunna fångarna är plötsligt tillbaka i sin cell.

Detta är en ganska ny, riktigt bra och spännande serie. Avsnitt fyra finns nu att ladda ner så det ska vi se ikväll. Kan rekommendera er att se denna serie!

Pluggar för fullt.



Håller på att plugga, men hjärnan orkar inte riktigt med. Har ett jobbigt arbete som ska in på fredag, så måste få det klart. Gjorde en liten paus nu för att skriva några rader här. Inte bra att sitta för länge med samma sak, då blir det bara pannkaka av allt, i alla fall för min del.

Lyckades inte heller somna särskilt tidigt igår fast jag var så trött. Hur är det möjligt att man envisas med att vara vaken? Nåja, kom i säng strax efter 23 igår kväll och somnade ganska fort, hörde inte ens gubbens klocka i morse, brukar alltid vakna av den annars så jag sov nog ganska tungt ;-)

Nähe, ska väl ta tag i pluggandet nu och skriva några rader om TCM så har jag bara en uppgift kvar sen innan jag ska skicka in arbetet.. fundera ut någon lunch också och ringa ett samtal, sen i eftermiddag blir det ett danspass, ska bli skönt att röra på sig lite hehe. Har träningsvärk överallt känns det som, men skam den som ger sig!

Ha en fin tisdag nu!

Träningsvecka 1

Det är några som har frågat hur mycket jag tränar och om jag tränar varje dag. Jag kan säga såhär att jag tränar mer eller mindre varje dag om man räknar in vanliga promenader. Det har gått en vecka sen vi började på gym, jag och min vän, och såhär har första veckan sett ut.

  • Måndag: "vanlig" promenad 60 min och simning 30x25 meter
  • Tisdag: Cykling 20 min, roddmaskin 20 min, provade lite armar och ben.
  • Onsdag: Cykling 40 min, "Vanlig" promenad 30 min.
  • Torsdag: Cirkelgym för att prova på maskinerna, 1 timma
  • Fredag: Armar, mage och lite ben på gymmet, 1 timma
  • Lördag: Ingen träning
  • Söndag: Hård träning för armar och mage, 1 timma

 

Man kan säga att detta var vår "prova på" vecka och vi har inte kört hårt förrän igår egentligen. Jag kommer träffa en gyminstruktör 9.e februari och få ett personligt träningschema, men tills dess kör vi lite blandat gym och pass för att hålla igång. Jag gör också magövningar hemma både morgon och kväll. Har en bok med övningar som jag följer. Det är inte ren magträning, utan även andra övningar som gynnar kroppen i boken, avslappning, stretching och andning t.ex.


Shoppat lite granna.

Shoppade lite efter spinningen idag.

 

Jag tror ni kan se vem som fick vad på bilden. Spinningen var skitjobbig rent ut sagt. Jag var typ död igår efter gymmet, men nu är jag död kan jag lova. Känns i hela kroppen, dessutom lyckades jag bara sova ca 4 timmar i natt. Kunde helt enkelt inte somna, hur mycket jag än försökte! Men hur trött jag än är nu så har jag lyckats plugga lite och slängt i första maskinerna med tvätt sen jag kom hem. Nu ska jag nog ta och vila huvudet lite innan tvätten ska hängas och barnen ska hämtas.

 

Hoppas ni har en bra måndag :-)


2012-01-30


Mina ögonstenar :-)

Izabella och Alvar ville att jag skulle ta kort på dom och här är resultatet. Stökigt rum jag vet, men nu är det städat där också ;-)


Söndag.

Lite bättre bild på Fluffy

 

Den här dagen har hittills bestått av städning. Alltid lika skoj...eller inte, men med bra musik i högtalarna så funkar det, ja då funkar faktiskt det mesta :-)

 

Det blev ingen träning igår för jag orkade helt enkelt inte när vi var klara med allt som skulle göras, däremot blir det ett pass på gymmet idag. Innan det bär av dit så ska vi fixa lite mat, mysa med kaninen och kanske spela nåt spel eller vad vi nu hittar på. Skönt med en lugnare dag efter några hektiska dagar då allt har gått i ett.

 

Hoppas ni har en bra söndag allesammans!


Filmtips - Mardi gras springbreak 2011


Tre vänner som är svältfödda på alkohol och sex åker till Spring Break-karnevalen för bärs, brudar och berömmelse. Vad skulle möjligtvis kunna gå fel ...?

Ja, det kan man fråga sig! Allt som kan gå fel, går fel. Väldigt rolig film som bjöd på många skratt. Se den!

Fluffy the rabbit!

Fluffy

 

Planerna gick helt åt skogen idag. Först var det tänkt att vi skulle ha gått på ett danspass, men då Tuula fick förhinder så blev det inte av, vi hade tänkt gå till badhuset istället då, men så följde Alvar med min mamma och syster till min mormor, så vi andra åkte ut och kollade lite på Rusta, Bauhaus och Jula. Kom hem med både det ena och det andra + en kanin ;-) Kaninen är en liten 6 veckors tjej som Izabella har döpt till Fluffy :-) Jättesöt! Så förutom ett akvarium med fiskar så har vi utökat familjen med en kanin.

 

Nu ska vi äta lite mat och sen ska jag träna lite här hemma så jag fått något vettigt gjort idag också. I morgon blir det däremot ett pass på gymmet, måndag blir det spinning och tisdag ett danspass. Längre än så har vi inte planerat. Hoppas ni haft en bra dag!


Filmtips - What´s your number?


Ally Darling
har dejtat så gott som alla sorters killar som en kvinna kan skaffa sig, men hon har aldrig hittat den rätta. Av rädsla för att bli ensam resten av livet bestämmer hon sig för att ge sina ex en andra chans och söker upp dem en efter en för att ta reda på om drömprinsen egentligen funnits mitt framför näsan på henne hela tiden.

Den här filmen såg vi häromdagen och den var helt okej. Hade en del roliga inslag och jag tycker den är sevärd.

Min fredag.

Dagens middag.

 

Det har varit full rulle hela dagen, men nu äntligen kan jag sitta ner en stund. Dagen började med att jag var på en kurs mellan 9-12, sen bar det iväg hemåt för att byta om och sedan bege sig mot gymmet. Tränade armar och mage idag. Det känns kan jag säga ;-) Efter gymmet mötte jag upp karln och vi hämtade barnen. Ner på stan för att handla ett par saker och sen in på ICA för att handla lite grejer till middagen och nu har vi precis ätit.

 

Kanske inte låter så mycket för er, men man har varit upptagen hela dagen och inte suttit ner alltför mycket, utom på kursen då. I morgon ska vi köra ett pass Dans fuego, ett latinoinspirerat danspass, om inte Tuula måste jobba, men jag tror det kan va skoj. Nu har vi ändå kört gym några dagar och då kan det va skönt att bryta av med ett pass.

 

Nu blir det mys med barnen en stund och sen blir det spelkväll med grabbarna grus. Hoppas ni haft en bra fredag och får en bra fredagskväll!


Lång och händelserik dag!

Alvar med sin dinosaurie i väntan på tandläkaren.

 

Det har varit en lång och händelserik dag idag. Barnen var hos tandläkaren och allt såg bra ut, de hade fina och friska tänder sa tandläkaren :-) När vi var klara där så tog vi oss en liten shoppingrunda, kom hem med lite smågrejer och nya träningsbyxor till mig som min älskling var snäll och köpte :-) Vi åt även lunch på stan och myste lite.

 

Väl hemma igen så blev det att ta det lite lugnt innan det var dags att smida om och bege sig mot gymmet. Tränade mest armar, axlar och bröst idag. Det känns kan jag lova ;-) Har även gjort magträningen både morgon och kväll. Blev några fler än igår. Känns skönt!

 

Nu ska vi ta och natta barnen och sen måste jag nog läsa lite Alternativ medicin, det var en himla massa att läsa denna vecka så när jag läst klart de sista sidorna jag har kvar blir det att se en film och mysa med min stora älskling :-)

 

Hoppas ni haft en bra dag!


2012-01-26


Onsdagen snart över..

Då har den här dagen också gått. Den har rullat på bra tycker jag och det känns som man har fått en del gjort.

Har varit på dans med Izabella, hon tyckte det var jätteroligt så det kommer hon fortsätta med. Hon längtar redan till nästa onsdag ;-)

Under dagen har jag hunnit med att träna, gå en promenad, plugga, vilat en stund, handlat och ja, dansen med Izabella.

Dagens träning bestod av:
Cykling 20 minuter
Roddmaskin 20 minuter
Promenad 30 minuter
Curls morgon 80st
Curls kväll 80st

För en del kanske det verkar lite, men för mig som är totalt otränad så tycker jag det är lagom :-) Det blir gymmet i morgon och fredag tillsammans med Tuula också. Tycker det är mycket roligare och lättare att träna med en vän då man kan pusha varandra när det blir tungt ;-)

Nu ska vi göra barnen redo för natten och när de väl har somnat sen ska jag och min älskling mysa lite till en film innan vi också går och lägger oss.

Filmtips - Our idiot brother



Ned levde ett lyckligt liv odlande ekologiska grönsaker på en gård med sin hippie-flickvän och hans hund som heter Willie Nelson, men en olycklig incident med marijuana på en marknad får honom i fängelse. När han kommer ut ur fängelset, åker han för att leva med hans systrar. Medan Ned fortfarande är lycklig, är hans systrar olyckliga efter att han lyckats klanta till ett bröllop, en jobbmöjlighet, en spirande relation och ett inhemsk partnerskap. Han ser de problemen som avbrott i kommunikationen, men hans systrar ser honom som en idiot.

Tänk att någon kan klanta till det så mycket genom att bara vilja väl. En rolig film som är värd att se.

Veckans vikt...

Idag var det dags att ställa sig på vågen igen då det gått en vecka. Den visade att jag har gått ner 1,3 kg så nu känner jag mig glad att det har gett resultat :-)

 

Har varit en sväng på gymmet också och hunnit med en dusch. Nu ska jag sätta mig och plugga lite och ikväll ska jag iväg på dans med Izabella. Hennes första dans"lektion" får hoppas hon tycker det är kul och vill fortsätta sen!

 

Ha en fin onsdag allesammans!


Mitt nya liv har börjat..

För en vecka sen, onsdagen den 18.e januari, fick jag nog och beslutade mig för att ändra på mina levnadsvanor. Jag börjar smått och har gått promenader varje dag. Jag försöker gå MINST 30 minuter och så gör jag curls (magträning i olika varianter) varje morgon och kväll. Förutom det så var jag och simmade igår och idag spenderade jag en timma på gymmet tillsammans med Tuula, vi cyklade, körde roddmaskin, tränade armar och rygg.

Förutom träning så har jag lagt om min kost, det har gått förvånandsvärt lätt med tanke på att jag har ett grymt sockerberoende och visst har jag känt av det flera gånger under veckan som gått, men jag har lyckats hålla mig ifrån sockret hela veckan! Enda nackdelen är att mitt humör har svängt upp och ner hela tiden och värst är det på kvällarna när suget är som störst.

Jag ska även träffa en dietist som förhoppningsvis kan hjälpa mig att bli av med mina ätstörningar. (Ätstörningar är inte bara anorexi och bulimi) Jag har jättesvårt för att äta och vissa dagar äter jag ingenting förrän kanske vid 16-17 på eftermiddagen medan andra dagar går jag och småäter hela tiden. Jag har även jättesvårt för frukost och får inte i mig mer än lite dricka. Dietisten ska hjälpa mig så att jag förhoppningsvis kan lära mig att äta regelbundet och hälsosamt.

Jag kommer kämpa på så gott jag kan och har fått bra stöd av vänner, sambo, mamma och syskon. Det är guldvärt i den här resan :-)

Enkel laxgratäng.


Ingredienser:

200 g rökt lax i skivor eller bit
500-600 g fryst grönsaksblandning
4 ägg
1 dl riven ost, gärna västerbotten
3 dl vispgrädde
smör

Gör så här
Sätt ugnen på 200 grader. Smörj en avlång, ugnsfast form med smör.
Vispa ihop ägg, ost och grädde. Fördela laxen, skuren i små bitar, och grönsaksblandningen (det går bra att ta den direkt ur frysen) i formen. Slå på äggvispet och grädda i 200 grader i ca: 30 minuter.

2012-01-23


Och så kom snön...

 

Jupp, det kom snö idag och självklart gick vi ut och lekte en stund i snön. Barnen åkte stjärtklapp och så hade vi snökrig! Jag och barnen mot älsk ;-) Roligt hade vi ett par timmar, sen gick vi hem till mamma som ville bjuda oss på mat och umgicks där en stund. Vet inte riktigt vad det flög i barnen idag, men de var väldigt speedade och sprang runt, hoppade i soffan, kröp under bordet, vägrade äta och hade allmänt svårt att vara stilla. Kanske var de bara glada över att få träffa mormor igen :-) Har haft en riktigt trevlig söndag, men nu är det dags för barnen att göra sig redo för natten med allt vad det innebär. Hoppas ni får en trevlig kväll allesammans!


Yeasterday

Barnen fick en varsin Happy Meal innan bion.

 

Vi såg Happy feet 2, den var rolig och en bra barnfilm :-)

 

När vi kom hem igen så fixade vi en laxgratäng till middag. Väldigt enkel och god.


Gårdagens middag - Chicken a la king.

 

Ingredienser:
2pkt bacon
4 kycklingfiléer
1 st purjolök
1 st paprika
½ tsk Chilipure
5 dl Grädde
1 dl Creme Fraiche
1 kub kycklingbuljong (helst Knorr Organic Bullion)
Smör (tills stekning)
Stark paprika krydda (Ica´s)
Peppar
Salt

Gör så här
Klipp baconet i små bitar och stek det nästan knaprigt, hacka undertiden paprika och purjolök i mindre bitar och fräs dem tillsammans med baconet tills de blivit mjuka och lägg allt sammans i en kastrull. Dela kycklingen i fyrkantiga bitar och stek dem gyllenbruna i smör, krydda med lite salt och peppar, lägg dem i en kastrullen med purjolöksbandningen. Smula buljongen och häll på grädden, creme fraichen och chilipurén. Låt koka upp lite försiktigt och rör om tills creme fraichen smält. Smaka av med salt, peppar och stark paprika krydda.


Lördag.


Lördag igen, tidig morgon. Sällan det blir någon sovmorgon här, men ska inte klaga. Fick ju ett par sovmorgonar under julen ;-) Men det känns i huvud och kropp att man sovit lite för lite. Det blir väl bättre efter en promenad.

Idag ska vi ner till stan då jag glömde köpa ett par saker igår så det måste vi fixa idag och sen blir det bio tillsammans med barnen. Får se vad man mer hittar på. Blir nog bara hem och mysa sen.

Nu ska jag bege mig ut i kylan och piggna till lite, sen blir det frukost och göra sig redo för dagen. Hoppas ni alla får en bra lördag!

Rubriken ska stå här ja..

Gjorde mig en smarrig smoothie till mellanmål, den satt fint i magen och så orkar man en stund till fram till middagen :-)

Gick en promenad till förut, ner till polisen för att hämta ut mitt leg som blev klart idag, så nu kan jag legitimera mig gilltigt igen. Har haft ogiltigt leg ett bra tag nu.. opsie! Förutom promenaden ner dit så blev det ett varv på stan och kika lite i butikerna. Köpte nya badkläder till Izabella, då planen är att vi ska till badhuset på söndag, sen köpte jag nya muggar som av någon anledning lyckas försvinna här hemma. Antar att min "diskmaskin" inte är så försiktig med disken hehe.

Nu ska jag förbereda middagen och fixa lite i väntan på att de andra kommer hem. Karln hämtar barnen idag, skönt. De brukar ofta bråka med mig när jag hämtar dom. Envisa ungar!

Hoppas ni alla har en fin fredag!

It`s Friday!


Skitdag!

Vilken jobbig dag det har varit. Har varit grymt irriterad större delen av dagen och ingenting har gått som jag planerat. Skönt att dagen snart är slut i alla fall! Fick inte mycket pluggande gjort då det hela tiden dök upp andra saker som jag var tvungen att ta itu med. Hann i alla fall läsa artikeln till uppgiften så i morgon får jag jobba gärnet under förmiddagen så det blir klart!

Gjorde en riktigt god fläskfilègryta till middag idag och jag fick mycket beröm av min älsklingar, vilket piggade upp den annars så trista dagen :-)

Jag vet dock varför jag är så irriterad, varför mitt humör går upp och ner som en bergochdalbana men det berättar jag om en annan dag. Nu ska jag göra barnen i ordning inför natten med allt vad det innebär och sen ska jag bara vara och inte göra någonting!

Hoppas eran dag har varit bättre än min :-)

Gårdagens middag - Chilikasslergratäng


Ingredienser:

600 gram kassler i tunna skivor
1 dl finhackad paprika och gärna även en aning finhackad färsk chili
1-2 finhackade vitlöksklyftor
3 dl hårt vispad grädde
1/2 dl chilisås eller 2 msk tomatpuré
1 tsk curry
1 krm chilipulver
3 dl fet och smakrik riven ost
smör till stekning

Gör så här
Stek det finhackade så att det mjuknar tillsammans med kryddorna i smör. Lägg över och fördela i botten av en ugnsfast form. Placera de tunna skivorna kassler omlott över. Vispa grädde för sig och rör försiktigt ner chilisås eller tomatpuré. Toppa med den rivna osten och gratinera tills osten antagit tilltalande yta och färg.

Torsdag.

Lite läskigt att Izabella sover med halvöppna ögon.

 

Min förkylning vill aldrig ge med sig och nu känns det som det har blivit värre igen. Täppt som satan så det blir jobbigt att andas. Har inte tid att vara sjuk nu. Har en massa pluggande att göra till ena arbetet som ska in i morgon och jag börjar känna smått panik över att det itne är klart än. Ska dock plugga hela dagen idag och hoppas på att det blir klart!

 

Förutom att plugga så ska jag hinna med en promenad, BVC med Alvar och handla ett par saker till dagens middag. Dessutom måste jag ringa tandläkaren igen, men det kanske jag gör i morgon istället. Det blev ett missöde igår som förmodligen inte går att reparera, men det är en annan historia. Känns bara så typiskt att allt ska hända mig liksom.

 

Aja, hoppas ni får en fin torsdag!


2012-01-18


Mycket med det jordiska

Usch, vad trött jag är! Vaknade av att gubbens klocka ringde 06 i morse och sen kunde jag inte sova mer eftersom barnen klev upp strax efter. Nåja, det är bara att försöka hålla igång till kvällen. Ingen idè att sova under dagen för då är jag ju uppe halva natten och så är man tillbaka i den onda cirkeln.

Har i alla fall pluggat lite och så var jag förbi polisen och fixade ny legitimation. Nu är jag hemma igen och tar det lite lugnt innan jag ska hämta barnen på dagis. Sen ska vi invänta karln och knalla hem till min mamma.

Fick ringa tandläkaren idag också. Har en tand som bråkar med mig titt som tätt. Det började med att jag bet sönder den och de lagade den, men lagningen släpper ta mig satan hela tiden, så jag funderar på att dra ut skiten! Då slipper jag slänga ut en massa pengar på lagning hela tiden, men å andra sidan vill jag ju inte bli tandlös nu...såå gammal är jag ju inte än ;-)

Dagens middag - Bacongratäng

Ingredienser:

600g köttfärs
400g bacon
1 lök
3 msk chilisås
peppar
Fyllning i gratängen
Champinjoner så det täcker botten
1/2 Squash i 2mm skivor
Riven ost

Äggstanning
3 ägg
2 dl standardmjölk 3%
1 dl grädde
Peppar
Gör så här
Skär löken och stek löken i stekpannan. Klipp i baconen i pannan och stek det lätt. Lägg i köttfärsen och stek den med de övriga ingredienserna. Ha i chilisåsen och svartpepparen. Låt detta steka ihop i 10 minuter cirka. Smörj en form med smör. Och skär och lägg i champinjonerna så de täcker botten av formen. Varva sedan med köttfärs/baconsåsen och bacon och riven ost. Avsluta med den skurna squashen och riven ost på toppen. Vispa ihop äggstanningen och häll detta över gratängen jämnt över. Grädda mitt i ungen cirka 20-25 minuter i 225 grader.

Veckans planer (v.3)


2012-01-15

Igår kväll hade vi spelkväll i brist på annat. Snacks och trevligt folk. Alltid skoj med spelkvällar hehe. Vi spelade lite vanlig TDM online och sen blev det en omgång zombie. Vi kom dock bara till runda 28 igår då våra vapen inte var de bästa ;-)

 

Idag är det söndag igen då. Veckorna går i en rasande fart. Fick lite sovmorgon i morse, vilket var himla skönt. Dock blev det lite stressat eftersom min pappa skulle komma på fika under förmiddagen. Hann precis bli klar innan han plingade på dörren. Snackade lite skit och umgicks. Alltid trevligt när farsgubben kommer på fika! Nu ska vi ta och fixa lite lunch och sen bege oss utåt en stund så barnen får leka av sig. Sen får vi väl la se vad resten av dagen bjuder på.


Lek i parken.


Random..


Igår blev det inte så mycket pluggande heller. Fick ett ryck och började städa i stället, så nu är det rent och fint här hemma igen. Izabella var iväg med min mamma igår och kom hem med ny frisyr, en balettklänning, en pyjamas och en t-shirt. Hon bara älskar sin balettklänning! Tack så mycket säger vi till mormor :-)

Är ganska trött idag, men somnade sent då jag kollade på Rocky IV. Det är den bästa av Rocky filmerna tycker jag även om Dolph Lundgren ser omänsklig ut i den ;-) Vet inte riktigt vad vi ska hitta på idag, men det blir nog att gå ut en sväng i alla fall och så får vi se vad vi mer hittar på.

Nu ska vi ta och få i oss lite frukost och göra oss redo för dagen. Hoppas ni får en fin lördag.

Katey Sagal - Bird on a wire



Katey Sagal, mest känd som Gemma i Sons of Anarchy och Peggy i våra värsta år, har en underbar sångröst och den här låten gör hon riktigt bra!

Torsdag..

Idag har nog min hjärna varit på semester för det har gått riktigt trögt att plugga. Stirrade mig blind på texten och fick knappt ett ord nedskrivet.. hm.. aja, får ta nya tag i morgon och hoppas det går bättre då. Dessutom har jag varit sjukt trött hela dagen så jag lyckades slumra en stund innan resten av familjen kom hem.

Nu ska jag ta och göra ordning mig lite, kamma till håret och byta "mjukisarna" till jeans, packa ner lite kläder och så till Izabella för sen ska vi hem till min mamma på middag och Izabella blir kvar. Hon ska sova hos sin mormor och i morgon ska de hitta på något kul, bara dom två. Det blir myspys för lilla stumpan..och mormor såklart!

När vi kommer hem sen blir det en massa mys med bara Alvar. De behöver få vara ensamma ibland och få hela vår uppmärksamhet för sig själva så jag är glad att vi får möjligheten till det ibland :-)

Filmtips - Crazy stupid love

 

En vardagkväll som alla andra får Cal en obehaglig överraskning. Hans fru Emily vill skiljas. Medan Emily genast får uppmärksamhet av kollegan David har Cal svårare att gå vidare.

Den här filmen var faktiskt bättre än jag trodde att den skulle vara. Man fick sig ganska många skratt i filmen och speciellt i slutet. Gillar ni komedier så ska ni absolut se den!

Only meee!

Blev ganksa nöjd med bilden faktiskt och det är inte ofta jag blir det ;-)


Songs of Anarchy



Låten var med i SoA säsong 4 och den är grymt bra :-)

Bilder från i söndags..

I söndags gick vi till strömmen med mamma, syster och Dante för att mata lite "kvackisar"

 


Veckans planer (v.2)


Love my black hair..

Back to reallity med buller och bång. Nåja, har i alla fall pluggat som en nisse idag. *Känner mig duktig* Läst en väldans massa sidor i boken och svarat på en hel del frågor, men har massor kvar att göra innan veckan är slut. Ingen lugn start på dessa kurser ;-) Något segstartad var jag och det var svårt att komma igång efter ledigheten, men man vänjer sig fort så det känns nog bättre om ett par dagar!

Men jag har inte bara pluggat precis hela tiden, nej då, utan jag ringde på ett jobb under förmiddagen också. Eller rättare sagt ett extrajobb. Kan bli lite mycket att jobba heltid och plugga samtidigt som man ska ta hand om hem och familj också, men ett extrajobb ska jag nog klara av. Hur som helst, så fick jag varken ja eller nej, utan han skulle återkomma efter att ha kollat med enheterna om det fanns något behov av extrapersonal. Jag hoppas såklart på det bästa :-)

Nu ska jag inte sitta här så mycket mer, utan jag ska förbereda middagen genom att skala lite potatis till moset. Ja, här gör vi minsann vårt eget mos. Sånt där äckligt pulvermos äter ingen här i familjen. Gör ni det?

Shopping by H&M

Klickade hem lite överdelar till barnen nyss. De behöver lite nytt och sist fick de ju bara byxor, så nu blir det bara överdelar. Sen är nog deras garderober uppdaterade och klara för ett tag. Ska bara hitta lite nytt till mig själv och karln också :-)


Filmtips - In time


I en framtid där åldrande inte längre existerar har livslängd blivit en lyx och tid den främsta handelsvaran. De rika kan köpa sig till nästintill evigt liv medan de fattiga kämpar, stjäl och tigger sig till extra dagar, månader och år.

Jag tyckte först att filmen verkade tråkig, men jag gav den en chans och den var faktiskt bättre än jag trodde den skulle vara. Lite förutsägbar och man visste hur det skulle sluta men jag tycker den är sevärd ändå.

Sista lediga dagen..


Det är sista lediga dagen idag, hur ska vi spendera den då? Det är frågan det. Ska bli skönt att komma tillbaka till vardagen och dess rutiner igen. Vi har alla här hemma lyckats vända på dygnen så nu gäller det att vända tillbaka på det. Jobbigt! Varför är det så lätt att man vänder på dygnen när man är ledig?

Vi ska eventuellt gå och mata änderna idag tillsammans med min mamma och min systerson medan min syster jobbar, men ingenting är helt bestämt så vi får se hur det blir. Annars blir det nog bara att slappa hemma. Är lite trött och just nu känner jag inte för någonting, men det kan ju ändras.

Vad har ni gjort i helgen då?

Filmtips - Real Steel


Charlie Kenton är en före detta slagskämpe som inte längre har en chans sedan enorma stålrobotar tagit över boxningsringarna. Nu tjänar han knappt sitt uppehälle genom att sätta ihop halvdana robotar från metallskrot och dra från den ena boxningsmatchen till den andra.

Den här filmen påminner en del om Rocky, fast med robotar i stället. Även om den var ganska förutsägbar så var den rätt bra. En del roliga scener fanns i den också. Helt klart sevärd!

Saturday.


Igår blev det visst inte så mycket bloggande hörni! Jag hade helt enkelt ingen lust. Så kan det bli ibland. Har fått sovmorgon två dagar i rad nu. Jätteskönt, men ingen idè att ta det för vana, på måndag börjar ju allvaret igen. Back to reallity med allt vad det innebär. Det ska faktiskt bli väldigt skönt, efter så lång ledighet :-)

Igår var karln och barnen ute och lekte en stund medan jag gjorde lite nytta här hemma. Sen åt vi god mat och umgicks. Avslutade kvällen med en film tillsammans med barnen innan de skulle sova.

Vi har inga planer för dagen, men det blir nog en promenad i kylan och så måste vi ju köpa lördagsgodis, det fick jag order om förut av barnen hehe. Tur att de oftast nöjer sig med ett kinderägg eller en liten chokladbit och ibland vill de hellre ha frukt. Duktiga barn jag har va? hehe.

Nej, nu ska jag ta och göra lite nytta.

Zombiemode

 

Igår spelade jag lite zombie med RatingYeah (Adam), Metal Pasta (Niklas) och Lucifer (min sambo) Vi kom dock bara till runda 31, men det beror på att vi inte spelade alltför seriöst och vi hade bara skitvapen i slutändan som inte tog död på zombiesarna så vi fick springa runt, runt, runt.. men kul hade vi och det blev rätt sent eftersom det tog nästan tre timmar att komma till runda 31, med lite stopp i mellan för att köpa vapen och uppgradera dom osv.. Så roade vi oss igår kväll, vad gjorde ni?


Folkparken.


Alla var inte mördare..


I mars 1943 när Michael Degen är elva år blir han och hans mamma vittne till hur invånarna på deras gata plötsligt börjar transporteras bort på lastbilar. Som genom ett mirakel lyckas de undkomma att gripas av militären.

Under två år tvingas sedan Michael och hans mamma att leva under jorden i Berlin. Medan Gestapos jakt på judar trappas upp och de allierades bomber faller över staden erbjuds de hjälp och husrum av vänner, bekantas bekanta och rena främlingar. Till och med i detta naziregimens hjärta, visar det sig, finns det människor som med livet som insats är beredda att hjälpa en judisk familj att överleva - en kommunistisk trädgårdsmästare, en adlig rysk emigrant, ja, till och med en kvinnlig medlem av nazistpartiet.

Med barnets klara blick i behåll och utan vare sig bitterhet eller sentimenta­litet berättar Michael Degen om denna sin flykt och om sina många räddare.

En riktigt bra bok, där man lätt kan leva sig in i och få en känsla av att man själv är där med författaren. Personerna beskrivs på ett väldigt bra sätt och känns väldigt levande. Helt klart läsvärd!

Gnälligt..

Älskade sötnos!

 

Jag är så trött. Jag önskar att jag kunde sova en hel natt utan att vakna flera gånger. Men det vill sig inte riktigt. Det är väldigt jobbigt och i natt drömde jag konstigt också. Har drömt den här drömmen förut men nu var det ett tag sen. Undra vad den betyder? Det är även väldigt jobbigt att vara förkyld och täppt i näsan, det gör det inte lättare att sova direkt. Men livet går vidare...

 

Hade lite planer för dagen, men vet inte om jag orkar det, inte just nu i alla fall. Får försöka komma igång lite först sen kanske man orkar ta för sig saker. Vilket klagoinlägg det blev nu. Men så blir det ibland. Det var inte riktigt meningen, men jag hoppas kunna skriva något roligare senare under dagen :-)


Ny frisyr och hårfärg.

 

Trots min jobbiga förkylning så har jag gjort en del bra saker idag. Bokat tid för en del av projektet som kommer vara under året. Ni får veta mer om det med tiden, men kommer inte avslöja det helt förrän det är helt klart :-) Har fått hem böckerna till kurserna som jag ska läsa, så har börjat titta lite i dom även om jag inte börjar förrän på måndag och sist men inte minst så begav jag mig iväg till frisören, skaffade mig en ny frilla och väl hemma sen så slängde jag i ny färg i håret också. Brukar köra på rött, men den här gången fick det bli svart :-)


Om någon orkar läsa...


Det finns så mycket som jag skulle vilja berätta, men var ska man börja? Tankarna far runt i mitt huvud som en virvelvind. Vissa dagar stormar det rejält, andra dagar är det lugnt.

Jag minns en sommar då jag sprang barfota i gräset. Vi bodde i ett radhus, i hörnet. Vi hade en ”baksida” gårdens största tomt. Där sprang vi barfota. Alla barnen på gården samlades och lekte. Oftast kurragömma eller så spelade vi fotboll. Ibland hände det att vi spelade brännboll och då var även barn från granngårdarna med. Vi barn gjorde många saker tillsammans. Ibland var tjejerna för sig själva och då gjorde vi mer girlstuff, som t.ex ett, två, tre stjärna, pratade om pojkar eller lekte med dockor. Ja, på den tiden lekte man med dockor även om man var 8-9 år.  Jag hade en fin barndom. En lycklig barndom och jag minns den med glädje.

En dag minns jag särskilt väl. Det var en kylig dag, näst sista dagen på sportlovet och fritidsgården hade ordnat ett disco. Alla barnen, eller ska man säga ungdomar. Vi var ju alla nu 12-15 år. Jag kan inte minnas vem jag gick dit med, men jag minns att min bror och pojkarna från gården ´var där. Vi umgicks som man brukade göra då, spelade biljard, pratade, dansade osv. När discot var slut gjorde vi sällskap hem. Innan vi skildes åt så skojade vi om någonting och det sista jag sa till E var: ”Fan, så jävla knäpp du är!” Om jag hade vetat att det var det allra sista jag skulle säga till honom så hade jag nog valt mina ord bättre.  

Sen kom då dagen, dagen som ingen hade trott skulle komma. När man är, som jag var då, 13 år, så tar man livet för givet.  Man tror inte att någon i ens egen ålder ska gå bort. Visst hade man sett och hört om det, men det ”händer ju aldrig mig” så, tänkte man då. Det gör jag inte längre.

Den morgonen satt jag och kollade på tv.  Något barnprogram, tror det var James Bond Jr. Jag minns att jag blev irriterad över att telefon ringde flera gånger och att det var folk som frågade efter Jonas. Nej, han var inte hemma. Jag visste inte riktigt vart han skulle. Jag vet bara att jag var arg på honom som hade väckt mig genom att ropa hej då till mamma, tidigt på morgonen.  Jag minns de där telefonsamtalen och efter en stund kom mamma inrusande och verkade ha bråttom. Hon sa något till mig om att hon skulle upp till Rambodalsskolan för att någon olycka hade hänt. ”jaja, vem bryr sig” Det var min tanke, vem bryr sig? Hade jag vetat redan då, det jag skulle få veta några timmar senare så hade jag nog brytt mig mer.

Jag ringde min vän, Michaela, och frågade om hon ville följa med mig upp till Rambodalsskolan. Det ville hon och vi gick upp dit tillsammans. Vi blev hänvisade till ett rum där flera föräldrar och syskon satt. En del såg ledsna ut, andra oroliga. Jag undrade vad det var som hade hänt, varför satt alla här? Det kom fram att vi väntade på polisen. Jag och Michaela gick ut igen, utanför stod en massa folk från området, de frågade om jag visste vad som hade hänt. Jag hade ingen aning. Inte än.

Någon timme senare gick vi in igen och strax efter kom polisen. Jag minns att jag tänkte att något allvarligt måste ha hänt. Dels för att min pappa var där, mamma och pappa är skilda och umgås inte mer än nödvändigt, och dels för att polisen var där. Strax efter fick vi besked om att minibussen från Rambodal hade krockat och att alla som var med i den hade omkommit. Jag minns att någon skrek rakt ut, en del satt tysta. Jag minns inte riktigt vad jag gjorde eller hur jag reagerade. Jag minns bara att jag och ”Mickis” gick därifrån. Vi blev stoppade av någon tidning som ville intervjua oss och ta bild på oss medan vi kramades. Det enda jag fick ur mig var: ”Dra åt helvete” Vi fortsatte hemåt. Men hemma ville jag inte vara, så vi gick ut igen. Upp till Rambodalsskolan, där kom en präst fram till mig och pratade lite. Jag ville inte prata. Jag fick sen, hur det nu kom sig, följa med till Smedbykyrkan, där vänner till de omkomna hade tänt ljus. Kyrkan var full med folk och jag fick många kramar. Jag minns inte när mina första tårar kom, men jag tror det var då. I kyrkan.  Folk frågade hur jag mådde, jag minns inte vad jag svarade men jag vet att jag tänkte ”vad fan tror du?” Resten av dagen är ganska luddig, men jag vet att jag inte ville vara hemma, när jag väl kom hem fick jag panik och gick ut igen. Resten av det året höll jag mig borta hemifrån så mycket jag kunde. Jag ville inte vara hemma, orkade inte, kunde inte.

I flera dagar efteråt kom vänner till min bror med blommor och kort till min mamma. Vi har nog aldrig haft så mycket blommor hemma på en och samma gång. Fritidsgården var öppen dygnet runt de första dagarna och där var jag en hel del. Folk grät, jag grät. Inom mig cirkulerade en ilska, en ilska som jag inte visste hur jag skulle hantera. Tyvärr fick min mamma ta emot allt när den väl kom ut.

I flera år var jag arg på allt och alla. Jag tyckte ingen förstod, ingen ville förstå. Jag gjorde saker jag förmodligen inte skulle ha gjort om saker och ting hade varit annorlunda. Min stackars mamma fick stå ut med min ilska och mina dumma saker som jag gjorde jämt och ständigt, samtidigt som hon skulle ta hand om sin egen sorg och ta hand om mina syskon. Dessutom hade mamma förlorat sin pappa, min morfar, bara fem månader tidigare. Att någon kan hantera allt detta och ändå leva vidare är för mig en gåta. Jag kommer aldrig kunna förstå hur jobbigt det måste ha varit för min mamma. Jag beundrar henne så. En starkare kvinna får man leta efter. All ”skit” som hon har fått gå igenom, det skulle nog ha knäckt en annan för länge sen!

Jag älskar dig mamma.
Jag älskar och saknar dig Jonas.

Om jag hade kunnat skriva, så hade jag skrivit en hel bok om den här tiden. Men jag kan inte, vet inte om jag skulle orka, så jag stannar här.

Svaren på frågorna.

Planerar ni skaffa fler barn?
Nja, inte just nu men jag skulle vilja ha ett barn till om några år.

Vad skulle du göra om du vann 10 miljoner?
Oj, jag skulle nog bygga ett hus där jag vet att vi skulle kunna bo resten av livet, resa, shoppa mig en helt ny garderob, spara undan pengar till barnen, köpa en bil, skänka bort pengar till mamma och mina syskon.

Vad gillar du för filmer? :)
Mest krigsfilmer (om andra världskriget och vietnamnkriget) action och komedi funkar också.

Hur många barn vill du ha?

Från början ville jag ha fyra barn, nu känner jag att de räcker med dom vi har, men kan tänka mig en till om några år.

Har du några tattueringar, så fall vilka?

Jag har en hel del tatueringar och lättast är att kolla under kategorin tatueringar så ser man de flesta där. Blir så långdraget om jag ska förklara alla ;-)

Har du inte, eller vill ha fler, vad skulle det varit för någon då?
Jag kommer göra fler, jag är inte klar än på långa vägar.  Jag har en bild på gång.  Det blir fler döskallar och rosor på min ena arm.

Oh nooo!!



Jodå, jag har gått och blivit förkyld. Riktigt jobbigt. Jag verkligen hatar att vara förkyld! Läpparna kladdar ihop, näsan blir täppt, man känner sig som ett vrak och orkar ingenting. Jag blir helt slut i kroppen när jag blir förkyld och det är riktigt jobbigt. De flesta brukar ju kunna göra saker och ting som vanligt även om de är lite förkylda, men jag kan inte. Jag blir helt slut och får ont i hela kroppen.

Ska i alla fall ta och fixa lite frukost till barnen nu och göra lite te till mig själv. Sen om jag orkar får det bli en promenad ner till apoteket och införskaffa nässpray och värktabletter, det behövs nu.

Jag har en frågestund på bloggen, så passa på att ställa några
frågor! Jag svarar på frågorna senare under dagen.

Dagens middag - Krämig köttfärsgratäng.

 

Krämig köttfärsgratäng. 4-6 portioner.

400-500 g köttfärs, jag föredrar gräsbetesfärs
1-2 gula lökar
ca 30 g smör
1/2 dl tomatpuré
1 dl god riven lagrad ost, eller mer om man gillar ost.
2 dl grädde
1 ägg
salt och peppar, valfria kryddor.

Fräs färs och lök, häll i tomatpurén och krydda med valfria kryddor, smaka av.
Häll över färsfräset i en ugnsfast form.

Koka hastigt upp grädden och ta från plattan häll i osten och rör tills den har smält och vispa sedan i ett ägg. Hoppar man över ägget så blir det en mer såsig gratäng.

In i ugnen i ca 200 grader i 15-20 minuter.


Ät som den är eller servera med valfritt tillbehör. Barnen åt makaroner till idag medan vi vuxna åt den som den är. Riktigt gott!

I brist på annat..


Snöskoj!


1.a Januari 2012


Vi hade en supermysig nyårsafton med god mat, snacks, film, spel osv.. Vid 12-slaget var vi ute och såg på alla fyrverkerier. Hela stan lös upp och det smällde rejält! Barnen tyckte det var himla skoj att se och blev helt lyriska. Vi hade även lilla Dante här hos oss en stund medan syster jobbade så barnen hade fullt upp att leka med honom. En lugn, mysig och bra nyårsafton med andra ord.

Känns lite skumt att skriva 2012 nu, men man vänjer sig fort. Jag känner på mig att det kommer bli ett riktigt bra år. Och jag har ett par mål som jag ska försöka uppnå. Sen händer det en del roliga saker som redan är inplanerade i år. 4.e februari ska jag och Izabella på Disney on Ice med Emma och hennes döttrar och den 24.e april ska vi se Judas Priest! Två saker att se fram emot redan :-)

Hoppas ni får en bra start på det nya året nu!

RSS 2.0