Hade en trevlig dag igår.

 
Gårdagen spenderade vi i folkparken tillsammans med min mamma. Barnen fick leka och bada massor. Vi hade med lite fika och så köpte vi en varsin glass. När vi hade varit där i några timmar så begav vi oss hemåt till min mamma där vi fick mat och sen gick vi hemåt igen. Var inte hemma förrän vid 18 på kvällen och då spelade barnen lite på xboxet innan det var dags för de att sova.
 
Jag var jättetrött när vi kom hem, men sen blev jag lite piggare igen och hade väldigt svårt att somna i natt. La mig vid 23 men somnade nog inte förrän klockan var närmre 02. Det blir alltid så när inte gubben sover hemma. Konstigt det där, men är man van att ha honom vid sin sida om nätterna så blir det helt fel när man inte har det.
 
Nu sitter Izabella och spelar igen och Alvar vill se en film så det ska han få göra. Är lite trötter så det passar bra med lugna aktiviteter just nu, men när jag piggnat till lite så går vi ut och leker lite så de får göra av med en massa energi. Hälften av deras energi skulle räcka för att göra mig speedad en hel dag haha.

Lediga dagar..

Lördagens middag, smileysar, lövbit och beasås (dock är bilden tagen innan såsen kom på)
 
Är ledig nu måndag, tisdag och onsdag. Egentligeen skulle vi ha åkt till Helsingfors men fick skjuta på resan till framtiden då karln var tvungen att åka till stockholm och jobba. Han hade fått ledigt först men sen sa de att han var tvungen att komma och jobba. Trist, men what to do liksom.
 
Sitter nu och funderar på vad jag och barnen ska hitta på. Klockan är ju inte så mycket än så vi kanske börjar med en film och lite mys såhär på morgonen och sen går vi nog ut och leker eller om vi hittar på nåt annat, sånt som märks. Hoppas ni alla få en fin dag :-)

De senaste dagarna...

 
I onsdags var vi ute vid småbåtshamnen som finns en liten bit utanför stan vi bor i. Då barnen inte var hemma så passade vi på att ta en myskväll. Vi började som sagt vid småbåtshamnen där vi åt mat på resturangen som finns där. Riktigt gott var det, sen åkte vi tillbaka in till stan och satte oss på O`learys där karln tog en öl och jag nöjde mig med en sprite. Senare på kvällen gick vi på bio och såg Abraham Lincoln - Vampire hunter som jag tipsade er om i förra inlägget. Sen bar det av hemåt för att sova.
 
Torsdagen spenderade jag mestadelen av dagen på jobbet och när jag kom därifrån så tog vi en liten shoppingrunda. Köpte lite nytt till mig själv. Så nu har jag något att ta på mig igen.
 
Igår, fredag var vi båda två lediga så vi passade på att ta en tur till IKEA där vi shoppade lite nya köksgrejer. Ut med det gamla och in med det nya så att säga. Lite senare på eftermiddagen kom barnen hem och vi hade en mysig kväll tillsammans.
 
Idag blev det ytterligare en jobbdag och har inte gjort så mycket sen jag kom hem. Nu ska vi sätta fart med middagen och så blir det ännu en myskväll. I morgon väntas jobb igen 14-21 men sen är jag ledig hela TRE dagar! :-)

Abraham Lincoln - vampire hunter.

Visionären Timur Bekmambetow tar oss med till en värld i vilken President Abraham Lincoln inte bara kämpar mot slaveri utan också är en passionerad vampyrjägare med siktet inställt på att en gång för alla krossa de blodsugande varelserna.
 
Filmen var riktigt bra, om ni frågar mig. Enda nackdelen var att en del scener verkligen såg datorgjorda ut. Hade varit bättre om det såg mer verkligt ut. Annars en bra story, bra skådisar och helt klart värd att se.

Bara en massa jobb..

Jag har varit dålig på att blogga nu, men så blir det när man jobbar mycket och orken inte riktigt räcker till. I Lördags hade vi kalas för Izabella och hon fick så många fina paket. Hon blev så glad och nöjd för allihopa och tyckte det var kul att så många kom.
 
Söndag, vi spenderade hela förmiddagen ute i lekparken och sen jobbade jag 14-21 så då försvann den dagen ganska fort, likaså igår då jag jobbade 6.45-20.30 idag jobbar jag 12-20.30 men i morgon och på fredag är jag ledig som det ser ut just nu. Har sagt att om det behövs kan jag hoppa in en av dagarna men inte båda två, vill ju va lite ledig också :-)
 
Idag åker barnen ut på landet till gammelmormor och hälsar på. De ska vara där till på fredag och som det ser ut nu så ska det bli riktigt fint och varmt väder hela veckan så då kan de bada i poolen och bara ha det mysigt! Kul att de får göra något annat än att vara på dagis hela sommaren, men nu har de i alla fall två veckor ledigt och får göra massa skoj, först hälsa på gammelmormor nu då, sen åker vi till Helsingfors måndag - onsdag nästa vecka och torsdag - fredag samma vecka åker de till Vimmerby och Astrid Lindgrens värld med min mamma och syster.
 
Nu måste jag fortsätta packa ner kläder till barnen, äta frukost och göra ordning oss innan vi måste gå. Hoppas ni får en bra dag allesammans!

Ingen vanlig dag...

 
För det är Izabellas födelsedag!! Grattis älskade gumman på din 6-årsdag!!

Min lediga dag.

Kladdmonster!
 
Har haft en ganska bra dag faktiskt. Vaknade tidigt men la mig igen och gick inte upp förrän vid 10.30 så det var riktigt skönt. Gjorde ordning mig och sådär för att sedan möta upp mamma och Dante, vi åt kina buffè till lunch och hade det trevligt, sen gick jag och hämtade barnen på dagis. Ja, de fick vara där en stund även om jag var ledig idag kände att jag behövde få vila upp mig men de kommer vara lediga fom tisdag och två veckor framåt sen och få vara med om en del äventyr, mer om det vid ett senare tillfälle.
 
Hur som,.. när jag hämtat barnen så gick vi till mamma och fikade. Syster yster låg och sov efter att ha jobbat natt men vi tyckte det var dags för henne att gå upp. Dåligt morgonhumör har den människan i alla fall. Jisses.. haha. Var hos mamma tills karln slutade jobbet och då gick vi hemåt. Var sjukt trött även om jag sovit en hel del. Så när vi kom hem somnade jag till en stund men nu är jag vaken igen. Eller ja, jag har varit det en stund så har myst lite med älsklingarna och nu sover barnen gott.
 
Hur har eran dag varit?

Äntligen ledig.

Idag är jag ledig, jajamen jag är LEDIG!! Underbart skönt måste jag säga. Det enda jag har planerat är att äta lunch med mamma, men annars tänker jag inte göra speciellt mycket faktiskt. Kanske små plocka lite här hemma, men det är allt ;-) Åkte på ett dubbelpass igår så först var jag på A, den lugnaste avdelningen fram till 13.30 och sen hade jag rast till 15.30 och började sen på D min "hemma" avdelning och där är det verkligen tufft ibland. De flesta där kan bli väldigt arga och utåtagerande och det händer mycket där hela tiden, så tiden går ju väldigt fort!
 
När jag kom hem sen hade älsklingen lagat till lasagne så det blev äta, duscha och sova. Mycket mer än så blev det inte igår kväll för jag var helt slut. De frågade om jag kunde jobba idag med men då sa jag ifrån. Tio dagar i rad räcker + att jag jobba i morgon kväll. Lite ledig vill jag vara också :-)
 
Nej, ska slänga mig i en dusch och göra ordning mig lite. Ha en bra dag allesammans!

Filmtips - Memorial day

Ett explosivt actiondrama om krigets vansinne i två generationer Som 13-åring får Kyle Vogel andra världskriget återberättat för sig av sin farfar. Nästan två decennier senare har han själv vuxit upp till tjänstgörande soldat i ett krig tusentals mil hemifrån. ”Memorial Day” är en storslagen och omskakande krigsfilm som sträcker sig från andra världskrigets brinnande Europa till dagens kaotiska Irak.
 
Memorial day var en riktigt bra film om ni frågar mig. Det står att det är en krigsfilm och visst den handlar om både andra världskriget och Irak kriget men det är inte så mycket skjutande och sånt i filmen. Det är mer en drama film och väldigt fint berättad. Tycker absolut att ni ska se den!

Ny vecka...igen..

 
Lite lugnare jobbvecka väntar, dock har jag på onsdag jobbat 10 dagar i sträck och nu börjar det kännas rejält. Är helt slut. Att det står ev. jobba på fredag beror på om jag kan byta med en eller inte. I så fall blir jag ledig nästa fredag istället. Skulle va kul att få byta för i så fall får jag jobba med bästa Tuula :-)
 
Har inte orkat blogga på några dagar då jag varit helt slut efter jobbet. Jag förstår inte hur man efter fyra veckor på ett jobb fortfarande inte klarar av att göra någonting! Jag blir irriterad och ännu tröttare då jag får göra i stort sätt allt själv! Det är inte bara jag som klagat på denna vikarie utan det är flera, men som tur är jobbar vikarien bara ett par veckor till. Okej, ska inte klaga mer på det nu.
 
Har inte så mycket roligt att skriva om för jag har inte gjort något speciellt. Bara jobbat och det är inte så skoj för er att läsa om det hela tiden. Tänkte bara visa att jag lever i alla fall :-)

Kan man bli irriterad för mindre?

För ungefär en månad sen fick barnen nya regnkläder, jättefina och inte likadana som något annat barn på deras dagis. Igår och idag när jag hämtat dom så säger personalen åt mig att ta med regnkläder till barnen. Men va?! Jag har ju gjort det jag tog med dom förra veckan då de hade regnkläderna på sig när vi gick hem från dagis en dag, men tog med dom tillbaka dagen efter. Personalen kan inte hitta dom någonstans på hela dagiset och vi har dom inte hemma och om någon annan skulle ha fått med sig dom hem så borde de väl ha upptäckt det och lämnat tillbaka dom?! Jag blir så irriterad att det alltid ska försvinna kläder av något slag på dagis, en tröja eller ett par byxor kan jag väl stå ut med men regnkläder är ju inte direkt billigt och det känns inte så kul att behöva köpa nya igen efter knappt en månad :S Aja, kan man bli irriterad för mindre? Är trött och sliten så blir lättare irriterad då.
 
Fredag idag gott folk. Fredag den trettonde närmre bestämt. Har inte haft någon direkt otur eller ja, det skulle väl vara det där med regnkläderna då, men annars har jag klarat mig från olyckor och annat *peppar,peppar*
Är ni skrockfulla och håller er inne en dag som denna? ;-)
 
Nu ska jag ta och fixa lite middag, har ingen aning om vad vi ska hitta på. Glömde lägga fram något i morse också så kanske blir det att köpa hem en pizza eller nåt. Får se vad gubben säger, han slutade tidigare idag och är redan hemma. Så skönt! :-)

Slitsamt.

 
Fy satan så äckligt trött jag är! Kommer lägga mig tidigt ikväll, dels för att jag är så trött och dels för att jag får hoppas in och jobba extra i morgon 6.45-12.45. Ett kort pass men min lediga dag försvann och det betyder att jag kommer jobba 10 dagar i rad. Har nu avverkat fyra av dom och känner mig helt slut. I går kväll när jag jobbade var det ren kaos på jobbet, jisses så rörigt och till råga på allt så jobbade jag med en helt ny sommarvikarie som inte jobbat inom vården förut vilket i sin tur leder till dubbelt så mycket jobb för min del, då jag måste lära upp henne samtidigt. Aja, i morgon jobbar jag i alla fall på den lugnaste avdelningen av dom alla så det är rätt skönt.
 
Kom hem lagom tills himlen öppnade sig och regnet öset ner, det åskade också lite grann och efter en stund dök även regnbågen upp. Jag har gett upp hoppet om en solig och varm sommar då det verkar som hela sommaren kommer regna bort. Trist.
 
Efter jobbet hämtade jag barnen och när vi kom hem slängde jag mig i en dusch diret, sen har jag fixat middag och matlåda till älsklingen och nu sitter jag här. Väntar på att gubben ska komma hem så vi kan kramas lite och sen går jag och lägger mig! Orkar knappt hålla ögonen öppna nu.

Boktips - Övergiven

Anya övergavs av sin mor och växte upp på Irland hos sin moster och morbror. Hon misshandlades både psykiskt och fysiskt, också sexuellt. Till slut rämnade tillvaron och hon berättade vad hon utsattes för, vilket resulterade i att hennes morbror sattes i fängelse. När han avtjänat sitt straff, några månader före Anyas tolvårsdag, övergavs hon av sin familj.

Anya lärde sig att stänga av, och att inte låta någon komma henne inpå livet. Hon trodde att hon hade jobbat sig igenom sina traumatiska upplevelser men flera år senare imploderade hennes liv igen. Flera saker fick samtidigt ett abrupt slut: hennes jobb, förhållande, ekonomi och till sist blev hon även hemlös.

 

Den här boken var bra, men ändå hemsk att läsa. Den får en att tänka till hur jäkla bra man egentligen har det och har haft det under uppväxten. Den får mig att tänka till lite extra och att jag borde visa mer tacksamhet och uppskattning till nära och kära. Jag tycker absolut alla borde läsa denna bok, för det är en berättelse som alla borde ta del av och tänka till lite extra. Vi vill gärna blunda för hur en del har det hemma, men vi borde öppna ögonen och hjälpa till i stället för ingen borde få ha det såhär!


Filmtips - Lockout

En man är oskyldigt dömd för konspiration och spionage mot USA. För att slippa sitt straff så blir han erbjuden att hämta hem presidentens dotter som är på besök i ett fängelse i yttre rymden. Fängelset har också blivit övertaget av de kriminella gäng som blivit inlåsta där.
 
Jag tycker den här filmen var riktigt bra. Gillar man action så ska man absolut se den. Filmen har inte fått sådär jättebra kritik men som sagt jag tyckte i alla fall att den var riktigt bra

*Gäsp*

 
Igår under kvällen fick vi rejält med åska och blixtrar. Lite mysigt ändå, regnet kom också efter en stund och det är ju inte lika mysigt när man ska hem ifrån jobbet. Åkte med Tuula, så jag slapp ju bli jätteblöt. Bilden är dock från i söndags då det regnade nästan hela dagen med bara små korta uppehåll. Känns som den här sommaren kommer regna bort om inte solen kommer fram snart igen och behagar stanna framme ett tag. 
 
Är riktigt trött idag även om jag la mig tidigt. Tyvärr är jag ju lättväckt och vaknar av att gubbens klocka ringer tidigt som attans varje morgon, har provat att sova med öronproppar men det hjälper inte så värst mycket. Ska försöka vila någon timme nu tänkte jag innan det är dags att göra sig redo för dagen. Risken är väl dock att man blir ännu tröttare då, men det får jag ta för nu orkar jag knappt hålla ögonen öppna och huvudet känns tungt.
 
Hoppas ni får en bra dag allesammans!

Princess


Söndag

 
Sista lediga dagen innan en lång arbetsvecka. Vi har spenderat hela förmiddagen åt att städa och tvätta, så nu är det rent och fräscht här hemma igen. Förmiddagen bjöd även på regn och åska men nu verkar det lätta upp. Men inget väder man vill vara ute i ändå så vi roar oss här hemma med diverse saker. De närmaste tre veckorna kommer bli jättetråkiga för jag kommer knappt se min kära sambo då han kommer jobba 07-19 varje dag utom helgerna dårå, men på helgerna jobbar jag :S Vet inte hur de har planerat schemat riktigt då jag kommer jobba sex helger i rad nu! Känns ju lite..sådär.. Nåja, timmarna behövs och det ger en bra lön sen :-)
 
Nu ska vi fixa ihop lite middag och sen blir det nog mys till en film eller vad vi nu hittar på. Hoppas ni har en fin söndag och att solen kommer tillbaka snart!

Dagarna rullar på..

Bild från i tisdags eftermiddag
 
I tisdags var vi ute vid Abborreberg en stund och myste vid vattnet, när vi kom tillbaka hem så packade vi med en filt, lite fika och handduk sen gick vi till lekparken så barnen fick leka av sig en stund. De sprang även genom duschen som finns där och hade väldigt roligt. Det var otroligt skönt att sitta ute i solen en stund.
 
Igår jobbade jag 7.30-16, vi hade en förvånadsvärd lugn dag och allt rullade på som det "ska". Efter jobbet åkte jag hem och hämtade barnen på dagis och sen var vi ute en liten stund innan vi gick hemåt för middag och dusch. Dagen gick väldigt fort igår och jag var supertrött under kvällen, men konstigt nog lyckades jag inte somna förrän klockan var runt 02.00. Väldigt sent med andra ord.
 
Idag skulle vi ha varit barnvakt åt Dante, men då han var sjuk så valde syster att åka hem med honom i stället. Hon skulle egentligen ha sovit hos mamma en stund efter att ha jobbat natt och då mamma jobbar så skulle vi ha haft Dante här, men så blev det då inte. Har fart omkring lite idag och tröttheten har funnits där i stort sätt hela dagen. Blev inte så många timmars sömn då jag gick upp 05.45. Det blir nog en tidig kväll idag.
 
Det har varit bra dagar hela veckan och jag hoppas de restrerande dagarna den här veckan blir minst lika bra :-)

Vid vattnet.,


Inte riktigt som man tänkt sig..

 
Jaha, här trodde jag att jag skulle vara ledig till på onsdag, men så blev det ju inte! Fick jobba ikväll dock bara ett kort pass mellan 16-20.30 så det gjorde inte så mycket. Lite segt att jag fick vara på den lugnaste avdelningen bara, där blir man klar med allt ganska fort och många kan sköta sig någolunda själva så det blev att spendera sista 1,5 timmarna åt att läsa tidningar och snacka skit. Tiden går ju såå sakta. Tack o lov att jag vanligtvis jobbar på den avdelning som är "jobbigast" där har man alltid något att göra och tiden rusar iväg :-)
 
Nåja, inget kul med massa jobbsnack, så har ju hunnit varit hemma en stund och pussat på mina älsklingar. Barnen sover gott nu och jag ska ta och mysa med stora älsklingen en stund innan vi kryper ner i sängen.
 
Hoppas ni har en bra kväll och får sova gott när det väl är dags.

Måndag igen..

 
God morgon sötnosar. Det har hunnit bli Juli och solen skiner. Underbart. Måndag idag...igen, veckorna springer iväg och man hinner inte riktigt med i svängarna. Jobbar på onsdag men annars är jag ledig hela veckan. Skönt, nästa vecka drar sommarschemat igång ordentligt och då blir det inte mycket ledigt. Så det gäller att njuta av ledigheten så mycket det går nu.
 
Igår träffade vi min pappa en sväng, åt glass och lekte i en av alla lekplatser som finns här i stan. På eftermiddagen var vi och handlade lite, regnet öste ner när vi var på väg dit men när vi kom ut från affären sken solen igen och inget spår av regnet fanns. Vädergudarna måste vara på gott humör igen ;-)
 
Nåja nu ska vi göra oss redo för dagen och njuta lite av solens strålar. Hoppas ni får en underbar måndag kära vänner!

RSS 2.0