Att vara stark..


Vår lediga dag.

 

Eftersom vi alla är lediga idag så har vi haft en riktig mysdag. Det började med att jag fick en efterlängtad sovmorgon och sen studsade jag upp, tog en dusch och så åt vi frukost tillsammans. Myspys. Barnen lekte en stund medan vi grejade lite här hemma och sen bar det av utåt för en promenad.

 

Gick förbi Jonte och bokade en tid för ny tatuering, så den 14.e december är det dags igen, längtar redan hehe. Kommer bli grymt och när den här är klar har jag inte mycket kvar på ena armen att göra, sen är det fullt där! Efter att vi varit hos Jonte så gick vi bort till Kina restaurangen och åt buffè till lunch. Riktigt gott, men man blir ju så sjukt mätt! Hur som haver, när vi kom hem igen så gjorde karln och barnen ett pepparkakshus. Visst blev det fint? hehe. Nu ska jag fortsätta styra lite här hemma innan vi tar en myskväll :-)


Pyssel

Pysslade lite. Stoppade nejlikor i en apelsin.. luktar riktigt gott!

 

Igår var det måndag och vad gjorde vi då? Jo, jag jobbade mellan 7-15 sen hem för att ta hand om disken efter frukosten i morse, sen fixade jag middag åt oss och hamnade i matkoma efter att vi ätit. Men där kunde jag ju inte ligga hela kvällen, så jag ryckte upp mig och kände mig konstigt nog lite rastlös även om jag var grymt trött. För att bota min rastlöshet så pysslade vi lite genom att stoppa nejlikor i apelsiner. Det luktar riktigt gott, så om ni inte har gjort det förut så borde ni absolut prova!


Pasta och baconsås

Dagens middag.

 

Baconsås 4port.

300g bacon, skuren i bitar

1 stor gul lök, finhackad

1 stor morot, skivad i slantar

1 burk krossade tomater (400g)

2dl mjölk

2 msk mjöl

salt & peppar

 

Skiva morot och lök, sist ut bacon. Vispa försiktigt ner mjölet tillsammans med all mjölk i en liten bytta. Fräs först baconskivorna utan matfett. Fräs lök och morot. Häll i tomatkross och mjölblandningen låt koka upp för att sedan låta stå på eftervärme, rör om tills såsen tjocknar. Servera med pasta.


Pepparkakor

 

Barnen bakade pepparkakor idag, vilket de tyckte var himla roligt. Mindre kul tyckte jag som fick ta hand om allt efteråt haha. Men vad gör man inte för de små liven? ;-) Dock ser de väldigt ljusa ut på bilden men det beror på ljuset när bilden togs. Så nu vet ni det också hehe. Nu blir det film och sen sova. Natti Natti

1.a advent.

 

Tänk att det är första advent redan, det betyder att det är jul om bara fyra veckor. Tiden går så sjukt fort. Fast julen är mysig tycker jag så för min del gör det inget hehe.

 

Var ute och shoppade julklappar igår tillsammans med syster och jag fick inhandlat det mesta faktiskt. Det är bara Ronny och Pappa kvar som jag måste hitta något till. Vet dock inte vad men det ger sig, man har ju lite tid kvar på sig att fixa något. När vi var klara med shoppingen så gick vi hem till mamma som bjöd oss på god mat och efterrätt. Barnen hade varit snälla och de hade varit på en julmarknad.

 

Idag har vi inga direkta planer för dagen, utan ska bara städa lite och sen tar vi nog en mysdag här hemma. Vad ska ni hitta på idag?


Lördag.

Det var en lång och händelserik dag igår. Vi gjorde lite av varje efter att jag slutat praktiken. När kvällen sen kom och det äntligen blev lite lugn och ro så var jag för trött för att orka skriva något här på bloggen.

Idag blir det en shoppingrunda tillsammans med min älskling och min syster. Barnen ska vara hos mamma under tiden men innan dess ska jag fixa lite här hemma samt julpynta lite. Det är ju första advent i morgon, så fort tiden går och ingen snö har vi fått än.. Hoppas det kommer lite till jul i alla fall så man får den där rätta julkänslan hehe.

Nej, nu ska jag fixa lite frukost till oss innan vi sätter fart med alla göromål. Hoppas ni får en bra lördag!

Fråga..


En helt okej dag!

Idag har det varit en dag med mycket på schemat. Eller egentligen inte så mycket jag gjort ändå utan det har blivit många samtal i telefonen så mitt öra är lite ömt haha, nä riktigt så illa är det inte ;-)

Var på vikariebanken, vilket gick jättebra! Sen bar det iväg ut till Ingelstashopping för lite fika med Ida. Vi ses verkligen inte ofta, tror det var ett år sen vi sågs sist. Det var i alla fall jättekul att se henne igen och mycket hade vi att prata om!

Sen bar det av hemåt och idag har det blivit hela tre samtal med mina fina Tuula, trots att vi ses nästan dagligen på praktiken så har vi massor att prata om haha. Ja, vi är ju inte på samma avdelning där, men vi ses alltid i omklädningsrummet och utanför på morgonarna innan vi börjar. Hon är en riktigt fin tjej!

Sen har det blivit ett samtal med min mamma och med min lärare. Telefonen har gått varm med andra ord, men nu ska jag snart stänga ner här och göra kväller, ska upp till praktiken i morgon och sen är det heeelg och den här helgen kommer bestå av shopping, man får passa på medan mamma kan ha barnen en stund ;-) Tanken är att vi ska köpa julklappar till barnen och de har gjort långa listor på vad de önskar sig haha. Det är iofs bra på ett sätt, då har man ju lite att välja mellan ;-)

Sleep tight :-)

Det är kväll, me like! Har slagit in små paket som ska sitta i barnens kalender sen, mycket roligare att ha en "egen" istället för de där tråkiga chokladkalendrarna hehe. Vi har även ätit en god middag som bestod av kokt potatis, köttbullar och brunsås. Mums. Efter maten så har vi bara myst och nattat barnen och nu blir det nog en film eller så innan jag själv lägger mig.

I morgonbitti ska jag på intervju på vikariebanken, spännande! Hoppas på det bästa i alla fall och att jag får sova bra i natt så jag är pigg och fräsch i morgon hehe. Efter det ska jag handla ett par saker och bege mig hemåt för att..hm.. ja, göra det som behövs göras.

Nej hörrni, nu väntar karln otåligt på att få sätta igång filmen så det är bäst jag stänger ner här.

Regn.

Izabella när hon och jag gick till affären häromdagen.

 

November är snart slut, men det enda vi har är regn, regn och åter regn. Hade varit bättre med snö, för är det vinter så ska det väl vara vinter också. Inte normalt med såhär många plusgrader i November. Aja, får hoppas på att snön kommer innan jul i alla fall så blir jag glad!


Tredje rikets sista dagar.

Så sent som 4 januari 1945 gjorde general Patton följande notering i sin dagbok: Vi kan fortfarande förlora detta krig. Eisenhowers arméer hade vid den tidpunkten förlorat mer än 300 000 man i strid och de befann sig fortfarande på samma positioner som de hade vunnit tre månader tidigare. Tyskarna anföll mot Frankrikes östra delar, Luxemburg och Belgien.

Charles Whiting har i Tredje rikets sista dagar samlat de stridande männens egna berättelser. Från bland annat intervjuer och stridsrapporter har han återskapat en autentisk bild av hur den enskilde allierade soldaten i strid upplevde krigets slutskede. Whiting lyckas, i denna spänningsfyllda beskrivning av krigets blodiga slutskede, förmedla mannarnas erfarenheter och reaktioner under den väg som skulle leda mot framgång, men som för många också skulle innebära döden.

Jag tycker denna bok var väldigt intressant, men som jag nämnt tidigare så är Andra Världskriget något jag finner väldigt intressant och läser det jag kommer över, ser filmer och dokumentärer om det. Tycker helt klart boken är läsvärd men har man inget intresser för ämnet så blir den nog svår att ta sig igenom.

Mörkt och dimmigt.

Mörkt och dimmigt.

 

Vaknade med världens huvudvärk och kände mig helt skakig i kroppen, så jag beslutade mig för att stanna hemma från praktiken idag. Har vilat nästan hela dagen och framåt eftermiddagen gick huvudvärken över och jag blev människa igen. Skönt det för då kan jag ta nya tag i morgon igen!

 

Nu på kvällen tog jag och mamma en promenad. Var riktigt skönt att komma ut lite trots mörkret och dimman, men jag avskyr att sitta inne en hel dag och lite frisk luft har ingen dött av ;-) Vi var ute och gick 1,5 timmar ungefär och det känns i benen nu hehe.

 

Blir en lugn kväll, ska nog slänga på en film snart och sen sova så jag orkar upp i morgonbitti! Hoppas ni har haft en bra dag!


Skoj!

Izabella sov med flätor i natt.

 

Så fin min lilla stumpa blev i håret efter att ha sovit med flätor i natt :-) Hon blev riktigt nöjd och känner sig som en prinsessa hehe.

 

Det gick bra på praktiken idag, men har varit megatrött och efter lunch kändes det som tiden segade sig fram trots att vi fick massor att göra. Skumt det där. Men hur som haver så fick jag höra goda ord från min handledare och alla på avd håller tummarna för att jag kommer med i vikariebanken så de kan ringa in mig. Känns väldigt skoj att höra att de vill ha mig kvar där :-)

 

Kom hem till ett städat hem, då karln och barnen varit lediga idag så passade de på att städa här hemma. Känns underbart att komma hem och det är rent och fint hemma! Vi har även ätit god mat och lite senare kanske det blir en promenad med min mamma om det inte blir för sent!


Veckans planer (v.47)


Snart slut.

Far o son myser

 

Då var den här helgen snart över. Visst att jag trivs på praktiken, men måste helgerna gå så fort? Vi har i alla fall haft en bra helg med blandad kompott och när barnen somnat ikväll blir det myspys med min stora älskling till en film. Blir en tidig kväll, förhoppningsvis, då klockan ringer 05.30 i morgonbitti. Hoppas ni alla har haft en fin helg!


2 oldies..

Jag 15 år och onykter ;-)

 

Jag sommaren 1999

 

Tycker det är underbart att kolla på gamla foton. Här bjuder jag på två stycken. Den översta är från när min morbror fyllde 30 och jag är lagom full o go på bilden haha. Den undre bilden är tagen då jag är 14 år gammal och ja, ibland skäms man lite för hur man såg ut haha.


Lördag.

 

Äntligen är det lördag, det är helg och vi är lediga :-) Anledningen till att jag inte skrev på några dagar var dels att vårt internet la av här hemma och jag orkade inte blogga via telefon och dels har jag varit så trött efter praktiken, så nu vet ni varför.

 

Idag har vi tänkt ta en promenad, bara strosa omkring lite och njuta av att solen har hittat fram igen. Den har lyst med sin frånvaro hela veckan. Men först blir det frukost och fixa ordning sig lite. Vad ska ni göra idag då?

 

Kan berätta även om det är ett tag kvar till det, att jag, Izabella, Emma och två av hennes döttrar ska på Disney on ice den 4.e februari. Ska blir skojsigt! Allt blev klart igår så nu är biljetterna är fixade.


Tatuering.

Karln tatuerade sig idag.

 

Var nere hos Jonte idag och tittade på medan han fixade linjerna på en ryggtavla på min älskling. Kommer nog bli bra när det är klart. Men vilket jobb! Idag var alltså första sittningen av tre, kanske fyra sittningar. Så totalt kommer det gå åt 12-16 timmar innan den är heeelt klar! Nu är jag grymt sugen på att göra klart min arm så ska se om jag kan gå ner nästa vecka och göra en del av det. Ska nämligen göra två tatueringar som avslut på armen men får göra en i taget :-)


Filmtips - Mr. Popper´s penguins


Vi möter Tom Popper som lever ett hektiskt liv i New York där karriären kommer före allt, fram till den dag då han får ett oväntat arv i form av ett gäng pingviner. Pingvinerna visar sig inte vara det lättaste av husdjur och vänder upp och ner på hela Poppers tillvaro men kanske är de ändå precis vad han behöver?

Jag tyckte filmen var lite rolig, speciellt pingvinerna. Helt klart sevärd och man får sig några skratt genom filmens gång.

Romantik

Det känns lite segt att skriva nu när jag har praktik hela dagarna, för det händer ju inte så mycket annat intressant. Vet inte vad jag ska dela med mig av än massa tråkig text. Skulle kunna skriva massa intressanta saker om min praktik men tyvärr får jag inte det pga tystnadsplikten.

Men kan berätta att igår kväll när jag kom hem så hade min älskling gjort det lite mysigt här hemma. Tänt ljus, tagit fram lite gottis och laddat ner lite filmer. Han serverade mig god mat och jag kände mig väldigt lyxit omhändertagen sådär mitt på en måndag. Han kanske skulle vara ledig fler dagar hehe. Jag uppskatta sånt här otroligt mycket!

Fick sluta tidigare idag, redan vid 13 då min handledare skulle iväg på nån grej under eftermiddagen. Gjorde inte mig något alls då jag är väldigt trött, men ska tvätta och fixa lite här hemma och så småningom fixa middagen.

Filmtips - Zookeeper


Kaye Griffin
är en trevlig man som är nöjd med sitt jobb. Men han är också singel, och han märker att hans jobb som djurskötare inte lockar till sig så många damer. Han beslutar att sluta på sitt jobb för att kunna förbättra sin chans på dating. Men när djuren i djurparken får höra om detta blir dem inte glada. De beslutar att avslöja för honom deras sanna förmågor, nämligen förmågan att tala. Djuren säger till Griffin att de kommer att hjälpa honom att få kvinnan i hans hjärta.

Den här filmen hade några roliga inslag och man fick sig ett och annat skratt. Gillar ni komedier så ska ni absolut se den :-)

Måndag igen..

Igår var karln tvungen att hoppa in och jobba, han skulle bara jobba "några" timmar, men det slutade med att han jobbade 14 timmar!! Det gjorde mig lite irriterad, speciellt när barnen bara bråkade med mig. Fast nu är han ledig måndag och tisdag så det är ju skönt det, dessvärre har jag praktik så vi hinner inte ses så mycket ändå. Det är så tråkigt..

Har praktik idag mellan 14-21 och jag hade tänkt ta en sovmorgon men vaknade redan vid 07 och kunde inte somna om, men låg och drog mig en stund vilket var väldigt skönt! Har haft en lugn förmiddag här hemma och nu har jag lite egentid då de andra är ute en sväng. Ska ta och göra mig redo för dagen och sen fixa lite lunch så jag får i mig lite mat innan jag ska knalla iväg.

Humöret är bättre idag och hoppas det stannar i det här läget ;-)

I Vasaparken.


Ingen bra dag...

Kusinerna har morgonmys.

 

Usch idag är jag inte på något vidare bra humör, vilket beror på sömnbristen jag har. Det är ett under att jag fortfarande fungerar även om jag inte kan minnas sist jag kände mig riktigt utvilad. Det är jobbigt det här och snart får jag nog söka professionell hjälp!

 

Hur som haver, dagen började med att barnen myste lite till barnprogrammen sen åkte karln till jobbet, får se när han kommer hemåt, men jag hoppas det blir snart. Barnen har haft en såndär "dålig" dag då de vägrat lyssna på mig, bråkat osv. Trodde det skulle bli bättre när vi gick till Vasaparken för att leka lite, men tyvärr gjorde det ingen skillnad så det ska bli väldigt skönt när den här dagen är över.


En toppen lördag!

 

Vi har haft en riktigt bra lördag! Började med en liten sovmorgon och sen mötte jag upp mamma för att gå ut till graven, la blommor och tände ljus där. Sen gick vi hem till mamma med ett stopp på vägen för att handla lite. Resten av min fina familj, min syster + barn kom dit sen också och då bjöds det på god mat. Vi umgicks, barnen lekte och hade väldigt trevligt. Fikade lite också efter maten och så hjälpte älsklingen till att montera upp en grej åt min mamma också.

 

Nu är vi hemma igen och fick med oss ett extra barn hem. Vi ska ha Dante här till i morgon och just nu sitter han här bredvid mig och läser bok tillsammans med Alvar :-)

 

Igår var sista praktikdagen för den här veckan och det var verkligen en toppendag där. Spelade "skitgubben" med en boende, hade personalfika och fick god kladdkaka. Satt och pratade med en boende och städade lite. Alla dagar verkar lugna där och det gör mig inget för då hinner man med lite annat också runt omkring, t.ex. städa personalrummet, förrådet, köket osv.. sånt som ingår i arbetet så att säga. Och det roliga är att två i personalen har jobbat tillsammans med min mamma innan och min handledare har jobbat tillsammans med min mormor och lekt med min moster när de var små. Världen är inte så stor som man kan tro hehe.

 

Nu ska jag göra alla barnen redo för natten sen ska de läggas så småningom och efter det ska jag se på senaste avsnittet av Vampire Diaries och mysa med min älskling :-) Hoppas ni får en bra kväll allihopa!


ZzzZzzZzz

 

Idag kom det en superduktig trubadur och spelade för de boende på praktiken. Det var roligt att höra och se, de boende sken upp som solar och sjöng glatt med. Det är sånt som gör det roligt att arbeta sådär :-)

 

Sitter här och väntar på att min kära karl ska komma hem. Han jobbade över idag men borde vara på väg hem nu. Jag och barnen har hunnit med middag, dusch, läst böcker och sett på barnprogrammen. De somnade ganska nyss och jag lär nog somna snart också. Inget kul att gå upp 05 på morgonarna och hålla igång hela dagen, men som jag brukar säga that´s the life of a workingclass hero ;-)

 

Hoppas ni får en bra kväll sötnosar!


Early morning..

Ännu en tidig morgon. Börjar sju idag så är uppe långt innan tuppen för att hinna med allt. Är lite segstartad på morgonen och jag tycker om att ta det lugnt och vakna till lite innan man ska fixa med allt annat. Ska snart väcka barnen också så de hinner bli klara innan vi ska till dagis.

Såg ju senaste avsnittet av Sons of Anarchy igår och nu är det riktigt spännande. Jag hoppas Gemma berättar allt för Jax och klubben.. Vill ju inte avslöja allt för er så jag säger inte mer än så om avsnittet hehe. Sen fastnade jag framför body of proof. En väldigt bra serie faktiskt. Så jag kom i säng lite senare än vad jag hade tänkt mig, vilket inte är ovanligt för att vara jag ;-)

Nej, nu är det bäst jag sätter lite fart. Ha en fin dag allesammans!

Megasuperdupertrött.

Första "riktiga" dagen på praktiken har gått kanonbra. Det var väldigt lugnt måste jag säga.. nästan lite för lugnt vissa stunder vilket gjorde att man blev förslappad ;-) Personalen verkar toppen likaså de boende, fick ganska bra kontakt med en av gubbarna så satt och pratade en stund med honom. Ja, inget vanligt samtal förstås då han upprepade sig väääldigt många gånger.

Är helt slut efter den här dagen för man är ju inte direkt van att arbeta såhär då man gått i skolan några månader sen jag jobbade i somras, man vänjer sig fort och att gå i skola är inte alls samma sak. Hur som helst så tror jag det kommer bli kanon detta!

Fick även ett positivt besked när jag var på väg hemåt. De ringde från vikariebanken och vill att jag ska komma på intervju så den 24.e ska jag dit och förhoppningsvis går allt bra och jag får komma med i vikariebanken. I vår kommun där vi bor så måste man va med där om man vill kunna jobba inom vård och omsorgen, lite dumt tycker jag.. men kommer man inte med där så får man vända sig till de privata företagen men där är det väldigt svårt att får jobb eftersom det är många som vill ha jobb!!

Snart kommer min karl hem och då får han banne mig laga mat för idag orkar jag helt enkelt inte det! Sen blir det att lägga barnen som redan är supertrötta och vi vuxna ska se senaste avsnittet av Sons of anarchy sen blir det nog natta för mig med. Klockan ringer 05.15 i morgonbitti för ännu en praktikdag!

Då var det dags..

God morgon världen!

Är sjukt trött men hoppas på att bli lite piggare när man kommer ut i kylan. Vet inte hur jag ska orka praktiken enda till 16 men det ska nog gå bra. Får lägga mig lite tidigare än vad jag gjorde igår kväll. Kom nog inte i säng förrän 23 och så upp tidigt, tidigt.

Igår kväll blev det mys framför tv.n. Vi åt även god mat och barnen kollade i leksakskatalogerna och pekade på både det ena och det andra som de ville ha i julklapp hehe. På tal om julklappar så är det väl snart dags att börja införskaffa dom då jag hatar att vara ute i sista minuten ;-)

Nu måste jag typ sätta lite fart, få i mig frukost och göra mig redo för dagen, lämna barnen på dagis och sen knalla vidare. Ska även svara på era kommentarer.

Nog om massa struntprat nu, hoppas ni får en bra dag mina vänner!

Bedragen


Sexåriga Sarah är en glad och populär liten flicka. Men hennes lyckliga barndom blir förstörd för alltid när hon faller offer för en lång hatkampanj. Hennes mamma Lyndsey förstår inte hur dottern hon älskar kan göra saker otänkbara för en sexåring, saker som gör Lyndsey rädd för sitt eget barn. Hon stjäl rakblad. Försöker förgifta sina vänner. Anklagar sina föräldrar för sexuellt utnyttjande. Snart är Lyndseys äktenskap på väg att kollapsa, de sociala myndigheterna blandas in, och plötsligt kämpar Lyndsey både för att hålla ihop sin familj och för att rädda sin dotters mentala hälsa.

En hemsk historia som är sann. Det är nog bland det värsta en familj kan råka ut för. Vill inte avslöja för mycket utan ni får själv läsa den. Riktigt bra bok!

BVC avklarat.

På BVC

 

Då var BVC avklarat och längd, vikt, motorik, syn och hörsel är precis som det ska vara :-) Alvar var så duktig så, min älsklingpojke! Lämnade honom på dagis när vi var klara där och jag har precis ätit en tidig lunch, tänkte ta och vila en liten stund nu innan det är dags att gå mot praktiken. På schemat ska jag gå till 21 men eftersom det är min första dag så behöver jag kanske inte gå enda till 21 idag sa dom. Kan ju va skönt att få komma hem lite tidigare för jag antar att det är en del att ta in som det brukar vara när man kommer till ett nytt ställe.

 

Har i alla fall gjort ett litet inlägg som dyker upp ikväll så håll utkik då jag kommer ge er ett bra tips i det inlägget ;-)


Filmtips - The walking dead

 

Ingen av er har väl missat denna serien? En bra zombieserie som inte alls är så grov som många zombiefilmer kan vara, en bra story och bra skådisar. Den är inne på andra säsongen nu och den är lika bra fortfarande. Har ni inte sett den så tycker jag absolut att ni ska göra det :-)


Food

Dagens middag.

 

Förut idag så planerade jag veckans middagar. Tycker det är smidigt att göra det veckovis samt handla veckovis, då man har koll på vad man behöver och undviker att handla hem "onödiga" saker.

 

Veckans middagar blir alltså:

Måndag: Pasta a la carbonara

Tisdag: Lasagnette

Onsdag: Korvstroganoff och ris

Torsdag: Fiskpinnar och potatismos

Fredag: Kött och pommes

Lördag: Färsbiffar med pinjenötter och klyftpotatis

Söndag: Chili con carne

 

Hur brukar ni göra? Planerar ni maten veckovis, eller dag för dag?


Måndag

My lovley family


Måndag igen då. Det betyder en ny vecka och nya tag. I morgon börjar min praktik och jag börjar med att jobba kväll. Det känns lite sisodär men samtidigt är det en bra tid eftersom jag ska till BVC med Alvar på förmiddagen.

Vi har haft en bra helg med utelek och massa bus på busfabriken, vi har myst och sett på film tillsammans och när barnen somnat har vi myst till film, spelat lite och bara varit. En lugn och skön helg med andra ord. Hur har eran helg varit?

Nu ska jag ta och svara på era kommentarer och sen får vi se vad vi roar oss med resten av dagen. Ha en bra dag allesammans!

Busfabriken


Förmiddagen i bilder


Morning..


God morgon sötnosar!

Igår tappade Izabella sin andra tand, det går undan nu hehe. Får hoppas de andra tänderna sitter kvar ett tag till så hon inte blir helt tandlös ;-)

Lördag idag. Vi har som sagt inga planer utan får se vad dagen bjuder på. Vi går väl ut en sväng i alla fall, för inne kan vi inte sitta hela dagen för då klättrar nog både jag och barnen på väggarna till slut!

Började spela Tribal Wars igen. Haha har inte spelat det på väääldigt länge så det ska bli intressant och se hur det går. Ett av de bättre onlinespelen faktiskt. Man behöver inte vara där hela tiden då byggnaderna tar längre tid att bygga för varje level. Tror den sista leveln på t.ex. högkvarteret tar mer än 10 timmar att bygga upp ;-) Ett bra spel för mig som inte har så mycket tid med andra ord hehe.

Näe, nu blir det frukost och göra sig redo för dagen. Hoppas ni får en fin dag!

Saxon - Crusader



Låten är ganska gammal, men ändå grymt bra! Lyssna och njut såhär på fredagskvällen!

Fredag!

Usch, nu har jag varit sådär dålig på att blogga igen. Igår hade jag dock en massa annat för mig. Bl.a. så var jag förbi där jag ska ha praktik de kommande fem veckorna, de visade mig runt på avdelningen där jag ska vara och så fick jag schema för första veckan, får resten av schemat på tisdag när jag börjar. Yes, börjar praktiken med en ledig dag, det är ju inte så dumt hehe. Dock är det långa dagar hela veckan sen, men så är det ju när man jobbar.

Bet sönder en tand i onsdags och har haft en vass kant på tanden som gjort sår i tungan på mig. Ringde tandläkaren igår men de hade ingen tid förrän idag så nu sitter jag här bedövad och 1750kr fattigare, men tanden är hel igen.. man får se positivt på det hela. Men jag undrar, hur lyckas man bita sönder en tand egentligen? Hm..

Det är i alla fall fredag nu och jag hoppas på en bra helg, vi har dock inga planer för helgen men något kul ska vi väl kunna hitta på. Har ni några planer för helgen??

I vårt akvarium..

Guldfisk

 

Black Molly

 

Platy, Regnbågsfisk och Guldfisk

 

Guldfisk, Silver Molly, Platys

 

Fish

 

Silverhajar

 

Fishisar

 

Regnbågsfisk

 

Väderål

 

Mal


Alvars födelsedag!

När gästerna kom fick Alvar öppna mer presenter

 

Sen blev det lek inne på hans rum.

 

Och till slut blev det dags för fika

 

Några av gästerna, Dante, Jossan, Anton och Jesper

 

Några presenter som Alvar fick

 

Alvar fick även ett par andra saker av sin morfar, men dom hamnade inte med på bild. Vi har en nöjd kille som är så glad över alla presenter och har fullt upp med att leka med sina nya saker så jag undrar hur det ska gå att få honom i säng sen hehe. Tack allihopa som kom och tack för de fina presenterna!


Det är ingen vanlig dag...

 

Idag är det en stor dag för vår älskade prins, han fyller hela 4år!! Han har fått öppna sina paket nu på morgonen och de innehöll: Två tavlor, en stor traktor med släp, tåg + räls, (tåget låter och åker av sig själv), lego, en ryggsäck, tröja och byxor. Han blev riktigt glad över sina presenter och har lekt med dom hela morgonen. Nu är barnen på dagis en sväng och jag ska förebereda inför kalaset i eftermiddag :-)


*Suck*

Jaha, den här dagen gick ju den också. Helt slut då barnen har bråkat med mig större delen av dagen. Idag har de faktiskt varit riktigt hemska rent ut sagt. Det är ju skönt att det inte alltid är så, men dessa dagar känns som en evighet, de vill liksom aldrig ta slut, men nu är det inte långt kvar och det ska bli riktigt skönt med kväll. En lugn sådan.

I morgon blir det att fixa lite på förmiddagen och sen ska Alvar iväg med min pappa och när de kommer tillbaka blir det fika, min mamma och syskon kommer också för att fira vår lilla pluttis som blir hela 4år i morgon! Alvar har verkligen sett fram emot sin födelsedag, inte just för att han fyller år, utan för att han ska iväg med sin morfar och få välja en present alldeles själv hehe.

Näe, nu blir det middag här. Stekt fisk och potatismos står på menyn idag. Ska blir riktigt smarrigt, sen kanske jag ger mig ut på en promenad om jag orkar.

Hoppas ni får en bra kväll nu allihopa.

Izabella officiellt en stor tjej.

 

Igår tappade Izabella sin första tand. Hon var så stolt vår prinsessa och nu är hon officiellt en stor tjej..eller? hehe. Usch, tiden går fort och man undrar ju lite vad som hände med den där söta, lite knubbiga, bebistjejen vi hade här nyss! Nu är Izabella en stor tjej, envis som en åsna och med en vilja stark som en oxe.. Men lika söt ändå. Hon är pappas flicka och har en attityd som påminner mycket om hennes fars haha. Vi älskar dig stumpan!


RSS 2.0