Smile!

Smile :-)

 

Usch, jag mår inget vidare. Började svettas och må illa igen så var tvungen att lägga mig ner en stund. Nu känns det dock lite bättre och jag kan nog fortsätta med mina sysslor. Håller på med tvätten och ska snart ner för att hänga upp det sista. Har en del planer för dagen så illamåendet får gärna hålla sig borta!

 

Ska träffa syster sen i eftermiddag och lite senare framåt kvällen ska vi hem till min mamma. Umgås och sådär. Barnen och karln lämnar jag hemma så det blir en mor och döttrar kväll :-) Ska försöka vila lite sen när jag är klar i tvättstugan, är så sjukt trött idag med trots att jag somnade tidigt igår.

 

Aja, hoppas ni får en bra fredag!


Det känns lite sisådär..

Gofisen!

 

Då blev det visst en såndär dag med dålig update här på bloggen, ska försöka skärpa mig men jag lovar inget! Var i skolan på förmiddagen och pluggade lite och sen gick jag till BVC med Izabella. Hon var superduktig och sa inte ett endaste dugg när hon fick sprutan! Lämnade henne på dagis sen för att fortsätta plugga lite. Älsk var hemma idag, han tog lite ledigt eftersom han ska jobba hela helgen. Så när jag kom hem sen så hade han städat fint i köket och köpt en sak, vad får ni se i morgon ;-)


Just nu sitter jag och Alvar och väntar på att älsk och Izabella ska komma hem, de är nere hos Jonte, får väl se om karln kommer hem med något nytt konstverk på kroppen eller inte ;-)

Har mått lite illa både igår och idag :S Nej, jag är INTE gravid som halva sverige tycks tro haha, men jag tror illamåendet beror på värktabletterna jag tar.

Nej, nu ska vi ta och göra Alvar redo för natten med allt vad det innebär :-)

Shoppat lite.

Byxor och BH till mig själv :-)

 

4 par strumpbyxor till Izabella

 

Två tröjor till Alvar


Lego

Alvar och pappsen handlade nytt lego som de byggde upp :-)


Axel Rudi Pell - Don´t say goodbye



Jättebra låt!

Jodå, jag lever..

Några dagar gammal bild.

 

Jag är grymt trött just nu! Sov inget bra i natt och så en massa plugg på det. Är helt slut i huvudet nu. Har i alla fall lämnat in en enhet i socialt behandlingsarbete och i psykiatri, mer hann vi inte med idag även om vi satt många timmar i skolan. Men varje enhet tar ett tag att göra.

 

Alvar var tydligen lite hängig under eftermiddagen på dagis, så kollade tempen på honom när vi kom hem och det visade sig då att han har 39,1 graders feber. Min lilla älsklingsplutt! Han vaknade nyss efter att ha sovit en stund och verkar aningen piggare. Han blir i alla fall hemma i morgon från dagis, så får se om det blir jag eller älsk som vabbar. Nej, nu tar vi en lugn kväll i väntan på att älsk ska komma hem, han jobbar över...igen! Han kommer typ göra det varje dag den här veckan då han fått beordrad övertid.. trist som satan!

 

Hoppas ni haft en bra dag!


Barnens rum!

 

Alvars rum är i färgerna tundra och vitt, Izabellas rum är i färgerna lavendel och vitt. Jättefina färger om jag får säga det själv ;-) Byrån i Izabellas rum ska målas vit någon dag när jag får tid och ork över. Förlåt att ni fick vänta på bilderna men vi fick strömproblem på förmiddagen. Hyresvärden kom och försökte fixa det, men till slut fick han ringa elektrikern och nu är allt som det ska igen :-)


Snart så..

Såhär glad var älsklingen över att åka till IKEA ;-)

 

Jag vet att det finns några förväntansfulla där ute.. men ni får hålla er till tåls en litet tag till. Vi började måla om Alvars rum i fredags kväll och inatt var vi klara med båda barnens rum, målning och möblerna på plats! Så ni kan ju tänka er hur mycket vi har slitit hehe. Nu är det bara småfix kvar så i eftermiddag/kväll kommer bilder på deras rum, håll utkik :-)

 

Nä, bäst att sätta fart med det sista nu då, sen blir det att åka ett varv till med massa skräp, åkte igår med det mesta men det är en del kvar! Stort tack till Ante som var snäll och hjälpte oss igår med att bära alla saker och underhålla barnen en stund :-)


Busy!

Ville bara kika in och meddela er alla sötnosar att bloggen kommer vara nere under helgen. Ingen direkt update kommer alltså göras. Det beror på att vi har fullt upp. Målade ett rum igår kväll så det är färdigt. Idag ska vi ta ett rum till och sen bär det iväg till IKEA för att införskaffa lite nya möbler. Vi börjar med barnens rum så målet är att få deras rum helt klara nu under helgen så att vi kan börja med resten av lägenheten sen så småningom.

Det är ju inte billigt att köpa nytt och måla om och fixa så det kommer nog ta ett par månader innan lägenheten är helt klar! Men bilder kommer upp så småningom så ni får se resultatet ;-)

Ha en fin helg nu om vi inte hörs mer!

Mamma, ta bild på oss!

Och ja, resultatet ser ni ovanför ;-)


Hallelujah!



Jag får rysningar! Det här är den bästa covern ever som gjorts på låten Hallelujah! Axel Rudi Pell är grym på gitarr och Johnny Giogli har en så grymt bra röst! Lyssna på låten så förstår ni vad jag pratar om ;-)

Oj då!

Råkade somna förut och vaknade nyss. Kanske inte såå smart! Hur ska jag kunna sova i natt nu då? Hade sån jobbig huvudvärk när jag kom hem förut så jag orkade inte med någonting. Lite segt. Råkade somna i soffan och har legat lite konstigt för nu har jag ont i nacken istället. Jaja, alltid ska det vara nåt!

Idag handlade lektionen i skolan om kriminalitet, väldigt intressant måste jag säga. Vi fick se en film om missbruk och hemlösa som avslut på lektionen och helt ärligt så tyckte jag att den filmen/dokumentären var heltråkig. Den gav liksom inget mer än det man redan ser på gatorna.

Nej, nu ska jag se en film eller läsa lite och försöka bli trött igen så jag kan sova :-)

Thursday..


Igår pluggade jag som sagt och vi satt i skolan mellan 9-13.30 tre av dessa timmar ägnade jag mig att åt att skriva ett arbete i psykiatrin, totalt blev det åtta sidor. Då jag skrev för hand så resulterade det i att min hand fick ont. Skriver med vänster han, samma som jag opererade och klarar inte av att skriva lika mycket som innan utan att få ont. Men handen kommer nog bli som vanligt igen, så småningom. Resten av tiden i skolan gick åt till att diskutera och läsa, men nu är i alla fall det stora arbetet inlämnat, skönt det. Fick även tillbaka enhet ett i socialpsykiatrin som slutade med ett VG :-)

Jag var rätt så trött igår när jag kom hem så det blev att vila lite innan jag hämtade barnen på dagis. Eftersom det var så trist väder igår så gick vi hem direkt och myste lite. Läste bok för barnen och såg en film tillsammans med dom. Sen kom älsklingen och barnen fick middag. När de somnat sen så köpte vi pizza, åt och såg på Sons of Anarchy.. det är så grymt bra och det är så jobbigt att behöva vänta en hel vecka mellan avsnitten haha.

Idag blir det skola igen, på förmiddagen ska jag plugga med Tuula och Madde och på eftermiddagen har vi lektion i Socialt behandlingsarbete. En lång dag med andra ord. Får se om jag orkar uppdatera något när jag kommer hem sen ;-) Hoppas ni alla får en riktigt bra torsdag!

Plugga hela dagen lång.



God morgon världen!

Har sovit gott men det hade inte skadat med några mer timmars sömn, promise! Känner mig trött i huvudet, men det ger väl med sig under dagen. Eller kanske inte då jag ska plugga hela dagen! Får se hur länge jag pallar, eller rättare sagt mitt huvud pallar. Hoppas på att få något gjort i alla fall :-)

Nu ska jag slänga i mig lite frukost. Idag är jag faktiskt hungrig och det är första gången på väldigt länge som jag är hungrig såhär dags på morgonen :-) Sen ska jag göra mig redo för dagen och knalla bort till dagis med barnen innan det är dags att träffa Tuula och Madde.

Hoppas ni får en bra dag nu!

Fångad av hakkorset, nazist och soldat i tredje riket.

Fångad av hakkorset är en stark självbiografisk berättelse om en tysk pojkes uppväxt i Nazityskland. Bruno Manz berättar uppriktigt om hur han redan som barn blev övertygad nazist, hur han fortsatte att vara det under hela andra världskriget och hur han först efter krigsslutet blev medveten om nazismens fasansfulla brott mot mänskligheten.

Redan som elvaåring gick Bruno Manz med i Hitlerjugend, där nazistisk propaganda effektivt fostrade barnen in i Hitlerdyrkan, antisemitism och tron på den ariska rasens överlägsenhet. Trots att han stötte på kritiska röster behöll Manz sin övertygelse under hela kriget och tjänstgjorde hängivet i både Luftwaffe och Wehrmacht.

Men efter kriget ställdes Manz inför faktum och tvingades rannsaka sitt förflutna. Han kände så starkt att historien måste berättas att han skrev denna utlämnande självbiografi.

Fångad av hakkorset är en av de mest angelägna och välskrivna skildringarna om andra världskriget som någonsin skrivits av en tysk soldat.

Den här boken var riktigt bra och framförallt då jag tycker allt som har med andra världskriget att göra är intressant. Jag tror att den kan bli ganska jobbig att ta sig igenom ifall man inte är intresserad av ämnet. Mycket stark bok och väldigt bra skriven och det känns nästan som att man är där med honom (berättaren, Bruno Manz) när man läser boken! Rekommenderar den starkt!

Så lika men ändå så olika


Tired like hell.


Fy satan i gatan så trött jag är idag. Lämnade barnen på dagis och insåg sen att vi inte har lekton förrän på eftermiddagen, smart! Hur som tänkte passa på att vila men det gick ju..sådär, eller rättare sagt inte alls. Nu sitter jag här och funderar på vad jag ska göra. Finns egentligen massor att göra, men orken är far away!

Nej, det blir nog att fortsätta läsa min bok, läste igår kväll tills ögonen började rinna haha, får se om ögonen orkar hålla sig öppna idag. Har psykiatri i eftermiddag också, så då hoppas jag hjärnan har hunnit vakna till liv.

Njut av dagen!

En trevlig dag..

Barnen var i en regnskog och var tvugna att klättra upp i trädet så inte vargarna kunde ta dom. Tur att man har fantasi, för inte finns det väl vargar i regnskogen? hihi

 

Var hos mamma och åt lunch idag tillsammans med henne och mina syskon. Det var väldigt trevligt, speciellt att får träffa min lillebror igen då vi inte ses så ofta. Han har bott i Göteborg ett tag och nu ska han flytta till Köpenhamn, så han har varit här i stan några dagar för att sälja sin lägenhet han hade här. Får se när vi ses nästa gång.. förmodligen till Jul i alla fall. Hur som helst efter att vi ätit lunch och snackat lite skit så begav vi oss ut till parken där barnen lekte för fullt med sin moster och morbror :-)

 

Nu är vi hemma igen och väntar på att min sämre hälft ska komma hem, vilket han borde göra om sisodär en kvart. Sen blir det middag och så ska jag fortsätta läsa min braiga bok så fort barnen somnat :-) Blir en lugn kväll i morgon börjar allvaret igen, då är det skola och plugg som gäller för hela slanten.


Children`s outfit for the day


Bra bok!

Åh jag gillar inte söndagar, för det betyder att helgen snart är slut. Usch. Nåja, har varit en ganska slapp söndag hittills. Var uppe tidigt med barnen, vi såg barnprogrammen och myste lite. Åt frukost och ritade lite. Sen började jag läsa i min nya bok som jag köpte igår, har läst snart hälften och den är än så länge väldigt bra. Det är en självbiografi och såna böcker gillar jag. Vilken bok det är kommer jag berätta när jag läst ut den :-)

Nu ska vi fortsätta fixa och dona i lägenheten och så måste jag till affären för att handla lite till middagen. Hoppas ni får en fin dag trots det gråa vädret.

Our Saturday.

Black ops - Moon (zombie map)

Förlåt för den usla uppdateringen, men har haft fullt upp med annat idag. Då det har varit underbart skönt väder ute idag så passade vi på att vara ute och njuta lite av vädret. Barnen lekte och cyklade och vi tog en promenad. Var inne på ÖB också där jag fyndade strumpor till barnen för 7kr/paret. Sen bar det av hemåt och vi började med rensningen i lägenheten. Tre säckar med leksaker kommer att kastas/skänkas. En del är trasigt och en del är sånt som barnen inte bryr sig om längre och så rensade vi bland massa papper som man på något vis alltid lyckas samla på sig. Längre än så kom vi inte idag eftersom det är så mycket annat runt omkring som ska fixas.. ja, ni vet mat, tvätt osv.. Men vi har haft en mysig lördag ändå. Många skratt har det blivit och barnen har varit så duktiga hela dagen och hjälpt till att rensa bland leksakerna.

Nu på kvällen så blev det lite spelande med Adam och Pasta (Niklas) men jag la ner nu, men grabbarna spelar än. Får väl se hur länge dom har tänkt sitta uppe. I morgon fortsätter vi med rensningen, allt ska bort! Nej, inte precis allt, men mycket. Det kommer bli en stor förändring här hemma när allt är klart och det ska bli så skönt! Dock kommer det ta ett tag men jag kommer uppdatera er lite om hur det går och ev. slänga in lite bilder så ni får se hur det blir.

Nu ska jag vara lite social igen. Om man nu kan kalla det socialt att sitta och spela ;-) Hoppas er lördag har varit bra!

Pussmun

Izabella ritade en fin gubbe med pussmun ;-)

 

Vi har haft en mysig fredagskväll som tyvärr slutade med att jag har huvudvärk. Har nyss tagit ett par värktabletter så jag hoppas det släpper snart. Är ganska trött också så ska snart krypa ner i sängen så man orkar med morgondagen också. Det kommer inte bli någon direkt spännande helg, utan vi ska rensa bort massa saker vi inte vill ha kvar längre och göra plats för det nya som ska införskaffas och så ska jag tvätta. Jippie! Men alla helger kan ju inte vara roliga..tyvärr...

 

Nåja, tänkte bara skriva ett par rader och så svara på era kommentarer innan jag lägger mig. Sov gott när det är dags för er sen :-)


Härligt väder.

 

Var ute en stund efter dagis så barnen fick leka av sig lite :) Nu ska jag ta och förbereda middagen så den blir färdig tills älsklingen kommer hem. Äntligen fredag!


Busy woman!

Jag är en väldigt busy kvinna just nu. Igår hade jag fullt upp med både det ena och det andra. Idag har jag väl inte riktigt lika mycket för mig utom att söka jobb och utbildningar inför våren. Veckorna rusar iväg och jag är klar med utbildningen jag går nu till jul. Frågan är vad man ska göra efter jul? Hoppas på att hitta ett jobb eller komma in på någon av utbildningarna jag har sökt.. annars får jag bli en lyxig hemmafru ;-) Känner mig så kluven inför framtiden, jag vet inte vad jag vill göra haha. Jag trodde jag visste. Har alltid velat jobba med struliga ungdomar, men nu känner jag mig inte lika säker på det längre. Aja, det löser sig nog.. något får jag hitta på att göra helt enkelt!

Förresten visst är jag snygg på bilden? haha. Får se vad den här dagen har att erbjuda, jag ska i alla fall fortsätta söka jobb och hålla tummarna för att jag får något napp. Sen hämta barnen på dagis, gå och handla lite och ja.. vad resten av denna dag har att erbjuda återstår att se.

Hoppas ni får en bra dag nu!

Charmtrollet!


Bara för att..

Slänger in ett snabbt inlägg här nu bara för att det inte ska bli så tomt på bloggen ;-) Har inte fört över bilder till datorn idag så ni får klara er med ett trist bildlöst inlägg.

Var som sagt på IKEA idag och kom hem med en del nödvändigheter. Allt som allt blev det två såna där bruna papperspåsar fulla med saker som fick följa med hem. Är nöjd med inköpen och mer blir det om ett par veckor då vi ska dit igen ;-) Ska ju även till Ullared med min mami i början av oktober. Uj uj.. massa shopping som väntar! Fett nice, som man skulle ha sagt i stockholm hehe.

Nuuu, ska jag fixa käk. Potatisgratäng och något kött till, får skriva mer sen när barnen somnat och så!

La muppo!

Det blev en tidig men mysig morgon idag. Dock inte lika mysig just nu då barnen fått för sig att gnälla om ALLT! Kläderna är fel, frukosten är fel, barnprogrammen är fel..osv..Men det blir nog bättre snart. Jag som trodde mitt humör kunde svänge, men deras..ojojoj!

Ska ut på äventyr med sister idag. Vi ska till IKEA. Har lovat mig själv och karln att inte shoppa för mycket, hur det nu ska gå till vet jag inte haha. Nej, men får hålla tillbaka shoppingsuget lite, har ju redan spenderat en hel del pengar och mer blir det om ett par veckor då det ska målas om och köpas lite nya möbler till hemmet. Ska bli skönt att få ordning på lägenheten om inte annat :-)

Nej, nu måste vi sätta fart så vi blir redo för dagen.

13.e september 2011

Barnen på väg till dagis igår morse.

 

Jag vet att ni har saknat mig, eller hur? Men erkänn nu..lite väl? Nähe, inte det..fan då! Okej, ska sluta föra en diskussion med mig själv här. Har haft fullt upp hela dagen. Var i skolan och hade lektion i socialpsykiatri på förmiddagen. Eller mycket lektion hade vi inte utan det var en föreläsning om Aspbergers syndrom. Duktig tjej som pratade om det. Stannade kvar och pluggade med Tuula och Madde, fick in ännu en enhet som jag hoppas blir godkänd. Kändes inte helt bra när jag lämnade in den men ville inte hålla på och göra om mer nu så det får bli som det blir ;-)

 

Kom hem för en stund sen och var ju såklart tvungen att sjunka ner i vår nya, sköna soffa hihi. Ska dock rycka upp mig och fixa lite krubb åt oss så den är klar tills min sämre hälft kommer hem ;-) Får se vad det blir ikväll. Kanske pluggar lite om jag orkar annars blir det lite xbox. "Pasta" ville att vi skulle spela lite så får väl vara snäll och offra mig då haha. Nä, har inte så mycket tid att sitta här just nu, ska svara på era kommentarer och sen börja med fooden. Hoppas ni haft en bra dag!


Nya soffan :-)

Stackars älskling fick sätta igång och jobba direkt när han kom hem från en hård arbetsdag ;-)

 

Färdiga resultatet, mycket nöjd med vår fina soffa :-)


Måndag.


Videoklipp från Brazil Jack.

Ingen har väl missat att det är måndag idag? En tråkig sådan, dels för att det regnar och dels för att jag har pluggat hela förmiddagen, vilket jag inte alls kände för men skönt att ha det gjort nu i alla fall. Varför måste helgerna gå så fort för?! Nej, man får väl se det positiva i det hela. Snart är det tisdag ;-)

Jippie! Vår nya soffa har kommit, så den får grabbarna grus hämta på vägen hem från das work! Äntligen ;-) Just de, den 6 oktober åker jag på roadtrip med min kära mamma. Skoj, skoj..Vad gör ni en dag som denna?

Children`s outfit for the day


Brazil Jack.

 

Yes, var på cirkus Brazil Jack idag. Det var kul att se, har inte varit på cirkus på mååånga år. Ett och annat skratt fick man sig när clownerna var i farten, men det som förvånade oss mest var katterna som gjorde konster och var riktigt duktiga. Katter som brukar vara så lömska, tänk att man kan träna dom på det sättet. Aja, det var tyvärr ganska svårt att få till bra bilder, men lyckades filma ett par videoklipp som jag lägger ut i morgon så håll utkik!


Bildbomb från igår.

Micke och Älsklingen medan vi väntar på att Malin ska komma.

 

Vi var på medeltidsgrejan i Söderköping och barnen fick varsitt äpple på pinne.

 

Sen var vi och tittade på riddasrspelen.

 

Barnen fick också prova på att vara riddare :-)

 

Favoritriddaren.

 

Sen åkte vi hem till Micke o Malin där vi fick middag och pratade en massa skit. Barnen myste med deras hundar och vi var inte hemma förrän vid 23.30 därför blev det ingen mer bloggning igår. Vi hade en väldigt trevlig dag/kväll måste jag säga och barnen skötte sig jättebra!


Fullt upp.

Stökigt värre här hemma igår.

 

Var ju som sagt barnvakt en stund åt Dante igår medan syster var på bio. Det gick bra och barnen lekte bra tillsammans medan älsklingen byggde ihop en byrå som vi hade köpt till hallen. Köpte även nya skor till Alvar då hans gamla var så pass slitna att det hade blivit hål i dom. Ja, det var shoppingen för igår ;-) Blev inte så mycket bloggande igår då jag valde bort datorn och såg en film med älsklingen istället när barnen somnat och syster hade hämtat Dante igen.

 

Idag ska vi till Söderköping för att umgås med ett par vänner, de ska bjuda på middag också. Ska bli trevligt. Men det kanske blir lite tomt här på bloggen idag med, men då vet ni varför. Det har varit ganska mycket varje dag den här veckan och så är det ju ibland.

 

Nu ska vi äta frukost och sen göra oss redo för dagen. Vid 12-13 ska vi dra mot Sörping och innan dess har vi lite att stå i. Hoppas ni får en bra lördag nu!


My home sweet homicide


I've got nothing to lose that's why I'm with you
My X-Ray glasses don't lie
And the best thing about our future
Is knowing that I'm gonna die

It's a simple mistake that anyone could make
And I guess I won the grand prize
A lifetime supply of misery
My home sweet homicide

And I'm so love sick, sick of you
I guess I'll see you in hell
But I'm sure you'd ruin that too

You'll be the death of me
Baby you're my home sweet homicide

You're the reason why I never tried
You're the biggest star in your own mind
No anti-dote, it's a fucking joke
And I'll never get out alive

Now on the count of three
Won't you bury me
Close the casket and say goodbye
And its ashes to ashes, dust to dust
My home sweet homicide

And I'm so love sick, sick of you
I guess I'll see you in hell
But I'm sure you'd ruin that too

You'll be the death of me
Baby you're my home sweet homicide

Klätterapor.


Lång dag.

Ärret 3 veckor efter operationen.

 

Som jag sa i morse så kommer det bli en lång dag idag. Det blev det också. Hela förmiddagen gick åt till att plugga och så pratade jag lite med läraren. Har fått VG i första psykiatri uppgiften :-) Orkade inte göra MVG uppgiften i den enheten för jag gillar inte det här med att analysera och argumentera, det är inte riktigt min grej ;-) Är i alla fall väldigt nöjd med mitt VG och det är nog den nivån jag kommer lägga mig på i alla enheter. Under eftermiddagen hade vi en väldigt intressant lektion om missbruk och så fick vi se en film, men den var mindre bra. Rent ut sagt tråkig.

 

Stannade till en stund i lekparken efter att jag hämtat barnen på dagis, skönt väder ute även om det blåste lite. Var i parken någon timme innan vi knallade hemåt. Nu har vi precis ätit och ska snart lägga barnen då de är väldigt trötta. Jag med iofs, men ska nog orka hålla mig vaken i åtminstone ett par timmar till.

 

Hoppas ni får en bra kväll nu!


Jahopp.


Alvar leker lite såhär på morgonkvisten.

Jaha, typ god morgon då. Dio rockar i högtalarna och frukosten är avklarad. Barnen är påklädda och redo för dagis. Själv kan jag inte påstå att jag är redo för någonting..eller jo det skulle väl möjligtvis vara sängen dårå. Lite mer sömn hade inte skadat även om jag sov gott i natt. Men som jag sagt tidigare, life is a bitch sometimes.

Några har frågat om handen och jag kan säga såhär. Jag har fortfarande ingen känsel i fingrarna, har ont i mellanåt och ärret ser fortfarande äckligt ut, så jag behåller tejpen på ett tag till ;-)

Neej, nu måste jag sätta fart, barnen ska vara på dagis om 30 minuter och sen ska jag knalla vidare mot skolan för att slita ut hjärnan...Ha en bra dag!

Tröttisar.

Tröttnisse, somnade med kläderna på ;-)

 

Eftermiddagen och kvällen har varit lugn och mysig. Barnen såg en film och jag plockade lite här hemma. Sen kom älsklingen hem och då blev det mat och massa mys. Vi såg Sons of Anarchy igen.. eller ja, älsklingen hade ju inte sett det, men jag gjorde honom sällskap :-)

 

Nu blir det att krypa ner i sängen så man orkar med morgondagen. Blir att plugga på förmiddagen tillsammans med Tuula och Madde och på eftermiddagen har vi lektion i Socialt behandlingsarbete. Med andra ord blir det en lång dag i morgon. Hinner nog slänga in ett inlägg på morgonen, men annars vet ni varför det blir tomt här.

 

Sov gott!


Skrivkramp AB!



Såå grymt avsnitt, blev lite irriterad men det var väldigt spännande. Så segt bara att behöva vänta en heeel vecka på nästa avsnitt.. hmpf... Ja, alltså jag pratar om Sons of Anarchy nu då...såklart, vad annars liksom? haha

Efter att jag hade sett det så tog jag mig i kragen och satte fart med pluggandet, vilket resulterade i skrivkramp maximus. Jag har nämligen skrivit om, Schizofreni/kognitiva störningar, Bipolär1/Bipolär2 syndrom, Ätstörningar och Tvångssyndrom så nu har jag "bara" tre sjukdomar kvar att skriva om. Herre min satan hur ska det gå? Är ju liksom halvt vänsterhänt och skriver alltså med vänster, samma hand jag opererade och jo jag kan skriva men det gör för jäkla ont efter en stund. Nåja, får fortsätta senare för nu tänker jag njuta en stund av lugnet innan barnen ska hämtas, så det så!

Äntligen, äntligen, äntligen!!!

 

Jag säger bara ÄNTLIGEN!!! Igår började Sons of Anarchy säsong 4, som jag längtat! Dock inte på svensk tv..såklart. Men jag utnyttjar PB. Så nu håller jag på att ta ner det första avsnittet. Ska bli grymt spännande! Har ALDRIG sett någon serie som ens är i närheten lika bra som denna. Grymt bra så nu är det bara att vänta på att det ska bli klart, men då det las upp på PB för bara några minuter sen så kommer det ju ta ett tag, meeeen det är det värt!! Now I´m happy! haha.


I dont like it..

Barnen på väg till dagis i morse.

 

Det har varit en lång dag med mycket på schemat, därför har det inte blivit så mycket bloggande idag. Jag gillar inte när min älskling måste jobba över. Han kom inte hem förrän efter 21 igår och han lär inte komma hem tidigare idag, snarare tvärtom. Pratade med honom nyss och de har en hel del kvar att göra. Jävla tank som MÅSTE vara klar i morgon! Men förhoppningsvis slipper han jobba över mer den här veckan.

 

Hade två mycket intressanta och roliga lektioner i skolan idag. På eftermiddags lektionen läste vi om schizofreni och vilka fördomar folk har om sjukdomen egentligen ;-) Nåja, efter skolan hämtade jag barnen och så gick vi till "lilla affären" för att köpa purjolök och ägarna där är så snälla och rara förstår ni, så idag fick vi fribiljetter till en cirkus som kommer till stan, av dom. Kul! Så i helgen blir det cirkus med andra ord :-) Kommer bli en bra helg. Cirkus på lördag och dop på söndag.

 

Niklas à la pastamannen gör mig sällskap tills älsklingen kommer hem, så det blir att spela lite xbox ;-) Hoppas ni får en bra kväll nu!


"Love song"


Morgue Than Words
:
when the ambulance arrived,
there was nothing they could do to save your life,
there wer pieces here and pieces there,
found some bubblegum stuck in your hair,

so much morgue to see, so much morgue to do,
and theres so many things that i wish you could of heard,
so much morgue for me so much morgue for you
and i cant express my self baby
morgue than words

you had such beautiful eyes,
its hard to tell now there covered in flies,
i guess its true that love could be sad,
to see you hauled away in seven body bags,
morgue than words,

so much morgue to see, so much morgue to do,
and theres so many things that i wish you could of heard,
so much morgue for me so much morgue for you
and i cant express my self baby
morgue than words

you were the love of my life,
and now the city morgue has put you on ice,
you were the one that got away,
i love you morgue than words can say

so much morgue to see, so much morgue to do,
and theres so many things that i wish you could of heard,
so much morgue for me so much morgue for you
and i cant express my self baby
morgue than words

En bra måndag trots allt.

Såhär kan det se ut när vi pluggar ;-)

 

Morgonen började inte så bra men resten av dagen har varit helt okej för att vara en måndag. Trött har jag varit men det blev många skratt medan vi pluggade. Letade info på nätet och skulle skriva ut det vi hittade, men något gick galet så antingen fick vi hundra papper eller bara ett fast infon var på kanske 18 sidor ;-) Aja, så kan det gå, vi fick i alla fall fram det vi letade efter och det är ju huvudsaken.

 

Träffade på en gammal vän på skolan också, han har börjat första terminen där på samma utbildning som jag går så jag sålde även en av mina "gamla" böcker till honom. Kul i alla fall att träffa honom då det var några år sen sist. Vi gick på samma skola i högstadiet och det är ju några år sen ;-)

 

När vi hade pluggat klart så var klockan så pass mycket att det var dags att hämta barnen och knalla hemåt. Hann bra sitta ner i några minuter innan min kära mor ringde och strax efter var hon här på besök. Trevligt.

 

Älsklingen jobbar över idag då de håller på med projekt som MÅSTE vara klart på onsdag, får väl se när han dyker upp. De skulle försöka vara klara till 20 och så tar det ytterligare ca 45 min innan han är hemma. Lite tråkigt, men vad gör man?

 

Nej, jag hade inte tänkt skriva en hel bok här, så jag avslutar innan det blir för mycket. En bra måndag har jag i alla fall haft. Hoppas ni får en bra kväll nu, själv ska jag se senaste avsnittet av True Blood så fort barnen har somnat :-)


Children`s outfit for the day


Pink heaven.

Pink heaven.

 

Vaknade tidigt i morse och himlen var då alldeles rosa vilket är väldigt fint tycker jag :-) Trött är jag och har haft krig med Izabella nu på morgonen. Ingenting har passat den lilla damen och det har varit ett himla gnäll, gap och skrik. Envis till tusen och med en vilja stark som en oxe så blir det en del konflikter. Kanske har hon dåligt morgonhumör som sin morsa? haha.

 

Nu ska vi strax gå bort till dagis, sen ska jag hem och äta frukost i lugn och ro innan jag ska knalla bort till skolan för att möta upp Tuula. Sen ska vi till komvux för att skriva in oss på en kurs där, få lite information osv. Vad resten av måndagen har att erbjuda återstår att se. Hoppas ni får en bra dag!


Våran söndag.

Vi har varit ute och lekt, barnen fick cykla lite också. Sen tog vi bussen ut till Coop och den stora leksaksaffären som ligger där. Barnen fick lite nytt lego, men egentligen tror jag det var karln som ville ha det ;-) Medan jag lagade till min berömda taco gratäng så började de bygga med legot. De är inte klara än men blir väl det så småningom :-)


Oh no, its sunday!

Jaha, då var det söndag igen då. Damn, vad veckorna går fort! Vi har inga direkta planer för dagen förutom att jag ska tvätta i eftermiddag. Får väl se vad man hittar på men det blir nog att gå ut och göra av med energi i alla fall. Ja, för barnen dårå, jag vill helst behålla den lilla energin jag har ;-)

Är förkyld och har ont i halsen men vad gör det om 100år? Lika bra att inte gräva ner sig för det. Mitt ärr på handen efter op har börjat klia som tusan, men det är ett bra tecken för då vet man att det läker :-) Men satan så jobbigt det är. Ont gör det i mellanåt också. Tänk er någon som sticker in ett vasst föremål rakt in i er hand och sen vrider om och gojsar runt.. typ så känns det! Inte hela tiden tack och lov, men ibland. Not fun, not fun at all.

Nej, ska väl ta och göra något vettigt kanske. Typ en tango med snabeldraken, vattna lite flowers och ja.. vad som nu behövs göras. See you later..

Vår lördag hittills.


Roses.

Igår när älsklingen kom hem från jobbet, så fick jag dessa tre fina rosor av honom. Åh, vad jag älskar honom! Min lilla älsklingsplutt ;-)

Var ju som sagt hos frisören igår, inte hos den jag brukar gå till för där var det fullbokat hela dagen så fick gå till en annna, håret blev okej, men inte riktigt som jag hade tänkt mig, men det är skönt att ha lugg igen.

På kvällen spelade jag lite xbox med grabbarna grus, därför var det lite dåligt med svar på era kommentarer. Somnade väl relativt tidigt ändå, men jag tror en zombie är snyggare än mig just nu ;-)

Idag är det som ni vet, lördag och vi har några små planer för dagen. Izabella har tjatat om hål i öronen så vi ska ner till stan och se om det blir av. Hon kan ju ändra sig när det väl är dags. Vi har förklarat för henne flera gånger att det gör ont en liten stund osv. Men hon vill absolut göra det. Sen har vi tänkt gå en promenad runt strömmen och mata änderna och det blir säkert lite lek i en park också. Ja, det är väl så lördagen ser ut än så länge. Vad ska ni hitta på idag?

Haircut.

Nu är det bara lite ny färg som behövs också så slipper det se så tråkigt ut ;-)


VARNING!! Under the tejp.

Var tvungen att byta tejp och såhär fint är det under tejpen ;-)

 

Skolarbetet inskickat och klart. Ny frisyr kirrad och snart är även vilddjuren hemma igen. Får se vad man ska roa sig med under eftermiddagen, men en vals med snabeldraken måste det bli i alla fall. Funderar lite på vad vi ska äta till middag idag. Karln har beställt lövbiff men vad ska man ha till? Vilket i-landsproblem. Nej hörrni, nu får ni underhålla er själva för jag måste ta mitt feta arsle och röra mig bort mot kindergarten. See you later..


I hate this shit..

 

Förkyld och jävlig. Svettas i ena sekunden för att frysa i nästa. Har ingen feber men är helt matt i kroppen. Borde kanske lägga mig och vila men ska ner till stan, skicka iväg ett paket och se om det finns någon tid hos frisören jag brukar gå till. Smitta ner folk och sen gå hem och skriva rent ett arbete till skolan, skicka in det och hoppas på någon timmes vila innan jag ska hämta hem vilddjuren från dagis. Yes, det är min fredag det. Vad ska ni hitta på?


Dagens middag.

 

Köttfärssås. 4port.

400g köttfärs

4dl krossade tomater

1 gul lök

1tsk salt

1krm svartpeppar

1tsk oregano eller timjan

1 vitlöksklyfta, hackad

2msk tomatpurè

4 morötter grovrivna

1-2dl vatten

100g rotselleri, grovriven

 

Koka upp tomater och lök. Tillsätt köttfärs och smula sönder den. Krydda med salt, peppar, oregano/timjan och vitlök. Tillsätt tomatpuré, morötter och selleri. Späd med vatten till önskad konsistens. Koka upp, sänk värmen och låt sjuda i ca: 10 minuter.

 

Servera med pasta.


Äntligen!

 

Var på vårdcentralen nu på morgonen och tog bort gipset och stygnen. Obehagligt och ont gjorde det att ta bort stygnen då de liksom hade sjunkit ner i huden lite, så sköterskan fick dra lite i dom för att kunna komma åt knutarna vilket inte var ett dugg skönt! Jag ska ha den här tejpen nu i en vecka och tur det, för ärret såg äckligt ut haha. Alltså det hade läkt fint och så men ja, färska ärr efter stygn ser alltid så äckligt ut tycker jag :p

 

Nackdelen är att det gör mer ont nu då stödet för handleden är borta. Men det går nog över snart. Man vänjer sig fort så det känns lite konstigt nu att inte ha gipsskenan och bandaget på handen. Sen är jag fortfarande lite svullen och skit, men det blir nog bra innan jag gifter mig ;-)

 

Och för intresseklubben så kan jag meddela att det var 12 stygn hon tog bort.


Gårdagens middag.

 

Korv och rotsaksgryta.

  • 300 g falukorv 11% fett, i bitar
  • 1 gul lök, hackad
  • 1 vitlöksklyfta, hackad
  • 2 morötter, tärnade
  • 1 selleristjälk, i bitar
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 msk flytande matfett
  • 5 dl grönsaksbuljong
  • 4 potatisar, tärnade
  • 4 dl hela tomater, konserverade
  • 3 dl kokta kikärter, från burk
  • salt och malen vitpeppar
  • 1 msk färsk oregano, hackad
  • 1 1/2 dl långkornigt ris
Fräs lök, vitlök, morötter, selleri och tomatpuré i matfett i en gryta. Tillsätt buljong, potatis och tomater. Koka upp, sänk värmen och sjud under lock ca 20 minuter.

Koka riset enligt anvisning på paketet.

Tillsätt korv och kikärter i grytan. Sjud ytterligare 5 minuter. Krydda med salt, peppar och orgegano.

Servera med ris.

(Vi hade dock inga hela tomater i eller långkornigt ris till, men det gick ändå och gott blev det hehe)

RSS 2.0