Juli, månaden som gått.


Disco

En söt smutsgris :)

 

Vi har haft förmiddagsdisco här hemma. Barnen har hoppat, snurrat och dansat till en massa olika barmlåtar. Jag låg mest i soffan och tittade på. Anledningen till detta är att jag knappt sovit något i natt så känner mig helt slut. Ska börja med lunchen om en stund och sen bär det av utåt på en promenad och lite lek. Hoppas jag piggnar till lite av den friska luften också. Inga större planer för dagen med andra ord. Vad ska ni göra idag?


Har ni sett...?

Smutsgrisen

 

Då var kvällen här och barnen somnade för en stund sen. Håller på och kollar på CSI, men just nu är det reklam så tänkte passa på att skriva några rader här då. Vet dock inte riktigt vad jag ska skriva om haha.

 

Efter CSI börjar en film. North Country heter den. Tror inte jag har sett den, men den verkar bra :-) Har ni sett den? Vad tyckte ni om filmen? Ja, mycket mer än så blir det nog inte ikväll. Sov gott sen!


Bilder


Jag vill också!!!

"Titta mamma, jag sitter som Ariel.."

 

Tänkte börja med att säga GRATTIS till min kära far som fyller hela 50 år idag :-) Jag hoppas du får en bra födelsedag där borta och vi syns om ungefär en vecka när ni kommer hem igen! Fick sms från pappa häromdagen och då hade de varit i Treasure Island och badat med delfiner och var då på väg mot Everglades. Sen fick jag ett sms igår och då hade de åkt såndär träskbåt och tittat på krokodiler, varit på Key west, shoppat och druckit whisky.. Nej, jag är fortfarande inte avis.. inte ett dugg!! Ska leva snålt i ett par år och spara en jäkla massa pengar och sen åka på en långresa med min älskade familj. Är grymt sugen när man hör hur underbart dom har det där borta!

 

Har även fått några sms från min mamma som befinner sig i Italien nu, de har det bra med sol och värme. Fusk! Här regnar det ju bara :(

 

Nåja, har varit ute och lekt med barnen under förmiddagen, Izabella fick cykla också så det blev en promenad runt området. Nu ska jag ta och fixa lite lunch och städa lite här hemma. Blir väl att gå ut och leka en stund sen i eftermiddag också. Hoppas ni har en bra dag!


Lite av varje..

 

Det blev att vi åkte hem till min syster idag. Jag är en ganska elak syster..ibland ;-) Det är så kul att reta upp Jossan för hon blir så sur och ännu värre är det nu när graviditetshormonerna spökar haha. Så efter en stund blev hon en surpuppa :p Förlåt Jossan! Hehe. Vi blev också bjudna på god mat innan vi åkte hemåt igen. Kom hem för en liten stund sen och nu tittar barnen på barnprogram och ska snart göras i ordning för natten med allt vad det innebär.

 

 

Häromdagen fick Izabella för sig att leka frisör, det var bara det att saxen var riktig och hennes hår blev vääääldigt ojämnt och fult. Min kära sambo som är duktig på det mesta jämnade till hennes hår så gott han kunde utan att det blev alldeles för kort. Resultatet ser ni på bilden. Jäkla unge! haha


Lite shopping trots allt ;-)

Min kära syster kom på besök igår eftermiddag och efter en kort stund bestämde vi oss för att åka ut till Maxi. Där kikade vi runt lite och på Lindex shoppade jag lite till barnen. De hade nämligen ta två betala för en på rean och detta var vad som fick följa med hem:

 

När vi kom hem igen var klockan ganska mycket så det blev kvällsmat och natta för barnen, när de väl hade somnat så rensade jag ur deras garderober och byråar så nu har jag koll på vad som måste inhandlas i klädväg åt dom inför hösten/vintern. Sen blev det bara lugnt framför tv.n en stund innan vi också la oss.

 

Idag regnar det en hel del ute, så jag sitter och klurar på vad vi ska hitta på. Vill helst inte sitta inne hela dagen, blir så rastlös och uttråkad då. Kanske åker till syster yster och hälsar på i bondeträsket eller så ja.. vi får se helt enkelt vad som sker idag.


Ett besök på Arbets museumet


Solen har varit framme..

 

Idag har solen hittat fram igen och eftersom vi inte vet hur länge den stannar denna gång så passade vi på att vara ute. Större delen av dagen har bestått av lek i olika lekplatser och promenader. Riktigt skönt ute idag. Vi köpte även glass och hade mysigt helt enkelt.

 

När vi inte har varit ute så har vi varit hemma, som ni säkert förstod haha. I alla fall så har vi lagat mat, sett en film, myst, badat och fixat här hemma. Man hinner med ganska mycket ändå på en dag :-) Nu är kvällen kommen och Alvar sover redan. Izabella och jag har pysslat lite med hennes "lära-sig-räkna" bok och nu leker hon med sina ponnys. Ikväll blir det att se en film igen när Izabella har somnat ;-)


Igår såg jag på The objective, en väldigt skum film fast ändå ganska bra och sen såg jag Children of Glory och den var riktigt bra. En stark film. Har ni inte sett dessa filmer så se dom :-)

Guns n roses favoriter


Bilder och en son som vägrar sova!

Izabella och Jossan i väntan på bussen. Syns inte att Jossan är gravid i v.31 :p Liiiiten mage!

Klätterapan Izabella


Nu ska jag försöka få Alvar att sova för femtioelfte gången, han totalvägrar! När han väl har somnat så blir det film :-) Ha en bra kväll!

Krigsbunkern II

 

Idag var jag, Jossan och Izabella ute vid Rusta. Vi kikade runt lite och jag fyndade denna film-box. Har velat ha den ett tag nu och kikat på CDON´s sida, det har dock inte blivit av att jag beställt den. Glatt överraskad blev jag på Rusta då jag fann den där. 199kr för 12 filmer.

 

Boxen innehåller dessa filmer:

  • Beaufort
  • Brothers War
  • Children of glory
  • De gröna baskrarna
  • Eichmann
  • The Fallen
  • Hitler A Career
  • I fiendens närhet
  • Krigets skugga
  • The mark of Cain
  • The Objektive
  • When trumpets fade
Ni som har följt min blogg ett tag vet att jag gillar krigsfilmer ;-) Är väldigt nöjd med min investering!

Jossan fyndade bodysar till bebisen på Babyland. Men annars blev det inte så mycket mer shopping faktiskt. Det är mycket rea på stan och visst är man sugen på att shoppa en del, men nej, vill inte köpa bara för köpandets skull. Nu ska jag ta och leka med barnen en stund och se fram emot en mysig filmkväll :-)

 


Fyndat på Ica-Maxi

 

Jag berättade ju lite snabbt förut att jag hade fyndat på Ica-Maxi igår och det jag fyndade var:

  • 2 filmer till barnen 29kr/st (se bild)
  • Ett lär-dig-räkna block till Izabella 29kr/st (fanns olika, skriva, läsa och räkna)
  • En ny kalender till mig 129kr (måste ha då jag är väldigt glömsk av mig)
  • Kollegieblock 10kr/st (måste ha när skolan börjar)

Kalendern och kollegieblocken är väl ungefär vad man brukar få ge för dom, men det var i alla fall det jag hittade på Ica-Maxi.


Ute i regnet.


Regn


Igår åkte vi hem till Johan and company. Vi fikade lite och Izabella fick en present av dom, dock glömde vi den där, men får hämta den en annan dag. När vi skulle åka hem på kvällen så kom regnet och det regnade i morse med när jag vaknade. Det är fortfarande morgon jag vet, men vaknade vid 07 och hörde hur regnet smattrade mot fönstret.

Fyndade även lite på Ica-Maxi igår. Bilder på det kommer senare.

Nu väntar jag på att min syster ska ringa, fast det lär väl dröja åtminstone en timma till. Vi skulle väl hitta på något idag, men vet inte vad än. Får se vad vi kommer fram till.

Apan kanske tar honom..

 

Känner mig helt död idag. Vaknade med huvudvärk och av barn som förde ett väldans liv. De lugna morgorna är förbi, utan här går det i 110 direkt. Så känns det i alla fall. Jag vet inte riktigt hur planerna blir för idag, utan väntar på att karln ska vakna så vi kan bestämma något. Vi måste hitta på någonting med barnen så de får göra av med energi för just nu klättrar de på väggarna ;-) Aktiva barn.

 

Igår kväll åt vi tacos och myste till en film. Izabella är så himla rolig ibland. Vi satt och pratade om hennes pappa medan han var och fixade med något. Hon tyckte pappa var knasig och jag sa att vi kunde ju lämna honom till en cirkus. Det tyckte dock inte Izabella för då kanske apan skulle ta honom och sätta honom i ett fängelse ;-) hehe.

 

Nä, ska försöka få liv i min andra hälft och sedan fixa frukost och greja lite.


Projekt: Måla om köket.. Klart!

Idag har vi, eller rättare sagt min kära sambo målat om i vårat kök. Jag är helnöjd med resultatet och nu är det bara lite småfix kvar som vi ska ta tag i längre fram. Men ni ska få en liten smyggtitt på hur det blev :-)

 

Innan hade vi en röd fondvägg som ni kan se, med en del "skador" (det vita) och resten av köket är vitt.

 

 

Resultatet efter att målningen är klar. Fondväggen blev grå och resten vitt. Ska dock införskaffa en stooor tavla att ha på väggen och sen ska vi kika på någon fin kakeldekor som kan passa in. En ny köksbänk hade inte heller suttit fel då våra är i fult trä just nu. Men som sagt.. det är sånt vi får fixa längre fram sen :-)


Tiden går så fort..

 

Idag är det inte alls lika varmt ute, det är på snudden till att man får ha långärmad på sig. Det är ca 3 veckor kvar tills skolan börjar och sommaren är förbi. Det går så fort allting, för fort! Vad vi ska hitta på under de tre sista veckorna har jag ingen aning om, utan vi får se vad som sker. Något roligt ska vi i alla fall kunna hitta på.

 

Idag blir det att handla lite och sen blir det nog att leka i någon lekpark. I morgon ska vi eventuellt till Johan med familj, fast då bara över dagen och på söndag ska jag tvätta. Det behövs nu då jag har en monsterstor hög med tvätt. Så ser väl våran helg ut. Vad ska ni göra i helgen?


Torsdag.

Izabella provar sina inlines :-)

 

Jag vill ha regn. Det är så kvavt ute så lite regn hade inte gjort något. Idag har vi inte gjort speciellt mycket faktiskt. Karln var nere hos Jonte en sväng och sedan möttes vi upp där och gick ett varv på stan. Köpte nya byxor till mig och sedan handlade vi lite nödvändigheter. Barnen fick en varsin glass och sedan knallade vi hemåt igen. Barnen har levt rövare mest hela dagen, lekt med de nya sakerna och bråkat..Annars har det faktiskt inte hänt så mycket mer idag. Känner mig lite småseg då jag fick gå upp vääääldigt tidigt i morse.

 

Nä, nu blir det kvällsmat, bad och lite tv-tittande innan det är dags för de små att sova. Vad har ni gjort idag?


Izabellas dag.

Izabella öppnar presenterna från Gammelmormor, mormor och Jens

Mera presenter

Izabella blåser ut ljusen på tårtan

 

Presenter som Izabella fick var:

  • Inlines
  • Knä, arm och handledsskydd
  • Bokstavsmallar
  • Regnkläder
  • Trosor
  • Jeans
  • Lego
  • Cykelkorg
  • Barbie + tillbehör
  • My little ponnys med tillbehör
  • Docktillbehör (blöjor, potta, nappflaska)
  • En resesäng till dockorna
  • En dockvagnssulky
  • Penntroll
  • En väska med mobiltelefon, spegel, kam, läppstift mm (leksaker)
  • En kavel + bakformar (till hennes lera)
  • Pengar
  • En bok
Hm.. tror jag fick med allt. Inte lite saker stumpan fick men hon blev verkligen superglad och nöjd för allting. Vi fick med det mesta på hennes önskelista ;-)

Ja må hon leva....

 

Grattis älskade lilla dotter på din 4-årsdag!!!

 


Nytatuerad :-)

 

Det som är nytt ser ni säkert, men i alla fall, gitarren, plektrumet och texten är nytt. Gjort idag. Är mer än nöjd faktiskt! Texten är dessutom skriven med min egna handstil dvs att den är väldigt unik ;-) Texten är tagen ur låten For whom the bell tolls skriven av Metallica...såklart ;-)

 

Ni ser även den tomma ytan mitt emot gitarren typ? Där ska det bli ett trumset och så ska det dit ett par trumpinnar.. kanske blir det nåt mer, vem vet? ;-)


Tisdagsfix

God morgon förmiddag alla glada!

Jag hade tänkt ta en rejäl sovmorgon och verkligen sova ut. Det gick...sådär. 8.30 visade klockan när jag vaknade, men om man jämför med hur dags jag brukar gå upp annars så är det faktiskt en ganska lång sovmorgon ;-) Hur som haver, när jag hade vaknat till och klivit upp så tog jag hand om disken och efter det har jag bara slappat. Karln vaknade nyss, så det får bli frukost och göra ordning oss lite. Ska ner en sväng på stan och inhandla den sista presenten till Izabella idag och sen handla lite till kalaset i morgon. I eftermiddag ska jag även tatuera mig, så denna dag kommer förmodligen bara att flyga iväg :-)

Vad har ni för planer idag?

Blivande modell? ;-)

I morse ville Izabella absolut att jag skulle ta bilder på henne och hon ska göra sig till på de flesta, här fick ni ett smakprov på alla bilder som togs :-)


Veckans planer (v29)

  • Måndag: Barnen åker till min mormor med min mamma + man
  • Tisdag: Jag ska tatuera mig
  • Onsdag: Izabella fyller år, barnen kommer hem, litet kalas för Izabella
  • Torsdag: Inga planer
  • Fredag: Storhandla
  • Lördag: Inga planer
  • Söndag: Tvätta

Livliga barn och trötta föräldrar.

 

Igår ringde min kära pappa. De var på båten från Haiti på väg tillbaka till Miami. Sen skulle de vidare till Washington. Åhh, jag vill också ut och resa! Är inte ett dugg avis ;-)

 

Den här dagen har gått väldigt segt. På förmiddagen städade vi och hade oss. Sen blev det lunch och en film. Slappade en stund innan vi begav oss utåt för lite lek. Barnen har nu hunnit duscha och ska få lite kvällsmat. Idag är en sån där dag då jag bara längtar till kvällen, till att få lite lugn och ro. Barnen har varit väldigt livliga idag. Vägrat lyssna på vad man säger till dom, sprungit fram och tillbaka, bråkat med varandra och ja.. ni vet säkert hur barn kan vara i mellanåt. Som sagt, ska bli skönt när det är dags för dom att sova, låter kanske elakt men det är sanningen..

 

Hur har er dag varit då?


Regnig dag.

 

Anledningen till att jag inte har skrivit något förrän nu är att jag helt enkelt inte har orkat eller haft lust till det. Natten till idag var lika jobbig som föregående natt. Hostattacker som höll mig vaken. När älsklingen gick upp vid halv nio så gick jag och la mig igen. Sov till 11 och det var skönt, men blev trots det mycket segare. Har varit seg mest hela dagen, men vi tog oss i alla fall en promenad i regnet. Gick förbi apoteket och köpte hostmedicin och så handlade vi lite. Hoppas hostmedicinen gör ett bra jobb så jag får sova i natt.

 

När vi kom hem igen blev det lite mat och en film. Barnen fick lördagsgodis och så myste vi en stund. Efter nån timme tröttnade barnen och ville göra annat. Blev lite lek på deras rum och sen var klockan så pass mycket att det blev dags för kvällsmat och fix inför natten. Alvar sover gott nu, men Izabella är fortfarande vaken. Tror hon kommer somna snart och sen ska jag nog se en film innan läggdags.


Bilder


Ingen rolig morgon.

 

Natten, eller rättare sagt morgonen har inte varit så rolig. Vaknade vid 04 dels pga värmen och dels för att jag hostade så jag trodde lungorna skulle gå sönder. Lyckades inte somna om förrän klockan var ungefär 06.30. Vaknade igen för en liten stund sen. Hatar verkligen att vara lättväckt. Känns inte som det är någon stor idé att försöka sova mer nu, utan får vara trötter, men kommer väl igång så småningom.

 

Ska försöka få i mig lite frukost och sen blir det nog att gå ut en sväng. Måste handla i vilket fall och barnen vill säkert leka lite :-) Vad ska ni hitta på idag?


Lekplatsen.


Jag klagar lite..

Nu tänker jag klaga! Jag tycker det är jobbigt varmt idag. Har tagit mig en svalkande dusch men är nästan lika varm igen. Vi ska gå ut en sväng så barnen får springa av sig lite. Måste fylla upp flera stora flaskor med vatten så att det finns. Hade det inte varit så att vi ska tvätta i eftermiddag så hade vi åkt och badat någonstans, men nu hinns det liksom inte med. Om vi bara kunde få en HEL dag med regn så hade jag blivit glad. Jag blir så slö av värmen och orkar inte med så mycket. Lägenheten behöver städas, det ser för jävligt ut här rent ut sagt. Men ja.. får väl städa mitt i nätterna när det är lite svalare ;-) Nä, ska väl ta och göra oss redo för utgång till lekparken.

Sådan far sådan son

Mina trötta grabbar på vägen hem igår.


Trött familj.

Teodor och Izabella tittar på tv.

 

Igår förmiddag blev det en del badande och sen åt vi lite mat innan vi begav oss hemåt. Det var riktigt skönt att komma hem igen. Hoppade in i duschen och sen blev det bara slappa och mysa en stund innan barnen skulle sova. De somnade fort. När de väl somnat så kollade vi på ett par avsnitt av CSI och sen somnade jag också, karln somnade till första avsnittet ;-) Det tar på krafterna att vara iväg,

 

Idag ska jag träffa min kära syster en snabbis för att hämta ut ett paket som hon har beställt. En present till Izabella. Usch. En vecka kvar tills hon fyller år och jag har massor att göra här hemma innan dess. Vilken tur att barnen ska följa med min mamma + man till min mormor. De blir borta måndag till onsdag. Barnfria. Fast vi ska passa på att städa HELA lägenheten då, från golv till tak. Men börjar nog lite i helgen så vi kan njuta av vår barnledighet också :-)


Secrets..

 

Vi blev kvar här men ska åka hem idag. Just nu är det nästan äckligt varmt så ska ta mig ett dopp i poolen efter frukosten, sen blir det att packa ihop alla saker för att så småningom åka hemåt. I morgon ska jag träffa min kära syster yster. Var länge sen nu ;-) Jupp.. sen om allt går som det ska så ska vi...nej, jag avslöjar inget nu hehe. Ni får veta när allt är hundra procent klart. Blev ni nyfikna nu? hehe.


Åka hem eller inte? Det är frågan..

 

Klockan är 08.31 och det är 23,1 grader varmt i skuggan. Alltså inte så farligt varmt än. Det stod regn och åska på väderprognosen, men just nu tvivlar jag på det då det är strålande sol och klar himmel ute. Fast eftermiddagen kan ju se annorlunda ut.

 

Det är måndag idag. Vi ska eventuellt åka hem sen, men vi får se hur det blir. Kan vara skönt att komma hemåt och bara vara en stund, har ju varit borta väldigt länge nu. Sen måste vi som sagt fixa lite hemma och så. Tänk att om man räknar med idag så är det bara nio dagar kvar tills vår lilla stumpa fyller hela fyra år! FYRA! Kan inte förstå att hon redan blir fyra år, hon var ju bebis nyss...eller?

 

Nä, nu blev det livat värre här, så måste gå och se efter några barn.


Några bilder från dagen


Det är varmt.

Kaffepaus

 

Igår var det tydligen värmerekord sedan 1994 i Norrköping. Temperaturen visade på 33,4 grader då. Nu är vi dock inte hemma i Norrköping utan en bit därifrån. Här är det redan 27,9 grader i skuggan! Jag tror att denna dag kommer bli ännu varmare. Det får bli att hänga i poolen typ hela dagen. Man blir ju orkeslös i denna värme. Fast det är nice med en riktig sommar, en sommar som inte bara regnar bort :-)


Update.

Hej

 

Oj, vad vit jag ser ut att vara på bilden haha. Blixten som gjorde det. Varmt, tog mig ett dopp förut när det var lugnt i poolen. Nu är det ingen idé att bada då den är full av busungar ;-) Har dammsugit av lite här, blir ju en del smuts på golven då alla springer ut och in mest hela tiden. Ska nog ta mig ett dopp till lite senare. Svalka av mig lite. Nu håller Johan, vår kock, på med middagen. Det blir grillat och potatisklyftor. Ska bli smarrigt för jag är riktigt hungrig nu! Nja, skriver bara lite strunt nu känner jag, men det var mest för att uppdatera er lite om vad vi gör ;-)


En massa bus (bilder)


En massa bus

 

Jahapp, nu har vi varit här sen lunchtid och vi har hunnit med en del. Först blev det en massa busande och sen satte karlarna upp ett partytält, vi har ätit middag och barnen har badat. Vi har spelat en omgång yatzy och ett par omgångar kubb. Barnen har precis fått kvällsmat och snart blir det att lägga de mindre barnen då de varit extremt gnälliga under större delen av dagen. De lär somna gott tror jag. Ikväll får vi se vad som sker, men det blir väl lite spel och skitsnack ;-)


Blev väckt av sötnosen.

Något suddig bild.

 

Izabella: Mamma, dags att gå upp nu. Vi ska åka till min Alvar ju.

 

Yes, det var bara att kliva upp vid 08 då Izabella väckte mig. Det var riktigt segt, men ska inte klaga. Fick ju trots allt sovmorgon ;-) Vi har ätit lite frukost och nu blir det att packa ner lite grejer som ska med och sen ner till Ica och handla ett par grejer innan vi går vidare ner till station och tar tåget bort till Johan and company igen. Vet inte riktigt hur länge vi stannar den här gången, men åker hem någon dag nästa vecka då vi har lite att fixa med här hemma. Måste ta mig en dusch också innan vi åker. Hm.. aja, bäst att sätta lite fart dårå.

 

Vad ska ni göra denna fredag?


Inte bara skor.

 

Izabella var som sagt på stan med min mamma och syster. Hon fick två par skor, en necessär, tandborstfodral (?) och en mugg med sig hem. Tack mamma!

 

Medan Izabella var borta så passade jag på att vila lite. Var nere och hängde upp sista tvätten också, men sen blev det vila och poppa lite musik :-) Har även kikat runt lite till en blivande tatuering. Jag vet precis hur den ska se ut, i huvudet, men sen gäller det att få ner det på papper också! Hm.. Lättare sagt än gjort ;-) Men min älskling är en bra tecknare så kanske kan han kladda ner det på papper :-)

 

Nej, nu ska jag umgås med min söta lilla dotter innan hon ska sova.


Varmt som satan..

Älsklingen nördar vid WOW hemma hos Johan.

 

Jisses, det är verkligen äckligt varmt. Fick för mig att städa köket och Izabella var så duktig och hjälpte till. Hon plockade upp lite skräp och dammsög. Sen moppade jag golvet, dammade av och diskade lite. Fick dammsuga lite innan också, Izabella står mest på ett ställe och dammsuger ;-) Blev så varm av allt städande så det blev att kasta sig i duschen. Skönt med en svalkande dusch, men är lika varm nu igen. Ska ta och fixa lite mat till oss, men vet inte riktigt vad vi ska äta. Får se vad som finns i frysen. Sen blir det att tvätta och vid 16 kommer min mamma och hämtar upp Izabella. Min kära syster skulle visst följa med dom på stan sen.

 

Saknar er mina älsklingar, men vi syns ju i morgon :-)

 

Ps. Ni har blivit riktigt dåliga på att lämna kommentarer ;-) Fast iofs är det ju semestertider, så det är ju inte så konstigt kanske :p

 


Hemma igen.


Jaha, då var man hemma igen. Lugnt och skönt här hemma måste jag säga. Det blir ganska intensivt med åtta barn som lever rövare hela dagarna ;-) Nu är det iofs bara jag och Izabella här hemma. De andra är kvar hos Johan and company. Jag och Izabella åker dit på fredag förmiddag igen. Anledningen till att vi åkte hem idag är att Izabella ska på stan med min mamma i morgon och köpa skor och jag ska tvätta.

Vi hann bara komma hem och ta oss en dusch innan min kära pappa ringde. Han ville komma förbi och hälsa på oss innan de åker till USA på fredag. Synd att inte Alvar är hemma, men i alla fall så kom min kära far förbi på en kopp kaffe och lite skitsnack. Vi, eller rättare sagt barnen fick lite pengar också och så önskade vi dom en rolig resa.

Nu kollar Izabella på Simpson, hon har blivit helt tokig i det där programmet. Kanske inte så lämpligt för barn även om det räknas som barnprogram, men det får gå för den här gången. Hon lär somna snart för hon ser helt slut ut.

Jag ska nog bara slappa och eventuellt spela lite. Var ju länge sen nu ;-)

Flugor!

 

Det är sjukt mycket flugor här. Jag överdriver inte om jag säger att det är ett par hundra flugor här, säkert mer. Hur tusan får man bort dom? Känns som vi har provat allt, men inget verkar funka. De har även sprutat med medel som ska ta bort insekter och flugor, men inte ens det funkar! Kanske är dessa flugor muterade och imuna mot allt? Nej, seriöst talat så börjar de gå mig, eller oss, något enormt på nerverna. Villken tur att vi åker hem i morgon ;-) Men som sagt, alla tips på hur man får bort dom är välkommet!


Sjuk

Fy, jag har blivit sjuk. Förkyld och ont i halsen. Det är första gången i hela mitt liv som jag blir sjuk på en sommar! Måste införskaffa nässpray så jag kan andas normalt. Inte kul detta.

 

Idag är det inte alls lika varmt ute. Det var bara 16,8 grader ute när jag kollade nyss. Skönt med en svalare dag. Det får bli lugna gatan idag för jag orkar inte med så mycket mer. Trist jag vet.

 

I morgon ska vi åka hem igen och då blir det att vila. Lite svårt att vila med åtta barn som har lite svårt för att ta det lugnt ;-) Vad ska ni hitta på idag?


Kvällen är kommen..

Jonathan igår kväll :-)

 

Då var kvällen här och idag har vi inte gjort så speciellt mycket faktiskt. Det har blivit en del badande och karlarna har klipp gräset och så har vi städat lite, men annars har det faktiskt inte skett så mycket. De små barnen ligger i sina sängar just nu och Alvar sover redan. De var riktigt trötta idag. De större barnen ska också lägga sig så småningom och sen blir det eventuellt att spela lite kubb eller nåt annat.

 

Får skriva mer i morgon för just nu är det varmt som tusan här så ska ut och få mig lite luft.


En rolig kväll!

Igår kväll när barnen åt kvällsmat fick min kära karl för sig att ta ett dopp och njuta av solen :-)

 

När barnen hade lagt sig för natten så passade vi vuxna på att roa oss. Det blev ett par omgångar Yatzy för att sedan gå över till att kasta "gris" till varandra med en badboll, det gick... sådär ;-) Vi blev varma efter allt kastande så grabbarna hoppade i poolen och vi bruttor satte oss och njöt lite av den fina sommarkvällen. När de hade badat av spelade vi lite charader, tyvärr varade det inte så länge för det var ganska lätta saker man skulle göra :p Vi avslutade kvällen med lite saning eller konsekvens, i vårt fall blev det dock saning eller saning ;-) Klockan drog iväg och vid 02.00 bestämde vi oss för att gå in och ta natta. Var lite småseg i morse när barnen vaknade, men nu börjar jag komma igång igen. Får se vad dagen har att bjuda på idag :-)

 


Det är för varmt..

 

Jag brukar inte klaga på vädret när det är soligt och varmt, men idag känns det bara för mycket. Hade inte skadat om det var ett par grader svalare ute. Det hjälper liksom inte att man har två stora fläktar inne, det är förbaskat varmt ändå. Ute är det som en bastu, tror det får bli ett dopp i poolen lite senare. Hade gärna badat nu, men alla barnen är i poolen och de är inte direkt lugna av sig ;-)

 

Vad gör ni en dag som denna?


Filmtips - She´s out of my leauge


She´s out of my league:

 

Kirk Kettner, en helt vanlig kille, möter den perfekta kvinnan, dock kommer hans brist på självförtroende och influenser från vänner och familj att sätta relationen i gungning.

 

Denna film är en komedi som var bättre än vad jag trodde att den skulle vara. Har ni inte sett den, så borde ni se den :-)


Bilder.

Vi har badat, solat, spelat yatzy och nu väntar vi på att maten ska bli klar. Blir grillat med potatissallad :-)


Bilder från kalaset.

Tårtorna

Födelsedagsbarnen

Dags att blåsa ut ljusen

 

Några av alla bilder från kalaset igår. Vet inte om de andra vill vara med i bloggen så därför kan jag inte visa fler bilder. Nu blir det att packa och sedan åker vi hem till Johan med familj i några dagar.


Kalas

Vi har varit på kalas idag, det var trevligt. En massa barn som lekte och härjade ;-) Det märks att det är varmt och att folk tar vara på sommaren! Statistiken har sjunkit lite och det gör inte så mycket, är inte den bästa på att uppdatera bloggen heller nu när det är sommar.

Åter till kalaset. Jag tror det var sammanlagt 12 barn där och trots detta så var det ganska lugnt. Det är mer liv när vi är hos Johan med familj, så jag är väl ganska van hehe.

Tyvärr blev det inga bilder tagna då batterierna i kameran är slut. Becka tog dock lite bilder så kanske kan jag sno några av dom :-)

Nej, nu ska jag inta soffläge och kolla på film innan jag själv stupar i säng.

Varmt

 

Vad varmt det är! Har varit och handlat lite. Ska åka hem till Johan med familj i morgon igen och blir kvar där i några dagar, så handlade lite mat som vi ska ta med oss. Blir ju inte billigt när man är några stycken som ska ha frukost, lunch, middag och mellanmål i mellan. Nu ska vi bara ta det lugnt en stund, äta lunch och jag ska hoppa in i en dusch innan vi ska på kalas vid 14 tiden. Vad ska ni hitta på idag?


Bildbomb - Kolmårdens djurpark!













Klickbara bilder.

Har jag berättat?

 

En ny dag har börjat och idag ska vi ut på nya äventyr. Vi ska bege oss till Kolmårdens djurpark. Johan med familj ska också med :-) Det kommer bli en toppendag tror jag! Alvar sover fortfarande, synd att inte Izabella kände för en sovmorgon också ;-) Hon och jag har tagit oss lite frukost och nu ser hon på barnprogrammen.


Jag vet inte om jag har berättat det innan, men förra veckan fick jag svar från utbildningen och jag kom in på det jag sökte :-) Så nu ska jag bli behandlingsassistent och ta hand om stökiga ungdomar hehe. Nä, vi får väl se var framtiden har för planer för mig :-)

Nähe, nu ska jag hoppa in i en dusch och fixa ordning mig lite innan huset vaknar till liv.

Ha en bra dag!

RSS 2.0