Micrad chokladtårta.
Micrad Chokladtårta.
- 1½ dl socker
- 2 dl vetemjöl
- 1 tsk bakpulver
- 1 tsk vaniljsocker
- 1½ msk kakao
- 75g smör eller margarin
- 3/4 dl vatten
- 2 små eller 1 stort ägg
- (2 msk chokladströssel)
Blanda alla torra ingredienser i en skål. Lägg matfettet i en låg form, t.ex en paj form, och smält det på full effekt i 2 min i micron. Häll i vattnet.
Vispa upp äggen lätt och rör ner dom i mjölblandningen tillsammans med matfettet. Häll smeten i formen.
Grädda kakan i micron på medeleffekt i ca 8 min. Den får gärna vara lite kladdig inuti.
(Strö chokladströssel över den varma kakan och garnera med frukt, t.ex sharon och vindruvor. Bjud tårtan direkt ur formen, gärna med vispgrädde till.) <---- Inget måste!
Lämna ett avtryck
Postat av: Emelie
Oh den såg smarrig ut :)
Postat av: Dr Feelgood
Ser gott ut! Vad är fördelen med att blogga på det här stället?
Postat av: Diana
åh..så gott :D!
jag har en liten tävling i min blogg där man kan bli länkad :)Kanske något för dig ?
Trackback