Middagstips - Mexgryta
Ingredienser, 4 portioner.
- 400g nötfärs
- Smör
- 1tsk salt
- 1 burk krossade tomater
- 1 burk kidneybönor, ca 400g
- 1dl majskorn
- 1dl vatten
- 2dl cremé fraiche, paprika&chili
Gör såhär:
Bryn färsen i smör i en gryta. Tillsätt salt och krossade tomater. Låt koka ca 5 minuter. Skölj bönorna och låt dom och majskornen rinna av. Rör ner bönor, majs, vatten och créme fraiche i grytan. Låt koka ca: 2 minuter. Servera med kokt ris. (funkar bra till pasta också om man hellre vill ha det)
Mmm, enkel gryta att göra ju!
Kommer lägga upp dagens göra senare på bloggen, dock kommer jag inte åt att lägga in mina bilder eftersom Z spelar bilspel på just den datorn! :-D
åh gud så gott det lät ju. får göra det till mig o mannen någon gång,..sonis tål det inte tyvärr =(. Duktig du är på matlagning,,jag har noll fantasi,..fast ofta äter man ju olika i olika familjer ju,..så jag kanske kan bjussa på något mattips som du inte ätit,..usch nu svamlar jag =), förlåt!
Ohh det där såg gott ut jag tror att jag måste försöka mig på böner snart igen faktiskt alla äter det ju men jag vet att jag inte tyckte om det förut men får hoppas att jag ändrat mig. ;)
Ja men pricis jag förstår inte att folk orkar hålla på och klaga över något sånt.. :P
kramar.
Detta såg attans gott ut, de vattnas i munnen
kram
Men du som är så mycket ute och hittar på massa saker tillsammans med ungarna....en lättlagad lunch/middag är det allra bästa! Det är ju tröttsamt (om än bra trötthet förstås), att vara småbarnsföräldrer... :)
Nu har jag lagt ut första blogginlägget (internet fuckade ur här hemma också såklart)