He is old now!

Under fördmiddagen var jag på en shoppingrunda tillsammans med min syster. Jag köpte bland annat dessa böcker (se bild) på bokrean, nya skor och lite nytt smink till mig, sen lite grejer till festen på lördag. Vi hann även med en fika innan vi skildes åt.

 

Efter att min älskade kommit hem från das work och vi ätit middag så fick han öppna sina presenter. I det ena paketet låg denna fina vårjackan (se bild) och i de andra paketen låg en t-shirt och presentkort på tatuering. Dessutom fick han fina teckningar av barnen som de gjort på dagis :-)

 

Och såklart, måste man ju ha tårta på självaste födelsedagen :-) Det blev bara ett minikalas idag då den stora festen blir på lördag. Då ska vi ha några vänner här på middag och förfest för att sedan dra ner till Gravrost MC där the big party börjar! Det ser vi fram emot :-)


Happy Birthday!

♥ Grattis på din 30-årsdag!


Veckans planer (v.9)


Tired!

Bilden är från i fredags när vi var hemma hos Frudde och Erica.


*Gäsp* Nu börjar jag bli väldigt trötter... Tvätten är färdig, ska bara vika och lägga in den på sin plats sen blir det en film och natti natti för min del! Sov gott allesammans!

Fun, fun, funlight..

Vad klockan har dragit iväg och än har grabbarna inte kommit hem. De drog hem till Martin vid 13-tiden. Jag och Izabella har roat oss med att tvätta under tiden. Hela sex maskiner har vi hunnit med! Jisses.. var kom all tvätt ifrån? Ska snart ner och hänga upp den sista tvätten.

När vi inte sprungit i tvättstugan så har vi sett på barnprogram, ritat och ätit glass. Är det girlstime så är det ;-) Vi har även lyssnat på musik, sjungit och dansat, mest Izabella dårå, jag dansar sällan nykter *höhö*

Det blev ett litet avbrott i skrivandet nyss, men det märkte ju inte ni förstås ;-) Hur som helst så var det min man som ringde, de är på väg hem nu! Wohoo.. finally.. nej, men det har varit lugnt här hemma, men man börjar ju bli lite hungrig nu så ska ta och fixa ihop lite middag åt oss snart.

Yes.. Nja, ville bara uppdatera er om lite shit så det inte blir så tomt på bloggen. Visst är jag snäll som låter er läsa om vår extremt roliga söndag? Pöss

Haircut.

 

Karln klippte Izabellas lugg förut. Det behövdes verkligen då den var så lång och ojämn. Borde gå till frisören någon dag med henne då hon behöver klippa resten av håret också. Det är så ojämnt överallt efter att barnen fick för sig att leka frisör för ett tag sen.


A typical Sunday

Lite lek med duplo såhär på morgonen.

 

Igår kväll så la jag bloggen åt sidan och ägnade mig åt att se senaste avsnittet av Vampire Diaries och en film. Det är så spännande i Vampire Diaries så det blir jobbigt att vänta en vecka till fortsättningen ;-)

 

Nu på morgonen har vi hunnit leka en stund med duplot, vi byggde hus till djuren och så körde Alvar traktor med släp (duplo) och i släpet stod alla djuren. Izabella byggde även en cirkus till clownen som vi har. Vi har även hunnit med frukost och nu sitter barnen och ritar lite, så tänkte passa på att blogga då.

 

Jag funderar på vad vi ska hitta på idag. Har tvättstugan 14-21 vilket stör lite. Eftersom det är söndag så öppnar ju allt ganska sent om vi ska hitta på något och då blir det så lite tid eftersom jag måste vara hemma till 14. Hm.. däremot kanske karln tar med sig barnen till badhuset, vi pratade lite löst om det igår så vi får se hur det blir. Ska städa lite också men det kan jag ta i eftermiddag då jag ändå måste hålla mig hemma. En typisk söndag kan man ju kalla det.

 

Vad ska ni göra idag?


This day..

Jag och mamma tog en promenad ut till gravarna där vi la blommor och tände ljus.

 

Tack för era fina kommentarer! Vad ska jag säga om den här dagen? Den har varit ganska blandad, men däremot har jag haft en jobbig huvudvärk större delen av dagen. Trots huvudvärken tog jag med mig Izabella ner till stan där vi shoppade lite. Blev en present till karln, nya pyjamaser till barnen, lite stuff till festen, en skitsnygg tröja till Izabella och lite annat. Sen gick vi hem igen och jag lämnade av Izabella och grejerna för att sedan knalla ner till stan igen, köpte blommor och ett kort till graven, sen mötte jag upp mamma och vi tog bussen ut till Rambodal.

 

Rambodal. Där bodde vi i 17år, där hade jag en trygg och fin uppväxt fram till olyckan skedde. Sen blev jag en rebell och hatade allt och alla ett tag. En lång historia som jag kan berätta om vid ett annat tillfälle. Att återvända till Rambodal känns...jag vet faktiskt inte för jag kan inte riktigt sätta ord på hur det känns. Det är jobbigt att åka ut dit igen då alla fina minnen kommer tillbaka.

 

Hur som helst, jag och mamma gick från Rambodal ut till graven och tillbaka igen, det blir en promenad på ca: 5km totalt. Sen tog vi bussen in till stan igen, där vi kikade ytterligare i affärer och jag köpte lite nya kläder att ha på mig på festen nästa helg. Sen handlade jag lite innan jag gick hem igen. Ja, det är väl så den här dagen har sett ut. Nu ska vi göra middag. Hemmagjord pizza. Sen blir det att göra barnen redo för natten och mysa lite.

 

Hoppas ni har haft en bra lördag och får en bra kväll!


12 years..

Kan inte förstå att det redan gått 12 år sedan min storebror och mina barndomsvänner, klasskamrat, skolkamrater och fritidsledare omkom i den hemska minibussolyckan! Kan bara inte förstå att idag för 12 år sedan släcktes nio underbara liv, att de aldrig mer kommer tillbaka till oss! Just idag tänker jag på dom lite extra, just idag är sorgen väldigt tung.. dagarna innan och dagarna efter är tunga, men just idag kommer minnerna upp igen, alla bilder från dagen då vi fick det hemska beskedet kommer tillbaka.. idag är jag inte med i nuet, idag är jag tillbaka till platsen jag befann mig på för 12 år sedan! Kommer det någonsin blir lättare att ta sig igenom den 26.e februari? Kommer det kännas likadant om 10år? om 20år? Det har ändå gått 12 år nu, men det känns som det inte alls är så länge sen..

A long day.

Det blev ändrade planer för dagen och det har varit en riktigt lång dag. Den började med att jag och barnen tog det lugnt här hemma fram till lunchtid ungefär. Då åkte vi ner till station för att sedan knalla bort till MAX där vi mötte upp karln, Martin, Frudde och Erica för att äta lunch.

När vi hade ätit klart gick vi upp till Jonte för att hämta stencilpapper (som man använder när man ritar upp tatueringar) och snacka lite skit. Martin begav sig hemåt och vi andra åkte till IKEA i Linköping där vi shoppade lite småsaker som vi behövde, det blev även en tur in i leksaksaffären och barnen fick välja en varsin leksak.

När vi var klara där hade klockan redan blivit ganska mycket så vi begav oss hem till Frudde och Erica där vi spelade lite guitar hero och snackade lite skit. De bjöd även på god mat innan vi åkte hem igen. Vi var inte hemma förrän vid 21 tiden så ja, det blev en lång dag, men vi har haft riktigt trevligt och roligt.

Nu är jag väldans trött så det får allt bli sängen för min del. Hoppas ni har haft en bra fredag allesammans!

Morning.

Hallå allesammans!

Somnade tidigt igår så i natt fick jag sova hela 8 timmar! Helt sjukt.. men skönt var det! Dock lite seg såhär på morgonkvisten men lär väl komma igång snart. Barnen har varit uppe sen klockan sex och levt rövare. Nu är de lite lugnare och tittar på barnprogram. Vi ska snart äta frukost och sen göra ordning oss lite för dagen. Det blir att leka lite här hemma först och sen ska vi ner på stan för att köpa presenter. Har ju två stycken som fyller år nästa vecka.

Frågan är vad man köper till någon som fyller 30?! Frågade samma sak på Facebook och då var den någon som tyckte att jag skulle köpa en 18-åring och det är ju inte direkt så att jag kan gå in i en butik och säga "Hej, en 18-åring tack!" Nej, men något roligt hittar vi nog :-)

Nu vill barnen ha frukost så det är väl bäst jag sätter fart då! Hoppas ni får en bra dag!

Children´s outfit for the day


I am so tired!


Thursday morning.

Samtal på dagis, Alvars avdelning är avklarat. Det var mest positiva saker som togs upp och Alvar är en snäll och duktig kille som dock är svår att hantera när han väl blir arg. Man får liksom ingen kontakt med honom då, så det pratade vi lite om för att tillsammans försöka komma på ett sätt att hantera det på. Men annars var allt som sagt tiptop! Barnen är bara på dagis till 12 idag och efter det blir det att åka och handla lite. Kom på att det är ju löning + fredag i morgon och då har jag ingen lust att handla och stå i meterlånga köer, så vi tar det idag helt enkelt :-)

Måste köpa en luftmadrass eller något också. Får ju besök från Fagersta till festen nästa helg och de måste ju ha någonstans att sova då. Har en obekväm extra säng iofs, sen finns ju soffan och Izabellas säng. Men jag antar att de vill sova tillsammans så vi tänkte införskaffa en såndär stor luftmadrass som man kan sova två på. Den kan ju komma till användning fler gånger liksom :-)

Nu blir det frukost och lite vila innan barnen ska hämtas igen. Hade tänkt plugga egentligen men är alldeles för trött och har dessutom ont i skallen, så vila låter mer lockande. :-)

A good afternoon

 

Vi har haft en riktigt bra eftermiddag/kväll idag. Barnen var på bra humör och vi spelade lite memory. Barnen vann såklart ;-) Sen ritade vi lite och jag övade färger med Alvar, vilket gick riktigt bra! Pekade på bilderna i målarboken så fick han berätta vad det var han såg och det gick också väldigt bra. Små övningar som man kan göra för att träna uttalet :-)

 

Efter middagen fortsatte vi pyssla med olika saker en stund innan vi såg en film tillsammans. Idag blev det Madicken och efter filmen blev det dags att göra sig redo för sängen och nu har jag alldeles nyss läst en bok för dom, så de lär nog somna snart! Själv ska jag antingen spela lite xbox eller se någon film, får se hur det blir!

 

Ha en bra kväll!


Children´s outfit for the day


He has no problem


Igår hade vi riktigt roligt. Barnen uppskattade verkligen att få gå till badhuset och de var som de vildaste vattendjuren. De hoppade, åkte kana och simmade under och över vattnet. De älskar att bada och jag tyckte det var riktigt roligt att titta på dom :-)

Efter badet fick Izabella vara med min mamma och Dante, medan jag och Alvar åkte till logopeden. Som jag trodde så har Alvar inga problem med talet, det enda är att han ligger lite i underkant med talet för sin ålder. Han pratar inte rent men har ändå ett stort ordförråd, så logopeden tyckte inte vi skulle ta till någon behandling då han fortfarande är ganska liten. Vi ska på en uppföljning om tre månader för att se hur det har utvecklats.

Idag är det återigen dagis för barnen och jag ska plugga lite under tiden. Skulle behöva köpa nya skor också, upptäckte igår att jag hade fått hål i den ena skon. Har aldrig förstått på grejen med skor, huuur kan man ha femtioelva par skor? Vad är det som är så roligt med skor? Nej, väskor är mer min grej haha. Skor..ja, det köper jag ett par och så använder jag dom tills de går sönder...typ. Får se om jag orkar/har tid att ta mig ner på stan under dagen och införskaffa mig ett par skor.

Nu ska vi ta och äta frukost och göra ordning oss. Hoppas ni får en bra dag!

Badhuset


Children´s outfit for the day


I tell you this..

God morgon denna tisdag. Idag står badhuset på schemat. Ska bli kul för barnen att få hitta på något utöver det vanliga. Själv ska jag inte bada, brukar inte vara en "torris" i vanliga fall, men när det gäller pooler så är jag försiktig då jag inte tål kloret så bra. Svider i ögonen om jag får sånt vatten i dom och min hud blir extrem torr efteråt, så jag hoppar över badandet. Min mamma och lilla Dante ska med också. Jossan och Ronny håller på att flyttar så därför har mamma Dante i ett par dagar nu. Hur som haver.. ska bli kul att göra något och inte bara sitta hemma och glo.

Efter badhuset tar mamma med sig Izabella hem en stund medan jag och Alvar åker till logopeden. Tror ju inte att det är något större fel på hans tal då han pratar extremt mycket och talet blir bättre och bättre för varje dag. Däremot tycker jag att det kan vara skönt att få komma dit ändå för att få det bekräftat.. att antingen är det inget fel alls eller så kanske han behöver mer hjälp med sitt tal. Han pratar långt ifrån rent. Alla utvecklas olika that´s it!

Nu måste vi sätta fart och göra ordning oss innan vi ska iväg. Ha en bra tisdag!

Welcome evening!

Under eftermiddagen var barnen totalt uppspelta och sprang omkring här hemma, dansade, snurrade, hoppade osv.. Ljudnivån var högt upp i taket så det är väldigt skönt för mina öron nu när det är lugnt igen! ;-)

Barnen har precis lagt sig och de somnade bums, antar att de var trötta efter allt bus, jag ska ta mig lite datortid en stund medan Familjen annorlunda är på i bakgrunden. Har inte alls följt det då jag tycker familjerna som är med nu är ganska tråkiga. Sen blir det CSI innan läggdags :-)

Hoppas ni har haft en bra dag och får en bra kväll!

Awesome song!


Children´s outfit for the day


Veckans planer (v.8)


With this, we say good night ..


Finding no suitable title

Barnen leker

 

Hej och hå, nu har jag spenderat de senaste timmarna till att städa och rensa i barnens rum och vardagsrummet. Blir ju helt svettig av allt städande och plockande, men så skönt det känns när allt är klart! Bara resten av lägenheten kvar *suck* tur att det inte är så stökigt så det går fort att röja upp där :-) En typisk söndag..

 

Barnen leker på rummet så smög in och tog en bild på dom ;-) De måste ha roligt med tanke på de höga skratten. De hjälpte till att städa rummet till slut, så lite nytta har de gjort idag. Nu ska jag strax börja med maten som idag blir stekt falukorv och potatismos. Vad ska ni äta för mat idag?


Sunny Sunday

Det är en solig söndag vi har dock väldigt kall. Jag är sååå trött på denna kylan och vill ha lite värme nu! Sommaren får gärna komma tidigt i år och stanna någon månad längre än vad den brukar göra :-)

Jag vet inte riktigt vad vi ska hitta på idag. Ska i alla fall åka iväg en sväng och handla hem ett par saker och sen städa här hemma. Men något roligt borde vi försöka hitta på också, frågan är vad?

Barnen trotsar som vanligt nu, jag har försökt (på alla möjliga sätt) få dom att städa sitt rum utan resultat. Izabella har varit riktigt uppkäftig hela morgonen/förmiddagen, nästan så man blir tokig! Ser inte fram emot hennes tonårsperiod haha.

Nej, ska väl ta och sätta lite fart nu, så man får något gjort. Ha en bra söndag!

Finally!

Good evening bitches!

Den här lördagen har väl inte direkt sprungit fram, men ja nu är kvällen här.. finally! Jag gillar kvällar, jag är en typisk kvällsmänniska och hatar tidiga morgonar. Men som ni vet så är jag alltid uppe innan tuppen och på något vänster så lyckas jag hålla humöret uppe...för det mesta. Nu var det inte detta jag hade tänkt skriva om, men allt blir inte alltid som man tänkt sig, right?

Vad gör ni en lördagkväll som denna? Själv väntar jag på att den sista tvätten ska torka. Jupp, tvättar på en lördag gör jag! Så fort tvätten är klar ska jag spela lite xbox. Det var väldigt länge sen nu och ikväll blir det Medal of Honor.

Nej, ska inte uppehålla er längre, utan ni ska få återgå till..vad ni nu än höll på med..tack för besöket och välkommen åter ;-)

Children´s outfit for the day


Filmtips - Green Street Hooligans

Efter att ha blivit felaktigt anklagad för droginnehav, relegeras Matt Buckner från Harvard. Han åker då till London för att bo hos sin syster och här introduceras han för engelsk fotboll. Det blir Matts möte med en värld av skoningslöst fotbollsvåld och brutal huliganism. Matt är djupt skakad. Men så upptäcker han lojaliteten, vänskapen, gemenskapen och äran och det går upp för honom vad det innebär att ha vänner som sluter upp vid ens sida. Det dröjer inte länge förrän han är redo att förena sina krafter med de övriga medlemmarna i huligangänget "Green Street Elite" inför årtiondets match mellan ärkerivalerna från Millwall och West Ham.

 

Gör dig redo för en brutal filmupplevelse från fotbollsvåldets värld! Filmen har redan vunnit åtskilliga priser och den kvinnliga regissören och tidigare världsmästaren i kickboxning och karate, Lexi Alexander, har dragit stora växlar på sitt förflutna som hängiven medlem av Mannheim City Boys huligansektion! Elijah Wood (Sagan om ringen trilogin) spelar den oerfarne Matt som får sin inträdesbiljett till huliganfanatismen av britten Charlie Hunnam (Sons of Anarchy, Cold Mountain) i en film som känns lika äkta och autentisk som en knytnäve rakt i ansiktet!


Hur har jag kunnat missa att tipsa er om denna film?! Den är riktigt bra även om den innehåller en hel del våld. Jag tror man måste förstå budskapet med filmen om man ska gilla den. Jag tycker absolut att ni ska se filmen!


Red pants

Igår hade Alvar på sig ett par röda mjukisar som han fått ärva av Izabella. Han var riktigt stolt och ville inte alls ta av sig sina byxor på kvällen, men av kom de till slut och i morse var han snabb med att ta på sig dom. Då de var smutsiga så fick jag honom att byta byxor. Tänk hur mycket man kan gilla ett par byxor! Min tokiga busunge :-)

Appropå byxor så ska vi iväg och shoppa lite nu. Känner för att komma ut lite efter att ha suttit inne större delen av veckan och med posten idag kom det en massa rabattkuponger så det passar ju kanon hehe. Måste även handla hem lite mat och andra nödvändigheter också + lite saker to the big party.. Jag har inte berättat om det stora partyt för er, men det ska jag göra, inte nu men så småningom ;-) Den som väntar på något gott..

Children´s outfit for the day


Sons of Anarchy (music)


What is wrong?

Är jag frisk eller är jag sjuk? Vad är felet? Jag mår illa igen... som fan! Det kom nu på eftermiddagen som en blixt från klar himmel. Har ju inte spytt sen i måndags och ingen feber sen tisdags förmiddag.. kan det komma tillbaka så snabbt? Har ingen feber nu utan mår bara illa och om jag inte hade vetat bättre så hade jag trott att jag är gravid igen, men så är alltså inte fallet. Vad kan det då vara för fel? Seriöst, är det något jag hatar så är det att må illa! Usch!

Nej, ska lägga mig en stund och hoppas det går över snart. Ville bara lämna en snabb update så det inte blir alltför dött i bloggen ;-) Hoppas ni har haft en bra dag hittills!

Filmtips - Gullivers resor

I denna oproportionerligt stora komedi får vi möta Gulliver, en journalist vars liv går på tomgång. Drömmen om att bli resereporter tycks aldrig bli verklighet så Gulliver bestämmer sig för att ta saken i egna händer, packar väskan och ger sig ut för att upptäcka världen. Och äventyret väntar bara runt hörnet. Gullivers skepp förliser i en storm och han flyter iland i det okända landet Lilliputt där invånarna är pytte, pyttesmå.

"Gullivers resor" bygger på den klassiska boken av Jonathan Swift med samma namn.

En klockren film! En är riktigt bra och rolig tolkning av Gullivers resor, så den tycker jag absolut att ni ska se! Den har biopremiär den 18.e februari, men jag har redan sett den tack vare PB ;-) Schh..

Wednesday

Här sitter jag med mina små älsklingar, de kollar på skönheten och odjuret och äter en varsin isglass. Kallt jajamen, men lite vardagslyx behövs ibland. Vi har precis ätit middag och myser nu innan det är dags för barnen att göras i ordning för natten. I morgon bär det av till skolan, ska faktiskt bli skönt för jag gillar inte alls att bara gå hemma och glo även om man ibland blir illa tvungen.

Har lov nästa vecka, men kommer ha en del att göra ändå, så får väl se positivt på den här "sjuktiden" jag fick ju i alla fall vila upp mig lite ;-) Jahopp, nähe ska väl inte sitta här och skriva massa strunt. Myspysa lite med mina älsklingar nu innan kvällsbestyren tar fart.

Har ni haft en bra dag?

Filmtips - Due Date

Framgångsrika arkitekten Peter (Robert Downey Jr.) befinner sig på fel sida av landet när hans höggravida fru om några dagar ska föda. När han p.g.a. ett "missförstånd" får flygförbud och blir av med plånbok och legitimation tvingas han lifta med Ethan (Zach Galifianakis), en korkad, slarvig och småknäpp skådespelarwannabe med en problemfri attityd och flera egenskaper som sakta driver Peter till vansinne och utsätter dem för ett flertal bisarra situationer under resans gång.

Allt som kan hända under en bilresa, det händer! En rolig film som bjuder på en hel del skratt. Helt klart sevärd!

Im back!

Hallå sötnosar! Tack för era fina kommentarer jag har fått. Idag mår jag mycket bättre, men stannar hemma ändå. Har inte spytt sen i måndags och inte haft feber sen igår morse/förmiddag så om inget inträffar under dagen så går jag till skolan i morgon! Jag gillar inte att missa lektionerna så jag hoppas på att kunna gå iväg i morgon!

Nu på morgonen har jag pluggat, läst och skrivit om astma som är en del av uppgiften. Ska fortsätta om en stund på andra delen av uppgiften så jag kan blir klar med den och kan lämna in den i morgon.

Känns underbart att vara sig själv igen haha. Har varit helt slö de senaste dagarna och det är otroligt hur många timmar man egentligen kan sova ;-) Barnen har varit lite extra snälla mot mig under tiden som jag inte mått bra och det uppskattar jag enormt mycket, mina söta små gullungar!

Nu ska jag äta lite frukost och sedan fortsätta plugga. Hoppas ni alla får en bra dag!

Sick

Förlåt att jag inte svarat på era kommentarer eller skrivit så mycket på bloggen. Jag är magsjuk och haf feber så jag sov bort större delen av dagen igår. Har ont i magen och det känns väldigt konstigt men har inte spytt sen igår. Febern kom igår kväll och sitter kvar än, tempen visade nu 38,4. Det blir att krypa ner i sängen igen, tänkte bara visa att jag lever och nu vet ni varför jag är borta. Återkommer när jag mår bättre, ha det så bra idag!

Answers to Question Time

Om du skulle gifta dig, hur skulle ditt bröllop vara?
Jag skulle vilja ha ett medeltidsbröllop!

H&M eller Cubus?
Jag föredrar H&M

Favoritbok?
Oj, den var svår.. Måste nog bli Nattfåk, en riktigt bra bok!

Skolämne du önskar inte existerade?
Hm.. Naturkunskap

Favoritplagg?
Mina (trasiga) mysbyxor

Vill du ha fler barn?
Inte just nu, men kanske i framtiden

Har du någon kille nu?
Jupp

Hur vill du bo och vart vill du bo?
Jag är en lägenhetsmänniska, men gärna en större lägenhet i framtiden, i samma stad.

Vad händer i sommar?
Har inte planerat så långt än, men något roligt hittar vi nog på!

Hur var din drömdejt?
Jag och L var på en mysig dejt en gång med middag, bio, massage och massa mys.

Vad är du bra på och vad är du INTE bra på?
Hm.. Är väldigt bra på att passa tider då jag själv hatar att behöva vänta på folk. Det jag är mindre bra på är att formulera mig bra skriftligt.

Har du körkort?
Nej

Gillar du kläder?
Alla gillar väl kläder? Haha nej jag är inget modefreak men gillar att köpa kläder till barnen!

Vad har du för drömmar i livet?
Klara skolan, hitta ett jobb jag trivs med, skaffa körkort, större lägenhet och en långtids resa till Texas med familjen.. Det är väl mina drömmar i dagsläget.

Favoriträtt?
Är nog ganska tråkig men måste säga köttfärssås och spagetti

Good Morning!

Igår hade vi en riktigt bra söndag. Först åt vi en rejäl frukost innan det bar av utåt för lek i Vasaparken. Det blev riktigt kallt efter en stund men barnen hade roligt och lekte en hel del. Efter Vasaparken gick vi in på bibban och läste några böcker, läste engelska böcker för Izabella då hon ville det och hon är jätteduktig på att förstå engelska *stolt*

När vi hade läst några böcker och blivit varma igen så gick vi ner på stan och åt lunch för att sedan möta upp Martin med familj, vi tog en fika och sedan följde de med oss hem där vi snackade lite skit och poppade musik. Alvar blev övertrött och var överallt så när vännerna åkt hem blev det att göra barnen redo för natten och när de väl hade somnat blev det att slappa framför tv.n en stund.

Idag blir vi hemma då Alvar fick feber igår kväll, Izabella och jag är dåliga i magen så vågar inte gå iväg någonstans. Får se om jag mår bättre under dagen så jag kan plugga lite. Fan har inte tid att bli sjuk så jag hoppas det bara är något tillfälligt!

Hoppas ni alla får en toppen måndag!

Lek i Vasaparken!


It´s sunday again..

Jag lider av brist på fantasi, har försökt skriva ett intlägg men har ingen aning om vad jag ska skriva. Det står helt still i skallen och det blir liksom lite samma sak varje dag och det är ju inte så roligt...right?

Hur som helst, igår hade vi en ganska lugn lördag. Det blev lite lek med tågbanan och så spelade vi memory. Handlade och städade. Lagade mat och såna där saker ni vet..

Idag är det då söndag och helgen är snart förbi. Lite tråkigt att tiden går så fort! Vet inte riktigt vad vi ska hitta på idag, men jag tror vi går ut i kylan en stund och leker i alla fall. Kan ju inte sitta inne hela dagen. Vi får se vad som sker..

Vad ska ni hitta på denna söndag?

Ps. Ni glömmer väl inte frågestunden jag har, klicka HÄR för att komma dit och ställ så många frågor ni vill hehe

Question Time!


Alvar and the railway


A sunny morning

God morgon!

Känner mig lite bättre i kroppen idag och ute skiner solen, dock väldans kallt. Hade det inte varit för kylan och snön så hade det varit ett perfekt vårväder :-)

Lördag igen. Tycker veckorna går sjukt fort. Hinner inte alls med och börjar bli lite stressad över uppgifterna som ska in nästa vecka. Har iofs skrivit klart men det känns som jag gjort helt fel. Aja, får väl se om jag måste göra om eller inte. Nu är det helg och skolan får läggas åt sidan.

Vi har inga direkta planer idag. Pratade igår lite löst om att träffa en vän + barn idag, men får se hur det blir. Ska även handla lite och så blir det väl till att städa här hemma också. Ja, så ser denna lördagen ut just nu, kanske dyker det upp något annat skoj under dagen?

Vad ska ni hitta på idag då?

Children´s outfit for the day


Pain!

I morse när jag skulle resa mig upp från soffan så högg det till i ryggen och sedan dess har varje liten rörelse gjort ont. Känner mig helt handikappad då jag inte kan göra någonting. Har i alla fall lyckats sitta ner så pass länge att jag hann skriva klart ett skolarbete, men sen var jag tvungen att byta ställning då det började värka som tusan i ryggen och så har det varit hela dagen, dessutom gör knät fortfarande ont när jag går så nej, det känns ganska ruttet just nu!

Friday


My beautiful kids..


Bambi på hal is..

På vägen hem från skolan så råkade jag halka och slå i knäna. Det blev bara ytliga skrapsår men det vänstra knät gör förbannat ont varje gång jag sätter ner benet vilket gör att det blir lite jobbigt att gå. Bambi på hal is.. Det snöar massor här och det sägs att det kan komma upp mot 20cm under helgen! Jag som hade hoppats på att få slippa mer snö men å andra sidan är det ju bara februari än så länge, så våren lär nog lysa med sin frånvaro ett tag till...tyvärr!

Var på ett elevråds möte idag så missade nästan hela lektionen vi hade i skolan, ibland får man offra sig det var ingen annan i klassen som ville gå, så tänkte what the hell.. och gick på det där mötet. Ett ganska meningslöst sådant då de bara pratade om Komvux. Alltså min skola tillhör Komvux numera sedan de tog över den här terminen, men vi är i olika byggnader och har helt olika studieformer. Så ja.. det togs inte upp så mycket rörande min skola, utan det bestämdes att vi skulle ha ett nytt möte bara för vår skola. Lite rörigt men ja..

Nu ska jag vila lite, har varit vaken sen 04.30 i morse så börjar bli lite seg i skallen nu och om en stund ska barnen hämtas och det ska fixas lite här hemma och om jag orkar senare ikväll när barnen lagt sig så ska jag plugga lite, annars tar jag det i morgon. Sånt som märks..

Hoppas ni haft en bra dag hittills :-)

Children´s outfit for the day


A long day..

Det har varit en himla lång dag idag.. en seg sådan. Vaknade tidigt och barnen var väl inte på deras bästa humör om man säger så. Lång dag i skolan också och idag var det en riktigt seg dag. En del betedde sig som de gick på lågstadiet.. Fast större delen av dagen bestod av många skratt till och med vår nya tråkiga lärare fick sig ett och annat skratt hehe.

Efter skolan mötte jag upp mamma och vi hämtade barnen på dagis och gick sen ner till ett mysigt cafè och tog en fika, det var trevligt. Dock är jag väldigt trött nu och längtar till sängen, men innan jag lägger mig ska jag se det sista avsnittet av SoA på säsong 3.. sen är det bara att snällt vänta på att säsong fyra ska börja.. Hm.. frågan är vad jag ska se på sen nu när jag sett alla bra serier och det är en evig väntan på att de ska börja igen hehe.

Nä, ska ta och göra barnen redo för natten nu..

True words..


Richard Thompson - Dad's Gonna Kill Me



Ni MÅSTE bara lyssna på denna! Så sjukt bra låt, älskar den!

I'm stuck ..

SoA
maraton igår kväll efter att barnen somnat, det blev ganska sent och jag behöver väl inte ens nämna att jag är trött nu? Självförvållat. Ska börja med säsong tre ikväll. Spännande..

Hoppas ni får en bra tisdag gott folk!

Children´s outfit for the day


A new week..

 

Vi hade grymt roligt igår på busfabriken. Barnen uppskattar verkligen att få åka dit. Ett bra sett att göra av med energi, lite tråkigt bara att det ska vara så dyrt! Fast å andra sidan så tycker jag det är värt det. Glada barn = glada föräldrar ;-) När vi kom hem igår var vi riktigt trötta. Det blev middag och greja lite, såg en film tillsammans och sen blev det läggdags för barnen.

 

Jag har ju börjat se Sons of Anarchy igen. Haha jag och mina serier.. i alla fall så är SoA en grymt bra serie och det är lätt att man fastnar, vilket jag har gjort...igen...så det har blivit ett par sena nätter nu. Ska försöka ändra tillbaka det för hjärnan måste ju fungera ordentligt nu när det är pluggtajm igen!

 

På tal om plugga så ska jag lämna barnen på dagis och sedan blir det plugg hela dagen eller nåja fram till klockan två i alla fall. Hoppas ni får en bra måndag!


Busfabriken!


My biggest love!


Saturday!

 

En regnig lördag är vad vi har idag. Så vi har inte gjort något speciellt nu under förmiddagen. Barnen har ritat i sina målarböcker och sen har de pysslat lite på datorn, var någon sida där som man kunde måla prinsessor och spela lite olika spel.. lugna aktiviteter med andra ord. Ska väl ta en promenad under eftermiddagen så vi får lite frisk luft.

 

Igår blev det inte mycket bloggande för jag hade helt enkelt ingen lust till det. Har sett klart alla tre säsonger av True Blood nu och måste vänta till sommaren på säsong fyra! Vet att jag sa att True Blood inte verkade så bra, men kan ju säga att det var svårt att sluta se när man väl hade börjat haha.

 

Nej nu ska vi ta och äta lite lunch, hoppas ni har en bra lördag!


I wonder what she is thinking about..


Hands up!


where does the time go?

Det är redan torsdag. Jag tycker att tiden går skrämmande fort. Snart är det liksom helg igen men det känns som det nyss var helg. Läskigt!

Har varit i skolan och haft medicinsk grundkurs. Idag pratade vi om Demens och Stroke. Intressant även om det inte är sånt jag ska jobba med sen. Längtar till nästa termin då jag får läsa psykologi, psykiatri och andra roliga kurser! Men i den här farten är vi snart där ;-) Sen är jag färdig.. eller ja, jag har en grund att stå på. Funderar på att söka in till högskolan sen och läsa antingen till socionom, beteendevetare eller något annat kul, har dock inte bestämt mig för vad än, men det finns ju lite tid kvar innan det är dags att söka in på högskolan.

Nog om skolsnack nu!

Ska hämta barnen om en stund och sen beroende på deras humör så kanske vi åker och handlar. Har ingen lust att göra det om de är trötta och på bråkigt humör. Ska även roa mig med att tvätta lite men förutom det så sker det nog inte speciellt mycket mer idag. Klurar lite på vad vi ska hitta på i helgen också, men väntar och ser vad det blir för väder först.. hoppas på fint väder så vi kan vara ute och leka, gå promenader osv.. Vill ha vår nu!

Children´s outfit for the day


Where is my energy?

Äntligen börjar denna dag leda mot sitt slut.. ja, jag vet att det är några timmar kvar men större delen av dagen är ändå förbi, vilket känns väldigt skönt!

Det var nog den segaste dagen i skolan hittills. Under första lektionen fick vi se små korta filmer om utvecklingsstörning och dess histora. Om olika instutioner osv.. Det var väl inte sådär jätteintressant men ja, den lektionen gick fort i alla fall. Eftermiddagens lektion bestod av en föreläsning om hygien, men den tanten vi skulle lyssna på var extrem tråkig och pratade mest om handskar, det var nästan så att man somnade, vilket en i vår klass gjorde haha. Ja, då kan ni nog tänka er hur tråkigt det var. Efter föreläsningen som var på Komvux så gick vi tillbaka till vår skola och hade fortsatt lektion en stund. Fick sluta en timme tidigare och tur var det för min energi låg på botten.

Hämtade barnen på dagis och de bråkade, ville inte alls klä på sig och gå hem så just nu känner jag mig helt slutkörd i både huvud och kropp så ska bli skönt att få sova sen, men först är det lite som ska fixas innan man kan ta natta.

Hoppas ni haft en bra dag!

You have to listen to this!!

Wednesday 13 - Skeletons

Do you remember yesterday?


Children´s outfit for the day


RSS 2.0