Valborg.

Den ena balkonglådan :-)

 

Idag är det Valborg, ska ni fira det? Själv jobbar jag i kväll och sitter här och funderar på vad vi ska hitta på innan dess. Igår var vi i Vasaparken och lekte ett par timmar innan jag skulle till jobbet. Något ska vi väl kunna hitta på i alla fall. Balkongen är så gott som färdig nu och jag är nöjd med resultatet. Bilder kommer vid ett senare tillfälle.

 

Nu är det tid att göra sig redo för dagen och hitta på något för hemma vill jag inte sitta hela tiden. Hoppas ni får en bra dag!


Update!

Fluffy the rabbit!

 

Nu var det några dagar sen jag skrev, men har verkligen haft fullt upp med både det ena och det andra. I torsdags fick jag mig ett ryck och satte igång och bakade. Alla som känner mig vet att jag inte är så mycket för varken bakning eller matlagning men när jag väl får ett sånt här ryck så slår jag på stort och bakade både moccarutor, cupcakes och sockerkaka. Gott blev det och hälften av det åkte in i frysen. Vi var även ute och shoppade lite grejer till balkongen och idag får vi även hem nya utemöbler att ha där. Förutom nya grejer till balkongen så blev det också lite nya köksredskap och lite annat smått och gott.

 

Igår jobbade jag hela dagen ifrån 6.45-16 och fick även frågan om att jobba kvällen men kände att det blev lite för mycket att jobba ända till 21. Ska jobba i morgon igen, men idag är jag ledig och vi har tagit ut kaninerna på balkongen en stund. Härligt väder idag och de trivs där ute. Funderar lite på vad vi ska hitta på och bio är ett förslag så får se om det blir så eller om vi hittar på något annat. Sånt som märks, nu ska vi i alla fall ta och äta lite frukost och göra oss redo för dagen.

 

Hoppas ni får en fin dag!


Judas Priest och Hammerfall!

Hammerfall!

 

Judas Priest!

 


Plektrum som jag fick från både Judas Priest och Hammerfall!

 

Det var en riktigt grym spelning igår och vi röjde satan! Fan så kul vi hade och så himla bra band! Stod allra längst fram vid scen och njöt av varenda sekund! Bäst av allt var när ena gitarristen från Judas Priest tog mig i hand och gav mig sitt plektrum! Fick även ett plektrum av Hammerfall så kvällen var hellyckad! Tog massa bilder, men idag är jag så trött då vi kom hem sent så ni får nöja er med dessa så länge :-)


Rock n Roll tisdag!

Igår fyllde jag år. Blev hela 27år gammal. Ja, gammal. Känner mig väldigt gammal nu haha. Nåja, spenderade hela min födelsedag på jobbet i stort sätt. Jobbade från 7.30-12 och sen 16-20.30. Det gjorde mig inget då vi hade kalaset i lördags. När jag kom hem igår var jag totalt slut och det tog inte lång stund innan jag somnade. Är rätt så trött idag med men ingen tid för vila. Ska ta och städa här hemma och sen kommer en vän hit och ikväll blir det konsert. Ska se Hammerfall och Judas Priest!!! Kommer bli grymt tror jag!

Visst är jag snygg? haha. Har såna där 3D glajjor på mig som man får på bion vet ni? Det kändes helskumt att ha dom på sig och kolla på t.ex. mobilen allt blev liksom randigt typ.

Nej, hörni nu har jag inte tid att sitta här. Måste ta tag i städningen och få i mig frukost och såna däringa saker. Ha en toppen bra dag!

Helgen!

 

Igår var vi på kalas hos mamma för att fira både henne och mig. Skulle egentligen firat min moster också, men hon kunde inte komma. Mamma bjöd oss på god mat och efterrätt och det var fullt hus där. Jag fick jättefina presenter bl.a. jägermeister som ni kan se på bilden.. Yummy! Fick även ett bidrag till vår resa som vi ska göra efter sommaren om allt går som det ska och så fick jag en parfym, armband och en blomma. Supernöjd med allt! Det var lite tråkigt att vi behövde gå hem så tidigt eftersom jag skulle upp och jobba idag, men det kommer fler tillfällen för partaj!

 

Idag har jag som sagt jobbat. Det känns i både knopp och kropp då jag bara lyckades sova ca 5 timmar i natt. Det var ganska segt idag också då de flesta boenden var trötta och sov större delen av dagen. Kom hem för ett par timmar sedan och har bara tagit det lugnt, skrivit och ritat lite med Izabella och nu väntar vi på middag som min älskling är snäll och fixar och sen blir det nog bara slapp i soffan hela kvällen :-) Har ni haft en bra helg?


Gjort lite nytta.

Tack för att ni har delat med er av era åsikter angående föregående inlägg. Vi har fortfarande inte bestämt oss, men det lutar åt att hon får börja på en annan skola där hon kommer bli kvar. Det är viktigt för oss att hon får en trygghet och det kan bli jobbigt för henne att behöva byta skola om ett år igen.

Idag har vi alla varit lediga så vi har gjort lite nödvändigheter som att handla hem lite mat, varit hos frisören och klippt av mig håret ;-) Har faktiskt väldigt kort hår nu men jag trivs bra i det. Bild kommer i morgon när man gjort sig fin i övrigt också haha. Alvar klippte sig också och resultatet ser ni på bilden. Hans hår hade blivit så långt i nacken och på sidorna så han behövde verkligen en klippning. Har också köpt en liten present och ett kort till min mamma som hon ska få i morgon. Egentligen fyller hon år idag men kalaset blir i morgon. Grattis älskade mamma!

Nu ska jag snart slänga ihop en middag. Det blir egen pastasås med skinka i och så pasta till det. Finfin fredagsmiddag men vi bestämde oss för något enkelt och gott är det ju också..ibland.. är inte så mycket för pasta egentligen. Nåja, hoppas ni alla har haft en fin fredag och får en fortsatt bra eftermiddag/kväll.

I valet och kvalet.

Vad det är skönt att göra ingenting ibland eller hur? Just nu sitter jag här och skriver några rader för att hålla er uppdaterade i mitt väldigt intressanta liv haha. Nåja, så intressant är det nog inte. I morse när jag vaknade bestämde jag mig för att ta det lugnt idag och inte göra någonting förutom att jobba i kväll dårå. Gör så mycket varje dag annars så det är lite extra skönt att ta en lugn dag då.

Igår var vi på föräldramöte på Izabellas blivande skola. Dock står vi nu och velar om hon verkligen ska börja där eller inte. Skolan har varit hotad av nedläggning och häromdagen kom de fram till att skolan ska finnas ett år till, vilket betyder att Izabella kommer få byta skola om ett år. Vi kanske väljer en annan skola i stället så hon slipper byta om ett år igen. Det är svårt det här tycker jag. Skolan som vi hade tänkt oss, den som ska läggas ner om ett år, ligger så bra till. Den hade varit närmst och det hade inte blivit någon omväg till och från dagis och skola. Väljer vi en annan skola blir det minst dubbelt så långt bort och det blir en omväg eftersom vi måste lämna Alvar på dagis också. Hur hade ni gjort? Låtit ert barn gå ett år på skolan för att sedan byta eller valt en annan skola direkt där ert barn blir kvar till 6.an eller 9.an (berodende på vilken av de andra skolorna vi väljer)?

Nu ska jag fixa lunch och göra mig redo för jobb, ha en bra dag allesammans!

Dropkick Murphys - Boys on the docks



Man kan inte annat än bli på bra humör av den här låten. Lyssna och njut :)

Morgon..


God
morgon världen. Om det är så god morgon vet jag inte, har huvudvärk och det regnar ute. Livet hade kunnat vara lite bättre just nu om man säger så. Nåja, ska inte klaga jag lever ju i alla fall.

Igår kväll när allt var färdigt här hemma så var jag helt slut. Jag orkade inte göra någonting mer utan slängde mig i soffan och blev fast där resten av kvällen, så pass att jag till och med somnade där. Vaknade i natt någongång och flyttade mig till sängen. Jag somnar väldigt sällan i soffan så jag måste ha varit riktigt trött.

Idag ska jag jobba igen, men inte förrän 16. Ska vara på en annan avdelning än den jag brukar vara på så det ska bli spännande. Men nu ska jag slänga i mig lite frukost och kanske sova någon timme till och hoppas på att huvudvärken ger med sig. Sen ska jag läsa på till provet och så blir det gymmet en sväng om huvudvärken släpper.

Ha en bra dag alla underbara och mindre underbara människor!

Städ- och tvättdag!

Städning pågår här hemma. Är ledig idag, men det är väl synd att säga att man är ledig när nästan hela dagen hittills har gått åt till att städa och snart ska jag ner till tvättstugan också. Det är sånt här man får göra på sina "lediga" dagar för annars hinner man inte med mycket sånt. Har jobbat hela helgen så har inte hunnit med så mycket annat då heller, ska jobba i morgon, torsdag och söndag. En skön vecka med andra ord :-) Men måste hinna läsa till provet som jag har på fredag också.

 

Ser fram emot lördag då vi ska ha lite kalas för mig, min mamma och min moster då vi fyller år med inte så många dagar i mellan oss. Ett stort kalas är bättre än tre små.. right? Tycker jag i alla fall.. Nej nu måste jag fortsätta här hemma så det blir fint här. Hoppas ni fick en bra start på veckan!


The Darkest Hour

 

Det svenska stjärnskottet Joel Kinnaman spelar en av huvudrollerna i 3D-thrillern The Darkest Hour som produceras av Timur Bekmambetov, mannen bakom visionellt banbrytande filmer som "Night Watch" och "Wanted". När en oförklarlig katastrof drabbar världen lyckas en grupp turister överleva i Moskvas underjord.

 

De måste nu ta sig igenom den öde storstaden för att leta efter fler överlevande men det är en ny värld som möter dem ovan mark, en farlig, främmande plats som hemsöks av en okänd fara. I övriga roller ser vi bl.a. Emile Hirsch (”Milk”, ”Into the wild”) och Olivia Thirlby (”Juno”). The Darkest Hour regisseras av Chris Gorak.

 

Denna film gillade jag inte alls, tunn story och dåliga skådisar. Nej, den hamna inte högt upp på min lista över filmer. Om ni inte har sett den så har ni inte missat något.


Izabella..

 

Izabella älskar att klättra och klättrar gärna så högt hon kan och även på "svåra" ställen där man egentligen inte ska klättra. Det är inte lika kul för mig som mamma, jag blir orolig när hon klättrar så mycket, tänk om hon ramlar liksom, men samtidigt är det bra att hon utforskar och hittar något hon gillar. Om jag ser till hur Izabella är nu och om hon fortsätter i samma spår så skulle jag säga att hon kommer bli en äventyrare som vuxen, någon som gillar utmaningar och testar på sånt som även kan vara lite farligt. Förstår ni vad jag menar? Mycket hinner säkert ändras innan dess, men hon gillar verkligen att utmana ödet den där lilla tjejen och är inte rädd för någonting snarare tvärtom! Det är tur att vi som föräldrar fortfarande kan sätta gränser, annars hade jag nog fått en och annan hjärtattack ;-)


Friday the 13th


Äntligen fredag, eller vad säger ni? Det är fredagen den 13.e idag men helt ärligt så bryr jag mig inte om det, det är som vilken annan dag som helst och jag brukar inte ha mer otur på denna dag.

Jag har nu under morgonen och förmiddagen gjort klart det sista på inlämningsuppgiften, har läst igenom och skickat in den. Skööönt! Ska börja läsa lite i boken då jag ska läsa hela 5 kapitel till nästa fredag och då göra ett prov på dessa kapitel. No rest for me! I morgon ska jag jobba 14-21 så då försvinner hela den dagen. Men sen ska jag inte jobba förrän på tisdag om de inte ringer in mig innan dess så jag får ägna de "lediga" dagarna åt att läsa.

Nu ska jag ta och smida om och sen gå ner till gymmet och köra slut på mig själv haha. Sen blir det att fixa lite här hemma, kanske hinna vila en liten stund också innan busfröna ska hämtas igen.

En trött dag.

Då var denna dag snart slut och jag längtar redan till sängen. Idag är jag riktigt trött och det märks på flera sätt. Har inte fått allt gjort som jag hade tänkt mig då jag fick hoppa in ett par timmar på jobbet. Kändes ju ganska så onödigt att bara jobba två timmar, men ibland får man ställa upp på sånt också.

När jag kom hem igen så var det bara att smida om och gå ner till gymmet, det gick dock inget vidare idag då motivationen tagit semester. Hade tänkt plugga idag men det har inte blivit av. Har varit alldeles för trött för det. Det får bli nya tag i morgon helt enkelt. Hoppas ni haft en fin dag!

Bilden tog jag på jobbet och jisses så trött jag ser ut ;-)

Back to reallity.


Yes, då var det slut på ledigheten och efter alla morgonbestyr var det dags att lämna barnen på dagis, sen gick jag direkt till gymmet och körde ett pass. Det kändes skönt att komma igång igen efter några dagars uppehåll. Nu har jag hunnit med en dusch och ringa ett par viktiga samtal. Har också hunnit med att läsa igenom uppgifterna som ska göras denna vecka i kursen jag läser. Det är inte lite och jag känner mig redan stressad även om det inte ska in förrän på fredag. Har också tänkt hinna med att bädda rent i sängarna och städa lite här hemma innan barnen ska hämtas igen. Får se hur mycket jag hinner med.

Nä, ska väl inte sitta här och slöa utan ska sätta igång och skriva lite på första uppgiften. Hoppas ni får en bra start på veckan, även om den började igår ;-)

Veckans träning

 

Måndag: Ingen träning

Tisdag: Löpband 20 min, mage, bröst och armar en timma.

Onsdag: Löpband 10 min, crosstrainer 20 min, ben och rygg en timma

Torsdag: Löpband 20 min, armar 40 min

Fredag: Ingen träning

Lördag: Ingen träning

Söndag: Promenad och utelek med barnen.

 

När jag skriver armar, ben, mage, rygg osv så menar jag styrketräning i de olika maskinerna och då gör jag 3x20 set och vikterna ligger mellan 20-60kg beroende på vilken maskin det är.


Påsken

 

Långfredagen spenderades först på jobbet, vi dukade fint åt de boende och åt god mat tillsammans med dom. När jag jobbat klart så mötte jag upp mina älsklingar och gick hem till min mamma. Syster med familj var också där och vi åt god mat och efterrätt. Umgicks och hade det trevligt. Barnen fick stora påskägg (se bilderna) som innehöll lite godis, en varsin tröja och ett par skor :-) Kvällen blev lugn och jag somnade tidigt. Trött som jag var.

 

Påskaftonen dvs igår, var vi hemma hos min pappa och hälsade på lite. Hans frus barn och barnbarn var också där och det bjöds på god mat och efterrätt. Vi satt och pratade en del och barnen fick ytterligare varsitt påskägg. De fick även påskägg av oss på förmiddagen så totalt tre påskägg denna påsk. Jisses. Men vi hade det väldigt trevligt och alla barnen lekte med varandra och hade riktigt roligt med tanke på hur mycket de skrattade :-)

 

Påskdagen, ja idag ägnade vi förmiddagen åt att städa och fixa lite här hemma. Skönt att ha det gjort och efter lite lunch tog vi en promenad runt strömmen här i stan, det är väl ca 2,5km runt skulle jag tro. Vi matade lite ankor och avslutade promenaden med lek i folkparken. Nu har vi varit hemma en liten stund och eftermiddagen/kvällen blir lugn med lite mys och en film eller två.

 

Har ni haft en bra påsk?


Torsdag.

Igår hade jag som sagt en ledig dag. Det var riktigt skönt. På förmiddagen tog jag det lugnt, sov lite extra och sen lyssnade jag på musik och kikade runt lite här på datorn. Hade bestämt mig för att inte göra något speciellt utan bara njuta av min lediga dag. Efter lunch när karln hade kommit hem igen så gick vi ner till gymmet en sväng. Körde slut på mig själv och det känns idag haha. Skönt var det och när vi var klara där hämtade vi hem barnen och handlade lite. Kvällen spenderade jag i soffan framför tv.n. Har nog inte sett så mycket tv på flera månader haha.


Idag är det nya tag som gäller. Jobbar 14-21 men innan dess tänkte jag ta en sväng ner till gymmet och efter det en lång skönt dusch. Fixa lite lunch och sen är det nästan dags att åka. Härligt att få vakna till stålande sol denna morgon. Får hoppas vädret håller i sig nu men det får gärna bli lite varmare :-)

Hoppas ni får en finfin dag nu!

Tired like hell.

 

Känner mig lika trött som min son ser ut. Usch, vaknade 03.45 i morse och kunde inte somna om och så lite jobb på det, lyckades vila en stund när jag kom hem vilket var himla skönt. Sen kom mina älsklingar hem och nu håller älsk på med middagen. Blev lite sen middag idag men så är det ibland.

 

Trodde jag skulle få vara ledig i morgon, men icke. Det fattas folk så ska jobba 16-21 i morgon också, men på onsdag är jag i alla fall ledig. Ser fram emot det. Jobbar torsdag och fredag också så förhoppningsvis får jag en ledig helg, kan va skönt då jag jobbat tre helger i rad nu. Har så mycket som måste fixas med här hemma + att jag måste plugga också, så jag känner mig något stressad. Ska bli skönt när kursen är slut i maj så jag slipper tänka på det sen.

 

Nej, nu ska vi äta lite mat och sen göra barnen redo för natten. Hoppas ni får en fin kväll!


1.a April

Gårdagens middag: Min egna tacogratäng och sallad.

 

Igår jobbade jag dag, så var hemma vid 15 igen. Men jisses så slut jag var, lyckades somna en stund så jag orkade vara social mot mina älsklingar sen. Vi åt en god middag och såg en film tillsammans, sen läste jag lite böcker för barnen innan de skulle sova. När de somnat så spelade jag lite med älsklingen och ett par vänner. Klockan drog iväg och jag kom nog inte i säng förrän vid 01.

 

Fick mig lite sovmorgon idag och det var himla skönt. Jobbar idag med 14-21 och så jobbar jag 7.30-14 i morgon men sen är jag ledig ett par dagar. Ska bli himla skönt. Ska hinna med att fixa lite här hemma och göra lite lunch innan jag måste åka. Hoppas ni får en fin dag och att ni inte blir lurade allt för mycket ;-)


RSS 2.0