Det får räcka för idag..

 

Nu ska jag strax göra det som mina barn gör sedan några timmar tillbaka, nämligen sova.

 

Helt ärligt har jag inte fått så mycket gjort som jag hade velat idag, vad gäller pluggandet. Men orkade helt enkelt inte mer då ögonen började rinna av trötthet. Tog en liten paus, en mandarin och lite vatten. Tänkte fortsätta plugga en stund till, vilket känns helt onödigt när jag är så trött. Hjärnan blir liksom inte mottaglig för en massa information då ;-) Nej, får vara glad över det jag hann med i dag och nu blir det att krypa ner i sängen.

 

Natti Natti

 

Ps: tycker du min blogg är bra? Då kan du följa den med bloglovin :-)


God kväll!

Tänk att det redan är kväll. Det har varit en lång dag idag. Skola ända till klockan 17 sen hämta barnen på dagis, hem och laga middag, vänta på att karln skulle dyka upp, äta middag och ja.. sen är det nästan dags för barnen att sova. Eller ja, om en stund. Just nu leker de med legot.

(En förkyld, trött och väldigt gnällig Alvar äter middag)

 

 

Nu efter maten så har jag tänt lite ljus här och var i vardagsrummet. Tycker det är så himla mysigt och det passar bra en sån här mörk och trist måndag :-)

 

Jag har så sjukt mycket att plugga nu, nästan omänskligt mycket. Den här veckan har jag fyra prov och nästa vecka har jag minst lika många om det inte var ett prov mer då till och med. Hur kan man lägga alla prov under samma veckor? Uscha. Ja, det är väl lika bra att sätta i gång med pluggandet så jag åtminstone blir godkänd på proven :-) Karln får bada barn och natta dom helt enkelt ;-) Brukar vara min uppgift annars medan han tar hand om disken och plockar undan.

Nä, har inte tid att sitta här nu, hoppas er måndag har varit bra!

Dagens fråga!


Eftermiddagen.

 

Hej och hå, vad dagen rullar på fort.. som vanligt!

 

Under eftermiddagen så städade jag lite, fixade och donade, så nu är lite av julpyntet framme. Mysigt.

 

Lagade middag till oss också som idag bestod av stekt fisk, potatis, kall sås och rivna morötter. Sååå gott :-) Barnen åt två stora potioner, vilket jag tycker är kul att se. Izabella har inte ätit så bra den senaste tiden, någon icke ätar period eller nåt.. och Alvar är ju en riktig härmapa så äter inte Izabella så äter inte han heller.. bängbulor ;-) Tur att barnen gillar fisk i alla fall, för det är ju såå gott.

 

Nog om mat nu.

 

Efter maten la jag mig i soffan för att vila lite medan karln och barnen satt och ritade men jag "råkade" visst somna till en stund. Kanske inte så bra då det var rätt sent på eftermiddagen, men faktiskt så känner jag mig lite trött nu ändå. Får hoppas jag kan somna i "normal" tid i kväll eftersom det är skola i morgon.

 

Ja, sen ville Izabella att jag skulle filma och ta kort på henne haha. Kanske dyker det upp ett bildmaraton här senare.. om jag inte somnar vill säga ;-)


Skyltsöndag.

 

Vi tog en sväng ner på stan för att framkalla korten som ska bli julkort. På stan hände det lite grejer då der är skyltsöndag, som varje första advent. Det delades ut ballonger till barnen och glögg till de som ville ha. En och annan tävling fanns och det smög omkring tomtar som spelade musik. Lite mysigt även om hela stan är proppfull med folk. Tur att vi inte var där så länge ;-) Vi tog en liten fika på cupolen också och hade det alldeles kanon.

 

 

Fick även inhandlat ett par byxor till mig och en julklapp till mamma, så nu är jag ännu närmre målet för denna jul och det är inte ens december än! Så skönt att ha nästan allt klart redan nu så man slipper stressa omkring sen med alla andra sista-minuten-shoppare. ;-)

 

Nu ska jag ta och plocka lite här hemma och dammsuga av. Mindre kul, men nödvändigt. Hoppas ni har haft/får en bra första advent :-)


1.a advent

 

Idag är det första advent. Tiden går så fort. 24 dagar kvar till Julafton. Är i alla fall nästan klar med alla julklappar nu är det bara mamma, Jens och Jossan kvar att köpa julklappar till. Har ingen aning om vad, men det ger sig.

 

Förresten, lyssna på låten den är helt underbar!

 

Vaknade klockan 05 i morse av en jättekonstig dröm. Den var så verklig så kändes helt konstigt när jag vaknade, tog nån minut innan jag fattade var jag var haha. Så drömmar kan ställa till det ibland ;-)

 

Inga planer för dagen finns förutom att tvätta och plugga. Men tror vi går ut en sväng och leker lite. Saknar snön dock, men hoppas inte för mycket. Tror nästan det inte kommer någon snö alls i år för det är fortfarande "varmt" ute. Så tråkigt. Vill man ha snö får man flytta ;-)

 


Pepparkaksbakning


Vad ska hon föreställa?


Min lillebror kom och hämtade Izabella förut, de skulle ut till klinga och McDonalds. Både mina syskon jobbar där fast idag var lillebror ledig men de åkte ut dit och hälsade på Jossan som jobbade. När de kom hem igen såg Izabella ut såhär ;-) (bilden)

Vi har haft en underbar lördag hittills, men mer om det lite senare för nu kallar barnen på mig :-)

En tidig lördag.

 

En tidig lördagsmorgon och jag sitter här. Barnprogrammen är på och barnen sitter och tittar på det, eller mest Izabella för Alvar har något svårt för att sitta still ;-)

 

Igår hade vi en alldeles supermysig fredagskväll. Vi såg en film och åt tacos, sen blev det lite gottis och julmust innan det var dags för barnen att ta ett bad och sen krypa ner i sängen. Jag och karln myste en stund efter att barnen somnat, hade lite tända ljus och bara var.

 

Inga planer för dagen har vi, men något kul ska vi nog hitta på. Tänk det är bara 25 dagar kvar till julafton nu. Vad fort tiden går! Och det tråkiga med allt är att julen är över så fort, vore bra om den kunde vara några dagar längre ;-)

 

Nä, nu ska jag ta och fixa lite frukost åt oss och sen göra barnen sällskap i soffan en stund innan dagen tar fart på riktigt ;-)

Ha en bra lördag folks!

PS: Glöm inte kika in HÄR ;-)

Girls day.


Igår var vi på busfabriken under förmiddagen som ni såg på bilderna, shoppade även en mobil och ett spel. Sen åkte vi hem och bara slappade, eller inte bara för jag tvättade också. Men inte mycket mer skedde igår.

Idag har vi haft en riktig girls day, jag tog med Izabella och mötte upp min syster och mamma. Vi åt lunch tillsammans och sen skulle mamma tillbaka till jobbet. Vi andra åkte ut till rusta och kikade runt lite där.

 

Syster köpte en gran. En plastig sak för att hennes sambo har förbjudit en riktig gran eller hur det nu var haha. Sen knallade vi även in på Willys och handlade hem lite nödvändigheter. Gick ut och väntade på bussen.

 

 

Izabella underhöll oss med att göra lite konstiga miner medan vi väntade på bussen. Knasunge! ;-)

 


Absolut bästa låten ever!


Hot Boogie Chillun - F Sweet


sean | MySpace Video

Videoklipp från busfabriken

 

 


Shoppat!

Nytt spel :-)

Ny mobil till mig :-) Visst är den fin?


Busfabriken.









(klickbara bilder)

Izabella videobloggar ;-)

 

En efterlängtat video på barnen ;-)


Gääääsp!

 

Ännu en dag har rusat förbi och jag är verkligen mega trött. Har haft en toppen dag och nu på eftermiddagen har vi slagit in julklappar och lagt pussel, har ett par saker till att slå in och sen får de nog bli sängen för min del. Jag hoppas på att få några timmar mer sömn i natt, för annars kommer jag snart inte orka mera.

Förlåt att jag tjatar om min sömnbrist och ni tänker säkert att min karl kan hjälpa till. Vi delar på nätter och tidiga morgonar, MEN... men det är så att jag är lättväckt..väkt...väckt...äsch.. ni fattar.. och har svårt för att somna om vilket gör att jag oftast hinner vakna innan min slöa karl fan ;-) Och ja, det gör ju att man blir lite trött.

Denna period med ickesovande barn går över förr eller senare så det är bara att stå ut. Mörka ringar runt ögonen och allmänt slö haha. Nävars..Försöker hålla igång så gott de går för att inte somna på dagarna, det är bara onödigt att vända på dygnet och det är så mycket annat man måste hinna med under dagen.

Äuhm.. var inte detta jag hade tänkt skriva om, utan de var något annat.. men det är borta nu.

Förresten, min syster har en ny blogg.. kika gärna in där och säg hej ;-)

Natti Natti

A lot of shopping.

Jisses, vad vi har shoppat idag ;-) Nu är i alla fall de flesta julklapparna klara, sååå skönt! en jacka till Izabella blev det också och lite små stuff, såna där nödvändiga saker you know! Några tusenlappar fattigare men några julklappar rikare haha.. Jag är nöjd med alla köp och en sak vet jag, Izabella kommer bli överlycklig när hon öppnar en av julklapparna hon ska få! Hon har liksom sagt såå många gånger nu att hon vill ha en sån, så det ska hon få av tomten ;-)

Nu ska jag svara på era kommentarer och sen ska vi knalla bort till affären och hämta ut ett paket, ni vet dom där pyjamasarna och tofflorna jag beställde till barnen? De kom idag :-)

Hur har ni haft det idag då?

God morgon eller något...



Väcker er med denna låt ;-)

Hoppas ni sovit gott. Det har jag men alldeles för få timmar. Ungefär fyra timmar fick jag sova i natt. Tack älskade barn, ni vet hur man kör slut på morsan ;-)

Ha en bra (pigg) dag!

Hej :-)

 

Okej, jag vet att ni har saknat mig, men nu är jag här och tänkte försöka få ner några vettiga rader här. Hur det nu ska sluta lär vi ju märka, right?

 

Dagen har sprungit ett maratonlopp förbi mig. Jisses, var hos läkaren på förmiddagen och ja, vad jag gjorde där behåller jag för mig själv ;-) Sen bar det av hemmåt, var lite tid kvar innan skolan började. Missade ju första lektionen pga sjukan och sen var det en hel timmes rast så ja, då gick jag hem i mellan. Jaja, skolan var en riktig pina idag, för jag var jätteotroligtmegatrött och höll seriöst talat på att somna. Lyckades i alla fall att hålla mig vaken, tur var väl det :-)

 

Efter skolan knallade jag bort till dagis och hämtade upp två mindre glada barn. Jag störde dom mitt i deras pyssel, not populärt! Hem kom vi till slut och då började jag med middagen direkt, hungrig som en gnu efter långa dagen.

 

Karln kom och vi åt, myste och lekte innan det var dags för bad och grejer inför natten. Barnen sover sen några timmar tillbaka och jag har spelat en stund medan karln såg en riktig boring film! Men nu ska jag välja en film och sen blir det soooova :-)


Natti Natti


Mina tre absoluta favorit kändisar!

James Hetfield (Såklart)

Bruce Willis

 

Mel Gibson (kolla in ögonen!)

 

De här tre är nog de sexigaste kändisarna (enligt mig) som gått i ett par skor ;-)

 

Vilken/vilka kändisar är din/dina favoriter?


Dagens fråga!


En lång dag!


- Mamma, mamma, mammaaaa
- ja?
- Ta bild mig, mammaaa

Sötaste ungen i stan!


Det har varit en lååång dag idag. Redan strax efter sju i morse begav jag mig till sjukan för ultraljud. Det var klart på tio minuter och jag gick därifrån med ömma revben. Ja, läkaren tryckte som fan med apparaten mot mina revben och de gjorde sketa ont! Nåväl, det visade sig att jag har gallstenar, de är tydligen tillräckligt små för att kunna komma ut den naturliga vägen så ingen åtgärd kommer göras där.

Efter sjukan blev det att knalla hem igen och där hemma väntade två underbart glada barn. De båda kom springandes rakt i mot mig och verkligen kastade sig på mig så jag nästan tappade balansen haha. Det är mina sötisar det ;-) Vi åt frukost och klädde på oss för att gå bort till dagis och sen knallade jag vidare till skolan.

Slutade lite tidigare idag så mötte upp älsklingen som precis kommit från Linköping och vi gjorde sällskap till dagis. Hämtade upp barnen och knallade ner till bibban. Där läste vi lite böcker och jag passade på att skriva ut en bild (vår skrivare funkar inte) Sen när klockan blev tillräckligt mycket, knallade vi ner till Jonte.

Han höll på med en kund så vi fick snällt slå oss ner och vänta. Barnen ritade lite och karln drack äckligt kaffe ;-) Efter en timma var de äntligen klara och det blev min tur :-) Resultatet för idag ser ni i tidigare inlägg. Medan Jonte tatuerade mig så såg vi på en film, sex drive. Den är ju bara såå sjuk haha.

Till Cissi: Det gör inte ont att tatuera sig, jag tycker inte det och när jag satt där idag och han sa att vi var klara blev jag förvånad haha, var helt inne i filmen och kände nästan inget alls :-) Men jag har hög smärtgräns också, kan bero på det ;-)

Nu ska jag bädda ner mig och se på film.

God natt kära vänner och hoppas ni får sova gott.

Början på tatueringen..

 

 

 

Det är lååångt ifrån färdigt, men här har ni ett smakprov på det vi hann göra idag :-) Stjärnan vid armbågen (sista bilden) kan se halvfärdig ut, men på den ska det inte vara hela linjer, så nu vet ni det ;-)


Kvälls babbel

 

Har inte skrivit så mycket idag, men nu så.

 

Igår, hade karln spelkväll med grabbarna och jag hade en filmkväll för mig själv ;-) Bäddade ner mig i soffan och såg på Dödligt vapen hehe. Gammal men lika bra fortfarande och Mel Gibson har sååå vackra ögon!

 

Den här söndagen har bestått av mycket städning men eftersom vi är två så gick det ganska fort. Skönt att det är klart i alla fall. Sen blev det självklart en hel del lek och bus här hemma. Ingen av oss hade större lust att gå ut i regnet. Det har regnat mest hela dagen uscha.

 

Kommande veckans planering:

  • Måndag: Sjukan (ultraljud), skola, tatuera mig :-)
  • Tisdag: Sjukan (undersökning) Skola
  • Onsdag: Skola, storhandla
  • Torsdag: Skola
  • Fredag: Skola
  • Lördag: Barnen till mamma, vi ska ut och shoppa julklappar (till barnen)
  • Söndag: Pyssla lite och göra fint, det är trots allt 1.a advent (redan?)

 

Nähe, det är väl bäst att lägga sig nu då. Undra hur det ska gå när jag inte är så värst trött nu. Hm.. slänga på en film och hoppas på att somna till den. Jupp, så får det bli.

 

Natti Natti


Finaste <3

 

 

 


Storstädning AB

Dagens göromål:

  • Damma av
  • Dammsuga
  • Moppa golv
  • Ta upp saker på vinden
  • Rensa ur alla garderober
  • Rensa bland alla papper
  • Möblera om i vårt sovrum
  • Kolla om tvättstugan är ledig så jag kan tvätta
  • Laga mat
  • Diska
  • Gå till affären
  • Leka med barnen
  • Bädda rent i sängarna


Pyssel lördag.


När barnen kom hem förut så satte vi oss och pysslade lite, titta vilken fin snurra pappsen fixade åt barnen :-) Han använde sig av ett sugrör, papper och en nål.. hur han sen gjorde vette tusan ;-)


Vid fyra tiden gick vi ut en stund, se så mörkt det var redan då. Fast idag gick det bra, Izabella tycker annars det är lite läskigt när det är så mörkt ute.

 

Glada barn är det bästa som finns, right?

När vi kom hem igen blev det kvällsmat och bad innan barnprogrammen började, då kröp vi ner i soffan allihopa och myste. När barnen sen hade somnat så har det bara blivit att slappa. Karln sitter just nu och spelar lite med grabbarna så jag får roa mig på egen hand.

 

Förresten var inne på tradera och kikade hur det gick för mina auktioner och jag har nu sålt en sak för över tusen kronor :-) Kanon ju, så nu blir det lite extra pengar att spara undan :-)

 

Vad gör alla denna lördagkväll? Statistiken har sjunkit lite idag, men jag antar att de flesta har partaj eller myspys kväll, bara jag som är udda och sitter här haha.


Är det vår igen?


Efter alla morgonbestyr så gick vi en promenad ner till stan, var tvungen att gå förbi apoteket och sen handla lite på Ica. På vägen ner till stan ringde kära mamma och frågade om de fick låna barnen under dagen, de skulle nämligen ut på någon utflykt. Så ja, det är klart dom får det, vi har i alla fall inga planer för idag. Har så ont i min kropp och känner mig helt orkeslös. Så det är bara bra att de får komma ut lite, barnen alltså, och slippa sin tråkiga morsa en stund ;-) Skämt å sido, ska passa på och vila nu en stund innan de kommer hem igen så man orkar vara en glad och rolig mamma resten av dagen :-)

Innan jag vilar ska jag i alla fall dammsuga så man slipper tänka på det sen.

Förresten, har det blivit vår igen?
Igår när vi var ute hittade vi nämligen en maskros och idag är det ungefär 11 grader varmt ute och solen skiner för fullt.. jag trodde vi var på väg mot vintern nu :O


Vad ska ni göra en lördag som denna då?

Tre låtar ur mitt liv..

 

 

 


Friday!


Först när jag hämtade barnen på dagis så blev Izabella jättearg och ledsen. Jag fick inte hämta henne för det skulle ju pappa göra!

Izabella: Du inte hämta mig, bara pappa får hämta mig!

Men till slut gick det bra och vi kom iväg. Gick en, för barnen, lång promenad ner till stationen där vi skulle möta älsklingen. Han har varit i Linköping idag och kom med tåget därifrån. Izabella blev på bra humör och gick snällt hela vägen ner dit och pratade om allt möjligt. Hon berättade att det fanns ett monster under hennes säng som både var arg och dum och som pappa skulle skrämma bort sen. haha sötnos!

Att promenera ner till station tar i vanliga fall (om man går ensam) ungefär 15-20 minuter, men för oss tog det ungefär en timme med ett litet stopp för att köpa dricka. En lagom promenad, det var skönt och solen hade hittat fram :-)


När vi väl hade mött upp älsklingen knallade vi förbi Jonte. Ni vet att karln och Jossan var och hämtade ut paket igår som vi hade väntat länge på, tror ni inte karln glömde paketet hos Jonte när han stannade förbi där för en snabb kopp kaffe igår? Jovisst gjorde han det! Karlar alltså ;-) Nåväl hämtade upp paketet och i det låg denna *pekar på bilden* fina dress till Izabella. Har dock inte bestämt än om hon ska få det i julklapp eller inte..


Sen knallade vi hemåt igen. Gick genom stan, ett dumt val då hela stan är full av shopping galna mammor (och pappor) idag när barnbidraget har kommit ;-) Väl hemma blev det att baka pizza till middag. Izabella och Alvar var jätteduktiga på att hjälpa till och efter middagen blev det bad för barnen och sen myste vi en stund i soffan till en film innan de somnade. När barnen somnat fick jag en skööön massage av älsklingen, det behövdes verkligen för idag har jag haft ont i hela kroppen. Speciellt rygg, axlar och nacke.

Nu blir det bara slappa, kanske spela en omgång eller se en film. Sånt som märks. Vad gör ni ikväll då?

Dagens fråga!

 



En snabbis.


God morgon, nu har dagen börjat. Det är fortfarande väldigt mörkt ute och det kändes tungt att kliva ur sängen, inte för att jag var trött utan det var ju sååå mycket skönare att ligga under mitt varma täcke :-)

Vi har nyss ätit frukost och grejat, nu ska vi få på oss lite kläder och snart gå till dagis och skola. Tur det är en kort dag idag, för jag har verkligen ingen lust att gå dit.

Vad ska ni hitta på denna fredag?

Överaktiva barn!


Som ni kanske märkt har det inte blivit så mycket uppdatering idag. Vi har egentligen inte gjort något speciellt men barnen har tagit musten ur mig idag. Den lilla energin jag hade kvar tog de från mig. Överenergiska barn, det är vad vi har. Jisses.. Spelar ingen roll hur mycket vi än aktiverar dom ändå är de mellan golv och tak från de vaknar tills de somnar. Okej inte alltid, men ganska ofta. Sömnbrist och överaktiva barn är ingen bra kombination helt enkelt. Så när barnen väl kom till ro och somnade gott i sina sängar så tog jag hand om tvätten. Men när det var klart så unnade jag mig en lååång, varm, härlig dusch. Det är inte alltid det hinns med, ja alltså en lång dusch oftast blir det bara en snabbis på morgonen eller kvällen som man hinner/orkar duscha. Sen har jag suttit och spelat en liten stund, det är ganska skönt att tänka på annat än alla måsten för en stund och samtidigt får jag öva på min engelska, det är ju kanon ;-)

Om det inte var för att Izabella ogillar när det är mörkt ute och att det regnade en himla massa så hade vi spenderat eftermiddagen utomhus. Det är skönast att vara ute när barnen är så pass aktiva som de är. Jag tror att vi ska åka till busfabriken på lördag eller söndag så de verkligen får leka av sig :-) Var ett tag sen vi var där nu och det uppskattas alltid av barnen när vi åker dit :-)

Förmiddagens bravader.

Vaknade i natt av att jag hade två barn bredvid mig som inte ville sova. De låg och pratade, skrattade och sjöng. Försökte förklara för de att det fortfarande var natt och att man ska sova då, sen gick jag med dom till sina sängar och de somnade om ganska fort. Jag hann knappt lägga mig förrän jag sov igen. Brukar ha väldigt svårt för att somna om när jag väl har vaknat annars.

Vaknade efter ett par timmar igen då var väl klockan halv sex och barnen var uppe igen. Tänkte att det inte var någon idé att försöka få de att sova en stund till, så vi kollade på lite barnprogram och lekte en stund på deras rum innan vi fixade frukost och väckte pappsen.

Efter frukosten klädde vi på oss och gick ut. Först gick vi till lekplatsen som ligger här där vi bor. Izabella lagade mat åt mig och kaffe till pappsen. Smarrigt ;-) Alvar lekte med traktorn och bilen, åkte lite kana och gungade innan vi gick vidare till en annan lekplats.


Vi hann inte leka så jättelänge där innan Jossan ringde och sa att hon var hemma hos oss, så vi knallade hemåt och umgicks med henne en stund. Hon och karln gick nyss, de skulle hämta ut ett paket som jag och Jossan väntat på väldigt länge nu och sen ska Jossan åka hem till sig. Alvar somnade för en liten stund sen och när han har vaknat ska jag fixa lite mat åt oss. I eftermiddag har jag tvättstugan så det ska jag roa mig med då. Uscha.

Har ni haft en bra dag?

Eftermiddagen/kvällen i lugnets tecken.


Oj, vad klockan är mycket nu igen, det är konstigt att klockan alltid blir mer än vad man tänkt sig innan man väl kommer i säng. Känner mig faktiskt inte så värst trött. Kan bero på att jag "råkade" somna en stund förut ;-) Nej, jag känner mig faktiskt ganska hm.. uttråkad och rastlös. Finns ju inte så värst mycket att göra så här dags på en onsdagskväll. Slutar väl med att man ser en film eller så.

Just nu snackar jag lite med min kära bror på msn och det livar ju upp stämningen lite hehe.

Vår eftermiddag/kväll har varit väldigt lugn. Det regnade väldigt mycket när det var dags att hämta barnen på dagis, så vi skyndade oss hem och började med middagen nästan direkt. Idag åt vi hamburgare och makaroner, vilken middag va? haha. Izabella fick välja mat idag och hon ville ha hamburgare och makaroner sa hon så då fick de bli det. Ibland får man offra sig lite hehe. Tur hon inte får välja mat varje dag ;-)

Efter maten la vi oss i soffan och myste en stund, läste lite böcker och Izabella berättade om dagen på dagis, vad de hade gjort och så. De hade dansat och byggt koja och sen sa hon att hon ville gå i dansskola hehe, så sött. Men till våren ska vi kolla om det finns någon aktivitet hon kan börja med. Gympa, dans, fotboll eller något sånt. Tror jag hon skulle tycka va roligt :-)

Nä, nu ska jag kika på lite andra grejer och sen se om jag kan sova eller om det blir en film.


Onsdag


Gick hem lite tidigare från skolan idag. Hade sån fruktansvärd huvudvärk. När jag kom hem tog jag två panodil och la mig i sängen en stund. Huvudvärken försvann och nu ska jag strax hämta barnen :-)

Ni glömmer väl inte frågestunden? Och så har jag fixat en bloglovin knapp så ni kan följa bloggen om ni vill :-)

Jag filmade barnen igår och idag på väg till dagis, men ljudet vill inte funka :-( Det är nåt fel på det.. Hm.. ska se om karln kan fixa till det, jag är ju inte så tekniskt lagd haha. Hade tänkt visa filmsnuttarna här på bloggen, men vill ju inte visa dom utan ljud! Så ni får ha tålamod gott folk, tills karln hunnit titta på det och kanske fixa till så ljudet funkar :-)

Nu, ska jag svara på lite kommentarer som kommit in under dagen och sen blir det att knalla ut i regnet och hämta barnen. Vad ska ni hitta på under eftermiddagen/kvällen då?



Dagens fråga!


Åh, älskade barn <3





Hihi, barnen var helt slut idag så de somnade i soffan båda två med kläderna och allt på sig. Söta tröttisar <3

Följ min blogg med bloglovin

Akuten borde byta namn!

Först vill jag börja med att säga tack för era fina kommentarer :-)

Så, nu ska jag berätta om dagen. På förmiddagen kom smärtan tillbaka vilket gjorde att jag inte stod ut längre, så vid 10.50 klev jag in på akuten och fick ganska snabbt komma in och träffa en sjuksyster. Hon frågade lite om vart de gjorde ont osv. Sen bestämde hon att prov skulle tas. Så sprang hon iväg och jag fick väl vänta en halvtimma ungefär tills de kom tillbaka. Måste ju säga att denna sjuksyster verkade lite inkompetent eller så hade hon bara en dålig dag, hon slarvade med mycket och tappade saker, sprang fram och tillbaka ungefär tio gånger (utan att överdriva) innan hon fick ordning på saker och ting. Efter mycket om och men så var det då dags för att ta prover, klockan var nu närmare tolv.

Sjuksyster: vilken arm är det bäst att sticka i?

Jag: vänstra brukar funka bäst.

Sjuksyster: okej, testar höger först i alla fall.

Sen gick hon iväg? och in kommer en annan sköterska för att ta proven. Hon frågar mig samma sak och jag ger samma svar, ändå envisades hon med att sticka i höger arm. Provar två gånger utan att lyckas och jag fick två snygga blåmärken där. Sen provade hon vänster arm och lyckas med provet direkt. Hur vore det om de lyssnade på sina patienter?

De skulle komma med provsvaren efter en timma, men tiden gick och när det nästan gått två timmar så kommer en läkare och ställer några frågor och kan då berätta att jag har ett alldeles för lågt blodvärde och att de vill ta fler prover. Jag får sätta mig i väntrummet och där får jag vänta tills klockan blev 17 ungefär.

In igen och träffa en annan läkare som förklarar läget, att jag har ett för lågt blodvärde, det låg på 98 och ska normalt sätt ligga på 120. Dessutom har jag för lågt järnvärde och förmodligen gallsten...näheeeeee?! Har jag det?! Åh, förklarade det för dom ca 100 gånger under dagen, som sagt hur vore det om de lyssnade på patienten? Visst det är bra att de tar prover och kollar upp allt extra noga... men jisses.. all denna tid för att konstatera att jag FÖRMODLIGEN HAR GALLSTEN! + det andra dårå.

Fick två stolpiller också, voltaren, de var inte små säkert 4-5 cm långa och de skulle jag köra upp i röven båda två efter varandra... mindre skönt, ganska obehagligt faktiskt så det vill jag helst slippa göra igen!

Efter att fått smärtstillande, remisser, och järntabletter utskrivna.. ja inte remisserna dårå, men det andra, och så fick jag tid för ultraljud på måndag för att kolla gallblåsan, om sternarna är stoora så får jag spränga dom. Spränga låter faktiskt lite läskigt, men det ska nog gå bra ;-) sen fick jag ÄNTLIGEN gå hem..

Ja, det var min dag det, hur har eran dag varit? roligare än min får jag hoppas!

Brutal smärta!


Jag vaknade inatt, IGEN, men inte pga av barnen för de sov gott i sina sängar. Jag vaknade av en brutal smärta. Ni som följt min blogg vet att jag åkte på gallsten för ett tag sen och inte känt av något sen dess. I natt kom smärtan tillbaka, en obeskrivlig smärta. Det gjorde så ont att jag började må illa och svettades. Tog en kombination av alvedon och ipren, smärtan avtog och blev behaglig. Behaglig är fel ord, för vilken smärta är egentligen behaglig? Utan den blev...vad ska man säga? hanterbar och jag kunde sova igen. Dessvärre känner jag mig inte så bra idag. Börjar skolan 9.50 så får se om det känns bättre innan dess, annars får det bli en hemmadag. Kan ju alltid maila läraren och få uppgifterna så jag kan plugga hemma. Alltid ska det vara något!

Glöm inte frågestunden, kommer svara på frågorna i slutet av veckan, så passa på att fråga något ni undrar över :-)

Frågestund.



Mysungar <3



Dagens fråga!


Irritations objekt.



Ungefär sådär som på bilden känner jag mig nu. Jag är riktigt trött. Men piggnar nog till efter frukosten, hoppas jag. Idag är det dagis och skola som gäller. Lång dag. Vet inte riktigt hur jag ska orka, men det ger sig.

Är irrriterad på en grej. Det var så att jag sålde en sak på tradera, men köparen har inte betalat och inte svarat på mail, har mailat två gånger. Det som irriterar mig är att hur f*n kan man lägga bud på en sak om man inte är beredd att betala sen i fall man vinner? Då kunde lika gärna någon av de andra som lagt bud fått köpa den. Det handlar inte om jättemycket pengar utan några hundralappar men det är ändå irriterande. Blää..

När vi är ändå är inne på irriterande saker så ska jag berätta om en sak till som jag blir irriterad nästan arg på. I torsdags när vi skulle hem från mamma så tog vi bussen eftersom Izabella inte skulle orka gå hela vägen hem igen. Hur som helst bussen kom och vi klev på, satte mig där man har barnvagnar och bakom mig sitter en kvinna, hon stinker alkohol och pratar i telefon. Det var svårt att låta bli att tjuvlyssna då hon pratade väldigt högt, tror nästan hela bussen hörde henne. Nåja, det som kom fram av samtalet var att hon skulle på möte med lärarna på sin dotter/sons skola och då undrar jag hur fan man kan vara onykter (hon såg väldigt onykter ut) och stinka alkohol när man går dit?! Alltså visst var alkoholist, men för helvete när man ska på ett sådant möte som handlar om sitt barn så kan man väl för fasen hålla sig nykter, det handlar oftast om bara en timma eller så...

Nej, nu blev det väldigt mycket irritation i inlägget, så ska gå och fixa frukost och mysa med barnen lite innan det är dags för dagis.

Hoppas ni får en bra måndag :-)

Samtal, pussel och djur.



Jag och Alvar lekte lite på rummet medan Izabella och pappsen kollade på film. Alvar fick ett samtal mitt i all lek ;-)



Vi la lite pussel.



En supersöt unge och ett något stökigt rum :S



Sen ville Alvar att jag absolut skulle ta en bild på några av djuren, så då fick det bli så ;-)

En massa lek och en brandbil




(Klickbara bilder)

Vi gick ut på förmiddagen, lekte lite i lekplatsen som ligger två minuter från oss. Där finns det en liten bro som barnen lekte bockarna bruse på. Klampade och kröp och Alvar kröp tom under bron och var nära på att fastna ;-) Det är inte så mycket utrymme mellan bron och sanden. När vi skulle gå vidare sen så kom en brandbil som var på utryckning, det hade hänt något med en bil. Luktade väääldigt illa i alla fall. Barnen, framför allt Alvar tycker ju att det är jätteskoj med brandbilar, elle ja fordon överhuvudtaget. Vi blev förstås fast där för Alvar kunde inte släppa blicken från brandbilen och stod kvar enda tills den åkte igen. När brandbilen åkte så stod Alvar där och vinkade tills den inte syntes mer. Sötisen.



(klickbara bilder)

Vi fortsatte vår promenad och hamnade vid en annan lekplats där vi spenderade lite tid tills barnen blev lite väl gnälliga. Då knallade vi hemåt igen. Var hemma vid 12.30 ungefär och då var vi alla hungriga så vi åt lite potatisbullar till lunch och NU har Alvar somnat. Lite sent och jag är förvånad över att han inte har somnat tidigare då han hållt igång sen fyra i morse! Ja, ni läste rätt klockan 04 vaknade han och ville inte somna om. Tur att min karl var snäll och var uppe med honom då, annars hade jag varit död nu ;-)

Vad har ni gjort denna söndag då?

Dagens fråga!


Sockerkaka utan ägg.

 

Sockerkaka utan ägg.

En lättbakad sockerkaka som får en ganska tät konsistens.


Det här behöver du:

  • 4½ dl mjöl
  • 3 dl socker
  • 3 tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 50g smör eller margarin
  • 2½ dl mjölk
  • 1 msk pressad apelsinsaft
  • smör eller margarin
  • äggfritt ströbröd eller kokos

Såhär gör du:

Blanda vetemjöl, socker, bakpulver och vaniljsocker i en skål. Smält matfettet. Rör ner matfett, mjölk och apelsinsaft i mjölblandningen. Rör så allt blir ordentligt blandat.

Häll smeten i en välsmord och bröad form som rymmer 1½ liter. Grädda kakan i nedre delen av ugnen ca: 45 min. Låt den stå kvar i formen en stund innan den stjälps upp.

Ugnen ska vara på 200*C, varmluft 175*C


50kr och tusen spänn.



Alvar byggde med sina megablocks medan jag och Izabella gjorde låtsas pengar som jag sen skulle handla för hos henne. Jag köpte en stor nalle och den kostade tusen spänn enligt Izabella ;-) Sen köpte jag även en kamera och den kostade 50kr :-) Så höll vi på ett tag, först handlade jag av henne och sen hon av mig. Det är jättebra att leka så eftersom hon då lär sig räkna :-) Och för att skryta lite så ska jag tala om för er att hon är jätteduktig på att räkna och att plussa ihop saker. Kanske dags att börja skolan snart haha, nävars än är det några år kvar tills dess :-) Vi har inte bara lekt affär och med megablocksen, nej vi har pysslat med lera också och Izabella gjorde fin fina fjärilar och Alvar sov middag då så det blev inte mycket gjort från hans sida ;-)

Hade tänkt baka lite med dom också, men såg nu att klockan har hunnit bli mycket redan. Det får bli kvällsmat och myspys en stund i stället. Kanske bakar jag något när barnen somnat eller så väntar vi med det tills i morgon :-) Har en stor hög med tvätt som ska hämtas från tvättstugan också "suck"

Nåväl, hur har ni haft det idag då? Gjort något skoj?

Dagens fråga!


Tröttheten kommer i kapp mig.


Tröttheten börjar komma ikapp mig nu. Barnen väckte mig kvart över fem i morse, men konstigt nog var jag inte alls trött då. Gick upp och myste med barnen, sen började barnprogrammen så vi myste ner oss i soffan och tittade på dom. Alvar somnade om en liten ministund mellan sju och halv åtta. Men nu känner jag att tröttheten börjar komma. Ska låta älsklingen få sova en stund till, sen väcker jag honom så han får vara med barnen en stund så jag kan sova ett par timmar till. Känner att det behövs om jag ska orka med hela dagen.

Det har regnat hela morgonen, tråkigt nog men sant och självklart glömde vi regnkläderna på dagis igår, men vi får nog gå ut på en promenad i alla fall. Inne vill jag inte sitta hela dagen. Ska även tvätta i eftermiddag så tänkte passa på att städa samtidigt. Men just nu i skrivande stund så har jag ingen lust eller ork alls till det, men det blir nog bättre efter lite mer sömn.

Dagens fråga kommer dyka upp senare under dagen, men tills dess kan ni ju alltid svara på gårdagens fråga ;-)
Ha en toppen dag folks!

Dagens fråga!



Bilder på busungarna.



Fredagsmiddagen avnjöts framför en film.



Söt som socker ;-)



Efter maten puss :-)



Och en massa efter maten mys <3

After school.

 

Hemma igen, eller ja det har jag varit ett tag nu. Har myst en stund med barnen och nu sprang de in på rummet och lekte. Älsklingen satte nyss i gång med maten och det ska bli riktigt gott, är hungrig som satan då jag bara ätit en banan sen frukosten. Inte så bra, nej.

 

Provet i skolan gick bra.. tror jag. Känns så i alla fall. Så ska bli spännande att se resultatet sen :-) Nähe, tänkte bara uppdatera lite snabbt medan tid fanns, men nu tog tiden slut för två busungar kallar på min uppmärksamhet :-) Återkommer lite senare.

Hur har ni haft det idag då?


Två språkighet.

Vad innebär det att vara två språkig? Räcker det med att kunna två språk?

Det var ett par frågor jag pysslade med igår kväll och det är faktiskt ganska svårt. Men jag anser att man bör ha två modersmål eller ja, prata två språk lika mycket för att kallas två språkig. Alltså det räcker inte med att man tex har svenska som modersmål och sen kan lite engelska som man lärt sig i skolan. Vad tycker ni? Vad anser ni är två språkighet?

Nu blir det frukost och sen göra ordning oss för dagen. Dagis och skolan börjar tidigt idag och i skolan väntar ett prov på mig. Men jag har pluggat hårt och känner mig väl förberedd på det som komma skall. Ser dock inte fram emot matte lektionen, gillar inte matten, men måste ha den kursen för att kunna plugga vidare sen till det jag vill. Inte många veckor kvar till jullov så ska nog härda ut dessa matte lektioner ;-)

Nähe, bäst att sätta fart så man hinner med allt.

A lot of pictures!







(klicka på bilderna för att se dom i större format)

Vi hade en superhärlig förmiddag ute. Lekte bland löven och på lekplatsen. Ja, jag behöver nog inte berätta så mycket mer utan låter bilderna tala för sig själva :-)

Hos mamma.



Då var vi hemma igen efter en trevlig stund hemma hos mamma. Vi bjöds på god lunch och efterrätt. Min lillebror kom dit också och åt med oss. Var bara syster vi saknade, men antar att hon var för lat för att komma dit ;-)
Efter maten blev det en hel del lek.



Alvar lekte med tågbanan som jag och mina syskon lekte med när vi var små och Izabella utforskade Linus rum.

Nu väntar jag på att min pappa ska komma,  vi ska till återvinningen med massa saker som bara står här och samlar damm, ja det är alltså trasiga saker. Ogillar att slänga saker så hade dessa varit hela hade jag skänkt bort dom eller sålt dom (bara så ni vet liksom)

Lite irriterad blev jag på vägen hem också, men mer om det senare. Nu blev ni nyfikna va? ;-)

5 timmar.



Jag fick sova fem timmar i natt. Vanligtvis sover jag ungefär sex timmar. En timmes skillnad kan tyckas kvitta, men det gör faktiskt stor skillnad. Morgonen började strax innan sex i morse och jag hade verkligen ingen lust att gå upp då. Men man har ju inget val. Var får barnen sin energi ifrån? Alvar är numera i en antisova period och kan vara vaken halva nätterna och ändå vakna innan sex på morgonen. Tar vi bort middagsvilan så somnar han redan vid 17 tiden och då vaknar han ändå på natten, så ja det är ett moment 22 just nu. Någon som har bra tips på hur man får de att sova bättre? Visst delar jag och karln på nätterna och morgornarna men det tar på krafterna ändå. Vi är båda helt slutkörda.

Morgonen började som sagt tidigt och vi har hunnit med en del lek och frukost. Nu blir det nog att klä på sig och gå ut och leka en stund. Det är ingen skola eller dagis idag och min mamma är ledig så vi är bjudna på lunch där vid 12. Så funderar på om vi ska vara ute tills dess, eller i alla fall minst en timma. Barnen är inte direkt lugna på morgonen utan de kör i 110 direkt och snart river de väl hela lägenheten ;-) Så gå ut och göra av med energi låter som en bra idé tycker jag och så får det bli.

Tatueringar.

 


Till vänster: Min senaste tatuering jag gjorde, den är dock inte helt klar.

Till höger: Min allra första tatuering som jag gjorde för sju år sen, kan ni gissa vilket som är mitt favoritband? ;-)



Till vänster: andra och tredje tatueringarna jag gjorde.

Till Höger: fjärde och femte tatueringarna, ska byggas på med lite annat sen vart efter.

Den 23.e november är det dags igen, jag längtar! :-)

 


Dagen är snart slut.

 

Jag försökte hålla henne vaken. Med alla metoder jag kunde komma på, men det gick inte. Hon somnade redan 18.30 min lilla stora flicka. Lilleman var på busigare humör som ni kan se på bilden ;-)

 

Min hjärna och kroppen med för den delen har jobbat väldigt mycket idag. Mest hjärnan med tanke på allt pluggande som skett idag. Känns bra men jisses vad slut jag är nu. Det är många som har frågat mig hur jag orkar plugga med barn och hem som ska skötas. Ärligt talat så vet jag inte om jag hade orkat med det om det inte vore för min underbara älskling. Han tar med barnen ut eller leker på rummet om jag behöver plugga, annars gör jag det mesta när de somnat för natten. Så ja, ibland känns det faktiskt tungt men det går bara man vill :-)

 


Till
middag idag blev det kassler, ris, sås och kokta grönsaker. Ser kanske inte så gott ut på bilden men det satt fint i magen efter en lång dag. Efter middagen lekte vi en stund och sen somnade Izabella och Alvar busade omkring som sagt. Han vill inte riktigt sova utan ligger och sjunger för sig själv i sängen hehe sötnos.

Förresten, vad roligt att så många har kikat in på min blogg idag :-) De flesta är nog mina söta läsare från förra bloggen, men säkert en del nya också.. Välkomna hit får jag säga till er och hoppas ni kommer tillbaka ;-)

Klick



Jag har klickat hem detta från H&M till barnen. En varsin pyjamas och tofflor.
De ska få det i julklapp.

Nu blir det middag och sen mys med barnen, återkommer senare.

Tillbaka till ruta ett.


Okej då kör vi på en ny kula. Detta kommer bli min officiella blogg tills vidare. Jag måste känna efter om den här känns bra innan jag bestämmer mig till 100%. Vill ni läsa mina gamla inlägg så finns de kvar på min gamla blogg som ni hittar HÄR

Morgonen har varit ganska kaoitisk. Vi vaknade visserligen tidigt men barnen blev osams och bråkade om minsta lilla sak. Uscha. Nåja, de blev sams och vi åt en smarrig frukost tillsammans. Sen blev det dags att gå till dagis och har nu precis kommit hem igen. Ska ta och plugga lite och få i mig lite lunch innan det är dags att gå till skolan.

Det är ju en lång dag idag och kommer inte vara hemma förrän strax efter 17. Så man hinner inte med så mycket mer idag än plugg, skola, hämta barnen, fixa middag, leka en stund, bada och natta barnen. Behöver jag säga att jag ogillar dessa dagar? Men så är verkligheten och det är smällar man får ta. Tycker mer synd om de barn som får vara på dagis mellan 7-17, hoppas mina barn slipper det även om jag får ett jobb sen ;-)


Micrad chokladtårta.


Micrad Chokladtårta.

  • 1½ dl socker
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1½ msk kakao
  • 75g smör eller margarin
  • 3/4 dl vatten
  • 2 små eller 1 stort ägg
  • (2 msk chokladströssel)

 

Blanda alla torra ingredienser i en skål. Lägg matfettet i en låg form, t.ex en paj form, och smält det på full effekt i 2 min i micron. Häll i vattnet.

 

Vispa upp äggen lätt och rör ner dom i mjölblandningen tillsammans med matfettet. Häll smeten i formen.

 

Grädda kakan i micron på medeleffekt i ca 8 min. Den får gärna vara lite kladdig inuti.

 

(Strö chokladströssel över den varma kakan och garnera med frukt, t.ex sharon och vindruvor. Bjud tårtan direkt ur formen, gärna med vispgrädde till.) <---- Inget måste!


Kassler - och rislåda.



Kassler- och rislåda.

4-6 portioner.

 

 

  • 6 port kokt ris enligt förpackningen
  • ½ kg kassler
  • 1 purjolök
  • 3 dl grädde
  • 1 dl majonnäs
  • ½ dl chilisås
  • ca 200 g riven ost

1. Koka riset enligt instruktioner på förpackningen.

2. Skär under tiden du kokar riset kasslern i tärningar och strimla purjolöken.

3. Blanda samman det kokta riset, kasslerbitarna och purjolöksstrimlorna i en ganska stor ugnsform.

4. Blanda grädde, majonnäs och chilisås. Häll detta över det blandande riset, kasslern och purjolöken i ugnsformen.

5. Riv till sist osten och strö ovanpå.

(Till hit kan du förbereda om du vill. Ställ i så fall ugnsformen kallt tills den ska in i ugnen.)

6. Ställ in ugnsformen i mitten av ugnen i 225ºC i 15 minuter om riset är varmt och 20 minuter om ugnsformen stått kallt.



Fisk på mexikanskt sätt.

FISK PÅ MEXIKANSKT SÄTT.

4 Portioner

  • 800g fiskfilé, valfritt.
  • 2½ dl salsa (mild eller stark)
  • 125g cheddar
  • 50g majstortillachips
  • 1 avokado
  • 1 dl gräddfil
  • fett för formen

1. Värm ugnen till 200`C Smörj en flat eldfast form.

2. Torka av fiskfiléerna och lägg i formen. Riv osten. Pensla fisken med salsa, strö över ost.

3. Krossa tortilla-chips, strö över fiskfiléerna. Stek fisken i ugnen i ca 20 minuter.

4. Skala avokadon, ta bort kärnan, skär fruktköttet i skivor. Servera den ugnstekta fisken med gräddfil och avokadoskivor.


Smördegsrulader.

SMÖRDEGSRULADER

4 portioner.

  • 1 paket djupfryst smördeg (450g)
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 lök
  • 2 tomater
  • 1 burk kidneybönor (400g)
  • 1 burk majs (400g)
  • 400g blandfärs
  • 2 ägg
  • salt och peppar
  • ½ tsk cayennepeppar
  • ½ tsk sött paprikapulver
  • 2 msk färsk hackad körvel

1. Låt smördegen tina. Skala och hacka lök och vitlök. Tärna tomaterna. Låt bönor och majs rinna av. Förvärm ugnen till 200’C

2. Blanda grönsakerna med köttfärs, ägg, kryddor och körvel. Dela det andra ägget. Kavla ut en fyrkant av smördegen pensla kanterna med äggvita. Fördela färsblandningen över, lägg ihop degen.

3. Pensla med äggvita.

4. Lägg smördegsrullen på en bakplåt med bakpapper, grädda i ugnen ca: 40 minuter. Skär i skivor och servera med sallad.


RSS 2.0