Smördegsrulader.

SMÖRDEGSRULADER

4 portioner.

  • 1 paket djupfryst smördeg (450g)
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 lök
  • 2 tomater
  • 1 burk kidneybönor (400g)
  • 1 burk majs (400g)
  • 400g blandfärs
  • 2 ägg
  • salt och peppar
  • ½ tsk cayennepeppar
  • ½ tsk sött paprikapulver
  • 2 msk färsk hackad körvel

1. Låt smördegen tina. Skala och hacka lök och vitlök. Tärna tomaterna. Låt bönor och majs rinna av. Förvärm ugnen till 200’C

2. Blanda grönsakerna med köttfärs, ägg, kryddor och körvel. Dela det andra ägget. Kavla ut en fyrkant av smördegen pensla kanterna med äggvita. Fördela färsblandningen över, lägg ihop degen.

3. Pensla med äggvita.

4. Lägg smördegsrullen på en bakplåt med bakpapper, grädda i ugnen ca: 40 minuter. Skär i skivor och servera med sallad.


Lämna ett avtryck

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Något att säga?:

Trackback
RSS 2.0