Filmtips - The Way Back

The Way Back är en amerikansk krigsdramafilm från 2010 regisserad av Peter Weir. Manuset bygger på boken The long walk (Flykten från Stalins läger) skriven av den polske krigsfången Sławomir Rawicz. Filmen handlar om en grupp fångar som flyr från ett Gulagläger i Sibirien, Ryssland. Filmen spelades in i Marocco, Bulgarien och Indien.

Handling:
Sju krigsfångar - vissa kriminella, andra politiska fångar - flyr från ett arbetsläger i ett helvetiskt Gulag 1941. Deras väg mot frihet sträcker sig från Sibirien, över den glödheta Gobiöknen och vidare över Himalayas berg till Indien. Under 600 mil av svåra umbäranden får de kämpa mot både moder natur, illvilliga främlingar och inte minst mot varandra.

Jag tyckte filmen var riktigt bra, men jag tror att man måste förstå budskapet och djupet i filmen för att tycka om den. Filmen är ganska lång så det gäller att man är pigg när man ser den ;-)

Tycker absolut att ni ska se filmen om ni inte redan har gjort det!

Lämna ett avtryck
Postat av: mysan

tack, sov inge bra alls hur sov du?

kram ha en bra dag :)

2011-06-09 @ 08:26:41
URL: http://myedenvad.blogg.se/
Postat av: Johanna

ja de säger igen det skall åska idag... kom ta mig tusan ingen igår heller...men idag är det mulet och lite svaler, skönt, då kanske lägenheten kan bli lite svalare :)

2011-06-09 @ 11:30:20
URL: http://lifeofjohanna.bloggplatsen.se
Postat av: mysan

härligt :)

2011-06-09 @ 19:08:16
URL: http://myedenvad.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Något att säga?:

Trackback
RSS 2.0