Fångad av hakkorset, nazist och soldat i tredje riket.

Fångad av hakkorset är en stark självbiografisk berättelse om en tysk pojkes uppväxt i Nazityskland. Bruno Manz berättar uppriktigt om hur han redan som barn blev övertygad nazist, hur han fortsatte att vara det under hela andra världskriget och hur han först efter krigsslutet blev medveten om nazismens fasansfulla brott mot mänskligheten.

Redan som elvaåring gick Bruno Manz med i Hitlerjugend, där nazistisk propaganda effektivt fostrade barnen in i Hitlerdyrkan, antisemitism och tron på den ariska rasens överlägsenhet. Trots att han stötte på kritiska röster behöll Manz sin övertygelse under hela kriget och tjänstgjorde hängivet i både Luftwaffe och Wehrmacht.

Men efter kriget ställdes Manz inför faktum och tvingades rannsaka sitt förflutna. Han kände så starkt att historien måste berättas att han skrev denna utlämnande självbiografi.

Fångad av hakkorset är en av de mest angelägna och välskrivna skildringarna om andra världskriget som någonsin skrivits av en tysk soldat.

Den här boken var riktigt bra och framförallt då jag tycker allt som har med andra världskriget att göra är intressant. Jag tror att den kan bli ganska jobbig att ta sig igenom ifall man inte är intresserad av ämnet. Mycket stark bok och väldigt bra skriven och det känns nästan som att man är där med honom (berättaren, Bruno Manz) när man läser boken! Rekommenderar den starkt!

Lämna ett avtryck
Postat av: Dragana

Det låter som en väldigt intressant bok. Men det känns som att jag skulle bli förbannad på boken under läsningens gång, så den är nog inte för mig. :P



(Svar: Tack så mycket!)

2011-09-20 @ 21:16:43
URL: http://iseedee.blogg.se/
Postat av: Johanna

Ja det får vi hoppas...



önskar jag var intresserad av krig och sånt, men historia är inte min grej, även om det kan vara mkt intressant

2011-09-20 @ 21:23:48
URL: http://lifeofjohanna.bloggplatsen.se
Postat av: Dragana

Svar: Ju det förstår jag! =) Är du klar med den nu?

2011-09-20 @ 21:27:09
URL: http://iseedee.blogg.se/
Postat av: Barnens Hjältar

Tack, jag är mest glad att alla blev nöjda med presenterna :-)

2011-09-20 @ 21:40:13
URL: http://barnenshjaltar.blogg.se/
Postat av: Jenny - a slightly mad photographer

Kjempepositivt at du omtaler denne boken, så flere får nyss om den. Jeg leser ikke så mye i den sjangeren selv, dvs jeg gjør jo det, men mer Anne Franks dagbok, eller fortellinger fra Norge under krigen. Jeg blir ofte miserabel når jeg leser slike bøker, og derfor klarer jeg ikke fullføre dem så fort som jeg ønsker. Men jeg tviler ikke på at denne boken er godt skrevet :)

2011-09-20 @ 22:04:40
URL: http://bokstavsuppe.blogg.no
Postat av: Dragana

Svar: Vad roligt! =)

God morgon! Hoppas att du har sovit gott! :)

2011-09-21 @ 06:38:51
URL: http://iseedee.blogg.se/
Postat av: anniepiie

Så det var denna som var så spännande, kan tänka mig det! samtidigt hemsk... SV: haha ahh jag vaknar definitivt till liv efter en promenad på morgonen! ;D kram

2011-09-21 @ 09:17:12
URL: http://anniepiie.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Något att säga?:

Trackback
RSS 2.0